Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2015 22:26
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Ahoj Byla bych moc ráda, kdybyste shlédli naše video. Některé triky bohužel nejsou perfektně naučené, jelikož jsme se některé učili i během natáčení. S Marleym se už nějaký ten měsíc věnuji Dogdancingu a strašně mě baví ho učit nové kousky. Nejsme sice tak dobří, jak někteří, ale dělám to hlavně proto, že nás to oba baví... a taky hlavně pro naše vlastní potěšení. On mě dělá šťastnou... a miluju ho. Je nejlepší pes na světě. Tohle videjko je nové, natočené včera. Budu moc ráda za shlédnutí, a pokud byste chtěli. Můžete nám do komentářů napsat váš názor, popř. se na něco zeptat. Klidně pište i věci, které bych měla vylepšit (vím, někdy jsou v tom videu hloupé momenty, kde mi pes odešel z obrazu... ale točila jsem to sama, bez pomoci... ale příště se budu snažit sehnat nějakého pomocníka.). Budu moc ráda za vaše názory... Děkuji! :)

https://www.youtube.com/watch?v=9WXgXHWsG90.

13.7.2015 23:33
loolucy

XXX.XXX.60.30

Jéé, parádní Určitě v tom pokračuj.
Můj první pes byl také labrador, jsou fakt parádní pro začínající pejskaře, když se jim člověk věnuje, tak dokážou vykouzlit fakt neskutečné věci :)

Jinak, určitě se dá vše pořádně vypilovat, když budete trénovat. Hlavně hodně pamlsky, ty jsem na videu neviděla vůbec, pořád a pořád ho odměňuj, klidně i kusem zeleniny/ovoce, labíci jsou žrouti, tak aby netloustl. Koukám, že je hodně i motivovatelnej hračkami, takže jen do toho!

Určitě by se hodil na dogdancing, agility,..prostě vše :)

Jen u toho skákání přes překážky - máš je moc blízko od sebe, když je dáš dál, může se pejsek více rozběhnout (je vidět, že se tam zarazil, aby se vůbec vešel) a budeš koukat jak daleko bude lítat

14.7.2015 00:26
Clayton

XXX.XXX.104.9

Krása...
Jen tak dál

14.7.2015 01:12
Felow

XXX.XXX.188.103

Supeeeer. Jak je starý?

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.7.2015 04:28

Ju dobrý, většina jsou průměrný věci co zvládne většina labradorů ale je dobrý že děláte něco co vás baví, tihle psi trpí když se nudí, takže jen tak dál.

14.7.2015 08:49
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Loolucy: Děkujeme mockrát Co se týče pamlsků... odměňuji ho pořád a to vážně lákavými pamlsky. Jenom jsem ty momenty, kde mu dávám pamlsky, vystřihla. Ale nebojte, chválím ho a taky odměňuji.. a cvičím s klikrem a pozitivní motivací.

Clayton: Díky

Felow: Děkujeme! Je mu 1 rok a 4 měsíce.

habe: Díky.

14.7.2015 10:14
Pepan.

XXX.XXX.89.52

Ano hezké a je prima, že se pejskovi tolik věnujete. Jen se zeptám, kdo je autor té hudby? Bylo by vhodné uvézt tam jméno autora.

14.7.2015 10:27
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Pepan: Písnička je od Simple Plan. A název kapely a písničky jsem uvedla v popisku videa.

14.7.2015 11:02
Pepan.

XXX.XXX.89.52

Tak je to OK. Teda jestli máte i souhlas autora k zveřejnění.

14.7.2015 11:12
klubíčko

XXX.XXX.92.130

14.7.2015 12:41
Clayton

XXX.XXX.104.9

Pepan. napsal(a):
Tak je to OK. Teda jestli máte i souhlas autora k zveřejnění.

Ale no tak...

15.7.2015 05:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

klubíčko napsal(a):
Ahoj Byla bych moc ráda, kdybyste shlédli naše video. Některé triky bohužel nejsou perfektně naučené, jelikož jsme se některé učili i během natáčení. S Marleym se už nějaký ten měsíc věnuji Dogdancingu a strašně mě baví ho učit nové kousky. Nejsme sice tak dobří, jak někteří, ale dělám to hlavně proto, že nás to oba baví... a taky hlavně pro naše vlastní potěšení. On mě dělá šťastnou... a miluju ho. Je nejlepší pes na světě. Tohle videjko je nové, natočené včera. Budu moc ráda za shlédnutí, a pokud byste chtěli. Můžete nám do komentářů napsat váš názor, popř. se na něco zeptat. Klidně pište i věci, které bych měla vylepšit (vím, někdy jsou v tom videu hloupé momenty, kde mi pes odešel z obrazu... ale točila jsem to sama, bez pomoci... ale příště se budu snažit sehnat nějakého pomocníka.). Budu moc ráda za vaše názory... Děkuji! :)

https://www.youtube.com/watch?v=9WXgXHWsG90.

Tak jsem video také skoukla a jste šikulky - oba! Ty i pesan! Je vidět, že vás to moc baví - oba - a to je důležité. Co mě pobavilo a co ještě dopilujte - Marley spočítal číslo 3, ale u 5 trochu váhal a to páté štěknutí dal jaksi nejistě ! (to ber samozřejmě z mé strany jako nadsázku nebo malý vtípek).

15.7.2015 05:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Clayton napsal(a):
Ale no tak...

Vypadá to, že OSA je v pozoru a na číhané i tam, kde by to člověk nečekal, že?

15.7.2015 09:08
klubíčko

XXX.XXX.92.130

fikovnice napsal(a):
Tak jsem video také skoukla a jste šikulky - oba! Ty i pesan! Je vidět, že vás to moc baví - oba - a to je důležité. Co mě pobavilo a co ještě dopilujte - Marley spočítal číslo 3, ale u 5 trochu váhal a to páté štěknutí dal jaksi nejistě ! (to ber samozřejmě z mé strany jako nadsázku nebo malý vtípek).

Děkujeme mockrát

21.8.2015 09:53
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Tak jsme natočili další videjko. :)

https://www.youtube.com/watch?t=17&v=LnZuz7ZYHkg.

21.8.2015 10:49

Pěkný, je šikovnej. Některý věci jsou dost dobrý je vidět že mu to pálí smajlík abych pravdu řekla je to pěkný ale mě se tohle moc nelíbí, ale každý máme jiný názor, nikomu to neberu. Ale neláká tě zkusit s ním třeba něco pořádného, lovecký výcvik, sportovku, záchranařinu, prostě něco při čem ten pes musí projevit že přemýšlí a na tomhle psovi je to vidět, řekla bych že je ho na tohle docela škoda. Můj názor

21.8.2015 11:14
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ahojky, videjko je super a Marley a ty také .Akorát jestli můžu poradit, koukám že mu to na tom košíku na prádlo dost klouže tak by to chtělo nějaký ten špalek dřeva jestli máš možnost sehnat nebo stavební vědro http://www.shop-naradi.cz/vedro-stavebni-kulate-40l/d-77597/ a na druhou stranu nalepit oboustranou páskou koberec nebo něco něklouzavýho, můžeš ho i využít jako tu krabici... :).No my občas taky blbnem a lezem třeba po pařezích .

21.8.2015 20:34
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pěkný, je šikovnej. Některý věci jsou dost dobrý je vidět že mu to pálí smajlík abych pravdu řekla je to pěkný ale mě se tohle moc nelíbí, ale každý máme jiný názor, nikomu to neberu. Ale neláká tě zkusit s ním třeba něco pořádného, lovecký výcvik, sportovku, záchranařinu, prostě něco při čem ten pes musí projevit že přemýšlí a na tomhle psovi je to vidět, řekla bych že je ho na tohle docela škoda. Můj názor

Já se chci s ním věnovat právě Dogdancingu. Myslím si, že tam se pes taky vyřádí. Já nevím, mě nějak zachranařina atp. neláká. Ale to je taky jen můj názor.

22.8.2015 08:03
Pepan.

XXX.XXX.89.52

klubíčko napsal(a):
Já se chci s ním věnovat právě Dogdancingu. Myslím si, že tam se pes taky vyřádí. Já nevím, mě nějak zachranařina atp. neláká. Ale to je taky jen můj názor.

Je to šikovný pejsek. Pro dogdancing je ho škoda. Třeba s výcvikem vodícího psa pro nevidomé by měl cenu 350 000, - Kč i víc.

22.8.2015 08:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

22.8.2015 08:50
anonymx

XXX.XXX.232.254

Obavam se, ze pro tezkeho a pomerne nepohybliveho labradora neni dogdancig to prave, zrovna jako agility nebo frisbee.

22.8.2015 09:01
shavoid

XXX.XXX.152.1

anonymx napsal(a):
Obavam se, ze pro tezkeho a pomerne nepohybliveho labradora neni dogdancig to prave, zrovna jako agility nebo frisbee.

V agi a frisbee labrador nemůže labrador borderám moc konkurovat, to bezesporu, ale že pro něj není ani DD, s tím nesouhlasím. Nedávno jsem na Crufts viděla třeba novofundlanda a na republice i spousty retrívrů.. no a když jsem u toho, Šimona Drábková, velká osobnost tohoto sportu, dělá DD s dobrmany.

22.8.2015 09:39
anonymx

XXX.XXX.232.254

Proti labradorovi je dobrman baletak.

22.8.2015 09:51
shavoid

XXX.XXX.152.1

anonymx napsal(a):
Proti labradorovi je dobrman baletak.

To je, ale s tím novofundlanem by si mohl podat packu . Šlo mi spíš o to, že s dobrmanem taky nebudete dělat výskoky na záda, do náruče, nebo valuty. Spíš se ta sestava bude odehrávat na zemi. Já jsem dělala DD s labradorkou a dělaly jsem i výskoky, ale to proto, že měla 23 kg a byla z trialové linie.. Ne, fakt jsem viděla dost lidí, co neměli zrovna borderu, ale nějaké větší plemeno a kupodivu jim to fungovalo. Porota zpravidla umí přihlédnout k fyzickým dispozicím plemene, tady už to potom záleží na kreativitě psovoda a dobrá sestava se dá udělat i bez dynamických skoků, holt musí volit pomalejší písničky

22.8.2015 12:56
Wild cat

XXX.XXX.89.52

klubíčko napsal(a):
Tak jsme natočili další videjko. :)

https://www.youtube.com/watch?t=17&v=LnZuz7ZYHkg.

Je to takové dětské. Nic co by nezvládl každý cvičený pes. Všude dáváš svá videa, zřejmě chceš být slavná, tak ho nauč něco pořádného. Můj Labík za sebou dveře i zavíral a poznal trojmístné číslo na autobuse. Vždy správně ukázal do kterého nastoupit. Kamarádky německý ovčák zase uměl zahrát jednoduchou skladbu na klávesy. Dogdancing chce štíhlé ladné tělo psa i cvičitele, jinak není na co se dívat. Tvůj pes je urostlý chlapák, chce to pořádnou práci, žádné tanečky.

22.8.2015 13:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Dělá to pro radost svou a psa.
To je hlavní myšlenka.
Jsou bezvadní a šikovní.

22.8.2015 14:01
shavoid

XXX.XXX.152.1

rapotacka11 napsal(a):
Dělá to pro radost svou a psa.
To je hlavní myšlenka.
Jsou bezvadní a šikovní.

Souhlasím. Slečna je evidentně mladá a je chvályhodné, že se Marleymu věnuje. Kolik slečen si pořídí psa jen jako módní doplněk, kterému pomalu lakují drápky. Nebo kolik mladých lidí má psa jenom jako dekoraci na zahradě.. Když jsem jako dvanáctileté dítě na klasicky zaměřeném cvičáku začala objevovat agility, sportovkáři mne od tohoto sportu odrazovali, bylo to pro ně pomalu jako sprosté slovo, v lepším případě něco méněcenného. IPO je rozhodně o 100% náročnější než takovéhle disciplíny, to jednoznačně, ale zase si myslím, že není moc hezké mladé holce rozmlouvat aktivitu, která jí podle všeho baví a nějakým způsobem jí naplňuje. Kdyby měla pudlíčka, borderku, nebo jiné plemeno, které u takových aktivit vídáme častěji, nikdo by ani nehlesl..

