Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucie17

29.12.2015 22:40
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Dobrý den chci se zeptat mame rok a něco starou venku kterou máme na dvorku je to malí pejsek smeka.neustále nám utíká přeskočí nám plot který je už 2m vysoký zadelavaly SME ho vselijakyma deska protože se vyšplhala po plotě nebo se rozeběhla a vyskočila zachytila se o vršek plotu a přeskočila.většinou SME si všimla že běhá před domem ale jednou nám utekla s jedním psem a nemohly ji najít až po dvou hodinách se nasla. Už nevíme co máme s ní dělat zahrada je dost veliká že nemá důvod utíkat.fenka není vykastrovana tak bysme neřadí měli štěňata.můžete mi nějak poradit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2015 22:56

Lucie17 napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat mame rok a něco starou venku kterou máme na dvorku je to malí pejsek smeka.neustále nám utíká přeskočí nám plot který je už 2m vysoký zadelavaly SME ho vselijakyma deska protože se vyšplhala po plotě nebo se rozeběhla a vyskočila zachytila se o vršek plotu a přeskočila.většinou SME si všimla že běhá před domem ale jednou nám utekla s jedním psem a nemohly ji najít až po dvou hodinách se nasla. Už nevíme co máme s ní dělat zahrada je dost veliká že nemá důvod utíkat.fenka není vykastrovana tak bysme neřadí měli štěňata.můžete mi nějak poradit?

Zatočte vršek plotu směrem do zahrady.

29.12.2015 22:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.254

Třímetrová zeď ji zadrží.
Má zahradu ! Co by chtěla víc, trajda ? Že ?

29.12.2015 23:32

To bych se zamyslela nad kastrací. A pokud bude hárat, tak holt ani na krok z domu.

Lucie17

30.12.2015 00:10
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Ona nám přeskakuje bránu před barák máme betonový plot a na konci zahrady pletivovej a hned za plotem je potok takže tam vůbec neskace budem rozdělávat branku ale až z jara a teď prostě zdrha je to blby ale je provázána u boudy pustíme ji proběhnout a zase zdrhne a když někamoodjíždí je tak musí být uvázaný jinak uteče je mi to blby že tak musí být ale už si fakt nevíme rady.nevíte kolik ta kastrace stojí?ona teď právě i hrála a zdrhla tak sme ji uvazaly

30.12.2015 00:15
milannn

XXX.XXX.90.222

rapotacka11 napsal(a):
Třímetrová zeď ji zadrží.
Má zahradu ! Co by chtěla víc, trajda ? Že ?

Trajda? Super slovo! Skoro jako RAJDA

30.12.2015 00:29

Uf, tak to bude kastrace asi nutná, jinak vás čekají problémy. Pak je možné, že se i uklidní a přestane zdrhat.

Cena závisí na váze fenky a na konkrétní veterině s přihlédnutím na ceny obvyklé v místě. Nejlevnější tipuji dva a půl tisíce, zkuste obvolat. Určitě je dobré investovat aspoň pro váš klid, že nebudete mít na krku starost o mrňata každé hárání nebo špatný pocit z permanentního uvázání u boudy. Ale je prima, že se to vůbec snažíte řešit.

30.12.2015 05:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Lucie17 napsal(a):
Ona nám přeskakuje bránu před barák máme betonový plot a na konci zahrady pletivovej a hned za plotem je potok takže tam vůbec neskace budem rozdělávat branku ale až z jara a teď prostě zdrha je to blby ale je provázána u boudy pustíme ji proběhnout a zase zdrhne a když někamoodjíždí je tak musí být uvázaný jinak uteče je mi to blby že tak musí být ale už si fakt nevíme rady.nevíte kolik ta kastrace stojí?ona teď právě i hrála a zdrhla tak sme ji uvazaly

Berte jí na procházky, něco jí učte, mějte pod dohledem a berte jí domů. Evidentně jí nestačí lítat po zahradě. Málokterému psovi tohle stačí. Většina psů uvazovaných je po puštění jako "puštěná ze řetězu".

30.12.2015 06:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.115

scylla napsal(a):
Berte jí na procházky, něco jí učte, mějte pod dohledem a berte jí domů. Evidentně jí nestačí lítat po zahradě. Málokterému psovi tohle stačí. Většina psů uvazovaných je po puštění jako "puštěná ze řetězu".

Vy teda máte nápady .

http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/werich-jan/hodne-stene-4214.

30.12.2015 06:44
scylla

XXX.XXX.150.32

rapotacka11 napsal(a):
Vy teda máte nápady .

http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/werich-jan/hodne-stene-4214.

Ne, tak jí nechte vykastrovat a uvažte jí k boudě, to bude určitě lepší, než se jí začít trošku věnovat.

..." takovej všetečnej pes na řetěz, to mu přece mravy spraví".

30.12.2015 07:52
Prestige

XXX.XXX.71.69

No a pokud vám utekla když zrovna hárala, tak zajděte k vetovi, aby zjistil zda není březí, aby jste se nedočkali ještě štěňat.
Toto jsem zkopírovala:Po nežádoucím nakrytí počkáme min.25 dní a pak ultrazvukem zjistíme, jestli je fenka opravdu březí.Po nežádoucím nakrytí je fenka opravdu březí jen v 40% případů. Pokud zjistíme, že fenka opravdu březí je, začneme ihned podávání léčiv.podávají se dvě léčiva.Jedno ve formě injekcí 1 denně po 5 dní a druhé ve formě tablet po 8 dní. Vedlejší účinky se projevují po aplikaci léčiv, jedná se nejčastěji o zvracení.Nežádoucí účinky jsou pouze krátkodobé a nedochází k žádnému trvalému poškození dělohy ani kostní dřeně.Proto je toto řešení nejvhodnější pro chovné feny.
Proti přelézání plotu: Jinak se dá ještě na vrch plotu natáhnnout drát, který je protažený hadicí a ta se vlastně točí okolo toho drátu a tak znemožňuje, aby se pes od ní odrazil, protože mu to prokluzuje.

30.12.2015 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zbytečné dělat ultrazvuk. Vyčkejte 14dní po hárání a dejte ji rovnou vykastrovat. Pravděpodobně začala zdrhat za psy v době hárání, mám tady s tím ze sousedství bohaté zkušenosti. Momentálně jsem moooc zvědavá, jestli bude zabřezlá huskyna ze sousedství, která jim také zdrhnula s nějakým vořechem...A těm 40% nevěřím, jelikož fenka si vždycky na tahu najde frajera, který ji nakryje 100%. Nikdy se nám v rodině nestalo, že by zdrhla a nebyla nakrytá! počkejte, jestli se po kastraci zklidní a pokud ne, teprve složitě řešte ploty.

Neregistrovaný uživatel

30.12.2015 12:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

No a mě zas několikrát když jsem byla na intru zdrhla od našich z baráku fena shi tzu a ani jednou teda nakrytá nepřišla a to byla pryč pokaždé několik dní. Kastrací se zdrhání nevyřeší max přidělaj feně zdravotní problémy. Uvědomujete si že u feny jde o kurňa větší zákrok než psovi ušmiknout kulky? Mnohem víc možnejch komplikací s tím že kastrace vyřeší co... to že šance že při zdrhnutí zabřezne se minimalizuje ale problém zdrhání to nevyřeší ani v nejmenšim.

Neregistrovaný uživatel

30.12.2015 13:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

V dnešní době kastrace feny není až takový brutální zákrok...
Přidělaj zdravotní problémy? To už se tu taky řešilo a málo fen má zdravotní komplikace po kastraci, mnohem víc fen má problém s pyometrou...

