Dnešní návštěva veteriny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2016 21:10

Chci se s Vámi podělit o dnešní návštěvu veteriny. Dneska jsme šli s fenkou na běžné očkování na jednu nejmenovanou veterinu, kam chodíme už od štěněte a vždycky jsme tam byli spokojení. Z dneška mám ale smíšené pocity. Na očkování jsem šla s tím, že mám sice staršího, ale zdravého psa a odcházela s pocitem, že mám psa div ne na umření. Vzala nás paní doktorka u které jsme nikdy před tím nebyli. Nevím jestli měla jen špatný den nebo je taková vždy, ale její pesimistický přístup mi přišel trošku zvláštní. Fenku začala vyšetřovat. Nejdříve si jí poslechla, načež se mě zeptala, jestli už mi někdo neříkal něco o šelesti na srdci. Řekla jsem, že o tomhle se nikdy žádný veterinář nezmiňoval a že naposledy jsme byli na očkování na podzim a paní doktorka mi o ničem neříkala. Doktorka nahlédla do karty, utrousila něco o tom, že když to říkala kardioložka tak to bude asi pravda, ale ona by o tom polemizovala.
Pak přišly na řadu zuby. Na předchozí kontrole zuby jiná paní doktorka chválila a divila se, že je fence deset let, že podle zubů by ji typovala na dva roky. Jen se lehce zmiňovala o jednom kazu. Tato paní doktorka na mě vyštěkla, že má rozštíplý zub s kazem a proč jsme ještě nebyli na zubech. Tak jsem se podivila, že nám na předchozí kontrole nikdo o potřebě zub vyndat neříkal. Doktorka arogantně řekla, že v kartě má zkažený zub napsaný. Zeptala jsem se, jestli je to opravdu tak akutní, že se mi nechce nechávat desetiletou fenu uspávat, když jí zub nedělá žádné potíže. Paní doktorka řekla, že nám to doteď nikdo nedoporučil asi proto, že má každý doktor jiné zkušenosti a ona má zkušenosti takové, že se skoro vždy psovi udělal abses, když se zub neřešil.
Potom fence začala prohmátav břicho a řekla mi, že má na jednom cecíku bouličku a že to mám hlídat, že padesát procent nádorů v mléčných žlázách je zhoubných. Tak jsem se vyděsila a ptala se, co s tím tedy budeme dělat, jestli by se boulička neměla vyndat a co by doporučovala. Na to se paní doktorka trochu zarazila a řekla mi, že je to zatím ve velikosti špendlíkové hlavičky a asi ani ona by to zatím neoperovala. Pak to prý když tak vyndá a rovnou fenku i vykastruje.
Odcházeli jsme docela zdrchané. Bouličku budu sledovat a kdyby se zvětšovala, tak pomažeme na veterinu. Ale co ten zub? Mám nechat fence dát narkózu a dát zub pryč, i když jí teď nic není? Přijde mi to jako zbytečný zásah. Můj plán je takový spíše počkat a když zub nebude nijak zlobit tak ho nechat být. Pokud by se stalo něco a fenka by musela do narkózy tak rovnou dát pryč i zub...
Máte někdo podobné zkušenosti z veteriny?

15.1.2016 21:22
aha

XXX.XXX.133.229

Vyměnit veterináře. Ať máte víc názorů. Zub bych asi řešila, jak píšete - až když by nastal problém.

15.1.2016 21:31

Já bych byla možná naopak v rozpacích z toho, že se to předtím neřešilo. Konkrétně ten zub ale zatraceně dobře hlídejte, i vně pozorovatelné otoky. Pokud by se rozvinul zánět, může z toho být pěkná polízanice.

