Granule pro štěňata (Brit, TotW, Eminent...)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2015 16:29
DExi

XXX.XXX.1.37

Chtěla jsem se zeptat na to, jaké byste mi doporučili granule pro štěně Border kolie. Za měsíc si ho budeme brát od chovatelky. Granule budu muset kupovat ze svých peněz, takže nějak přijatelně drahé (ale to neznamená, že mu nechci dopřát kvalitní krmivo, jenže je mi 15, takže ty příjmy nejsou nějak závratné) Nejvíc asi přemýšlím o Taste of the Wild nebo Brit. O Eminent jsem slyšela, že zase tak kvalitní nejsou. Ještě jsem se chtěla zeptat na nějaké pamlsky a konzervy. O konzervách jsem slyšela, že jsou kvalitní TOPSTEIN. Tak jestli má někdo zkušenosti... :) Děkuji.

24.5.2015 17:15
Markéta80

XXX.XXX.73.254

A čím krmí chovatelka? pokud něčim kvalitnim tak u toho zůstat , pokud ne tak klidně zkus TOTW a u Brita řadu care nebo Acanu ale ta je asi dražší?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2015 19:27

Brit care je velmi slušné krmivo, krmím jím, i když bych měla peníze i na dražší ale mému psovi vyhovuje, s klidem ti ho můžu doporučit, kup junior large breed pro štěnata. Konzervy nevím, nrdávám je místo nich přidávám maso, zeleninu, vejce, tvaroh, mléko, i přílohy, prostě trošku různorodosti smajlík

24.5.2015 20:56
DExi

XXX.XXX.1.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Brit care je velmi slušné krmivo, krmím jím, i když bych měla peníze i na dražší ale mému psovi vyhovuje, s klidem ti ho můžu doporučit, kup junior large breed pro štěnata. Konzervy nevím, nrdávám je místo nich přidávám maso, zeleninu, vejce, tvaroh, mléko, i přílohy, prostě trošku různorodosti smajlík

Děkuju! Já myslela, že Borderka je velikost M? Slyšelala jsem o brit je samou chválu, takže neplatí to známé: "Čím dražší, tím lepší." :) Až teda na Granule z Kauflandu za 100 :DDD Místo konzerv taky zkusím něco takového :).

24.5.2015 21:04
DExi

XXX.XXX.1.37

Markéta80 napsal(a):
A čím krmí chovatelka? pokud něčim kvalitnim tak u toho zůstat , pokud ne tak klidně zkus TOTW a u Brita řadu care nebo Acanu ale ta je asi dražší?

Právě že je to celkem problém, protože chovatelka asi nejspíš nekrmí něčím kvalitnějším. Nevím to jistě, ale max.500, - Prostě takový ty granule Tesco a spol. :(. Zkusím ho "převést" teda na něco lepšího :). A ještě se zeptám jestli je dobré to různě střídat, nebo zůstat u jedněch granulí? Na Acanu jsem taky koukala :) není to nix extrémně předraženýho, ale Brit je taky fajn :) Tak možná někdy. Já budu ráda, když z brigád zaplatím Brita. No jo, jednou jsem se rozhodla si psa pořídit, tak si na něj musím vydělávat :). Počítám s tím, protože to bych si radši psa nepořizovala, než ho cpát s prominutím chemickejma s* (nechci být sprostá a doufám, že mne nikdo nenahlásí, ale prostě jsem upřímná) :) ale hrooozně moc děkuju! :).

24.5.2015 21:38
Markéta80

XXX.XXX.73.254

Aha tak to je špatný no, tak asi toho brita, neni zas taková špička ale i ten přechod bude ok a špatný neni a uvidíš jak sedne. Dřív se říkalo nestřídat ted prý střídat já teda jak psovi něco sedlo tak jsme střídala příchutě. Před časem jsme měli kavalírku a ta právě byla n acaně a vše ok a na konzervy bych se vykašlala, to raději občas kus masa, v konzervě kvalitu nehledej a pokud už koupíš kvalitní tak to bude drahá sranda. To je teda chovatelka cpát do štěnat nejlevnější šrot

