Malá společenská plemena

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2016 23:48
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Páníčkové malých společenských plemen, jako je Jorkšír, Havanský, Boloňský, Maltézský psík, Bišonek, Čivava, Coton de tualer, Papillon, atd. atd. napište sem prosím, jací jsou vaši pejsci... povaha, co se vám na nich líbí, čím vás zlobí, jak je náročná péče o srst... co vás napadne, můžete i fotečky vašich čtyřnohých kamarádů, moc by nám pomohly při výběru.

Na příští rok plánujeme pořídit psí slečnu a zatím stále nevíme jaké plemeno zvolit.
Spíš gaučáka, ale i na procházky, výlety... i se mi líbí čínský chocholatý pes osrstěný, ale nevím jak je náročný na srst, na pohyb.

Budu moc ráda, když se podělíte o vaše zkušenosti s vašimi miláčky.

Také budu ráda, pokud mi napíšete název knihy, která by neměla doma chybět, která se vám osvědčila ohledně výchovy psů a rad, jak o ně pečovat, co mít připraveno než si psíka přivezeme domů, jak se chovat v prvních dnech ke šťeňátku, krmení atd. všemožné užitečné rady. Nebo klidně i nějaké dobré internetové stránky.

Později, jak a kde koupit zdravé, kvalitní šťeňátko, co vše by mělo být ve smlouvě uvedeno...

Budu vám moc vděčná za jakékoliv informace o společenských plemenech, o vašich čtyřnohých láskách... Děkuji předem všem.

27.3.2016 23:56
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Bledulebledá napsal(a):
Páníčkové malých společenských plemen, jako je Jorkšír, Havanský, Boloňský, Maltézský psík, Bišonek, Čivava, Coton de tualer, Papillon, atd. atd. napište sem prosím, jací jsou vaši pejsci... povaha, co se vám na nich líbí, čím vás zlobí, jak je náročná péče o srst... co vás napadne, můžete i fotečky vašich čtyřnohých kamarádů, moc by nám pomohly při výběru.

Na příští rok plánujeme pořídit psí slečnu a zatím stále nevíme jaké plemeno zvolit.
Spíš gaučáka, ale i na procházky, výlety... i se mi líbí čínský chocholatý pes osrstěný, ale nevím jak je náročný na srst, na pohyb.

Budu moc ráda, když se podělíte o vaše zkušenosti s vašimi miláčky.

Také budu ráda, pokud mi napíšete název knihy, která by neměla doma chybět, která se vám osvědčila ohledně výchovy psů a rad, jak o ně pečovat, co mít připraveno než si psíka přivezeme domů, jak se chovat v prvních dnech ke šťeňátku, krmení atd. všemožné užitečné rady. Nebo klidně i nějaké dobré internetové stránky.

Později, jak a kde koupit zdravé, kvalitní šťeňátko, co vše by mělo být ve smlouvě uvedeno...

Budu vám moc vděčná za jakékoliv informace o společenských plemenech, o vašich čtyřnohých láskách... Děkuji předem všem.

Mam dva havanske psiky, neb prvni me tak nadchl, ze u jednoho nezustalo. Mohu doporucit, povaha miloucka, vzdy se prizpusobi, kluk s nami v pohode usel Jeseniky, ale kdyz jsem treba nemocna, psici se prituli a lezi se mnou. Pokud rada cesete, muzete se vyraditsmajlík S kvalitni kosmetikou a kvalitnimi kartaci je to v pohode.

28.3.2016 00:04
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Havanský psík se mi líbí moc, nějaká barevná varianta...
Ve čtvrtek jsme se dívali na Vylomeniny a byl tam nádherný pejsek, ženská s ním litala po restauraci, hoďnounký, miloučký, bílý, ale nevím co to byla za rasa, jestli Maltézský nebo jiný, oni jsou si ti bílí malí strašně podobní a tak nevím kdo je kdo...

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2016 00:09

Určitě si zajeďte na nějakou výstavu, mrkněte naživo a poptejte se. Budějky, Praha, Litoměřice, Brno, Boleslav... Kam to máte nejblíž. Nicméně s tak širokým výběrem by asi byla honička oběhnout všechna plemena.

28.3.2016 00:10
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Bledulebledá napsal(a):
Ve čtvrtek jsme se dívali na Vylomeniny a byl tam nádherný pejsek, ženská s ním litala po restauraci, hoďnounký, miloučký, bílý, ale nevím co to byla za rasa, jestli Maltézský nebo jiný, oni jsou si ti bílí malí strašně podobní a tak nevím kdo je kdo...

No me se na havanacich prave libi, ze jsou ruznobarevni .Kluk je na zenske, takze kdyz v okoli nekdo hara, ma zatmeno. Holka je mazel nejvetsi.Drzi se me, voditko nezna, poslusnost jsem ji nemusela vubec ucit, nema tendence utikat, proste me nasleduje, super

28.3.2016 00:20
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Ano, na výstavu bych chtěla strašně jet, nejblíž Ostrava, snad to vyjde... a ano výběr máme široký, tak třeba to tady trošku zůžíme až se dovíme více.

Havanský je mi zatím nejblíž, co jsem si našla fotky, videa... povaha taky skvělá. Je to těžké vybírání a chci se rozhodnout opravdu dobře, tak proto jsem založila diskuzi, tak uvidíme...

28.3.2016 00:43

Bledulebledá napsal(a):
Ano, na výstavu bych chtěla strašně jet, nejblíž Ostrava, snad to vyjde... a ano výběr máme široký, tak třeba to tady trošku zůžíme až se dovíme více.

Havanský je mi zatím nejblíž, co jsem si našla fotky, videa... povaha taky skvělá. Je to těžké vybírání a chci se rozhodnout opravdu dobře, tak proto jsem založila diskuzi, tak uvidíme...

Bílí potřebují péči, tedy pokud nebudete detailisti a nerozhodí vás jiný odstín apod. po odbočce z chodníku.
Kamarád má tmavě hnědou ruskou bolonku. Kdybych chtěla malého společenského psa s klidnější a nekomplikovanou povahou, tak jí beru. Už jen proto, že by mě drtilo zbarvení srsti u očí.

28.3.2016 01:41
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Popravdě to zbarvení u očí u některých bílých psíků se mi taky nelíbí, nic proti nim, určitě jsou úžasní, ale raději bych, když už, variantu, kde to nebude tolik vidět... něco jako Havaňák, i na tu ruskou brevnou bolonku jsem se dívala. Nebo třeba něco jiného? Uvidíme.
Raději bych opravdu tmavší variantu psa na vesnici, zahradu. Nejsem ani proti stříhání, pokud ten pes není dohladka... ale viděla jsem na fotkách bělásky a žádné hnědé okolo očí neměli, tak nevím, jestli to mají, nebo nemají všichni...

28.3.2016 08:13
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Kdybych si chtěla pořídit malé společenské plemeno, byl by to nejspíš papillon. Ti, co znám, jsou veselí, přátelští, chytří jak opičky a velmi přizpůsobiví, co se životního stylu majitele týče Ale myslím, že to tak bude u většiny plemen, záleží, jak si ho vychováte.
Ještě mi jsou z mrňavek sympatičtí grifonci a malí špicové.

28.3.2016 08:46
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
já mám dvě plemena a to Bišonka a Ruskou barevnou Boloňku. Všichni tři jsou gaučàci, ale když se jde na výšlap na Lisou ta šlapou bez nešení i Tatry zvládly, prostě vše co dělá pánička budou s radosí taky.
No a teď ta náročnost a povaha. Bišonci ano jsou jak medvídci, ale po koupání pořádně vyfenovat, srst natáhnot, ale opravdu je to líbyvá koule a povaha je milá, ale taky pozor ne každý Bišonek už jich začíná být hodně a povahy se promísily.
Rusák mam hnědo bílého a řeknu Vám, že tohle je nej zlatíčko, mili, přítulný, hravý, skladný a hlavněje barevný tak, že ta péče o něj je super pohoda.
Pokud chcete jít kouknout na Ostravskou výstavu tak mrkněte kdy jdou neuznaní to je čekatel a tehdy půjdou Rusáci já tam budu se dvěma pejskama jak s Bišonkem tak s Rusákem ten den jdu mrknou na mojí chovatelku. Ten zbytek co jste napsala tak ti jdou v nedělí, ale pokud mě tam najdete tak můžeme pokecat a popřípadné dotazy řeknu a můžete se s nima pomuchlovatsmajlíksmajlíksmajlík.
Dája.

28.3.2016 09:20
mgtka

XXX.XXX.92.43

Každý doporučí to své tak si taky přidám. Mám dvě kavalíří slečny a nedám na ně dopustit. Jsou to úžasné bytosti, je s nima sranda, maji 4 barevne verze a pokud dobře vyberete budete chodit jen očkovat. Česat stačí jen občas, péči vyžadují uši (vyčesávání) já je poslední rok nechávám stříhat a je to supr. Jsou způsobné a neuštěkané.

28.3.2016 09:30
Dája6

XXX.XXX.40.42

Mgtka

Mám známou která má čtyři tyhle pejsky a opravdu jsou to mazlíci , ale ohledně nemoci na starší věk no nevím, nevím. Vím co se už natrápila kdysi se dvěma. Ono jako každá rasa má svoje já taky u těch mojích prozatím jsem znala jen očkování, ale ten jeden Bišonek od 8let no už to začínalo jít sním s kopce se zdravíčkem.
Jo a ještě jsem zapomněla napsat my nelínáme ano češeme když tak jednou i dva krát za týden základ je u Bišonků vyfénovat, natáhnout, pak vše super drží, střiháme co dva měsíce u Rusáka ještě nevím je mladý.
Dája.

28.3.2016 10:16
dadu

XXX.XXX.250.70

Z vlastní zkušenosti mohu napsat toto:
Čivavy jsou zlatíčka, milé, úžasné, "skladné", prostě malý pes s velkým srdcem. Jsou však "křehké". Nevýhoda - všude jsou chlupy
Jorkšír je teriér každým coulem, když však dostane dobrou výchovu, je z něj dobrý parťák a kámoš. Dost často mu smrdí chlupy okolo tlamy. Když češete a stříháte, tak chlupy po bytě téměř nejsou
Havanský psík - asi jsem neměla štěstí - fenečka byla nevychovatelná a neskutečně nečistotná.
Boloňský psík bílý je doslova "antistresový psík". Je vhodný doslova pro všechny generace - s babí a dědou bude spokojený na gauči a s menšíma procházkama, se střední generací v pohodě zvládne i výlety do hor a s dětma se neuvěřitelně vyřádí. Rychle a rád se učí, od malička se musí krotit ve štěkání. Když je hezky ostříhaný, tak mu to sluší víc, než nestříhanému, učesat stačí 1 - 2 x za týden, po bytě nejsou chlupy. Barevné zbarvení u očí je dědičné, při koupi štěňátka je třeba dát pozor na to, jestli má černě barvené okraje očí a už u štěnda většinou poznáte, jestli mu z očí poteče a tudíž bude mít zbarvenou srst. Řekla bych, že povahově je trochu lepší, než pudl. Myslím si, že je to naprosto univerzální pejsek.
U všech plemen, ne jen u těch, které jsem tu popsala, je důležitá výchova. Co do pejska během jeho prvního roku "dáte", to vám bude dalších 15 let "vracet".

