Zdravím,
psovi dávám už asi rok lososový olej, teď bych chtěla skusit ještě lněný, mám tedy lososový přestat dávat, nebo je mám dávat současně? Krmím jednou denně a dávám do granulí, tak aby to neměl až moc mastné.
A nevíte prosím někdo, jaké je dávkování? Koupila jsem olej pro lidskou spotřebu a nejsem si jistá, zda na něm je napsané nějaké dávkování.
Díky.
marcelaamax
napsal(a):
Zdravím,
psovi dávám už asi rok lososový olej, teď bych chtěla skusit ještě lněný, mám tedy lososový přestat dávat, nebo je mám dávat současně? Krmím jednou denně a dávám do granulí, tak aby to neměl až moc mastné.
A nevíte prosím někdo, jaké je dávkování? Koupila jsem olej pro lidskou spotřebu a nejsem si jistá, zda na něm je napsané nějaké dávkování.
Díky.
Já oleje střídám a vždy dávám stejně- chrstnu tam od oka Rozhodně aby granule neplavaly- to by se pejsek po... A pozor, lněný olej se musí uchovávat v temnu a chladu, velmi brzy podléhá skáze a pak je škodlivý.
Lexaurin
napsal(a):
Já oleje střídám a vždy dávám stejně- chrstnu tam od oka Rozhodně aby granule neplavaly- to by se pejsek po... A pozor, lněný olej se musí uchovávat v temnu a chladu, velmi brzy podléhá skáze a pak je škodlivý.
No lososák máme od britu a tam je dávkování - na váhu mého psa šestrát stlačím pumpičku, tak budu dávat tak nějak stejně, takže může být klidně v lednici?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já dávám losos. olej z volně žijících lososů Grizzly z Dánska a dávkování je: pes 12-25 kg/2 střiky, pes 25-40 kg/ 3 střiky, když střídám lněný, tak dávám 1-2 kávové lžičky, pro 35 kg psa.

napsal(a):
Já dávám losos. olej z volně žijících lososů Grizzly z Dánska a dávkování je: pes 12-25 kg/2 střiky, pes 25-40 kg/ 3 střiky, když střídám lněný, tak dávám 1-2 kávové lžičky, pro 35 kg psa.
Oba oleje uchovávám v ledničce, nejen ty, ale i pupalkový, brutnákový.

marcelaamax
napsal(a):
Aha já právě olivový mám ve špajzu, tak ho dám taky do lednice. Jinak náš pes má taky cca 35 kg tak to bude tak nějak podobně
Olivový mám taky ve špajzu, ale ten lněný a losos., fakt do ledničky.
kobroor
napsal(a):
Dávejte jeden nebo druhý, můžete je střídat, ale na jedno krmení jen jeden olej.
PS: pokud musíte dávat lososa od britu 6 pumpiček, tak to asi nebude moc kvalitní olej.
Já bych chtěla zkusit konopný, nemáte náhodou někdo zkušenost?
Vychází to myslím asi 12 ml. zezačátku se mu srst hodně zlepšila, ale pak zase zhoršila a už se nelepší, tak chci právě skusit ten lněný, jestli to bude lepší.

