Ludmilk

XXX.XXX.78.82
Povaha? Trpí na nějaké nemoce? Náročnost výchovy? Temperament? Náročnost udržování srsti labutěnky? Prosim o zkušenosti s tímto plemenem
AlenaCh

XXX.XXX.103.249
Máme psa - labutěnku s PP, je to miláček, s malými dětmi žádný problém spíše naopak, neustále je jim v patách, rád se mazlí. Nemoci žádné, o srst je třeba se starat téměř denně - vyčesávat, pokud ji necháte dlouhou. Ven se jde vyvenčit rád, ale po vykonání potřeby už pospíchá domů na zahradu a tam se teprve pořádně vyběhá. K cizím lidem je ostražitý, ostatní psy už nemusí vůbec, jen jorka kterého jsme měli již dříve, s tím jsou parťáci. Doporučuji psa s PP vzhledem k možným genetickým vadám.
Ludmilk

XXX.XXX.78.82
AlenaCh
napsal(a):
Máme psa - labutěnku s PP, je to miláček, s malými dětmi žádný problém spíše naopak, neustále je jim v patách, rád se mazlí. Nemoci žádné, o srst je třeba se starat téměř denně - vyčesávat, pokud ji necháte dlouhou. Ven se jde vyvenčit rád, ale po vykonání potřeby už pospíchá domů na zahradu a tam se teprve pořádně vyběhá. K cizím lidem je ostražitý, ostatní psy už nemusí vůbec, jen jorka kterého jsme měli již dříve, s tím jsou parťáci. Doporučuji psa s PP vzhledem k možným genetickým vadám.
Děkuji za reakci:)
My už máme holčičku doma.Ze začátku dost bázivá a utíkala kvůli rychljšímu pohybu, teď už je to skoro odbouraný.Srst je samozřejmá, spíš mě překapilo to, že je, samočistící".Měsíc jsme ji nekoupali, pouze denně česu a pořád je krásně čistá a voní.A to chodíme denně ven a když chce, lítá po zahradě.
Spíš má úplně opačný postoj k cizím lidem a psům, než se všude píše, ke všem by letěla a všechny vítá...Je to samozřejmě štěně a vše se může změnit:)
Moc děkuji:).
Také máme labutěnku s PP. A přesně jak píšete výše - před pořízením jsem všude četla, že to jsou přítulové ke svým lidem, ale k cizím si drží odstup. Náš číňánek to ale asi nečetl, protože to je ten největší vtirus všem lidem (u vlastních je to samozřejmé), počínaje opravářem na pračku a konče cizím dítětem, které je ochotno si s ním "povídat". K těm má hrozně něžný vztah, ačkoli doma žádné dítě nemáme a se žádným nevyrůstal. Prostě si tak nějak žije v domnění, že celý svět je jen kvůli němu a všichni lidé jsou jím nadšeni, což on to rád srdečně opětuje.
alboni
napsal(a):
Také máme labutěnku s PP. A přesně jak píšete výše - před pořízením jsem všude četla, že to jsou přítulové ke svým lidem, ale k cizím si drží odstup. Náš číňánek to ale asi nečetl, protože to je ten největší vtirus všem lidem (u vlastních je to samozřejmé), počínaje opravářem na pračku a konče cizím dítětem, které je ochotno si s ním "povídat". K těm má hrozně něžný vztah, ačkoli doma žádné dítě nemáme a se žádným nevyrůstal. Prostě si tak nějak žije v domnění, že celý svět je jen kvůli němu a všichni lidé jsou jím nadšeni, což on to rád srdečně opětuje.
To mi asi budete umět odpovědět - zarůstá labutěnce čumák nebo tam má kraťounkou srst? Četla jsem, že labutěnce se nemusí upravovat čumák jako pudlíkovi, protože mu tam vlastně téměř neroste srst. Neznám žádnou labutěnku osobně, abych to vysledovala sama a nemusela se ptát.
balisek
napsal(a):
Labutěnce čumák zarůstá a musí se holit. Dále se vyholuje "véčko" na krku a případně uši (ty mohou podle osobních preferencí zůstat i zarostlé). Neupravená labuť vypadá jako regulérní ořech .
Takže jsem teda četla blbost, díky za vysvětlení.