15.1.2016 22:13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chci se s Vámi podělit o dnešní návštěvu veteriny. Dneska jsme šli s fenkou na běžné očkování na jednu nejmenovanou veterinu, kam chodíme už od štěněte a vždycky jsme tam byli spokojení. Z dneška mám ale smíšené pocity. Na očkování jsem šla s tím, že mám sice staršího, ale zdravého psa a odcházela s pocitem, že mám psa div ne na umření. Vzala nás paní doktorka u které jsme nikdy před tím nebyli. Nevím jestli měla jen špatný den nebo je taková vždy, ale její pesimistický přístup mi přišel trošku zvláštní. Fenku začala vyšetřovat. Nejdříve si jí poslechla, načež se mě zeptala, jestli už mi někdo neříkal něco o šelesti na srdci. Řekla jsem, že o tomhle se nikdy žádný veterinář nezmiňoval a že naposledy jsme byli na očkování na podzim a paní doktorka mi o ničem neříkala. Doktorka nahlédla do karty, utrousila něco o tom, že když to říkala kardioložka tak to bude asi pravda, ale ona by o tom polemizovala.
Pak přišly na řadu zuby. Na předchozí kontrole zuby jiná paní doktorka chválila a divila se, že je fence deset let, že podle zubů by ji typovala na dva roky. Jen se lehce zmiňovala o jednom kazu. Tato paní doktorka na mě vyštěkla, že má rozštíplý zub s kazem a proč jsme ještě nebyli na zubech. Tak jsem se podivila, že nám na předchozí kontrole nikdo o potřebě zub vyndat neříkal. Doktorka arogantně řekla, že v kartě má zkažený zub napsaný. Zeptala jsem se, jestli je to opravdu tak akutní, že se mi nechce nechávat desetiletou fenu uspávat, když jí zub nedělá žádné potíže. Paní doktorka řekla, že nám to doteď nikdo nedoporučil asi proto, že má každý doktor jiné zkušenosti a ona má zkušenosti takové, že se skoro vždy psovi udělal abses, když se zub neřešil.
Potom fence začala prohmátav břicho a řekla mi, že má na jednom cecíku bouličku a že to mám hlídat, že padesát procent nádorů v mléčných žlázách je zhoubných. Tak jsem se vyděsila a ptala se, co s tím tedy budeme dělat, jestli by se boulička neměla vyndat a co by doporučovala. Na to se paní doktorka trochu zarazila a řekla mi, že je to zatím ve velikosti špendlíkové hlavičky a asi ani ona by to zatím neoperovala. Pak to prý když tak vyndá a rovnou fenku i vykastruje.
Odcházeli jsme docela zdrchané. Bouličku budu sledovat a kdyby se zvětšovala, tak pomažeme na veterinu. Ale co ten zub? Mám nechat fence dát narkózu a dát zub pryč, i když jí teď nic není? Přijde mi to jako zbytečný zásah. Můj plán je takový spíše počkat a když zub nebude nijak zlobit tak ho nechat být. Pokud by se stalo něco a fenka by musela do narkózy tak rovnou dát pryč i zub...
Máte někdo podobné zkušenosti z veteriny?

Simolu, k této paní doktorce, by mě už nikdo nikdy NEDOSTAL-KONEC! Změňte veta, fenku dejte prohlédnout jinde. Druhému vetovi, neříkejte tento zážitek, jen upozorněte na zub, ať poslechne srdce a na tu bouličku ho upozorněte, co on na to, jaký má názor. Prostě, ať se na fenku koukne, jako taková preventivní prohlídka staršího pejska. A uvidíte. Já zažít to, co vy, tak měsíc z toho ani nespím. Muselo to být velmi stresující na psychiku pro vás.