22.8.2015 17:34
noemi

XXX.XXX.64.236

Wild cat napsal(a):
Je to takové dětské. Nic co by nezvládl každý cvičený pes. Všude dáváš svá videa, zřejmě chceš být slavná, tak ho nauč něco pořádného. Můj Labík za sebou dveře i zavíral a poznal trojmístné číslo na autobuse. Vždy správně ukázal do kterého nastoupit. Kamarádky německý ovčák zase uměl zahrát jednoduchou skladbu na klávesy. Dogdancing chce štíhlé ladné tělo psa i cvičitele, jinak není na co se dívat. Tvůj pes je urostlý chlapák, chce to pořádnou práci, žádné tanečky.

Ježíš - vždyť té holce je cca 15 a rodiče jí pořídili psa, tak má radost.

Jaké by to v jejím věku mělo být?

Je fajn, že nesedí u počítače, ale věnuje se psovi...a je úplně jedno, že to není na profesionální úrovni.

Akorát - když vidím psa stále skákat, už teď lituji jeho klouby smajlík.

22.8.2015 18:07

Ale jasně, dělej co tě baví. lepší dělat cokoliv než nechat psa hnít na gauči a tahat ho po sídlišti na flexině a nebo se na něj vyprdnout úplně a nechat ho na krku mámě jak to mnohé mladé holky umí.Sice pro těžkého labradora není tohle zrovna to pravé ale třeba to někam dotáhnete.

23.8.2015 05:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Pepan. napsal(a):
Je to šikovný pejsek. Pro dogdancing je ho škoda. Třeba s výcvikem vodícího psa pro nevidomé by měl cenu 350 000, - Kč i víc.

Jooo, to by měl život.
To by ho bavilo....

23.8.2015 06:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Ale jasně, dělej co tě baví. lepší dělat cokoliv než nechat psa hnít na gauči a tahat ho po sídlišti na flexině a nebo se na něj vyprdnout úplně a nechat ho na krku mámě jak to mnohé mladé holky umí.Sice pro těžkého labradora není tohle zrovna to pravé ale třeba to někam dotáhnete.

Snad dělej něco, co baví psa a k čemu má fyzické předpoklady a co neodnese zdravotně?

23.8.2015 07:21
koňadra

XXX.XXX.239.137

Klubíčko: viděla jsem ta vaše videa. Je vidět, že to baví vás i psa, a to je dobře. Z některých reakcí zde si nic nedělejte! Např. s názorem, jak tohle cvičení ublíží zdravotně vašemu psovi, absolutně nesouhlasím. Se psem přeci necvičíte 10 h denně a pár výskoků mu určitě nemůže ublížit. To jsou prostě kecy. Fandím vám a přeji další úspěchy a radost ze cvičení.

23.8.2015 07:33

scylla napsal(a):
Snad dělej něco, co baví psa a k čemu má fyzické předpoklady a co neodnese zdravotně?

Pokud se pes narodil se zdravými klouby tak je má zdravé a nic zdravotně neodnese, pokud je má špatné tak je bude mít špatné i když bude ležet na gauči. Nesmí být přetloustlý což není, a doporučila bych zadavatelce udělat rtg a zjistit jak na tom je a podle toho se přizpůsobit.

23.8.2015 07:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Proč ?
Vždyť si hrajou !

Třeba "to" nikam nechce dotáhnout.
Žijou a baví je to.

23.8.2015 09:00
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Takže... Marley má zdravé klouby. Nikdy neměl žádné problémy... a rodiče měli klouby taky v pohodě.

Mnoho pejskařů mi říkalo, že Dogdancing se může dělat s každým psem. Dokonce mi to říkala naše cvičitelka na cvičáku. Potom jsem si psala s jednou paní, co dělá DD s Hovíkem a mají za sebou už několik zkoušek.

A jestli bych z něho měla udělat slepeckého psa. Takže, je to můj pes, musela bych ho dát pryč. A já ho nechci dávat pryč, Marleyho jsem dostala k narozeninám. Chci si splnit alespoň jeden jediný sen...a to s ním dělat Dogdancing. Baví mě ho učit triky, prostě je to můj koníček. Teď s ním začínám chodit i na agility... Jo, možná si říkáte: "Proboha, vždyť ten pes bude hodně trpět na klouby!". Ale nééé, Marley má výborné klouby...a myslím, že s labíkem lze agility dělat taky. Znám pár lidí na našem cvičáku, co mají labradory a normálně s ním běhají. Marleyho to baví, jde to úplně na něm vidět.

A možná toho moc neumí... Možná neumí rozeznávat barvy na semaforu, možná neumí psát nebo číst... mě stačí těch 90-100 nejobyčejnějších triků, co jsem ho naučila. Ale umí jezdit na skateboardu, počítat a přikrývat se dekou. A to mi úplně stačí. Dělám to pro jeho a mojí radost. Mě je jedno jestli to někam dotáhneme nebo nedotáhneme. Já to prostě dělám pro nás!

A vám, kteří jste napsali pěkné odpovědi... Děkuji

23.8.2015 09:16

klubíčko napsal(a):
Takže... Marley má zdravé klouby. Nikdy neměl žádné problémy... a rodiče měli klouby taky v pohodě.

Mnoho pejskařů mi říkalo, že Dogdancing se může dělat s každým psem. Dokonce mi to říkala naše cvičitelka na cvičáku. Potom jsem si psala s jednou paní, co dělá DD s Hovíkem a mají za sebou už několik zkoušek.

A jestli bych z něho měla udělat slepeckého psa. Takže, je to můj pes, musela bych ho dát pryč. A já ho nechci dávat pryč, Marleyho jsem dostala k narozeninám. Chci si splnit alespoň jeden jediný sen...a to s ním dělat Dogdancing. Baví mě ho učit triky, prostě je to můj koníček. Teď s ním začínám chodit i na agility... Jo, možná si říkáte: "Proboha, vždyť ten pes bude hodně trpět na klouby!". Ale nééé, Marley má výborné klouby...a myslím, že s labíkem lze agility dělat taky. Znám pár lidí na našem cvičáku, co mají labradory a normálně s ním běhají. Marleyho to baví, jde to úplně na něm vidět.

A možná toho moc neumí... Možná neumí rozeznávat barvy na semaforu, možná neumí psát nebo číst... mě stačí těch 90-100 nejobyčejnějších triků, co jsem ho naučila. Ale umí jezdit na skateboardu, počítat a přikrývat se dekou. A to mi úplně stačí. Dělám to pro jeho a mojí radost. Mě je jedno jestli to někam dotáhneme nebo nedotáhneme. Já to prostě dělám pro nás!

Tohle všechno může být pravda, ale ohledně těch kloubů říkáte hlouposti, to, že má klouby bez DKK poznáte zaručeně pouze z rentgenu.

23.8.2015 09:17
koňadra

XXX.XXX.128.31

klubíčko napsal(a):

Klubíčko, OK, víte, že vám fandím. Jen vám chci říct, že to, jestli má pes zdravé klouby, poznáte jen rentgenem. To, že na něm nevidíte nějaké problémy, ještě nic neznamená. Dělali jste už třeba DKK? I když je po zdravých rodičích, není záruka, že bude zdravý také. Já mám také fenu po zdravých rodičích a má DKK 2/3. Není na ní nic vidět, pracuje s nadšením, tak ji mám, i když jsem hlavně chovatel a měla jsem ji původně k chovu (s tímto výsledkem ovšem chovná být nemůže). Jenže vždycky všechno nevychází tak, jak by si člověk představoval. Podle některých tady by moje fena měla být v "invalidním důchodu", ale ona se do všeho vrhá s nadšením, tak proč jí kazit radost? Takže, i kdyby váš Marley nějaký nález měl (což vám samozřejmě nepřeji!), tak stejně záleží na tom, jaký by byl výsledek a i s mírnějším postižením klidně může dělat i DD na rekreační úrovni - tedy to, co vás oba baví. Nenechte se otrávit a pracujte s pejskem dál.

23.8.2015 10:30
anonymx

XXX.XXX.138.53

Tak ja fandila taky, ale zacinam mit smisene pocity. Pes 1 a ctvrt roku,100 triku...
Slecna ma velke ambice i pres to co tvrdi.
ja vidim mladeho tezkeho psa, pomerne neosvaleny, zadny sportak, zadna trialova linie.
A hlavne tam nejak nevidim chut do prace, nadseni psa. On to proste vsechno udela, ale...
Trochu se obavam, ze to slecna prehani.

23.8.2015 11:27
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Anonymx: Myslete si co chcete. Jinak Marley je celkově takový pomalejší. Ale to mi nevadí.

23.8.2015 11:34
anonymx

XXX.XXX.138.53

Neurazejte se, ale rocni pes by si mel hrat, byt nadrzeny chuti do hry a ne 100 triku s nechuti.
Obavam se, ze to fakt prehanite a diky vasim ambicim pes "vyhori" driv nez se nadejete. Kdy mel den bez vycviku a byl treba na poradne prochazce?

23.8.2015 11:43
shavoid

XXX.XXX.152.1

anonymx napsal(a):
Neurazejte se, ale rocni pes by si mel hrat, byt nadrzeny chuti do hry a ne 100 triku s nechuti.
Obavam se, ze to fakt prehanite a diky vasim ambicim pes "vyhori" driv nez se nadejete. Kdy mel den bez vycviku a byl treba na poradne prochazce?

Klubíčko, tady na ifauně jsem jen chvíli a byť se třeba s anonymx v některých věcech trochu rozcházíme, tak podle všeho má spousty zkušeností a za sebou x let práce se psy, z jejích rad je dobré si vzít alespoň něco

23.8.2015 13:22
Helena15

XXX.XXX.89.52

rapotacka11 napsal(a):
Proč ?
Vždyť si hrajou !

Třeba "to" nikam nechce dotáhnout.
Žijou a baví je to.

Tady nám Klubíčko prozrazuje jak moc to psa baví.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2961746/pes-se-boji-nataceni#a2961746

Já osobně si myslím, že pes by raději normálně lítal a řádil jako štěně, než byl slavnou videohvězdou.

23.8.2015 16:10
anonymx

XXX.XXX.138.53

Aha, ja tusila ze je neco spatne.
uz nefandim. Chudak pes. Klubicko-nech ho zit. Uber a hodne.

25.8.2015 14:23
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Vy si vážně myslíte, že ho nějak týrám nebo tak? Že mu nedám ani chvíli klidu? Tak to se pletete... a hodně. Chodíme na hory, procházky má každý den, ráno hodinovou, přes noc trošku kratší. Někdy chodíme i 3 procházky za den. Jak můžete přes PC poznat, že ho mučím výcvikem? Tak přijeďte ke mně na týden a uvidíte, že se pletete. A já to nedělám pro to, aby byl slavný. Jen si chci splnit svůj sen, abych mohla se psem dělat DD. Ještě před rokem jsem obdivovala, jak lidé dokážou naučit psa sedni. Ale teď jsem ho dokázala naučit i mnohem těžší triky. Tak mi prosím nekažte radost. A to, že ho to nebaví... hmm.. zajímavé, že on vždycky sám něco vymyslí. Víte, cvičím ho pozitivní motivací, přes klikr... a většinou přijde sám s nějakým trikem. Já ho do toho nenutím. Achjo, je mi z Vás teď úplně na nic. Tak nic no, jestli Vám to tak strašně vadí, tak se na to vyprdnu. Na celý výcvik, na všechno.. Chjoo.

