Dobrý den,
prosím nemáte někdo zkušenost se zvracením u psa? V noci jsem vůbec nespala, štěně 6 měsíců bylo celou noc neklidné a 6krát zvracelo. Vždycky jen trošku nažloutlé dost páchnoucí tekutiny. V tom pár jeho chlupů. Naposledy zvracelo v 6 ráno, to už byla jen bílá pěna. Do 8 jsem s ním byla doma a už dobré. Chuť k jídlu měl, byl i hravý. Po 8 jsem musela odjet do práce. Budu tu do 1 a pak jsem domluvená, že zajedu k veterináři, nemáte někdo tušení, čím by to mohlo být? Já jen doufám, že teď už mi doma nezvrací. Třeba jen přeháním, ale po zkušenostech se starším psem, který měl zažívací problémy a zvracel pořád mě to docela vyděsilo. Navíc aby v rozmezí 6ti hodin 6krát zvracel to mi přijde divné.
Jinak včera žral jen granule, a na cvičáku sušené maso, ale na to je zvyklý. Na procházce nesežral nic, jedině že by něco sežral když jsem ho nechala chvíli na zahradě, ale tam by nic být nemělo.
Teď je prý spoustu střevních viróz, pejskům se to asi nevyhne taky. Hlavně hodně tekutin. My jsme to přesně tohle (zvracení celou noc) když naší nebyly ani tři měsíce, to ale musela dostat kapačku aby se předešlo dehydrataci.
Vetem se určitě nic nezkazí , pak dej vědět jak to dopadlo, ale určitě to bude jen bacil .
Iliena
napsal(a):
Teď je prý spoustu střevních viróz, pejskům se to asi nevyhne taky. Hlavně hodně tekutin. My jsme to přesně tohle (zvracení celou noc) když naší nebyly ani tři měsíce, to ale musela dostat kapačku aby se předešlo dehydrataci.
Vetem se určitě nic nezkazí , pak dej vědět jak to dopadlo, ale určitě to bude jen bacil .
No doufám, že to nic vážného nebude Já už po těch problémech se starším psem ve všem hned vidím něco hroznýho...
Jinak s vetem jsem mluvila po telefonu a říkal, že to může být buď ta viróza, a nebo že to může mít i z toho, jak žere sníh. Vet. bude k dispozici až večer, takže uvidím, jak bude prcek vypadat až přijedu domů a pokud zjistím, že ještě zvracel, tak s ním radši zajedu na jinou veterinu.
Chápu jak ti je, pár měsíců před tím nám umřela kočička na ucpání tenkého střeva, takže jsem byla strachy bez sebe a dožadovali jsme se i rentgenu. Ten nám vymluvil, udělal akorát test na parvo a uzavřel to tím, že buď něco olízla nebo viróza a to u toho chudák ještě měla zimnici. Ale druhý den bylo vše ok, vážně jen bacil Uvidíš jak bude vypadat, stejně ale radši pár dní nějakou dietu.
Iliena
napsal(a):
Chápu jak ti je, pár měsíců před tím nám umřela kočička na ucpání tenkého střeva, takže jsem byla strachy bez sebe a dožadovali jsme se i rentgenu. Ten nám vymluvil, udělal akorát test na parvo a uzavřel to tím, že buď něco olízla nebo viróza a to u toho chudák ještě měla zimnici. Ale druhý den bylo vše ok, vážně jen bacil Uvidíš jak bude vypadat, stejně ale radši pár dní nějakou dietu.
Jo to by asi chtělo... Ráno jsem se mu taky bála dát granule, ale zase jsem si říkala, aby mu nebylo pak ještě špatně z hladu, protože jako žrádla se fakt dožadoval, tak jsem mu dala alespoň pár piškotů, tak snad jsem tím ještě něco nezkazila.
Nám se naštěstí starší pes docela srovnal, ale jako když nám měsíc pořád zvracel po všem co snědl a i po vodě, denně jsme byli na kapačkách, pak začali ty problémy s dýcháním a po žádném vyšetření nám vlastně nedokázali říct co mu je, tak teď prostě mám strach, aby to nebylo zase něco "extra".