15.1.2016 22:23
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

No ja byla nechat odstranit zubni kamen devitiletemu psovi v narkoze a vet mi volal, ze me pes dva zkazene zuby, jestli mu je muze vytrhnout.Souhlasila jsem a kdyz jsem si pro psa prisla mel minus ctyri zuby a ja jsem je dostala na prozkoumani v sacku, skarede. Nutno podotknout, ze az se pes zotavil, byl to uplne jiny pes nez pred tim-vesely akcni najednou se choval jako stene.Nabyla jsem dojmu, ze zuby ho urcite zlobily a i kdyz bolestive se neprojevoval, urcite se mu ulevilo.
Veterinarka muze byt nova a jak se rika:"Nove koste, dobre mete"

16.1.2016 00:18
mozaik

XXX.XXX.235.76

Já bych nad touhle veterinářkou hůl nelámal. Ohledně toho zubu - Vašeho psa nejspíš bolí a ne málo, jenomže pes s normální psychikou dává najevo až bolest nesnesitelnou, do té doby si nestěžuje. Šelest na srdci je dobře ještě aspoň jednou ověřit a klidně dvakrát, protože to může a nemusí být šelest, nebo je to jen dočasné. S tím jsem se už taky setkal. Bulku v mléčné žláze má většina starých fen, ale když se objeví, je přece dobré o tom vědět co nejdřív, aby na to člověk dával pozor a v případě zvětšování zasáhl. Teď aspoň víte, v jakém stavu pes je a co je třeba hlídat. V případě, že by se najednou psovi udělal zánět kolem zubu, boule na mléčné žláze nebo se objevily problémy s dýcháním, únavou atd. vlivem nemoci srdce, divila byste se třeba, že Vás na to nikdo neupozornil. Uspání se nemusíte bát, pokud pes nemá vážný srdeční problém a je jinak v dobré kondici. Vet už by mu předem udělal předoperační důkladnou prohlídku, než by se do něčeho pouštěl. Ten zub bych ale řešil co nejdřív. Dokáže to psovi udělat ze života peklo.

16.1.2016 10:18

Veterináře, který zvíře důkladně vyšetří, zjištění nebagatelizuje a sdělí je majiteli, bych se držela zuby nehty!

16.1.2016 10:35
aha

XXX.XXX.98.70

Veterináře, který zvíře důkladně vyšetří, zjištění nebagatelizuje a sdělí je majiteli, bych se držela zuby nehty!

Ale lze to přece řici s citem a ne s arogancí a s pohrdáním, proč se problémy neřeší..

16.1.2016 10:50

Neřekla bych že předchozí doktoři, u kterých jsme byli na kontrolách před tím, by byli nějak laxní v řešení problémů. Spíše naopak. Je to dost známá veterinární klinika ve velkém městě. Co jsem naopak slyšela, tak tu spíše lidem nutí zákroky, které nejsou pro zvířata až tak nezbytně nutné. Proto mě překvapilo, že o nutnosti zub vyndat mi řekla až tato paní doktorka a ne ti přechozí. Tím, že je to velká klinika chodíme vždy na očkování apod. k někomu jinému, pokud máme nějaké konkrétní problémy tak pak k doktorům podle zaměření.

Neřekla bych, že jí zub teď nějak bolí (i když červíček pochybnosti tu samozřejmně je). Na zubech byla už před tím 2x a vím, že je to cíťa a jakmile ji něco bolelo v tlamičce, tak přestala žrát. A to i tehdy, když jí jen trochu natekla dáseň po vyndaném zubu a na veterině nám řekli, že to není nic dramatického.

Byla bych radši, kdyby jí zub vyndali, ale narkózy se bojím. Vím že v tomhle věku už jsou k narkóze opatrnější i veterináři. Před rokem jí museli dělat kvůli bolavým nožkám RTG kyčlí a loktů a také se to vzhledem věku dělalo raději bez narkózy. I když to bylo ve finále pro fenku více traumatizující, než kdyby narkózu měla, protože jsme ji museli držet v různých krkolomných a nepříjemných pozicích pod RTG. Kdyby se nedejbože z téhle narkozy už neprobudila, tak bych si nikdy nepřestala vyčítat, že jsem jí nechávala uspat, když to nebylo akutní.

