K cemu vsemu je dobry pes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2016 18:24
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jelikos me o vikendu prepadla nejaka nemoc a je mi hodne mizerne, povedlo se mi zjistit novou funkci nasich mazliku :D a tou je funkce teplomeru.. dokud lezi na gauci s vami a.hrejou, je to dobre. Nemate horecku. Ve chvili kdy vam prijde, ze uz nehreji vubec, je to zle, vase telesna teplota je vyssi nez jejich.. bohuzel neokolikrat ozkouseno. Po slupnuti panadolu pes do pul hodiny zase na nejakou chvili zacina hrat.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 18:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.10

Pes pro mě je dobrý:
Jako kamarád - tráví semnou volný čas
Jako vrba - můžu mu říct všechno
Jako klaun když člověku není dobře, pes ze sebe dělá klauna, jen aby ten úsměv vyloudil
Jako zdravotník - všechny rány vyléčí - i na duši i na těle
Jako budík - přesně vím, kdy je 23.00 - kňouraj pod oknem a ví, že je jejich čas dlabance
Prostě jako moje součást života, bez který si nedokážu život představit smajlík

13.3.2016 18:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Kdyby pro nic, tak pro radost velikou.

13.3.2016 18:36
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Pro mě ještě jako deka, topení, polštář, vrchní umývač (olizovač), ochutnávač plus vše co řekla wulfina.

13.3.2016 18:36
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pes pro mě je dobrý:
Jako kamarád - tráví semnou volný čas
Jako vrba - můžu mu říct všechno
Jako klaun když člověku není dobře, pes ze sebe dělá klauna, jen aby ten úsměv vyloudil
Jako zdravotník - všechny rány vyléčí - i na duši i na těle
Jako budík - přesně vím, kdy je 23.00 - kňouraj pod oknem a ví, že je jejich čas dlabance
Prostě jako moje součást života, bez který si nedokážu život představit smajlík

Souhlasím.S tou vrbou, jsou věci co ví jen můj zvěřinec a nikdo jiný :).

13.3.2016 18:37
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak pro me je pes hlavne jako ochrance. Jsem dost posera ale denne chodime do lesa a tim, ze cuba je velka a cerna, tak se ke me nepriblizuji zadni lide s touhou se seznamovat.a taky my druhy usi.neb bydlime na vysocine a vsade lesy kdr nikoho skoro nepotkavame, tak muzu behat s cubinou v zaprahu a na usich mp3, neb oresne vim, kdyz se nekde v dalce objevi clivek.mno a jak jsem psala na zacatku, od vikendu je to muj teplomer :D.

13.3.2016 18:39
ketlin

XXX.XXX.204.32

Jako psychiatr :D Nic není takový problém, když mě morduje jazykem :D

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2016 19:00

Pro mě je dobrý ještě na trénink udržení pozornosti a rychlosti reflexů.

13.3.2016 19:17

Velký pes je takové moje soukromé štěstíčko, rodina psy samozřejmě taky miluje, ale myslím, že kdyby jsme žádné neměli, tak by jim to nevadilo...já už si život bez psa neumím představit. I když mám kolem sebe rodinu a přátele, tak pes je pro mě defakto vše...hlavně bezpečí, duševní pohoda a bezpodmínečná láska, nezáludnost.
Prostě něco, co bohužel u lidí nenacházím...a taky se díky nim skoro nerozčiluju..ani v práci ani doma...prostě mi to přijde zbytečný

13.3.2016 19:35
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Moje psiska me jeste navic udrzuji v kondici, a obzvlast tibetacka me naucila byt stale pozitivni, mila, vlidna, protoze na nastvany ton se mnou proste nebude spolupracovat .Take diky nim nemam cas na nic jineho, treba na sledovani TV, takze jdouimo me ruzne jobovky, ktere by mi delaly starosti a tak jsem v podstate v tom svem pozitivnim psim svete a nikdy necucim, nervu po detech, netrapim se a tak Timto dekuji svym psum, ze se mame

13.3.2016 19:42
N.u

XXX.XXX.17.239

Na hlad

13.3.2016 22:07
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás k tomu všemu jeste:
funkce popelnice... tak dlouho jsem schovávala vánoční cukroví, až to vyresil za mne
funkce vikendoveho budicku...peclive oba dny dba, abych preci jen nahodou nevypadla ze vstavaciho rytmu ...největší bomba skutecnost, že v pracovnim týdnu nastvane odchazi do místnosti, kde se nesvítí ... a tam klidně pokracuje dal ve spani .
Je mozne ho nemilovat?