Zdálo se mi to jako blbost, když štěňátka jsou "celochlupatá". Asi jsem chtěla věřit tomu, že je labutěnka taková bezúdržbová, tedy bez stříhání a holení srsti.
Dnes si může na napsat na internetu článek kdokoliv o čemkoliv
Labuť zdaleka není bezúdržbová, naopak je s ní hodně práce - asi jako s afgánem. Řekla bych, že mnohem víc, než s naháčem, i přes všechno to holení, peelingy atd. Labutěnka se mi sice velice líbí, ale mimo jiné i kvůli nárokům na péči jsem zvolila naháčka.
Dost majitelů brzy rezignuje a labutě oholí "na naháče", ale mě to přijde jako barbarství.
balisek
napsal(a):
Labuť zdaleka není bezúdržbová, naopak je s ní hodně práce - asi jako s afgánem. Řekla bych, že mnohem víc, než s naháčem, i přes všechno to holení, peelingy atd. Labutěnka se mi sice velice líbí, ale mimo jiné i kvůli nárokům na péči jsem zvolila naháčka.
Dost majitelů brzy rezignuje a labutě oholí "na naháče", ale mě to přijde jako barbarství.
Je s labutěnkou větší "práce" než s pudlíkem?
Nemyslím výstavního pudla, myslím běžného pudla, který se musí jednou za čas ostříhat, jednou za čas vykoupat a rozčesat.
Labuť i naháč se koupe 1x za týden až 10 dnů. Při té příležitosti se také oholí příslušné části těla. Nutností je opravdu kvalitní kosmetika (šampon, kondicionér, rozčesávač) a dobré hřebeny/kartáče. Srst se musí rozčesávat obden nebo i denně (ráda se cuchá), ale nikdy ne na sucho (navlhčí se vodou s 1/3 kondicionéru v rozprašovači). Někteří chovatelé také promašťují srst např. lanolinovym olejem, zejména v obdobích, kde je srst více namáhána - v zimě a v létě.
Ludmilk

XXX.XXX.78.82
balisek
napsal(a):
Jestli je to na mě, tak jsem neřekla, že je bezúdržbová, ale že mě překvapilo, jak samočistící je na to, jak dlouhou srst má. Samozřejmě ji česu pravidelně každý večer a musím říct, že brát to obden, asi by to šlo dost blbě. Ale na to, že má většinu těla bílou, je pořád čisťonká a to chodí denně na procházky a lítá po zahradě. Samozřejmě, že budeme i koupat, ale pokud je čisťoučká a voní, nevidím důvod...
balisek
napsal(a):
Labuť i naháč se koupe 1x za týden až 10 dnů. Při té příležitosti se také oholí příslušné části těla. Nutností je opravdu kvalitní kosmetika (šampon, kondicionér, rozčesávač) a dobré hřebeny/kartáče. Srst se musí rozčesávat obden nebo i denně (ráda se cuchá), ale nikdy ne na sucho (navlhčí se vodou s 1/3 kondicionéru v rozprašovači). Někteří chovatelé také promašťují srst např. lanolinovym olejem, zejména v obdobích, kde je srst více namáhána - v zimě a v létě.
Jasně vidím, že dokud nebudu v důchodu není pro mne labutěnka správná volba
Jen na ukázku, jak vypadá neupravená labuť - jako chlupatý oříšek:
www.dailypuppy.com/media/dogs/anonymous/Yoshi_Chinese_Crested_Powder_03.jpg_w450.jpg.
Ludmilk

XXX.XXX.78.82
Musíš bez t tečky za jpg:) Mě to taky hlásilo:ú.
Takhle by odkaz už měl být v pořádku:
http://goo.gl/ZSsyfe.
Uživatel s deaktivovaným účtem

balisek
napsal(a):
Takhle by odkaz už měl být v pořádku:
http://goo.gl/ZSsyfe.
Moc pěkný
balisek
napsal(a):
Jen na ukázku, jak vypadá neupravená labuť - jako chlupatý oříšek:
www.dailypuppy.com/media/dogs/anonymous/Yoshi_Chinese_Crested_Powder_03.jpg_w450.jpg.
Jé, krásný "wořech".