Když se dožadoval jídla, tak to je dobré. Naše nechtěla ani jíst. Myslím, že první den měla úplnou hladovku, ale už přesně nevím je to víc jak půl roku. Jakou dietu na žaludek nevím, snad napíše někdo zkušenější, my řešili hlavně průjmový diety to jsem vařila maso s ryží a mrkví. Každopádně něco lehce stravitelného.
Iliena
napsal(a):
Když se dožadoval jídla, tak to je dobré. Naše nechtěla ani jíst. Myslím, že první den měla úplnou hladovku, ale už přesně nevím je to víc jak půl roku. Jakou dietu na žaludek nevím, snad napíše někdo zkušenější, my řešili hlavně průjmový diety to jsem vařila maso s ryží a mrkví. Každopádně něco lehce stravitelného.
No veterinář říkal, ať mu teď nedávám vůbec nic. No snad bude v pohodě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

marcelaamax
napsal(a):
Dobrý den,
prosím nemáte někdo zkušenost se zvracením u psa? V noci jsem vůbec nespala, štěně 6 měsíců bylo celou noc neklidné a 6krát zvracelo. Vždycky jen trošku nažloutlé dost páchnoucí tekutiny. V tom pár jeho chlupů. Naposledy zvracelo v 6 ráno, to už byla jen bílá pěna. Do 8 jsem s ním byla doma a už dobré. Chuť k jídlu měl, byl i hravý. Po 8 jsem musela odjet do práce. Budu tu do 1 a pak jsem domluvená, že zajedu k veterináři, nemáte někdo tušení, čím by to mohlo být? Já jen doufám, že teď už mi doma nezvrací. Třeba jen přeháním, ale po zkušenostech se starším psem, který měl zažívací problémy a zvracel pořád mě to docela vyděsilo. Navíc aby v rozmezí 6ti hodin 6krát zvracel to mi přijde divné.
Jinak včera žral jen granule, a na cvičáku sušené maso, ale na to je zvyklý. Na procházce nesežral nic, jedině že by něco sežral když jsem ho nechala chvíli na zahradě, ale tam by nic být nemělo.
Možná ho jen bolí v krku, pes mě takhle zvracel čtyřicetkrát.Chtěl se té bolesti prostě zbavit, šla z něj pak už jen bílá pěna. V tomhle počasí a pokud žral třeba sníh by to nebylo nic divného.
napsal(a):
Možná ho jen bolí v krku, pes mě takhle zvracel čtyřicetkrát.Chtěl se té bolesti prostě zbavit, šla z něj pak už jen bílá pěna. V tomhle počasí a pokud žral třeba sníh by to nebylo nic divného.
To je fakt, to mě nenapadlo, ale ono to v něm fakt bublalo. Bylo úplně slyšet jak to v něm vře a pak to hned vyhodil. No zachvíli jedu domů, tak uvidíme co řeknou na veterině.
Vzhledem k tomu, že jste byli na cvičáku, bych řekla, že tam fakt něco chytnul. Někdy nutí ke zvracení i psincák. Pokud do večera už zvracet nebude, tak bych ani na veterinu nejela. On totiž vet stejně houby pozná a předpokládám, že vám řekne, že je to asi nějaká viróza, co už řekly tady holky. Pokud tedy nebudete chtít pro jistotu udělat třeba rozbor krve(jestli to není něco horšího) ale pokud je pes veselej a hravej, tak to žádná hrůza nebude.
lesnížínka
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že jste byli na cvičáku, bych řekla, že tam fakt něco chytnul. Někdy nutí ke zvracení i psincák. Pokud do večera už zvracet nebude, tak bych ani na veterinu nejela. On totiž vet stejně houby pozná a předpokládám, že vám řekne, že je to asi nějaká viróza, co už řekly tady holky. Pokud tedy nebudete chtít pro jistotu udělat třeba rozbor krve(jestli to není něco horšího) ale pokud je pes veselej a hravej, tak to žádná hrůza nebude.