14.3.2016 10:23
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

noemi napsal(a):
U nás k tomu všemu jeste:
funkce popelnice... tak dlouho jsem schovávala vánoční cukroví, až to vyresil za mne
funkce vikendoveho budicku...peclive oba dny dba, abych preci jen nahodou nevypadla ze vstavaciho rytmu ...největší bomba skutecnost, že v pracovnim týdnu nastvane odchazi do místnosti, kde se nesvítí ... a tam klidně pokracuje dal ve spani .
Je mozne ho nemilovat?

Taky mám psa místo budíku

Pořád marně čekám, kdy dospěje a bude těžké ho vytáhnout po ránu z postele jako většinu psů :-D Staršího psa ráno z baráku opravdu tahám, ale s mladším je to jiné.

Každý den mě budí pravidelně 10 minut před budíkem, a to ne nějak něžně ale prostě tím stylem že na mě začne skákat, pošlape mi hlavu a oblíže obličej O víkendu po tom co ho po probuzení vezmu ven je schopný se ještě zavrtat do peřin a spát, naštěstí Ale kdybych ho nevzala ven, tak už spát nebude, přitom nemyslím, že by to bylo tím, že by to nevydržel s čůráním, protože přes den to vydrží i více hodin než v noci.

14.3.2016 10:32

nexxi napsal(a):
Tak pro me je pes hlavne jako ochrance. Jsem dost posera ale denne chodime do lesa a tim, ze cuba je velka a cerna, tak se ke me nepriblizuji zadni lide s touhou se seznamovat.a taky my druhy usi.neb bydlime na vysocine a vsade lesy kdr nikoho skoro nepotkavame, tak muzu behat s cubinou v zaprahu a na usich mp3, neb oresne vim, kdyz se nekde v dalce objevi clivek.mno a jak jsem psala na zacatku, od vikendu je to muj teplomer :D.

Zahoďte Mp3, nad loukou ( polem ) zpívají skřivani, v lese budníček, drozd a datel a strakapoud...atd...atd. smajlík

14.3.2016 10:45
nexxi

XXX.XXX.228.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zahoďte Mp3, nad loukou ( polem ) zpívají skřivani, v lese budníček, drozd a datel a strakapoud...atd...atd. smajlík

Nastesti mi to neni vzacne, toho si uzivam pri normalnim venceni, houbareni, boruvkareni.. ale pokud se mam donutit behat (aby se pes utahal a ja si zlepsila postavu neb desne rada jim:D ) tak to bez ty mp3 jde hoodne blbe.

Neregistrovaný uživatel

14.3.2016 15:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Teď i vyšla nějaká studie a lidi, co vlastní psa jsou zdravější a více pohyblivější než lidi bez psa
Je fakt, že nemít psy, tak se jít projít prostě nedokopu...

14.3.2016 15:36
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Teď i vyšla nějaká studie a lidi, co vlastní psa jsou zdravější a více pohyblivější než lidi bez psa

Tak já možná jo, ale asi by to nebylo tak zábavný a krásný jako se psem, chodit sama mně příjde takový nudný.

14.3.2016 18:03

kobylatko napsal(a):
Tak já možná jo, ale asi by to nebylo tak zábavný a krásný jako se psem, chodit sama mně příjde takový nudný.

Navíc na nějaký místa bych se ani netáhla...takhle jdu a říkám si..proběhneme kousek lesem a tam je taková šikovná mýtina, tam se pesani můžou vylítat...no už se vidim, jak bych na podzim, venku mrholí je sychravo a já se táhnu na nějakou nezajímavou mýtinu-bez psů, navíc např. s představou, že tam může být např. sexuální maniak
Jak píšete, chodit sama je nůůůda, to bych asi seděla doma...