Mě nevadí, že mi paní doktoroka, řekla to, co mi řekla, ale vadí mi i to, jakým arogantním stylem mi to řekla a jako by mi dávala najevo, že se o psa nedostatečně starám. Před Vánoci, jsme na veterině byli každý druhý den, protože byla fena pokousaná. Včera jsem tam jela s pocitem, že tam konečně jedeme jen na očkování a ono tohle..

Každopádně jsem o tom ještě přemýšlala a objednám se tam k jinému doktorovi a prokonzultuju to ještě s ním..Najednu stranu bych nerada, aby zub začal více zlobit třeba za dva roky, kdy bude narkoza ještě nebezpečnější. Na druhou stranu si ale říkám, že se třeba ta boulička začne zvětšovat a bude muset za pů roku ven, nebo nastane nějaký jiný problém a ona zbytečně půjde pod narkózu dvakrát..

16.1.2016 11:20
aha

XXX.XXX.98.70

Simolu: konzultací s jiným verinářem určitě nic nezkazíte, dostane další názor a podle toho se můžete rozhodnout.

Nemám moc ráda kliniky, kde se střídá hafo doktorů, nejlépe ještě se specializací na určitá zvířata. Např.nepochopím, proč svěřit doktorovi přes plazy operaci psa, nehledě na to, že si pak majitelé stěžují, že, plazolog" nepoznal komplikace po zákroku a pes málem uhynul. Na plazy je super, sama k němu chodím, ale se psem chodím úplně na jinou veterinu.

16.1.2016 13:48
nexxi

XXX.XXX.228.56

Ja bych se na to podivala uplne jednoduse. Radej narkozu v deseti letech, nez pak treba ve trinacti, az by zub zacal zlobit.

16.1.2016 16:24

nexxi napsal(a):
Ja bych se na to podivala uplne jednoduse. Radej narkozu v deseti letech, nez pak treba ve trinacti, az by zub zacal zlobit.

Přesně, ten zub dřív nebo později bude muset ven - důkladné předoperační vyšetření a inhalační anestezii.

16.1.2016 17:02
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Normálně vidím v tom vyjádření doktorky moji dceru, veterinářku.
a přidám svoji vlastní zkušenost
- mám dost velké zdravodní problémy. Zatím každý doktor mi řekl - možná by jste měl,.. a třeba by pomohlo.. A asi by jste měl zkusit.. a posílali mě od čerta k ďáblu. Já to bral vlastně jenom jako obtěžování. A poslední doktor kouknul na výsledky a řekl - za tři roky jste mrtvý, na 100%... na 75% nepřežijete dva roky. Chcete s tím něco dělat?
a teprve tehdy jsem pochopil, že je zle, a začal poslouchat.
a kurňa dobře poslouchám, co mi doktoři řeknou!
Nevím, jestli to pomůže, ale vím, že se nad sebou musím zamyslet!

16.1.2016 17:04
Hodonak

XXX.XXX.83.106

A s tím zubem... Bestie měla skoro neviditelně prasklé obě dolní stoličky... místní veterinářka řekla - budeme čekat, co a jak. Dcera prosadila vytržení. Komplikované, náročné. Bestie omládla o pět roků! fakt neskutečná změna.

16.1.2016 17:13
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Hodonak napsal(a):
A s tím zubem... Bestie měla skoro neviditelně prasklé obě dolní stoličky... místní veterinářka řekla - budeme čekat, co a jak. Dcera prosadila vytržení. Komplikované, náročné. Bestie omládla o pět roků! fakt neskutečná změna.

Jo jo, jako u nas. Veterinar mi jeste rekl, ze bych s nim mela 2x do roka chodit na odstraneni kamene, protoze ho mel vazne hodne. Pry to svemu psovi delal do konce zivota. No predstava, ze nechavam 2x do roka uspat psa, nevim nevim. Jako prevenci mi doporucil cisteni zubu po poslednim jidle.