Jo jinak je naprosto v pohodě. A doporučila byste teď úplnou hladovku, nebo nějakou dietu?
marcelaamax
napsal(a):
Jo jinak je naprosto v pohodě. A doporučila byste teď úplnou hladovku, nebo nějakou dietu?
Zase mne někdo ukamenuje za suchý rohlík... No, já bych zkusila prostě kousek suchého rohlíku, co to udělá. Pokud by ho na zvracení dráždilo bolení v krku, či ten psincák, bude blít pořád, i jen vodu a tam stejně hladovka nepomůže. Maso je na trávení celkem náročné, takže bych dala prostě ten rohlík. Když náš nemocný pes nechtěl skoro nic jíst, rohlík byl to jediné, co mu chutnalo a vet mi ho doporučil. Řekl, ať žere klidně jen ty rohlíky, jen ať žere. To byla pravda trochu jiná situace, ale myslím, že když rohlík neublíží opravdu nemocnému psu, pokud je jen poblítos ze špatného jídla, či nějaké té virózy, třeba jen půlka mu může pomoct. Ono úplně prázdný žaludek pak dráždí sám sebe a je to ještě horší..
Neregistrovaný369

XXX.XXX.65.169
marcelaamax
napsal(a):
Zkusila bych osvědčený banán - zralý, rozhňahňat na kaši. A nebo bramborovou kaši. Obojí je na trávení velmi snadné. Banán se mi osvědčil, když se mi pesan rozbilil, na uklidnění žaludku. Dává se i dětem. A viděla bych, co to udělá, je lepší, když v žaludku něco málo a nenáročného bude mít, aby právě neblil z hladu. Pokud by to vyhodil, tak jo hladovka. Je to vždy podle situace.
Tak jelikož nám štěndo ještě dvakrát blilo, tak jsem radši vyrazila na veterinu. Veterinářka mu prohmatala bříško, dala nějakou injekci proti zvracení, čípek a dietní konzervu, kterou mám rozmíchat s vodou a udělat z toho spíš takovou polévku, dávat po lžících. Zítra dopoledne na kontrolu. Pokud by se to nezlepšilo, tak udělá rentgen a ultrazvuk, ale říkala, že se přiklání k tomu, že to má z toho jak žere sníh, nebo že mu něco nesedlo, protože i na veterině byl zase jako torpédo :-D Jinak ale říkala, že měla i případ, kdy pes byl takhle akční a blil a nakonec měl něco ve střevech, tak doufám, že to bude ta první varianta.
Jo tak to budeme mít asi taky ze sněhu... nebo nějakou virózu, ale doma jsou všichni zdraví :-D Nechci být nějak škodolibá, ale trošku mě to uklidnilo
Jinak asi před dvěma měsíci měl táta nějakou chřipku, chytla to nejdřív jorkšírka, pak se táta vyléčil, ale zas to asi od jorkšírky chytl retrívr, pak jorkšírka zdravá ale chytla jsem to já :-D Takže jsme se z toho dostávali docela dlouho... Jorkšírka je na tohle docela náchylná, a retrívr jak je starší tak už taky...
A když jsem nedávno měla zánět spojivek, tak ho měl i pes, takže u nás je to všechno propojený, bludnej kruh
Achjo, tak u nás to opravdu nebude jen viróza...ten blb musel fakt něco sežrat předchvíli vyblil nějaký kousky plasy rozžvejkaný hmoty, něco jako plast...tak jsem hned volala vetovi a on ať teda nedávám konzervu vůbec, jen vodu po troškách a ať mu dám druhou půlku čípku a hlídám ho...Kdyby se něco dělo v noci tak mám volat, jinak jedem ráno..achjoo.