Lucie17

30.12.2015 20:31
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Ona zdrhala ikdyz neharala teď pro změnu podhrabala plot.doma SME ji měli přes zimu když byla stěně ale šla ven pořad nám tady kadila a curala všude možne jen ne na podložku kterou rozcupovala a zničila nám nabytek. Máme ještě domácího pejska a jelikož mám malé dítě tak na tu hyperaktivní venku co je venku nemám moc cas. Asi si říkáte tak proč si pořizují psa když na něj nemám čas ale ten pes je neponaucitelnej a je hloupá až je chytrá.překážka pro ní není problém ale ostatní věci nechápe.za to ten domácí pes je fakt chytrej naučila se některé věci i sama.jinak ta co je venku tak vypadá jak srnčí pes akorát o malinko vetsi.já už fakt nevím kastrace by byla taky nejlepší kvuly stenatum ale teď si ji po vánocích nemůžeme dovolit.hrála už podruhe ale poprvé v pohodě ani žádný psi nedolezli až teď ale už před haranim zdrhala. SME už bezradni že nás napadl i útulek ale bylo by to od nás škaredý já vím ale už fakt nevíme kudy kam jak to udělat aby nezdrhala chodívaly SME sní na procházky dokonce bez vodítka a poslechla došla ale teď už ne užse to ttáhne dyl tak sem si šla pro řadu k vám třeba má někdo s tímto skusenost.

30.12.2015 21:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Lucie17
- proč si pořizují psa když na něj nemám čas ale...
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
- kde chybí rozum, tam přebývá (přebytek) chudák pes,
ale tak už to v životě chodí.
Nemůžeme mít holt všechno...

Lucie17

30.12.2015 21:28
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Já vím chtěla sem psa na hlídání a ono tohle

30.12.2015 22:22
Šarina

XXX.XXX.231.146

Prosím vás, co to je- to SME? To je nějaká zkratka?

30.12.2015 22:24

Lucie17 napsal(a):

Srnčí na hlídání?

30.12.2015 22:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):

No, jestli Vám Vaše fenka utíká, je jí cca rok a Vy nemáte čas se jí věnovat, DARUJTE JI NĚKOMU, kdo na ní čas bude mít. Nebo si ji vezměte domů k druhému pejskovi. Pes, který pořád hledá, kde nechal tesař díru, asi moc nehlídá, ne?

Chtěli jste psa na hlídání? To se Vám splnilo a máte ho, musíte ho hlídat

Sorry, já jsem holka z Prahy a nechápu k čemu je pes na hlídání venku. Místo psa venku bych si pořídila alarm, světelné čidlo nebo klidně na noc zapínala elektrický ohradník kolem celého baráku, ... jsem z Prahy a venku bych psa nenechala.

30.12.2015 22:51
awake

XXX.XXX.115.136

Lucie17 napsal(a):
Ona zdrhala ikdyz neharala teď pro změnu podhrabala plot.doma SME ji měli přes zimu když byla stěně ale šla ven pořad nám tady kadila a curala všude možne jen ne na podložku kterou rozcupovala a zničila nám nabytek. Máme ještě domácího pejska a jelikož mám malé dítě tak na tu hyperaktivní venku co je venku nemám moc cas. Asi si říkáte tak proč si pořizují psa když na něj nemám čas ale ten pes je neponaucitelnej a je hloupá až je chytrá.překážka pro ní není problém ale ostatní věci nechápe.za to ten domácí pes je fakt chytrej naučila se některé věci i sama.jinak ta co je venku tak vypadá jak srnčí pes akorát o malinko vetsi.já už fakt nevím kastrace by byla taky nejlepší kvuly stenatum ale teď si ji po vánocích nemůžeme dovolit.hrála už podruhe ale poprvé v pohodě ani žádný psi nedolezli až teď ale už před haranim zdrhala. SME už bezradni že nás napadl i útulek ale bylo by to od nás škaredý já vím ale už fakt nevíme kudy kam jak to udělat aby nezdrhala chodívaly SME sní na procházky dokonce bez vodítka a poslechla došla ale teď už ne užse to ttáhne dyl tak sem si šla pro řadu k vám třeba má někdo s tímto skusenost.

Nechodí na podložku? On ten pes neví že se chodí čůrat na podložku doma a ne ven? Dokonce si dovolil jí roztrhat když se nudil?
On se ten pes nenaučil sám poslouchat a být hodný?
Pes se nudí, nemá žádné vyžití (které nutně potřebuje). Buď se mu začnete věnovat (unavíte jí psychicky i fyzicky - procházkami, nebo třeba házením míčku. To zvládnete i na zahradě) nebo jí dejte někomu jinému. Vám ten pes evidentně vadí a nemáte o něj zájem. Jinak by jste takto o nevychovaném a nevycvičeném psu (což je Vaše vina a ne vina toho psa ) nepsala to co píšete.

Lucie17

30.12.2015 23:09
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Ne to mi tak haze na tabletu některá slova jako že mi to opravuje chybi atd..někdy si toho ani nevšimnu co mi to napsalo.

Lucie17

30.12.2015 23:11
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Není to srnčí jen aby ste nějak věděli velikost nemám fotku ale je to fenka malého vzrůstu trochu větší než srnčí je to směska.

Lucie17

30.12.2015 23:20
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Učily sme ji na podložku ale marná snaha, ven sme s ní taky chodily a aji si s ní hrály a navíc sme druzí majitele jako stěně ji vratily. Má si sem šla pro radu a teď sem ten nejhorší člověk ale když je pes tvrdohlavě a nic s ním nehne tak nevím jak byste ho chtěly učit curat na podložku nebo kadit nebo neutikat.fenka je údajně zřízena z biglem a ti sou prej tvrdohlaví.radši se tady už na nic neptam jinak nakonec ještě budu za tyrana

Lucie17

30.12.2015 23:24
Lucie17

XXX.XXX.27.98

A společnost doma měla druhého psa a ta si nechala líbit ledacos i to že si z ní udělala postel ale když dělá doma louzicky a kadi a nnavíc to je venkovní pes tak je mi důležitější čistota když se mi tady malí dítě pláží po zemi a vše stéká do pusi.

30.12.2015 23:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):
A společnost doma měla druhého psa a ta si nechala líbit ledacos i to že si z ní udělala postel ale když dělá doma louzicky a kadi a nnavíc to je venkovní pes tak je mi důležitější čistota když se mi tady malí dítě pláží po zemi a vše stéká do pusi.

Co znamená venkovní pes?
To máte jednoho psa venkovního a druhého vnitřního?
DARUJTE venkovního psa, dokud má šanci na lepší domov. Až jí bude 5 let, nikdo ji chtít nebude.

30.12.2015 23:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):
Učily sme ji na podložku ale marná snaha, ven sme s ní taky chodily a aji si s ní hrály a navíc sme druzí majitele jako stěně ji vratily. Má si sem šla pro radu a teď sem ten nejhorší člověk ale když je pes tvrdohlavě a nic s ním nehne tak nevím jak byste ho chtěly učit curat na podložku nebo kadit nebo neutikat.fenka je údajně zřízena z biglem a ti sou prej tvrdohlaví.radši se tady už na nic neptam jinak nakonec ještě budu za tyrana

Nevím, proč se učí pes na podložku v domě - lenost venčit?
Vždy mám jen vnitřní psy a rovnou je jako štěňata trénuji na venkovní venčení.

30.12.2015 23:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Šarina napsal(a):
Prosím vás, co to je- to SME? To je nějaká zkratka?

SME je jsme, tedy sme, ale tablet to asi zná jako zkratku a proto jí to píše jako SME. Kdyby napsala česky jsme, určitě to nenapíše SME.
I chytré telefony, pc, notebooky, tablety a podobná udělátka se musí učit

30.12.2015 23:43
milannn

XXX.XXX.90.222

Lucie17 napsal(a):
Ne to mi tak haze na tabletu některá slova jako že mi to opravuje chybi atd..někdy si toho ani nevšimnu co mi to napsalo.

Píšete jako nigerijský inzerent , a to i přesto, že máte automatické opravy na tabletu. Možná ale tablet píše nějakým jiným jazykem než českým.

No a k fence snad ani netřeba komentář... někomu ji věnujte, ať se má chudák lépe. Škoda, že to není tak jednoduché s dítětem, poradil bych vám pro jeho dobro to samé ("...když se mi tady malí dítě pláží po zemi a vše stéká do pusi").