28.3.2016 10:27

dadu napsal(a):
Z vlastní zkušenosti mohu napsat toto:
Čivavy jsou zlatíčka, milé, úžasné, "skladné", prostě malý pes s velkým srdcem. Jsou však "křehké". Nevýhoda - všude jsou chlupy
Jorkšír je teriér každým coulem, když však dostane dobrou výchovu, je z něj dobrý parťák a kámoš. Dost často mu smrdí chlupy okolo tlamy. Když češete a stříháte, tak chlupy po bytě téměř nejsou
Havanský psík - asi jsem neměla štěstí - fenečka byla nevychovatelná a neskutečně nečistotná.
Boloňský psík bílý je doslova "antistresový psík". Je vhodný doslova pro všechny generace - s babí a dědou bude spokojený na gauči a s menšíma procházkama, se střední generací v pohodě zvládne i výlety do hor a s dětma se neuvěřitelně vyřádí. Rychle a rád se učí, od malička se musí krotit ve štěkání. Když je hezky ostříhaný, tak mu to sluší víc, než nestříhanému, učesat stačí 1 - 2 x za týden, po bytě nejsou chlupy. Barevné zbarvení u očí je dědičné, při koupi štěňátka je třeba dát pozor na to, jestli má černě barvené okraje očí a už u štěnda většinou poznáte, jestli mu z očí poteče a tudíž bude mít zbarvenou srst. Řekla bych, že povahově je trochu lepší, než pudl. Myslím si, že je to naprosto univerzální pejsek.
U všech plemen, ne jen u těch, které jsem tu popsala, je důležitá výchova. Co do pejska během jeho prvního roku "dáte", to vám bude dalších 15 let "vracet".

Jenže ono nejde jen o oči, ale i o okolí tlamičky apod. Údajně má vliv i složení slz/slin, které souvisí se stravou.

28.3.2016 11:00
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Tak já budu vždycky propagovat toho kavalíra King Charles Spaniela.smajlík
Musím přiznat, že u těch bílých boloňáků a bišonků se mi vůbec nelíbí zarezlá srst u očí a zadku, není to hezké a postřehla jsem to u všech našich známých.
Malé špice chová můj strejda a jsou to takoví ukmitaní, uštěkaní, nervózní, trochu ostřejší psi, nevím, do toho bych osobně nešla.
Ale výběr je na vás.

Kdybych znova pořizovala psa, rozhodně bych si zvolila nějakou chovnou stanici poblíž a poptala se veterináře, zda o nich nemají nějaké špatné zprávy. Pročíst recenze a poptat se. (A stejně se člověk nedozví a nevychytá všecko.)

Knížek má moje dcera opravdu hromadu, některými jsem prolistovala a u Desenského jsem si zapamatovala doporučení, že člověk má svého psa bránit, což mi připadlo jako užitečná informace.
Jinak ty knihy např. můj partner považuje za prachobyčejný výdělečný počin smajlík. Kdo má ruce, počítač a jednou měl psa, píše o psech.
Spíš si párkrát zajděte někam do výběhu, tam už vám jednotliví majitelé řeknou zážitky...smajlík

Přeji hodně štěstí a radosti při pořízení psíka!

28.3.2016 11:53
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Máte pravdu, i špicové jsou pěkní, grifonek asi miloučký, ale moc na ty zmačkané hubičky nejsme. Pravda dceři se líbí mopsík, jako štěně je nádherný, ale jak vyroste... má je tady pán a jsou tlustí, ufunění, ale samozřejmě asi zlatí...

28.3.2016 12:03
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Velmi děkuju všem, co přispívají informacema i fotkama pejsků, moc si toho vážím. Teď jsem tu chcíli nebyla a nestíhám reagovat. Ani neumím dát do rámečku text na který bych případně chtěla reagovat. Máte všichni krásné zlatíčka... A děkuji, že píšete a dáváte fotečky, děkuju... a pište dál.

28.3.2016 12:15
Dája6

XXX.XXX.40.42

RomčaJelča
Musím přiznat, že u těch bílých boloňáků a bišonků se mi vůbec nelíbí zarezlá srst u očí a zadku, není to hezké a postřehla jsem to u všech našich známých.

Jo souhlasím s Vámi, ale kdo umí ten umí a nic není rezavé natož dupky a packy. A taky pokud pejsek není nějak nemocný na to pozor pokud je zdravý tak je to v pohodě a nic rezavé neznáme.
Dája.

28.3.2016 12:18
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Dája6 napsal(a):
RomčaJelča

Jo souhlasím s Vámi, ale kdo umí ten umí a nic není rezavé natož dupky a packy. A taky pokud pejsek není nějak nemocný na to pozor pokud je zdravý tak je to v pohodě a nic rezavé neznáme.
Dája.

Nojo, jenže to je samé "pokud", "pokud"... smajlík Jsou psi, u nichž na tohle důraz dávat nemusíte a ušetříte si čas. Čili jednodušší život smajlík - jestli teda člověk nechce žít jen tím psem.

28.3.2016 12:33
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

611960 Ještě že jste mi napsala, já vůbec nevěděla, že ze dvou dnů jdou každý den jiné plemena, naprostý neznalec jsem. Pokud se to podaří, půjdem poprvé v životě, Ostrava je od nás 80 kilometrů. Třeba se pak můžem domluvit a ráda se na pejsky podívám, barevňáček mně zajímá. Nevíte, kde bych našla, kdy jdou jaká plemena? Oba dva dny tam určitě jet nemůžem.

28.3.2016 12:36
noemi

XXX.XXX.64.236

Bledulebledá napsal(a):

Westík to byl .

28.3.2016 12:39
noemi

XXX.XXX.64.236

Bledulebledá napsal(a):
611960 Ještě že jste mi napsala, já vůbec nevěděla, že ze dvou dnů jdou každý den jiné plemena, naprostý neznalec jsem. Pokud se to podaří, půjdem poprvé v životě, Ostrava je od nás 80 kilometrů. Třeba se pak můžem domluvit a ráda se na pejsky podívám, barevňáček mně zajímá. Nevíte, kde bych našla, kdy jdou jaká plemena? Oba dva dny tam určitě jet nemůžem.

sobota
http://mujweb.cz/nvpostrava/pdf/Kruhy_sobota_2016n.pdf

neděle
http://mujweb.cz/nvpostrava/pdf/Kruhy_nedele_2016n.pdf.

28.3.2016 12:41
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Mgtka... máte krásné kavalírky, nějak jsem o nich neuvažovala, protože jsem četla častější nemoci a bála bych se, že nenatrefím na zdravý vrh. Ale jsou krásní a určite zlaté povahy.

Samozřejmě u všech plemen může člověk narazit na něco.

28.3.2016 12:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Bledulebledá napsal(a):
Mgtka... máte krásné kavalírky, nějak jsem o nich neuvažovala, protože jsem četla častější nemoci a bála bych se, že nenatrefím na zdravý vrh. Ale jsou krásní a určite zlaté povahy.

Samozřejmě u všech plemen může člověk narazit na něco.

Mojí kamarádce umřel na rakovinu (nevím čeho primárně, byla pak už rozlezlá všude možně), ale až ve vysokém věku - snad kolem 14 let. Téměř ihned šla zas do kavalíra a je moc spokojená.

28.3.2016 12:46
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Noemi... děkuji za informace a Westík by mně vůbec nenapadl, byl nádherný... Myslíte, že Westíci nemají hnědé pod očima a okolo tlamičky...? Nevím čím to je, proč to ti pejsci mají a jestli všichni bílí, nebo ti co to nemají jsou jen dobře očištění...? Nebo je to motázka opradu zdraví pejska?

28.3.2016 12:49
noemi

XXX.XXX.64.236

Bledulebledá napsal(a):
Noemi... děkuji za informace a Westík by mně vůbec nenapadl, byl nádherný... Myslíte, že Westíci nemají hnědé pod očima a okolo tlamičky...? Nevím čím to je, proč to ti pejsci mají a jestli všichni bílí, nebo ti co to nemají jsou jen dobře očištění...? Nebo je to motázka opradu zdraví pejska?

Většinou je příčinou špatné krmení, schválně se vždycky ptám, když takového psa vidím - naposledy na Súlovkách o víkendu...
Viděla jsem to i na černém psu (pointr od kamarádky) - hnědé slzy...po změně granulí se to postupně ztratilo.

28.3.2016 12:52
Dája6

XXX.XXX.40.42

Bledulebledá

Ach jo máte smůlu Rusáci jdou opravdu jen v sobotu kruh 3 v přibližném čase 12.25hod.
Zbytek ras co byste si přála vidět opravdu jde vše v nedělí protože to už jsou uznaná společenská plemena. V tu sobotu jsou spíš vidění teriéři. No a kurát, že byste vydělá jednoho Bišonka, ale zase je to škoda protože ta neděle je fakt nabytá to ani nestačíte vše okoukat.
Dája.

28.3.2016 13:15
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

611960... právě na to taky koukám, že ruská barevná bolonka jde v sobotu, jorkšír, pudl, krysařík... a bytek v neděli, velký zbytek... To je moc škoda.

28.3.2016 13:19
noemi

XXX.XXX.64.236

Bledulebledá napsal(a):
611960... právě na to taky koukám, že ruská barevná bolonka jde v sobotu, jorkšír, pudl, krysařík... a bytek v neděli, velký zbytek... To je moc škoda.

Se někde ubytujte a běžte oba dny .

28.3.2016 13:20
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

611960... pak jedině se na ruskou podívat v neděli k vám , jorkšíry vídáme, krysařík je už moc na nás malý a pudlík mně taky mrzí, aspoň ho vidět, ale asi by jsme do něj stejně nešli, ale asi je taky klidná jemná povaha...

28.3.2016 14:18
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Noemi... než někde ubytovat, to už je levnější dojet znovu, jsme 4, ikdyž syn asi nepojede, ale nejde to... Ale přídem jenom o podívanou na Jorkšírky, ale vídáme je, víme tedy na živo jak vypadají... krysaříky, ale ti nakonec jsou na nás asi už malí, pudlíky a hlavně tedy ty ruské bolonky... ty mně mrzí nejvíc, ale neznamená to, že by to byla trefa do černého. No aspoň projdem většinu psů v sobotu a máme ještě moře času k rozhodnutí do jakého psíka nakonec půjdem...

28.3.2016 14:20
Dája6

XXX.XXX.40.42

Bledulebledá

No v sobotu byste ještě mohla vidět v neuznaných barevný Pudlík Harlekýn, ale povahu neznám. Taky jsem po nich koukala, ale jako všichni pudlíci bude prdlý. Já fakt nemůžu si pomoct, ale povahou, vzhledem, přítulností zvladatelností a i to gaučink což už starší osoba dělám tak já opravdu preferují Rusáka, ale pozor pravého Rusáka. Zkusím pohledat chovku odkud já mám moje ho, aby i povaha byla super.
Dája.

28.3.2016 14:21
Dája6

XXX.XXX.40.42

Http://russkaya.webnode.cz/

Tady odcuď a neváhám pokud se rozhodnete pro Rusáka.
Dája.

28.3.2016 14:21
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

RomčaJelča... Nebojte, budem ještě hodně zvažovat a veterinářky se poptám. Chovné stanice v okolí nemáme, tak pak musím konkrétně hledat to či ono plemeno pro které se rozhodnem.

28.3.2016 14:23
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Já to popletla... v neděli, samozřejmě.

