Zdravím, neviem či to sem patrí, ale mám jeden problém, v našej dedine je rodina, ktorá si myslí, že im asi patrí svet, alebo ja neviem. Majú Nemeckého ovčiaka a toho psa som v živote nevidela na vodítku, chodia na bicykloch po dedine a pes beží 20 metrov pred alebo za nimi, taktiež ich deti idú pešo a pes 20 metrov pred nimi, minule šli na traktore a pes za traktorom. Dnes išli zas na bicykloch a ten pes šiel za nimi dosť ďaleko, začal do nášho pitbulla cez plot brechať a uhryzol ho do spodnej papule, tak že mu trochu krvi šlo. Chcem to nejako vyriešiť, ale určite nie aby na to doplatil pes, proste chcem aby buď dostali pokutu, alebo si ho aspoň museli viazať. Problém je, že sú veľmi dobrí kamaráti so starostom, takže on to riešiť nebude. Neviete kam by som sa mala obrátiť? Okrem OÚ no.
U nás to byla zase stará paní, která venčila psa tak, že ho v 7 ráno pustila a až prostě přišel tak přišel. Samozřejmě se dostal přes jiný barák k nám a nakryl nám fenku, která díky pozdějším komplikacím zemřela. Takže doporučuji jednat.
Sousedi na ni vždy volali policajty, ty psa chytli, přivedli a uložili pokutu. Já jsem to nikdy dělat nechtěla, takže jsem vždy osobně psa dopravila k paní domů. Ale upřímně, u nás ani policie nepomáhala, ale zkusit to každopádně můžete. U nás později zabralo, když jsme po paní chtěli 3000 Kč za zákrok na naší feně, načež stejně zemřela, ale teď si pejska jakštakš hlídá.
Takže přeji hodně štěstí, tohle nebude jednoduché.
Dobrý den a zkusili jste rešit Váš problém přímo s majiteli psa? Osobně mám psa taky většinou na volno při procházkách na vesnici, na kole je přivázaná, ale především kvůli jejímu bezpečí proti jedoucím autům. Z jejich strany by stačil alespoň náhubek, jestli Vám jde o to pokousání, ale z Vaší strany to stejně tak můžete řešit natáhnutím králičího pletiva u plotu, aby se na sebe mordami nedostali. (Ale obviňovat jenom cizího psa se mi zdá scestné, Váš pes asi taky proti tomu druhému přes plot vyjel, to dělá skoro každý - jiná by to byla kdyby ten ovčák napadal psy i normálně.).
Jakubzemko

XXX.XXX.249.161
V prípade ak nie je tabuľou zakázaný voľný pohyb psa tak s tým nič nenarobíte. Mali ste to riešiť vtedy keď bol váš pes napadnutý a to s políciou. Podľa zákona mohli za to dostať pokutu do 165 eur.