Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beica

20.10.2015 21:08
Beica

XXX.XXX.64.6

Dobrý den, rozhodla jsem se pro koupi dobrmana, jakožto splnění svého dlouholetého snu, ale bohužel si nejsem uplně jistá v kramflecích ohledně výběru správné chovné stanice. Načteno mám hodně, zkušeností různých lidí jsem také slyšela / četla hafo. Přesto bych byla ráda za kteroukoliv radu od zkušenejších chovatelů, která mi pomůže zúžit výběr nového štěněte. Jsem ochotná do výberu zahrnout také chovné stanice z Nemecka, Rakouska, Slovenska, Polska z oblasti pohraničí ČR (dále bych raději nejezdila vzhledem k nutnosti osobní návštěvy před odběrem štěněte a hlavně případného převozu štěněte).

Ráda bych hlavně milého kamaráda do rodiny. Pravidelně hlídám svého momentálně dvouletého synovce a rok a půl starého bratrance. Nejčastěji oba dohromady :D

Potřebuji psa s mírnější povahou, ale zároveň pracanta. Mám v plánu se psem intenzivně pracovat, od základního výcviku, až po sportovní kinologii. Důležitější než případně úspěchy je pro mě ale naprosto bezvýhradně zdraví daného psa.

Pomohl by mi někdo z vás zúžit výběr chovných stanic, popřípadě rovnou poradil, s jakou chovnou stanicí máte tu nejlepší osobní zkušenost?

20.10.2015 22:24
anonymx

XXX.XXX.134.76

Tak to je v celku neresitelny problem i pro zkuseneho "kinologa".

Beica

20.10.2015 22:46
Beica

XXX.XXX.64.6

Je mi jasně, že všechno co bych od psa chtěla se zkloubit nedá. Vždycky to bude třeba: mírná povaha/pekný exteriér/nebude to zas tak pracovní pes... nebo naopak pracant/ale ne zas tak mírná povaha... je mi jasné, že nedostanu psa, kterej bude milovat všechno a všechny, že to nebude gaučák a medvídek k umačkání v náručí, to ani nechci.

Spíš jsem si říkala, že by mi někdo poradil nějakou chovnou stanici, kde bych měla možnost dostat tyhle tři vlastnosti v nějaké rozumné míře :)

Nemůžu si dovolit agresivního jedince, kterej se nesnese s lidma v mém okolí (což bude taky dost o mojí výchově, nejen o povaze psa), zároveň nechci dělat sportovní kinologii na nějaký vrcholný úrovni. Spíš mi jde o to, abychom se s novým přírustek u té činnosti oba dobře bavili. Možná jsem se v minulém příspěvku nevyjádřila uplně nejlíp...

20.10.2015 22:49
bilusik

XXX.XXX.168.4

Osobně si myslím, že by u dobrmanů nebyla špatná volba chovatelská stanice Alary Aslar paní Daniely Cahové. A ve slově kynologie zkuste psát to první - y - bude to vypadat lépe...

20.10.2015 22:51
anonymx

XXX.XXX.134.76

Vazena, predevsim KYNOLOGIE. Stenata nejsou a je treba rezervace i rok dopredu. Hlavne se rozhodnout - pracovni nebo vystavni.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.10.2015 22:55

OT - vidíte nick zadavatelky diskuze černým nezvýrazněným písmem bez podtrhnutí - chybí vztah na profil?

20.10.2015 22:57

Stejný problém mám u toho dotazníku...

21.10.2015 02:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
OT - vidíte nick zadavatelky diskuze černým nezvýrazněným písmem bez podtrhnutí - chybí vztah na profil?

Jak toho lze dosáhnout ?

21.10.2015 08:22
Beica

XXX.XXX.215.194

anonymx napsal(a):
Vazena, predevsim KYNOLOGIE. Stenata nejsou a je treba rezervace i rok dopredu. Hlavne se rozhodnout - pracovni nebo vystavni.

Dobrý den, za slovo KYNOLOGIE se omlouvám... budu si příště dávat větší pozor.

Co se čekání na štěně týče: Nemám v plánu psa kupovat hned. Výběr chce čas, popřípadě klidně i kontakt s chovatelem ještě před tím, než bude fena vůbec nakrytá. Období, kdy bych chtěla koupi psa realizovat je v rozmezí 5/2016 - 6/2017. Kdy přesně, na tom už úplně nesejde.

21.10.2015 08:23
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Beica napsal(a):
Dobrý den, za slovo KYNOLOGIE se omlouvám... budu si příště dávat větší pozor.

Co se čekání na štěně týče: Nemám v plánu psa kupovat hned. Výběr chce čas, popřípadě klidně i kontakt s chovatelem ještě před tím, než bude fena vůbec nakrytá. Období, kdy bych chtěla koupi psa realizovat je v rozmezí 5/2016 - 6/2017. Kdy přesně, na tom už úplně nesejde.

Spiš než na konkretní chovku bych se zaměřila na konkretní jedince či spojení, chce to jezdit po akcich, dívat se a podle toho pak vybrat.