28.3.2016 14:29
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

611960... jsou krásní ti prďošci malincí... prosím vás, jak udržujete srst, je možno stříhat? Aby to vypadalo ještě dobře? Já asi bohužel, radši kratší chlupy na psovi...

28.3.2016 14:31
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Dadu... děkuju za informaci...

28.3.2016 14:38
Dája6

XXX.XXX.40.42

Bledulebledá

Ano pokud byste neplánovaly výstavy tak se střihají. Pohledám fotku před střihem a po střihu. Byl střihaný v lednu a ještě neuvažuji, že bych ho nechala ostřihat. Hlavní věc nelínají ani ťuk. Klasicky koupání nemusí být časté jak u Bišonků, fénovat se nemusí, ale ať mu není zima tak fénuji, česání jak Vás napadne hlavně kvalitní kartáč a hřeben, jo a ještě po koupeli kondicionér do srsti. Nic přehnaného, vše v normě a pejsek se svou velikostí i skladný což vyváží i tu čivavu.
Dája.

28.3.2016 14:47
dadu

XXX.XXX.250.70

U bílých pejsků hodně záleží na krmení a pak nemají žádné nežádoucí zbarvení srsti. Pokud mají barevňáčci stejnou povahu jako bílí (to nemohu posoudit - barevné jsem neměla), tak být vámi, tak do něj půjdu

28.3.2016 15:33
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

611960... hodně se mi líbí ten váš rošťák.

28.3.2016 16:41
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Nedočítala jsem. my měli výběr omezený. syn je alergik a ted nejspíš bude i mladší syn takže jsme museli brát bez podsady. bílou srst jsem nechtěla takže to byl docela problém . manžel to nechal na mě že tomu nerozumí ale že nic velkého, pro něj je max velikost kavalíra . No už jsme od začátku tušila že to vyhraje jork ač jsme ho vlastně nikdy nechtěla a ted po roce co jí máme říkam že jinou rasu už bych nechtěla. nelíbí se mě ostříhaní takže češu ale denně to zabere 10 minut což je ok, měla jsme ze srsti větší hrůzu ale u jorků to chce fakt s PP , to co tady vidim v okolí jorci prostě nejsou. Naše štěká jen na zvonek nebo když odcházíme ale během chvilky je ticho a jde spát. venku neštěká, naopak by si s každym hrála Já vybírala dlouho, ono sehnat po dobrých rodičích fenku neni tak jednoduché, bez PP jich je hodně. Strava vyjde na pár korun, kosmetika je drahá ale zase vydrží Hřeben mě koupila chovatelka na výstavě a je fakt super, jsme si říkala že si ho asi taky objednam jen větší

28.3.2016 16:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Dája6 napsal(a):
Před střihem.

Foukáte ho?
Moje kamarádka má ruského barevného boloňáka s PP a je kudrnatý snad víc než pudlík.

28.3.2016 16:43
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Tak ještě ta druhá fotka, vložily se mě 2 stejné

28.3.2016 17:08
conie

XXX.XXX.206.202

Úžasný kamarád, který s vámi bude podnikat vše, co budete přát - brabantík.

28.3.2016 17:13
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Marketa80... Nad jorkama se rozplýváme když je potkáme, opravdu se mi líbí taky moc, ale trošku, nevím zda oprávněně, se bojím té teriéří povahy... jací jorci vlatně jsou, jaká je ta vaše?
Potkali jsme taky bílého a teď nevím zda Maltézáka, Boloňáka... a byl roztomilý, ale strašně skákal po nás, asi radostí, chápu, ale kdyby vyhodil tlapky a nechal se hladit v klidu, ale on pořád poskakoval, olizoval... takové živé stříbro... nevím jestli se to dá odnaučit, nebo je to úplně běžné u těch malých plemen, tedy předpokládám i u jorků...
Chtěli by jsma mazla, to ano, ale taky, aby se dal i dobře vést aspoň k nějaké té poslušnosti.
Nejsou jorci moc neposední? Jsou roztomilí, ale nevím, jestli nejsou moc aktivní a pobláznění.
Máte krásnou psí holčičku

28.3.2016 17:28
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Co pudl? Inteligentni, ucenlivy. Nebo, ktery me zaujal co se povahy tyce, tak Peruansky nahac osrstena varianta.

28.3.2016 19:03
Dája6

XXX.XXX.40.42

Fiona.Praha napsal(a):
Foukáte ho?
Moje kamarádka má ruského barevného boloňáka s PP a je kudrnatý snad víc než pudlík.

Ne, no vlastně jo foukám, ale nenatahují. Ono právě je veliký rozdíl mezi Rusákem a Rusákem. Rusák pravý má mít jen vlnitou srst. Ono je to na delší povídaní co a jak a jaký je v tom guláš a jak si opravdu vybrat toho pravého.
Dája.

28.3.2016 19:05
Dája6

XXX.XXX.40.42

Bledulebledá napsal(a):
611960... hodně se mi líbí ten váš rošťák.

Děkuji za pochvalu a kdyby jste zažila jakou má úžasnou povahu, tak nic jiného fakt už nechcete a to vím o čem kecám není tohle náš první pes ani první plemeno.
Dája.

28.3.2016 19:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Dája6 napsal(a):
Ne, no vlastně jo foukám, ale nenatahují. Ono právě je veliký rozdíl mezi Rusákem a Rusákem. Rusák pravý má mít jen vlnitou srst. Ono je to na delší povídaní co a jak a jaký je v tom guláš a jak si opravdu vybrat toho pravého.
Dája.

Aha, ale on je s PP, tak by to měl být ten "pravý" ruská barevná boloňka, ne? Vím, že se standardy barevných nějak sjednocovaly a ČR se nakonec přiklonila k tomu ruskému standardu. Je to asi jedno, ona s ním nikdy krýt nebude (má podkus) a miluje ho, i kdyby měl místo srsti peří Jen mne zaujala fotka Vašeho, který vypadá úplně jinak než ten její 4 letý chameleon (v PP má black and tan a takový i jako štěně byl a teď je šedivošedivý).

28.3.2016 19:56
Dája6

XXX.XXX.40.42

Fiona.Praha napsal(a):
Aha, ale on je s PP, tak by to měl být ten "pravý" ruská barevná boloňka, ne? Vím, že se standardy barevných nějak sjednocovaly a ČR se nakonec přiklonila k tomu ruskému standardu. Je to asi jedno, ona s ním nikdy krýt nebude (má podkus) a miluje ho, i kdyby měl místo srsti peří Jen mne zaujala fotka Vašeho, který vypadá úplně jinak než ten její 4 letý chameleon (v PP má black and tan a takový i jako štěně byl a teď je šedivošedivý).

No právě podle mě bývalé Boloňky byly a jsou takové vyšší, srst kudrnatá čumák není jablíčkový atd... v tom jsou právě ty rozdíly a pak si kupte Rusáka když to sjednotily. Já už bych jen hledala podle původu aby to byl opravdu ten co ho chci ten pravý Rus, barevnou nee, ale jinak taky nejsou špatní v povaze jen já jsem spíš na to moje. Snad nebude taky chameleon
Dája.

28.3.2016 20:07
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

A toho pravého rusa s vlnitou (ne kudrnatou) srstí najdu na té adrese..?

28.3.2016 20:21
Dája6

XXX.XXX.40.42

Bledulebledá napsal(a):
A toho pravého rusa s vlnitou (ne kudrnatou) srstí najdu na té adrese..?

Ano od tam tud mám toho našeho Gigiho. Paní je velice milá, ráda Vám zodpový popřípadě vaše dotazy. Právě v tu sobotu jste se mohly poznat, ale osobně si myslím, že neděle je pro Vás to pravé máte možnost se více rozhlédnout a o Rusákový Vám napíšu co a jaksmajlíksmajlíksmajlík
Já kdybych nedejbože přišla i o druhého Bišonka tak jedině kní pro dalšího pejska, ale já už zůstanu tak jak to mám.
Dája.

28.3.2016 21:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

conie napsal(a):

Jak je to u něj s dejcháním - podobné jako u mopsíka? Mívá problémy s chrčením?

28.3.2016 21:54

fikovnice napsal(a):

My máme brabantí kámošku, pak ještě potkáváme dva kluky a nikdo z nich nefuní ani nechrčí. A je pravda, že jsou to milouši.

28.3.2016 23:37
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Bledulebledá napsal(a):
Marketa80... Nad jorkama se rozplýváme když je potkáme, opravdu se mi líbí taky moc, ale trošku, nevím zda oprávněně, se bojím té teriéří povahy... jací jorci vlatně jsou, jaká je ta vaše?
Potkali jsme taky bílého a teď nevím zda Maltézáka, Boloňáka... a byl roztomilý, ale strašně skákal po nás, asi radostí, chápu, ale kdyby vyhodil tlapky a nechal se hladit v klidu, ale on pořád poskakoval, olizoval... takové živé stříbro... nevím jestli se to dá odnaučit, nebo je to úplně běžné u těch malých plemen, tedy předpokládám i u jorků...
Chtěli by jsma mazla, to ano, ale taky, aby se dal i dobře vést aspoň k nějaké té poslušnosti.
Nejsou jorci moc neposední? Jsou roztomilí, ale nevím, jestli nejsou moc aktivní a pobláznění.
Máte krásnou psí holčičku

Živá je to je fakt ale doma prospí celé hodiny když jí děti nechají. ted jsem jí jeden pelech dala pod stůl a tam má klid . Chovatelka a i to dost vidim že pak jako starší jsou celkem klidný. naše je extra přátelská ale je na vodítku, bydlíme ve městě, všude auta a jí stačí že vidí na druhém chodníku kosa a klidně by vletěla pod auto . Takže je na vodítku, chytrá je, na to už mě upozornovala chovatelka, zbylá štěnata se dala nalákat na pamlsky naše v 6 týdnech vlezla pod postel a nenalákala jí, až si sama usmyslela tak vylezla . ale je to mazel no, taky jsme se bála povahy. Všichni že ej tot eriér, navíc jork jenže já to vidim na těch jako jorcích, jen štěkají, útočí a před naší jeden už utíká, divné povahy, naše ne ta půjde i k velkému psu a chce si hrát, jen na holuby a kosy po těch jde jako správný lovec od prvního dne spala v pelechu, do postele ani v dospělosti bez pomoci nevyskočí ale manžel si jí tam bere. mě říká že jí furt češu a mam z ní 4 dítě ale manžel si jí dává pod peřinu viz foto. jenže když jí nebudu dělat culík tak neuvidí, manžel když jsme řekla že jork tak prý ok ale bude ostříhaná, já věděla že nebude , za pár měsíců viděl fotku jorka ale tak půlročního a prý takový sestřih je ok a ted říká že jen blbec by jí ostříhal, sám vidí po vykoupání že vypadá hrozně a poloviční. Jo měla jsem strach z česání ale nemáme jí na výstavy tak nebalíčkuji a dá se to. každý den přečešu culík a kartáčem srst, občas najdu žmolek tak odstřihnu a je to ve spod tak nic neni vidět takže i dl srst se dá. tam je drahá kosmetika ale zase vydrží x měsíců takže ve výsledku úsporný pes. A hlavně nikde ani chlup což bylo zásadní jinak bych šla opět do kavalíra ale ty chlupy A jsou mlsní, na to mě upozornila chovatelka že jak jí ustoupim ve žrádla tak bude zkoušet furt, až po roce má granule co jí chutnají a miluje jahody, manžel říká že ještě šampus bych jí mohla koupit Nelínajících plemen tolik neni, bílou srst jsme nechtěla navíc miluju dlouhou srst a bez podsady po vykoupání do 20 minut suchá což je taky plus. každý pes má nějaké mínus takže to pak jde o to co člověk považuje za důležitější a co ne. Za 2-3 r by jsme chtěli pro ní kamarádku, ideálně od stejné feny nebo alepson její starší sestry, uvidíme

29.3.2016 00:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
My máme brabantí kámošku, pak ještě potkáváme dva kluky a nikdo z nich nefuní ani nechrčí. A je pravda, že jsou to milouši.