Lucie17

31.12.2015 00:19
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Budem tady řešit ještě gramatiku?mělo tam být strka do pusi a na podložku curat není to z lenivosti chodit ven ale když někam jedem a zůstanou doma tak se mi má vyhrcet na podlahu jo?a všechny psy nejsou jen psy do bytu máme bichonka to je prostě domácí pes má i jiný pach než ten venkovni. Radši ukoncim debatu už to tady není o rade nerada bych ještě nějakou hádku.už teď jsem špatný člověk jak ctu

31.12.2015 01:09
Clayton

XXX.XXX.104.9

Lucie17 napsal(a):
Budem tady řešit ještě gramatiku?mělo tam být strka do pusi a na podložku curat není to z lenivosti chodit ven ale když někam jedem a zůstanou doma tak se mi má vyhrcet na podlahu jo?a všechny psy nejsou jen psy do bytu máme bichonka to je prostě domácí pes má i jiný pach než ten venkovni. Radši ukoncim debatu už to tady není o rade nerada bych ještě nějakou hádku.už teď jsem špatný člověk jak ctu

Jo!Bichonek má jiný pach než ostatní psi... To je jasný, ne?! Čistokrevnej jde domů a kříženec?Šup s ním na dvorek, ten nemá doma co pohledávat, má přece jiný pach a vypadá jako srnčí...

31.12.2015 01:11
Clayton

XXX.XXX.104.9

Jinak, super slovo-vyhrcet.Jen nevím, co to znamená...

31.12.2015 02:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Lucie17
- proč si pořizují psa když na něj nemám čas ale...
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
- kde chybí rozum, tam přebývá (přebytek) chudák pes,
ale tak už to v životě chodí.
Nemůžeme mít holt všechno...

Tak to jste asi nečekala, že? Že Vám zadavatelka Váš příspěvek v hned následujícím odsouhlasí?
To je tedy materiál!

31.12.2015 02:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

milannn napsal(a):

Píšete jako nigerijský inzerent , a to i přesto, že máte automatické opravy na tabletu. Možná ale tablet píše nějakým jiným jazykem než českým.

No a k fence snad ani netřeba komentář... někomu ji věnujte, ať se má chudák lépe. Škoda, že to není tak jednoduché s dítětem, poradil bych vám pro jeho dobro to samé ("...když se mi tady malí dítě pláží po zemi a vše stéká do pusi").

Mám pocit, že v případě zadavatelky jde opět o provokaci! Což by byla ta lepší varianta!

31.12.2015 02:59
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Clayton napsal(a):
Jinak, super slovo-vyhrcet.Jen nevím, co to znamená...

V té vší hrůze mě sousloví "vyhrčet na podlahu" též velmi pobavilo! Ale jinak skutečně DĚS A HRUZA!

31.12.2015 06:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.92

Odstavec předpisu 246/1992
Zákon České národní rady č.246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání § 4

Za týrání se považuje:
chovat zvířata v nevhodných podmínkách
Ochrana zvířat je specifická právní oblast, která chrání zájmy života, zdraví a pohody zvířat. K přirozeným potřebám zvířat patří jejich pohyb jako základní etologická a fyziologická potřeba. Respektuje to zákon na ochranu zvířat, kde se jako týrání zvířete stanoví „omezovat bez nutnosti svobodu pohybu nutnou pro zvíře určitého druhu.

Má být fakt zima.
Neumrzne v boudě?

31.12.2015 08:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):

Milá paní nebo slečno,
nevím, kde jste přišla na to, že když se někam jde, tak se má pes vyvenčit tedy vyčůrat (nevím co je vyhrcet) na podlahu. Mnoho lidí bydlí v bytě se psy a chodí do práce. Opravdu věříte tomu, že všichni mají celý byt "prohrcaný", jen proto, že chodí do práce?
Nevím, podle čeho rozlišujete psa do bytu, tedy domácího a psa venkovního.

Fenku nechcete, nemáte ji ráda, nevychovala jste ji, nechcete se o ni starat, ona od Vás utíká, DARUJTE ji. To myslím bude nejlepší řešení pro všechny.

Chápu, že se Vám nelíbí, že se řeší gramatika, ale... přečetla jste si to po sobě? Fakt Vám nepřijde divné, že první věta je delší než 3 řádky? Bez čárek, s hrubkami, chybami a nesmysly. Prostě tak si píši - ostatní pochopí a jestli ne, tak jsou divní a radši budou řešit gramatiku.

No a závěr je vyloženě excelentní - ano, politujte se, jste "chudinka", co má venkovního psa, o kterého se nestará, a nikdo Vás tu nechápe a nepolituje.

31.12.2015 09:45

Lucie, do které třídy zvláštní školy chodíš?
Forma i obsah tvých příspěvků je jeden děs.

31.12.2015 10:15
wejka

XXX.XXX.57.129

To je ten novy trend podlozek?kdy pak pes absolutne nechape kam se ma vlastne po... Nase fenka vydrzela kolem pul roku 8hod., nerikam ze se nepocurala radosti, kdyz jsme prisli domu nebo se ji obcas nestalo, ze se pocurala...ale u vas to je lenost a jak ctu, pes je na druhe koleji a je pro vas přítěž ! A s tim pachem to jste me dostala.. Takze vlastne co rasa-to jiny smrad

31.12.2015 10:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

wejka napsal(a):
To je ten novy trend podlozek?kdy pak pes absolutne nechape kam se ma vlastne po... Nase fenka vydrzela kolem pul roku 8hod., nerikam ze se nepocurala radosti, kdyz jsme prisli domu nebo se ji obcas nestalo, ze se pocurala...ale u vas to je lenost a jak ctu, pes je na druhe koleji a je pro vas přítěž ! A s tim pachem to jste me dostala.. Takze vlastne co rasa-to jiny smrad

Já myslím, že dotyčná už sem nezavítá. Už se tu jen zbytečně rozčilujeme... Kéž se ten pes dostane do rukou někomu, kdo jej bude mít rád...

31.12.2015 11:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

wejka napsal(a):

Nemyslím, že je to nový trend. Dřív se taky používaly třeba noviny, ale nikdo doma nechtěl mít "prohrcané" smradlavé noviny a tak štěně trénoval. Nyní se už nepoužívají noviny (nedivím se, nesají, zkoušela jsem), ale používají se psí podložky nebo i dětské podložky. A protože podložky tak strašně nesmrdí (jako noviny), tak se to stává součástí domácností.
Taky to nechápu, ale je to tak, zvlášť u malých pejsků jako jsou čivavy (prý mají malé močové měchýře a tak méně vydrží ).

31.12.2015 13:21
Šarina

XXX.XXX.231.146

Zadavatelka se sice urazila a prý odešla, ale mě z ní stále mrazí...
Byla by to možná sranda, ty její šílené příspěvky (pravda, tohle snad nemohlo být ani automatickou opravou, leda by měla blbě nastavenej jazyk telefonu, ale neumím si představit, jaká automatická oprava by jí tolerovala opakovaný termín "do pusi"), ale je mi šíleně líto jak toho venkovního nemilovaného a nevychovávaného psa, tak je mi líto i toho domácího psa, protože vlastně ani ten nemůže být milován a vychováván- s tímhle přístupem... a je mi líto toho malého děcka, který v tom prostředí vyrůstá a čerpá z něho pro svůj život.

31.12.2015 13:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Můžem se tady vztekat jak chceme, stejně je to houby platné. Řeší se, že by si lidi měli dělat papíry na psy(řidičák ) ale on je problém hlubší, mám dojem, že ani papíry na děti by neškodily...

Lucie17

31.12.2015 17:56
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Jo tak pejska máme radi oba nemají se špatně mají čerstvou vodu, dostávají granulky a mnamky.hrcet znamená curat to sem netušila že to slovo nikdo nezná haha. A nesnáším lidí kteří se povysuji že lip ovládá gramatiku.no tak mám chyby ale některé dělá i tablet ale to asi nikomu nevysvetlim.nečekaně že mě tady bude někdo litovat přišla sem si pro radu a ne proto co posete že se má u nás zle. Boudu má zateplenou a velkou nemá se špatně nevím co víc pro ní udělat v létě jsme s ní dovadeli venku.já už to nebudu řešit ne s vama tady.to je rada člověku nadávat než vyřešit problém.