14.3.2016 19:00
nexxi

XXX.XXX.228.56

Navíc na nějaký místa bych se ani netáhla...takhle jdu a říkám si..proběhneme kousek lesem a tam je taková šikovná mýtina, tam se pesani můžou vylítat...no už se vidim, jak bych na podzim, venku mrholí je sychravo a já se táhnu na nějakou nezajímavou mýtinu-bez psů, navíc např. s představou, že tam může být např. sexuální maniak

Mno pri povaze my cuby.. my potkat exhibicionistu tak behem par chvilek uz nema co ukazovat

14.3.2016 19:14

nexxi napsal(a):
Mno pri povaze my cuby.. my potkat exhibicionistu tak behem par chvilek uz nema co ukazovat

Tak to já bych preventivně řvala "Žeryno, jestli to dáš do huby, tak ti do smrti nedám pusu"...v případě, že by byla fena rychlejší "Fůůůj, vyplivni to, bůh ví, kdy se to válelo"
No pevně doufám, že úchylové mají rozum a pokud jsou poblíž, tak se mi rozhodně nádobíčkem chlubit nebudou...

Neregistrovaný uživatel

14.3.2016 19:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Tak to já bych preventivně řvala "Žeryno, jestli to dáš do huby, tak ti do smrti nedám pusu"...v případě, že by byla fena rychlejší "Fůůůj, vyplivni to, bůh ví, kdy se to válelo"
No pevně doufám, že úchylové mají rozum a pokud jsou poblíž, tak se mi rozhodně nádobíčkem chlubit nebudou...

Si mi připomněla...
Takhle mi pastevec bublal na psa, co si začal, tak jsme na něj houkla: "Nes*r mě, Blaženo!" A pastevec vyvalil oči a koukal, co mu to vlastně říkám

14.3.2016 20:07
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jooo kdyz slysim blazenu.. kdyz jsem se cerstve nastehovala do soucasneho bytu tak jsem tak sla vencit kdyz se ke me se silenym revem blizil jorksir. A do toho jen neustale rvani - blazenoooo blazenooo. ja psa s kosem a na voditku jsem jen zastavila a cekala co jako bude.. pani opalujici se na lavicce na me jen znudenym tonem zavolala - to je pees zejooo? Tak volam ze ne-e, ze je to fena.. a jak pani sprintovala

14.3.2016 20:08
tapina

XXX.XXX.211.84

A dozajista i bystřejší, pohotovější, vnímavější k nonverbálním signálům
Jo a oproti zbytku populaci v podstatě netrpí samomluvou.

14.3.2016 20:10

Si mi připomněla...
Takhle mi pastevec bublal na psa, co si začal, tak jsme na něj houkla: "Nes*r mě, Blaženo!" A pastevec vyvalil oči a koukal, co mu to vlastně říkám

no to snad není možné povel "nes_r mě, Blaženo!" já používám jako povel "ticho" když se pesani moc rozštěkaj...protože moji psi poslouchaj na slovo, jen jsme nevěděli na jaké a toto funguje stoprocentně...koukám u všech

Neregistrovaný uživatel

14.3.2016 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

no to snad není možné povel "nes_r mě, Blaženo!" já používám jako povel "ticho" když se pesani moc rozštěkaj...protože moji psi poslouchaj na slovo, jen jsme nevěděli na jaké a toto funguje stoprocentně...koukám u všech

Povel ticho taky používám, ale jen, když psiska štěkaj...
Tohle nebyl štěkot, ale bublání - temné vrčení

14.3.2016 20:21

Povel ticho taky používám, ale jen, když psiska štěkaj...
Tohle nebyl štěkot, ale bublání - temné vrčení

Takže je to povel univerzální

Neregistrovaný uživatel

14.3.2016 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Takže je to povel univerzální

Víceméně ano

14.3.2016 20:41
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Coby léčebná pomůcka bez chemie.
Celoživotně trpím na hodně nízký tlak. Od loňska máme psa, nedávno jsem naklusala na preventivku a ejhle - tlak skoro v normě.
Ještě pár překvápek, co sestava choďák v pubertě, kocour a šestiletá dcera vymyslí, a budu muset začít brát něco na hypertenzi...

14.3.2016 20:43

Gerhild napsal(a):
Coby léčebná pomůcka bez chemie.
Celoživotně trpím na hodně nízký tlak. Od loňska máme psa, nedávno jsem naklusala na preventivku a ejhle - tlak skoro v normě.
Ještě pár překvápek, co sestava choďák v pubertě, kocour a šestiletá dcera vymyslí, a budu muset začít brát něco na hypertenzi...

