Bulíci mají trávení hodně citlivé a průjmy jsou u nich v mladém věku velmi časté! Chce to určitě krmit co nejkvalitněji a vydržet, neexperimentovat a neměnit "co týden". za mně taky maso, ideálně syrové ikdyž asi bude přechod chvilku trvat. A jen malá poznámka na okraj: všichni bulteriérři děsně prdí!
Hlavně to chce nedávat nic bokem.Jestli dávaj granule, konzervu a určitě dost jiných pamlsků tak nemůžou vědět z čeho to má.Acanu snese málo psů.Prdění u bulíků prostě bývá.Dala bych jenom granule, odměňovala opět granulí a chce to vydržet.Někdo taky hned nazve řídký výkal průjmem, průjem je když to ze psa lítá.
A mě se kolikrát osvědčilo že superprémiovka vyhovovala míň než prémiovka.Taky bacha na tuky, ho.no pak může být taky řidší.Mě se osvědčil Brit Care, jeden pes je taky citlivější a na tomhle má malej tuhej bobek
Dasvo
napsal(a):
Bulíci mají trávení hodně citlivé a průjmy jsou u nich v mladém věku velmi časté! Chce to určitě krmit co nejkvalitněji a vydržet, neexperimentovat a neměnit "co týden". za mně taky maso, ideálně syrové ikdyž asi bude přechod chvilku trvat. A jen malá poznámka na okraj: všichni bulteriérři děsně prdí!
Hláška, že prdí už jsem slyšela na spoustu plemen - buldočci, jezevčíci, boxeři apod.
Zpravidla jde nevhodné složení stravy, která psa nadýmá - a konkrétní plemena s tím nemají nic společného.
Děkuji za rady. Acanou je krmená od začátku od chovatele a průjmy má taky skoro od začátku. Zkoušeli koupit Carnilove Lamb & Wild Boar a Salmon & White fish, Proplanky lososové a Brity jehněčí, jestli to není tím kuřecím v granulích, nebo Acanou a taky nepomohlo. Granulky míchají s konzervama Animonda GranCarno. Občas jí koupí a uvaří žaludky, kuřecí, nebo jiné maso s rýží. Takže strava si myslím, že je kvalitní a nemění ji. Bokem dostává jen ovoce a zeleninu v malém množství samozřejmě (je jasné, že některé ovoce a zelenina také nadjímají, ale to nedostává pořád). Miluje úplně všechno, utloukla by se i po ředkvičkách a cibuli. Prdí teda pořád a je to vážně síla, nedá se to ani vyvětrat. Ráno na chodbě v druhém patře myslíte, že někde dole udělala hovínko a přitom je jen tolik zaprděno. Jednou za pár dní prdí o trochu víc, než jindy a má průjem a druhý den třeba skoro vůbec nejí, kromě ovoce a zeleniny, to může vždycky. Pak zase pár dní v pohodě a zase se to opakuje. Veterinář taky řekl jen změnit granule a nic jiného.
Uživatel s deaktivovaným účtem

conty
napsal(a):
Děkuji za rady. Acanou je krmená od začátku od chovatele a průjmy má taky skoro od začátku. Zkoušeli koupit Carnilove Lamb & Wild Boar a Salmon & White fish, Proplanky lososové a Brity jehněčí, jestli to není tím kuřecím v granulích, nebo Acanou a taky nepomohlo. Granulky míchají s konzervama Animonda GranCarno. Občas jí koupí a uvaří žaludky, kuřecí, nebo jiné maso s rýží. Takže strava si myslím, že je kvalitní a nemění ji. Bokem dostává jen ovoce a zeleninu v malém množství samozřejmě (je jasné, že některé ovoce a zelenina také nadjímají, ale to nedostává pořád). Miluje úplně všechno, utloukla by se i po ředkvičkách a cibuli. Prdí teda pořád a je to vážně síla, nedá se to ani vyvětrat. Ráno na chodbě v druhém patře myslíte, že někde dole udělala hovínko a přitom je jen tolik zaprděno. Jednou za pár dní prdí o trochu víc, než jindy a má průjem a druhý den třeba skoro vůbec nejí, kromě ovoce a zeleniny, to může vždycky. Pak zase pár dní v pohodě a zase se to opakuje. Veterinář taky řekl jen změnit granule a nic jiného.
A já si nemyslím, že je to strava kvalitní.
napsal(a):
A já si nemyslím, že je to strava kvalitní.
, mam stejný názor... cibuli nedávat vůbec a ovoce i zeleninu, jen takove, co nenadyma, přejít na lehčí maso, kruti, králíci a pokud tedy i granule, tak bych asi koupila na vašem miste, granule jednoduššího složení. Chce to prostě vyzkoušet, az to prdeni bude aspoň trochu unosne. Co zkusit zive jogurty ? A na střeva jsou výborné - borůvky, mam vyzkouseno a a vrele doporucuji .
P.s. písu z tabletu, blbne to, tak se omlouvám.