16.1.2016 17:31
koňadra

XXX.XXX.128.31

aha napsal(a):
Ale lze to přece řici s citem a ne s arogancí a s pohrdáním, proč se problémy neřeší..

Otázka je, jestli Simolu není zbytečně přecitlivělá, každý tón hlasu toho druhému vnímáme jinak.

hmn_ napsal(a):
"Veterináře, který zvíře důkladně vyšetří, zjištění nebagatelizuje a sdělí je majiteli, bych se držela zuby nehty!"
S tímto souhlasím! Klidně ať mě doktor arogantně řekne, že jsem blbá, když nevidím a neřeším problém, hlavní věc je, že s tím něco bude dělat on. Nemám ráda takové ty doktory, co mažou med kolem huby, jen aby se zavděčili páníčkům, mám ráda říkat věci tvrdě a na rovinu a taky je ihned řešit. Pro mne je důležitější než forma podání to, jestli tomu doktor rozumí a jestli UMÍ.
Zub bych nechala vytrhnout - hned. Psi - bohužel - dávají bolest najevo až je opravdu nesnesitelná. Moje stará 14 letá fena měla také problémy se zubama, v narkóze jsem jí nechala vytrhat skoro všechny - byl to potom jiný pes. Teprve potom jsem si uvědomila, jak musela trpět.

16.1.2016 17:33
Hodonak

XXX.XXX.83.106

koňadra napsal(a):
Otázka je, jestli Simolu není zbytečně přecitlivělá, každý tón hlasu toho druhému vnímáme jinak.

hmn_ napsal(a):
"Veterináře, který zvíře důkladně vyšetří, zjištění nebagatelizuje a sdělí je majiteli, bych se držela zuby nehty!"
S tímto souhlasím! Klidně ať mě doktor arogantně řekne, že jsem blbá, když nevidím a neřeším problém, hlavní věc je, že s tím něco bude dělat on. Nemám ráda takové ty doktory, co mažou med kolem huby, jen aby se zavděčili páníčkům, mám ráda říkat věci tvrdě a na rovinu a taky je ihned řešit. Pro mne je důležitější než forma podání to, jestli tomu doktor rozumí a jestli UMÍ.
Zub bych nechala vytrhnout - hned. Psi - bohužel - dávají bolest najevo až je opravdu nesnesitelná. Moje stará 14 letá fena měla také problémy se zubama, v narkóze jsem jí nechala vytrhat skoro všechny - byl to potom jiný pes. Teprve potom jsem si uvědomila, jak musela trpět.

Ano... co víc dodat.

je lepší naservírovat narovinu...

16.1.2016 17:46
koňadra

XXX.XXX.128.31

Jo, jo. Náš doktor, když nemá den, dokáže být docela nepříjemný. Přesto k němu chodím stále, protože vím, že umí. Našim zvířatům (nejen psům) pomohl mockrát. I doktor je jen člověk, může mít potíže v rodině, s jiným klientem... já tohle prostě neřeším - jestli se na mne zrovna usmívá nebo ne, on má léčit, a to dělá.

16.1.2016 18:36
aha

XXX.XXX.132.161

Hodonak napsal(a):

Někdo mi říkal, že narkoza sebere psovi rok života. Zdá se mi to přehnané, ale určitě to hafům neprospívá. Nevíte jak toto vidí dcera veterinářka?

16.1.2016 21:36
mivandy

XXX.XXX.209.155

Když byla moje fenka (bígl) na odstranění dělohy, ještě celý týden doma po narkóze vůbec nic nežrala a už to vypadalo, že půjde na infuze. (A to jsem hned po operaci začala dávat homeopatika.) Byli tam i psi na infúzích, protože se po té narkóze nemohli z toho běžným způsobem dostat.

16.1.2016 22:13
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

mivandy napsal(a):
Když byla moje fenka (bígl) na odstranění dělohy, ještě celý týden doma po narkóze vůbec nic nežrala a už to vypadalo, že půjde na infuze. (A to jsem hned po operaci začala dávat homeopatika.) Byli tam i psi na infúzích, protože se po té narkóze nemohli z toho běžným způsobem dostat.

