Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2016 13:41
ketlin

XXX.XXX.204.32

Dobrý den, někde jsem se dočetla, že přesunuli výrobu do Polska..Nemám doma pytel, abych mrkla.Co je na tom pravdy?

16.3.2016 13:48
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nevěřím, pomluva.
Podle mě se dovážely a dováží z USA.

Zrovna tak jsem, tuším na FB v Granulářích, že granule ze zoofast, ale i ze zoohit, jsou šunty vyráběné v Polsku..

16.3.2016 13:49
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Byl bych velmi překvapen, kdyby to byla pravda. Tohle se totiž už šířilo několikrát a byla to jen fáma. Pokaždé.

16.3.2016 13:53
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

joanne.s napsal(a):
Nevěřím, pomluva.
Podle mě se dovážely a dováží z USA.

Zrovna tak jsem, tuším na FB v Granulářích, že granule ze zoofast, ale i ze zoohit, jsou šunty vyráběné v Polsku..

Srandovní svět. ZOOhitovou privátní značku Purizon totiž vyrábějí skutečně v zahraničí. ZOO hit je myslím německý a ty granule...fuj...dělají ve Velké Británii...mamí pomoc!

16.3.2016 13:54
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Momentálně krmím Essential - mám se začít taky bát?

16.3.2016 13:56
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

joanne.s napsal(a):
Momentálně krmím Essential - mám se začít taky bát?

Jistě. Dokonce stejná Anglická továrna jako v případě Purizonu. Víte kolik žije v Anglii Poláků? Třeba přijde převrat!

16.3.2016 13:56
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Cituji:

Taste of Wild vyrábí americká firma Diamond Pet Product ve městě Gaston v Severní Karolíně.

16.3.2016 13:58
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mar-Afra: no to je skandál.

16.3.2016 14:05
Arni

XXX.XXX.48.26

joanne.s napsal(a):
Cituji:

Taste of Wild vyrábí americká firma Diamond Pet Product ve městě Gaston v Severní Karolíně.

Jenom aby to nepřesunul výrobce do největšího polského města, to prý je Chicago

16.3.2016 14:11
vava69

XXX.XXX.136.28

Je mi celkem fuk, kde je vyrábí ale momentálně přemýšlím o přechodu na něco jiného a nemůžu se rozhodnout. Něco na přijatelné cenové úrovni a přitom bez obilí a pravděpodobně bez kuřete. Mladá fena se mi začala drbat, udělaly se jí stroupky a začala si kousat nohu, tak bychom to zkusili zatím se změnou granulí. Pes pro změnu začíná mít trochu řidší odpad. Jen nevím kterým směrem se podívat. Nějaká rada, vyzkoušené granule na přibližně stejné úrovni?

16.3.2016 14:17
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

vava69 napsal(a):
Je mi celkem fuk, kde je vyrábí ale momentálně přemýšlím o přechodu na něco jiného a nemůžu se rozhodnout. Něco na přijatelné cenové úrovni a přitom bez obilí a pravděpodobně bez kuřete. Mladá fena se mi začala drbat, udělaly se jí stroupky a začala si kousat nohu, tak bychom to zkusili zatím se změnou granulí. Pes pro změnu začíná mít trochu řidší odpad. Jen nevím kterým směrem se podívat. Nějaká rada, vyzkoušené granule na přibližně stejné úrovni?

Tak o TOTW opatrně a projít si originální stránky. Mají tam pár změn a třeba v Bizonu jsem uviděl kuře, které tam nebylo. Tuším proč to udělali, důvod byl.
E-shopy nejsou mistři světa v aktualizování popisků, takže aby se pejsek nedrbal.

16.3.2016 14:19
vava69

XXX.XXX.136.28

Právě jsme na TOTW. Mám bizona a jehně. Takže bych zkusila něco jiného než TOTW.

16.3.2016 14:26
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

vava69 napsal(a):
Právě jsme na TOTW. Mám bizona a jehně. Takže bych zkusila něco jiného než TOTW.

Bizon a jehně už nedělají, ale nějaké pytle ještě budou. Teď je to pečený bizon a pečené srnčí. Kromě ještě pečené slepice , už v ničem jiném kuřata nevidím. Dost to obměnili, ty řady.

16.3.2016 14:33
vava69

XXX.XXX.136.28

Blbě jsem to napsala, myslela jsem tím, že mám pytel bizona a pytel jehněte - wild southwest a sierra montain.

16.3.2016 14:43
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Http://krmivo-psy.heureka.cz/f:q:essential/

Nautical living - ryby, Estate living - jehně.

16.3.2016 15:01
ketlin

XXX.XXX.204.32

Složení Essential Nautical Living mě překvapilo:
◾Složení: Čerstvé kuřecí maso, čerstvé kachní maso, sušené kuřecí maso, sušené kachní maso, sladké brambory, hrách, čerstvý losos, čerstvý pstruh, oves, lněné semeno, celá čerstvá vejce, kuřecí tuk, brambory, játra, vojtěška.