Takovou podobnou mám útulkačku (kříženec kříženců kříženců).
Tak to možná budu mít labutěnku dřív než v důchodu, tenhle neupravený se mi fakt líbí
Fiona.Praha
napsal(a):
Dostala jsem otázku, na kterou neumím odpovědět a nechci zakládat další téma.
Nepoškrábou naháče ostatní psi při hře? Nepoškrábe se sám při drbání?
Naši mají 3 naháče, hrají si a lítají po zahradě, jak šílenci. Až na pár výjimek, kdy nejspíš prolítli křovím, nikdy nic neměli. Oni tu kůži nemají zase tak jemnou a slabou.
sarabubu
napsal(a):
Naši mají 3 naháče, hrají si a lítají po zahradě, jak šílenci. Až na pár výjimek, kdy nejspíš prolítli křovím, nikdy nic neměli. Oni tu kůži nemají zase tak jemnou a slabou.
Díky, za info.
Přece jenom je to "jen" kůže a tak si nějak nedovedu představit, jak je odolná. Řekla bych, že u osrstěných psů je kůže dost jemná.Sice asi silnější než na bříšku, ale přijde mi jemná.
Logika mi zase velí, že příroda nedopustila, aby byl pes zranitelný na téměř celém těle tím, že by měl všude jemňoučkou kůži.
Fiona.Praha
napsal(a):
Dostala jsem otázku, na kterou neumím odpovědět a nechci zakládat další téma.
Nepoškrábou naháče ostatní psi při hře? Nepoškrábe se sám při drbání?
Kůže naháče je poměrně "tuhá". Při drbání či hře si rozhodně neublíží. Pokud by přišlo na rvačku, výsledek by byl asi podobný jako třeba u hladkosrstého psa.
macomb
napsal(a):
Mě se ti naháčci moc nelíbí, ale zarostlej je božííí
Otázka je, jaké naháče potkáváte. Naprostá většina bezpapíráků "sem-tam chlup" je opravdu ošklivá.
Standardní naháč s bohatou čupřinou a ponožkami je přece jen o něco hezčí - takový "my little pony" .
Fiona.Praha
napsal(a):
Díky, myslela jsem hraní, drbání, proběhnutí roštím, atd...prostě běžný den psa
Damián se běžně hraje se psy všech velikostí, se štěňaty s jehličkovými zoubky, hodně času trávíme v lese... Nechovám se k němu jinak než k předchozím chlupatým psům.
Samotná péče o kůži naháče není nijak náročná - jednou týdně to chce vykoupat,1-2x do měsíce udělat peeling a po koupeli natřít krémem (já používám obyčejnou kalciovou mast za 50 Kč z lékárny).
Lexaurin
napsal(a):
Ten je nadherny .A jak je to s cvicitelnosti, uci se rychle?
Děkuji.
Číňani se učí rychle, mají však trochu sklon k labilitě a "přetáčivosti" - je velmi snadné je zkazit. V rukou hyperprotektivních a příliš pečujících nebo naopak příliš tvrdých majitelů často trpí bázlivostí, nadměrnou štěkavostí, agresivitou vůči jiným psům, separační úzkostí, problémy s hygienou atd. Podle mě to není úplně ideální plemeno pro naprosté začátečníky.
Na druhé straně při dobré socializaci a rozumném přístupu je to skvělý pejsek se sportovním duchem. Znám spoustu takových, co běhají agility, coursing, úspěšně skládají zkoušky poslušnosti apod.
Výhodou je, že jsou extrémně vázaní na majitele a udělají pro Vás, co Vám na očích vidí. Naopak vůči cizím jsou velmi rezervovaní (zejména pokud jde o naháče) - nepotrpí si na nějaké důvěrnosti a fyzický kontakt s lidmi, které neznají.
balisek
napsal(a):
Děkuji.
Číňani se učí rychle, mají však trochu sklon k labilitě a "přetáčivosti" - je velmi snadné je zkazit. V rukou hyperprotektivních a příliš pečujících nebo naopak příliš tvrdých majitelů často trpí bázlivostí, nadměrnou štěkavostí, agresivitou vůči jiným psům, separační úzkostí, problémy s hygienou atd. Podle mě to není úplně ideální plemeno pro naprosté začátečníky.