Mozna nezrala, protoze mela homeopatika Moji vsichni 3 psi nemeli homeopatika a po narkoze zrali druhy den

16.1.2016 22:45
brebera

XXX.XXX.31.114

mivandy napsal(a):

Narkóza je pověra...je to samozřejmě zásah pro organismus, ale ne až takovým způsobem.
Psi se mi po narkóze probírají úplně v pohodě.
Jedna fenka byla za svůj život v narkóze 6* a coby plemeno ala 25kg se dožila skoro 15 let...

16.1.2016 23:51
nexxi

XXX.XXX.228.56

Moje čuba byla ve dvou letech na kastraci. první asi dva dny jsme ji museli krmit a dávat jí konzervu s vodou.. ale už asi dvacet hodin po operaci jsme se u ní museli střídat a ležet vedle ní a držet ju za tlapku, protože madam se tvářila, že jí absolutně nic není a chtěla v létě lovit muchy, co si dovolily kolem ní letět.. po týdnu jí vytáhli stehy a veterinář mi říkal, že už ji můžu pustit z vodítka, at se proběhne.. pustila jsem z vodítka a už jsem viděla jen rychle se vzdalující černou tečku.. za deset minut přiběhla uřícená a naprosto spokojeným výrazem..

17.1.2016 09:57

mivandy napsal(a):

Záleží hodně na stáří a celkovém zdravotním stavu psa. Když je pod narkozou mladá, zdravá fenka, je to něco jiného, než stará fena s pyometrou jak hrom a pomalu v celkové sepsi.
Jedna notoricky rvavá fena, při vystupování z auta na cestě z kastrace,
uviděla svoji úhlavní "přítelkyni" a nebýt na vodítku, šla by se servat.
Když jsem si přišla po kastraci k operačnímu sálu pro psa, stál uvázaný u topení s náhubkem. Pan doktor si stěžoval, že je při sundavání ze stolu málem sežral.
Hodně záleží na typu a kvalitě narkozy ( laicky napsané ), inhalační narkoza je nejšetrnější.

17.1.2016 10:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Nejlepší je do těch psů zbytečně neřezat a je po problémech.

Pan doktor neuměl zjevně nadávkovat narkozu. Uvázat probouzejícího se psa s košem u topení je teda svinstvo svinuté. Pokud musí pes podstoupit operaci, jsem u toho a moje přítomnost u probouzení je naprostou samozřejmostí.

17.1.2016 10:19

Tak ona už má za sebou narkózy čtyři a úplně bez problémů to nebylo. Proto se mi do toho dvakrát moc nechce.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2016 10:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Pes vydrží o hodně víc bolesti než my chuďátka lidé... ji ten zub třeba hodně bolí akorát vy to nevidíte, až pes přestane žrát a začne mít horečku teprv bude problém a operovat psa ve kterém už je zánět a tělo je oslabeno bojem se zánětem bych teprve měla strach, naše Attila má devět let a začíná jí smrdět z pusy, i když kontroluji a čistím určitě tam něco má, momentálně má ale střevní infekci takže ji nezatěžuji zubama, ale jakmile bude b dobré kondici, začnu řešit zuby. Samozřejmě pokud se mi nelíbí co řekne veta jdu jinam a poslechnu si nezávazně další názor, takhle to ostatně dělám i se sebou u doktorů.

17.1.2016 10:33
linduš

XXX.XXX.79.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pes vydrží o hodně víc bolesti než my chuďátka lidé... ji ten zub třeba hodně bolí akorát vy to nevidíte, až pes přestane žrát a začne mít horečku teprv bude problém a operovat psa ve kterém už je zánět a tělo je oslabeno bojem se zánětem bych teprve měla strach, naše Attila má devět let a začíná jí smrdět z pusy, i když kontroluji a čistím určitě tam něco má, momentálně má ale střevní infekci takže ji nezatěžuji zubama, ale jakmile bude b dobré kondici, začnu řešit zuby. Samozřejmě pokud se mi nelíbí co řekne veta jdu jinam a poslechnu si nezávazně další názor, takhle to ostatně dělám i se sebou u doktorů.