24.5.2015 22:21
sheepdog

XXX.XXX.131.110

DExi napsal(a):
Právě že je to celkem problém, protože chovatelka asi nejspíš nekrmí něčím kvalitnějším. Nevím to jistě, ale max.500, - Prostě takový ty granule Tesco a spol. :(. Zkusím ho "převést" teda na něco lepšího :). A ještě se zeptám jestli je dobré to různě střídat, nebo zůstat u jedněch granulí? Na Acanu jsem taky koukala :) není to nix extrémně předraženýho, ale Brit je taky fajn :) Tak možná někdy. Já budu ráda, když z brigád zaplatím Brita. No jo, jednou jsem se rozhodla si psa pořídit, tak si na něj musím vydělávat :). Počítám s tím, protože to bych si radši psa nepořizovala, než ho cpát s prominutím chemickejma s* (nechci být sprostá a doufám, že mne nikdo nenahlásí, ale prostě jsem upřímná) :) ale hrooozně moc děkuju! :).

Tak od takové "chovatelky" bych si teda štěně nevzala. Pokud do psích mimin cpe ten nejlevnější obilný šrot, tak jí na nich asi moc nezáleží a zřejmě je nemá na nic jiného než na kšeft Zázrak bude pokud bude štěndo aspoň socializované, očkované a odčervené, když už není chovatelka (nebo spíš množitelka?) schopná a ochotná zajistit pro štěňata vhodnou stravu. Btw brit teda taky není žádný zázrak, sice lepší než to, co člověk koupí v hypermarketu, ale kvalitní granule vypadají trochu jinak. Pokud nemáš na kvalitní granule, tak si psa raději vůbec nepořizuj, nebo si vyber menší plemeno, které toho tolik nesní a zvládneš mu kvalitní stravu financovat.

24.5.2015 22:30
loolucy

XXX.XXX.207.245

sheepdog napsal(a):
Tak od takové "chovatelky" bych si teda štěně nevzala. Pokud do psích mimin cpe ten nejlevnější obilný šrot, tak jí na nich asi moc nezáleží a zřejmě je nemá na nic jiného než na kšeft Zázrak bude pokud bude štěndo aspoň socializované, očkované a odčervené, když už není chovatelka (nebo spíš množitelka?) schopná a ochotná zajistit pro štěňata vhodnou stravu. Btw brit teda taky není žádný zázrak, sice lepší než to, co člověk koupí v hypermarketu, ale kvalitní granule vypadají trochu jinak. Pokud nemáš na kvalitní granule, tak si psa raději vůbec nepořizuj, nebo si vyber menší plemeno, které toho tolik nesní a zvládneš mu kvalitní stravu financovat.

Nemyslím si, že každý má na to finance kupovat jen ty nejlepší granule - i takové průměrné granule jako Brit můžou pejskovi stačit. Vaše reakce je podle mě až nadmíru kritická. Já si také dříve nemohla dovolit Orijen - a to má být důvod k nepořízení si pejska? Ale vůbec ne!
pokud má dostatek lásky a pohybu, má naprosto krásný život.

24.5.2015 23:03
sheepdog

XXX.XXX.131.110

loolucy napsal(a):
Nemyslím si, že každý má na to finance kupovat jen ty nejlepší granule - i takové průměrné granule jako Brit můžou pejskovi stačit. Vaše reakce je podle mě až nadmíru kritická. Já si také dříve nemohla dovolit Orijen - a to má být důvod k nepořízení si pejska? Ale vůbec ne!
pokud má dostatek lásky a pohybu, má naprosto krásný život.

Nemusí nutně kupovat Orijen, jsou i jiné kvalitní a cenově dostupnější granule, které nejsou nacpané kukuřicí a pšenicí jako Brit. Stejně tak si nemusí nutně pořizovat velké plemeno, které toho sní víc než plemeno malé. A upřímně, v 15ti letech těch brigád neseženete bůhví jak moc, tak aby nakonec chudák pes opět neskončil "z finančních důvodů" na granulích značky Tesco nebo Pedigree.. Ale což, hlavně když bude mít dost pohybu..

24.5.2015 23:06
Clayton

XXX.XXX.104.9

sheepdog napsal(a):

Brit není tak strašné krmivo, aby to byl důvod nepořídit si psa.Bavíme-li se tedy o Brit Care.Není to sice špičková kvalita, ale pes na něm může celkem dobře prospívat.Hlavně ať se slečna pejskovi věnuje a dopřává mu hodně pohybu.
PS:Brit, aby byl dlooouho fit...

24.5.2015 23:44
wyandotte

XXX.XXX.249.1

Ja som jednoznačne za BRIT :) a volil by som skôr brit medium pre stredné plemená :).