29.3.2016 13:41
conie

XXX.XXX.206.202

fikovnice napsal(a):

Ne, brabantíci jsou v pohodě, zvládnou klidně i agility, dokonce i záchranařinu. Vycházky milují v jakékoliv délce, ale jsou úžasní v tom, že se drží člověka prakticky i bez výcviku, prostě své lidi si hlídají.

29.3.2016 14:18
amiš

XXX.XXX.59.138

Vím, že jste výše psala, že nemusíte placaté tlamičky, ale jen bych do výběru zařadila i tibetského teriéra. Sestra z rodinou bydlím v paneláku ve větším městě, ale podnikají sportovní aktivity a fenku, co mají si nemohou vynachválit.Je to jejich první pes, vyloženě domácí typ, který svou rodinu sleduje a nemá tendenci utíkat a neposlouchat. Akorát je to trochu rezervovanější pes, takže k cizím lidem si zachovává odstup.

29.3.2016 14:22
amiš

XXX.XXX.59.138

amiš napsal(a):
Vím, že jste výše psala, že nemusíte placaté tlamičky, ale jen bych do výběru zařadila i tibetského teriéra. Sestra z rodinou bydlím v paneláku ve větším městě, ale podnikají sportovní aktivity a fenku, co mají si nemohou vynachválit.Je to jejich první pes, vyloženě domácí typ, který svou rodinu sleduje a nemá tendenci utíkat a neposlouchat. Akorát je to trochu rezervovanější pes, takže k cizím lidem si zachovává odstup.

Já se moc omlouvám, ale myslela jsem tibetského španěla. Tibetského teriéra mají známí a já si to prostě vždycky spletu. Ten teriér je taky docela fajn pes, ale už patří mezi trošku větší plemena.

29.3.2016 15:17
awake

XXX.XXX.115.136

noemi napsal(a):
Většinou je příčinou špatné krmení, schválně se vždycky ptám, když takového psa vidím - naposledy na Súlovkách o víkendu...
Viděla jsem to i na černém psu (pointr od kamarádky) - hnědé slzy...po změně granulí se to postupně ztratilo.

Krmím masem a moje bílá fena to má také.

29.3.2016 15:32
LájošM

XXX.XXX.14.251

Z malých psů se mi líbí (hlavně na výchovu a výcvik, zjev je až na druhém místě) malý pudlík, dlouhosrstý ruský toy, papilonek, malý špic.
U posledního jmenovaného mne odrazuje srst. I když tady hodně "špicařů" píše, že se srstí není víc práce než u jiných psů, stačila mne jedna dvouměsíční zkušenost (hlídání cizího špice).
K velkým psům máme nyní jorka, ale už bych ho nechtěl. I když je velmi dobře vychovaný, poslušný, věčně se klepe a bojí, kdo na něj kvůli jeho malé výšce stoupne nebo sedne. A zdravotní problémy má snad všechny, které se u tohoto plemene uvádějí - špatný zuby, luxace patel, kolaps trechey, citlivé zažívání...

29.3.2016 15:42
hunter

XXX.XXX.168.162

conie napsal(a):

To je správně ošklivý pes a řekl bych, že ta mašle se jí nelíbí, vzhledem k výrazu
Díky za rozšíření obzorů. O existenci brabantíka jsem neměl potuchy. Ale zadavatelce bych ho doporučil.

29.3.2016 15:44
awake

XXX.XXX.115.136

hunter napsal(a):
To je správně ošklivý pes a řekl bych, že ta mašle se jí nelíbí, vzhledem k výrazu
Díky za rozšíření obzorů. O existenci brabantíka jsem neměl potuchy. Ale zadavatelce bych ho doporučil.

Koukněte ještě na grifonky

29.3.2016 15:52
awake

XXX.XXX.115.136

LájošM napsal(a):
Z malých psů se mi líbí (hlavně na výchovu a výcvik, zjev je až na druhém místě) malý pudlík, dlouhosrstý ruský toy, papilonek, malý špic.
U posledního jmenovaného mne odrazuje srst. I když tady hodně "špicařů" píše, že se srstí není víc práce než u jiných psů, stačila mne jedna dvouměsíční zkušenost (hlídání cizího špice).
K velkým psům máme nyní jorka, ale už bych ho nechtěl. I když je velmi dobře vychovaný, poslušný, věčně se klepe a bojí, kdo na něj kvůli jeho malé výšce stoupne nebo sedne. A zdravotní problémy má snad všechny, které se u tohoto plemene uvádějí - špatný zuby, luxace patel, kolaps trechey, citlivé zažívání...

Mám dva špice. Češu tak 1x za měsíc a koupu jen párkrát do roka (jen když jdeme na výstavu). Psi lítají pořád venku v blátě, u zvířat. Srst je samočistící - bordel opadá
Rozdíl bude v srsti Pomíka / Keeshonda a Německého špice. Špic je na údržbu opravdu nenáročný.

29.3.2016 16:10
burunduk

XXX.XXX.124.17

Za mě super malej pes je brabantík a grifonek. Já mám brabantíka a je to úžasný stvoření, vzhled a povaha hlavně! ❤
Nefuci, nechrci, zvládne dlouhý procházky a výlety, nenáročný na péči, prostě naprosto ideální psík :) nějak jsem nenašla negativa na něm. Někomu se nemusí líbit sražený tlamky, to jediný asi.

29.3.2016 16:36
LájošM

XXX.XXX.14.251

awake napsal(a):
Mám dva špice. Češu tak 1x za měsíc a koupu jen párkrát do roka (jen když jdeme na výstavu). Psi lítají pořád venku v blátě, u zvířat. Srst je samočistící - bordel opadá
Rozdíl bude v srsti Pomíka / Keeshonda a Německého špice. Špic je na údržbu opravdu nenáročný.

Máte pravdu, bordel opadá. Bohužel já hlídal bytového psa, takže ten bordel padal doma. A protože chodíme s mými psy hodně do lesa, špic donesl domů bodláky, kusy maliníku, kdejakou drobnou větvičku, kuličky svízele... Jak byl malý, tak toho nabral mnohem víc než naši psi s vysokými podvozky.

29.3.2016 17:59
awake

XXX.XXX.115.136

LájošM napsal(a):
Máte pravdu, bordel opadá. Bohužel já hlídal bytového psa, takže ten bordel padal doma. A protože chodíme s mými psy hodně do lesa, špic donesl domů bodláky, kusy maliníku, kdejakou drobnou větvičku, kuličky svízele... Jak byl malý, tak toho nabral mnohem víc než naši psi s vysokými podvozky.

To znám . Já to z chlupů oberu postupně na procházce. Domů už nic nenatahají. Jen to zaschlé bláto Myslím, že to bude problém všech dlouhosrstých psů ne jen špice.

29.3.2016 18:04
conie

XXX.XXX.206.202

awake napsal(a):
Koukněte ještě na grifonky

Brabantiík patří mezi mezi malé belgické grifonky - tj. brabantík, belgický grifonek a bruselský grifonek. Povahou jsou všichni úžasní, ale brabantík má téměř bezúdržbovou srst, ostatní jsou hrubosrstí a musí se trimovat.

29.3.2016 18:10
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Úžasní pidi psi. To by se to lovilo.

29.3.2016 18:18
conie

XXX.XXX.206.202

Aliens_II napsal(a):
Úžasní pidi psi. To by se to lovilo.

Bohužel už je mezi námi jen trpasličí pinčová, ostatní nás hlídají ze psího nebíčka. A jako smečka docela holky uměly fungovat, když je chtěl cizí otravovat, pustily se do něj všechny najednou a většinou ho uječely, občas i štíply. Ale jinak si nikoho nevšímaly, černá čivava a pinčová udělaly zkoušky z poslušnosti a obě velmi aktivně běhaly agility. Tak ještě jednou - parta malých - pudlík je z rodiny.

29.3.2016 18:25
hunter

XXX.XXX.168.162

conie napsal(a):
Brabantiík patří mezi mezi malé belgické grifonky - tj. brabantík, belgický grifonek a bruselský grifonek. Povahou jsou všichni úžasní, ale brabantík má téměř bezúdržbovou srst, ostatní jsou hrubosrstí a musí se trimovat.

Trimuji 5 psů, takže jeden navíc by mě asi nezabil. Ale přeci jen těm hrubosrstým variantám nevynikne tolik ten výraz, to radši zůstanu u bordera.

29.3.2016 18:47
conie

XXX.XXX.206.202

hunter napsal(a):
Trimuji 5 psů, takže jeden navíc by mě asi nezabil. Ale přeci jen těm hrubosrstým variantám nevynikne tolik ten výraz, to radši zůstanu u bordera.

Tak brabantík má ve standardu "proměnlivý výraz OBLIČEJE" a to je pravda - umí se mračit, divit, smát, být šťastní i nešťastní - a vše to na jejich ksichtíku poznáte.

29.3.2016 19:18
dadu

XXX.XXX.250.70

Myslím, že pokud pejskům rozumíte, tak tohle umíte vyčíst u téměř každého psa....

29.3.2016 19:37
conie

XXX.XXX.206.202

dadu napsal(a):
Myslím, že pokud pejskům rozumíte, tak tohle umíte vyčíst u téměř každého psa....

To se nejedná o vyčtení, to prostě vidí každý, i ten, kdo pejska vůbec nezná.

29.3.2016 19:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Dája6 napsal(a):
Ano od tam tud mám toho našeho Gigiho. Paní je velice milá, ráda Vám zodpový popřípadě vaše dotazy. Právě v tu sobotu jste se mohly poznat, ale osobně si myslím, že neděle je pro Vás to pravé máte možnost se více rozhlédnout a o Rusákový Vám napíšu co a jaksmajlíksmajlíksmajlík
Já kdybych nedejbože přišla i o druhého Bišonka tak jedině kní pro dalšího pejska, ale já už zůstanu tak jak to mám.
Dája.

Můžete mi prosím poslat odkaz na stránky odkud máte svého Gigiho? Chtěla bych se kouknout, jaký je rozdíl mezi ruskou boloňkou a boloňkou chameleonem mé kamarádky

29.3.2016 20:25
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
Mam dva havanske psiky, neb prvni me tak nadchl, ze u jednoho nezustalo. Mohu doporucit, povaha miloucka, vzdy se prizpusobi, kluk s nami v pohode usel Jeseniky, ale kdyz jsem treba nemocna, psici se prituli a lezi se mnou. Pokud rada cesete, muzete se vyraditsmajlík S kvalitni kosmetikou a kvalitnimi kartaci je to v pohode.