kobroor
napsal(a):
Dávejte jeden nebo druhý, můžete je střídat, ale na jedno krmení jen jeden olej.
PS: pokud musíte dávat lososa od britu 6 pumpiček, tak to asi nebude moc kvalitní olej.
Já bych chtěla zkusit konopný, nemáte náhodou někdo zkušenost?
S olejem ne, ale do krmení přidávám konopnou mouku. Čuba je kradavice a se lněným taky ne, vařím lněné semínko, získaný sliz je super na srst a drápy.
napsal(a):
S olejem ne, ale do krmení přidávám konopnou mouku. Čuba je kradavice a se lněným taky ne, vařím lněné semínko, získaný sliz je super na srst a drápy.
Ano, ale je to sliz jednou jsem to zkusila a ta manipulace mi nevyhovuje.
Na srst a nejenom to dávám mořskou řasu, mám s ní dlouhodobé dobré zkušenosti. Lososák nedávám, protože jsou tam rozdíly v kvalitě. To už radši olivový. Momentálně nepřidávám žádný olej a konopný mě zaujal..
Lněný olej je super, mně se po něm spravila pleť i kvalita vlasů, psům ho taky dávám, velkému kříženci (37kg) cca polévkovou lžíci denně. A pozor lněný rychle a rád žlukne, proto určitě uchovávat v lednici a co nejrychleji spotřebovat. Já oleje beru od AGRO EL Znojmo a jsem velice spokojená, dodávají vždy čerstvé.
Co byste řekli na "panenský ostropestřecový olej" - www.irel.eu - produkty pro zvířata - krmné doplňky? Na ty stránky jsem koukla ze zvědavosti, měla jsem od nich ze zdravé výživy ten pro lidi, super. Ale bude v tom nějaký rozdíl, krom ceny a pěkného obalu?
Prosím Vás od jakého věku psa přidáváte výše uvedené doplňky? Mám křížence stafbulla, takže velmi krátká srst. Ted se krásně leskne a ráda bych aby to tak zůstalo. Jsou ji necelé 4 měsíce tak nevím, jestli to není brzo? A ještě jak je to s vejcem? Někdo tvrdí, že celé, někdo jen že zloutek...zatím jsme dali jen vařené. Děkuji za odpověď.
Iliena
napsal(a):
Prosím Vás od jakého věku psa přidáváte výše uvedené doplňky? Mám křížence stafbulla, takže velmi krátká srst. Ted se krásně leskne a ráda bych aby to tak zůstalo. Jsou ji necelé 4 měsíce tak nevím, jestli to není brzo? A ještě jak je to s vejcem? Někdo tvrdí, že celé, někdo jen že zloutek...zatím jsme dali jen vařené. Děkuji za odpověď.
Já vejce přidávám už odmalička, celé. Někdo říká, že bílek se dávat nemá, ale já ho dávám. A jinak ty oleje jsem začala přidávat až ve stáří, kdy začal mít problémy se srstí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Trošku olejíčku klidně můžete od mala, ale důležité to určitě není, spíš bych se zaměřila na výživu, jako takovou. Vajíčka určitě celá, stačí dvakrát týdně, lepší jsou určitě syrová(ovšem moji je nežerou) a klidně i se skořápkou. Na vesnici se to nedělalo, aby pes pak nechodil vybírat pod slepice sám ale pokud k nim přístup nemá, tak to klidně praktikujte. Aha, teď mne ale napadlo: nevím jak je to s kupovanýma, někdy se v souvislosti s nima mluvilo o salmoneloze, proto lidi skořápky dávali upéct do trouby a dávali je až pak psům do jídla, drcené. Já mám vejce BIO domácí, tak to neřeším.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Trošku olejíčku klidně můžete od mala, ale důležité to určitě není, spíš bych se zaměřila na výživu, jako takovou. Vajíčka určitě celá, stačí dvakrát týdně, lepší jsou určitě syrová(ovšem moji je nežerou) a klidně i se skořápkou. Na vesnici se to nedělalo, aby pes pak nechodil vybírat pod slepice sám ale pokud k nim přístup nemá, tak to klidně praktikujte. Aha, teď mne ale napadlo: nevím jak je to s kupovanýma, někdy se v souvislosti s nima mluvilo o salmoneloze, proto lidi skořápky dávali upéct do trouby a dávali je až pak psům do jídla, drcené. Já mám vejce BIO domácí, tak to neřeším.
Jo to jsem taky viděla, že psovi hoděj vejce i se skořápkou a on to sežere, ale zkoušela jsem to a ten můj ne, ten z toho vylíže to vejce a skořápky plive :D a přijde mi to tedy i divné dávat skořápky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
marcelaamax
napsal(a):
Jo to jsem taky viděla, že psovi hoděj vejce i se skořápkou a on to sežere, ale zkoušela jsem to a ten můj ne, ten z toho vylíže to vejce a skořápky plive :D a přijde mi to tedy i divné dávat skořápky.
Někteří psi je normálně žerou a je to výborný, přírodní zdroj vápníku. Rozhodně bych je dávala raděj, než nějaký vápník v tabletách. Někdy jim do jídla nějaké to celé vejce s rozmlácenou skořápkou propašuju pravda, zbytky skořápky povětšinou zůstanou přilepené na misce
Pokud dáte psovi jedno syrové vejce týdně (záleží také na velikosti plemene) určitě se nemusíte obávat. Syrový žloutek určitě není pro psa "jedovatý", pouze právě v tom syrovém stavu je těžce stravitelný.při jeho zpracování je více zatěžována slinivka, žlučník i játra. Určitě bych syrový žloutek nedávala psovi s nedostatečnou funkcí těchto orgánů nebo psovi, který měl v minulosti s těmito orgány nějaký problém. Naopak vařený bílek se praktikuje při jaterní dietě jako zdroj vysocestravitelné bílkoviny, která není tučná.6loutek naopak tučný je a ten se zase v syrovém nebo vařeném stavu doporučuje při ledvinové dietě, kde je nutné omezit bílkoviny. Zdravému psovi občasné podání celého syrového vejce určitě neuškodí, ale při častějším podávání by syrový bílek uškodit mohl. Jestli, ale zadavatelce jde o pěknou kondici srsti, tak nemusí syrový bílek dávat, na srst má právě pozitivní vliv žloutek(hlavně tuky v něm obsažené), samotné bílkoviny je v žloutku zanedbatelné množství. Také je třeba rozlišit při podávání plemeno a jeho velikost. Dávat denně vejce takovému jorkovi nebo berňákovi to je rozdíl.Pokud by se jednalo o např. časté (každodenní) podávání vajec, je třeba zohlednit toto v celkové krmné dávce z hlediska bílkovin a tuků.
Felow
napsal(a):
Pokud dáte psovi jedno syrové vejce týdně (záleží také na velikosti plemene) určitě se nemusíte obávat. Syrový žloutek určitě není pro psa "jedovatý", pouze právě v tom syrovém stavu je těžce stravitelný.při jeho zpracování je více zatěžována slinivka, žlučník i játra. Určitě bych syrový žloutek nedávala psovi s nedostatečnou funkcí těchto orgánů nebo psovi, který měl v minulosti s těmito orgány nějaký problém. Naopak vařený bílek se praktikuje při jaterní dietě jako zdroj vysocestravitelné bílkoviny, která není tučná.6loutek naopak tučný je a ten se zase v syrovém nebo vařeném stavu doporučuje při ledvinové dietě, kde je nutné omezit bílkoviny. Zdravému psovi občasné podání celého syrového vejce určitě neuškodí, ale při častějším podávání by syrový bílek uškodit mohl. Jestli, ale zadavatelce jde o pěknou kondici srsti, tak nemusí syrový bílek dávat, na srst má právě pozitivní vliv žloutek(hlavně tuky v něm obsažené), samotné bílkoviny je v žloutku zanedbatelné množství. Také je třeba rozlišit při podávání plemeno a jeho velikost. Dávat denně vejce takovému jorkovi nebo berňákovi to je rozdíl.Pokud by se jednalo o např. časté (každodenní) podávání vajec, je třeba zohlednit toto v celkové krmné dávce z hlediska bílkovin a tuků.
Opravuji :... Ne žloutek, ale Syrový bílek je pro psa těžce stravitelný,...omlouvám se za překlep.

