Malý, sportovní, ale klidnější pes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2015 13:59
KukačkaAnnie

XXX.XXX.21.230

Byla jsem požádána s pomocí při výběru štěněte. Podmínky, domek s malou zahradou, děti, vždy někdo doma. Pejskarska rodina, vždy velcí psi, z útulku. Teď ale projevila touhu nejstarší,14ti leta, že by sport, výstavy a třeba i časem chov. Takže prosím neradit útulek.
Měl by to být spíš kratkosrsty (ale není tak úplně podmínka), trochu pracovni, ale ne neunavitelny, do cca 10kg (méně je více, ale civava už je moc malá). Lámu si tu hlavu, taky jsem na ty větší a jiné sporty, napadla mě siperka, ale povahu znám maximálně z popisů.

Takže prosím o pomoc zkusenejsi. Dík za jakékoliv posunutí.

26.8.2015 14:01
anonymx

XXX.XXX.140.201

Kavalir.

26.8.2015 14:06
manbea

XXX.XXX.18.54

Volila bych papillona z té větší hmotnostní kategorie (váha okolo 4 kg). Srst se dobře udržuje a pejsek je to přiměřeně aktivní, veselý, dobře ovladatelný, vhodný na agility, dogdancing i jiné aktivity.

26.8.2015 14:32
lizbeth

XXX.XXX.212.33

Doporučila bych sheltii, ale není krátkosrstá, což ale v tomto ohledu beru spíše jako plus (já raději smetu delší chlupy než dostávám ty krátké potvory odevšud)
můžu poradit s výběrem CHS, je dobré si dobře vybrat, není sheltie jako sheltie
jinak mě napadá ještě KK, ale ta už je větší...pak stafík, jack russel.

26.8.2015 14:48
KukačkaAnnie

XXX.XXX.21.230

Dík za typy, papilon neprojde, to už je asi prilis křehké, a seltie, to už bude moc chlupaté. Jinak russel šílenec a stačil je mimo limit, je potřeba, aby ho holcina unesla, proto do 10kg. Neměl by to být typicky sportak, spíš pracovní, ve smyslu nosework, zachranarina a podobne, pomáhá mi při výcviku, tak ji to evidentně chytilo. Španělé by možná seděli :).

26.8.2015 18:43
lev

XXX.XXX.253.186

Malý nebo střední knírač. Při kvalitní úpravě nemáte doma chlup. Malý je ve 4 barvách, střední ve dvou. Pes na cokoliv, služební, sportovní, záchranář...

26.8.2015 20:35
conie

XXX.XXX.206.202

Podívejte se na pudla - výběr velikostí i barev, ochota spolupracovat, učenlivost. Dále by se dalo uvažovat o trpasličím pinčovi, raději fence, případně o knírači - malý nebo střední.

26.8.2015 20:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Trapně se opakuji : malý pinč.

http://www.trpaslicipinc.wbs.cz/Standard-plemene.html.

26.8.2015 20:49
žoli

XXX.XXX.89.144

Kavalír, ale tricolor - mám zkušenost, že jsou pracovitější při výcviku, než ostatní barevné varianty - je dobré si pohlídat, aby bylo štěně z strakatého spojení (TR+BH, TR+TR) ne strakaté + jednobarevné (TR+BT, TR + RU, BH + RU, BH + BT) a nebo

Border teriér - malý a nenáročný, výrazně inteligentní, lovecký pud tam je, ale i přesto dobře ovladatelný, co se jednou naučí umí navždy, nesnáší dril, citlivý, nesnese tvrdé vedení, gaučák a sporťák v jednom balení.

Obě plemena jsou nekonfliktní, přátelská a společenská, inteligentní, při správné motivaci se rychle učí, mají výborný nos.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2015 20:49

Úplně souhlasím! Střední je asi moc velký ( kolem 20 kg ), ale malý knírač by byl úplně ideál.
Chytrý, ovladatelný, já trpím na pepřáky, černostříbřití bývají drobnější.

26.8.2015 20:50

rapotacka11 napsal(a):
Trapně se opakuji : malý pinč.

http://www.trpaslicipinc.wbs.cz/Standard-plemene.html.

Každý máme to své plemeno, vy jste na malé a německé, já na stájové smajlík

26.8.2015 20:52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Úplně souhlasím! Střední je asi moc velký ( kolem 20 kg ), ale malý knírač by byl úplně ideál.
Chytrý, ovladatelný, já trpím na pepřáky, černostříbřití bývají drobnější.

Aha, nevložila se citace, ten souhlas je s "lev" - to je s doporučením knírače.

26.8.2015 21:17
conty

XXX.XXX.103.249

KukačkaAnnie napsal(a):
Byla jsem požádána s pomocí při výběru štěněte. Podmínky, domek s malou zahradou, děti, vždy někdo doma. Pejskarska rodina, vždy velcí psi, z útulku. Teď ale projevila touhu nejstarší,14ti leta, že by sport, výstavy a třeba i časem chov. Takže prosím neradit útulek.
Měl by to být spíš kratkosrsty (ale není tak úplně podmínka), trochu pracovni, ale ne neunavitelny, do cca 10kg (méně je více, ale civava už je moc malá). Lámu si tu hlavu, taky jsem na ty větší a jiné sporty, napadla mě siperka, ale povahu znám maximálně z popisů.

Než jsem dočetla, tak jsem před sebou viděla tu šiperku. Za mě jasná volba

26.8.2015 23:06
kniga

XXX.XXX.233.8

KukačkaAnnie napsal(a):

Jednoznqcne knirac! Na vyber mate 4 barvy, jspu to uzasni pejsci! jsem spokojena, ja ji mam na rekreacni sport a nemenila bych!

27.8.2015 07:35
ivulka2

XXX.XXX.155.174

KukačkaAnnie napsal(a):
Dík za typy, papilon neprojde, to už je asi prilis křehké, a seltie, to už bude moc chlupaté. Jinak russel šílenec a stačil je mimo limit, je potřeba, aby ho holcina unesla, proto do 10kg. Neměl by to být typicky sportak, spíš pracovní, ve smyslu nosework, zachranarina a podobne, pomáhá mi při výcviku, tak ji to evidentně chytilo. Španělé by možná seděli :).

On ten papilonek zas neni tak moc křehkej a měla jsem možnost se s nima několikrat setkat je to velmi inteligentni, šikovne plemeno s ochotou spolupracovat s člověkem velikost tak akorat.
A krom tohoto pokud si troufne tak border terier ale ten už je trošku tvrdši ořišek pro holčinu.

27.8.2015 07:58

Malý knírač - splňuje všechny požadavky. Při pravidelné úpravě srsti a péči o srst nebude doma téměř žádný chlup.

27.8.2015 09:39
KukačkaAnnie

XXX.XXX.21.230

Dík všem, průběžně to konzultuji a vypadá to, že překvapivě zvítězí pudl :) v záloze je kavalír. Knirac, borderak, zavrhnuti kvůli fousum ;)
Pinc a mnou navržena siperka nezaujaly.

Ještě, že je takový výběr ;)

27.8.2015 10:42
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Co kooikerhondje? sice nespplňuje všechny požadavky ale jako možnost bych o něm třeba taky uvažoval.

27.8.2015 11:21

KukačkaAnnie napsal(a):
Dík všem, průběžně to konzultuji a vypadá to, že překvapivě zvítězí pudl :) v záloze je kavalír. Knirac, borderak, zavrhnuti kvůli fousum ;)

Na to jen musím podotknout : Lepší umolousané fousy, než pokakané "kalhotky".
( Mám srovnání ).

27.8.2015 11:34
ivulka2

XXX.XXX.155.174

KukačkaAnnie napsal(a):

10leta holčina je už kus ženske a poroste za rok či dva už zvladne podstatně větši psisko, takže bych i zvažila volbu plemen a klidně rozšiřila i na něco většiho a podle toho co ji bavi a bude bavit bych ještě rozšiřila volbu plemen.
Obecně tyhle holčiny jsou většinou hodně šikovne a pokud je to bavi a dostanou vhodne plemeno dokaži strašne moc.

27.8.2015 12:27

ivulka2 napsal(a):
10leta holčina je už kus ženske a poroste za rok či dva už zvladne podstatně větši psisko, takže bych i zvažila volbu plemen a klidně rozšiřila i na něco většiho a podle toho co ji bavi a bude bavit bych ještě rozšiřila volbu plemen.
Obecně tyhle holčiny jsou většinou hodně šikovne a pokud je to bavi a dostanou vhodne plemeno dokaži strašne moc.

Maličko vás opravím - je jí 14.

27.8.2015 12:31
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Maličko vás opravím - je jí 14.

Ok tak to jsem někde špatně načetla

27.8.2015 13:21

KukačkaAnnie napsal(a):

Pudl je taky výborná možnost. Ale u něj se připravte na náročnou údržbu srsti, když budete chtít i na výstavy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík