Kastrace výhody, nevýhody, komplikace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2015 21:05
pets

XXX.XXX.233.49

Dobrý den,
nemáte tu někdo s kastrací velkého psa zkušenosti? Pokud ano, prosím napište jaké jsou při nejhorším komplikace, výhody, nevýhody nebo jestli kastrace nekrátí život.
Děkuji.

22.8.2015 22:20
pets

XXX.XXX.233.49

Clayton napsal(a):
Nedávno se to tady řešilo...
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2968431/kastrace-potize#a2970965.

Děkuji, ale tady se jednalo o fenky. Já mám psa. Ale stejně děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2015 22:26

pets napsal(a):
Dobrý den,
nemáte tu někdo s kastrací velkého psa zkušenosti? Pokud ano, prosím napište jaké jsou při nejhorším komplikace, výhody, nevýhody nebo jestli kastrace nekrátí život.
Děkuji.

Při nejhorším komplikace je ta, že pes nezvládne narkózu.

Výhody, pokud je pes erotoman, může být po kastraci použitelný. Nemůže dostat nádory varlat, nebude trpět zvětšenou prostatou a nehrozí mu příliš perineální kýla a nádory análních žlázek.
Nevýhody, pokud je pes bojácný či melancholické povahy a testosteron je to jediné, co ho drží pohromadě, po kastraci se povaha ještě zhorší, takový pes může být i agresivní (ze strachu).

Kastrace jinak život nekrátí, pokud teda nenastane bod jedna.

22.8.2015 22:49
angí

XXX.XXX.243.79

Mám vykastrovaného psa Čínského Chocholatého psa. Nechala jsem ho vykastrovat, protože Mvdr. říkala, že má zbitnělé varle, plus byl hrozný "nadrbánek". Obtěžoval každou fenu i psy a doma, pak ještě vyl. Vůbec, se s ním nedalo chodit bez vodítka, protože jakmile něco ucítil, tak utíkal.
A od té doby, co je vykastrovaný, i když je to už pár let, stále ho zajímají háravé feny, ale už je to napsrostý nic, jaký byl před tím. Také je o hodně mazlivější a hravější než byl před tím. To dřív nebyl vůbec a také není cítit. Před tím, byl cítit pižmem a hrozně mu čpěla moč.
Jo a komplikace neměl žádné.

22.8.2015 23:39
pets

XXX.XXX.233.49

Děkuji :) a mohu se zaptat, kde je kvalitní a nepředražený vet v okolí prahy? děkuji
P.S. Ten můj nemá sestlouplé varlata a doma se strašně bojí ( vítr foukne do záclony, různých zvuků)

23.8.2015 06:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Při nejhorším komplikace je ta, že pes nezvládne narkózu.

Výhody, pokud je pes erotoman, může být po kastraci použitelný. Nemůže dostat nádory varlat, nebude trpět zvětšenou prostatou a nehrozí mu příliš perineální kýla a nádory análních žlázek.
Nevýhody, pokud je pes bojácný či melancholické povahy a testosteron je to jediné, co ho drží pohromadě, po kastraci se povaha ještě zhorší, takový pes může být i agresivní (ze strachu).

Kastrace jinak život nekrátí, pokud teda nenastane bod jedna.

Mnohonásobně se vyšuje riziko rakoviny kostí, sleziny, osrdečníku, problémů s ledvinami a štítnou žlázou, pohybových problémů, inkontinence, alopecie a zánětů močových cest. Takže život krátit může velice razantně.

23.8.2015 07:39

scylla napsal(a):
Mnohonásobně se vyšuje riziko rakoviny kostí, sleziny, osrdečníku, problémů s ledvinami a štítnou žlázou, pohybových problémů, inkontinence, alopecie a zánětů močových cest. Takže život krátit může velice razantně.

Můžete uvést studii, která vaše tvrzení dokládá?

23.8.2015 07:51

scylla napsal(a):

Ale no tak...

23.8.2015 08:06

Máme v rodině kastrovaného berńáka.Je mu 13 let, kastrovaný je od 4 let, nemá žádné prolémy.Je stále zdravý a pohyblivý, jen jim přestal utíkat za fenami.