Lucie17

31.12.2015 18:00
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Jo a nás bichonek vydrží v pohodě i 9 hodin kdyz jsme chodily oba do práce vydrží i presnoc ale ta malá ne ikdyz před spaním jsme s ní chodily ven vycurat.

31.12.2015 18:16
Clayton

XXX.XXX.104.9

Lucie17 napsal(a):
Jo tak pejska máme radi oba nemají se špatně mají čerstvou vodu, dostávají granulky a mnamky.hrcet znamená curat to sem netušila že to slovo nikdo nezná haha. A nesnáším lidí kteří se povysuji že lip ovládá gramatiku.no tak mám chyby ale některé dělá i tablet ale to asi nikomu nevysvetlim.nečekaně že mě tady bude někdo litovat přišla sem si pro radu a ne proto co posete že se má u nás zle. Boudu má zateplenou a velkou nemá se špatně nevím co víc pro ní udělat v létě jsme s ní dovadeli venku.já už to nebudu řešit ne s vama tady.to je rada člověku nadávat než vyřešit problém.

A proč s ní venku nedovádíte i teď ? V čem je problém...? Musíte se jí trošku věnovat, chodit na procházky atp. Ne ji zavřít na zahradu a běhej si.

31.12.2015 18:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):

DARUJTE JI, jinou radu Vám tu nikdo nedá.

Slovo hrcet nebo vyhrcet (nebo hrČet?) asi není spisovné slovo, že? To tak nějak víte, co?
Vaše příspěvky nemají hlavu ani patu, všichni se snažíme vyluštit, co jste nám vlastně chtěla sdělit a téměř všichni jsme se shodli na tom - darovat fenku někomu jinému.
To Vám očividně jako rada nestačí, to jste nechtěla slyšet. Tak se politujte a my všichni politujeme Vaši fenku.

31.12.2015 18:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):
Jo a nás bichonek vydrží v pohodě i 9 hodin kdyz jsme chodily oba do práce vydrží i presnoc ale ta malá ne ikdyz před spaním jsme s ní chodily ven vycurat.

Kdoví kdo bišonka vychovával.
Tvrdíte, že jste vychovali jednoho vnitřního psa, pak jsme si pořídili toho venkovního. Venkovní byl doma s vnitřním psem, ale toho venkovního se Vám nepovedlo vychovat, neodkoukal to od toho vychovaného vnitřního psa, tak jste toho venkovního vykopli na tu zahradu.
To je blbost, co?

31.12.2015 18:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Vemte ji do baráku nebo zmrzne.

31.12.2015 20:11
domcaast

XXX.XXX.44.197

Lucie17 napsal(a):

No očividně to nebere všechny chybi

Lucie17

31.12.2015 20:17
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Každý pes nežije jen doma a i majitele ji měli venku.znám spoustu lidí co mají psy venku a ne doma nás bichonek si umí říct sama kdyz potřebuje curat a teď si s ní nehrají protože je venku zima a melej ještě nechodí sám aby jsme nechali venku a v kočárku mi nevydrží na miste ale musím jezdit tak jak si hrát se psem?

31.12.2015 20:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

To čeká na řetězu až zmrzne ?
To dokáže ženská......a matka.....no přecitlivělá fakt nejsi.
Radu nechceš, proč sem lezeš?
Máme si kazit večer ?

31.12.2015 20:53
awake

XXX.XXX.115.136

Lucie17 napsal(a):
Každý pes nežije jen doma a i majitele ji měli venku.znám spoustu lidí co mají psy venku a ne doma nás bichonek si umí říct sama kdyz potřebuje curat a teď si s ní nehrají protože je venku zima a melej ještě nechodí sám aby jsme nechali venku a v kočárku mi nevydrží na miste ale musím jezdit tak jak si hrát se psem?

Každý pes opravdu nežije doma.
Měla jsem dva velké psy venku a dva velké psy doma. K tomu jedno malé dítě. Šlo hraní s dítětem i se psama
To byla tenkrát pohodička oproti tomu co mám teď za počet dětí a zvířat

31.12.2015 21:26
Šarina

XXX.XXX.231.146

Lucie17 napsal(a):

BOŽE...ONO JE TO DÍTĚ JEJÍ!

31.12.2015 22:02
wejka

XXX.XXX.57.129

Lucie17 napsal(a):

Venku je v zime zima.. Aha, kdoby to byl rekl :D a v lete moc teplo..vy jste opravdu sobec zenska ! Doma si ted slavite v teplu a fenka nekde uvazana venku, kolem ni to boucha ale co!doufam, ze ten plot zase preskoci a vezme si ji nekdo kdo ji da vse co si zaslouzi!nedivim se, ze furt utika, kdo by od vas neutekl...

Lucie17

3.1.2016 21:13
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Tak když sem tak špatná a myslíte si že se má pes špatně tak se s malim odstěhují do boudy a pes bude doma teda když mají být vsichni psy v baráků a žádny venku :D.

3.1.2016 21:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):
Tak když sem tak špatná a myslíte si že se má pes špatně tak se s malim odstěhují do boudy a pes bude doma teda když mají být vsichni psy v baráků a žádny venku :D.

Proč jste ji pořád nikomu nedarovala?
Venku je zima, v noci mrzne a fenka je pořád venku sama. Nemáte čas se jí věnovat - máte přece jako jediná na světě malé dítě a k tomu psy.
Kydy o tom, jak se odstěhujete s dítětem do boudy, si nechte od cesty. Všichni víme, že je to jen takové blábolení do větru.
Bylo Vám to tady řečeno několikrát - nikdo Vás nepolituje, darujte fenku někomu, kdo ji bude mít rád.

3.1.2016 21:55
imattree

XXX.XXX.109.4

Lucie17 napsal(a):

Naše štěně (4 měsíce) se doma počůrá jen výjimečně, zaprvé jsme s ním chodili od malička co hodinu ven (Třeba jen na pět minut), zadruhé má pudy, prakticky žádný pes si od přírody neznečišťuje místo, kde spí, kde jí, kde je "mládě", zatřetí viděl, že dospělí psi se také vyprazdňují venku (Navíc, asi pudově, co nejdál od vchodových dveří, co se stolice týče).

Netvrďte mi, že dopoledne a odpoledne nemáte čas ani nějakých 15 minut, aby jste si se psem pohrála, pokud je dítě ještě malé, tak určitě spí dopoledne i odpoledne a večer dříve než vy, pokud je vetší, tak si pravděpodobně dokáže v postýlce či ohrádce chvilku o samotě hrát. Netvrdím, ať ho necháte čtvrt hodiny samotné, ale na záchod si ho s sebou asi taky pokaždé neberete.

Pokud se psa nechcete zbavit, tak bych to zkusil od začátku, jako kdyby šlo o nové štěně, s tím, že bych ho vzal do domácnosti, každou chvilku ho pustil na zahradu vyvenčit, začal ho učit, cvičit (To se dá i večer u ordinace), chválil bych ho za vyprazdňování se venku, ale netrestal za to, že to udělá vevnitř, zkusil bych ho začít trénovat na klec, aby měl své jisté místo a skrýš, bral bych ho na procházky, když bych šel s kočárkem, zkoušel bych jednoduché povely typu sedni, lehni, přines, popros, převal se, podej pac, "plácnem si", zkusil bych i třeba plnící hračky na zabavení, atd. Prostě jako s úplně novým psem, každý pes je jiný a každý se čistotě naučí jinak rychle, klidu o samotě jinak rychle, poslušnosti jinak rychle.

Hlídat může i vevnitř, bišonek určitě také štěkne na návštěvy nebo zvonek.

Nic si nedělejte z reakcí tady, oni sice nebyli úplně nejpříjemnější, ale většina z lidí tu jsou zarytí milovníci psů a to co popisujete nezní zrovna ideálně.

A gramatika by se opomíjet neměla, jazyk je jeden ze základních znaků národa a věřím, že jsme všichni na náš národ a jeho znaky a vlastnosti hrdí.

3.1.2016 21:57
imattree

XXX.XXX.109.4

Navíc, třeba zjistíte, že vám dítě perfektně zabaví a unaví pohled na to, jak si radostně hrajete se psem, třeba se bude smát, bude v kočárku nadskakovat, atd. A myslím, že všichni rodiče jsou vděční za každý způsob jak zabavit a unavit potomka.

3.1.2016 22:02
Šarina

XXX.XXX.231.146

Lucie17 napsal(a):

Vy jste mi ale ftipná osoba... všichni se tu řežou smíchy.
Zvládnout soužití malého děcka a psů, to je něco, co si tu nikdo neumíme představit.
-
Proboha, darujte místo těch "fórů" KONEČNĚ toho nebohého nemilovaného venkovního psíka někomu, kdo mu poskytne DOMOV!

3.1.2016 22:07
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

imattree napsal(a):
Naše štěně (4 měsíce) se doma počůrá jen výjimečně, zaprvé jsme s ním chodili od malička co hodinu ven (Třeba jen na pět minut), zadruhé má pudy, prakticky žádný pes si od přírody neznečišťuje místo, kde spí, kde jí, kde je "mládě", zatřetí viděl, že dospělí psi se také vyprazdňují venku (Navíc, asi pudově, co nejdál od vchodových dveří, co se stolice týče).

Netvrďte mi, že dopoledne a odpoledne nemáte čas ani nějakých 15 minut, aby jste si se psem pohrála, pokud je dítě ještě malé, tak určitě spí dopoledne i odpoledne a večer dříve než vy, pokud je vetší, tak si pravděpodobně dokáže v postýlce či ohrádce chvilku o samotě hrát. Netvrdím, ať ho necháte čtvrt hodiny samotné, ale na záchod si ho s sebou asi taky pokaždé neberete.

Pokud se psa nechcete zbavit, tak bych to zkusil od začátku, jako kdyby šlo o nové štěně, s tím, že bych ho vzal do domácnosti, každou chvilku ho pustil na zahradu vyvenčit, začal ho učit, cvičit (To se dá i večer u ordinace), chválil bych ho za vyprazdňování se venku, ale netrestal za to, že to udělá vevnitř, zkusil bych ho začít trénovat na klec, aby měl své jisté místo a skrýš, bral bych ho na procházky, když bych šel s kočárkem, zkoušel bych jednoduché povely typu sedni, lehni, přines, popros, převal se, podej pac, "plácnem si", zkusil bych i třeba plnící hračky na zabavení, atd. Prostě jako s úplně novým psem, každý pes je jiný a každý se čistotě naučí jinak rychle, klidu o samotě jinak rychle, poslušnosti jinak rychle.

Hlídat může i vevnitř, bišonek určitě také štěkne na návštěvy nebo zvonek.

Nic si nedělejte z reakcí tady, oni sice nebyli úplně nejpříjemnější, ale většina z lidí tu jsou zarytí milovníci psů a to co popisujete nezní zrovna ideálně.

A gramatika by se opomíjet neměla, jazyk je jeden ze základních znaků národa a věřím, že jsme všichni na náš národ a jeho znaky a vlastnosti hrdí.

Já myslím, že kdyby zadavatelka chtěla něco změnit, tak už na tom pracuje. Ale z jejích příspěvků mi opravdu přijde, že k tomu psovi moc nemá ani vztah. Když o psovi říká, že je neponaučitelnej a hloupej, že se ani nedokáže naučit chodit čůrat na podložku - ano, ten pes to sám nejspíš nedokáže, musí ho to naučit panička. Přijde, mi že zadavatelka má hrozné rozdíly mezi psem co je doma a psem co je venku. Bišonek se všechno naučil sám, je boží ale ten pes venku je prostě blbej.Taky mám jednoho psa doma, jednoho venku, ale oba je mám ráda stejně, a oboum se snažím věnovat stejně.

3.1.2016 22:12
imattree

XXX.XXX.109.4

marcelaamax napsal(a):
Já myslím, že kdyby zadavatelka chtěla něco změnit, tak už na tom pracuje. Ale z jejích příspěvků mi opravdu přijde, že k tomu psovi moc nemá ani vztah. Když o psovi říká, že je neponaučitelnej a hloupej, že se ani nedokáže naučit chodit čůrat na podložku - ano, ten pes to sám nejspíš nedokáže, musí ho to naučit panička. Přijde, mi že zadavatelka má hrozné rozdíly mezi psem co je doma a psem co je venku. Bišonek se všechno naučil sám, je boží ale ten pes venku je prostě blbej.Taky mám jednoho psa doma, jednoho venku, ale oba je mám ráda stejně, a oboum se snažím věnovat stejně.

Ten vnitřek jsem psal hlavně proto, že má jít o psa typu německého pinče, což mi nepřijde jako typicky venkovní plemeno.

Nemyslím si, já v zoufalých situacích píši podobné vyhrocené neuvážené nesmysly, kdyby nechtěla situaci řešit, tak se na nic neptá.

3.1.2016 22:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):

Fence přeji, aby konečně zdrhla někam, kde si ji nechají a už Vám ji nevrátí.
A pak budete mít obě klid.

3.1.2016 22:23
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

imattree napsal(a):
Ten vnitřek jsem psal hlavně proto, že má jít o psa typu německého pinče, což mi nepřijde jako typicky venkovní plemeno.

Nemyslím si, já v zoufalých situacích píši podobné vyhrocené neuvážené nesmysly, kdyby nechtěla situaci řešit, tak se na nic neptá.

Jasně, ale to už tady zadavatelce psalo spoustu lidí, že to není pes na ven, ať ho vezme domů, ona očividně nechce. Pes je podle ní blbej a tak se prostě nenaučí čistotnosti. Navíc jí podle ní doma smrdí. Spoustu lidí ji tu psalo, ať se psovi věnuje, ale ona se mu nemůže věnovat, protože je venku zima. Řekla bych, že kdyby toho psa někomu darovala, tak jí ani nebude chybět, vždyť je venku a ona za ním pomalu ani nechodí, takže o něm téměř neví.

3.1.2016 22:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.85

Lucie17 napsal(a):

A ještě to bude chtít hřejivou šálu z pořádnýho řetězu.

3.1.2016 22:32
imattree

XXX.XXX.109.4

marcelaamax napsal(a):
Jasně, ale to už tady zadavatelce psalo spoustu lidí, že to není pes na ven, ať ho vezme domů, ona očividně nechce. Pes je podle ní blbej a tak se prostě nenaučí čistotnosti. Navíc jí podle ní doma smrdí. Spoustu lidí ji tu psalo, ať se psovi věnuje, ale ona se mu nemůže věnovat, protože je venku zima. Řekla bych, že kdyby toho psa někomu darovala, tak jí ani nebude chybět, vždyť je venku a ona za ním pomalu ani nechodí, takže o něm téměř neví.

To si nemyslím - zase.

Většina lidí reaguje na útok útokem (A reakce zde už od začátku nebyly zrovna přívětivé), vymýšlí si, atd. jen aby nemuseli přiznat svoji chybu, z části je to ješitnost, z části to, že je nám už od malička vtloukáno do hlavy, že udělat chybu je hodně špatné, tím pádem přiznat si ji je slabost (Což nás nikdo neučí, ale většina z nás má takový ten strach, jako že tím, že uděláme chybu někoho zklameme, nebo, že když se o ní někdo dozví přijde "trest").

3.1.2016 22:35
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

imattree napsal(a):
To si nemyslím - zase.

Většina lidí reaguje na útok útokem (A reakce zde už od začátku nebyly zrovna přívětivé), vymýšlí si, atd. jen aby nemuseli přiznat svoji chybu, z části je to ješitnost, z části to, že je nám už od malička vtloukáno do hlavy, že udělat chybu je hodně špatné, tím pádem přiznat si ji je slabost (Což nás nikdo neučí, ale většina z nás má takový ten strach, jako že tím, že uděláme chybu někoho zklameme, nebo, že když se o ní někdo dozví přijde "trest").