Tak noc byla naštěstí v pohodě, celou noc jsme spali...Ráno jsme jeli na kontrolu, vetka mu změřila teplotu a píchla další injekci.. Ještě mu chtěla vzít krev a udělat krevní obraz, jenže to jsme ve dvou nezvládly. Nemohli jsme ho udržet. U očkování vždycky taky vyvádí, ale tuhle veterinářku jak nezná, tak to byl extrém. Takže odpoledne jedem ještě k našemu vetovi, tam to snad bude lepší a uvidíme co dál. Jinak teda jednu část břicha má bolestivou, protože při prohmatávání kňučel, ale nebyla si jistá jeslti nekňučel jen tím, jak se mu to nelíbilo.
Iliena
napsal(a):
Hlavně aby pořádně vyšetřil to bříško, když vyzvracel kousky plastu. Nebylo by možná lepší udělat rtg aby byla jistota, že tam nic nezůstalo?
Ono to bylo v plánu, že pokud bude zvracet i dál tak že se udělá RTG a sono, jenže já si nedokážu představit jak by mu bez uspání to RTG udělali, ona jak se k němu jen přibližovala tak pes mi lez až na krk a vyváděl... No proberu odpoledne s naším vetem a uvidíme.
Iliena
napsal(a):
To jak u nás, musí ji držet přítel a stejně mu šplhá na hlavu. Ja nevím jak to vet udělal, ale když měla nakřáplý koleno, vzal si ji sám dozadu a za chvilku byl snímek. No ale to ji byli 3 měsíce, ale i tak se mlela jak pytel blech. Třeba to se "svým" vetem zvládne v pohodě.
No on náš vet RTG nemá, má jen ultrazvuk To by mě musel poslat jinam...
On je na mě dost závislý, tak myslím, že kdybych já odešla tak by vyváděl ještě víc, ale třeba se pletu. Známá jezdí se shih tzu na stříhání a taky se nejdřív nechtěl nechat, doma když vezme nůžky tak by byl schopnej ji i kousnout, ale když ho nechá u paní v salonu samotného tak je to v pohodě.
No uvidíme co vet řekne.
marcelaamax
napsal(a):
Ono to bylo v plánu, že pokud bude zvracet i dál tak že se udělá RTG a sono, jenže já si nedokážu představit jak by mu bez uspání to RTG udělali, ona jak se k němu jen přibližovala tak pes mi lez až na krk a vyváděl... No proberu odpoledne s naším vetem a uvidíme.
Ono už se to asi tak nedělá, kdysi jsem psa držel při rtg sám. Dostal jsem vestu asi olověnou, ale to už je hodně dávno.
Arni
napsal(a):
Ono už se to asi tak nedělá, kdysi jsem psa držel při rtg sám. Dostal jsem vestu asi olověnou, ale to už je hodně dávno.
Já když byla na RTG se starším psem tak jsem si ho také držela sama, a to bylo loni. Jenže starší pes je pohodář a v pohodě vydrží ležet na boku, na zádech nebo jakkoli je potřeba.
Arni
napsal(a):
Asi záleží jak kde, já byla na RTG s bulinou v létě, zlomila si packu. S veterinářkou jsme jí drželi a dalo se. Ona ale ráda chodí na veterinu, vždy se tam těší..
aha
napsal(a):
Asi záleží jak kde, já byla na RTG s bulinou v létě, zlomila si packu. S veterinářkou jsme jí drželi a dalo se. Ona ale ráda chodí na veterinu, vždy se tam těší..
Jo jako náš pes tam taky chodí rád. Těší se. K vetovi hned běží, dožaduje se mazlení a nejradši by ho celého olízal :-D To hysterčení začíná až když má vet. dělat nějaký úkon. A to ho tam občas vezmu jen tak aby si zvykal, vet se sním pomazlí, dostane pamlsek a zase jdeme. Asi se s vetem domluvím, zda můžete takhle chodit častěji, aby si pořádně zvykl, že se nic neděje.
marcelaamax
napsal(a):
Jo jako náš pes tam taky chodí rád. Těší se. K vetovi hned běží, dožaduje se mazlení a nejradši by ho celého olízal :-D To hysterčení začíná až když má vet. dělat nějaký úkon. A to ho tam občas vezmu jen tak aby si zvykal, vet se sním pomazlí, dostane pamlsek a zase jdeme. Asi se s vetem domluvím, zda můžete takhle chodit častěji, aby si pořádně zvykl, že se nic neděje.
