Dobrý deň nedávno som našla psíka A chcela by som sa opýtať ako to zistím? Ak by ste mi vedeli pomoc prosím dajte mi vedieť ;).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zuzka A katty
napsal(a):
Dobrý deň nedávno som našla psíka A chcela by som sa opýtať ako to zistím? Ak by ste mi vedeli pomoc prosím dajte mi vedieť ;).
Zkuste se podívat, jestli není tetovaný ( zpravidla v uchu, ale možná i ve slabině na kožní řase ), nechte ho zkontrolovat čtečkou čipů
( u veterináře), jestli není takto označený, tak rasu zjistíte jen velice obtížně, respektive nezjistíte.
K veterináru neviem kedy sa dostanem A to čo ste napísali tak také nič podobné nemá proste je celý biely nočný má také stracatelove A uška hnedé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Tak kříženec labradora to bude jistě, mohl by tam do toho být ještě nějaký teriér...

Zuzka A katty
napsal(a):
K veterináru neviem kedy sa dostanem A to čo ste napísali tak také nič podobné nemá proste je celý biely nočný má také stracatelove A uška hnedé.
Plemeno nezjistíte. Na první pohled je vidět, že je to kříženeček. Už jeho rodiče mohli být kříženci..

Zuzka A katty
napsal(a):
Naozaj to viete na isto takže je to labrador? Z niečím Z krizeni ? A vyrastie alebo nie?
Jak a kolik vyroste, to by se dalo odhadnout podle jeho věku teď.
V tom by vám taky pomohl veterinář.
Můžete se mu alespoň kouknout na zuby. Jestli má zoubky jako jehličky ( mléčný chrup ), nebo jestli už je přezubený - má druhé zuby. Jestli je přezubený, tak do velikosti labradora nevyroste.
Labrador v něm bude (tvar uší, barva srsti), ale co ještě, těžko říct. Nějaký teriér, možná jezevčík... Ani nepíšete, jak je starý a kolik aktuálně váží, takže vám opravdu podle rozmazané fotky nikdo nevyvěští, jestli bude mít osm kilo, nebo pětatřicet.
A u veterináře už jste měli být - to mělo být první místo, kam jste ho měli vzít, dřív než domů.
Zuzka A katty
napsal(a):
Veď ja si myslím že bude mali A zúbky má také tenké A ostré. Ale má asi mliečne zubky ale moc sa nevyznám psoch.
Přestaňte myslet a vezměte ho k veterináři. Ten určí věk, podívá se, jestli nemá někde čip a nehledá ho někdo. Vůbec byste měli dát tam, kde jste ho našli, inzeráty, že jste ho našli. Třeba se zatoulal a někdo ho hledá.

Kříženec to bude určitě, v dospělosti tak do 20 kg, víc vám na to asi ani veterinář neřekne krom toho že ho prohlídne, čip může i nemusí mít, záleží jestli je z velkého města-povinnost, na vesnicích se moc nečipuje ale i tak může někomu patřit, takže bych asi i podala třeba inzerát.
Zuzka A katty
napsal(a):
Čip nemá A viem na 100 % že ho nikdo nehľadá preto že som ho našla na smetisku A ako som šla Utekal zamnou.
A co, že jste ho tam našla? Pes se tam mohl zatoulat! Ohlásila jste to Městské policii, na úřad? Tohle je snad povinnost při jakémkoli nálezu psa, i v případě, že se jedná o psa vyhozeného!
Pes není věc, kterou najdete a necháte si ji. Co když ho teď někdo zoufale hledá a nemůže ho najít jen proto, že Vy ho máte doma?

Zuzka A katty
napsal(a):
Čip nemá A viem na 100 % že ho nikdo nehľadá preto že som ho našla na smetisku A ako som šla Utekal zamnou.
Za mnou také jednou šla dvě hladová koťata až domů...myslela jsem že je někdo vyhodil, když jsem se o ně pak doma postarala tak druhý den jsem se dozvěděla, že majitel je hledá a málem mě nazvali zlodějkou
Luciapadychova

XXX.XXX.136.156

Co se zeptat majitele :-)
Může to být border kolie.
http://www.bordercolliemuseum.org/BCLooks/Tan/Tan.html