"Veterinář taky řekl jen změnit granule a nic jiného. "
rozbor trusu se dělal? - koprologie, bakteriologie, giardie atd...?
a dovolím si přenést text odjinud - doporučení pro STB (nevím, co je "bulík" v zadání) :
"Kym zacnes citat, tak steniatku urob dobry hovadzi vyvar s masom a s psenicnymi ci kukuricnymi vlockami a dopln mrkvu. Tymto sa mu zavdacis najviac. Hladaj krmiva kde nie je ryza. Kukurica a psenica nerobi ziadne problemy. Zakladom vsak musi byt maso, ktore je na obale jasne napisane. Ziadne masove ci hydinove mucky. Tam je vela bordelu a derivatov.
Prirodzenou stravou je hovadzie maso. Potrebuje vyssi podiel uhlohydratov kukurica psenica a zemiaky. Je dolezite aby v strave bol dostatok zeleniny hlavne kapustovitej. Mrkva by mala byt v jedalnicku aspon raz za tyzden.
A na konkretnu otazku. Kuracie maso nie je vhodnou stravou. Jahna je lepsie.".

Nevím jak "psu", tohle je doporučení pro plemeno STB...Mému například škodí ta kukuřice a to nejen dle teorie, ale i v reálu a jak!...a u druhého je doporučení rýže ne, opět potvrzeno reálem...
Po Acaně můj pes dost prděl a po konzervách Animonda měl průjem jak bič, pro začátek bych fakt vynechala tohle, konzervy nedávat vůbec a dala granule nějaký kvalitní, ne ten šrot Proplan a Brit + rýži s masem, ale svalovinou bez vnitřností, takže žaludky ne. A se vsadím, že za pár dní bude pes bez průjmu a neprdící.
Moc vám děkuji za rady, určitě vyzkouší. Myslela jsem, že drahé granule s vysokým obsahem masa a konzerva ze 100% složená z masa a živočišných vedlejších produktů + občas uvařené nějaké maso, nebo vnitřnosti s rýží je pro psa to nejlepší, co může mít. Ještě když vidím, jak někteří lidé kupují "supermarketovky"... Ještě bych se chtěla zeptat, co tedy považujete za kvalitní granule? Chápu, že nejlepší by bylo pořád psovi vařit, ale na to vždycky není čas a hlavně, kde to pořád shánět? U nás u řezníka málokdy něco mají.

conty
napsal(a):
Moc vám děkuji za rady, určitě vyzkouší. Myslela jsem, že drahé granule s vysokým obsahem masa a konzerva ze 100% složená z masa a živočišných vedlejších produktů + občas uvařené nějaké maso, nebo vnitřnosti s rýží je pro psa to nejlepší, co může mít. Ještě když vidím, jak někteří lidé kupují "supermarketovky"... Ještě bych se chtěla zeptat, co tedy považujete za kvalitní granule? Chápu, že nejlepší by bylo pořád psovi vařit, ale na to vždycky není čas a hlavně, kde to pořád shánět? U nás u řezníka málokdy něco mají.
Maso, vnitřnosti i kosti určitě krmit syrové. Já objednávám odtud: probarf.cz.
noemi
napsal(a):
Hláška, že prdí už jsem slyšela na spoustu plemen - buldočci, jezevčíci, boxeři apod.
Zpravidla jde nevhodné složení stravy, která psa nadýmá - a konkrétní plemena s tím nemají nic společného.
Ale maji.Vice prdi kratkoleba plemena, protoze pri zrani spolykaji spoustu vzduchu a ten pak musi ven
Nase fena byla od narozeni krmena acanou (puppy large breed). Taky neustale prujem a prdeni. Ovsem nam se bohuzel projevila disfunkce slinivky, jako predchozi take doporucuji zkontrolovat. Ale i s praskama na prujem a pankreolanem mela ridci stolici a presli jsme na bezobilny earthborn holistic a do tri dnu mela ukazkove bobky. Zkuste granule bez obili a kurete.
U boxerky pomohl přechod z Acany na First Mate, GO ! natural fit a free bezobilné, Now ! Střídám tyto značky a stolice je po všech perfektní a větry minimální. S konzervou nekombinuji, fenka to nemá ráda. Občas přidám vařené masíčko. Také jsem myslela, že boxer hodně prdí, každý to říkal, ale jen je k tomu náchylnější a stravou se to nechá upravit.