Spíš to začnete brát víc v klidu a s rezervou

14.3.2016 20:48
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Spíš to začnete brát víc v klidu a s rezervou

Vtipné na tom je, že jsem rovněž celoživotně považovaná za flegmatika, na kterém můžete naštípat metrák dříví a on to okomentuje tichým "jau, " aniž by uhnul. Ovšem padla kosa, padla na kámen.
Ale nakonec si zvyknu, co mi taky zbývá. Dítko se do babyboxu nevejde a zbytek trefí domů.

14.3.2016 20:48
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Si mi připomněla...

Mě když takhle buble na cizí psy tak mu říkám "syrový stejně nežereš " .

14.3.2016 20:52
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Jelikož jsem posera tak do lesa bych bez psa nevlezla , přes les mu i koš sundávám .Předevčírem jsme šli přes les na prochajdu a při cestě zpět něco v dálce zatroubilo něco jako roh, jsem myslela že mě trefí pepka, že hodím pastevce přes rameno a uteču .

14.3.2016 21:34

kobylatko napsal(a):
Jelikož jsem posera tak do lesa bych bez psa nevlezla , přes les mu i koš sundávám .Předevčírem jsme šli přes les na prochajdu a při cestě zpět něco v dálce zatroubilo něco jako roh, jsem myslela že mě trefí pepka, že hodím pastevce přes rameno a uteču .

tak teđ jsi mě rozsekala!

14.3.2016 21:43

kobylatko napsal(a):

To je fakt dobrý. ...já jsem taky taková posera, ale samozřejmě s těma mýma bijcema do lesa klíďo o půlnoci...takový ten pocit absolutního bezpečí...koho, čeho bych se bála?...do té doby, než mě napadne, že jsou přemnožená divoká prasata a les, kde se procházíme je bukový...hrdinství padá a já peláším z lesa nejkratší cestou ...no stalo se mi to minulý týden...od té doby chodíme ráno na pole...včera říkali v televizi, že divočáci choděj na pole...tak nevim asi zase začnem chdit do lesa...

14.3.2016 21:47
tapina

XXX.XXX.211.84

To je fakt dobrý. ...já jsem taky taková posera, ale samozřejmě s těma mýma bijcema do lesa klíďo o půlnoci...takový ten pocit absolutního bezpečí...koho, čeho bych se bála?...do té doby, než mě napadne, že jsou přemnožená divoká prasata a les, kde se procházíme je bukový...hrdinství padá a já peláším z lesa nejkratší cestou ...no stalo se mi to minulý týden...od té doby chodíme ráno na pole...včera říkali v televizi, že divočáci choděj na pole...tak nevim asi zase začnem chdit do lesa...

A nejhorší jsou trpaslíci ;-)

Nás před rokem pronásledovalo takové krásné malé podsvinčátko. Prolezlo pod plotem obory. Mamka byla pěkně nasr* a já téměř posr*.

14.3.2016 22:06

tapina napsal(a):
A nejhorší jsou trpaslíci ;-)

Nás před rokem pronásledovalo takové krásné malé podsvinčátko. Prolezlo pod plotem obory. Mamka byla pěkně nasr* a já téměř posr*.

Chápu...moje pocity by byli stejné

14.3.2016 22:19
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Chápu...moje pocity by byli stejné

Taky naprosto rozumím, z divokých prasat mám respekt. A momentálně i z labutí Chodíme k rybníku kde si pes zaplave. Jsou tam dvě labutě, rybník je to veliký, takže vždycky jdeme na druhou stranu od labutí. Ale oni k nám stejně připlavou a naparují se Takže se vždycky seberem a jdeme k menšímu rybníku o kousek dál.

Tady teda nemám strach o sebe, ale o psa, vždycky si říkám, co kdyby ho napadli ve vodě Myslíte, že taková labuť může zaútočit na psa? Jako pes si jich nevšímá, ale oni vždycky plavou a vypadá to, že míří přímo k němu, pak už i on zbystří, tak tedy odvolám a jdeme pryč. Pokud chvíli stojíme na břehu a pozorujeme je, tak labuť míří přímo na nás, zvedá křídla, a běhá po vodě proti nám. Myslím, že by snad i vylezli z vody a šli se podívat až k nám, ale to je asi blbost ne? Každopádně jsem si vždycky myslela, že labuť je plachá a nenapadlo by mě, že připlave k nám, tak kde je hluk, házím psovi klacky, hlasitě chválím atd...

14.3.2016 22:27

marcelaamax napsal(a):
Taky naprosto rozumím, z divokých prasat mám respekt. A momentálně i z labutí Chodíme k rybníku kde si pes zaplave. Jsou tam dvě labutě, rybník je to veliký, takže vždycky jdeme na druhou stranu od labutí. Ale oni k nám stejně připlavou a naparují se Takže se vždycky seberem a jdeme k menšímu rybníku o kousek dál.

Tady teda nemám strach o sebe, ale o psa, vždycky si říkám, co kdyby ho napadli ve vodě Myslíte, že taková labuť může zaútočit na psa? Jako pes si jich nevšímá, ale oni vždycky plavou a vypadá to, že míří přímo k němu, pak už i on zbystří, tak tedy odvolám a jdeme pryč. Pokud chvíli stojíme na břehu a pozorujeme je, tak labuť míří přímo na nás, zvedá křídla, a běhá po vodě proti nám. Myslím, že by snad i vylezli z vody a šli se podívat až k nám, ale to je asi blbost ne? Každopádně jsem si vždycky myslela, že labuť je plachá a nenapadlo by mě, že připlave k nám, tak kde je hluk, házím psovi klacky, hlasitě chválím atd...

Teď v sobotu jsem byla s kamarádkou, má malinkou kříženku...dokonce ani neplavou, ale procházejí při procházce místem, kde na řece dvě labutě jsou...feňulka na ně zaštěká a labutě jdou do boje, teď už preventivně bere feňuli na ruku a pouští jí až za kritickým místem a říkala, že z nich má docela nahnáno...

14.3.2016 22:31
tapina

XXX.XXX.211.84

marcelaamax napsal(a):

Tak záleží odkud jste. Na jedné soustavě rybníků operuje "ochranář". Který má naučené na jednom místě krmit labutě z ruky. Nechtíc jsme si to místo z kamarádkou vybraly na piknik. Labuť s labulabuťátky nás vyhnaly, nastěhovaly se nám na deku. Chtěly jsme je nalákat zpět do vody na pečivo, co jsme měly. Po 2 hodinách nás zachránil ten ochranář. A dostaly jsme strašnou sodu. Ale jak jsme to měly vědět?

14.3.2016 22:35
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

tapina napsal(a):
Tak záleží odkud jste. Na jedné soustavě rybníků operuje "ochranář". Který má naučené na jednom místě krmit labutě z ruky. Nechtíc jsme si to místo z kamarádkou vybraly na piknik. Labuť s labulabuťátky nás vyhnaly, nastěhovaly se nám na deku. Chtěly jsme je nalákat zpět do vody na pečivo, co jsme měly. Po 2 hodinách nás zachránil ten ochranář. A dostaly jsme strašnou sodu. Ale jak jsme to měly vědět?

Já jsem z malé vesničky, nemyslím si, že by labutě někdo krmil, procházím tam téměř denně a alespoň jsem nikoho neviděla. Právě mi taky připadá, že by šli do boje a můj pes by si to nenechal líbit.

Takže radši ho nechám plavat jen pokud jsou v bezpečné vzdálenosti a pak jdeme jinam. Jinak i pokud není pes ve vodě, ale jdeme po břehu, tak labutě hned zbystří a plují k nám.

Většinou když to někde vyprávím, tak jsem za blba, že by se labutě tak velkého psa určitě bály a utekly (uplavaly), ale mě to tak vážně nepřijde.

14.3.2016 22:52

marcelaamax napsal(a):
Já jsem z malé vesničky, nemyslím si, že by labutě někdo krmil, procházím tam téměř denně a alespoň jsem nikoho neviděla. Právě mi taky připadá, že by šli do boje a můj pes by si to nenechal líbit.

Takže radši ho nechám plavat jen pokud jsou v bezpečné vzdálenosti a pak jdeme jinam. Jinak i pokud není pes ve vodě, ale jdeme po břehu, tak labutě hned zbystří a plují k nám.

Většinou když to někde vyprávím, tak jsem za blba, že by se labutě tak velkého psa určitě bály a utekly (uplavaly), ale mě to tak vážně nepřijde.

No a pak si umím představit ten průšvih, kdyby třeba moji psi v sebeobraně nějakou labuť zakousli...když je chráněná.