Líbí se mi moc a koukám a ně teď často z důvodu, že mám čtyřměsíční kříženečku - matka shih tzu, otec hladkosrstý jezevčík.
Při první návštěvě veteriny se doktorka zeptala, zda je to havaňáček smajlík Zasmáli jsme se tomu, ale minulý týden se nás ptal jeden pán při návštěvě štěněčí školky na totéž...
Tak možná budu tvrdit, že mám havanského psíka - chovatele plemene asi neoblafnem a laikové na to skočí

29.3.2016 20:34
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Terven napsal(a):
Líbí se mi moc a koukám a ně teď často z důvodu, že mám čtyřměsíční kříženečku - matka shih tzu, otec hladkosrstý jezevčík.
Při první návštěvě veteriny se doktorka zeptala, zda je to havaňáček smajlík Zasmáli jsme se tomu, ale minulý týden se nás ptal jeden pán při návštěvě štěněčí školky na totéž...
Tak možná budu tvrdit, že mám havanského psíka - chovatele plemene asi neoblafnem a laikové na to skočí

Jeeee dejte foto please

29.3.2016 20:42
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
Jeeee dejte foto please

Jak říkám, chovatelé plemene nám na to asi neskočí

29.3.2016 20:43
dadu

XXX.XXX.250.70

Je krásná smajlík

29.3.2016 20:50
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Terven napsal(a):
Jak říkám, chovatelé plemene nám na to asi neskočí

Nadhera! A srst tak akorat Ta se povedla.

29.3.2016 20:51
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
Nadhera! A srst tak akorat Ta se povedla.

Kdybych věděla, že se tak povede, vzala bych si dvě...bylo jich pět sester. Dvě černé, tři v barvě koňak s pálením smajlík

29.3.2016 21:09
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Terven napsal(a):
Kdybych věděla, že se tak povede, vzala bych si dvě...bylo jich pět sester. Dvě černé, tři v barvě koňak s pálením smajlík

Pro srovnani muj desetilety dedeceksmajlík Strihanysmajlík

29.3.2016 21:33
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
Pro srovnani muj desetilety dedeceksmajlík Strihanysmajlík

Nádhernej...stříháte je běžně? A jak se stříhá havaňáček?
Pořád koukám jenom na shih tzu...ale zatím se nám líbí tak, jak je.
A bílej odznak na hrudi máme taky smajlík

29.3.2016 21:55
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Terven napsal(a):
Nádhernej...stříháte je běžně? A jak se stříhá havaňáček?
Pořád koukám jenom na shih tzu...ale zatím se nám líbí tak, jak je.
A bílej odznak na hrudi máme taky smajlík

Striham jenom kluka, protoze po urazu prisel o ocasek a bez nej v srsti to proste neni ono, jinak holku mam v srsti, tu nestriham.Vam asi ta srst jeste poporoste, je mlada

29.3.2016 22:20
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Tak já taky přidám nějaké zkušenosti :) vždycky jsme měli křížence z útulku a po úmrtí našeho posledního velkého hafana jsme se rozhodli pro něco menšího do domu. Přivezli jsme si tři měsíční štěně jorka a musím říct, že mě neskutečně nadchla jeho povaha. Miluje sport, třídenní výlety kdy se každý den ujde kolem třiceti kilometrů nedělají problém. Žádný otloukanek, ale pes jak se patří. Strašně snadno se učí :) a chce se učit. A doma? Nedělá mu problém samota a rodinu miluje nadevše. To samé ostatní psy :) nikdy není problém vzít ho s sebou do útulku a venčit s ostatními. Jen nám jaksi nestačí jako jiným menším psům procházky na vodítku. Potřebuje alespoň hodinu aportovat a druhou hodinu běhat po louce. Za pár týdnů už k němu přibude parťák :) opět jork. Sice miluji velké psy ale tihle teriéri mě prostě dostali :).

Bazz

29.3.2016 22:29
Bazz

XXX.XXX.178.61

Máme Biewer Jorka fenku a je to miláček, oproti jiným jorkšírům není uštěkaná, v 5-ti měsících uťapkala 8 km, a kolem očí je hnědá takže žádné skvrny od slz, miluje mazlení a chrupání v posteli, jen úplně poslušná moc není, ale to je otázka povahy a výchovy. Ta naše umí sedni, ke mě a popros a teď učíme dej pac a čekej, ale to jí moc nejde protože je neposedná. Sestra má fenečku maltézáka a to je opravdu náročný na česání a udržet jí sněhově bílou nejde, protože jak si olizuje packy, tak je má rezavé od slin a je v dospělosti docela uštěkaná. No a kamarádi mají fenečku Cotonka. To je taky nádherné plemeno, jen do lesa to moc není a navíc vypadá prostorově výraznější, protože má tu nádhernou srst. Obojek ani kšíry neuvidíte, takže nemá cenu kupovat nějakou nádheru, ale jinak povahově je zlatá. Ale teď jim přelínává, takže mají všude chlupy. My doma z Jorka ani chlup. Držím Vám palce, ať dobře vyberete. Hlavně z dobrých podmínek. My měli pejska zachráněného před snědením, ale jako štěně si zřejmě nic dobrého nezažil, takže byl psychicky labilní do konce svého života a nebylo to s ním jednoduché.

29.3.2016 23:17
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Conie... měla jste nadhernou tlupu pejsků..., Brabantík rozpláclý na boku vyladá roztomile... Pudlík v téhle barvě a tom strihu vypadá taky krásně. Moc pěkné společné foto.

Terven... máte krásného pejska, opravdu se mi taky líbí

Lexaurin... Havanský se mi taky líbí, moc... Nevím s tím česáním, dlouhou srstí na zem po zahradě a tak u nás, ale kdyby bylo možno přistřihnout, třeba by se ti dalo...

Jorkyk... Bazz... Jorkšírci líbí taky moc... tak to bude těžké rozhodování.

29.3.2016 23:35
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Viděl někdo na vlastní oči a ví jaký je rozdíl mezi Ruskou barevnou bolonkou a Havanským psíkem?
Líbí se mi i ten Westík, Coton, MAltézák a podobně, asi i díky snad klidnější povaze oproti třeba Jorkšírkům, ale ta bílá barva nevím, jestli by se zvládla... Bišonek zas až tak moc kudrlinky ty ne e, a to česání těch bělásků dlouhosrstých aj aj, možná tak ještě jen vlnitou srst, ale co jsem viděla ty kudrliny...
Tíhnu spíš k těm tmavším barvám nakonec, i z praktického hlediska, Ruská, Havanský, Jorkšír, i ten Bíwer... zároveň ale nutná milá přátelská, pokud možno klidná povaha a pokud se v tom najde i dobře upravitelná srst, možná raději nelínající, tak by měl vyjít nějaký vítěz... Tak ale který?

30.3.2016 06:11
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Bledulebledá napsal(a):
Viděl někdo na vlastní oči a ví jaký je rozdíl mezi Ruskou barevnou bolonkou a Havanským psíkem?
Líbí se mi i ten Westík, Coton, MAltézák a podobně, asi i díky snad klidnější povaze oproti třeba Jorkšírkům, ale ta bílá barva nevím, jestli by se zvládla... Bišonek zas až tak moc kudrlinky ty ne e, a to česání těch bělásků dlouhosrstých aj aj, možná tak ještě jen vlnitou srst, ale co jsem viděla ty kudrliny...
Tíhnu spíš k těm tmavším barvám nakonec, i z praktického hlediska, Ruská, Havanský, Jorkšír, i ten Bíwer... zároveň ale nutná milá přátelská, pokud možno klidná povaha a pokud se v tom najde i dobře upravitelná srst, možná raději nelínající, tak by měl vyjít nějaký vítěz... Tak ale který?

No Havanaci, ktere mam, takze vim maji dlouhou lehce zvlnenou srst, Bolonka ma oproti nemu vice zvlnenou.V povaze nevim, znam je jen z venceni a neprijde mi v tom velky rozdil, co panecci rikaji Pocitejte s tim, ze kazde nelinave plemeno vyzaduje vetsi udrzbu srsti.Pokud jsou to dlouhosrsta plemena za me, skoda strihat, protoze kratkosrstych plemen je spoustu a lze si vybrat mezi nimi.York, Westik, jsou terieri, tedy puvodem lovecti psi, takze povaha je nekde jinde nez u plemen ciste spolecenskych, staci si o terierech neco precist.

30.3.2016 07:30
Dája6

XXX.XXX.40.42

Fiona.Praha napsal(a):
Můžete mi prosím poslat odkaz na stránky odkud máte svého Gigiho? Chtěla bych se kouknout, jaký je rozdíl mezi ruskou boloňkou a boloňkou chameleonem mé kamarádky

Http://russkaya.webnode.cz/

Dobrý den,
posílám odkaz na stránky odkud máme naše srdíčko.
Dája.

30.3.2016 07:38
Dája6

XXX.XXX.40.42

Bledulebledá
Dobrý den,
rozdíl mezi Havanou a Rusákem zásadní je ve velikosti Havana je větší, mohutnější než Rusák. Rusáka pokud necháte v delší srsti není to až takový problém, ale u Havany to je pak česání za trest, ale to už jsou výstavní pejskové. Mám hodně dobrou známou s Havanou a vždy jsem toužila po této rase, ale když jsem Beníka vydělá na vlastní oči tak jsem rezignovala protože i já jsem na delší srst. Každá delší srst asi tak do třech let se cucká nejlépe se vyčeše u Rusáka. Havanu znám víc i povahově a tam teda jsou dost velké rozdíly, u Rusů až tak neznám, ale pokud už vybíráte teď s předstihem dá se dobře vypozorovat povaha i rodičů, něco i domyslet a pak i zásadní věc Vaše výchova, nikdy nezapomínejte, že i když malý tak stále pes a ne kabelka.
Dája.

30.3.2016 14:55
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

611960... já včera projížděla internet křížem krážem a asi blbě, protože jsem pořádně žádnou chovatelskou stanici, kde by měli trošku reprezentativní stránky Havanských a Ruských nenašla, kromě té co jste dala odkaz. Tak buď blbě hledám, nebo je chová pramálo stanic... samozřejmě bez pp, nějaké jsou, ale to nechci, ale tak je nabídek fakt málo. Sice ještě to není na pořadu dne.. ale mapuju do předu. Prosím vás a vy jste dala kolik za vašeho, nebo aspoñ jen orientačně okolo kolika se tyto plemena pohybují...?
Jinak Lexaurin, jo, musím si nastudovat teriéry, protože nemám pàru, jestli kdyby se nám nějaký připletl do cesty, ať vím, zda by jsme ho mohli pořídit, nebo né. Jorci se nám líbí, ale právě nemám tucha, zda by jsme mohli do něj jít, nebo se o ně vůbec nezajímat. Prostě jsem jorka neviděla nikdy víc jak pár minutek a líbivý to je, ale samozřejmě nechci za každou cenu krásného psíka, když povahově by k nám třeba nešel. Vím, že o blbnutí nejde, máme 2 děti 11 a 15 let, zahradu a tak, ale je jasné, že nejvíc s ním budu já doma, zatím jsem doma a tak ho spíš vybírám pro sebe, protože já s ním budu trávit nejvíce času. Takže to beru zodpovědně a mám pořád dost času hledat, pročítat atd. Už projíždím i knížky, kterou pořídím, protože šťeně jsem ještě nikdy nevychovávala a chci vědět vše možné dopředu, aby pak člověk nedělal zbytečné chyby ve výchově. Chci mazla, ale i poslušného, takže ho to musím samosebou naučit, bude to přece člen rodiny na dlouhou (prosím, prosím) dobu, tak ať není nešťastný a my s ním.
Já pejska moc původně nechtěla, protože jsem ořvala i morče, když uhynulo, natož psa-kamaráda, až příjde jeho čas, moc těžce to nesu.