21.10.2015 08:23
Beica

XXX.XXX.215.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Zdravím, vztah na profil skutečně chyběl. Při zadáním dotazu jsem nebyla přihlášená.

21.10.2015 08:24
Beica

XXX.XXX.215.194

ivulka2 napsal(a):
Spiš než na konkretní chovku bych se zaměřila na konkretní jedince či spojení, chce to jezdit po akcich, dívat se a podle toho pak vybrat.

Díky za radu. Až bude chvilka, tak se vyrazím někam podívat :).

21.10.2015 08:56
anonymx

XXX.XXX.27.66

Ne až bude chvilka, ale až nějaká akce bude. Teď je v Praze Bráníku MR.,31.10. výstava. Podívejte se na stránky Dbr klubů.

21.10.2015 09:35
Beica

XXX.XXX.215.194

anonymx napsal(a):
Ne až bude chvilka, ale až nějaká akce bude. Teď je v Praze Bráníku MR.,31.10. výstava. Podívejte se na stránky Dbr klubů.

Prosím, netřeba ze mě dělat hlupačku. Jsem momentálně poměrně dost pracovně vytížená, kdy pro mě pracovní týden zahrnuje i soboty a neděle. Není pro mě proto jednoduché si jen tak vyhlídnout akci a prostě na ní jít. Proto říkám, že až bude chvilka času. Na seznam akcí pro tento rok jsem již koukala...
Tato vytíženost je ostatně také jedním z důvodů, proč chci psa kupovat až příští rok.
Každopádně děkuji za připomenutí termínu.

21.10.2015 09:43
bilusik

XXX.XXX.168.4

Beica napsal(a):
Prosím, netřeba ze mě dělat hlupačku. Jsem momentálně poměrně dost pracovně vytížená, kdy pro mě pracovní týden zahrnuje i soboty a neděle. Není pro mě proto jednoduché si jen tak vyhlídnout akci a prostě na ní jít. Proto říkám, že až bude chvilka času. Na seznam akcí pro tento rok jsem již koukala...
Tato vytíženost je ostatně také jedním z důvodů, proč chci psa kupovat až příští rok.
Každopádně děkuji za připomenutí termínu.

Nemusíte diskutovat o ničem s rýpalem a koukněte na stránky chovatelské stanice co jsem vám napsal výše. Paní se se svými psy a odchovy zúčastňuje již řadu let výběrových závodů, mistrovství republiky a mistrovství světa dobrmanů (je výcvikářkou Moravskoslezského dobrman klubu), takže její odchovy by měly být solidní jak povahově, tak exterierově. A případně, že nebude mít sama štěňata, tak je schopná vám určitě někoho případně doporučit.

21.10.2015 09:51
conty

XXX.XXX.103.249

Beica napsal(a):
Dobrý den, rozhodla jsem se pro koupi dobrmana, jakožto splnění svého dlouholetého snu, ale bohužel si nejsem uplně jistá v kramflecích ohledně výběru správné chovné stanice. Načteno mám hodně, zkušeností různých lidí jsem také slyšela / četla hafo. Přesto bych byla ráda za kteroukoliv radu od zkušenejších chovatelů, která mi pomůže zúžit výběr nového štěněte. Jsem ochotná do výberu zahrnout také chovné stanice z Nemecka, Rakouska, Slovenska, Polska z oblasti pohraničí ČR (dále bych raději nejezdila vzhledem k nutnosti osobní návštěvy před odběrem štěněte a hlavně případného převozu štěněte).

Ráda bych hlavně milého kamaráda do rodiny. Pravidelně hlídám svého momentálně dvouletého synovce a rok a půl starého bratrance. Nejčastěji oba dohromady :D

Potřebuji psa s mírnější povahou, ale zároveň pracanta. Mám v plánu se psem intenzivně pracovat, od základního výcviku, až po sportovní kinologii. Důležitější než případně úspěchy je pro mě ale naprosto bezvýhradně zdraví daného psa.

Pomohl by mi někdo z vás zúžit výběr chovných stanic, popřípadě rovnou poradil, s jakou chovnou stanicí máte tu nejlepší osobní zkušenost?

Jak už tu někdo radil: ALARY ASLAR. Chovatelka a zároveň myslím poradkyně chovu se snaží o obojí, výstavy i práce.

http://www.celysvet.cz/chovatelska-stanice-dobrmanu-alary-aslar.php.

21.10.2015 09:52
Beica

XXX.XXX.215.194

bilusik napsal(a):
Nemusíte diskutovat o ničem s rýpalem a koukněte na stránky chovatelské stanice co jsem vám napsal výše. Paní se se svými psy a odchovy zúčastňuje již řadu let výběrových závodů, mistrovství republiky a mistrovství světa dobrmanů (je výcvikářkou Moravskoslezského dobrman klubu), takže její odchovy by měly být solidní jak povahově, tak exterierově. A případně, že nebude mít sama štěňata, tak je schopná vám určitě někoho případně doporučit.

Velmi děkuji za plodnou radu. Na chovnou stanici se určitě podívám, popřípadě se spojím s paní Cahovou a nějak se s ní domluvím. Jistě mi poradí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík