Dobrý den, prosím o radu.Mám psa kavalíra, poslední rok či dva vždy v noci, když spí z ničeho nic se objeví polykání, začne zrychleným jedna dva tři za sebou a pak už se přidává zvuk něco jako, když si "otevřete lahev od vína jako spunt", natahuje přitom krk smerem dopredu ( jako kdyz se clovek zajikne nebo mu tam neco uvazne nebo jak to rici) a polyká zrychlene.K tomu vice slinta.Trvá to tak pul hodiny, ale někdy i další den občas, ne celý den.Přejde to opět z ničeho nic.Je jedno zda je léto či zima.Venku problemy nemá, pije i jí normálně, nos o.k. studeny, apaticky neni, jen při tom samotnem polykani se tvari smutně jako že se něco děje..víte jak to uměji vet říkal, ze treba mekke patro ovsem pod narkozou vysetreni a treba ho upravi a at to nahraju na video ovsem to jde dost tezko nez vezmu mobil prejde to..nemate nekdo zkusenosti?
Pro lev: ja masiruju, popr. mu sahnu na patro a lehce zatlacim i dam piskota, ale nepomaha to. Kdyby to hodne pretrvavalo dojdu na tu operaci, ale je skoda, ze to jak vypada to mekke patro clovek vi jen tehdy pokud je v narkoze..delal vet rtg a prudusnice byla krasna.Ale patro tam bohuzel videt neni(.
bartabart
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu.Mám psa kavalíra, poslední rok či dva vždy v noci, když spí z ničeho nic se objeví polykání, začne zrychleným jedna dva tři za sebou a pak už se přidává zvuk něco jako, když si "otevřete lahev od vína jako spunt", natahuje přitom krk smerem dopredu ( jako kdyz se clovek zajikne nebo mu tam neco uvazne nebo jak to rici) a polyká zrychlene.K tomu vice slinta.Trvá to tak pul hodiny, ale někdy i další den občas, ne celý den.Přejde to opět z ničeho nic.Je jedno zda je léto či zima.Venku problemy nemá, pije i jí normálně, nos o.k. studeny, apaticky neni, jen při tom samotnem polykani se tvari smutně jako že se něco děje..víte jak to uměji vet říkal, ze treba mekke patro ovsem pod narkozou vysetreni a treba ho upravi a at to nahraju na video ovsem to jde dost tezko nez vezmu mobil prejde to..nemate nekdo zkusenosti?
V jednom z poslednich PPČ o tom članek.Vystup, ze to psa nijak neohrozuje.Ma jedna fenka to miva take, masiruji krk, nebo strcim prst do krku a prilepim ji to patro zpet .
Pro lexaurin: a vase fenka ma stejnou vec nebo podobnou? Patro prilepim zpet az kam sahnete do krku dozadu?Trosku mi to rozepiste prosim.. To ja nevim zda ohrozuje jsem laik ne veterinar, ale kdyz se to deje skace po me a vypada to jakoby se mu nedostaval vzduch nebo malo ne ze se dusi, ale je ve stresu a taha me ven..venku ovsem nic normalne jde cmucha..
Uživatel s deaktivovaným účtem

A srdíčko psa bylo řádně vyšetřené?
bartabart
napsal(a):
Pro lexaurin: a vase fenka ma stejnou vec nebo podobnou? Patro prilepim zpet az kam sahnete do krku dozadu?Trosku mi to rozepiste prosim.. To ja nevim zda ohrozuje jsem laik ne veterinar, ale kdyz se to deje skace po me a vypada to jakoby se mu nedostaval vzduch nebo malo ne ze se dusi, ale je ve stresu a taha me ven..venku ovsem nic normalne jde cmucha..
No to se tezko na 100% zjisti takto dle popisu, jestli je to stejna vec.Ale fenka zacne sypat protahne krk dopredu a jakoby se "dusi". Poprve jsem byla pekne vydesena.Vypada to jako laryngospasmus, jakoby se ucpala dirka do prudusnice. No ja cetla, ze se ma ucpat nos aby se pes nadech pusou, masirovat krk, to nam moc nepomaha, tak sahnu na patro, fenka zadavi, polkne a vetsinou je klid.
bartabart
napsal(a):
"Trvá to tak pul hodiny" "ovsem to jde dost tezko nez vezmu mobil prejde to"
Asi to chce zrychlit pohyby Ne pardon, jen malý vtípek, tohle mě pobavilo.
bartabart
napsal(a):
A proč když to trvá půl hodiny to nestihnete nahrát - na mobil, na kameru?
Ale napsal jsem to špatně trvá to tak 10 vteřin behem půl hodiny se to opakuje tak 3-4x. Tak proto nestihnu natocit je to rychle.
Neni to ovsem tzv. obracene kychani jak by se mohlo zdat. To uz jsme jednou meli. Spise mi ted vet rikal po telefonu, ze mam prijit, ale ze jemu se to jako mekke patro nezda, ze to je spise chronicka tzv.zadni ryma a stekajici hleny do nosohltanu. Protoze mekke patro se tezko deje ve spanku naopak v lete, pri prehrati, sportu atd..ne v klidu..
Já mám dva kavalíry. Ta jedna to dělá od mala, poprvé mě to vyděsilo. Znala jsem kamarádku co chová dlouho kavalíry a ta mi poradila ucpat feně nos, aby se musela nadechnout pusou a opravdu to funguje. V noci se to tedy nestává, ale přes den. Vypadá to jako když nemůže popadnout dech, lape po něm a u toho vydává takové divné chrochtavé zvuky. Neumím to popsat. Někdy mám pocit, že kdybych jí ten nos neucpala, tak jí to snad nepřejde a udusí se. Ale stává se nám to jak kdy. Někdy jednou za měsíc, někdy několikrát za den. Někdy i když moc zhltne granule nebo zatahá na vodítku, někdy jen tak z ničeho nic.