30.3.2016 17:15
Dája6

XXX.XXX.40.42

Bledulebledá

Těch Rusáku už začíná taky se chovat dost protože přišly nato, že lidičky je chtějí, ale pozor opravdu hodně dobře když se rozhodnete vyberte. Cenově nevím přesně to se fakt tak nezajímám, ale snad od 10 000 až 16 000kč záleží na co, jaký, kam, co, jak, pohlaví a hlavně barva a nebo barvy. Pohledám klub kde se dočtete toho více a více ras.
Dája.

30.3.2016 17:17
Dája6

XXX.XXX.40.42

Http://www.bichon-klub.cz/

Tady jsou Bišonci, Boloňácí a Ruská Barevná Boloňka a jsou i chovky.
Dája.

30.3.2016 17:22
aj

XXX.XXX.5.173

To terven: já přidám foto našeho černého havaňáka- teď tedy začnu pochybovat, jestli nemáme shi-tzu jezevčíka.

30.3.2016 18:16
Terven

XXX.XXX.110.147

aj napsal(a):
To terven: já přidám foto našeho černého havaňáka- teď tedy začnu pochybovat, jestli nemáme shi-tzu jezevčíka.

To jsem z toho jelen Ale já jsem oba rodiče viděla- a matka je vždy jistá a ta byla nabeton černobílá shi tzu smajlík

30.3.2016 18:32
aj

XXX.XXX.5.173

Terven napsal(a):
To jsem z toho jelen Ale já jsem oba rodiče viděla- a matka je vždy jistá a ta byla nabeton černobílá shi tzu smajlík

A co tatínek ? nemají někde v sousedství černého havaňáka ? Každopádně máte krásného pejska, tak si to užívejte a těšte se z něho.

30.3.2016 18:36
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Bledulebledá napsal(a):
611960... já včera projížděla internet křížem krážem a asi blbě, protože jsem pořádně žádnou chovatelskou stanici, kde by měli trošku reprezentativní stránky Havanských a Ruských nenašla, kromě té co jste dala odkaz. Tak buď blbě hledám, nebo je chová pramálo stanic... samozřejmě bez pp, nějaké jsou, ale to nechci, ale tak je nabídek fakt málo. Sice ještě to není na pořadu dne.. ale mapuju do předu. Prosím vás a vy jste dala kolik za vašeho, nebo aspoñ jen orientačně okolo kolika se tyto plemena pohybují...?
Jinak Lexaurin, jo, musím si nastudovat teriéry, protože nemám pàru, jestli kdyby se nám nějaký připletl do cesty, ať vím, zda by jsme ho mohli pořídit, nebo né. Jorci se nám líbí, ale právě nemám tucha, zda by jsme mohli do něj jít, nebo se o ně vůbec nezajímat. Prostě jsem jorka neviděla nikdy víc jak pár minutek a líbivý to je, ale samozřejmě nechci za každou cenu krásného psíka, když povahově by k nám třeba nešel. Vím, že o blbnutí nejde, máme 2 děti 11 a 15 let, zahradu a tak, ale je jasné, že nejvíc s ním budu já doma, zatím jsem doma a tak ho spíš vybírám pro sebe, protože já s ním budu trávit nejvíce času. Takže to beru zodpovědně a mám pořád dost času hledat, pročítat atd. Už projíždím i knížky, kterou pořídím, protože šťeně jsem ještě nikdy nevychovávala a chci vědět vše možné dopředu, aby pak člověk nedělal zbytečné chyby ve výchově. Chci mazla, ale i poslušného, takže ho to musím samosebou naučit, bude to přece člen rodiny na dlouhou (prosím, prosím) dobu, tak ať není nešťastný a my s ním.
Já pejska moc původně nechtěla, protože jsem ořvala i morče, když uhynulo, natož psa-kamaráda, až příjde jeho čas, moc těžce to nesu.

Kamaradka ma CHS Havanskych psiku "Z Telčského podzámčí". Stranky www.cetya.cz jsou hezke, ale na muj vkus mnoho fen mnoho psu a mnoho vrhu, uz to zavani...Jinak bylo tu psano o cesani Havanaku- z vlastni zkusenosti- nejhorsi je vzdy prechod ze steneci do dospelacke srsti, to je treba cesat casteji, to uz mame za sebou , takze cesu fenku, ktera je v srsti 1x mesicne a strihaneho psa ani to ne.A koupu take 1xmesicne, podvozek oplachuji vodou, kdyz je blato .Rozhodne kvalitni kosmetika a kvalitni pomucky a jde to skoro samo Kosmetiku nakupuji vetsinou na www.profikosmetika.cz, je tam i poradna.

30.3.2016 18:44
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

30.3.2016 18:55
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Nebo bylo-li li libo tibetskou terierku

30.3.2016 18:58
Terven

XXX.XXX.110.147

aj napsal(a):
A co tatínek ? nemají někde v sousedství černého havaňáka ? Každopádně máte krásného pejska, tak si to užívejte a těšte se z něho.

Tatínek by měl být ten hladkosrstý jezevčík, černý s pálením - byli spolu přistiženi.
A ač to na fotkách asi není vidět, toho jezevčíka v ní občas vidím. Když běhá, je dlouhá jako špageta a když zmokne, tak je víc jezevčík než cokoli jiného smajlík
Ale jsem ráda, že jsem díky ní zjistila, jak vypadá havaňáček, moc se mi líbí - na shih tzu mi totiž trochu vadí placaté čumáčky, příliš je nemusím.

30.3.2016 18:59
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
Moje havanska holčičkasmajlík

Ta nemá chybu, čumák pro mě akorát

30.3.2016 19:03
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Terven napsal(a):
Ta nemá chybu, čumák pro mě akorát

Diky .Mne se take na shi tzu nelibi ty ksichtiky

30.3.2016 19:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):

Nebo víte, jak vznikl havaňák

30.3.2016 19:23
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

A jeste jednou tibaťanda, moc hezky se tvarila

30.3.2016 19:28
aj

XXX.XXX.5.173

To Lexaurin: Co ta vaše tibeťanda? jakou má povahu ? Můžete napsat nějaké srovnání s havaňákem ?

30.3.2016 19:29
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Anja7,611960, moc díky za adresy, já asi neumím hledat, já nic takového nenašla.
Máte krasné pejsky všichni, Terven teda úžasně nafocený, krásný, hned bych brala a Lexaurin černobīlá zblízka nádherná, taky ji brala.

30.3.2016 19:31
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Lexaurin napsal(a):

Tak ale, ta taky je fešná

30.3.2016 19:32
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):

Taky krásnej pes...
Máte tibeťandu i havaňáčky?
Jediné, co mě na naší malé překvapuje, je nepraktická srst do deště. Můj bývalý pes byla kříženka - srst zhruba typu šeltie - měla podsadu, mohla chodit hodinu v dešti a byla mokrá jen na povrchu.
Tohle štěndo je na dešti 5 minut a je rázem promočené na kůži. Je to tím, že srst je štěněčí anebo ani v dospělosti to nebude jiné?
Každopádně to bude chtít pláštěnku.

30.3.2016 19:42
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

aj napsal(a):
To Lexaurin: Co ta vaše tibeťanda? jakou má povahu ? Můžete napsat nějaké srovnání s havaňákem ?

No, priznam se, ze me tibetaci zaujali na vystave vyraznou podobou s havanaky- vypadaji jako havanaci na vyssich nohach a ta srst jak vlala pri tom ladnem pohybu v kruhu- no zamilovala jsem se a zaroven jsem chtela i akcnejsi a hlidaci plemeno, coz mi tibetanda splnuje do puntiku.S havanakem maji spolecnou opravdu jen podobu, jinak je to proste pasacek.Takze chytra, samostatne myslici, venku si me hlidajici, ucenliva divozenka. Doma pomaha s cim muze, takze ji ucim dalsi a dalsi veci, protoze ji to moc bavi. Hrava jako stene, sebevedoma, no a kdyz neco vyhodnoti jako ohrozeni-hlida. Za me super kombinace psu- na tuleni mam havanacky a na divoceni tibetandu
Plastenky davam vsem 3

30.3.2016 20:20
Terven

XXX.XXX.110.147

Plastenky davam vsem 3
Měla jsem půjčenou od kamarádky bundičku s kapucí, po jorkovi. Bohužel máme nekonfekční postavu. Potřebujeme jezevčí střih
Vepředu akorát a vzadu holé ledviny

30.3.2016 20:31
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

To Bledulebledá. A nelíbil by se Vám italský chrtík.
Srst nulová, péčé zcela minimalní a bude to úžasné třeštidlo.

No nejsou boží?

31.3.2016 08:37
jalzdeana

XXX.XXX.79.50

Také mám ruskou boloňku a je to úžasnej pejsek.

31.3.2016 08:44
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Tak to jsme na tom stejně. Dodnes mám před očima, jak nám umíral kavalír... ráno jsme ho našli v kuchyni v kalužích krve, moči, nafouknutého, třásl se... věděli jsme, že to bude poslední cesta k veterináři. Nebyla jsem tam ani schopná jet, psa jsem naložila na polštáři manželovi do auta a pak už mi jen povyprávěl...
Máme ho v hrobečku v dědově zahradě vedle jeho vlčice a kocoura.
Jsem zaryty abstinent, ale já jsem se tehdy strašně opila a od slz jsem byla opuchlá snad dva dny.
Zařekla jsem se tehdy, že už nikdy víc.

Když si dcera před rokem vymyslela 20killového psa, říkala jsem si hned: kristepane, jak tohle jednou budeme řešit... Vždyť to zvíře pak ani neunesu.
No ale - snad máme ještě aspoň 10 let čas.

6.4.2016 16:04
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

611960... Prosím vás v té Ostravě na Černé louce, to je jen prostranství, nebo je to nějak i zastřešené, kdyby pršelo... A parkoviště je tam někde u toho, nebo poblíž? A v kolik myslíte, že by jsme tam měli být nejlépe.. ? Díky za info.

6.4.2016 16:15
noemi

XXX.XXX.64.236

Bledulebledá napsal(a):
611960... Prosím vás v té Ostravě na Černé louce, to je jen prostranství, nebo je to nějak i zastřešené, kdyby pršelo... A parkoviště je tam někde u toho, nebo poblíž? A v kolik myslíte, že by jsme tam měli být nejlépe.. ? Díky za info.

V Ostravě jde o 2 patra v zastřešené budově, plus přízemí prodej nejrůznějších lákadel,
Vloni byla část prodeje (plus myslím i pár plemen) ještě na venkovní nezastřešené ploše.

6.4.2016 16:17

hunter napsal(a):

Jo, jo ten je tak ošklivej, až je vlastně krásnej ( pravil Švejk ). A že se jí nelíbí mašle se nedivím, asi má strach, aby ji neměli za druhého beránka a nešla první, když je větší smajlík

6.4.2016 16:20

Aliens_II napsal(a):
To Bledulebledá. A nelíbil by se Vám italský chrtík.
Srst nulová, péčé zcela minimalní a bude to úžasné třeštidlo.

No nejsou boží?

Jsou boží, každému velkému psu utečou a mají z něj jundu.