23.8.2015 08:16

Najděte si veterináře, který dřív než začne řezat, najde varlata na sonu ( pokud nejsou hmatná ). Nechávala jsem kastrovat psa s varlaty v břišní dutině ( je to pár let, sono v každé ordinaci nebylo ), veterinářka u nás kastraci odmítla - že by mu mohla rozřezat půl břicha, než varlata najde. Kastroval se nakonec v Brně na VFU - bez problémů, při sundavání ze stolu už na doktory vrčel. Dožil se téměř 17 let. Povahově se nezměnil, ale byl to vždycky rabiját. Kastrace mu život prodloužila, byl by odešel na rakovinu varlat. Ale už se opakuji, už jsem to tu někde psala.
Jen to chce spolehlivého veterináře.

23.8.2015 10:51
Pepan.

XXX.XXX.89.52

A můžete Vy uvést studii která dokládá, že krmení granulemi Friskies, pedigree nebo levnými šunty ze supermarketů zvyšuje riziko rakoviny a dalších vážných onemocnění?
Když veterinář zjistí u psa nádory, zajímá se o to čím byl pes krmen? Vede někdo statistiku?

23.8.2015 19:00

Pepan. napsal(a):
A můžete Vy uvést studii která dokládá, že krmení granulemi Friskies, pedigree nebo levnými šunty ze supermarketů zvyšuje riziko rakoviny a dalších vážných onemocnění?
Když veterinář zjistí u psa nádory, zajímá se o to čím byl pes krmen? Vede někdo statistiku?

A proč bych to dělala?

23.8.2015 21:05
Clayton

XXX.XXX.104.9

Pepan. napsal(a):

Tak zrovna granule Royal canin obsahují prokazatelně rakovinotvornou látku...

24.8.2015 10:54
pets

XXX.XXX.233.49

Najděte si veterináře, který dřív než začne řezat, najde varlata na sonu ( pokud nejsou hmatná ). Nechávala jsem kastrovat psa s varlaty v břišní dutině ( je to pár let, sono v každé ordinaci nebylo ), veterinářka u nás kastraci odmítla - že by mu mohla rozřezat půl břicha, než varlata najde. Kastroval se nakonec v Brně na VFU - bez problémů, při sundavání ze stolu už na doktory vrčel. Dožil se téměř 17 let. Povahově se nezměnil, ale byl to vždycky rabiját. Kastrace mu život prodloužila, byl by odešel na rakovinu varlat. Ale už se opakuji, už jsem to tu někde psala.
Jen to chce spolehlivého veterináře.

Děkuji,
jestli se mohu zeptat v kolika letech byl vykastrován?

24.8.2015 11:49
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Také by mě to zajímalo... Už jsem se ptala v dřívější diskuzi (na téma kastrace fen) a nedostalo se mi odpovědi...

24.8.2015 11:51

pets napsal(a):
Děkuji,
jestli se mohu zeptat v kolika letech byl vykastrován?

Ráda bych vám odpověděla, ale už to nepamatuju, doklady už nemám. Byl dospělý, mezi 4. a 6. rokem. Projevily se u něj změny na varleti, začal psům vonět jako háravá fena, i poslušný pes za námi dokázal běžet přes několik ulic. Jinak na něm nebylo nic vidět, nic nápadného - on byl zdravý a choval se normálně. Na jednom varleti byl malý, ale viditelný nádor. Takže to bylo za 5 minut 12.

24.8.2015 14:10
scylla

XXX.XXX.150.32

Je jich na netu veřejných asi 10, najděte si je. Večer se po nějaké zase podívám, odkazy jsem si neuložila. Ale na rizikách kastrace se shodují.

24.8.2015 14:11
scylla

XXX.XXX.150.32

Ale no tak...

No tak co?

24.8.2015 14:13
scylla

XXX.XXX.150.32

Https://www.facebook.com/PlanetPawsPetEssentials/photos/a.114414471966777.19590.112437898831101/752848814790003/?type=1&theater

tohle mi namátkou vylítlo z googlu, takže kdo má zájem, hledejte dál, je tam toho dost. Já musím do práce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík