Tady toho je....Inzerce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2015 12:10
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Pro ty, kdož rádi fňukají, že se tu brojí proti voříškům(což samozřejmě není pravda) bych doporučila projít si tyto pejsky a najít, kolik je tam papírových psů...

12.11.2015 12:19
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Je to děs... dojalo mě to odčervené šestitýdenní štěňátko zvyklé na děti...

chápu, že někdy člověk s těžkým srdcem musí dát pryč psa... ale je to jeden člověk z tisíce! Tohle je prostě neuvážené pořízení, je to zadarmo, tak to s tím vořechem zkusíme, když ne, někomu do dáme... v tom lepším případě. V tom horším ho uvážeme u útulku... a v tom nejhorším někde v lese...

12.11.2015 13:42
bilusik

XXX.XXX.168.4

lesnížínka napsal(a):
Pro ty, kdož rádi fňukají, že se tu brojí proti voříškům(což samozřejmě není pravda) bych doporučila projít si tyto pejsky a najít, kolik je tam papírových psů...

Přesně.

12.11.2015 13:44
ropopi-an

XXX.XXX.229.77

Hodonak napsal(a):
Je to děs... dojalo mě to odčervené šestitýdenní štěňátko zvyklé na děti...

chápu, že někdy člověk s těžkým srdcem musí dát pryč psa... ale je to jeden člověk z tisíce! Tohle je prostě neuvážené pořízení, je to zadarmo, tak to s tím vořechem zkusíme, když ne, někomu do dáme... v tom lepším případě. V tom horším ho uvážeme u útulku... a v tom nejhorším někde v lese...

JOjo máte pravdu! Já hlavně nechápu, proč jsou lidi tak lehkovážní a dopustí toto nežádoucí krytí.
Pokud mám doma vořecha a nedokáži ji/ho uhlídat, je kastrace to nejjednodužší.!
I v případě že vlastním psa čistokrevného, tak ho přece hlídám a nenechám ho záměrně křížit s jiným plemenem.! Nebo ne ?! To ti lidi nevidí jak praskají útulky ve švech?
Já si myslím že kdyby se za úmyslné množení kříženců/vořechů ukládala finanční pokuta, dalo by si mnoho lidí pozor. Nebo prostě nějak jinak tuto věc ošéfovat.
Nebo nařídit povinou kastraci kříženců... Prostě něco ! Každopádně by se situace řešit měla.
Psů z množíren, nechtěných, týraných ap. máme více než dost!

12.11.2015 13:46
bilusik

XXX.XXX.168.4

ropopi-an napsal(a):
JOjo máte pravdu! Já hlavně nechápu, proč jsou lidi tak lehkovážní a dopustí toto nežádoucí krytí.
I v případě že vlastním psa čistokrevného, tak ho přece hlídám a nenechám ho záměrně křížit s jiným plemenem.! Nebo ne ?! To ti lidi nevidí jak praskají útulky ve švech?
Já si myslím že kdyby se za úmyslné množení kříženců/vořechů ukládala finanční pokuta, dalo by si mnoho lidí pozor. Nebo prostě nějak jinak tuto věc ošéfovat.
Nebo nařídit povinou kastraci kříženců... Prostě něco ! Každopádně by se situace řešit měla.

Kdyby ta pokuta byla vyšší než cena za kastraci, tak by to určitě mohlo fungovat. A zase kdyby byla pokuta, tak by ty křížence rovnou po narození topili nebo jinak zabíjeli a neinzerovali by je...

12.11.2015 13:46
panda H

XXX.XXX.32.245

Muže tady někdo vysvětlit, jak je to s psychikou většího štěněte, puberťáka, staršího psa, když se jich páníčci zbaví, tedy prodají, nebo je dají zadarmo ? Vždyť ti pejsani mají přece taky duši, aspoň se to pise....
Já to opravdu nevím, co pes proziva "vykopnutim " jinam, když měl doma, léta svoji smečku -lidskou, v živote bych to ja svému psímu partakovi neudělala, abych ho, třeba jak se tam pise, za konzervu nevymenila, je to fakt děs....

MarkNavr

12.11.2015 13:56
MarkNavr

XXX.XXX.115.30

Na moc inzerátů jsem nekoukala, ale něco je fakt drsný.

12.11.2015 13:58
ropopi-an

XXX.XXX.229.77

panda H napsal(a):
Muže tady někdo vysvětlit, jak je to s psychikou většího štěněte, puberťáka, staršího psa, když se jich páníčci zbaví, tedy prodají, nebo je dají zadarmo ? Vždyť ti pejsani mají přece taky duši, aspoň se to pise....
Já to opravdu nevím, co pes proziva "vykopnutim " jinam, když měl doma, léta svoji smečku -lidskou, v živote bych to ja svému psímu partakovi neudělala, abych ho, třeba jak se tam pise, za konzervu nevymenila, je to fakt děs....

To víte že i psík trpí změnou majitele, ale každý to zvládá jinak.
Takový NO který musí zvládat změnu psovoda (vojsko, policie) se stou situací vyrovná hned. Oproti třeba bišonkovi.

MarkNavr

12.11.2015 13:59
MarkNavr

XXX.XXX.115.30

panda H napsal(a):

Tohle si taky říkám. Dost se dá poznat pak z následného výrazu a chování psa. Některý to snese asi lépe a zvykne si na nový domov a některý trpí dlouho. Spíš mi i přijde, jak je to některým lidem úplně fuk, že se psa zbaví. Vždyť já trpím jen když mám odjet bez psa na víkend pryč.

12.11.2015 14:04
ropopi-an

XXX.XXX.229.77

ropopi-an napsal(a):
To víte že i psík trpí změnou majitele, ale každý to zvládá jinak.
Takový NO který musí zvládat změnu psovoda (vojsko, policie) se stou situací vyrovná hned. Oproti třeba bišonkovi.

A také záleží na tom, jak se k němu dosavadní majitel choval. Jaký s ním měl vztah.
Pokud jde pes do lepšího, tak si myslím že nemá tak velký problém...

12.11.2015 14:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Občas jsem hlídala a upřímně říkám, přijali to, úplně všichni, tak nějak smířlivě.....
Žádné nářky se nekonaly. I žrali v pohodě. Vycházky co nejvíc, aby neměli čas tesknit.
Venku jsem byla velmi obezřetná (a oni taky).
Sledovali jak lidi, tak i auta - nejsou li to ti jejich.To napětí bylo patrné.
Mohli do domu i ven, jak je napadlo.
Jen jeden - starý pudl, vždy večer dojemně vzdychal....