Ne, že je syrový bílek těžce stravitelný, ale obsahuje avidin, který blokuje vstřebávání skupin vitamínů B. Pokud tedy chcete kvalitní srst, na kterou mají Béčka velký vliv, syrový žloutek je v pohodě, ale bílek vařený, stačí ho jen srazit. Jinak vejce dávám, žloutek syrový i vařený, bílek nikdy syrový. Když dáte celé syr. vejce, neuškodíte, ale trvale bych syr. nedávala.
Zdravím, při té diskuzi ohledně olejů na srst se přidám - co byste doporučili sheltiákovi na srst? Srst má pěknou, nemá lupy, ani není matná - jen jde o to, že se mu pořád nezjemnila a je to stále jakási podivná načechraná "vatička" jako u štěněte. Nemáte někdo zkušenosti? Krmíme masem v kombinaci s wolfsblut, barking heads :).

shavoid
napsal(a):
Zdravím, při té diskuzi ohledně olejů na srst se přidám - co byste doporučili sheltiákovi na srst? Srst má pěknou, nemá lupy, ani není matná - jen jde o to, že se mu pořád nezjemnila a je to stále jakási podivná načechraná "vatička" jako u štěněte. Nemáte někdo zkušenosti? Krmíme masem v kombinaci s wolfsblut, barking heads :).
A kromě toho dodáváte co?
Jo jasné, krmím maso, drštky nebo zelenina, kosti a chrupavku.. maso beru hovězí, husí, koninu, králíka, kuře, krůtu, atd. Přílohy dávám brambory, bulgur, ovesné vločky ze zeleninou, pohanku, atd.
Doplňuji to Micro mineralem, mořskými řasami, lněnými semínkami, chia semínky, kolagenem a pivovarskými kvasnicemi. Poslední olej jsem teď měla lososák, už je dobraný.