25.5.2015 05:40
mgtka

XXX.XXX.22.70

Taky krmím Brit care svému téměř ročnímu australákovi, vyrostl na nich a za mě spokojenost.

25.5.2015 09:12
mishule

XXX.XXX.99.26

Borderku mám, do sedmi měsíců byl na Brit Care, jelikož to byly jediné granule, které mi sežrala a hlavně, po kterých se nedrbala a neměnila se jí černá srst v rezatou. V sedmi měsících jsem přešla na Platinum, které je sice o něco málo dražší, ale podstatně kvalitnější, alespoň, co se mého názoru týče. Fenka se do nich pouští s absolutní radostí.

Takže pokud ty z cenově dostupných - také se přikláním k Britu, ale pozor hlavně na to, jak na ně štěně bude reagovat.

A ještě jedna poznámka, pro BOC jsou vhodné Brit Care Puppy All Breed Lamb & Rice, juniorky až bude min.10 měsíců stará. :).

25.5.2015 13:45
Helena15

XXX.XXX.89.52

DExi napsal(a):

Já bych určitě vybrala TOTW. Na krmivu se nevyplatí šetřit a když chovatelka krmí svoji fenu šuntem, nebude mít tvé štěňátko dobrý start do života. Mohla bys později utratit za veterináře mnohem víc, než kolik dáš za lepší krmivo. Brit je jen průměrný.

Podívej se na názory tady:
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1815028/brit-care-totw

A ano, granule je lepší střídat.

25.5.2015 17:52
radivababy

XXX.XXX.6.176

Za mna TOTW nie. Mame odskusane, prilis vela odpadu z nich, psi stale smadni, su prilis slane. Mozno niekomu sadnu, ale nam nie, mame tiez stredne aktivne plemeno.

25.5.2015 18:20
Helena15

XXX.XXX.89.52

radivababy napsal(a):
Za mna TOTW nie. Mame odskusane, prilis vela odpadu z nich, psi stale smadni, su prilis slane. Mozno niekomu sadnu, ale nam nie, mame tiez stredne aktivne plemeno.

Já s ním nekrmím, ale tady jsme dostali na výběr jen ze tří značek. Z těch tří je TOTW nejlepší. Jeden pytel jsme taky ve střídačce měli, pes žádné potíže neměl.

U Britu nikdo neví kolik tam je masa, všude se uvádí jen maso+vedlejší produkty živočišného původu v % dohromady.
Kdyby tam bylo masa dost, výrobce by to rozepsal a netajil. Pes po tom průjem většinou nedostane, protože ty vedlejší produkty jako jsou například rozemletá kopyta, srst, peří, drápy, atd, průjem nezpůsobí. Taky ale nejsou dostatečná výživa.

25.5.2015 18:50
loolucy

XXX.XXX.207.245

Helena15 napsal(a):
Já s ním nekrmím, ale tady jsme dostali na výběr jen ze tří značek. Z těch tří je TOTW nejlepší. Jeden pytel jsme taky ve střídačce měli, pes žádné potíže neměl.

U Britu nikdo neví kolik tam je masa, všude se uvádí jen maso+vedlejší produkty živočišného původu v % dohromady.
Kdyby tam bylo masa dost, výrobce by to rozepsal a netajil. Pes po tom průjem většinou nedostane, protože ty vedlejší produkty jako jsou například rozemletá kopyta, srst, peří, drápy, atd, průjem nezpůsobí. Taky ale nejsou dostatečná výživa.

Ty tři tečky v nadpisu znamenají "a tak dále" :).

25.5.2015 20:00
kim222

XXX.XXX.250.205

Ahoj, já už celkem dlouho krmím eminent i šteníky, jsou tu na nej celkem špatne názory, ale já i psíci jsme s nima spokojení, chutnají, psi prospívaji, mají hezkou srst. Je pravda že tak 2-3* týdné dávám i maso

25.5.2015 20:33
DExi

XXX.XXX.1.37

A co tohle? nevypada to zase uplne spatne? ale nevim:

Šťavnaté granule pro štěňata s 28 % čerstvého masa jsou 100 % kompletní, vyváženou a plnohodnotnou stravou pro štěňata, březí a kojící feny. Fruktooligosacharidy zajišťují perfektní regulaci střevní mikroflóry, kaštanový extrakt zlepšuje pružnost a pevnost cévního systému a přidané pivovarské kvasnice posilují srst a dodávají jí lesk. Granule jsou zdrojem vitaminů A, D3 a E pro dobrý zrak, pevné a silné kosti a zuby a zdravé srdce.