12.11.2015 14:21
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

panda H napsal(a):

Nad tímhle občas přemýšlím u naší útulkové feňule. Tu rovnou navíc vykopli na ulici. takže ten pes nechápal co se stalo, kam mu zmizeli, zhroutil se mu - navíc v deseti letech! - celý jeho svět. Ona je statečná, bere věci, tak jak přichází - nebo... se tak aspoň tváří. Ale kolikrát si říkám, jestli si vzpomene, jestli se jí stýská. Má se u nás dobře, to ne že ne. Má teď ale úplně jiný svět- původně nic neuměla (neuměla třeba ani plavat), kondička byla nulová, byl to evidentně vodítkový pes, nic jiného než obejití domu na vodítku neznal, dneska jezdí na výlety, poznává nové prostředí, lidi, psy. Když jsme ji prvně vzali na dovolenou do hor, byla tak neuvěřitelně šťastná, strašně si to užívala. Ale i přes to, nestýská se jí po jejích původních majitelích. Co člověk ví. Hrozně mě štve tenhle přístup lidí, kteří si ze psů udělali spotřební zboží, nezajímá je ani trochu, že to je živý tvor s nějakými city a potřebami, neberou ohled.

MarkNavr

12.11.2015 14:22
MarkNavr

XXX.XXX.115.30

rapotacka11 napsal(a):
Občas jsem hlídala a upřímně říkám, přijali to, úplně všichni, tak nějak smířlivě.....
Žádné nářky se nekonaly. I žrali v pohodě. Vycházky co nejvíc, aby neměli čas tesknit.
Venku jsem byla velmi obezřetná (a oni taky).
Sledovali jak lidi, tak i auta - nejsou li to ti jejich.To napětí bylo patrné.
Mohli do domu i ven, jak je napadlo.
Jen jeden - starý pudl, vždy večer dojemně vzdychal....

Také jsem hlídala. Poprvé před rokem a jen na víkend. První odpoledne a večer kňourání, další dva dny již byly lepší. Venku občas táhla směrem k místu, kde vystoupila z auta. Letos, přesně o rok později jsem hlídala znovu. Fenka si pamatovala, kde bylo její místo v křesle a docela se k nám i těšila. Chvíli chodila po chodbě, ale pak to bylo úplně v pohodě. Takže pes si asi zvykne, pokud se k němu noví majitelé chovají hezky.

12.11.2015 14:29
inusanka

XXX.XXX.98.58

Pro našeho prvního pejska jsme ve dvou letech museli najít nový domov. Byl to vymazlený pes, s naším synem byl od jeho narození. Bylo to nesmírně těžké pro nás a kupodivu prý lehké pro psa. Našli jsme mu domov u čerstvých důchodců, pro které se stal pomalu alfou a omegou jejich života. Doma nasedl do auta, ohlédl se po nás a u nové rodiny od počátku choval jako by tam byl od malička. Je důležité najít nový domov takový, aby pejsek měl hodně podnětů.

12.11.2015 14:40
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Zrzavci napsal(a):
Nad tímhle občas přemýšlím u naší útulkové feňule. Tu rovnou navíc vykopli na ulici. takže ten pes nechápal co se stalo, kam mu zmizeli, zhroutil se mu - navíc v deseti letech! - celý jeho svět. Ona je statečná, bere věci, tak jak přichází - nebo... se tak aspoň tváří. Ale kolikrát si říkám, jestli si vzpomene, jestli se jí stýská. Má se u nás dobře, to ne že ne. Má teď ale úplně jiný svět- původně nic neuměla (neuměla třeba ani plavat), kondička byla nulová, byl to evidentně vodítkový pes, nic jiného než obejití domu na vodítku neznal, dneska jezdí na výlety, poznává nové prostředí, lidi, psy. Když jsme ji prvně vzali na dovolenou do hor, byla tak neuvěřitelně šťastná, strašně si to užívala. Ale i přes to, nestýská se jí po jejích původních majitelích. Co člověk ví. Hrozně mě štve tenhle přístup lidí, kteří si ze psů udělali spotřební zboží, nezajímá je ani trochu, že to je živý tvor s nějakými city a potřebami, neberou ohled.

Tak když jde do lepšího si myslím, že ani nevzdechne Nebo si říká jako člověk to jsem ráda, že jsem našla takové skvělé páníčky, mám psího kámoše supér ...ještě, že už nemusím být u těch předchozích...Spíš se možná pořád bojí, aby jste ji tam někdy nevrátili U vás bych se fakt nebála:).

12.11.2015 14:50
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

lesnížínka napsal(a):
Tak když jde do lepšího si myslím, že ani nevzdechne Nebo si říká jako člověk to jsem ráda, že jsem našla takové skvělé páníčky, mám psího kámoše supér ...ještě, že už nemusím být u těch předchozích...Spíš se možná pořád bojí, aby jste ji tam někdy nevrátili U vás bych se fakt nebála:).

Pes dokáže být zatraceně věrný. A to kolikrát bez ohledu na to, jak se k němu majitel chová. Neuvažuje v rovině v jaké píšeš. Věřím tomu, že kdyby potkala své původní majitele, byla by ráda. Byla na něco zvyklá od mala, nepřišlo jí, že se má špatně. Pak prostě její svět zmizel. Ona neví proč se tak stalo. Já vím, že se u nás má dobře, ale když se s ní třeba mazlím, drbu jí, říkám si, že se jí může stýskat po tom, kdo ji takhle mazlil, drbal před námi. Určitě ho měla ráda. Ona neví, že jí vyhodili, utekli jí, jí se prostě ztratili. Tak to vnímá pes. Ne z našeho lidského úhlu.

12.11.2015 16:00
Clayton

XXX.XXX.104.9

Mám alergii na slovní spojení ''nevhodný dárek''.Je to živý tvor, ne mobil...
Na inzerce ''daruji'' už dlouho nechodím, minimálně dva dny pak rozdýchávám, co jsem tam viděla.

12.11.2015 16:33
aritim

XXX.XXX.19.70

Zrzavci napsal(a):
Pes dokáže být zatraceně věrný. A to kolikrát bez ohledu na to, jak se k němu majitel chová. Neuvažuje v rovině v jaké píšeš. Věřím tomu, že kdyby potkala své původní majitele, byla by ráda. Byla na něco zvyklá od mala, nepřišlo jí, že se má špatně. Pak prostě její svět zmizel. Ona neví proč se tak stalo. Já vím, že se u nás má dobře, ale když se s ní třeba mazlím, drbu jí, říkám si, že se jí může stýskat po tom, kdo ji takhle mazlil, drbal před námi. Určitě ho měla ráda. Ona neví, že jí vyhodili, utekli jí, jí se prostě ztratili. Tak to vnímá pes. Ne z našeho lidského úhlu.

Já jsem získala několik psů od původních majitelů, kde se v podstatě měli dobře, přesto jsem na nich žádný stesk nepozorovala. Někdy si třeba vzpomněli na určitý typ auta, typ člověka a bylo vidět, že je to zaujalo, ale většinu z nich jsem od prvního dne venku pouštěla, nesnažili se utíkat a chovali se úplně normálně, byli zvědaví na nové prostředí a nové spolubydlící a na stesk neměli čas.
Horší to je s pejsky co přijdou ze špatných podmínek, ale to je spíš tím, nemají zkušenosti se životem mezi lidmi, nejsou socializovaní a pokud s lidmi přišli do styku, tak vždy šlo o nepříjemnou zkušenost. Vypadají možná, že se jim stýská, ale ve skutečnosti jsou jen vyděšení úplně ze všeho. I když se najednou z pekla ocitli v ráji.

