Pavlínka Č.

XXX.XXX.115.30
Ahoj, mám takový dotaz. Mám dvouletého psa a je až příliš kamarádský. Jak to vysvětlit co nejjednodušeji. Běžně se venčíme na vodítku - život na sídlišti a tak. Ale když ho třeba u nás v parčíku pustím, tak letí za každým psem a nelze odvolat (trochu lovecký pudy? Nevím). Nechce psovi nic udělat, chce se prostě jen kamarádit a hrát si. Ale nechápe, že někteří psi se prostě kamarádit nechtějí. Nechci, aby to vyznělo tak, že ho pustím a prostě děj se vůle boží. To vůbec. Lze ho to ještě teď odnaučit, aby si prostě ostatních psů moc nevšímal? Zajímají ho i když jsme na vodítku. Třeba se zastaví (nebo si i lehne) a čeká, až pes přijde a pak si s ním chce hrozně hrát.
Chybí mu kontakt se svým druhem. Najděte si výběh, kam si chodí psi pohrát spolu. Nebo si najděte partu pejskařů, kteří jsou ochotní psy pouštět.
Poslední dobou je to dost hrozné, každý si psa drží na vodítku a nechápou, že i pes potřebuje kamarády, vyblbnutí se psy, že mu to člověk nenahradí.
Dle toho co píšete tak nemáte 100% přivolání. Tímto by jste měla začít. Poté jděte na cvičák, kde bude nějaký pomocník (jiný psovod) s klindným hodným psem a začněte trénovat přivolání s ním.
(Nebo ochotný pejskař z parku)
Jinak buďte ráda že je kamarádský, ne agresor s kterým by jste musela řežit pokousání ať už psů nebo lidí.
Pavlínka Č.

XXX.XXX.115.30
Kámoše na vyblbnutí máme. Ať už u nás na sídlišti nebo organizovaně se stejně "postiženými" jedinci :D Ale není to prostě každej den. To nelze. A občas se teda stane, že v rámci hry doběhnou za nějakým dalším psem, jehož panička to těžce nese a nebo za civilistou, co nemá rád psy. Ale tak s tím se asi nedá nic dělat.
Pavlínka Č.

XXX.XXX.115.30
Přivolání 100% nemáme. O tom vím a vyvracet to nebudu. Snažíme se to vylepšovat, ale asi to není dokonalé.
Já jsem ráda, že je přátelský. To zas ano. No budemne trénovat a na jaře třeba cvičák. Teď v zimě by asi pes protestoval (postelovej pes skoro bez chlupů :D).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126
Zamakat na přivolání...
Bez přivolání nelze psa pouštět, je to akorát o malér!
Takže buď na cvičák - kde cvičí hromadně hodně psů a cvičit přivolání, nebo jít na místo, dek se vyskytuje hodně psů a učit a učit... Na stopovačku a učit a učit...
Je to o malér, může narazit na psa, kterýmu opruzování cizího psa nebude příjemný a malér je na světě.
Nehledě na to, že kolikrát ani pejskaři nejsou nadšeni, že k jejich třeba nemocnému psovi letí cizí... Nikomu není příjemný, když se odněkud vyřítí cizí pes a ještě obtěžuje, jak psa, tak člověka...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pavlínka Č.
napsal(a):
Kámoše na vyblbnutí máme. Ať už u nás na sídlišti nebo organizovaně se stejně "postiženými" jedinci :D Ale není to prostě každej den. To nelze. A občas se teda stane, že v rámci hry doběhnou za nějakým dalším psem, jehož panička to těžce nese a nebo za civilistou, co nemá rád psy. Ale tak s tím se asi nedá nic dělat.
Ale tak s tím se asi nedá nic dělat.
Mno... jestli si to myslíte takhle, tak pak nebrečte, až ten pes přijde k úrazu. Nebo až způsobíte někomu škodu, kterou bude cálovat, případně se stane obojí najednou.
Pavlínka Č.
napsal(a):
Přivolání 100% nemáme. O tom vím a vyvracet to nebudu. Snažíme se to vylepšovat, ale asi to není dokonalé.
Já jsem ráda, že je přátelský. To zas ano. No budemne trénovat a na jaře třeba cvičák. Teď v zimě by asi pes protestoval (postelovej pes skoro bez chlupů :D).
I s krátkosrstým gaučákem se musí ven. takže já bych neotálela a začala s nácvikem přivolání... I během prochajdy na stopovačce.
Pavlínka Č.

XXX.XXX.115.30
napsal(a):
Mno... jestli si to myslíte takhle, tak pak nebrečte, až ten pes přijde k úrazu. Nebo až způsobíte někomu škodu, kterou bude cálovat, případně se stane obojí najednou.
Já to myslela tak, že se nedá nic dělat s tím, že ne všichni budou mít rádi psy. To chápu a nikomu neberu.

napsal(a):
Pavlínka Č.

XXX.XXX.115.30
ropopi-an
napsal(a):
I s krátkosrstým gaučákem se musí ven. takže já bych neotálela a začala s nácvikem přivolání... I během prochajdy na stopovačce.
Jo, tohle jsem nezavrhla. Spíš přímo ten cvičák jsem myslela na jaro. I v zimě chodíme ven déle jak na pět minut kolem baráku :) Když je venku sám a nikde nikdo, tak poslechne hned. Ale jakmile je tam něco nebo někdo zajímavější, než já, tak to má svoji hlavu a ani nalákání na hru s balonkem nebo klacíkem ho nezajímá. No budeme dál trénovat.

Pavlínka Č.
napsal(a):
Já to myslela tak, že se nedá nic dělat s tím, že ne všichni budou mít rádi psy. To chápu a nikomu neberu.
Buďte trochu více zodpovědná, prostě pes, který v jakékoliv situaci navolno k psovodovi na povel nepřijde, nemá co na volno běhat. To si zapište za uši.

Pavlínka Č.
napsal(a):
Jo, tohle jsem nezavrhla. Spíš přímo ten cvičák jsem myslela na jaro. I v zimě chodíme ven déle jak na pět minut kolem baráku :) Když je venku sám a nikde nikdo, tak poslechne hned. Ale jakmile je tam něco nebo někdo zajímavější, než já, tak to má svoji hlavu a ani nalákání na hru s balonkem nebo klacíkem ho nezajímá. No budeme dál trénovat.
Žádné lákání.
Pavlínka Č.

XXX.XXX.115.30
napsal(a):
Buďte trochu více zodpovědná, prostě pes, který v jakékoliv situaci navolno k psovodovi na povel nepřijde, nemá co na volno běhat. To si zapište za uši.
To já vím. Běžně na volno nechodí. Pouštím ho v prostoru, kde buď jsme sami nebo tam chodí psi ze sídliště s kterými se zná. Ale i když se s nimi zná, tak prostě nechci aby za nimi bezhlavě běžel. Nejsem zas taková trubka, abych nechala svýho psa lítat všude možně po sídlišti za každým psem nebo člověkem a aby tím všechny obtěžoval.