6.4.2016 18:06
Dája6

XXX.XXX.40.42

Bledulebledá

Dobrý den,
tak jak píše nade mnou noemi něco a většina je vevnitř ve dvou podlažní budově a něco málo venku spíš větší plemena. Společenské jsou všechny v budově. Nejlepší doba na to aby jste přišly se dá těžko určit protože výstava začíná pomalu už od 9 - 9.30min., ale pozor neskutečně lidí, psů pomalu budete šlapat si po nohou. Nejlépe sednout k internetu vypsat které plemena chcete vidět, kde jsou v jakém kruhu a v kolik hodin jdou je to tam napsáno. Já bohužel nepřijedu zapomněla jsem, že přijede syn s rodinou a budou tady máme oslavu hmmmm docela mi to nevyhovuje chtěla jsem jet v tu sobotu.
Tak ať pokoukáte a hlavně se poptejte pejskaři rádi pokecají a berte kontakty co nejvíc tak, že základ tužka a papír. Držím palečky.
Dája.

6.4.2016 18:44
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Děkuju za info... ano italský chrtík taky pěkný i ten Brabantík. Dceři se líbí všichni psi, brala by každého, tak já fakt nevím jak to pak dopadne.
Nakonec nebránila bych se ani útulkáčkovi a klidne i letos, dát mu domov, ale bála bych se povahy, minulosti, převýchovy, zdraví... Uvidíme, co nás zaujme na té výstavě. Všem díky.

7.4.2016 13:44
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Znovu projíždím plemena co jdou v neděli a fakt nemáme šanci vidět vše co chceme, ikdyby se člověk zdržel u různých plemen jen chvíli, aby aspoň měl představu, jak to ve skutečnosti vypadá... než to v tom davu pokličkujeme, tak myslím, že uvidíme minimum z toho. Ach jo.

Ještě bych se chtěla zeptat, i v neděli jde boloňský psík, ne sice barevná ruská bolonka, ale to bude nejspíš hodně podobné a liší se to spíše jen v barvě srsti ne? Takže pokud si pak představím boloňského v barvě, mělo by to být totéž, ne? Jen pro představu..

Je mnoho těch malých, co bych chtěla vidět a nakonec jich je ještě víc, než doposud, když už tam budeme, ale fakt je to nereálné. Tak jsem zvědavá co stihneme. Aby to nebyly jen dostihy, půjdem s dvěma slečnama 11 let, tak asi by z toho běhání nic neměly. Možnái je zaparkuju s taťkou u nějakého plemene a oběhnu co nejvíc sama, nevím. Jsem zvědavá na tento výlet.

7.4.2016 16:36
Dája6

XXX.XXX.40.42

Bledulebledá

Dobrý den,
určitě nejlepší rozhodnutí jaké můžete udělat a to muže zaparkovat někde a vy jít sama po vlastní trase. Ono mezi námi ty chlapy to tak neřeší a ani je to tak nebaví. No a o to to stihnout, většinou kruhy jsou vedle sebe tak, že stihnete nebojte a co doporučují hlavně šáhnout si na pejska aby jste věděla jaký je na omak a potom pouvažujte o tom jestli chcete střihat a nebo budete mít srst doma všude, tím se Vám taky výběr hodně zúží. No a Boloňák bílí je úplně něco jiného než Rusák i stavba těla je jiná bílý je spíš čtverec když na něho kouknete tak trošku z dálky a je větší, Rusák je spíš podélný a menší, srst je jiná na omak.
Dája.

7.4.2016 23:56
Barbora2

XXX.XXX.241.203

Sedim na gauci a pozoruji psiska. Takze jestli jeste stojite jednou o zhodnoceni civav, ctete. Jestli ne tak to napisu spise pro ty sve sotky :D
Mam psi holcicku (cerna s merle genem 3kg, dlouhosrsta opravdu hunatym zpusobem) a kluka (hnedy do plava s cernym palenim a maskou,2kg dlouhosrsty ale srst ma tak nejak uspornejsi). Z praktickeho hediska, (radostne) zvladnou dlouhe prochazky, ale vystaci si i s 20ti minutovkou mezi tim co priletim z prace a letim na schuzku. Nevymlacuji si to na vecech, nejsou otravnejsi, proste to prejdou a pockaji si i na tu dlouhou prochazku. Na jejich srst mam roboticky vysavac, protoze v obdobi linani i z takoveho mini pejska je chlupu, ze silim. Jsou uzasne skladni, pusti vas s nimi bez problemu do kazde restaurace, daji se propasovat i tam kde psi "nesmi". Samotne plemeno je straslive chytre, preprava v aute nebo MHD je pohoda, podle mych zkusenosti jsou to zavislacci, snadno se nauci vencit na volno i poslouchat. Oba mi umi spise takove "nase" prikazy. bez treningu rozumi NE - prestanou delat co delaji, stoji a cekaji az prijdu, honem honem (kdyz spechame), sedni, lehni, pac, pocem (njn me vyjadrovani). Ale maji nazor, kdyz se jim nejaky pes nelibi, klidne si zastekaji (nicmene moji nijak neprovokuji, ve meste jsem jeste silenou civavu utocici na velke psy nevidela). K tomu stekani, jsou to hlidaci a hlidaji, takovy alarm na pidinozickach. Takze kdyz jde sousedka do bytu slysim jeji klapot podpatku a jeste mi to psi oznami, ale sami o sobe doma nestekaji, chrapou a jsou hodni (prokazano pres kamerovy zaznam). Tim ze jsou dva, tak se spolu nadherne vyblbnou, docela dost plati, ze civavy maji radi hlavne jine civavy. Ostatni plemena je vetsinou nechavaji chladne (jsou vyjimky). Doma je vsude zvedam a (holka zvladne seskocit) sundavam, touzi byt se mnou, naucila jsem je na postel, gauc - rozmazlenci. Chteji hladit takze prijdou a drbou mi do ruky, protoze urcite nema na praci nic jineho, tak at drbe. Ty 3kg jsou skvele, fenu si i popoleskam a u muchlani potyram 2kg je hodne krehky pejsek (to takhle jednou ve tme skakal ze zidky a zustal lezet, no namlatil si bradu sedrel z ni vsechny chlupy a ta pecka do brady ho omracila, proto nevstaval a jen chrcel) a to prinasi nebezpeci i smutek. K peci potrebuji kvalitni granule a neco k tomu ovoce a zeleninu to dlabe po dekach, vetsinou se tvari, ze to jidlo co mam na taliri je jejich a jak je mozne, ze to konzumuju ja. Nasi maji milion hracek, ale nejlepsi je siska a delat s ni bordel po byte. Srst procesu jen v obdobi linani, jinak se cisti sama a ze neni zamuchlana vim z drbani. Pry nemaji radi vodu, fenka projde kazdou kaluz pes se vsemu vyhne, umyvani tlapek se nebrani (plavat umi, nejrychlejsi cestou ke brehu). Potrebuji procistovat oci popripade prokapat, kontroluji se jim analni zlazky. Pri porizovani se hlidaji hlavne kolena (mimo dalsich veci). Muj hubenour potrebuje na zimu oblecek, proste je mu zima a obcas maji vlastni hlavu. "Ty magore, tam leje, ja tam nejdu!" Doma preferuji boudicku, ve ktere maji soukromi. Otevreny pelisek tolik netahne, radeji hromadu naseho pouziteho obleceni. Ale hlavne jsou to pejsci plni lasky, nejsem infantilni ale oni me k tomu nuti. Tak my se jdem muchlat ;).

8.4.2016 10:06
Dája6

XXX.XXX.40.42

Barbora2

Dobrý den,
krásně napsáno, popsáno a to doslova
Dája.

8.4.2016 19:40
panda H

XXX.XXX.6.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jenže ono nejde jen o oči, ale i o okolí tlamičky apod. Údajně má vliv i složení slz/slin, které souvisí se stravou.

Mám bisonky a oci jim netecou, ale jak pise Olli, slzení oci souvisí s dědičnosti, ale hlavně se stravou - možná alergie, třeba z obilovin - pšenice, kukuřice, někdy i oves a nektere druhy masa, co jsou v granulich. Pokud je to vychytane, tak oci téct nemusí. Při koupi štěněte, bych chtěla vidět rodiče štěněte, protoze i podle nich se to trochu pozná. Psi maminka mého jednoho pejska mela az rezava kola kolem oci a tlamky, ale co vvím, tak byla krmena CALIBROU. Já krmim bisonky bezobilnymi granulemi a oci a tlamky mají bile, ale je fakt, že vždycky to tak byt nemusí...

8.4.2016 20:21
Terven

XXX.XXX.110.147

K těm tekoucím očičkům...
Mám výše zmíněnou kříženečku shih tzu a jezevčíka, co vypadá jako havaňáček
V osmi týdnech jsme si jí přinesli a cca měsíc jí z očí dost teklo. Je černá, takže to nebylo na první pohled patrné, ale teklo.
Z granulí Eminent, které žrala u chovatelky, jsem jí převedla na stravu: ráno granule Marp Holistic, zbylé denní dávky barf.
Z očí už dlouho nic neteče - toť moje zkušenost.

8.4.2016 23:31
dadu

XXX.XXX.250.70

Moje zkušenost - Eminent barví srst stejně jako např. Eukanuba. Na víc většina granulí obsahuje kuřecí nebo drůbeží tuk, na který má hodně psů alergii.

11.4.2016 16:28
Dája6

XXX.XXX.40.42

Bledulebledá

Dobrý den,
tak co byly jste na výstavě? Vybraly jste? Dalo se vůbec něco vybrat ? Jak se Vám líbilo šílenství kolem pejsků a výstava?
Dája.

11.4.2016 17:06
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Dobrý den,

Na výstavě jsme byli, já byla v sedmém nebi z tolika různých krásných psíků. Lidi mi nevadili, ikdyž jich bylo opravdu hodně.
Přijeli jsme bohužel později o pær minut, než jsme mohli spatřit boloňského psíka, na jeho předvedení bylo pouze 5 minut, tak už jsme ho ani nikde nepotkali. I přezto, že bišonci byli dřív a tedy nestihli jsme je, tak ale při odchodu jsme jednoho potkali a pohladili, byl opravdu výstavní, tedy jako fakt fešák, srst nádherně heboučká, bílý jak sníh. Tedy ale nic pro nás, bílé by nebylo bílé, možná chvíli po koupeli a péče o srst veliká, ikdyž my klidně necháme co někdy vybereme stříhat.
Takže mně boloňský moc mrzí, protože v sobotu jsme na rusko vlasně nejeli, tak tu nemæm naživo.
Jinak Havanský psík momentálně zatím vyhrává. Taky se dceři hodně líbil shi tzu, ale mě ty šíleně dlouhé vlasy na hlavě vůbec neberou a taky by musela jít pod nůžky, horší s tím placatějším čumáčkem, nějak prostě se bojím dýchacích problémů, hlavička malinkatá. Další v řadě maltézák, tak jsem ráda, že jsem to viděla naživo, protože ta bělounká srst dlouhá předlouhá, měli je nabalíčkované, taky nic pro nás. Měli je tam strašně malinké.

Díky, že jsem tam byla, to o čem jsme uvažovali bylo moc malinkaté, křehké, aspoň vím, že chceme o fous větší, tedy okolo odhadem 4-max10kilo a pokud možno né bílé, takže to vypadá na Havanského psíka v barvě. Ruskou jsem, jak říkám neviděla, ta byla taky v uzším výběru, ale někdo tam říkal, že je menší jak Havanský, tak nevím. Aspoň vím, že do 3 kil teda psíka né.