Neregistrovaný uživatel

12.11.2015 17:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.55

No, co k tomu dodat...

Některým se otevřou oči a začnou chápat, co to je průkaz původu, chov psa, chovatelská stanice, proč jsou přeplněné útulky, co to jsou množírny, atd...
Někteří budou dál zabedněně tvrdit, že je v pořádku, že čuba má minimálně 1x za život štěňátka... přičemž základní znalosti problematiky množení bezpapíráků čili kříženců čehosi jde úplně mimo...

12.11.2015 17:27
bilusik

XXX.XXX.168.4

ropopi-an napsal(a):
A také záleží na tom, jak se k němu dosavadní majitel choval. Jaký s ním měl vztah.
Pokud jde pes do lepšího, tak si myslím že nemá tak velký problém...

Také si myslím, když jde do lepších podmínek a lepšího prostředí, kde mu dají více péče a lásky, tak ten si zvykne rychle ať je to jakékoli plemeno. Takže třeba psi z množíren z kotců a klecí na které majitel stejně neměl čas a nevěnoval se jim, tak si si zvyknou na lepší velmi rychle bez problémů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2015 17:38

Ono to není tak jednoduché. Budu se opakovat, už jsem to zmínila v jiné diskuzi :
Mám fenu s neznámou, ne moc dobrou minulostí. Nevím kolik vystřídala majitelů - pár jich být muselo. Mám ji pět let a i když jezdíme autem poměrně často, když zjistí, že jedeme jinou trasou, než má zažitou, začne stresovat ( zrychleně dýchat, protáčet oči ). Není to tím, že by nesnášela jízdu autem. Na známých trasách je v pohodě. Zřejmě byla mezi majiteli převážená autem-jak taky jinak. Přestože máme výborný vztah, toho strachu se nikdy nezbaví. ( Jen dodám, že je s PP, původně za 20000. ).

12.11.2015 17:39

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, co k tomu dodat...

Některým se otevřou oči a začnou chápat, co to je průkaz původu, chov psa, chovatelská stanice, proč jsou přeplněné útulky, co to jsou množírny, atd...
Někteří budou dál zabedněně tvrdit, že je v pořádku, že čuba má minimálně 1x za život štěňátka... přičemž základní znalosti problematiky množení bezpapíráků čili kříženců čehosi jde úplně mimo...

A protože je jich u nás málo, budou je k nám vozit jisté "ochránkyně" z cikánských osad.

12.11.2015 18:55
aj

XXX.XXX.50.88

Já jsem přesvědčena, že všechno, co je zadarmo, si člověk neváží. (Čest výjimkám.)
Voříšci jsou zadarmo nebo za cenu která nikoho moc nezatíží, proto si je častěji koupí lidi neuváženě, impulzívně a po čase je stejně lehkovážně opouští.

12.11.2015 19:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Pořídí i za peníze.
Většinou toho mají dost za 5 - 6 let
a psů se zbavují...

12.11.2015 20:11
bilusik

XXX.XXX.168.4

aj napsal(a):
Já jsem přesvědčena, že všechno, co je zadarmo, si člověk neváží. (Čest výjimkám.)
Voříšci jsou zadarmo nebo za cenu která nikoho moc nezatíží, proto si je častěji koupí lidi neuváženě, impulzívně a po čase je stejně lehkovážně opouští.

A z toho vyplývá co ? Přestat ty křížence a voříšky bezhlavě množit, když jsou již teď naše útulky přeplněné a hlavně sem netahat další ze zahraničí...

12.11.2015 20:22
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Zrzavci napsal(a):

Mám kamarádku, která si vzala pejsu, kterého měl původní majitel tady kousek od nás u domku na řetězu. Neví, kolik mu je let, vzala si ho, když mu bylo asi 7let. Majitel umřel a příbuzenstvo psa normálně vyhnalo ma ulici..dělej si čokle co chceš. Totální hnus. Tak šla, připla si ho na vodítko a byl její. Sama měla doma kastrovanou fenku, takže měl i kámošku. Říkala, že s ním schválně chodila k domku, aby se mu tolik nestýskalo, ale absolutně nijak na to nereagoval, vůbec ho ten barák nezajímal, bez povšimnutí kolem prošel. Stejně tak, když se setkal s příbuznýma, co ho vyhodili. Ano, psi asi uvažují jinak a v mnoha věcech úplně jinak, než si myslíme, i než by se nám líbilo...Hačiko ke krásný příběh, ale možná spíš vyjímečný, pes spíš prostě půjde za tím, kdo mu tu lásku nabídne tady a teď a nevpomíná, co bylo kdysi.

12.11.2015 22:10

Ono je to pes od psa. Některý zapadne jinam v pohodě, některý sice nevzpomíná, ale strachu, aby o domov zase nepřišel, se nezbaví.
Od poslední majitelky mé feny jsem se dozvěděla že "strašně doma otravovala, tak jsem ji vykopla na dvůr ".
I po pěti letech je na tom fena tak, že na zahradě beze mě dobrovolně nezůstane, zůstane, dokud stojím ve dveřích.
Když zavřu, okamžitě je u dveří a stojí buď u nich, nebo s packama na parapetu nahlíží do okna.

12.11.2015 22:49
aj

XXX.XXX.50.88

bilusik napsal(a):
A z toho vyplývá co ? Přestat ty křížence a voříšky bezhlavě množit, když jsou již teď naše útulky přeplněné a hlavně sem netahat další ze zahraničí...

Hlavně je přestat kupovat. Protože dokud bude poptávka bude i nabídka.
Osvěta by měla mířit hlavně na kupující. Jelikož se mezi chovateli pohybuji, tak je mi tato problematika blízká, když se však bavím s normálním člověkem ( ) tak zjišťuji, že mnoho lidi ani neví, že existují množírny.

13.11.2015 02:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lizbeth napsal(a):
Http://www.sbazar.cz/ivana.khunova/detail/12029362-pes-daruji-petirocni-fenu-bigla-do-dobrych
tohle mi přijde hodně krutý inzerát

To teda jo! A ten smutný pohled bíglice ! Navíc dotyčná Ivana.khunová za odvoz daruje dalšího psa - křížence pita a stafa.
Co to vůbec je - "za odvoz"?! Snad každý, kdo si pořizuje psa, si pro něj sám zajede k majiteli.
Ach jo!

13.11.2015 02:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ropopi-an napsal(a):

"Nebo nařídit povinou kastraci kříženců..."