15.3.2016 08:30
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Uff, koukám že v tom nejsem sama .No já potkat v lese prase tak fakt nevím .

15.3.2016 08:49

Labutě psa i ubily. hradec králové. od té doby bojím :D.

15.3.2016 09:07
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

Labutě psa i ubily. hradec králové. od té doby bojím :D.

Od Hradce bydlím asi 30 km smajlík

Dříve jsem právě k tomu samému rybníku chodila se starším psem a to nebyl problém, to tam byli jen divoké kachny, ale z těch jsem strach neměla, ty byly plaché Těch labutí se ale bojím, je to škoda, protože jinak je to krásný rybník a nikdo tam nechodí takže tam máme klid.

15.3.2016 09:10

Za zabití labutě nebo potrhání je trest jako za týrání a labutí samec zabije kdeco. tak radši vyhýbat. stalo se to na soutoku labe a orlice přímo v hradci, tak to máte dobrý :D včera mi psici vylekal norek, my jsme v poho :D.

15.3.2016 09:15
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

Za zabití labutě nebo potrhání je trest jako za týrání a labutí samec zabije kdeco. tak radši vyhýbat. stalo se to na soutoku labe a orlice přímo v hradci, tak to máte dobrý :D včera mi psici vylekal norek, my jsme v poho :D.

Ten rybník je fakt velký, kdyby si zůstaly na druhé straně tak v pohodě, ale vždycky připlavou...No tak ho vždycky nechám plavat jen dokud budou v bezpečné vzdálenosti a pak půjdem jinam, ještě že je tady hodně rybníků

15.3.2016 09:31
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

marcelaamax napsal(a):
Ten rybník je fakt velký, kdyby si zůstaly na druhé straně tak v pohodě, ale vždycky připlavou...No tak ho vždycky nechám plavat jen dokud budou v bezpečné vzdálenosti a pak půjdem jinam, ještě že je tady hodně rybníků

Je to fakt, labuťe umí být nebezpečný. Pes by ve vodě neměl moc šancí myslím. U nás na jedné z nádrží je taky samec bojovník a pokud tam jsou není v době hnízdění a vyvádění mladých šance nechat psa zaplavat. Nepouštím ho tam radějí, labuťák se vždycky hned přiřítí a pochopitelně neváhí jít i z vody. Někteří jsou fakt bijci.

ad to zadání tématu - k čemu všemu pes je. Já myslím, že někdy i k tomu, aby si člověk dobře potrénoval buď nervovou soustavu a nebo sebeovládání. Např. stará feňule vzorňuška nejvzornější a šprtka veliká, má ve svém věku dny, kdy si řekne, že nemá zapotřebí nějaký to poslouchání. A že už se naposlouchala dost a dneska jí to nebaví. Není problém, pokud jde o věci nepodstatné, ale ve věcech podstatných, kdy to člověk opravdu potřebuje, tak má-li pes v sobě kapek té tvrdohlavosti spojené s věkem, to je pak o víc než napočítání do deseti nádechů . Protože vy víte, že umí a ví a zná, ale že prostě nechce, nemá náladu. Víte že by měla, navíc je to v ten moment i zapotřebí, aby poslechla, ale má ten věk, že ano...

15.3.2016 18:08
noemi

XXX.XXX.64.236

kobylatko napsal(a):

Bojim, bojim...

15.3.2016 18:16

kobylatko napsal(a):

Kamarád mi říká...nejlepší je vylézt před prasaty na strom...se mu to kecá, já se svojí zadelí a ještě vytáhnout na strom dva psy přes 50 kg...to by tam musel být výtah

15.3.2016 18:58
conie

XXX.XXX.206.202

Tak bez těch chlupatých zlatíček si už nějak nedokážem život představit. Neustále nás udržují v kondici fyzické i psychické, ve střehu, podporují naší kreativitu (kterak zachránit aspoň část zahrady před zahradnickými sklony půlroční šarplaninky), poskytují pravidelnou, někdy i nevyžádanou, canisterapii (těsným tulením, oblizováním, funěním do ucha), nutí nás hlídat si rodinný rozpočet, aby zbylo na krmení a veta pro smečku až tak ve druhé řadě, atd.atd. Přes naše psí dámy máme spoustu přátel a kamarádů nejen po celé republice. A výchova a výcvik prvního pastevce pro mě znamenaly velkou práci i sama na sobě. Vděčíme našim holkám za moc a já si dost často přeji být aspoň na pár dní psem u nás!

15.3.2016 19:00
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Kamarád mi říká...nejlepší je vylézt před prasaty na strom...se mu to kecá, já se svojí zadelí a ještě vytáhnout na strom dva psy přes 50 kg...to by tam musel být výtah

Žé ? a na ty smrky co maj ze začátku jen větvičky o průměru palce se leze blbě, nebo na buky a duby který maj větve až kdesi.To bych musela být žirafa nebo mít po kapsách kouzelnickou hůlku .Ale kamarád myslivec říkal že prase dost špatně vidí, že pokud nefouká větr tak že by člověka cítilo měl by člověk mít šanci mu zdrhnout, že pokud tě necítí tak o tobě de facto neví.

15.3.2016 19:26
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Brrr, zrovna nedávno jsem cestou lesem zaslechla nějaký zvláštní zvuky, něco jako chrochtání, hned mě napadl divočák, už jsem vyhlížela strom, na který vlezu, ale jak tam dostat to moje tele taky nevím.

15.3.2016 19:31
tapina

XXX.XXX.11.151

kobylatko napsal(a):
Žé ? a na ty smrky co maj ze začátku jen větvičky o průměru palce se leze blbě, nebo na buky a duby který maj větve až kdesi.To bych musela být žirafa nebo mít po kapsách kouzelnickou hůlku .Ale kamarád myslivec říkal že prase dost špatně vidí, že pokud nefouká větr tak že by člověka cítilo měl by člověk mít šanci mu zdrhnout, že pokud tě necítí tak o tobě de facto neví.

Dobrej tip.
Spíš to bude tak, že pokud vítr vane vyloženě od prasete a od nás (ne přes nás na prase nebo bezvětří), tak by nás možná nemuselo cítit.
Takže naslinit prst a zkoumat, odkud vítr vane. Jen aby se neobrátil ;-)
To radši hledat vhodný strom ;-).

15.3.2016 20:13
hunter

XXX.XXX.168.162

kobylatko napsal(a):

Prase má sice špatný zrak (jsou krátkozraká), ale má i skvělý sluch, takže vás lokalizuje celkem přesně i v bezvětří.
Jako u všech zvířat, musíte mu dát šanci se vám vyhnout. Na strom člověk nemusí hned skákat, stačí si za něj stoupnout a dělat rámus. Utíkat před ním nedoporučuji, přeci jen útok vede agresivně a stylem buldozeru, rozeběhne se s hlavou dolů.

15.3.2016 20:54

Tak nás by prase lokalizovalo hned, jak by ho pesani zaměřili a snažili se mi to hlasitě sdělit...

Dnes jsme na procházku (ráno v pět) šli raději kolem hřbitova a opuštěných garáží...po té debatě o prasatech se mi do lesa v tuto hodinu nějak nechtělo...

15.3.2016 20:58

Jo a jinak se vrátím k tématu" k čemu všemu je dobrý pes"

teď u nás momenálně na to, aby byly chlupy opravdu na každém kousku v naší domácnosti (začali jsme línat)...ráno jsem měla chlup i v jogurtu, který jsem právě otevřela a teď večer jsem z poloviny jednoho psa vyčesala tolik chlupů, že bych z toho vyrobila minimálně 10 čivav...

16.3.2016 07:47
Grandina

XXX.XXX.130.27

marcelaamax napsal(a):

Nebály...buď si jistá, že nebály...Nás takhle vyhnaly s koňma...Málem jsme měli infarkt-jezdci i koně...Jsme šli takovou pěšinkou kolem takové větší kaluže...kecáme, samé haha hihi a najednou se proti nám vyřítila bílá krvelačná bestie s roztaženými křídly...koně v té uzunké pěšince obrat o 180 stupňů, stromy nestromy a kyrý pryč...a ta bílá potfora furt za náma...Pak se mi podařilo valacha zastavit, otočit a velice váhavě udělat pár kroků dopředu...No ani ťuk...jak se pohl, tak labuťák zase do útoku...Tak jsme to zbaběle vzdali a obešli to oooobrovským obloukem.