No jo no, každej na to máme jinej názor

Lucie17

3.1.2016 22:39
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Imattree tak dítě mám skoro rocni doma ho nechat nemůžu pořad něco obchází a na vše sahá a strka do pusy ohradku už sem dala dávno pryč má svůj koutek kde má hračky a když ho dam do postylku tak mi tam brečí když sem pryc.když dam maliho spát tak se starým o domacnost. Jak pisete že se pes do své postele nevycura tak ona cura všude i do pelechu.říkáte mi jak mám psa dat pořad dom ale je to pes na ven a venku má výběh to si myslím žeje snad lepsi pro toho psa než být zavřeny doma.doma se s nad neprobehne a na vodíku už vůbec ne.jako stěně jsme ji přes zimu měli doma a jak se oteplilo tak šla ven a byla tam spokojena jenže pak jsme ji zmenšily výběh protože nám dodelavaly plot a ona se naučila šplhat po plotě a od té doby to dělá ikdyz jsme výběh po dodelani plotu opět zvětšily.chtěla sem radu jak udělat aby neutikala a pořad slyším jak ji někomu dat a že sem špatná ženská a matka.s kočárkem se nadvur ani nedostanu jediné přes barak máme zatím provizorní branku která bude až na jare. Má zateplenou boudu a daly jsme ji tam i oblečení aby měla teplo může si zalist do zadu do boudy ale leží u dveří je pustena a zatim neutekla.

3.1.2016 22:44
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Lucie17 napsal(a):
Imattree tak dítě mám skoro rocni doma ho nechat nemůžu pořad něco obchází a na vše sahá a strka do pusy ohradku už sem dala dávno pryč má svůj koutek kde má hračky a když ho dam do postylku tak mi tam brečí když sem pryc.když dam maliho spát tak se starým o domacnost. Jak pisete že se pes do své postele nevycura tak ona cura všude i do pelechu.říkáte mi jak mám psa dat pořad dom ale je to pes na ven a venku má výběh to si myslím žeje snad lepsi pro toho psa než být zavřeny doma.doma se s nad neprobehne a na vodíku už vůbec ne.jako stěně jsme ji přes zimu měli doma a jak se oteplilo tak šla ven a byla tam spokojena jenže pak jsme ji zmenšily výběh protože nám dodelavaly plot a ona se naučila šplhat po plotě a od té doby to dělá ikdyz jsme výběh po dodelani plotu opět zvětšily.chtěla sem radu jak udělat aby neutikala a pořad slyším jak ji někomu dat a že sem špatná ženská a matka.s kočárkem se nadvur ani nedostanu jediné přes barak máme zatím provizorní branku která bude až na jare. Má zateplenou boudu a daly jsme ji tam i oblečení aby měla teplo může si zalist do zadu do boudy ale leží u dveří je pustena a zatim neutekla.

Ale vždyť Vám tady všichni radí, jak zabránit útěkům - je to jednoduché - začít se psovi věnovat. A že na vodítku se neproběhne? Rozhodně lepší procházka na vodítku, než aby byla celé dny zavřená ve výběhu. Ona si sama jen tak ve výběhu běhat nebude, aby se vyběhala. A jestli má boudu někde vzadu, tak se ani nedivím, že do boudy neleze a leží u dveří - nejspíš touží po společnosti a trpělivě čeká, než někdo vyjde ven.

3.1.2016 22:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):

No jo, vše je jinak než před pár dny.
Najednou je fenka spokojená a nikam neutíká, asi je šťastná.

3.1.2016 22:46
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Lucie17 napsal(a):

Shrnula bych to asi takto: Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody

3.1.2016 22:49
imattree

XXX.XXX.109.4

V oblečení se drží vlhkost, kterou tam pes nanese, takže způsobí spíše chlad.

K důvodům vnitřní ubikace jsem se už vyjadřoval.

Pes je vysoce sociální zvíře, tudíž bude radši se svojí smečkou než "si běhat". Dokazuje to i to, že leží u dveří, chce vám být na blízku a hlídá si vás, aby jí neutekl žádný moment, který by s vámi mohla strávit.

To si pravděpodobně bude asi nejistá, pokud si znečistí i svůj vlastní pelíšek. Ví vůbec, že je to její pelíšek? Že je to jen její místo, kam jí nikdo nepoleze a kde se může cítit bezpečně? Má šanci se co nejčastěji vyprázdnit mimo pelíšek, než se naučí, že tam nemusí?

A k volnému času, na to se asi nedá reagovat jinak než trochu arogantně "Holt jste si pořídila psa, tak se mu musíte trochu věnovat." Co manžel, ten si s ní ráno před prací nemůže deset minut pohrát?

K dítěti, nikdy není ani na pět minut samo? Nikdy ho nevozí babička/teta/děda/tatínek, eventuálně se s nikým blízkým nemůžete domluvit, že by vám ho třeba na dvě hodinky dvakrát v týdnu pohlídal, když máte dva psy, staráte se o domácnost a ještě k tomu opravujete dům?

Lucie17

3.1.2016 22:50
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Od té paní co jsme si ji vzali tak už ji vrátili a my si ji vzali a paní ji měla taky na dvorku i její mámu to by ji snad měla doma kdyby to byl domácí pes ne?snažím se situaci řešit ale už opravdu nevím jak ji učit curat venku a ne doma a vzali jsme si ji s tím že to je pes ven a že venku bude jen jako stěně sem slyšela že se na zimu dává dóm a to byla a pak už šla ven.

3.1.2016 22:53
imattree

XXX.XXX.109.4

Lucie17 napsal(a):
Od té paní co jsme si ji vzali tak už ji vrátili a my si ji vzali a paní ji měla taky na dvorku i její mámu to by ji snad měla doma kdyby to byl domácí pes ne?snažím se situaci řešit ale už opravdu nevím jak ji učit curat venku a ne doma a vzali jsme si ji s tím že to je pes ven a že venku bude jen jako stěně sem slyšela že se na zimu dává dóm a to byla a pak už šla ven.

A podle čeho se psi dělí na domácí a venkovní?

3.1.2016 22:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.85

Podle Lucie.

3.1.2016 22:56
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Lucie17 napsal(a):

Jak je fena velká? kolik má kg? Jaký má typ srsti? Nemáte fotku fenky? Pokud by měla typ srsti například jako rotvajler, tak když ji pořádně zateplíte boudu (a dáte nejlépe někam ke dveřím, nebo tak aby z boudy na dveře viděla), tak může být venku. Pokud má ale typ srsti jako pinč, tak jí to asi venku moc svědčit nebude. Ale jde tady hlavně o ten kontakt s fenou. Pes prostě potřebuje kontakt, musí trpět když je celé dny venku sama.

3.1.2016 22:57
imattree

XXX.XXX.109.4

Při učení čistotnosti také pomáhá brát psa na místa, kde se venčí jiní psi. Pachy a hormony je nějak "stimulují." ( ).

3.1.2016 22:57
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

rapotacka11 napsal(a):
Podle Lucie.

Lucie17

3.1.2016 23:00
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Takže jinak nepochopily jste to u dveří sem myslela v boudě u dveří leží a boudu má naproti našemu francouzskému oknu dvůr je dost velký na vybehani co se týče toho pelisku tak tam ležely spolu s bichonkem kterém si nechal vše líbit a lehavala dokonce i na ni. Přiznává že nyní nemám moc čas a manžel si s ní ráno fakt pohrat nemůže to by musel vztavat tak ve 2hodiny ráno.

Lucie17

3.1.2016 23:04
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Mám jen tuhle jako stěně možná mám v PC ale to teď nevím.

3.1.2016 23:04
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Lucie17 napsal(a):
Takže jinak nepochopily jste to u dveří sem myslela v boudě u dveří leží a boudu má naproti našemu francouzskému oknu dvůr je dost velký na vybehani co se týče toho pelisku tak tam ležely spolu s bichonkem kterém si nechal vše líbit a lehavala dokonce i na ni. Přiznává že nyní nemám moc čas a manžel si s ní ráno fakt pohrat nemůže to by musel vztavat tak ve 2hodiny ráno.

Takže jinak - taky jste asi nepochopila - to, že má pes velký dvůr opravdu nestačí. On si po tom dvoře nebude sám běhat aby se vyběhal. Myslíte, že si tam jako bude běhat dokolečka aby se vyběhal? A i kdyby si tam dokolečka běhal, přijde vám to jako vhodné vytížení psa?
Nejste jediní, kteří mají psa a pracují. Spoust lidí vstává dříve, aby se věnovali psovi (zejména teda ti, co mají psi vevnitř). Když se manžel vrátí z práce, také se jí nemůže věnovat?
Nebo nemůžete si jí pustit domů a věnovat se jí chvíli doma? Když už vy za ní ven nemůžete. - Ale to zase nebude dobré teď vzhledem k počasí.
A ještě otázka, s tím bišonkem taky vůbec nechodíte na procházky?

Lucie17

3.1.2016 23:06
Lucie17

XXX.XXX.27.98

A boudu má zateplení polistyrenem má ji pěkně bytelnou a těžkou sama sem ji s manželem nesla kterou ji dokonce dělal sám aby se měla dobře a bylo ji tam teplo.

imattree

XXX.XXX.109.4

Lucie17 napsal(a):

Takže jinak manžel vstává ve 2:15?

Pes se ale sám nevyběhá, potřebuje k tomu podněcovat. Potřebuje hodit míček, potřebuje, aby někdo běžel s ním, aby se s ním někdo "pral."

Taky, pokud by byla vevnitř, můžete se jí věnovat i teď:
1) Napíšu příspěvek
2) Dám povel sedni
3) Zkusím nový povel, třeba lehni
4) Přečtu si reakce, napíši další příspěvek
5) Zkusím lehni

Záležitost 5 minut.

Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):

Proč jste založila tuhle diskusi?
Žádná rada Vám není dobrá, darovat ji nechcete, věnovat se jí nechcete (teda pardon, nemůžete, máte to dítě), mít ji v domě taky nechcete.
Já jsem opravdu nepochopila, o čem celá tahle diskuse je.

P.S. Opravdu Vám přijde normální, že Vaše věta je delší než 3 řádky a nemá ani jednu čárku? Čtete po sobě, co jste napsala?

3.1.2016 23:08
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Lucie17 napsal(a):
A boudu má zateplení polistyrenem má ji pěkně bytelnou a těžkou sama sem ji s manželem nesla kterou ji dokonce dělal sám aby se měla dobře a bylo ji tam teplo.

Kolik fenka váží? A jak velkou má boudu?

3.1.2016 23:09
imattree

XXX.XXX.109.4

Fiona.Praha napsal(a):
Proč jste založila tuhle diskusi?
Žádná rada Vám není dobrá, darovat ji nechcete, věnovat se jí nechcete (teda pardon, nemůžete, máte to dítě), mít ji v domě taky nechcete.
Já jsem opravdu nepochopila, o čem celá tahle diskuse je.

P.S. Opravdu Vám přijde normální, že Vaše věta je delší než 3 řádky a nemá ani jednu čárku? Čtete po sobě, co jste napsala?

Prosím vás, paní reaguje a očividně se nad situací teď zamýšlí, nepřecházejme zase do útočného módu, tím nikdy nic nevyřešíme.

3.1.2016 23:11
imattree

XXX.XXX.109.4

Ještě pokud neudrží moč, tak bych zkusil veterinu, jestli nemá třeba problém s ledvinami nebo zánět močového měchýře. Myslím, že tahle možnost tu ještě nezazněla.

3.1.2016 23:13
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

imattree napsal(a):
Ještě pokud neudrží moč, tak bych zkusil veterinu, jestli nemá třeba problém s ledvinami nebo zánět močového měchýře. Myslím, že tahle možnost tu ještě nezazněla.

Zadavatelka nemá čas se psovi věnovat pár minut denně, pochybuji, že bude mít čas a chuť jet se psem na veterinu.

Lucie17

3.1.2016 23:14
Lucie17

XXX.XXX.27.98

S bichonkem ven chodim a vodítko mam jedno druhy mi ta venku prekousala jenže kdy jsme braly tu malou ven na vodíku tak se na něm malém uskrtila protože tahala běžela jako stenatko jsme ji nedávaly na vodítko.

3.1.2016 23:14
imattree

XXX.XXX.109.4

marcelaamax napsal(a):
Zadavatelka nemá čas se psovi věnovat pár minut denně, pochybuji, že bude mít čas a chuť jet se psem na veterinu.

Ale myslím, že nezmínit to by byla chyba.

(Očividně dnes nedělám nic jiného, jen myslím ).

3.1.2016 23:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

imattree napsal(a):
Prosím vás, paní reaguje a očividně se nad situací teď zamýšlí, nepřecházejme zase do útočného módu, tím nikdy nic nevyřešíme.

Co si myslíte, že vyřešíte?
Urazí se, jaká je chudinka nepochopená.
Nechce a nebude fenku řešit, přijde jí to normální a správné.

Možná, kdyby jí někdo nabídl peníze za fenku, tak by ji prodala, protože k ní očividně nemá vztah. A pravděpodobně by šla a pořídila si jiného venkovního psa na dvůr do boudy, které ho by taky nevychovávala a doufala by, že ten utíkat nebude.

To je můj názor a zřejmě ho nezměním.

3.1.2016 23:17
krysak

XXX.XXX.118.52

Lucie17 napsal(a):
Mám jen tuhle jako stěně možná mám v PC ale to teď nevím.

Tohle zrovna nevypadá jako pes na ven.

3.1.2016 23:17
imattree

XXX.XXX.109.4

Lucie17 napsal(a):
S bichonkem ven chodim a vodítko mam jedno druhy mi ta venku prekousala jenže kdy jsme braly tu malou ven na vodíku tak se na něm malém uskrtila protože tahala běžela jako stenatko jsme ji nedávaly na vodítko.

Cvičit na piškot chůzi u nohy. Pokud jako štěně chodila bez vodítka, tak asi trochu umí přivolání atd. tak zkusit třeba jen vypilovat, vždycky mít obrovskou radost, když k vám přijde, sypat ze sebe piškoty, když je u vás (Vždycky je lepší být chodící robot na pamlsky a mít psa pod kontrolou než neovladatelný pes.).

3.1.2016 23:19
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Lucie17 napsal(a):

Pane bože kolik korun dneska stojí vodítko? Nebo prostě si vzít nějaký obyčejný provaz. Ano ona tahala - právě z toho důvodu, že jako štěně jste ji na vodítku nenaučili chodit. Psy se nerodí s tím, že jsou čistotní, že umí chodit na vodítku, že poslouchají. Opravdu ne. To všechno je musí člověk naučit.

3.1.2016 23:20
Šarina

XXX.XXX.231.146

imattree napsal(a):

Vy máte vážně pocit, že se paní "zamýšlí"?
Můžete tady v diskuzi najít ten okamžik, kdy se aspoň jednou zamyslela?

(Závidím vám váš entuziasmus, ale něco vám prozradím, mezi námi děvčaty: my tady na Ifauně lautr nic "nevyřešíme" a vy ji nenaučíte, jak vycvičit či vychovat psa.)

Vám je líto té zadavatelky, že se do ní lidi navážejí... ale mně je líto toho nešťastného psa, který je na ní plně závislý... a dny plynou:(.

3.1.2016 23:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):

"...druhý mi ta venku překousala..."

Máte krásný vztah k fence, kvůli které jste založila diskusi.

3.1.2016 23:26
imattree

XXX.XXX.109.4

Šarina napsal(a):
Vy máte vážně pocit, že se paní "zamýšlí"?
Můžete tady v diskuzi najít ten okamžik, kdy se aspoň jednou zamyslela?

(Závidím vám váš entuziasmus, ale něco vám prozradím, mezi námi děvčaty: my tady na Ifauně lautr nic "nevyřešíme" a vy ji nenaučíte, jak vycvičit či vychovat psa.)

Vám je líto té zadavatelky, že se do ní lidi navážejí... ale mně je líto toho nešťastného psa, který je na ní plně závislý... a dny plynou:(.

" Přiznává že nyní nemám moc čas a manžel si s ní ráno fakt pohrat nemůže to by musel vztavat tak ve 2hodiny ráno."