Sice s Vámi v mnoha věcech souhlasím, ale s tímto tedy ne. Jsem majitelkou křížence a v podstatě nikdy a v ničem nelze paušalizovat. Nevím, proč by můj pes podstupoval určité riziko, které prostě u každé operace je, kvůli nezodpovědným majitelům jiných psů!

13.11.2015 05:53
koňadra

XXX.XXX.128.31

fikovnice napsal(a):

Sice s Vámi v mnoha věcech souhlasím, ale s tímto tedy ne. Jsem majitelkou křížence a v podstatě nikdy a v ničem nelze paušalizovat. Nevím, proč by můj pes podstupoval určité riziko, které prostě u každé operace je, kvůli nezodpovědným majitelům jiných psů!

Souhlasím. To samé s kočkami. Prostě nelíbí se mě, že kdybych se chtěla ujmout nějakého nalezeného/odloženého zvířete, tak mě útulky v některých případech dávají jako PODMÍNKU kastraci! Nejsem nezodpovědný množitel a pokud budu chtít zvíře vykastrovat, zařídím to u našeho veta, ale nutit mne do toho považuji za omezování osobní svobody. Zase jsme u toho: slušní lidé/chovatelé doplácejí na ty méně slušné - jako vždy.

13.11.2015 05:58

fikovnice napsal(a):

Nechápu, proč bych riskovala kastraci zdravé feny. I když je s PP, nikdy štěňata mít nebude. Ne protože je kastrovaná, ale protože štěňata nechci a nejsem ťululum, abych si to neohlídala. Nedávno jeden pablb vytlačil kohosi ze silnice autem, já bych všem chlapům sebrala řidičák, a to mě napadá ještě jedna souvislost s chlapama a zprávama na Nově. To ale radši nebudu rozepisovat !
Takže, kdo není schopný si fenu ( psa ) ohlídat, at si kastruje ( ano, mám vykastrovanou na vsi kočku myšilovku - tu opravdu uhlídat nejde ), já budu kastrovat jedině nezbytně nutně při závažných zdravotních problémech.

13.11.2015 06:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

fikovnice napsal(a):
To teda jo! A ten smutný pohled bíglice ! Navíc dotyčná Ivana.khunová za odvoz daruje dalšího psa - křížence pita a stafa.
Co to vůbec je - "za odvoz"?! Snad každý, kdo si pořizuje psa, si pro něj sám zajede k majiteli.
Ach jo!

Co to vůbec je....ta ivana .

13.11.2015 08:09
balisek

XXX.XXX.7.13

koňadra napsal(a):
Souhlasím. To samé s kočkami. Prostě nelíbí se mě, že kdybych se chtěla ujmout nějakého nalezeného/odloženého zvířete, tak mě útulky v některých případech dávají jako PODMÍNKU kastraci! Nejsem nezodpovědný množitel a pokud budu chtít zvíře vykastrovat, zařídím to u našeho veta, ale nutit mne do toho považuji za omezování osobní svobody. Zase jsme u toho: slušní lidé/chovatelé doplácejí na ty méně slušné - jako vždy.

Kočka je jiný případ než pes. Zatím co psa / fenu uhlídáte, kočku uhlídat nelze. Pokud bude mít přístup ven nebo máte doma obě pohlaví, prakticky se 100 % jistotou zabřezne.

I pro kastraci koček a kocourů, kteří se do styku s jiným pohlavím nedostanou, existuje řada dobrých důvodů:
1. Kočka není stavěná na říje "naprázdno". Nenaplněné říje vedou k závažným změnám na pohlavních orgánech jako jsou nádory, cysty, záněty...
2. Kočka v říji špatně jí, špatně spí a celkově chřadne (hubne, zhoršuje se kvalita srsti). Není-li kočka nakryta, zkracují se intervaly mezi říjemi a kočka se často dostává do tzv. permanentní říje, co se významně podepisuje na její kondici a zdravotním stavu.
3. Říjící kočka je výrazný zvukový zážitek pro obyvatele bytu i sousedy. Kdo neslyšel, neuvěřísmajlík.
4. Venkovní nekastrovaní kocouři mají sklon k toulání, rvačkám, častěji se nakazí přenosnými nemocemi a častěji hynou pod koly aut.
5. Nekastrovaný kocour (až na velice vzácné výjimky) značkuje své teritorium. Žije-li v bytě, bez zábran očůrá zdi, kuchyňskou linku, čalouněný nábytek, ložní prádlo i vaše osobní věci... Jeho moč výrazně smrdí a pach se špatně odstraňuje. Věřte, že život s plodným kocouřím samcem v bytě není žádná procházka růžovým sadem (zejména pokud jde o čichové vjemysmajlík. Navíc v exponovaném období má tendenci za každou cenu se dostat za kočkami, takže je schopen uvíznou ve ventilačce či proklouznout v nestřežené chvíli dveřmi.

S plošně doporučovanou kastraci psů mám vnitřní problém. Ani jeden z mých psů nebyl a nebude kastrovaný pokud k tomu nebudou zdravotní důvody, jelikož je umím uhlídat i vychovat. Kočky a kocoury jsem ale měla kastrované všechny. S kočkou jsem prožila dvě říje a přesvědčila se, že je to opravdu za trest - pro ní i pro mě.

13.11.2015 08:43
ropopi-an

XXX.XXX.228.126

fikovnice napsal(a):

Jistě já také nejsem pro zásah do těla (ať už lidského nebo psího) pokud to není vyloženě nutné.
A neříkám že by to byla jedinná možná varianta.
Vás kdo si psa dokáže uhlídat a záměrně nemnoží křížence, je zdá se mi, opravdu málo...
Proto poukazuji na to že už by se stím mělo něco dělat.

13.11.2015 09:17
ropopi-an

XXX.XXX.228.126

ropopi-an napsal(a):
Jistě já také nejsem pro zásah do těla (ať už lidského nebo psího) pokud to není vyloženě nutné.
Vás kdo si psa dokáže uhlídat a záměrně nemnoží křížence, je zdá se mi, opravdu málo...

No a je to tady :
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1533739/nechtene-kryti-vetsim-psem

Jasný důkaz toho že prostě lidi nejsou schopni své feny uhlídat ! Ani na vlastní zahradě ve vlastním kotci !

13.11.2015 09:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Není.
Bylo.
Intoška znuděná, tahá stará témata.

13.11.2015 09:27
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

aritim napsal(a):
Já jsem získala několik psů od původních majitelů, kde se v podstatě měli dobře, přesto jsem na nich žádný stesk nepozorovala. Někdy si třeba vzpomněli na určitý typ auta, typ člověka a bylo vidět, že je to zaujalo, ale většinu z nich jsem od prvního dne venku pouštěla, nesnažili se utíkat a chovali se úplně normálně, byli zvědaví na nové prostředí a nové spolubydlící a na stesk neměli čas.
Horší to je s pejsky co přijdou ze špatných podmínek, ale to je spíš tím, nemají zkušenosti se životem mezi lidmi, nejsou socializovaní a pokud s lidmi přišli do styku, tak vždy šlo o nepříjemnou zkušenost. Vypadají možná, že se jim stýská, ale ve skutečnosti jsou jen vyděšení úplně ze všeho. I když se najednou z pekla ocitli v ráji.