shavoid
napsal(a):
Jo jasné, krmím maso, drštky nebo zelenina, kosti a chrupavku.. maso beru hovězí, husí, koninu, králíka, kuře, krůtu, atd. Přílohy dávám brambory, bulgur, ovesné vločky ze zeleninou, pohanku, atd.
Doplňuji to Micro mineralem, mořskými řasami, lněnými semínkami, chia semínky, kolagenem a pivovarskými kvasnicemi. Poslední olej jsem teď měla lososák, už je dobraný.
K olejům, klidně vezměte ten konopný nebo chia nebo sezamový, doporučila bych hlavně směs na srst od Dromy http://www.dromy.cz/30-biotin-8594167540025.html a msm
Ještě otázka, jak často a kolik těch doplňků dáváte? Ryby krmíte?

shavoid
napsal(a):
Dávám to jak si vzpomenu, řasy moc ne, ty jsou obsažené i v tom micro mineralu. Ryby mi šelmie nežere, prostě odmítá, maximálně ten rybí olej. Takže začít dávat pravidelně, že? Moc díky za tip, mrknu na to.
Pokud chcete, aby to mělo nějaký efekt, musíte pravidelně.
Pokud byste chtěla, mám toho Biotinu ještě celou pixlu, tak Vám na zkoušku můžu odsypat a poslat

shavoid
napsal(a):
Právě nevím, jak moc se toho dá spravit doplňky, on ani pořádně nevylínal, ale už i mladší psi mají takovou tu "dospěláckou srst" a krmení jsou kolikrát hůř než on.
Biotin koupím :), je lepší ten pro koně?
Spravit se toho dá dost Možná za to může to počasí, dejte mu čas.
Jj, ten pro koně, co jsem dávala ten odkaz
Hodně štěstí

shavoid
napsal(a):
Moc moc díky :).
Pak se ozvěte, jaký je krasavec
Ten biotin i s těmi zbylými doplňky podávejte min 3x týdně
Tady mají bobtaila, v srsti, obrovská hromada chlupů 3D, ten pes je neuvěřitelný. Ale tu srst má takovou až poslední 2 roky, teda až skoro od jeho 3let. Možná, že třeba to může trvat různě dlouho, než bude ta srst dospělá.
Nebo je divný rok, třeba.
Mně taky pes přijde, že má ty chlupy pořád strašně měkké.
Fena po zimě pořádně vylínala až teď.

Moje taky vylínala až teď, nebo spíše je v procesu.

tapina
napsal(a):
Ale jiný roky byli psi vypínání konec dubna, květen, nebo ne? Já už si taky nic nepamatuju.
Možná, že jo, taky mám pocit, že minulé roky to bylo dřív.
Ještě posílám fotku, jak to vypadá teď :) Vepředu na náprsence je ta srst ještě dobrá, hladká a dobře se provzdušňuje.
No a vzadu na zadku a víceméně po těle je to taková neforemná vata, hrubá a co se týče provzdušnění, tak nic moc. Má teď skoro 10 měsíců a srst prakticky neztrácí, jen se mu prodloužila a prakticky nezměnila strukturu.
Exteriérově se jinak hodně povedl, má pěknou hlavu, super výšku a povahu taky, jenom s tou srstí nevím :).

shavoid
napsal(a):
No a vzadu na zadku a víceméně po těle je to taková neforemná vata, hrubá a co se týče provzdušnění, tak nic moc. Má teď skoro 10 měsíců a srst prakticky neztrácí, jen se mu prodloužila a prakticky nezměnila strukturu.
Týjo, ten zadek nevypadá moc dobře... uvidíte, mělo by se to zlepšit po těch doplňcích, z rybích olejů je moc fajn ještě tenhle z mořských úhořů https://www.spokojenypes.cz/canvit-natural-line-fish-oil-250ml/.
shavoid
napsal(a):
Nejsem tedy na šeltie a srst žádný expert, ale myslím si, že 10měsíců je na kvalitní dospěláckou srst ještě brzy, že to fakt přijde až s vyšším věkem.