25.8.2015 14:26
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Měli jsme už i vystoupení, ale zřejmě ho strašně týrám, tak se na to asi vykašlu. Jelikož jsem strašnej tyran. Zajímavé, že jiní psi, kteří umí i 200 triků chudáci nejsou. A žijí a mají se dobře. O Dogdancingu jste zřejmě vůbec neslyšeli.

25.8.2015 14:37
Viky12

XXX.XXX.1.239

Nesmíš to brát takhle. Samozřejmě, že DD můžeš dělat pro zábavu. Ale ne, aby si jezdila po vystoupeních a chtěla si být nějak slavná. To je, jako kdybych se rozhodla, že budu s tažným koněm skákat a že pojedu na MČR. Jedna holčina tady u nás dělala se s vím pes (Hovawart) agility a ten pes má teď velké problémy s klouby, protože to chtěla někam dotáhnout. chápeš, co tím chci říct?

25.8.2015 14:54
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Viky12 napsal(a):
Nesmíš to brát takhle. Samozřejmě, že DD můžeš dělat pro zábavu. Ale ne, aby si jezdila po vystoupeních a chtěla si být nějak slavná. To je, jako kdybych se rozhodla, že budu s tažným koněm skákat a že pojedu na MČR. Jedna holčina tady u nás dělala se s vím pes (Hovawart) agility a ten pes má teď velké problémy s klouby, protože to chtěla někam dotáhnout. chápeš, co tím chci říct?

Chápu. Ale já to s ním nepřeháním. Možná vám to tak přijde, ale já vážně nežiji jenom tímhle. Milujem turistiku, chodíme k vodě, na procházky i když prší. Miluje aporty, takže se vždycky vydáme na louky aportovat. Měl dřevěnou činku, už ji rozkousal, musím mu koupit další. Přemýšlím, že bych mu koupila i pešek. Já vážně ho nemučím jenom trikama. Podívejte se na psy, kteří jsou celý život v kotcích. To jsou chudáci. Náš má kotec taky, a vůbec v ním není.

25.8.2015 15:28
anonymx

XXX.XXX.232.141

Vis, psovi je rok a ctvrt a uz s nim vystupujes, umi 100 triku. Nech si poradit od zkusenych a neurazej se. Mas tezkeho psa a opravdu to prehanis. Takhle za rok skonci, proste vyhori. A s tim ze rozkousal cinku se fakt nechlub.

25.8.2015 15:31

klubíčko napsal(a):
Chápu. Ale já to s ním nepřeháním. Možná vám to tak přijde, ale já vážně nežiji jenom tímhle. Milujem turistiku, chodíme k vodě, na procházky i když prší. Miluje aporty, takže se vždycky vydáme na louky aportovat. Měl dřevěnou činku, už ji rozkousal, musím mu koupit další. Přemýšlím, že bych mu koupila i pešek. Já vážně ho nemučím jenom trikama. Podívejte se na psy, kteří jsou celý život v kotcích. To jsou chudáci. Náš má kotec taky, a vůbec v ním není.

Ty jsi se minula plemenem.

25.8.2015 15:48
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Ty jsi se minula plemenem.

Co?

25.8.2015 15:57

Mě se ta videa moc líbí, možná těch 100 triků je přehnaných (?). Labradorům nerozumím, ale to že se pes zabalí do deky, to snad ani labr. neublíží a násilím se to naučit nedá.

25.8.2015 16:00
Helena15

XXX.XXX.89.52

Klubíčko, je hezké že máš ráda svého psa a hodně se mu věnuješ, to ti nikdo brát ani kazit nechce. Ale je hodně lidí kteří mají rádi své psy a mají je dobře vycvičené, přesto všude nezveřejňují svá videa, co všechno pes umí. Ty u mě vzbuzuješ pocit, že chceš být slavná přes svého psa. Tady ti zkušení radí dobře, nepřetěžuj ho, nebo se za pár let už budeš jenom smutně dívat na psa který se jen plouží a má bolesti. A tak ho budeš mít ještě 10 let.

25.8.2015 16:02

klubíčko napsal(a):
Co?

Žes měla mít borderu.

25.8.2015 16:12

Helena15 napsal(a):
Klubíčko, je hezké že máš ráda svého psa a hodně se mu věnuješ, to ti nikdo brát ani kazit nechce. Ale je hodně lidí kteří mají rádi své psy a mají je dobře vycvičené, přesto všude nezveřejňují svá videa, co všechno pes umí. Ty u mě vzbuzuješ pocit, že chceš být slavná přes svého psa. Tady ti zkušení radí dobře, nepřetěžuj ho, nebo se za pár let už budeš jenom smutně dívat na psa který se jen plouží a má bolesti. A tak ho budeš mít ještě 10 let.

Tak jsem to video zkoukla ještě jednou. Opakuji, že labr. nerozumím, ale :
pejsek je ve většině cviků na zemi, to že se slastně válí na zádech, to snad žádnému psu neublíží. Jestli jsem si dobře všimla, tak tam 2x vyskočí po balónku a jednou jde přes překážky. To se nijak zdlouhavě trénovat nemusí, aby mu trénink toho cviku ublížil. To, že přeskakuje přes nastavenou nohu, to snad nepokládáte za skoky.
A že se chce Klubíčko někde pochlubit, to je snad pochopitelné. To jak se někteří majitelé chlubí svými psy na výstavách je daleko horší. Hodiny na česacím a postojovém stojanu. Běžte na nějakou velkou výstavu, tam uvidíte stovky otrávených psů, čekajících celý den v rušné hale v kleci - např.
Tomu labradorovi na zahradě asi zle nebude, když tam se slečnou skotačí.
( Jo a ještě jí poraďte, že by BOC byla lepší ).

25.8.2015 16:30
skaia

XXX.XXX.104.146

pejsek je ve většině cviků na zemi, to že se slastně válí na zádech, to snad žádnému psu neublíží. Jestli jsem si dobře všimla, tak tam 2x vyskočí po balónku a jednou jde přes překážky. To se nijak zdlouhavě trénovat nemusí, aby mu trénink toho cviku ublížil. To, že přeskakuje přes nastavenou nohu, to snad nepokládáte za skoky.
A že se chce Klubíčko někde pochlubit, to je snad pochopitelné. To jak se někteří majitelé chlubí svými psy na výstavách je daleko horší. Hodiny na česacím a postojovém stojanu. Běžte na nějakou velkou výstavu, tam uvidíte stovky otrávených psů, čekajících celý den v rušné hale v kleci - např.

Je fajn, že se psem něco dělá. Ale to, že pes v 1 roce umí 100 triků o něčem vypovídá. Navíc cvičení psa by mělo mít své meze. Zkrátka má těžkého psa, kterému může zničit klouby, a neměla by ho učit cviky, které mu můžou ublížit. Nejdřív jsem jí fandila, ale teď mi přijde, že staví sebe před zdraví psa. Výborné video o tomto je - https://www.youtube.com/watch?v=0rILvuvDQuY.

25.8.2015 16:33
Helena15

XXX.XXX.89.52

Orionko a Vy se domníváte, že to video je natočené na jeden zátah? No jestli víte jistě, že spousta záběrů nebyla vystříhána, aby zůstalo jen to co se povedlo, pak je to v pořádku.

25.8.2015 16:47

Helena15 napsal(a):
Orionko a Vy se domníváte, že to video je natočené na jeden zátah? No jestli víte jistě, že spousta záběrů nebyla vystříhána, aby zůstalo jen to co se povedlo, pak je to v pořádku.

Pochopitelně, že o tom přesvědčená nejsem, jen mi nepřijde, že ty triky jsou tak zdraví nebezpečné, ale můžu se mýlit. Také mě těch 100 triků přijde přehnaných. Záleží na tom, jak se to počítá. Jestli dej pac pravou a dej pac levou jsou dva ( jako že asi ano ), pak se dopočítáte. Pak máme dej pac na koleno...Nechci to shazovat
( vím, že je docela práce naučit psa pravou a teď tu druhou - bavíme se tak venku při čekání ).
Za těmi videi je vidět kus práce, ale...ta dívka chodí do školy, má povinnosti vůči škole i doma, má i jiné povinnosti, jak píše se psem i turistuje, plave...to není, že by od rána do večera dřeli triky.
A že chce chválit ? To já taky a jsem stará bába.
Klubíčko - nenech se otrávit. Jen podle rady zkušených psa hodně sleduj a nepřetěžuj !

25.8.2015 17:05
koňadra

XXX.XXX.128.31

Pochopitelně, že o tom přesvědčená nejsem, jen mi nepřijde, že ty triky jsou tak zdraví nebezpečné, ale můžu se mýlit. Také mě těch 100 triků přijde přehnaných. Záleží na tom, jak se to počítá. Jestli dej pac pravou a dej pac levou jsou dva ( jako že asi ano ), pak se dopočítáte. Pak máme dej pac na koleno...Nechci to shazovat
( vím, že je docela práce naučit psa pravou a teď tu druhou - bavíme se tak venku při čekání ).
Za těmi videi je vidět kus práce, ale...ta dívka chodí do školy, má povinnosti vůči škole i doma, má i jiné povinnosti, jak píše se psem i turistuje, plave...to není, že by od rána do večera dřeli triky.
A že chce chválit ? To já taky a jsem stará bába.
Klubíčko - nenech se otrávit. Jen podle rady zkušených psa hodně sleduj a nepřetěžuj !

Taky si nemyslím, že by klubíčko dřelo svého psa 5 hodin denně, snad má i nějaké jiné povinnosti. A 100 triků - z toho může být 70 úplně nevinných - zvedni pravou nohu, lehni, olízni se, otoč se... A kdyby toho psa skutečně přetěžovala, tak ten pes by jí to dal najevo sám, prostě by přestal pracovat.
Retrívr, který skáče do vody pro kačenu, nosí v oranici těžké zajíce... tak ten taky zrovna ty klouby nešetří.
Že se chce zviditelnit? Proč ne, je to mladá holka, má radost, že psa něco naučila a navíc dnes jsou ty možnosti na internetu jednoduché. A i kdyby se chtěla prezentovat na nějaké vyšší úrovni, tak to určitě nebude hned, takže pokud psa naučí toho tolik, aby si opravdu mohla troufnout na nějaké soutěže, tak to nějakou chvíli potrvá a psovi určitě nebude jeden rok, ale třeba dva. A konec konců možnosti retrívra jsou skutečně dané jeho postavou, tak třeba začne s retrívrem a zjistí, že nemůže konkurovat jiným plemenům, a tak příště si koupí borderkolii, nebo cokoli jí bude vyhovovat a kdo ví? Třeba jednou bude na mistrovství světa v DD. Každý jsme nějak začínali, tak jí nekažte tu radost.

25.8.2015 17:57
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Já myslím, že "Klubíčko" je ještě dítě, snad i někde uváděla věk, nevím... A tím pádem to její "chlubení se" beru. Vždyť kolik teenagerů kouří, chlastá, fetuje, krade, znásilňuje, anebo přinejmenším jen někde bezcílně bloumá a kouká co zničit (viz ten k.o.k.o.t, co zničil auto D.Landovi). A v tomto ohledu já beru aktivity "Klubíčka" za chvályhodné! A ani si nemyslím, že by chtěla být přes svého psa slavná. Opět mohu argumentovat tím, jaké chuj.viny si někteří mladí vyvěšují na YouTube.

25.8.2015 18:49
Clayton

XXX.XXX.104.9

Moc jí fandím, že se psovi věnuje.Kolik dětí se po pár týdnech na psa vykvákne s argumentem ''vždyť má zahradu...''.Vzhledem k jejímu věku je normální, že se chce pochlubit, ale nesmí to přehánět.Pes má klouby jenom jedny, ale zase potřebuje aktivitu.
Můj pes má asi 34 kg, takže taky zátěž na klouby.Se psem aktivně provozuji tažné sporty.Od jednoho roku jsem mu nasazovala postroj a učila ho, že má tahat (velice rychle to pochopil ) a zatáčet na povel, zrychlit, zpomalit atd...Od roku a půl jsem s ním trénovala normálně tahání na závody, ale stále jsem ho nevzala do plného tahu (koloběžka, kolo), ale pouze canicrossovat.Těžký tah, kdy pes táhne celou silou sám a vy se vezete a pomáháte mu jen do kopce, jsem provozovala až ve dvou letech.Teď budeme dělat rentgeny kyčlí a klepu se, aby byly negativní.
Klubíčko, přeji hodně štěstí a zdravého psa.