Vím stoprocentně že náš první ohař by přesun jinam nedal a pobyt v útulku by ho zničil, měl k nám velkou citovou vazbu. Fe'nule jz útulku e železná lady. Nicméně - určitou dobu bylo, že když vidí některý typ člověka, běží k němu. A i to, jak se až postupně otevírala svědčí o tom, že ten pes to nebere levou zadní. Ona se nás taky držela, neutíkala, chovala se normálně, ke mně si našla cestu ještě v útulku, kde jsem za ní několikrát byla... ale pak prostě "hledala". Nemyslím si, že přišla ze špatných podmínek, tipuju si i podle toho jak jsem pátrala, že nejdřív někomu patřila, pak jí odložili k někomu ze starších příbuzných (babička nejspíš, podle jejího zájmu o starší paní) a když ten dotyčný umřel, tak skončila na ulici (den před štědrým dnem, což sice pro psa pochopitelně nic neznamená, ale svědčí to o jistých povahových vlastnostech dotyčného).

13.11.2015 09:39
ropopi-an

XXX.XXX.228.126

rapotacka11 napsal(a):
Není.
Bylo.
Intoška znuděná, tahá stará témata.

Tak to se omlouvám nekoukla jsem na datum založení.
Ovšem nemění to nic na stále plnných útulcích, protože takové případy se stále opakuji - Bohužel!

15.11.2015 23:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Co to vůbec je....ta ivana .

Napsala bych Vám to, ale admin by mi to smáznul...

15.11.2015 23:10
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ropopi-an napsal(a):

Víte, já mám pocit, že větší problém je s množením těch rádoby plemen, tj. psů bezPP, kteří jsou prostě množeni záměrně a pak za poměrně vysoké ceny prodáváni (mám tím na mysli ceny řádově v tisícovkách). Člověk neznalý si někde v inzerci přečte "Roztomilá čivava" a už mu přestává rozum fungovat, o to víc, že je to přece o hodně levnější než někde z CHS. Voříšci se - tedy dle mě - záměrně nemnoží, tam to jde na vrub opravdu nezodpovědným majitelům, ale není to o zbohatnutí - voříšci se co vím vždy dávali za symbolickou cenu, náš je např. za láhev vína ! Je mu 8 let a ještě si nevrznul - i když by chtěl, to ne, že ne... Ale proč přidávat další těžko udatelná štěňata...

16.11.2015 08:55
ropopi-an

XXX.XXX.233.155

fikovnice napsal(a):
Víte, já mám pocit, že větší problém je s množením těch rádoby plemen, tj. psů bezPP, kteří jsou prostě množeni záměrně a pak za poměrně vysoké ceny prodáváni (mám tím na mysli ceny řádově v tisícovkách). Člověk neznalý si někde v inzerci přečte "Roztomilá čivava" a už mu přestává rozum fungovat, o to víc, že je to přece o hodně levnější než někde z CHS. Voříšci se - tedy dle mě - záměrně nemnoží, tam to jde na vrub opravdu nezodpovědným majitelům, ale není to o zbohatnutí - voříšci se co vím vždy dávali za symbolickou cenu, náš je např. za láhev vína ! Je mu 8 let a ještě si nevrznul - i když by chtěl, to ne, že ne... Ale proč přidávat další těžko udatelná štěňata...

Ano pravda ! Ale právě proto, začíná to tím že někdo nakryje fenu psem bez PP (i když stejného plemene) a jdede to dál... Z jejich potomků se polovina dál namnoží...(někteří třeba i s jiným plemenem) a tak to pokračuje dál a dál, až máte ve výsledku pár nestandartních jedinců daného plemene a X kříženců.
A další věc - Už několikrát jsem zažila že lidi záměrně kříží dvě odlišná plemena, v domění že jako budou mít něco extra ! No a tyto extra štěńata se zase dál množí...
Myslím že nás zodpovědných je docela dost, ale bohužel stále nás je velice málo oproti těm nezodpovědným.
Proto jsem psala např. o povinné kastraci, pokutách za záměrné křížení psů bez PP(vořechu) ap.
Protože pokud se nic dělat nebude tak nás tady ti pesani jednou sežerou...

16.11.2015 18:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

fikovnice napsal(a):

Také nesouhlasím s plošnou kastrací kříženců.
Mám v bytě útulkačku, která je kříženec kříženců kříženců, tedy neidentifikovatelná wořešice. Kastrace mi přijde jako ukrutný zásah do těla fenky, s možnou následnou pooperační doživotní inkontinencí. A tohle možné riziko je JEDINÝ důvod, proč fenku dobrovolně kastrovat nebudu. Současně jsem tedy "odsouzena" 2x ročně během příštích pár let uhlídat svou wořešici v době hárání, abychom nemuseli řešit, že je nechtěně nakrytá. Mít pejska, neřešila bych. Je to menší zásah do těla a ještě ho zbavím pudu, který bych kříženci stejně nenechala uspokojit smajlík

16.11.2015 18:31
mouse

XXX.XXX.169.221

fikovnice napsal(a):

Voříšci se dávaj za symbolickou cenu? Během asi týdne byly na FB v jedný skupině našeho města dva inzeráty na štěňata. Jednou to byl jorkšír s čivavou za 5000 a podruhý jorkšír s biewrem za 6500. By mě zajímalo, kdo to koupil.

17.11.2015 21:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ropopi-an napsal(a):
Ano pravda ! Ale právě proto, začíná to tím že někdo nakryje fenu psem bez PP (i když stejného plemene) a jdede to dál... Z jejich potomků se polovina dál namnoží...(někteří třeba i s jiným plemenem) a tak to pokračuje dál a dál, až máte ve výsledku pár nestandartních jedinců daného plemene a X kříženců.
A další věc - Už několikrát jsem zažila že lidi záměrně kříží dvě odlišná plemena, v domění že jako budou mít něco extra ! No a tyto extra štěńata se zase dál množí...
Myslím že nás zodpovědných je docela dost, ale bohužel stále nás je velice málo oproti těm nezodpovědným.
Proto jsem psala např. o povinné kastraci, pokutách za záměrné křížení psů bez PP(vořechu) ap.
Protože pokud se nic dělat nebude tak nás tady ti pesani jednou sežerou...

Máte sice pravdu, jenže jak chcete dokázat záměrné křížení psů bez PP (vořechů), jak píšete? Obzvlášť na vesnici se to ještě moc nepohnulo a neřeší, se jestli Fifinku obskočil Alík nebo Pajda... Bez genetických testů to nepůjde, a na to, aby byly takovéto testy vymahatelné, by se musel změnit zákon. Plus si ještě představuji to zahlcení genetických labin - to by byla síla!