Složení: Cereálie (rýže 5 %), maso a vedlejší masné produkty (28%), oleje a tuky, ryby a vedlejší rybí produkty, vedlejší produkty rostlinných proteinů (řepné řízky 2 %), kvasnice (pivovarské kvasnice 1 %), minerály, přírodní kaštanový extrakt, Yucca schidigera, cholin chlorid, frukto-oligosacharidy (FOS) 1 g/kg, vitamin E

Analytické složky: hrubý protein 31,00 %, hrubé oleje a tuky 16,00 %, hrubá vláknina 2,50 %, hrubý popel 7,5 %, vápník 1,5 %, fosfor 1,1 %

Nutriční doplňkové látky/kg: Vitamin A (jako retinyl acetát) 20 000 IU, Vitamin D3 (jako cholekalciferol) 1 215 IU, Vitamin E (alfa-tokoferol acetát) 130 mg, Vitamin B1 (tiamin nitrát) 10 mg, Cholin chlorid 2000 mg, Monohydrát síranu manganatého 90 mg (mangan 30 mg), Oxid zinečnatý 175 mg (zinek 130 mg), Pentahydrát síranu měďnatého 44 mg (měď 11 mg), Monohydrát síranu železnatého 300 mg (železo 90 mg)Seleničitan sodný 0,40 mg (selen 0,18 mg), Jodičnan vápenatý bezvodý 2,30 mg (jód 1,45 mg).

25.5.2015 20:47
panda H

XXX.XXX.49.186

DExi napsal(a):
A co tohle? nevypada to zase uplne spatne? ale nevim:

Šťavnaté granule pro štěňata s 28 % čerstvého masa jsou 100 % kompletní, vyváženou a plnohodnotnou stravou pro štěňata, březí a kojící feny. Fruktooligosacharidy zajišťují perfektní regulaci střevní mikroflóry, kaštanový extrakt zlepšuje pružnost a pevnost cévního systému a přidané pivovarské kvasnice posilují srst a dodávají jí lesk. Granule jsou zdrojem vitaminů A, D3 a E pro dobrý zrak, pevné a silné kosti a zuby a zdravé srdce.

Složení: Cereálie (rýže 5 %), maso a vedlejší masné produkty (28%), oleje a tuky, ryby a vedlejší rybí produkty, vedlejší produkty rostlinných proteinů (řepné řízky 2 %), kvasnice (pivovarské kvasnice 1 %), minerály, přírodní kaštanový extrakt, Yucca schidigera, cholin chlorid, frukto-oligosacharidy (FOS) 1 g/kg, vitamin E

Analytické složky: hrubý protein 31,00 %, hrubé oleje a tuky 16,00 %, hrubá vláknina 2,50 %, hrubý popel 7,5 %, vápník 1,5 %, fosfor 1,1 %

Nutriční doplňkové látky/kg: Vitamin A (jako retinyl acetát) 20 000 IU, Vitamin D3 (jako cholekalciferol) 1 215 IU, Vitamin E (alfa-tokoferol acetát) 130 mg, Vitamin B1 (tiamin nitrát) 10 mg, Cholin chlorid 2000 mg, Monohydrát síranu manganatého 90 mg (mangan 30 mg), Oxid zinečnatý 175 mg (zinek 130 mg), Pentahydrát síranu měďnatého 44 mg (měď 11 mg), Monohydrát síranu železnatého 300 mg (železo 90 mg)Seleničitan sodný 0,40 mg (selen 0,18 mg), Jodičnan vápenatý bezvodý 2,30 mg (jód 1,45 mg).

, Já bych je nechtěla ani zadarmo, za me fuj

25.5.2015 21:28
DExi

XXX.XXX.1.37

panda H napsal(a):
, Já bych je nechtěla ani zadarmo, za me fuj

Máma řikala, že se mem zeptat. Já taky nechtěla. To radši ty Brit care. O tomhle jsem vubec nepremyslela, ale mama prej, ze tohle ma taky dost masa, ale navic je to Junior a to je az od 10 mesicu jestli se nepletu :) Takze stejne nejspis koupim Brit care puppy :).