25.8.2015 19:04
Sapp

XXX.XXX.224.129

Nevím, co vidí ostatní, ale já vidím mladou holku, co má ráda svého psa, věnuje se mu a dělá to ze srdce... Nevidím ambice zviditelnění, ale radost z učení něčeho nového, a protože slečnu baví i stříhání videa, spojila vše dohromady. Natáčí co miluje /svého psa/ a dělá videa, protože ji to zkrátka baví. Očekávala podporu, možná líbí-nelíbí, co mám zlepšit, kde máknout, a pravděpodobně - "super, jen tak dál" - nakopnutí a ocenění dosavadní práce.

Klubíčko - nenech se odradit. Každý, kdo jde s kůží na trh musí počítat s kritikou - ta tě ale posune, když ji nepobereš jen osobně, ale vybereš z toho to, co ti má dát. Já být tebou bych si "vyzobla" to, že pes se může přetáhnout a práce a učení se mu zprotivit, takže bych se zamyslela a zpomalila. Dotáhla k dokonalosti triky, které už umíte - to pilování dá zabrat jako učení něčeho nového, nebo spíš dotažení do "dokonalosti" dá zabrat ještě více.
Osobně se mi ta videa líbí /zakrývání /, za mě " JEN TAK DÁL" makejte s Marleym dál /mmch. pěkné jméno -název diskuse mi připomíná něco z dětství:) /
Když děláš to, co tě baví, proč si to nechat brát?

25.8.2015 20:46
anonymx

XXX.XXX.232.141

klubíčko napsal(a):
Vy si vážně myslíte, že ho nějak týrám nebo tak? Že mu nedám ani chvíli klidu? Tak to se pletete... a hodně. Chodíme na hory, procházky má každý den, ráno hodinovou, přes noc trošku kratší. Někdy chodíme i 3 procházky za den. Jak můžete přes PC poznat, že ho mučím výcvikem? Tak přijeďte ke mně na týden a uvidíte, že se pletete. A já to nedělám pro to, aby byl slavný. Jen si chci splnit svůj sen, abych mohla se psem dělat DD. Ještě před rokem jsem obdivovala, jak lidé dokážou naučit psa sedni. Ale teď jsem ho dokázala naučit i mnohem těžší triky. Tak mi prosím nekažte radost. A to, že ho to nebaví... hmm.. zajímavé, že on vždycky sám něco vymyslí. Víte, cvičím ho pozitivní motivací, přes klikr... a většinou přijde sám s nějakým trikem. Já ho do toho nenutím. Achjo, je mi z Vás teď úplně na nic. Tak nic no, jestli Vám to tak strašně vadí, tak se na to vyprdnu. Na celý výcvik, na všechno.. Chjoo.

Nikdo ti nechce kazit radost. Chtela jsi nazory a ne jen obdiv.
Uz jsi byla na RTG?
Chapu ze mas radost z kszdeho triku.ktery zvladne. Ale chces delat DD, tak se vybodni na "cirkusove" triky a piluj k dokonalosti povinne cviky.
Pises, ze cvicis s klikrem a je videt jen jednou, jinak mas plne ruce pamlsku a pes sleduje jen je. To je spatne.
Chces neco opravdu dokazat? Tak se nechovej jako urazenej rozmazlenecek, zatni zuby a makej. Kynologie neni pro lidi bez pevnych nervu. Se psem zazijes moc radosti, ale taky dost casto padnes na prd...
Vydrz a nech si poradit. Nemas moznost jezdit nekam na skutecne treninky?

25.8.2015 21:52
hunter

XXX.XXX.22.6

Nebudu hodnotit, jestli se pes hodí na DD, nebo ne, to je pro mě španělská vesnice, každopádně je vždy super, když někdo dělá něco se psem.
Ale na domácí video od mladé slečny, to je povedený počin, pár dobře vybraných záběrů, střih slušný. Škoda, že vybavení není lepší, což je stejně vedlejší.

Je lepší zvolit "if you like it, please subscribe", give subscripe se nepoužívá. A "amazing marley", které je na konci bych dal spíš za první záběr psa.

26.8.2015 09:15
shavoid

XXX.XXX.152.1

Klubíčko, nemůžeš si to tak brát. Myslíš, že mě nikdo nikdy "nesprdnul"? Co jsi vlastně chtěla, když jsi sem to video dávala, bezduchou chválu, nebo opravdové názory?
To ohledně přetěžování psa není tak úplně od věci, třeba taková kapacita jako Martina Klimešová (agility) říká, že pes do ROKA na překážky nepatří. Do roka si víceméně jenom hrají, dělají základní triky a učí psa koncentrovat se i v rušivém prostředí. Spousta lidí co dělají agility třeba neví, že pes by se měl naučit primárně obíhat, ne překonávat překážku přímým skokem (dnes jsou bohužel ještě lidé, co na stranový povel používají jen jeden povel) Jsou ještě cvičáky, kde dělají "starou školu", psa nechají už při první lekci skákat, na áčku dělají zastavované zóny, nebo psa dokonce na zóně chytají, nic jim neříká ani skoková gymnastika a když učí tunel, tak tam psa jednoduše fyzicky nacpou (je toho ještě hodně, v horším případě třeba nechávají skákat štěňata). Dnes už jsou jiné, progresivnější metodiky a stejně tomu je i v DD. Víš, pozitivka není jenom o pochvalách a pamlscích, stejně tak klikr není jenom o označení. Stejně jako v tom dobrém a špatném agility - někdo psa učí triky naváděním, občas ho upraví do pozice i nějakou fyzickou korekcí. Cviky nedotahuje, plácá jeden přes druhý a psa defakto navádí přes pamlsky (má v ruce pamlsek a psa navádí přes něj).
Jsi šikovná, dělej co tě baví, ale studuj :), máš ještě co dohánět. Stejně jako já. Ona ta spokojenost sama se sebou není moc dobrá. Každý profesionál co pracuje se psy ti potvrdí, že je to o celoživotní cestě. A ty jsi na úplném začátku. Ta kritika co tu uvádějí ostatní opravdu není od věci.

26.8.2015 13:18
26.8.2015 13:50
Debiie

XXX.XXX.167.50

Http://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/901727/prochazky-a-chuze-na-volno

Fandím ti, ale co se víc zaměřit na takovou tu základní děěěsně nudnou poslušnost než se snažit udělat díru do světa videama na youtube?

26.8.2015 14:00
anonymx

XXX.XXX.140.201

Tak to je sila... kde beres tu drzost davat navody jak co naucit? Navic uplne spatne.
Mozna par laiku ti bude fandit, ale pejskari urcite ne.
jo, tvuj pes neni tyrany v kotci, ale pro tvoje ego.

26.8.2015 14:52
hunter

XXX.XXX.22.6

Občas nechápu zdejší reakce.
Proč nezkusit prorazit na yt, kde jsou obrovské možnosti ? Minimálně nasbírá zkušenosti ve výcviku se psem, tvorbě videa a třeba i z části fungování byznysu na internetu. Je to mladá slečna, tyhle schopnosti se ji jednou můžou hodit, zvlášť v dnešní době.
Každý jsme začínali a každý jsme dělali spoustu chyb. Co já bych za to dal, kdybych měl své začátky natočené, viděl bych přesně, co jsem dělal špatně a kde mám rezervy.
Pokud se člověku s prvním psem daří, tak mu roste ego, to je jasné, zvláště v mladém věku. S tím přetěžováním - vždyť kolik psů jde na zkoušky, co nejdřív to jde. Já psům nechávám "mládí", trénuji kolem prvního roku psa a na zkouškách jsou moji 1,5 roční jedinci nejstarší.
Všichni tady propagujete pozitivku u psů, ale lidem hned dáte "kartáč".
Já radím vytrvat, postupně člověk přijde na chyby, jak ve výcviku, tak v natáčení a tvorbě videí.

26.8.2015 15:23
Sapp

XXX.XXX.224.129

Vždyť je to mladá holka dnešní mladé doby - ti co vyrůstali bez internetu, kamer, v době, kdy počítač byl celá jedna místnost a mobil měl akorát tak Mach a Šebestová zůstávají udiveni a na pochybách, jestli opravdu to není jen honění ega. U těch, co vyrostli s mobilem v kapse a tabletem v aktovce a DÚ si posílají po FB... to příjde normální. /i když jsem v kategorii "Mach a Šebestová", nemám potřebu soudit a odsuzovat cestu dnešní/
A že chce světu ukázat? Když na to máš, tak to ukaž Co kdo přijme je jeho věc.

Napadlo mě to co Huntera - se štěňaty jen pozitivně, mnozí se jich zastanou, když se ve výcviku nedaří, příjde omluva, že je to jen štěně a má nárok..., ale mládě lidské nechť se zdupe, stáhnout ocas a rychle do boudy...

26.8.2015 15:37

hunter napsal(a):
Občas nechápu zdejší reakce.
Proč nezkusit prorazit na yt, kde jsou obrovské možnosti ? Minimálně nasbírá zkušenosti ve výcviku se psem, tvorbě videa a třeba i z části fungování byznysu na internetu. Je to mladá slečna, tyhle schopnosti se ji jednou můžou hodit, zvlášť v dnešní době.
Každý jsme začínali a každý jsme dělali spoustu chyb. Co já bych za to dal, kdybych měl své začátky natočené, viděl bych přesně, co jsem dělal špatně a kde mám rezervy.
Pokud se člověku s prvním psem daří, tak mu roste ego, to je jasné, zvláště v mladém věku. S tím přetěžováním - vždyť kolik psů jde na zkoušky, co nejdřív to jde. Já psům nechávám "mládí", trénuji kolem prvního roku psa a na zkouškách jsou moji 1,5 roční jedinci nejstarší.
Všichni tady propagujete pozitivku u psů, ale lidem hned dáte "kartáč".
Já radím vytrvat, postupně člověk přijde na chyby, jak ve výcviku, tak v natáčení a tvorbě videí.

Přesně tak. Zajímala by mě videa všech těch, co tu s takovou vervou kritizují a také to, jak cvičili psi, když byli ve věku Klubíčka. Je moc fajn, že se autorka videa tak snaží. Pejsek je šikovný a videa jsou hezky natočená. Nevidím nic špatného na tom, že chce, aby její videa měla sledovanost. Někdo na youtube dává videa jak zpívá, někdo píše blog.. (a někdo jen dřepí na ifauně a každého kritizuje ). Hodnocení jejich snažení se pak může stát impulsem ke zlepšování, ale to co tady někteří předvádí mi přijde jako hoodně nepřiměřená kritika.

26.8.2015 15:51
skaia

XXX.XXX.104.146

Přesně tak. Zajímala by mě videa všech těch, co tu s takovou vervou kritizují a také to, jak cvičili psi, když byli ve věku Klubíčka. Je moc fajn, že se autorka videa tak snaží. Pejsek je šikovný a videa jsou hezky natočená. Nevidím nic špatného na tom, že chce, aby její videa měla sledovanost. Někdo na youtube dává videa jak zpívá, někdo píše blog.. (a někdo jen dřepí na ifauně a každého kritizuje ). Hodnocení jejich snažení se pak může stát impulsem ke zlepšování, ale to co tady někteří předvádí mi přijde jako hoodně nepřiměřená kritika.