17.11.2015 21:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mouse napsal(a):
Voříšci se dávaj za symbolickou cenu? Během asi týdne byly na FB v jedný skupině našeho města dva inzeráty na štěňata. Jednou to byl jorkšír s čivavou za 5000 a podruhý jorkšír s biewrem za 6500. By mě zajímalo, kdo to koupil.

Hloupý kdo prodává, ještě hlopější kdo takto draze koupí. Ale myslela jsem, že je z mého příspěvku jasné, že mám na mysli takové ty echt voříšky - např. zrovna takového jakého mám v profilovce. Nemám nejmenší tušení, co mohl mít za předky, jedině snad trošičku připomíná v něčem jezevčíka, ale povahou ani náhodou! Tak takovíto voříšci se - snad ještě pořád - prodávají např. za tu zmiňovanou láhev vína.
A to k nám ten náš putoval v kamiónu z dost velké dálky... Vím, toto není nic, čím bych se mohla chlubit, ale šlo tehdy o to, že nám RR zakousl minulého pesana a my chtěli takového, který by mu byl co nejvíce podobný. Už jsem měla zamluveného nakonec úplně jiné barvy (ten "náš" - černý s pálením zrovna nikde nebyl), když kouknu ještě jednou do inzerce a tam štěnda - 5, tři bílí, jeden černý...no a ten poslední - to byl zkrátka ten NÁŠ! Následovala obrovská omluva těm, u nichž jsme měli zamluveno původní štěndo (paní mi tehdy řekla, že to chápe a že má i jiné zájemce), no a manžel majitelky toho našeho nového byl kamioňák, takže slovo dalo slovo a záhy pejsek přicestoval. Nikdy nepřestanu být za tuto volbu vděčná - vyrostl z něj úžasný pes - i když vzhledově je to opravdu ten klasický vesnický voříšek!

17.11.2015 21:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mouse napsal(a):

A ještě dodám - zrovna jorci a čivavy jsou tady z těch mini psů pořád jaksi v módě - vždy mě fascinuje jak sotva plnoletá slečinka s mobilem u ucha nebo s vyťukáváním sms za sebou vleče nějakého takovéhoto nebohého psa a nevšímá si ho, maximálně snad tak, aby měl na hlavě mašli sladěnou s jejími džínami nebo halenkou!

17.11.2015 21:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

fikovnice napsal(a):
A ještě dodám - zrovna jorci a čivavy jsou tady z těch mini psů pořád jaksi v módě - vždy mě fascinuje jak sotva plnoletá slečinka s mobilem u ucha nebo s vyťukáváním sms za sebou vleče nějakého takovéhoto nebohého psa a nevšímá si ho, maximálně snad tak, aby měl na hlavě mašli sladěnou s jejími džínami nebo halenkou!

To mně štve kdokoli, kdo za sebou vláčí psa nebo se nechá "vláčet" psem na flexině, beze slov. Klidně pidipsem. Bydlím na sídlišti a u některých psů, které potkávám denně, dodnes nevím, jak se jmenují. S páníčky se nevybavuji a při běžném kontaktu oni svého psa neoslovují, vlastně s nimi nekomunikují vůbec. Prostě jdou a ovládají flexinou. Psi mají kšírky, protože by se na obojku uškrtili a ovládají se pohybem ruky v rameni vzad, bez varování, prostě škubnutím. Zkoušela jsem si to u kamarádky na jejím 6 kg barevném boloňovi a s její flexinou a dost by mne takové ovládání psa obtěžovalo a asi by mne bolela brzy ruka, resp. rameno. U např.20 kg psa si to tak nějak nedovedu přestavit. Takže pro mne tu je pár bezejmenných pejsků.

18.11.2015 08:29
ropopi-an

XXX.XXX.130.173

fikovnice napsal(a):
Máte sice pravdu, jenže jak chcete dokázat záměrné křížení psů bez PP (vořechů), jak píšete? Obzvlášť na vesnici se to ještě moc nepohnulo a neřeší, se jestli Fifinku obskočil Alík nebo Pajda... Bez genetických testů to nepůjde, a na to, aby byly takovéto testy vymahatelné, by se musel změnit zákon. Plus si ještě představuji to zahlcení genetických labin - to by byla síla!

No jistě dokazovat by to byla fuška a nebylo by jednoduché vymyslet něco účinného, co by snížilo stavy nechtěných psů. A pochopitelně by nejspíš byla nutná i změna zákona. Ale určitě by se našel někdo chytřejší něž já, kdo by dokázal doladit i detaily a přišel s nějakým návrhem.
A ano jak už tu někdo psal, docela dobře by se mohlo stát že to odnesou i ti zodpovědní, solidní majitelé a chovatelé. A také (jak už tu někdo psal) se může klidně stát že po určité době v útulku, budou psy utrácet... - Hnusné, nepředstavitelné ?! Ano ! Ale jak tedy situaci řešit ? Jak předcházet tomu aby nedocházelo k týrání psů ? Jak předcházet tomu aby útulky nepraskaly ve švech ? Jak nedovolit množírnám "vyrábět" další ubožáčky?
Vždyť je zde určitě spousta jiných co mohou přijít s lepším návrhem (než jsem měla já)
Je to o diskuze - tak diskutujte ! každý může napsat vlatní názor jak by tuto situaci řešil !

18.11.2015 08:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Fiona
S páníčky se nevybavuji a při běžném kontaktu oni svého psa neoslovují,
vlastně s nimi nekomunikují vůbec.
Prostě jdou a ovládají flexinou.
"""""""""""""""""""""""
Jak byste to dělala Vy ?
Vyběhnete s ním na 1/2 h. Pustit, aby si počuchal, ho nesmím i když se drží u mne.
Pustila jsem čivku v parku, lidi po mně koukali, nenapadlo mně, že kvůli psovi.
Neteř mi řekla, že den předtím, tam za to zaplatila její kolegyně 1.500, -. .
Psa mám kontaktního, komunikativního - mluví očima, fakt si ten vztah užívám.
Ale kdo nás potká na ulici, popsal by nás asi jako Vy.
Pustit ho nemohu a nenechám ho chodit u nohy, když je ta chvíle jeho.
Pobíhá, vášnivě čuchá, bohužel na flexině.
Asi jsem Vás blbě pochopila. Neotravuji ho zbytečně, ale když je třeba, oslovím ho....

18.11.2015 19:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

rapotacka11 napsal(a):
Fiona
S páníčky se nevybavuji a při běžném kontaktu oni svého psa neoslovují,
vlastně s nimi nekomunikují vůbec.
Prostě jdou a ovládají flexinou.
"""""""""""""""""""""""
Jak byste to dělala Vy ?
Vyběhnete s ním na 1/2 h. Pustit, aby si počuchal, ho nesmím i když se drží u mne.
Pustila jsem čivku v parku, lidi po mně koukali, nenapadlo mně, že kvůli psovi.
Neteř mi řekla, že den předtím, tam za to zaplatila její kolegyně 1.500, -. .
Psa mám kontaktního, komunikativního - mluví očima, fakt si ten vztah užívám.
Ale kdo nás potká na ulici, popsal by nás asi jako Vy.
Pustit ho nemohu a nenechám ho chodit u nohy, když je ta chvíle jeho.
Pobíhá, vášnivě čuchá, bohužel na flexině.
Asi jsem Vás blbě pochopila. Neotravuji ho zbytečně, ale když je třeba, oslovím ho....

Co jak bych udělala? Jako jak venčím své pesy? Normálně, když musím jdou na normálním vodítku až třeba na psí louku, v klidu u nohy, tam je pustím. Nebo je pustím rovnou a protože jsou bez vodítka, tak s nimi komunikuji slovně. Netuším, jak vy komunikujete se psem očima, když mu pravděpodobně koukáte do zadku, protože na flexině je tak cca 3 metry (co mu to flexina dovoluje) před Vámi. Proti flexině mám výhrady, co mám zkušenosti, je pro páníčky jednodušší psem trhnout než se domáhat pozornosti a splnění povelu ke mně. Ale to je můj názor, nevnucuji Vám ho. Já s pesama komunikuji slovně, občas posunkama. Nic méně, předtím na sebe musím nějak (v mém případě slovně) upoutat pozornost a tedy psa oslovit.

Jen tak pro zajímavost - kde se stala ta příhoda, jak byli lidi v parku celí vedle, že vidí čivavu bez vodítka?

18.11.2015 19:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ropopi-an napsal(a):
No jistě dokazovat by to byla fuška a nebylo by jednoduché vymyslet něco účinného, co by snížilo stavy nechtěných psů. A pochopitelně by nejspíš byla nutná i změna zákona. Ale určitě by se našel někdo chytřejší něž já, kdo by dokázal doladit i detaily a přišel s nějakým návrhem.
A ano jak už tu někdo psal, docela dobře by se mohlo stát že to odnesou i ti zodpovědní, solidní majitelé a chovatelé. A také (jak už tu někdo psal) se může klidně stát že po určité době v útulku, budou psy utrácet... - Hnusné, nepředstavitelné ?! Ano ! Ale jak tedy situaci řešit ? Jak předcházet tomu aby nedocházelo k týrání psů ? Jak předcházet tomu aby útulky nepraskaly ve švech ? Jak nedovolit množírnám "vyrábět" další ubožáčky?
Vždyť je zde určitě spousta jiných co mohou přijít s lepším návrhem (než jsem měla já)
Je to o diskuze - tak diskutujte ! každý může napsat vlatní názor jak by tuto situaci řešil !

Myslím, že by v boji proti množírnám pomohlo přenést zodpovědnost na kupující. Samozřejmě s dostatečnou osvětou předem. Něco ve smyslu, že pokud si koupíte psa z množírny, který není čipovaný, zaplatíte tu pokutu Vy, jako kupující. Buď by tedy musely množírny čipovat a tím by se dalo zjistit, kdo si čip koupil od výrobce nebo by nečipovaly a pár kupujících by dostalo pokutu, která by zabolela - ono by se mezi lidmi rozneslo rychleji, než neustále se opakující srdceryvné příběhy o trpících matkách a stodolách se štěňaty, které se opakují pořád dokola.
Bydlím na sídlišti - kdejaká seniorka nebo samotná skoroseniorka má nějakého pejska. Pár jich má útulkáče.Jedna odkoupila 3letou fenku z množírny. Ostatní mají mají své miláčky od štěňat a žádné není papírové, ale všichni jsou čistokrevní smajlík a jsem přesvědčená o tom, že 95% těchto seniorek s "čistokrevnými" mazlíčky o množírně nikdy neslyšely, nic nečetly, nezajímají se, nemají internet. Věřím tomu, že kdyby jedna z nich dostala za psa bez čipu, kterého jí koupila rodina na inzerát, pokutu, do týdne její příběh znají všechny seniorky v okolí (píši o seniorkách 65 let a víc, kterým pc a internet nepřirostl k srdci, i když i mezi nimi jsou samozřejmě vyjímky smajlík.

18.11.2015 19:43
ropopi-an

XXX.XXX.235.31

Fiona.Praha napsal(a):
Myslím, že by v boji proti množírnám pomohlo přenést zodpovědnost na kupující. Samozřejmě s dostatečnou osvětou předem. Něco ve smyslu, že pokud si koupíte psa z množírny, který není čipovaný, zaplatíte tu pokutu Vy, jako kupující. Buď by tedy musely množírny čipovat a tím by se dalo zjistit, kdo si čip koupil od výrobce nebo by nečipovaly a pár kupujících by dostalo pokutu, která by zabolela - ono by se mezi lidmi rozneslo rychleji, než neustále se opakující srdceryvné příběhy o trpících matkách a stodolách se štěňaty, které se opakují pořád dokola.
Bydlím na sídlišti - kdejaká seniorka nebo samotná skoroseniorka má nějakého pejska. Pár jich má útulkáče.Jedna odkoupila 3letou fenku z množírny. Ostatní mají mají své miláčky od štěňat a žádné není papírové, ale všichni jsou čistokrevní smajlík a jsem přesvědčená o tom, že 95% těchto seniorek s "čistokrevnými" mazlíčky o množírně nikdy neslyšely, nic nečetly, nezajímají se, nemají internet. Věřím tomu, že kdyby jedna z nich dostala za psa bez čipu, kterého jí koupila rodina na inzerát, pokutu, do týdne její příběh znají všechny seniorky v okolí (píši o seniorkách 65 let a víc, kterým pc a internet nepřirostl k srdci, i když i mezi nimi jsou samozřejmě vyjímky smajlík.

Tak musím uznat že by toto také mohla byt cesta.

18.11.2015 23:18
aj

XXX.XXX.50.88

Povinné čipování je rozhodně schůdnější než povinná kastrace.
Povinné značení je běžné u hospodářských zvířat a povinné je i hlášení přesunů do ústřední evidence. Něco obdobného by jistě šlo i u psů.

19.11.2015 08:34
ropopi-an

XXX.XXX.143.44

aj napsal(a):
Povinné čipování je rozhodně schůdnější než povinná kastrace.
Povinné značení je běžné u hospodářských zvířat a povinné je i hlášení přesunů do ústřední evidence. Něco obdobného by jistě šlo i u psů.

Ano máte pravdu. Ale ani čip není 100%.
Stalo se mé kamarádce: Nemohla se účestnit zkoušky, protože ač má fenu očipovanou, čip nebylo možné přečíst (jeho hledáním se zabývala půl. hoďky)
Nechala tedy fenu přečipovat - na další zkoušce byl přečten starý čip, nový NE.
A vím že takových případů kdy čip nelze přečíst je hodně...
Takže by spíše byla otázka na výrobce, zda dokáže zajistit kvalitu čipu aby k výše popsanému nedocházelo.