Přesně, taky jsme takhle trénovali! U nás na vet. mají v čekárně pelíšky a hračky, takže se jí líbí už tam. No a v ordinaci je hromada dobrot a drbáního.. :).
Roniček
napsal(a):
Taky přeji at je vše v pořádku.Moje štěně taky párkrát zvracelo, venku žere sníh o sto šest tak to má z toho.Naštěstí se vyzvrací jen jednou a je to o.k.Nejhorší je, že ti mladí pejsci jí na co přijdou a je těžké je uhlídat.Takže držím pěstičky at jste brzo fit.
Děkuji. No tenhle fakt sežere všechno, už má jen odolné hračky, protože uzle, gumové hračky a podobné rozebral a pak právě taky žral, už nám sežral pytlík, ten naštěstí vyšel, je schopnej žrát venku i dřevo. Takže asi začnem chodit s košíkem.
Tak střevní chřipka si vesele řádí dál a dneska dorazila i k nám .
Vrátili jsme se z práce a pustili psa na zahradu, sotva nás přivítala a běžela za dům dělat potřebu. Když to bylo už po třetí a na jiném místě, říkala jsem si, že něco nehraje. Chudák, nakonec "kadila" snad 10x, pokaždé pár řídkých kapiček. Trošku s obavami jsme se šli podívat co nás čeká doma... Když jsme v práci psa máme v chodbě, je docela prostorná a je uprostřed domu, takže je tam i teplo. Důležité je podotknout, že z chodby vedou čtvery dveře - do kuchyně, koupelny, na záchod a na krajní chodbu ke vchodu. Takže na psí dece jsem objevila hromádku napůl strávené snídaně. Ale co nás opravdu překvapilo, bylo "umístění" průjmu. Do dneška si nikdy nikam sama dveře neotevřela, takže jsme byli vážně překvapení, když jsme našli dveře na záchod dokořán a všechna ta srajda byla okolo mísy . Evidentně je fakt čistotná, když to všechno chtěla uklidit na záchod

Iliena
napsal(a):
Vrátili jsme se z práce a pustili psa na zahradu, sotva nás přivítala a běžela za dům dělat potřebu. Když to bylo už po třetí a na jiném místě, říkala jsem si, že něco nehraje. Chudák, nakonec "kadila" snad 10x, pokaždé pár řídkých kapiček. Trošku s obavami jsme se šli podívat co nás čeká doma... Když jsme v práci psa máme v chodbě, je docela prostorná a je uprostřed domu, takže je tam i teplo. Důležité je podotknout, že z chodby vedou čtvery dveře - do kuchyně, koupelny, na záchod a na krajní chodbu ke vchodu. Takže na psí dece jsem objevila hromádku napůl strávené snídaně. Ale co nás opravdu překvapilo, bylo "umístění" průjmu. Do dneška si nikdy nikam sama dveře neotevřela, takže jsme byli vážně překvapení, když jsme našli dveře na záchod dokořán a všechna ta srajda byla okolo mísy . Evidentně je fakt čistotná, když to všechno chtěla uklidit na záchod
šikulka.
Iliena
napsal(a):
Iliena
napsal(a):
:-D Slušně vychovaná
Iliena
napsal(a):
Z podobného soudku: kdysi jsem se chystala do nemocnice na kontrolu. Na skříňku nad kočičí WC jsem si připravila zkumavku s močí. Když jsem se chystala už odejít do špitálu, koukám, že kocour něco zuřivě zahrabává do steliva v záchodě! No samozřejmě moje zkumavka s močí!

fikovnice
napsal(a):
Z podobného soudku: kdysi jsem se chystala do nemocnice na kontrolu. Na skříňku nad kočičí WC jsem si připravila zkumavku s močí. Když jsem se chystala už odejít do špitálu, koukám, že kocour něco zuřivě zahrabává do steliva v záchodě! No samozřejmě moje zkumavka s močí!
tak to je taky perfektní