Alespoň odpovídá na otázky. Poskytnutím rad, které by mohly pomoci snad nic nezkazím.

Zadavatelky mi není líto, ale tím že na ni budu útočit jí žádnou radu nebo tip předat nemůžu. Takhle je alespoň šance, že se fenka bude mít lépe.

Lucie17

3.1.2016 23:27
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Tak s pánem imattree se dá aspon komunikovat zbytek píše pořad to stejný ten problém s moci mě nenapadlo teď někdy máme jet na většinu na preockovani tak se zeptam jo a pro Fiona.Praha čárky nepisu no moje chyba ale nikdo si nikdy nestezoval.

3.1.2016 23:29
imattree

XXX.XXX.109.4

Lucie17 napsal(a):
Tak s pánem imattree se dá aspon komunikovat zbytek píše pořad to stejný ten problém s moci mě nenapadlo teď někdy máme jet na většinu na preockovani tak se zeptam jo a pro Fiona.Praha čárky nepisu no moje chyba ale nikdo si nikdy nestezoval.

Jen tak popíchnutí, fenka si taky nestěžuje a očividně i vám je už jasné, že něco není úplně ideální.

3.1.2016 23:29
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Lucie17 napsal(a):

Ano, pořád se tu řeší to samé, tak Vám ostatní dávají pořád ty samé rady smajlík Jinak teda podle fotky to opravdu nevypadá jako pejsek na ven

3.1.2016 23:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lucie17 napsal(a):

Nepíšete háčky, čárky a děláte hrubky. Poslední příspěvek byl jedna jediná věta.
Všichni se snažíme rozluštit ty bláboly, abychom pochopili, co se nám snažíte říct.

Mně už to snažilo, jsem přesvědčená, že o fenku zájem nemáte, necháte ji hnít venku na dvoře, ať si tam dělá, co chce.

Mám trošku podezření, jestli nejste nudící se dítě.

3.1.2016 23:34
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Je to sice smutné, ale když se nad tím zamyslím, tak takových psů je všude spousta. Jsem z vesnice takže to přímo tady vidím. Většina psů je tu jen na dvoře, dostávají zbytky a nikdo se jim nevěnuje. Akorát teda to jsou většinou alespoň chlupatí voříšci, který mají alespoň srst na to být venku. A ve většině případů, je jich na tom dvoře víc, takže mají aspoň společnost.
Tady na vesnici to prostě většina lidí bere tak, že psa u boudy měli vždycky, a tak tam prostě vždycky bude. Většinou jsou to starší lidi.
Ale nechápu, že někdo, kdo má jednoho psa doma, nechá venku druhého psa takhle trpět. Pokud vám k tomu, aby jste s fenkou chodila ven chybí opravdu jen vodítko, klidně Vám nějaké zašlu. Vodítko na takhle malou fenku se dá koupit i u vietnamců, kde bude stát asi tak 20 korun.

Lucie17

3.1.2016 23:35
Lucie17

XXX.XXX.27.98

U nohy už chodit nechtěla utíkala jinam a neposlechla na zavolání tak jsme pak chodily s vodítkem.

3.1.2016 23:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

marcelaamax napsal(a):
Je to sice smutné, ale když se nad tím zamyslím, tak takových psů je všude spousta. Jsem z vesnice takže to přímo tady vidím. Většina psů je tu jen na dvoře, dostávají zbytky a nikdo se jim nevěnuje. Akorát teda to jsou většinou alespoň chlupatí voříšci, který mají alespoň srst na to být venku. A ve většině případů, je jich na tom dvoře víc, takže mají aspoň společnost.
Tady na vesnici to prostě většina lidí bere tak, že psa u boudy měli vždycky, a tak tam prostě vždycky bude. Většinou jsou to starší lidi.
Ale nechápu, že někdo, kdo má jednoho psa doma, nechá venku druhého psa takhle trpět. Pokud vám k tomu, aby jste s fenkou chodila ven chybí opravdu jen vodítko, klidně Vám nějaké zašlu. Vodítko na takhle malou fenku se dá koupit i u vietnamců, kde bude stát asi tak 20 korun.

Stačí kousek provázku - to snad má doma každý, ne?
A když ne provázek, tak látkový pásek nebo popruh s karabinou od kabelky. Když se chce, všechno jde. Ale to by se muselo chtít.

3.1.2016 23:40
imattree

XXX.XXX.109.4

Lucie17 napsal(a):
U nohy už chodit nechtěla utíkala jinam a neposlechla na zavolání tak jsme pak chodily s vodítkem.

A jak a jak dlouho jste ji chůzi u nohy učili?

Pokud jste si ji jen přitáhli vodítkem, tak je jasné, že se jí to nelíbilo, nejlepší je to na nějakou odměnu/hračku, co má ráda, držet u nohy před čumákem a ujít třeba jen tři kroky a pochválit. Jak uvidíte (Ne si budete myslet, ale bude to zjevné), že začíná chápat, můžete začít prodlužovat vzdálenost. (Tohle vždycky fungovalo u nás.)

Když se snažíte naučit přivolání, musíte mít radost z toho, že k vám fenka přijde. Jakože fakt obrovskou, dřepnout si, drbat, lechtat, dát pamlsky, atd. Netrestat, že přišla pozdě nebo až po několikerém povelu. Musí vědět, že u vás je to mnohem skvělejší než daleko od vás. I za cenu toho, že si o vás ostatní budou myslet, že jste blázen.

Lucie17

3.1.2016 23:44
Lucie17

XXX.XXX.27.98

Vodítko si klidně koupim ale takovy podobny pes si tady běhá po vesnici sám uteče dírou v plotě a pak se zas vrátí a mají ho venku i s retrivrem a naší mají na dvoře venku dva vorisky jeden už je starej má přes 10 let nasich let a druhýmu je asi 5 let a mají taky takovou srst.SOU to divočáci teda ten mladší ten starší už moc nedivoci a mají taky zateplení boudu tu samou jak ta naše akorát ji mají větší aby byla pro oba.

3.1.2016 23:45
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

imattree napsal(a):
A jak a jak dlouho jste ji chůzi u nohy učili?

Pokud jste si ji jen přitáhli vodítkem, tak je jasné, že se jí to nelíbilo, nejlepší je to na nějakou odměnu/hračku, co má ráda, držet u nohy před čumákem a ujít třeba jen tři kroky a pochválit. Jak uvidíte (Ne si budete myslet, ale bude to zjevné), že začíná chápat, můžete začít prodlužovat vzdálenost. (Tohle vždycky fungovalo u nás.)

Když se snažíte naučit přivolání, musíte mít radost z toho, že k vám fenka přijde. Jakože fakt obrovskou, dřepnout si, drbat, lechtat, dát pamlsky, atd. Netrestat, že přišla pozdě nebo až po několikerém povelu. Musí vědět, že u vás je to mnohem skvělejší než daleko od vás. I za cenu toho, že si o vás ostatní budou myslet, že jste blázen.

Tak k té chůzi u nohy. Chůze u nohy je jedna věc, ale spíš bych řekla, že tady by stačilo naučit fenku netahat a ne přímo chodit u nohy. Ono zase nemůžete chtít, aby vám pes šel celou procházku ukázkově u nohy.
A k tomu přivolání, to že přijde po několikerém povelu by se stát nemělo, tím se to přivolání kazí. Pokud vím, že pes nepřijde, tak ho nepřivolávám.
Ono u roční fenky, nebo jak je stará, to bude celkem obtížené když skoro nechodila ven, bude ji strašně zajímat všechno okolo.

3.1.2016 23:46
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Lucie17 napsal(a):
Vodítko si klidně koupim ale takovy podobny pes si tady běhá po vesnici sám uteče dírou v plotě a pak se zas vrátí a mají ho venku i s retrivrem a naší mají na dvoře venku dva vorisky jeden už je starej má přes 10 let nasich let a druhýmu je asi 5 let a mají taky takovou srst.SOU to divočáci teda ten mladší ten starší už moc nedivoci a mají taky zateplení boudu tu samou jak ta naše akorát ji mají větší aby byla pro oba.