19.11.2015 09:11
aj

XXX.XXX.50.88

Najít řešení které by bylo účinné na 100 % je asi nereálné. Ale čipování mi připadá jako nejschůdnější řešení.
I ve vámi popisovaném případu je patrné, že starý čip se nakonec dal přečíst.

19.11.2015 09:26
ropopi-an

XXX.XXX.143.44

aj napsal(a):
Najít řešení které by bylo účinné na 100 % je asi nereálné. Ale čipování mi připadá jako nejschůdnější řešení.
I ve vámi popisovaném případu je patrné, že starý čip se nakonec dal přečíst.

Ano asi ho ten Nový nějak "nakopnul" ale, pokud by pes s čipem který nejde přečíst patřil někomu kdo se ho chce zbavit, tak pro takového člověka je to plus.
Jinak samozřejmě máte pravdu 100% není nic! Takže pokud by bylo povinné čipovat všechny psy po celé ČR, věřím že by to pomohlo.

21.11.2015 02:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ropopi-an napsal(a):

Ale vždyť já vím, že je to diskuse. A vím, že by Vaše návrhy třeba v mnohém pomohly. Ale právě proto, že je to diskuse, tak jsem napsala i možná negativa Vašich návrhů. Ale to přece nebylo ve zlém...
Já sama nevím, co udělat s přemnožeností psů, a ještě horší je situace s kočkami... .

21.11.2015 02:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Ale vždyť já vím, že je to diskuse. A vím, že by Vaše návrhy třeba v mnohém pomohly. Ale právě proto, že je to diskuse, tak jsem napsala i možná negativa Vašich návrhů. Ale to přece nebylo ve zlém...
Já sama nevím, co udělat s přemnožeností psů, a ještě horší je situace s kočkami... .

Jak tak postupně pročítám diskusi, tak se také přikláním k tomu, že největší benefit by mohlo přinést povinné čipování.

21.11.2015 09:10
ropopi-an

XXX.XXX.138.136

fikovnice napsal(a):

Ale já to nemyslela zle ! Vůbec ne... Chtěla jsem spíše vybídnout k diskutování i ostatní...

21.11.2015 17:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ropopi-an napsal(a):
Ale já to nemyslela zle ! Vůbec ne... Chtěla jsem spíše vybídnout k diskutování i ostatní...

OK

21.11.2015 18:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.40

ropopi-an napsal(a):

Já jsem chtěla, aby se na to holčičky koukly a 3x si rozmyslely, si psa pořídit.
Tady je vidět, jak "dlouho" jim to vydrží a jak LEHCE se ho zbaví,
z nejmalichernějšího možného důvodu.
O čemž ta inzerce vypovídá.
Zjistí, co to stojí času a prachů, šup nevychovanýho vořecha z domu.
Ale kdo by ho chtěl ? Nač ?
Ze soucitu ?
Šestiletýho? Osmiletý taky není žádná výjimka, jak vidno.
ONA se přece stěhuje...... chápeš?

21.11.2015 18:25
aj

XXX.XXX.50.88

Kynol. řád dovoluje krýt fenu do 7 let, tak se docela divím kolik lidí s fenkami s PP a ve věku 6-8 let se stěhuje.

21.11.2015 18:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.40

Ty inz. jsou o kynologii ?

21.11.2015 20:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
Kynol. řád dovoluje krýt fenu do 7 let, tak se docela divím kolik lidí s fenkami s PP a ve věku 6-8 let se stěhuje.

To je náhodička, co? Někdy se to tak sejde smajlík
(Pro nechápavé rýpaly, byl to ftip)

Ale třeba se to takhle opravdu děje u množíren, udám čuby, možná i psy, sbalím kufry a fidlátka a odstěhuji se tam, kde mne neznají a začnu "na zelené louce". No a za pár let to zopakuji. Myslím, že i v množírně můžou mít čuby s PP. Napadlo mne to teď. Fuj to je hnusná představa

21.11.2015 20:08
aj

XXX.XXX.50.88

Tak v množírnách taky můžou mít PP feny i když jejich štěňata jsou už bez PP. A to hlavně pokud je to málopočetné plemeno, nebo v neobvyklé barevné formě, které ještě není na trhu bezpapíráků.
Štěňata z množíren nezaplavují jenom náš trh, hodně se jich prodává do zahraničí přes různé výkupné organizace. Takže ta produkce je ohromná. Osud těch štěňat si radši ani nepředstavuji.

26.1.2016 20:23
mouse

XXX.XXX.169.221

Tohle bude asi překlep, ne? Snad někdo nenabízí šestiměsíční štěně ke krytí...

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2677039/jack-russell-terier-ke-kryti/.

26.1.2016 20:40

mouse napsal(a):
Tohle bude asi překlep, ne? Snad někdo nenabízí šestiměsíční štěně ke krytí...

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2677039/jack-russell-terier-ke-kryti/.

Pochybuju...když existuje názor, že poprvé se má fena krýt po 2.hárání, tak tomuhle se už vůbec nedivím

26.1.2016 20:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Třeba začínal taky v devíti...

26.1.2016 21:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Pošoupla jsem odkaz.
Třeba si někdo vybere.

Http://www.sbazar.cz/hledej/daruji/91-psi-stenata.

26.1.2016 21:40
aha

XXX.XXX.238.93

rapotacka11 napsal(a):
Pošoupla jsem odkaz.
Třeba si někdo vybere.

Http://www.sbazar.cz/hledej/daruji/91-psi-stenata.

Docela smutné to prohlížet.

Nechápu, jak někdo může dát pryč psího seniora. Stráví se psem celý jeho život, a když je na čase to psímu kámošovi vrátit, tak se ho zbaví. Vždyť ta 10 let je to člen rodiny!

V 90% procentech je v inzerátu, že pejsek je hodný, mazlivý, nekonfliktní, tak jaký je důvod, že už ho nechtějí? Zřejmě jen lidská blbost. Chudáci psi.

Sam 90210

16.2.2016 06:26
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Bože, pořídili si farmu a pes nemá pohyb Chápe to někdo ?

16.2.2016 06:30
Andrýsek3

XXX.XXX.48.88

Sam 90210 napsal(a):
Bože, pořídili si farmu a pes nemá pohyb Chápe to někdo ?

Ještě 10ti letého, pochybuji, že by mu nestačilo doprovázet je při práci. Nejvíc mě dostane, že je to miláček rodiny, ale prostě ho odkopneme.

16.2.2016 06:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Sebranka !

Sam 90210

16.2.2016 06:46
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Pochybuji ale že si ho někdo vezmu, když je to takový miláček snad ho nedají do útulku kde bude mít určitě víc pohybu

Love vera

17.2.2016 19:36
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík