Uživatel s deaktivovaným účtem

Řekla bych že ne.

senda
napsal(a):
Prosím o radu a názory - může obsah pivovarských kvasnic v jinak kvalitních granulích ovlivnit zánět uší a mazových žlázek u psů, kteří jsou k tomu náchylní ? Mám takto citlivé pejsky a proto se těmto granulím vyhýbám i když se mi třeba líbí složení. Děkuji.
Snad že by měl potvrzenou alergii.

Senda, myslím že ano, neb podporují růst kvasinek, které mohou být příčinou zánětu (nedávno jsem k tomu někde něco četla...).
scylla
napsal(a):
Ano, mohou, přesně jak píšete. Četla jsem o tom.
A tohle bych ráda viděla někde potvrzené. Neříkám, že to v žádném případě možné není, ale většina lidí, si plete hrušky z jablkama. Jsem zahradnice a může mne trefit, když někomu pod rajčatama plesniví nastlaná tráva a někdo mu radí, že to má hned odstranit, neb z toho bude mít plíseň na rajčatech. Hub, plísní, kvasinek je obrovské množství a každé plísňové onemocnění vyvolává specifická plíseň, takže když máte plíseň na nohou, nechytne ji váš pes do ucha atd. Dokonce hodně plísní a kvasinek se léčí podáním jiných plísní či kvasinek...proto tomuhle zrovna nevěřím.
Bakterie a kvasinky žijí na kůži i v uších psů ve vyváženém poměru, jedno nedovolí druhému se přemnožit, proto je kůže a uši u zdravého psa bez potíží. U alergiků nebo i citlivějších jedinců ale stačí i léčba atb zlikvidovat bakterie a kvasinky pak mají volno pro množení se. Proto se přípravky na ošetření ušních zánětů dělají z kombinace léků, které likvidují zároveň bakterie i kvasinky, protože obojí při přemnožení způsobuje zánět.
Kdo už někdy problém s přemnoženými kvasinkami měl ví, jak obtížné je se jich zbavit. Milují sladkou krev a vůbec všechno po čem tak dobře kyne těsto z droždí.
http://www.abecedazdravi.cz/diskuse/zdravotni-potize-nemoci/pangamin-mi-vyvolal-plisen-candida.
Wild cat
napsal(a):
Bakterie a kvasinky žijí na kůži i v uších psů ve vyváženém poměru, jedno nedovolí druhému se přemnožit, proto je kůže a uši u zdravého psa bez potíží. U alergiků nebo i citlivějších jedinců ale stačí i léčba atb zlikvidovat bakterie a kvasinky pak mají volno pro množení se. Proto se přípravky na ošetření ušních zánětů dělají z kombinace léků, které likvidují zároveň bakterie i kvasinky, protože obojí při přemnožení způsobuje zánět.
Kdo už někdy problém s přemnoženými kvasinkami měl ví, jak obtížné je se jich zbavit. Milují sladkou krev a vůbec všechno po čem tak dobře kyne těsto z droždí.
http://www.abecedazdravi.cz/diskuse/zdravotni-potize-nemoci/pangamin-mi-vyvolal-plisen-candida.
Trochu bych vás opravila: kvasinky nerostou na droždí, jakožto kvásku(ten z toho pak je) ale na cukru. Proto se přemnoží u lidí, kteří se cpou sladkým a ne hlavně na pivařích Neobhajuju tu Pangamin, sama žádné doplňky stravy běžně neužívám, ale také se u mne objevily tiky v oku...tak to jsem brala chvíli hořčík a teď kupujem magnesku k pití. V tomto odkazu není žádná studie(tedy nevšimla jsem si) jen zkušenosti a to nepotvrzené, lidí. Někteří to hooodně přeháněli s dávkováním a u kulturisty, který měl velké problémy...tak tam bych, jak je znám, ráda věděla, co dalšího bral za doplňky...jsou totiž schopní na internetu objednat kdejaký sajrajt, nejlépe z Ameriky a pak se diví. Vím to, i brácha s tím kdysi koketoval
Žaneta kocková
napsal(a):
Mě by zajímalo, jak je možné, že zástupce Saccharomycetes vyvolá problémy se zástupci Candida... jestli ono to nebude nějak jinak.
Nejsem odborník na houby a kvasinky, jen se snažím řídit rozumem a ne, jedna bába povídala". Ne třeba proto, že je to, cituju: Mnohé houby, především dřevokazné, totiž obsahují důležité látky s výraznými léčivými účinky. Jde o specifické polysacharidy nejčastěji složené z glukózy, které se nazývají glukany. Mimo hub jsou však glukany obsaženy také v pivovarských a pekařských kvasinkách, v obilí a mořských řasách. Vyrábějí se například z produktů kvasinky pivní, Saccharomycetes cerevisiae