16.3.2016 14:15

Pes je môj spoločník, ochranca, najlepší priateľ... Ja mám plemeno, ktoré sa používalo na zaháňanie dobytka, kôz, oviec v Alpách, vyhľadávanie zablúdených kusov dobytka, ťahanie malého vozíka s mliekom na trh a stráženie dvora. Je to všestranný pes, používa sa aj na canisterapiu, ako lavínový, záchranársky, vodiaci pes. Je to pes na všestranný výcvik a rôzne druhy psích športov.

16.3.2016 14:35

Grandina napsal(a):
Nebály...buď si jistá, že nebály...Nás takhle vyhnaly s koňma...Málem jsme měli infarkt-jezdci i koně...Jsme šli takovou pěšinkou kolem takové větší kaluže...kecáme, samé haha hihi a najednou se proti nám vyřítila bílá krvelačná bestie s roztaženými křídly...koně v té uzunké pěšince obrat o 180 stupňů, stromy nestromy a kyrý pryč...a ta bílá potfora furt za náma...Pak se mi podařilo valacha zastavit, otočit a velice váhavě udělat pár kroků dopředu...No ani ťuk...jak se pohl, tak labuťák zase do útoku...Tak jsme to zbaběle vzdali a obešli to oooobrovským obloukem.

Tak nevím...asi si příště místo "zlého hlídacího psa" pořídím labuť...té se bojí každý-může hlídat na zahradě a eventuelně ještě divokého kance...abych měla s kým chodit na procházku do lesa

16.3.2016 14:38
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Chtěl bych vás všechny úplně v klidu ujistit, že teorie - při setkání s divočákem vylézt na strom... je úplně na prd! Loni jsem, netuše nic zlého, při výšlapu v Malých Karpatech - pátrání po tesařících alpských /naštěstí bez psíšer/ vpochodoval mezi asi deset skotačících selátek, a jejich maminku, která doběhla na pět metrů ke mě a skřípala zubama... Můžu vás ubezpečit, že jediné, na co jsem myslel, bylo udržet svěrač. Nohy jsem měl jak z rosolu, a tak se mi klepaly kolena, že jsem nebyl schopný udělat krok.. Myšlenky se mi rozprchly, to jo... a vrátily se až za deset minut. Ovšem já nebyl schopný ani pohybu! . A to ještě dlouho potom, co ta černá vzteklá obluda, která mi připomínala velikostí spíš srstnatého nosorožce, svoje děcka seřadila a odešla.
Ale zpětně můžu říct, že to byl jeden z mých nejsilnějších zážitků v přírodě!

17.3.2016 07:40
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Jen jestli jste nezačala víc pít smajlík smajlík smajlík.
Taky mám celoživotně nízký tlak, ale nezvýšil mi ho ani psi, ani kočky, ani naši potkani... Na tlak u mě funguje spolehlivě jenom šéf.

17.3.2016 07:41
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Pes je môj spoločník, ochranca, najlepší priateľ... Ja mám plemeno, ktoré sa používalo na zaháňanie dobytka, kôz, oviec v Alpách, vyhľadávanie zablúdených kusov dobytka, ťahanie malého vozíka s mliekom na trh a stráženie dvora. Je to všestranný pes, používa sa aj na canisterapiu, ako lavínový, záchranársky, vodiaci pes. Je to pes na všestranný výcvik a rôzne druhy psích športov.

A to je jaké plemeno? Australák nebo borderák? smajlík

17.3.2016 07:44
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Utíkat před ním nedoporučuji, přeci jen útok vede agresivně a stylem buldozeru, rozeběhne se s hlavou dolů.

Jo, jednou jsem viděla utíkat tři divoká prasata a dodnes jsem z toho poznání dost v šoku - jak je to rychlé zvíře. Vůbec si nemyslím, že by měl člověk šanci utéct. Nepamatuji si, jestli měli hlavu skloněnou dolů, ale letěli hrozně rychle.

17.3.2016 08:59
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

rapotacka11 napsal(a):
Labutě...
Https://www.facebook.com/bambooclub.mo/videos/1008903832481621/.

Ty jo statečnej pán! Měla bych plný gatě. A hodnej pán

18.10.2016 19:08

RomčaJelča napsal(a):
A to je jaké plemeno? Australák nebo borderák? smajlík

Appenzelský salašnícky pes

Přidejte reakci

Přidat smajlík