Já bych jí i fandila. Ale to by jí na té sledovanosti a tricích nesmělo záležet více než na psu. Už jen to, že se pes začal bát kamery něco značí. A to, že mu tím skákáním zničí klouby je fakt. Je tak těžké prostě vynechat cviky, které se k tomu plemenu nehodí a dokonce mu můžou ublížit?

26.8.2015 16:07
shavoid

XXX.XXX.152.1

To, že dává videa na youtube mi přijde v pohodě, koneckonců proč by ne. Časem pak třeba může reflektovat pokroky. Já si na svůj youtube kanál také dávám videa, ale zase jsem moc stydlivá na to, abych je někam posílala . Slečna je moc šikovná o tom žádná, ale ať dá svoje video kamkoliv, musí počítat i s negativními reakcemi, s tím, že se jí ostatní budou snažit poučovat (protože druhému se radí vždycky nejlépe, že :) a je na ní, jestli si z té kritiky něco vezme nebo ne (pokud je to kritika přiměřená, samozřejmě) a bude schopná přijmout i názor druhého. Co bych já dala za to, kdyby mi v jejím věku někdo poradil..
Já jsem takhle byla na agility semináři pod vedením jedné z největších osobností tohoto sportu. Vypíchla na mém vedení jen to špatné, zkritizovala úplně všechno, co jsem až doposud dělala. Nechápala jsem proč, přišlo mi to dobré! Z onoho semináře jsem šla domů s brekem a s tím, že agility asi honem pověsím na hřebík. A nyní, po roce, to vidím úplně jinak, chápu co jsem dělala špatně, uvědomila jsem si, proč moje vedení a můj přístup ke psovi jako takový sklidil takovou kritiku. A právě ta kritika mne posunula dál, kdyby mne tehdy jen chválila, nikdy bych nepřišla na to, co dělat lépe.

26.8.2015 17:58
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Nebojí se natáčení, vždycky ho natáčím jen, když má náladu. Když nechce, tak ho nechám a jdeme dělat něco jiného.

Jo a ještě, co se týče té dřevěné činky... Rozkousal ji během aportování (aportujeme už dlouho a vždycky jsme ji používali), ne z nudy. Takže...

Co se týče kloubů... Já s ním neskáču pořád v kuse. Taky se bojím o jeho klouby. Ty skákací triky používám jenom ve videu. Ve skutečnosti je cvičíme vážně minimálně.

Co se týče počtu triků... Psala jsem 90 triků odhadem... já to nepočítám, ale 70 umí určitě, pak jsme se jich naučili víc, tak jsem se na to vykašlala a nepočítám to. Jinak mezi ně patří úplné primitivní triky, jako např. "Olízni", "dej packu přes packu" atp. Neučím ho chodit po zadních, po předních atp... to bych ho ani neučila.

Co se týče toho youtube a tak... Prostě miluji natáčení, úpravu videí, focení. Za rok půjdu na střední grafickou, konkrétně na školu zaměřenou přesně na tento účel. Já nevím, mě to prostě baví, je to můj koníček, miluju to. Stejně jako svého psa a jeho výcvik. Strašně mě zajímá Dogdancing, a prostě já nevím, jak to napsat jinak. Vždycky jsem toužila mít svůj vlastní kanál na youtube, a tak jsem si ho jednou založila. A prostě jsem tam natáčela psa a lidem se to líbilo. Přiznám, že jednou jsem strašně měla chuť se proslavit. Ale došlo mi, že to stejně nemá cenu. Svého psa mám ráda, rozhodně ho nemučím a nijak nenutím do výcviku.

A vy, kteří píšete, že si mám pořídit borderku... Ehmm... rodiče se prostě rozhodli a koupili si labradora, jelikož BOC se jim nějak nelíbila. A já vůbec nevěděla, že ho budu takhle cvičit.

A samozřejmě, kritiku beru, vím, že každý má svůj názor, nech si myslí co chce.. já si zase o tom myslím něco jiného.

Jo a s tím zviditelněním... No, prostě jsem se chtěla s Marleym trochu zviditelnit. Chtěla jsem, aby se alespoň nějací lidé na nás podívali. Ale teď mi už na tom ani nezáleží. Nedělám to jenom pro slávu... na svá videa se pořád koukám, někdy se na to dívám i se psem... a já nevím, možná nemám kvalitní kameru, ale prostě mě to baví.

A psa to baví taky... kdyby ho to nebavilo, tak by mě už dávno ignoroval. A on mě neignoruje, nemá ocas dole, mě např. nepřijde nějak znuděný. Jo, možná nevypadá tak aktivní, jak nějaké borderky. On takový prostě je, je takový klidný, pořád by se mazlil.

26.8.2015 18:04
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Jo a ještě co se týče těch návodů, co natáčím. Přesně tak jsem to učila svého psa. Zajímavé, že se to naučil. Tak, proč by se to nemohli naučit jiní psi?

26.8.2015 18:31
lodenka333

XXX.XXX.136.184

Však se hned nezlob smajlík Je super, co umíš a že se tomu budeš dál věnovat, moc ti přeju, aby to vážně bylo to, pravé,. Myslím, že se ti tady všichni snažili říct, ať si dáš pozor na to, ať pejska nepřetáhneš - ať už po zdravotní stránce, nebo psychické. Co se týče té zdravotní - je pravda, že mu můžeš poškodit klouby, i když pokud je to (i geneticky) zdravý pes, tak to bys mu musela dát asi vážně moc velikou zátěž. K tomu mě napadá otázka - mohla bys nám napsat jak a čemu se za den / týden věnuješ? I diskutující by si pak udělali lepší obrázek o tom, jak moc ho zatěžuješ a třeba by ti zase poradili. Je to tvůj první pejsek, pochopila jsem, tak třeba nemáš tolik zkušeností a každý názor, i když se jím nemusíš řídit, ti může dát alespoň něco k zamyšlení. To, že se chceš nějak proslavit přes psa mi ani nepřijde, to by tě asi brzy přestalo bavit a co se pochlubení týče - kdo z nás se v pubertě chlubit něčím nechtěl, že ;-) Já bych měla asi větší strach z toho, že při velké zátěži to vážně psa přestane bavit...ale k tomu nám tedy zkus pro představu napsat ten časový harmonogram smajlík

26.8.2015 19:05
klubíčko

XXX.XXX.92.130

lodenka333 napsal(a):
Však se hned nezlob smajlík Je super, co umíš a že se tomu budeš dál věnovat, moc ti přeju, aby to vážně bylo to, pravé,. Myslím, že se ti tady všichni snažili říct, ať si dáš pozor na to, ať pejska nepřetáhneš - ať už po zdravotní stránce, nebo psychické. Co se týče té zdravotní - je pravda, že mu můžeš poškodit klouby, i když pokud je to (i geneticky) zdravý pes, tak to bys mu musela dát asi vážně moc velikou zátěž. K tomu mě napadá otázka - mohla bys nám napsat jak a čemu se za den / týden věnuješ? I diskutující by si pak udělali lepší obrázek o tom, jak moc ho zatěžuješ a třeba by ti zase poradili. Je to tvůj první pejsek, pochopila jsem, tak třeba nemáš tolik zkušeností a každý názor, i když se jím nemusíš řídit, ti může dát alespoň něco k zamyšlení. To, že se chceš nějak proslavit přes psa mi ani nepřijde, to by tě asi brzy přestalo bavit a co se pochlubení týče - kdo z nás se v pubertě chlubit něčím nechtěl, že ;-) Já bych měla asi větší strach z toho, že při velké zátěži to vážně psa přestane bavit...ale k tomu nám tedy zkus pro představu napsat ten časový harmonogram smajlík

Musím se starat o svoji mladší sestru. Potom doma uklízím, občas něco uvařím, zajdu k sousedům na návštěvu (ale to je jenom někdy ). A teď mě bude čekat škola. Budu od rána pryč až do 15:00-16:00. Dva dny jsou výjimka, to budu ve škole možná do 13:00. Pak musím doma ještě dělat úkoly a učit se. Teď mě budou čekat přijímačky na střední, což bude hrůza. Naštěstí mám rodiče a sestru, kteří se o psa postarají a budou se mu věnovat. Sice ho moc cvičit nebudou, ale budou stále s ním (chodit na procházky, hrát si s ním atp.).

Jinak co se týče volného času... kromě psa si sem tam pustím nějaký film, zazpívám si, zahraji na kytaře nebo dělám lidem grafiku. Jinak už nechci psát, co všechno dělám.

26.8.2015 19:36
lodenka333

XXX.XXX.136.184

To je jasný, já myslela spíš kolik minut/hodin za den s ním cvičíš, jak často skáče, jak často trénujete.

26.8.2015 19:44
anonymx

XXX.XXX.140.201

Klubicko-mysleli jsme harmonogram cinnosti se psem. Ale jak to tak vypada tak od zari uz bude mit prszdniny pes. Jinak- jestli s nim chces opravdu neco delat, tak pes je tvuj a starat se o nej bys mela jen a jen ty. Je na zahrade, takze pres den vencit nepotrebuje. A uz vubec by s nim nemel cvicit nikdo jiny.
On je bez PP? Ten RTG neni jen kvuli skokum, ale i jinym vicemene neprirozenym pohybum a hlavne abys vedela ty co a jak.
Kdyz DD, uvazujes o zkouskach, zavodech?
Asi by bylo dobre aby te nekdo natocil se psem.

27.8.2015 09:14
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Taky mám těžkýho psa a s těma kloubama je to fakt a né jen klouby, jelikož při výcviku psa prokrmuješ tak bacha při skocích i na torzi žaludku, psi s hlubokým hrudníkem jsou nato náchylní, nato pes ani memusí být nažraný stačí jen když prostě blbě skočí.Sama mám velkýho psa takže když děláme blbosti tak si dávám pozor co a jak.Není to nadávání nebo kritika ale jen upozornění bo sama vím že by mě asi trefilo kdybych si oddělala psa.Jinak jen tak dál, málo která holka v tvým věku maká se zvířetem ale taky to chce si nechat poradit a vyslechnout jiný názory , kolikrát se fakt hodí a víš co zlepšit.

27.8.2015 09:41
Vanee

XXX.XXX.157.127

Mňa aj tak udivuje, ako je niekto ochotný mrhať svojim časom, brúzdať po nete a vyťahovať staré diskusie ako usvedčujúce dôkazy k svojej teórii, že mladá baba neuveriteľne týra svojho psa výcvikom blbostí Pravdepodobne tomu denne venuje niekoľko minút, preskoky určite necvičí každý deň a tých pár poskokov raz za čas psovi kĺby odpáliť nemôže, pokiaľ ich má zdravé. A že sa chce zviditeľniť? To tu bude človek linčovaný aj za ambície? Výstavy, skúšky, to všetko je len pre ľudské ego, pes hlavne o tie výstavy nestojí. Šampión x krajín, pomaly každý víkend naháňaný po výstavnom kruhu a mimo výstav neustále pozorovaný, aby si nedajbože nepoškodili srsť (napr. svorka komondorov, ktorá sa mimo domu dostala len na tú istú betónovú plochu, aby si nepoškodili výstavné dredy), či vrcholový športový pes s režimom výcvik-kotec-výcvik-kotec, to všetko sú produkty ľudského ega a túžby zviditeľniť svojho psa a tým aj seba. Tak ako sa od toho odlišuje mladá baba, ktorá si ego nehoní na načančanom manekýnovi vo výstavnom kruhu, ale miesto toho so psom cvičí, natáča ho a strihá video, lebo ju to baví? Z jej harmonogramu je jasné, že toho psa výcvikom moriť nebude, lebo na to nemá čas, aj keby chcela. Mimochodom, hovoríme o labradorovi, ktorý by MAL BYŤ aktívny pes, stvorený na dennodenné prinášanie koristi, čo tiež nie je najšetrnejšia činnosť, ale to je už vec chovateľov, aby sa zamysleli, ako sa taký pes zmenil na nepohyblivého kolosa, ktorého treba pomaly znášať z gauča na rukách, aby sa mu nedajbože nepoškodili kĺby. Čím nehovorím, že nemá myslieť na psa a jeho kĺby, ale všetko s mierou a takto nechutne týraný prostriedok na ukojenie ľudského ega fakt nevyzerá.