Na druhé straně při dobré socializaci a rozumném přístupu je to skvělý pejsek se sportovním duchem. Znám spoustu takových, co běhají agility, coursing, úspěšně skládají zkoušky poslušnosti apod.
Výhodou je, že jsou extrémně vázaní na majitele a udělají pro Vás, co Vám na očích vidí. Naopak vůči cizím jsou velmi rezervovaní (zejména pokud jde o naháče) - nepotrpí si na nějaké důvěrnosti a fyzický kontakt s lidmi, které neznají.
Dekuji za info je jeden z mych favoritu
balisek
napsal(a):
Děkuji.
Pro někoho, kdo to s nimi umí, jsou to asi prima psíci.
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně stříhání čínského chocholatého pejska mám mezitip tzn. že je více osrstěný a chloupky mu dorůstají. Máte zkušenosti čím jej nejlépe ostrihat-oholit :
na zastřihávání kolem čumáčku a nohou jsem zvažoval toto:
https://kosmetika-a-uprava-psa.heureka.cz/wahl-super-trim-1592-0475/recenze/#section
na oholení chloupků klasický strojek :
https://holici-strojky.heureka.cz/braun-series-3-3030s/#o=2
případně dámský :
https://epilatory.heureka.cz/braun-ls-5560/#section
Děkuji za vaše názory a rady s čím to jde nejlépe, případně zkušenosti jak pejskovi nejlépe a hlavně v klidu oholit čumáček strašně se přitom vzteká a ječí nechci mu moc násilím držet čumák (jsou mu 4 měsíce).
Walh je velmi dobrý volba. Na přesné kontury uší a čumáku používám ještě tohle:
http://www.xy1.cz/ekpb1
Pokud jde o planžetový strojek, místo trojkové řady Braun bych doporučila nějaký jednodušší ze série 1. Nebo obyčejnou dvoubřitou žiletku (tříbřitá se víc ucpává) a mokré holení. Osobně holící strojek používám jen před výstavou - pro běžný denní provoz psa pouze vezmu stříhacím strojkem po celém těle a poté na mokro žiletkou.
Jako nejlepší postup se mi osvědčil tento:
1. Projet celého psa stříhacím strojkem.
2. Uši a čumák upravit konturovacím strojem Philips Multigroom
3. Tělo projet holícím strojem (mimo výstavní sezonu tuto fázi vynechávám).
4. Zbytky chloupků doholit na mokro dvoubřitým holítkem Gillette.
5. Udělat peeling (kupovaný z DM drogerie nebo domácí z olivového oleje a cukru) a postarat se o ostrstěné části těla (osobně používám arganový olej, šampon PSH a kondicionér).
6. Psa řádně vytřít ručníkem a srst nechat volně doschnout.
7. Po doschnutí srst řádně vyčesat.
Kromě holících strojků je důležité také volit kvalitní šampon, kondicionér a hlavně kvalitní kartáče. K dostání např. zde: http://www.profikosmetika.cz.
Na úpravu by mělo být štěně zvyklé už od chovatele. Pokud se tak nestalo, nezbývá než se obrnit trpělivostí a trénovat, trénovat, trénovat...Dělejte to po kouskách a pejska průběžně odměňujte. Upravte čumák - pauza - uši - pauza atd.Nicméně co začnete, to i dokončete - nesmíte připustit, aby si na Vás "vyvztekal" ukončení holení, kdy si zamane.
Naháče doporučuji upravovat pravidelně cca jednou za týden. Za tuto dobu nestihne příliš zarůst a práce jde lépe od ruky.
Děkuji za váš názor, zkoušel jsem pejska stříhat klasickým strojkem Moser s vyholovací hlavou, ale chloupky jsou jemné a moc to nešlo, nechtěl jsem jej nechat více zarůst, asi bude nejlepší ten strojek a jednou za týden ho tím přejet, největší oříšek jak říkám bude ten čumák, taky to jde špatně na nohou z vnitřní strany, na čumák by taky mohl stačit tento :
http://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/strojky/20415/636083
šampón s kondicionérem používám tento :
http://www.profikosmetika.cz/sampony_zna-1/jemny-sampon-s-kondicionerem.