Dobrý den.
Přespříští sobotu si pojedeme pro fenku. V té době ji bude 7 týdnů a pár dní. Je to takový ten typický vesnický voříšek.
Vrh to byl naprosto neplánovaný. Bratranec si přivezl fenku z útulku a ta porodila štěňátka. Skoro všechny už mají jistý nový domov. Já jsem si původně neplánovala jedno z nich vzít, ale nešlo odolat, když jsem je poprvé viděla. V lednu jsme přišly o pejska a ten psí parťák prostě chybí.
Štěňátka jsou čiperná a přikrmována pouze kvalitním krmením. Samozřejmě pravidelně odčervována. Oočkovaná ale nebudou, to je až na nových páníčcích.
A tak se chci zeptat, jak přesně to chodí s očkováním, když štěně není poprvé očkované v těch šesti týdnech? Všude se dočítám, že v takovém případě se poprvé očkuje až v osmi týdnech a potom se přeočkovává jen jednou a pak ještě vzteklina. Je to tak? A proč se po očkování v šesti týdnech přeočkovává dvakrát a po očkování v osmi jen jednou? Já se v tom nevyznám a proto se ptám zkušenějších. Ještě se budu ptát našeho veterináře, ale chci mít trošku přehled než ho zasypu otázkami :)
Předem Vám děkuji za odpovědi a přeji hezkou neděli.
loolucy
napsal(a):
Co takhle, až štěně budete mít, vzít ho k veterináři? Ten vám určitě poradí nejlépe :)
Aspoň štěňátko i prohlédne, protože předpokládám, že žádný veterinář je neviděl? Takže bych tam opravdu zašla, třeba druhý, třetí den, než se štěndo rozkouká
Veterinář je viděl, aby byla jistota že jsou i s fenkou v pořádku. Malou si přivezeme v sobotu, takže mám v plánu ji vzít v pondělí k našemu vetovi a tam se ho na vše optám :).