27.8.2015 09:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

27.8.2015 09:46
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Pěkně napsané .

27.8.2015 18:30
Pepan.

XXX.XXX.89.52

Vanee napsal(a):
Mňa aj tak udivuje, ako je niekto ochotný mrhať svojim časom, brúzdať po nete a vyťahovať staré diskusie ako usvedčujúce dôkazy k svojej teórii, že mladá baba neuveriteľne týra svojho psa výcvikom blbostí Pravdepodobne tomu denne venuje niekoľko minút, preskoky určite necvičí každý deň a tých pár poskokov raz za čas psovi kĺby odpáliť nemôže, pokiaľ ich má zdravé. A že sa chce zviditeľniť? To tu bude človek linčovaný aj za ambície? Výstavy, skúšky, to všetko je len pre ľudské ego, pes hlavne o tie výstavy nestojí. Šampión x krajín, pomaly každý víkend naháňaný po výstavnom kruhu a mimo výstav neustále pozorovaný, aby si nedajbože nepoškodili srsť (napr. svorka komondorov, ktorá sa mimo domu dostala len na tú istú betónovú plochu, aby si nepoškodili výstavné dredy), či vrcholový športový pes s režimom výcvik-kotec-výcvik-kotec, to všetko sú produkty ľudského ega a túžby zviditeľniť svojho psa a tým aj seba. Tak ako sa od toho odlišuje mladá baba, ktorá si ego nehoní na načančanom manekýnovi vo výstavnom kruhu, ale miesto toho so psom cvičí, natáča ho a strihá video, lebo ju to baví? Z jej harmonogramu je jasné, že toho psa výcvikom moriť nebude, lebo na to nemá čas, aj keby chcela. Mimochodom, hovoríme o labradorovi, ktorý by MAL BYŤ aktívny pes, stvorený na dennodenné prinášanie koristi, čo tiež nie je najšetrnejšia činnosť, ale to je už vec chovateľov, aby sa zamysleli, ako sa taký pes zmenil na nepohyblivého kolosa, ktorého treba pomaly znášať z gauča na rukách, aby sa mu nedajbože nepoškodili kĺby. Čím nehovorím, že nemá myslieť na psa a jeho kĺby, ale všetko s mierou a takto nechutne týraný prostriedok na ukojenie ľudského ega fakt nevyzerá.

A kde je skromnost té dívenky? To už vážně nejsou žádné slušné holky, které se nikam necpou a nemají potřebu zviditelnit se? To je ale velká škoda.

27.8.2015 19:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Proč?
Skromnost dnes netřeba.

27.8.2015 20:52

Pepan. napsal(a):
A kde je skromnost té dívenky? To už vážně nejsou žádné slušné holky, které se nikam necpou a nemají potřebu zviditelnit se? To je ale velká škoda.

To jako sedávej panenko v koutě ? Jo, jo - zůstaneš tam sedět.

27.8.2015 21:30
anonymx

XXX.XXX.132.75

Jo, je jiná doba. Ale něco jiného je prezentovat svého psa a výsledky své práce, ale když vidím, že slečna už i radí jak co naučit, tak to je opravdu trochu přes...
Pak se děsíme že je kdekdo psí psycholog, má školičku, školu, je z něj trenér, napíše knihu plnou splácaných blábolů, atd.
Ten kdo opravdu umí většinou nemá potřebu se takto zviditelňovat.

27.8.2015 21:30

anonymx napsal(a):
Jo, je jiná doba. Ale něco jiného je prezentovat svého psa a výsledky své práce, ale když vidím, že slečna už i radí jak co naučit, tak to je opravdu trochu přes...
Pak se děsíme že je kdekdo psí psycholog, má školičku, školu, je z něj trenér, napíše knihu plnou splácaných blábolů, atd.

27.8.2015 23:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

anonymx napsal(a):

Bože, vždyť to patří k jejímu věku....(14 ?) a na ten "věk" je dobrá .

28.8.2015 10:31
anonymx

XXX.XXX.27.66

Nojo, já ve 14ti hltala co kdo na cvičáku řekl a víceméně koukala a koukala. SE svým prvním NO bez PP jsem se ale tolik naučila, že nikdy nezapomenu. Bohužel i to, co jsem ve své neznalosti a horlivosti přeháněla. A jak jsem byla pyšná, když jsme s odřenýma ušima složili první zkoušky a jeli na první závody... Kdeže loňské sněhy jsou...
Ona troška pokory by byla na místě. Já jsem se neodvážila někomu poradit ještě hooooooodně let.

28.8.2015 10:40
Clayton

XXX.XXX.104.9

anonymx napsal(a):
Nojo, já ve 14ti hltala co kdo na cvičáku řekl a víceméně koukala a koukala. SE svým prvním NO bez PP jsem se ale tolik naučila, že nikdy nezapomenu. Bohužel i to, co jsem ve své neznalosti a horlivosti přeháněla. A jak jsem byla pyšná, když jsme s odřenýma ušima složili první zkoušky a jeli na první závody... Kdeže loňské sněhy jsou...
Ona troška pokory by byla na místě. Já jsem se neodvážila někomu poradit ještě hooooooodně let.

Taky si myslím, že s ročním labradorem nemá slečna tolik zkušeností, aby mohla radit ostatním.

28.8.2015 11:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

To jistě nemá.
Má drzost mládí .
Nechte ji žít.

28.8.2015 12:23
Clayton

XXX.XXX.104.9

rapotacka11 napsal(a):
To jistě nemá.
Má drzost mládí .
Nechte ji žít.

Vždyť jasně...Třeba z ní jednou bude uznávaná trenérka DD a bude se smát, nad svou mladickou nezkušeností.

28.8.2015 15:06
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Toto vlákno má téma, u něhož bych nikdy neočekávala, že se zvrtne v opětovné hádání se!

28.8.2015 16:01
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

fikovnice napsal(a):
Toto vlákno má téma, u něhož bych nikdy neočekávala, že se zvrtne v opětovné hádání se!

Jo a mozna-po precteni nekterych prispevku, uz slecna prisla o vsechnu radost se psem cvicit, jo jo, jeste ze ti psi, co je vlastnime, takoveto chovani postradaji...a o tom to je.

28.8.2015 16:38
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Já vážně nevím, jak mám zareagovat.
A to jsem se vždycky snažila být skromná... ehm... tak budu ještě skromnější no.

anonymx: U nás je jenom jediný cvičák. Agility cvičák. Žádné kynologické kluby nebo něco takového u nás není. Kdysi sice byl, ale asi před 3 lety ho zrušili. A jinak rodiče mě v tom nějak nepodporují. Psa si platím za své kapesné, jen mu platí krmivo. Ale jinak si pamlsky a různé potřeby platím za svoje peníze. A určitě vím, že by mě nikde se psem nepustili...

A budu ho cvičit pořád, některé Vaše názory a rady jsem si vzala k srdci. Jak negativní, tak pozitivní. Na ty klouby si dávám veliký pozor... myslím, že jak mi pes párkrát přeskočí nohu, tak si hned nohy nepoláme. Ikdyž vím, že všechno je možný.

28.8.2015 16:59
lodenka333

XXX.XXX.136.184

klubíčko napsal(a):
A to jsem se vždycky snažila být skromná... ehm... tak budu ještě skromnější no.

anonymx: U nás je jenom jediný cvičák. Agility cvičák. Žádné kynologické kluby nebo něco takového u nás není. Kdysi sice byl, ale asi před 3 lety ho zrušili. A jinak rodiče mě v tom nějak nepodporují. Psa si platím za své kapesné, jen mu platí krmivo. Ale jinak si pamlsky a různé potřeby platím za svoje peníze. A určitě vím, že by mě nikde se psem nepustili...

A budu ho cvičit pořád, některé Vaše názory a rady jsem si vzala k srdci. Jak negativní, tak pozitivní. Na ty klouby si dávám veliký pozor... myslím, že jak mi pes párkrát přeskočí nohu, tak si hned nohy nepoláme. Ikdyž vím, že všechno je možný.

Nejde o to, že by si polámal nohy, ale postupně, pomalinku si opotřebovává kloubní chrupavky, povrch kloubů a s tím může být v budoucnu problém (a velký, i neřeřešitelný). Je to problém velkých, těžkých psů. Myslím, že tvůj pes je mladý a při přetažení mu tohle může hrozit (obzvlášť jestli má v genech dáno, že je špatné mít bude), pokud psa v mládí přetěžuješ, ve stáří se to víc projeví. Jenže si neumím představit, co bys s ním musela dělat, abys mu ty klouby zničila, podle mě tu někteří přehánějí, ale jak se říká, všeho s mírou Pokud s ním neskáčeš každý den tak já osobně nevidím problém. Nevím, jestli by v tvém případě, když si na to šetříš sama, ani teď přesně nevím, v jakém věku je už k něčemu dobré vidět rentgeny, to ti možná tady někdo poradí. Myslím, že pokud budeš mít psa hlavně jako parťáka, budeš sledovat, jak ho to baví tak je to v pohodě, a jak se říká, v nejlepším přestat. Neviděla jsem, kde píšeš o tom, že někoho tyhle cviky můžeš naučit - já nevidím nic špatného na tom, vědět a, poradit, jak jsi svého psa to a to naučila, stejně tak si myslím že i trocha skromnosti neuškodí, v tom smyslu, že když máš svého prvního psa tak sebekriticky nemůžeš tvrdit, že jsi extra třída. Ale to mi z tvého chování nepřijde, baví tě to a pokračuj v tom. Ještě k těm kloubům mě napadá nějaký doplněk, na výživu..to ti tu třeba taky někdo poradí. Pokud bude mít kvalitní krmivo, dostatek (přiměřeného) pohybu a téhle, zábavy, tak já nevidím problém.

28.8.2015 18:21
anonymx

XXX.XXX.142.134

klubíčko napsal(a):

Víš, ono jinak vyzní, když dáš titulek "jak naučit" a třeba "jak jsme se naučili".
Třeba to lehnutí se na zkoušky učí úplně jinak a právě tohle je úplně špatně.
A co občas zajít na agility? Nemusíš aktivně skákat, ale třeba by ses tam něco dozvěděla.
Je tvůj pes s PP? I kdyby ne, přemluv rodiče ať nechají udělat RTG dysplazie. Nejde o zlámání nohy, ale jakýkoliv nepřirozený pohyb. A když už budeš teď vědět, že tam je nějaké riziko, tak stačí přidat vhodné přídavky krmiva a víc se zaměřit na pohyb, tj. častější plavání, jednotvárný klus třeba u kola, apod. a budeš mít šanci problémy oddálit.
Jen cvič, ale nedělej z něj cirkusovou opičku. Zkus vážně nějakou sestavu DD, obedience apod.

28.8.2015 22:14
tapina

XXX.XXX.211.51

anonymx napsal(a):

Když Vám bylo 14, nebyl net. Dneska zas nejsou cvičáky, jak byly dřív. Psů je víc. Lidi se chovaj jinak.

To je, jako kdyby moje babička řekla "To já, když jsem měla 30 let praxe se psy, rozdávala jsem rady akorát tak na místním cvičáku, občas na okresu a dál, mohla jsem jít učit na zemědělskou fakultu, což mě velmi poctilo, ale měla jsem pokoru. Dnes kdejakej s bůhvíjakou 30 letou praxí buzeruje mladý na internetu."

Což je samozřejmě nesmysl. Srovnáváte nesrovnatelné.

Dneska si holky na internetu radí, jak se oblíkat, jak se zmalovat, některé si na youtube vedou něco jako deníček. Berte to v kontextu dnešní doby a nepohoršujte se nad tím.

29.8.2015 00:54
lena1977

XXX.XXX.208.158

klubíčko napsal(a):

Já si myslím že jsi šikovná když jsi naučila Svého psa tohle všechno!Na názory tady Těch co Ti hned určují co máš a nemáš dělat kašli! Stejně tak se vykašli i na nějaký RTG kvůli kloubům, dělá se to v narkoze a každá narkoza je pro pejska nebezpečná.Znám spoustu lidí co mají velkého pejska z chovatelské stanici a každý z nich je nemocný, takže řid se svým vlastním rozumem a nežeň pejska zbytečně k veterináři.
A hlavně pokračuj s cvičením, protože Tě to baví a hlavně je vidět že to baví i tvého psa, což je důležité. POdívej, sem ať napíšeš cokoliv, tady Ti nikdo neporadí ani Tě nikdo nepochválí, až na pár lidí sem chodí jen chytráci co uráží každého kdo se chce na cokoliv zeptat.Měj se hezky a pozdravuj svého pašáka.

29.8.2015 02:19
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lena1977 napsal(a):
Já si myslím že jsi šikovná když jsi naučila Svého psa tohle všechno!Na názory tady Těch co Ti hned určují co máš a nemáš dělat kašli! Stejně tak se vykašli i na nějaký RTG kvůli kloubům, dělá se to v narkoze a každá narkoza je pro pejska nebezpečná.Znám spoustu lidí co mají velkého pejska z chovatelské stanici a každý z nich je nemocný, takže řid se svým vlastním rozumem a nežeň pejska zbytečně k veterináři.
A hlavně pokračuj s cvičením, protože Tě to baví a hlavně je vidět že to baví i tvého psa, což je důležité. POdívej, sem ať napíšeš cokoliv, tady Ti nikdo neporadí ani Tě nikdo nepochválí, až na pár lidí sem chodí jen chytráci co uráží každého kdo se chce na cokoliv zeptat.Měj se hezky a pozdravuj svého pašáka.

Teda takto zasviň..at diskuse to se hned tak nediví! A schválně jsem to napsala i s tím vulgarismem, protože to, co Vy píšete v několika diskusích ve mně evokuje pocit, že s Vámi není něco v pořádku.

29.8.2015 02:23
Felow

XXX.XXX.188.103

fikovnice napsal(a):
Teda takto zasviň..at diskuse to se hned tak nediví! A schválně jsem to napsala i s tím vulgarismem, protože to, co Vy píšete v několika diskusích ve mně evokuje pocit, že s Vámi není něco v pořádku.

29.8.2015 14:28
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Anonymx: My na agility chodíme.

29.8.2015 14:38
anonymx

XXX.XXX.137.209

Super a co ten rentgen?

29.8.2015 14:54
lodenka333

XXX.XXX.136.184

anonymx napsal(a):
Super a co ten rentgen?

K tomu rentgenu jsem se chtěla zeptat já - kdy se na psovi projeví nějaké poškození dost na to, aby se dalo říct, že jsou poškozené? Jako má smysl dělat štěněti RTG...pokud ano, poznám (třeba podle věku, kdy se ty problémy objeví) jestli je to poškození fakt přehnanou námahou, přetěžováním mládí, nebo genetická predispozice?

29.8.2015 14:55
lodenka333

XXX.XXX.136.184

lodenka333 napsal(a):
K tomu rentgenu jsem se chtěla zeptat já - kdy se na psovi projeví nějaké poškození dost na to, aby se dalo říct, že jsou poškozené? Jako má smysl dělat štěněti RTG...pokud ano, poznám (třeba podle věku, kdy se ty problémy objeví) jestli je to poškození fakt přehnanou námahou, přetěžováním mládí, nebo genetická predispozice?

Opravuji poškozené dost na to, aby vet na RTG poznal problém.

29.8.2015 15:03
anonymx

XXX.XXX.137.209

lodenka333 napsal(a):

Projevi se podle stupne. Neda se rict, ze jsou poskozene, proste nejsou tak jak by mely a tim se poskozuji, coz se vekem a namahou poskozuje. Geneticka predispozice tam je.
proto me zajima jestli je Marley s PP.

29.8.2015 15:40
noemi

XXX.XXX.64.236

anonymx napsal(a):
Projevi se podle stupne. Neda se rict, ze jsou poskozene, proste nejsou tak jak by mely a tim se poskozuji, coz se vekem a namahou poskozuje. Geneticka predispozice tam je.
proto me zajima jestli je Marley s PP.

Marley není s PP - to vím z jiné diskuze (klasika, přece s ním nechce chodit na výstavy) a rodiče jsou přece čistokrevní, tak je čistokrevný i Marley.

Mně štve jen to, jak už jsem psala v jiné diskuzi, že holčina začala doporučovat Brit jako velice kvalitní granule - to mi fakt hnulo žlučí - kdyby napsala, jsem studentka, rodiče mi nedají víc peněz na granule, tak jsme zvolily tyto...ovšem ona všude píše, že jsou dobré, ne-li vynikající.

My krmíme Brit Care. Myslím, že je to super volba pro malého psa (i velkého)
Brit je úžasné krmivo.. Mému psovi sedly perfektně a už jiné kupovat nebudu.
Nakonec asi pujdeme do Ontaria. Je to superprémiovka,60 procent dehydrovaného masa a zeleniny, pouze 1 obilovina (kukuřice). Myslím, že je to skvělá a kvalitní značka.

Argument, proč krmí granulemi - Když jsem ve škole, tak jsou i rodiče v práci a tím pádem nemůže psa nikdo nakrmit.

Holku nicméně chválím, že má psa opravdu ráda...a taky za pravopis, věty dávají smysl a chyby se v nich neobjevují, což je v současné době opravdu s podivem .

29.8.2015 18:36
kniga

XXX.XXX.128.66

noemi napsal(a):
Marley není s PP - to vím z jiné diskuze (klasika, přece s ním nechce chodit na výstavy) a rodiče jsou přece čistokrevní, tak je čistokrevný i Marley.

Mně štve jen to, jak už jsem psala v jiné diskuzi, že holčina začala doporučovat Brit jako velice kvalitní granule - to mi fakt hnulo žlučí - kdyby napsala, jsem studentka, rodiče mi nedají víc peněz na granule, tak jsme zvolily tyto...ovšem ona všude píše, že jsou dobré, ne-li vynikající.

My krmíme Brit Care. Myslím, že je to super volba pro malého psa (i velkého)
Brit je úžasné krmivo.. Mému psovi sedly perfektně a už jiné kupovat nebudu.
Nakonec asi pujdeme do Ontaria. Je to superprémiovka,60 procent dehydrovaného masa a zeleniny, pouze 1 obilovina (kukuřice). Myslím, že je to skvělá a kvalitní značka.

Argument, proč krmí granulemi - Když jsem ve škole, tak jsou i rodiče v práci a tím pádem nemůže psa nikdo nakrmit.

Holku nicméně chválím, že má psa opravdu ráda...a taky za pravopis, věty dávají smysl a chyby se v nich neobjevují, což je v současné době opravdu s podivem .

A co je na Brit Care tak strasne spatnyho?

Neregistrovaný uživatel

29.8.2015 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

kniga napsal(a):
A co je na Brit Care tak strasne spatnyho?

No, co je na něm špatného? Není to maso... Jak v jedné diskuzi zaznělo, je to pomalu už fanatismus... Granule nejsou in, všude jen maso, maso... Protože pes je masožravec...

Také nevím, co je na něm špatného, vyrostl mi na něm pes a u BŠO tomu nebude jinak... BC mám ozkoušené a vím, že mi pes po nich pěkně naroste a nemusím se třeba bát případné disbalanci prvků (např. vápník fosfor) a jiných "problémů" které krmení masem přináší... Nejsem výživář, proto se držím granulí...
Dále nevidím nic špatného na tom, že holčina řekne, čím krmí, taky BC doporučím lidem, kteří se mě zeptají na čem můj pes vyrostl.... Ať si každý přebere čím chce krmit...

29.8.2015 19:06
kniga

XXX.XXX.128.66

Achaaa :D
to je des :D teda, ja sem si rikala, kdyby slecna doporucovala modryho Brita tak reknu ok, neni to to nej, ale brit care mi proste prijde jakd obra volba. Ale me se po nem bila skrabala, ted maji acanu, ale skrze to ze chyda stredanda vic hende (coz by me u ni nevadilo, hlavne ze neni takova knedla jak kdyz je na mase) a hlavne mala trosku zloutne zkusim az dozerou pytel neco jineho...

29.8.2015 19:09

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, co je na něm špatného? Není to maso... Jak v jedné diskuzi zaznělo, je to pomalu už fanatismus... Granule nejsou in, všude jen maso, maso... Protože pes je masožravec...

Také nevím, co je na něm špatného, vyrostl mi na něm pes a u BŠO tomu nebude jinak... BC mám ozkoušené a vím, že mi pes po nich pěkně naroste a nemusím se třeba bát případné disbalanci prvků (např. vápník fosfor) a jiných "problémů" které krmení masem přináší... Nejsem výživář, proto se držím granulí...
Dále nevidím nic špatného na tom, že holčina řekne, čím krmí, taky BC doporučím lidem, kteří se mě zeptají na čem můj pes vyrostl.... Ať si každý přebere čím chce krmit...

Když jsrm se nedávno bavila s jednou ženskou a zeptala jsem se jí, co má2 psy, čím krmí, tak mi odpověděla, že granulema a konzervou a když jsem se jí zeptala, jestli jim taky kupuje maso tak mi řekla, " a proč"?že ne, že místo masa mají konzervu, že to je taky maso. Tak si to přeberte, fakt ty psy lituju.

29.8.2015 19:42
kniga

XXX.XXX.128.66

Když jsrm se nedávno bavila s jednou ženskou a zeptala jsem se jí, co má2 psy, čím krmí, tak mi odpověděla, že granulema a konzervou a když jsem se jí zeptala, jestli jim taky kupuje maso tak mi řekla, " a proč"?že ne, že místo masa mají konzervu, že to je taky maso. Tak si to přeberte, fakt ty psy lituju.

A jakou znackou krmila? ono je konzerva a konzerva... pokud krmi kvalitnima granulema a kvalitnima konzervama tak kde je do haje problem?

29.8.2015 19:58

kniga napsal(a):
A jakou znackou krmila? ono je konzerva a konzerva... pokud krmi kvalitnima granulema a kvalitnima konzervama tak kde je do haje problem?

To jsem se ani neptala, ale už z rozhovoru bylo jasné, že nic kvalitního. Věřte mi, že mám dlouholeté zkušenosti s krmením mnoha psů, po revoluci jsem i já zkusila různé druhy granulí i konzerv, avšak přišlo drsné probrání, s krmením se to absolutně nedalo srovnat. Naposledy jsem minulý rok, když jsme jeli na dovču objednala dva pytlíky krmiva, jeden ZiwiPeak a druhý K9Natural, evidentně byli ZiwiPeak kvalitnější, ale stejně to na normální krmení nemělo. Tím mě to utvrdilo, že ikdyž je to to NEJ na trhu, co se dá sehnat, ale stejně to NEJ je prostě krmení po domácku.
Mmch. ten, kdo dneska nechce krmit normálně by za minulého režimu mít psa nemohl.

29.8.2015 19:59
anonymx

XXX.XXX.137.209

Uz toho s tim krmenim nechte. Mne zajima jak pes vypada, v jake je kondici a kolika let se tak a tak krmeni psi dozivaji. Nikdy nikdo dosud neprokazal skodlivost nebo prospesnost toho nebo onoho. A ze se nekdo domniva, ze to psovi chutna neni argument, ktery by mne presvedcil o nutnosti stat hodinu u pripravy krmeni a jeste dumat co kteremu zrovna dneska nandat do misky.

29.8.2015 20:16
skaia

XXX.XXX.104.146

anonymx napsal(a):
Uz toho s tim krmenim nechte. Mne zajima jak pes vypada, v jake je kondici a kolika let se tak a tak krmeni psi dozivaji. Nikdy nikdo dosud neprokazal skodlivost nebo prospesnost toho nebo onoho. A ze se nekdo domniva, ze to psovi chutna neni argument, ktery by mne presvedcil o nutnosti stat hodinu u pripravy krmeni a jeste dumat co kteremu zrovna dneska nandat do misky.

Nechci přemlouvat do krmení masem, jen o tom napíšu za sebe.
Hodinu u přípravy já osobně nestojím a ani dlouho "nedumám" co zrovna dnes dát. Navážit mi to trvá všem zvířatům (7 koček,2 psi - velký a malý) max 7 minut a to asi i přeháním (včetně času, který strávím krájením masa s kostmi pro kočky). Nevařím, dávám syrové + sem tam nějakou přílohu + zeleninu a ovoce - nakrájet/nastrouhat 2-3 minuty, když dělám přílohu, dám jí vařit a zatím si dělám své. To co zrovna kdy dát jsem přehnaně řešila, když jsem se syrovým krmením začínala, teď už se rozhoduji "automaticky".

29.8.2015 20:37
anonymx

XXX.XXX.137.209

Tak prilohu uvarit musite, cili tvrdnout v kuchyni, maso nakrajet, zeleninu taky upravit a kdyz mate 6 velkych psu, ruzneho veku a v ruzne zatezi, tak by to byla docela makacka. On kazdy potrrbuje neco jineho. A to nemluvim o nakupu a skladovani.

29.8.2015 22:59
skaia

XXX.XXX.104.146

anonymx napsal(a):
Tak prilohu uvarit musite, cili tvrdnout v kuchyni, maso nakrajet, zeleninu taky upravit a kdyz mate 6 velkych psu, ruzneho veku a v ruzne zatezi, tak by to byla docela makacka. On kazdy potrrbuje neco jineho. A to nemluvim o nakupu a skladovani.

Přílohu vařím aniž bych byla v kuchyni. Maso psům nekrájím, jen kočkám. Jak jsem psala, zelenina mi trvá připravit 2-3 minuty (pro psy i kočky), rozhodně jí nevařím, moji psi i kočky milují syrovou zeleninu. Já si teda rozdíl v potravě pro psy v různé zátěži představit nedokážu, možná se pletu, ale to si myslím, že se týká jen granulí. Věk taky nic nemění. To tak funguje možná u granulí. Jediné v čem s vámi souhlasím je to skladování a nákup - dotáhnout 10-15 kg do auta a narvat to do mrazáku u nás nešlo, byl moc malý. Takže jsme koupili ještě jeden a všichni jsme spokojení

29.8.2015 23:03
skaia

XXX.XXX.104.146

skaia napsal(a):
Přílohu vařím aniž bych byla v kuchyni. Maso psům nekrájím, jen kočkám. Jak jsem psala, zelenina mi trvá připravit 2-3 minuty (pro psy i kočky), rozhodně jí nevařím, moji psi i kočky milují syrovou zeleninu. Já si teda rozdíl v potravě pro psy v různé zátěži představit nedokážu, možná se pletu, ale to si myslím, že se týká jen granulí. Věk taky nic nemění. To tak funguje možná u granulí. Jediné v čem s vámi souhlasím je to skladování a nákup - dotáhnout 10-15 kg do auta a narvat to do mrazáku u nás nešlo, byl moc malý. Takže jsme koupili ještě jeden a všichni jsme spokojení

Jinak, myslím, že se zde má řešit spíše "Marley", než jak kdo krmí a jak dlouho to trvá.

29.8.2015 23:31
anonymx

XXX.XXX.137.209

Tak jen zaverem: jine slozeni krmiva ma stene, jine brezi fena, pes i intenzivnim treninku a zavodni sezone a jine starecci.

29.8.2015 23:36
fikovnice

XXX.XXX.240.1

kniga napsal(a):
Achaaa :D
to je des :D teda, ja sem si rikala, kdyby slecna doporucovala modryho Brita tak reknu ok, neni to to nej, ale brit care mi proste prijde jakd obra volba. Ale me se po nem bila skrabala, ted maji acanu, ale skrze to ze chyda stredanda vic hende (coz by me u ni nevadilo, hlavne ze neni takova knedla jak kdyz je na mase) a hlavne mala trosku zloutne zkusim az dozerou pytel neco jineho...

"...hlavne ze neni takova knedla jak kdyz je na mase..."

Jak toto "Knigo" myslíte?

29.8.2015 23:38
skaia

XXX.XXX.104.146

anonymx napsal(a):
Tak jen zaverem: jine slozeni krmiva ma stene, jine brezi fena, pes i intenzivnim treninku a zavodni sezone a jine starecci.

Taky závěrem. Jiné složení krmení u granulí chápu, ale nechápu, jak byste chtěla měnit "složení" krmiva, při krmení masem. Možná změnit množství, ale složení?

29.8.2015 23:51

anonymx napsal(a):

To vysvětlete v zoo vlkům

30.8.2015 00:12
kniga

XXX.XXX.128.66

fikovnice napsal(a):
"...hlavne ze neni takova knedla jak kdyz je na mase..."

Jak toto "Knigo" myslíte?

Presne tak jak to pisu :)

Asi takhle proste pokud je na granulich je to uplne jinej pes nez kdyz je na mase, nejdriv sem si rikala, ze si to jen namlouvam, ale zacinam si byt fest jista, ze je to timhle. Ze kdyz je na mase tak je klidnejsi, klidna za moc, takova bez energie, bez zajmu. A to jsme se nsazila peclive vse kombinovat atd...
U prvni fenky jednoznacne vedlo maso, byt varene. U Vali, te male bile vede maso syrove... Ale Grace preferovala vzdy granule a je na nich proste aktivni. Ma daleko vetsi zajem na tom neco delat, je nabita energii oproti tomu kdyz je na mase je takova mouchy sneste si me... ja si tady cucham a vic me nezajima...

30.8.2015 00:23
anonymx

XXX.XXX.137.209

Jednak pes neni vlk a neflaka se cely den ve vybehu. A vy davste stejne slozeni treba.steneti NO, psovi v zatezi a 13ti letemu? No potes panbu.

30.8.2015 00:33

anonymx napsal(a):
Jednak pes neni vlk a neflaka se cely den ve vybehu. A vy davste stejne slozeni treba.steneti NO, psovi v zatezi a 13ti letemu? No potes panbu.

Jen změnim poměr a dávkování.

30.8.2015 01:17
anonymx

XXX.XXX.137.209

Tak to bych dopadla... tedy moji psi.

30.8.2015 01:55
fikovnice

XXX.XXX.240.1

kniga napsal(a):
Presne tak jak to pisu :)

Asi takhle proste pokud je na granulich je to uplne jinej pes nez kdyz je na mase, nejdriv sem si rikala, ze si to jen namlouvam, ale zacinam si byt fest jista, ze je to timhle. Ze kdyz je na mase tak je klidnejsi, klidna za moc, takova bez energie, bez zajmu. A to jsme se nsazila peclive vse kombinovat atd...
U prvni fenky jednoznacne vedlo maso, byt varene. U Vali, te male bile vede maso syrove... Ale Grace preferovala vzdy granule a je na nich proste aktivni. Ma daleko vetsi zajem na tom neco delat, je nabita energii oproti tomu kdyz je na mase je takova mouchy sneste si me... ja si tady cucham a vic me nezajima...

Aha, díky za vysvětlení!

30.8.2015 08:22

anonymx napsal(a):
Tak to bych dopadla... tedy moji psi.

A to jako proč?

31.8.2015 09:37
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jen změnim poměr a dávkování.

A můžete mi napsat, jak a čím byste tedy krmila různé psy?

31.8.2015 13:59

anonymx napsal(a):
A můžete mi napsat, jak a čím byste tedy krmila různé psy?

Můžete mi odpovědět na moji otázku?, ptala jsem se Vás pevní.
A to Vám jako mám vypisovat jídeláky?

31.8.2015 14:35
anonymx

XXX.XXX.228.207

Protoze kazdy potrebuje neco jineho a jen pomer masa a priloh to neresi.
Napr. stary pes - lehce stravitelne, malo kaloricke
stene- fosfor, kalcium - atd.
v zatezi - energeticke, lehce stravitelne.

31.8.2015 14:45

anonymx napsal(a):

Ale vždyť to je to, co píšu.
Př. štěňatům krmím libovější masa, více kostí v době přezubování, trocha vnitřností a přílohy a bylinky a kolagen.
Psům v zátěži zase masa kaloričtější, kostí jaķo obyčejně, stejně tak vnitřností + prášek z hov.tuku + různé doplňky ( beta alanin, carnitin, hydrol.kolagen aj.) +bylinky a přílohy.
Starým psům masa dietní, málo kostí, málo vnitřností, doplňky, bylinky a přílohy.

31.8.2015 14:59

anonymx napsal(a):

Můžete mi říct, čím jste své psy krmila před revolucí?

31.8.2015 15:27
anonymx

XXX.XXX.228.207

Odpadem z jatek, prilohy. A prave proto, ze to byl des a horror, tak uz nikdy. A to tenkrat byly morske ryby kilo za 8 Kc.
Takze ne jiny pomer, ale kazdemu neco uplne jineho.
A kdyz jste.mi to takhle hezky popsala, tak mne tezko presvedcite, ze by priprava zabrala par.minut.

31.8.2015 15:30

anonymx napsal(a):
Odpadem z jatek, prilohy. A prave proto, ze to byl des a horror, tak uz nikdy. A to tenkrat byly morske ryby kilo za 8 Kc.
Takze ne jiny pomer, ale kazdemu neco uplne jineho.
A kdyz jste.mi to takhle hezky popsala, tak mne tezko presvedcite, ze by priprava zabrala par.minut.

Tak prostě přiznejte, že to neumíte a jste lenoch.

31.8.2015 15:43
anonymx

XXX.XXX.228.207

Tak prostě přiznejte, že to neumíte a jste lenoch.

Moje mila, krmila jsem tak 5-6 psu obriho plemene 20 let a tak muzu smele srovnavat. A nejen ceny. Vim jaka to byla fuska dat kazdemu to, co potreboval a stejne se obcas nezdarilo. Takze mozna to umim lip nez vy. A ze jsem lenoch? Kdyz zvazim vsechna pro a proti, tak rozhoduje i cena, ale hlavne cas. Dnes radsi travim cas se psy nez nakupy a v kuchyni.

31.8.2015 15:46

anonymx napsal(a):
Moje mila, krmila jsem tak 5-6 psu obriho plemene 20 let a tak muzu smele srovnavat. A nejen ceny. Vim jaka to byla fuska dat kazdemu to, co potreboval a stejne se obcas nezdarilo. Takze mozna to umim lip nez vy. A ze jsem lenoch? Kdyz zvazim vsechna pro a proti, tak rozhoduje i cena, ale hlavne cas. Dnes radsi travim cas se psy nez nakupy a v kuchyni.

Má milá, kdo umí, umí, kdo neumí, ten čumí.

31.8.2015 15:52
anonymx

XXX.XXX.228.207

Ale no tak..
Kazda mame svuj nazor. Ja krmila 20 let tak a 20 let onak. Srovnavat jak a co psum prospiva tedy urcite.muzu. A nejen 1 psovi, ale generacim.

31.8.2015 15:55

anonymx napsal(a):
Ale no tak..
Kazda mame svuj nazor. Ja krmila 20 let tak a 20 let onak. Srovnavat jak a co psum prospiva tedy urcite.muzu. A nejen 1 psovi, ale generacim.

To já taky, každá máme svůj názor a kvůli tomu se nebudeme hádat.

31.8.2015 16:13
anonymx

XXX.XXX.228.207

Jasne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík