Neznámá plemena podobná borderce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2015 10:50
Debiie

XXX.XXX.167.50

Dobrý den, za nedlouho si budeme stavět baráček a ráda bych si proto pořídila ke svým dvěma pidiplemenům i většího psa. Rozhodně by nebyl celou dobu na zahradě, bydlel by s námi v domě.

A teď k otázce - hledám pejska, který bude ochotně dělat nejrůznější psí triky. Psa vhodného k dogdancingu, možná i agility. Aportování, canicrossu a naše pravidelné horské túry. Láska k vodě je taky velké plus, ale to asi záleží na jedinci. Snášenlivost s jinými zvířaty a dětmi... Velikost tak od 15 - 35 Kg.

V žádném případě nechci BC ani AUO.
Export ze zahraničí není překážkou. Plemeno které mě okouzlilo je Finsky laponský pes, možná ještě Australský honácký.

Všechny zkušenosti vřele přivítám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.7.2015 11:16

Z těmi co uvádíte zkušenosti nemám ani žádného neznám, ale napadl mě když sem četla vaše zadání polský nížinný ovčák. je jich u nás málo, ale všechno co píšete by splňoval, má ho známá a je to dobrý pes.

23.7.2015 11:54
inusanka

XXX.XXX.98.58

Proč nezůstat u národního plemene a nepořídit strakáče, to všechno podle mne zvládne taky, pokud bude odmala vedený. Kolega s ním dělá tůry, jeho partnerka cross a tanečky, ty zvládne i fudlák.

23.7.2015 12:45
vava69

XXX.XXX.136.28

Austraslkého honáka bych nevybrala. Je to sice akční pes, zřejmě se naučí hromadu "ptákovin", ale co mám zkušenost, tak se moc dobře nesnese s ostatními psy. Co australský ovčák?

23.7.2015 13:18

vava69 napsal(a):
Austraslkého honáka bych nevybrala. Je to sice akční pes, zřejmě se naučí hromadu "ptákovin", ale co mám zkušenost, tak se moc dobře nesnese s ostatními psy. Co australský ovčák?

Australáka nechce.

23.7.2015 13:19
vava69

XXX.XXX.136.28

Přehlídla jsem, pardon.

23.7.2015 13:31
mgtka

XXX.XXX.22.99

Byli jsme v naprosto stejné situaci, dva malí psi, dům, plán pořídít jednoho většího, ale borderu ne. Je s nám v domě ale hodně času tráví venku, veselého, vodního, rodinného.
Koupili jsme australáka, kterého ale vy nechcete...no nelitovali jsme nikdy, strašně hodný pes.

23.7.2015 13:58
loolucy

XXX.XXX.60.30

Napadá mne pyrenejský ovčák? Na agility a dogdancing jak dělaný, kamarád má mladou fenku, je úžasná

23.7.2015 14:24

Nebo Pumi.

23.7.2015 14:29

Ješte Katalánský ovčák.

23.7.2015 14:30

Poslední, Portugalský ovčák.

23.7.2015 18:40
tlupa

XXX.XXX.184.13

Tibetský teriér.

23.7.2015 18:41

tlupa napsal(a):
Tibetský teriér.

Myslím, že ten už je na zadavatelku moc malý.

23.7.2015 18:51
Lexaurin

XXX.XXX.224.153

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Tibeťáka mám, je potreba pocitat s péčí o srst. Jinak super povaha parťak telem i duší.Chytry jako opice, uci se velmi rychle a velmi rad.Terier to neni jen se tak jmenuje, patri mezi ovcacka plemena, coz ocenuji neb v prirode si hlida ona (je to fenka) me, ne ja ji, supersmajlík Nas si hlida stejne tak jako sve teritorium, ale neni agresivni.Je to citlivy pes na ktereho neplati dril.Pokud jsem to zkousela po zlemsmajlík, dama mi jasne dala najevo, ze timto tonem se s ni tedy nemluvismajlík

23.7.2015 19:06
tlupa

XXX.XXX.184.13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Aha, to bude pravda. Já je znám od vidění a přišli mi větší než patnáct kilo, ale to asi dělají ty chlupy.

Jinak k původnímu výběru zadavatelky: australské honáky znám dva (různých majitelů) a jsou to tak trochu magoři, pronikavě štěkají a s jinými psy si nehrají normálně, ale mají zájem jen o jedinou aktivitu - nahánět je jako krávy. Což naprosté většině psů nevyhovuje, takže pochopitelně vznikají konflikty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík