Dobrý den, máme doma pětiměsíční štěně a už od 3.měsíce nechodí na plenku, ale čůrá jen venku.Začala jsem s ní trénovat pravidelné venčení.chodíme co 3 hodiny a někdy i co 4, snažím se využít toho, když spí, aby vydržela co nejdéle.Občas se nám ale stane, že vydrží po venčení jen hodinu nebo dvě a pak se někde doma vyčůrá.Ale umí si i sama říct, že chce jít ven, sedne si ke dveřím a kouká..Zkoušela jsem ji nechávat ještě plenu, kdyby se jí chtělo a my nebyli třeba doma, ale na plenu se už nevyčůrá, ale spíš někde jinde.Jak dlouho to může ještě trvat, než se naučí pravidelnosti?a je to v jejím věku ještě normální, že se ji to občas stane a proste nevydrží?
Uživatel s deaktivovaným účtem

martinaatru
napsal(a):
Za mě je nevhodné učit psa na plenku nebo záchůdky. Není to dítě, alle zvíře. Nejvhodnější je prostě chodit často ven. v 5 měsících by už dávno měla čůrat v intervalech. Nepíšeš co máš za psa ? hodně záleží i na tom zda má pp nebo je to kříženec. (kříženci bývyjí v tomto opožděnější).
Prý kříženci bývají v tomto opožděnější... To je mi zase kravina

martinaatru
napsal(a):
No mám 3 psy 2 s PP a jeden kříženec a věř nebo ne milý anonyme, opravdu můj chlapec byl opožděnější než papírák ;-) Zase nějaký vztahovačný majitel voříška že ?
To, že byl zrovna ten Váš opožděný, neznamená, že na tom tak jsou všichni voříšci. To je prostě hloupost a to mi nevymluvíte. Jde o výchovu a také o konkrétního jedince. V tomhle papíry opravdu roli nehrají.

rapotacka11
napsal(a):
No jo, trefáá !
Ale co když má zadavatelka papíráka ?
Co potom ?
napsal(a):
To, že byl zrovna ten Váš opožděný, neznamená, že na tom tak jsou všichni voříšci. To je prostě hloupost a to mi nevymluvíte. Jde o výchovu a také o konkrétního jedince. V tomhle papíry opravdu roli nehrají.
Znám minimálně další 2 v mém okolí kterém to taky déle trvalo ;-) Ano samozřejmně jde o výchovu. Neřekla jsem nikdy že je to o papírech, myslela jsem tím plemeno ;-) Co Vás tak pobuřuje ? Vy budete asi ten typ člověk, že jeho pravda je svatá :).

martinaatru
napsal(a):
Znám minimálně další 2 v mém okolí kterém to taky déle trvalo ;-) Ano samozřejmně jde o výchovu. Neřekla jsem nikdy že je to o papírech, myslela jsem tím plemeno ;-) Co Vás tak pobuřuje ? Vy budete asi ten typ člověk, že jeho pravda je svatá :).
A máte k dispozici nějakou (odbornou) studii, která Váš názor potvrzuje?

martinaatru
napsal(a):
Jestli takový člověk spíš nebudete vy Zatím se tu nenašel jediný člověk, který by tu s tím vašim tvrzením souhlasil. A mě nic nepobuřuje, ale rozčiluje mě, když někdo píše ničím nepodložené hlouposti a neochvějně tvrdí, že je to pravda.
Prej kříženci jsou opožděnější... Co na to říct. Každý pes je kříženec vlka, jen s tím, že se jeho určité podoby (plemena) dále nekříží, nýbrž jsou zapsány ve standardu.
Pětiměsíční štěně by mělo vydržet bez vyvenčení asi 4 hodiny.Samozřejmě, že pokud vypije celou misku vody, bude se mu chtít dříve.Já osobně jsem s takto starým štěnětem chodila každé 3 hodiny.
PS-Nebojte, to se naučí...
Je to o konkrétním jedinci.
Především je otázka, jak byla naučena na plenu (což je podle mě první chyba, ale jsou i zastánci těchto pomůcek) a jestli jste neudělali nějakou chybu, když teď už nejde na ní, např. trest. Bylo i velmi teplé léto, takže jestli štěně se vyběhalo a po příchodu vypilo velké množství vody, je jasné, že to nevydrží více hodin.
Chce to sledovat všechny signály, které od štěněte přichází, třeba vysledujete určitou nervozitu, která k tomu předchází. Ačkoliv se najdou i jedinci, kteří nejsou přílič čistotní a udělají potřebu tam, kde zrovna stojí.
martinaatru
napsal(a):
Za mě je nevhodné učit psa na plenku nebo záchůdky. Není to dítě, alle zvíře. Nejvhodnější je prostě chodit často ven. v 5 měsících by už dávno měla čůrat v intervalech. Nepíšeš co máš za psa ? hodně záleží i na tom zda má pp nebo je to kříženec. (kříženci bývyjí v tomto opožděnější).
Jo, jo - PP jsou "značkoví", tedy absolutní kvalita na trhu .
Mám doma čistotného křížence (a ještě použitého "ze sekáče" = útulku) ...
Proboha, tak to je zase teorie

martinaatru
napsal(a):
Tak to je největší blábol o křížencích, který jsem tu četla - a že už jich tu bylo !
(btw : sousedi měli štěně, chodilo bobkovat zásadně do patra ke dveřím na půdu - byl to kříženec - asi to bylo tím

Jdu tomu mému hovadu roztrhat papíry