Naše čubina měla taky zažívací problémy a bylo to od zubů. furt se řešilo co a jak až šla na zuby (taky jí nevoněla tlama) něco vytrhl, zbytek vyčistil a bylo to dobrý.
asi ty bakterie od zubů cestovaly dál. byla o dost starší kolem 16-ti let, do narkozy jsme šli s tím, že když se neprobudí, tak holt už měla dost dlouhý život. no neměla a ještě se jí ulevilo a řádila dál

17.1.2016 13:31

scylla napsal(a):
Nejlepší je do těch psů zbytečně neřezat a je po problémech.

Pan doktor neuměl zjevně nadávkovat narkozu. Uvázat probouzejícího se psa s košem u topení je teda svinstvo svinuté. Pokud musí pes podstoupit operaci, jsem u toho a moje přítomnost u probouzení je naprostou samozřejmostí.

Ale tak to vůbec nebylo, pes byl pod inhalační narkozou, ze stolu ho sundávali plně při vědomí, uvázaný u topení tedy nebyl probouzející se, ale když jsem pro něj přišla, radostně mě vítal. Z ošetření odešel po svých.
Pan doktor jenom podcenil, že je pes ostřejší, nemá rád když ho někdo bere do náruče ( natož cizí, co mu ubližoval !) - při předávání jsem je na to upozornila, asi mi nevěřili. Byla jsem u něj dokud úplně neusnul na operačním stole ( operace byla život zachraňující- opravdu to nebylo zbytečné řezání ) a že bych se musela při operaci motat na sále a nahlížet veterináři pod ruku - tak to opravdu nemusím-stejně mu neporadím.

17.1.2016 18:27
nexxi

XXX.XXX.228.56

Ale tak to vůbec nebylo, pes byl pod inhalační narkozou, ze stolu ho sundávali plně při vědomí, uvázaný u topení tedy nebyl probouzející se, ale když jsem pro něj přišla, radostně mě vítal. Z ošetření odešel po svých.
Pan doktor jenom podcenil, že je pes ostřejší, nemá rád když ho někdo bere do náruče ( natož cizí, co mu ubližoval !) - při předávání jsem je na to upozornila, asi mi nevěřili. Byla jsem u něj dokud úplně neusnul na operačním stole ( operace byla život zachraňující- opravdu to nebylo zbytečné řezání ) a že bych se musela při operaci motat na sále a nahlížet veterináři pod ruku - tak to opravdu nemusím-stejně mu neporadím.

Jéé to jste mi připomněla můj zážitek z veteriny když byla čuba na kastraci :D veterinář tehdá naznal, že jeslti nám to nevadí, že by ji měl rád u sebe po operaci přes noc, kdyby se jí udělalo blbě nebo tak, aby ji měl u sebe a mohl hned zakročit. mno tak jo, jezdili jsme k němu, on byl hrozně fajn, tak nám to nevadilo.. ještě mu říkám, že mu tam nechám obojek, vodítko, košík.. fena nerada lidi.. a on že neee že to pak akorát tam lidi zapomínaj, a že to vůbec není potřeba..že bude oblblá atd.. a že ji pak pustí vyčůrat na zahradu bez vodítka, že to nepotřebuje.. mno chtěl to tak, neřešila jsem.. večer volal veterinář, že odpoerováno, čubina probrabná.. ráno pro ni jel ted už bývalý přítel, prej všecko okej.. za týden jsme jeli na tahání stehů, veterinář nás uviděl a upřímně zajásal - jééé ona má košík

Přidejte reakci

Přidat smajlík