Ale ryba tam je :D.

16.3.2016 15:06
vava69

XXX.XXX.136.28

Mě taky - dost dlouho jsem tu rybu hledala :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2016 15:27

vava69 napsal(a):

Hledala jsem taky bez kuřete a bez obilí a nejlevnější v širším výběru byly Doxneo. Mám vyzkoušenou kachnu a jehně, ale jen chramst křup na chuť, ne dlouhodobě.

16.3.2016 15:28
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Na granule zcela bez kuřete to bude chtít přitlačit s financema. Nebo vybrat od českého Britu.

16.3.2016 15:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nemají Doxneo málo masa?

16.3.2016 15:31
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

ketlin napsal(a):
Složení Essential Nautical Living mě překvapilo:
◾Složení: Čerstvé kuřecí maso, čerstvé kachní maso, sušené kuřecí maso, sušené kachní maso, sladké brambory, hrách, čerstvý losos, čerstvý pstruh, oves, lněné semeno, celá čerstvá vejce, kuřecí tuk, brambory, játra, vojtěška.

Ale ryba tam je :D.

Klídek!

Je potřeba hledat i jinde a taky to koupit. Já ho používám, tedy zatím a je to vyrobeno z tohoto:

Složení Essential Nautical Living:

čerstvý losos a čerstvý pstruh, sladké brambory, sušený sleď, hrášek, sušený losos, čerstvá celá vejce, čerstvý sleď a čerstvé sezónní ryby, lososový olej, lněné semeno, vojtěška, losos, brambory, hrášek, probiotické kultury: MOS, FOS, glukosamin, chondroitin (vše z přírodních zdrojů), MSM (z přírodních zdrojů), brusinky, acai, borůvky, moruše, jablko, rajče, pomeranč, hruška, mrkev, špenát, květák, mořské řasy, extrakt z měsíčku lékařského, zelený čaj, zázvor.

Takže prrr.

16.3.2016 15:36
ketlin

XXX.XXX.204.32

Aliens_II napsal(a):
Klídek!

Je potřeba hledat i jinde a taky to koupit. Já ho používám, tedy zatím a je to vyrobeno z tohoto:

Složení Essential Nautical Living:

čerstvý losos a čerstvý pstruh, sladké brambory, sušený sleď, hrášek, sušený losos, čerstvá celá vejce, čerstvý sleď a čerstvé sezónní ryby, lososový olej, lněné semeno, vojtěška, losos, brambory, hrášek, probiotické kultury: MOS, FOS, glukosamin, chondroitin (vše z přírodních zdrojů), MSM (z přírodních zdrojů), brusinky, acai, borůvky, moruše, jablko, rajče, pomeranč, hruška, mrkev, špenát, květák, mořské řasy, extrakt z měsíčku lékařského, zelený čaj, zázvor.

Takže prrr.

To mají u jedné značky a názvu, dvoje složení...

16.3.2016 15:38

ketlin napsal(a):

A navíc jsou tam vejce.

16.3.2016 15:38

joanne.s napsal(a):
Nemají Doxneo málo masa?

Procenta tam nemají, jako Orijen to asi taky nebude, ale přijde mi to jako standard. Mám bezobilné Barking a Marp a je to tak nastejno, řekla bych.

16.3.2016 15:39
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

ketlin napsal(a):

Prostě na heuréce vykopírovali chybný popis, no.

16.3.2016 15:39
joanne.s

XXX.XXX.41.2

A není to tak, že většině alergiků na kuřecí maso nevadí ani kuřecí tuk, ani vejce?

16.3.2016 15:44

joanne.s napsal(a):
A není to tak, že většině alergiků na kuřecí maso nevadí ani kuřecí tuk, ani vejce?

Nóóó... Můj pes po kuřeti v granulích srajdí (po syrovém ne), a i když má granule pouze s kuřecím tukem, tak to pořád nejsou ty správné kamenné bobky. Vejce v pohodě, i když si nedělám iluze, že by do granulí cpali zrovna kachní.

16.3.2016 15:44

joanne.s napsal(a):

Není.

16.3.2016 22:20
tapina

XXX.XXX.211.84

Jestli hledáte vyloženě něco rybího, podívejte na aatu. Ryby se dají celkem běžně koupit, takže to třeba naše má normální rybu v celku. Granule nebo konzervy má pro spestření "exotičtější" věci, asi nejširší nabídku má wolfsblut.

17.3.2016 04:40
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

joanne.s napsal(a):

Je to tak. Alergie je na proteiny, na tuk neexistuje. Kuřecí tuk tedy nevadí nikdy. U extrémně alergických jedinců však může být problém špatně přefiltrovaný kuřecí tuk, kdy se do toho vloudí i kousky kuřete.
V případě vajec to někdy problém je a někdy není. Viděl jsem oba případy (na obojí méně často), ale také jde většinou o psy kteří nemají lehkou intoleranci, ale už je to horší (takže klidně můžeme říkat nejen na kuře, ale na oboje).

Přidejte reakci

Přidat smajlík