26.5.2015 07:09

"Počítám s tím, protože to bych si radši psa nepořizovala, než ho cpát s prominutím chemickejma s* "
tak tohle ale platí o granulích obecně...a pokud u některých není problém až tak ta chemie, tak u všech jsou to vstupní suroviny.

Pod pojmem "maso" si bohužel nelze představit čistou svalovinu, ale i kůži, šlachy, cévy... (pozor na to, jak jsou pojmy definovány!).
Na balení jsou suroviny dle zastoupení - pokud tedy na prvním místě jsou cereálie, tak je to pytel šrotu pro drůbež...

26.5.2015 07:25
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Taste of the wild mají složení o velký kus lepší než Brit /produkty jehněčího původu, to je hnus, velebnosti! Ovšem Vivavita je mnohem, mnohem horší než celý Brit Care.28% čerstvého masa je už tak docela málo. Ale cereálie na prvním! místě a vedlejší masné produkty, to už je humus..

26.5.2015 07:39

V granulích čerstvé maso? Mimochodem, čerstvé maso obsahuje cca 70% vody

26.5.2015 07:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Souhlas.

26.5.2015 09:21

DExi napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat na to, jaké byste mi doporučili granule pro štěně Border kolie. Za měsíc si ho budeme brát od chovatelky. Granule budu muset kupovat ze svých peněz, takže nějak přijatelně drahé (ale to neznamená, že mu nechci dopřát kvalitní krmivo, jenže je mi 15, takže ty příjmy nejsou nějak závratné) Nejvíc asi přemýšlím o Taste of the Wild nebo Brit. O Eminent jsem slyšela, že zase tak kvalitní nejsou. Ještě jsem se chtěla zeptat na nějaké pamlsky a konzervy. O konzervách jsem slyšela, že jsou kvalitní TOPSTEIN. Tak jestli má někdo zkušenosti... :) Děkuji.

Podívejte se na stránky psikrmivoradce.cz najdete tam hodnocení spousty značek granulí a udělejte si obrázek sama.

26.5.2015 09:29
Alex andra

XXX.XXX.89.52

joanne.s napsal(a):
Taste of the wild mají složení o velký kus lepší než Brit /produkty jehněčího původu, to je hnus, velebnosti! Ovšem Vivavita je mnohem, mnohem horší než celý Brit Care.28% čerstvého masa je už tak docela málo. Ale cereálie na prvním! místě a vedlejší masné produkty, to už je humus..

A kde vidíte to čerstvé maso? Já tam čtu: "maso a vedlejší masné produkty (28%)"
Tedy v procentech dohromady. Škoda že lidé čtou jen úvodní klamnou upoutávku a ne složení. Máte pravdu, je to humus.

26.5.2015 09:30
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Podívejte se na stránky psikrmivoradce.cz najdete tam hodnocení spousty značek granulí a udělejte si obrázek sama.

Ovšem vybírat jen z těch krmiv 4* a 5*..

26.5.2015 09:34
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Alex andra napsal(a):
A kde vidíte to čerstvé maso? Já tam čtu: "maso a vedlejší masné produkty (28%)"
Tedy v procentech dohromady. Škoda že lidé čtou jen úvodní klamnou upoutávku a ne složení. Máte pravdu, je to humus.

jen jsem citovala dexi, to jsou reklamní řečí výrobce, tam to je uvedeno, ne v samotném podrobném popisu..

26.5.2015 10:48
Helena15

XXX.XXX.89.52

Stejně ale nevíme, kdo ta krmiva hodnotil. Mám dojem, že právě Brit Care tam má vyšší hodnocení než si zaslouží.

26.5.2015 10:53
Helena15

XXX.XXX.89.52

Dexi napsala:
"Počítám s tím, protože to bych si radši psa nepořizovala, než ho cpát s prominutím chemickejma s*"

Krmte ho masem, jen tak budete vědět co vlastně žere. smajlík

26.5.2015 13:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Souhlas, skutečné maso na prvním místě.
Když už granule, tak doporučuji vybrat některé ze seznam TOP DRY FOODS - test časopisu Whole dog journal. Obsahuje 57 výrobců jejichž výrobky jsou dostupné v USA a Kanadě. Spousta z nich se dováží i k nám.

27.5.2015 15:05
DExi

XXX.XXX.1.37

A jeste neco :). Krmivem s řady PUPPY by se melo krmit do 10-12 mesicu jestli se nepletu. A potom JUNIOREM taky nejak rok? dekuju.

Přidejte reakci

Přidat smajlík