Všichni, ale byli krásní, mopsíci, čivavy, moc malinké, to taky nechceme, knírači, hodňouncí, velké telátka krásné, prostě já byla jak malé šťastné, překvapené dítě. Westík tam nebyl, toho bych ještě chtěla vidět a tu barevnou bolonku. Jinak to vyhraje havaňáček.

11.4.2016 17:55
Dája6

XXX.XXX.40.42

Jéééé tak super. No ono opravdu bílá barva je nádherná, ale a zase to ale jen na chvilku. Pokud je počasí jak teď no potěš koště, ale zase dá se hodně vyčesat tak, že nemusí se tak často koupat jen ty podvozky. U Bišonu je důležité to fénování aby vypadaly tak jak vypadají a byli tak jemní na pohlazení jinak to není pro mě Bišonek pak i kvalitní střih ne strojkem a to je co dva měsíce. Maltezák no to co znám já tak takové potvory nervózní něco jak ustrašená čivava. Znala jsem snad s pěti Maltezáku v pohodě jen jednoho, do toho určitě ne. Boloňák je taky bílí pozor, Shi tzu jsou milé placatý čumák no nevím nemám zkušenost.
Tak už máte aspoň užší výběr a to Havanu a nezapomeňte na Rusáka pro mě jednička ten můj teď má asi 3,50kg a stále tvrdím, že je bezúdržbový, veselý rarášek, gaučák neotravný, canisák jak vyšitý a prozatím v 8měsícich dokonce umí poslouchat
Dája.

11.4.2016 19:12
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Tak to jste mě s tou váhou potěšila u vašeho rusáka, protože mi bylo řečeno, že je menší ještě než ta bílá varianta (vím že boloňský je bílý, ruská je barevná). Takže havaňák, nebo barevná rusanda vyhrávají.
Teď ještě skutečně z těch dvou vybrat... jde mi především teď už jen o povahu, asi ani s jedním nešlápnu vedle. Spíš bych klidnějšího mazla, než nějaké torpédo, ale nemám srovnání, tak uvidíme jak to dopadne, ještě máme času dost a třeba nějakou rusandu do té doby potkám.

11.4.2016 19:22
Dája6

XXX.XXX.40.42

Jojo držím prstíky protože jde o parťáka nejmíň na 10 až 15let. Znám dobře Havanu mám tady u nás dva a dokonce i kamarádku s výstavním Havanou tak, že je trochu znám akurát rozdíl mezi těma dvouma je ve skladnosti, Havana je větší a ovladatelnost lepší u Rusáka. Tohle můžu poradit z vlastní zkušenosti.
Dája.

11.4.2016 20:14
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Děkuju za informace
Jak by byla ruska nad 3 kila, asi bych do ní pak šla, ale to asi nepoznám, jestli bude nad tři kila, tedy chovatelka taky asi ne, ne? Hezký večer a díky moc.

11.4.2016 20:34
Dája6

XXX.XXX.40.42

Teď mě napadlo, ze nejbližší výstava, ale menší zato v jeden den a to všechny rasy budou v Hlučíně, je to jen krajská, ale zato byste zase vyděly všechny. Nevím jak daleko je od Vás Hlučín?
Velikost pejska se dá tak trochu poznat podle rodičů, ale i tady se může genetyka přeskočit.
Dája.

12.4.2016 07:48
Dája6

XXX.XXX.40.42

Http://www.kynologie-kozmice.eu/

Bledulebledá

Dobrý den,
tak jsem Vám vyhledala ten Hlučín a byla by ta výstava 7.5 a kurát pozor je to malá výstava a je venku tak, že pokud bude pršet i tak se vystavuje mezi kapkami deště.
Dája.

12.4.2016 15:05
Bledulebledá

XXX.XXX.119.96

Děkuju, děkuju, ale chlap už tam se mnou nepojede jen kvůli rusandě, budu doufat, že se k ní někde do příštího roku dostanu... Až to bude na spadnutí, tak třeba mrknout i u nějakého chovatele, nezávazně a pak jít do ní, nebo do havany, uvidíme, děkuju.

12.4.2016 16:52
Dája6

XXX.XXX.40.42

Bledulebledá

Není vůbec zač. Ono jde fakt o to, že si vybíráte parťáka na hodně dlouho tak ať človíček vybere dobře a ano chápu chlapi to mají jinak nastavené, oni by nejradši zajdi, vyber, kup a už pojď.
Dája.

12.4.2016 17:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Bledulebledá napsal(a):
Děkuju za informace
Jak by byla ruska nad 3 kila, asi bych do ní pak šla, ale to asi nepoznám, jestli bude nad tři kila, tedy chovatelka taky asi ne, ne? Hezký večer a díky moc.

To záleží na Vás, jak budete krmit .

12.4.2016 17:19
Dája6

XXX.XXX.40.42

rapotacka11

jojo taky pravda, když budete překrmovat tak docílíte i u Čivavy váhy 6kg a nebo když budete striktně dodržovat povely některých chovatelů, že nepřekrmovat a málo dávat jíst tak pak máte doma nedochůdče
Dája.

12.4.2016 17:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Páníčkové malých společenských plemen, jako je Jorkšír, Havanský, Boloňský, Maltézský psík, Bišonek, Čivava, Coton de tualer, Papillon, atd. atd. napište sem prosím, jací jsou vaši pejsci... povaha, co se vám na nich líbí.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

A co motýlek?
Není krásný?
Mám podobnou - čivušku - jako ten vyfocený tatínek.Jen můj má na obličeji
hnědé znaky, vybarvení jako kavalírek... trikolorek
Krásný. A povaha? Jen se rozplývám (blahem).
Můj cvrček je dokonalý (pro mne)
A nemusí se stříhat.

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2727874/papillon-motylek/.

11.6.2016 19:39
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nechci zakládat nové téma, proto se zeptám tady.

Chtěla bych vědět, jakou váhu má mít dospělý havaňáček nebo havaňačka.
Ve standardu jsem si vyčetla min. a max. výšku, váhu standard neuvádí. Já bych tu váhu potřebovala vědět. Nemám tušení, jestli má mít 3 nebo 6 kg.

O rady, ať jedu na výstavu a tam se zeptám chovatelů nebo obvolávám CHS, nestojím.
Děkuji.

11.6.2016 20:48
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Fiona.Praha napsal(a):
Nechci zakládat nové téma, proto se zeptám tady.

Chtěla bych vědět, jakou váhu má mít dospělý havaňáček nebo havaňačka.
Ve standardu jsem si vyčetla min. a max. výšku, váhu standard neuvádí. Já bych tu váhu potřebovala vědět. Nemám tušení, jestli má mít 3 nebo 6 kg.

O rady, ať jedu na výstavu a tam se zeptám chovatelů nebo obvolávám CHS, nestojím.
Děkuji.

Od 3 do 6kgsmajlík

24.7.2016 15:41
Kukulin

XXX.XXX.114.2

My jsme si pořídili Havanského psíka. Je to blonďatý krasavec, moc chytrý a přizpůsobivý. Havanský psík nemá podsadu (já co by alergik jásám, že můžu mít něco živého), a tak je důležitá pravidelná péče o srst. Kartáčování, česání, ošetřování očiček je na denním pořádku. Tato malá plemena mají prý často problémy s výtoky očiček, tak jsme od veterinářky dostali kapičky a kapeme. Jen skvrn od slz se nemůžeme zbavit smajlík. Jinak je péče stejná, jako o každého jiného psa. Koupání dle potřeby max.1 měsíčně šampóny pro štěňata (v dospělosti pro dlouhosrstá plemena). V dospělosti je doporučené rozčesávat pomocí kondicionérů, jde to prý mnohem lépe. Jinak Havanský psík je společenské plemeno a moc nemusí samotu, ale dá se zvyknout. Musí se však trénovat od začátku (po chvilkách). Ze zkušenosti, spíše snáší samotu, když se zcela odejde z bytu než když "musí" být jinde než zbytek smečky. Co se týká žravosti...náš žere všechno, co mu přijde pod čumák (je ještě mrně smajlík ) Ale jinak toho nesní moc (kvantitativně), ale chce to kvalitní žrádlo. My krmíme Canin Royal a Wild Taste, občas nějakou zeleninku nebo ovoce (na chuť), ale u toho si to chce najít, co pejsci můžou a co ne. Pozn.: Každou mlsku navíc musíte odečítat od běžné krmné dávky nebo ho přecpete. To ale myslím platí pro jakéhokoliv psa. Dospělý jedinec by měl vážit kolem 6kg.
Srst...u štěněte v poho (jen chce zvykat na česání), koupání viz. výše a stříhání, záleží na vás. Pokud chcete mazla, můžete ostříhat, pokud chcete výstavního, tak se nestříhá max. srst kolem očí. Ta je fakt velmi nepříjemná, když leze do očí. Což onomu problému s výtokem taky moc nepřidá.
Potřeby...misku na vodu (k dispozici celý den), misku na žrádlo, hřeben, kartáč s drátky (prominou znalci, nikdy si nevzpomenu jak se jmenuje) a já jsem ještě pořídila kartáček jak pro miminka (tlama je úskalí, tak štětináčkem to zatím dáváme). Pelech (záleží na co je zvyklý od chovatele. Starou deku/tričko do pelechu. Hračky (kvalitní a odolné). Náš pejsek rozkouše běžnou hračku (silikonovou) do 5min. Takže máme uzly, míčky, plyšáky (ne s korálkovýma očkama). Téma "pleny" je hodně diskutabilní. Jak kdo chce. Obojek...doporučuju širší s větší sponou. My jsme začínali na štěněčím a přes hustou srst, jsme ho dost blbě zapínali, takže jsme přešli na dospělácký (stažený na max.) Vodítko máme krátké, delší a lehké. Jo a náhubek...na mrně žádnou velikost neseženete, má krátký čumák, takže jsem prozatím musela koupit nylonový fixační. Až to půjde, koupím klasický. To je tak základ. My máme ještě ohrádku...na cesty (teď na noční spaní).
Pohyb...havanský psík není gaučák, ale může být, záleží na vás. Zvládne výlety i válet se doma. Náš se rád válí doma, ale kratší výlet dává taky. Má rád běhání a blbnutí a nesporná výhoda je ta, že když nemůžete sportovat venku, vydovádíte se i doma.

Takhle..záleží na vašem vkusu a osobních sympatiích, na vašich bytových možnostech a taky finančních možnostech. Všechna společenská plemena jsou krásná. Základ povahy se dočtete na internetu a zbytek si musíte vychovat smajlík Přeji šťastný výběr.

24.7.2016 15:46
Kukulin

XXX.XXX.114.2

Dája6 napsal(a):
Jéééé tak super. No ono opravdu bílá barva je nádherná, ale a zase to ale jen na chvilku. Pokud je počasí jak teď no potěš koště, ale zase dá se hodně vyčesat tak, že nemusí se tak často koupat jen ty podvozky. U Bišonu je důležité to fénování aby vypadaly tak jak vypadají a byli tak jemní na pohlazení jinak to není pro mě Bišonek pak i kvalitní střih ne strojkem a to je co dva měsíce. Maltezák no to co znám já tak takové potvory nervózní něco jak ustrašená čivava. Znala jsem snad s pěti Maltezáku v pohodě jen jednoho, do toho určitě ne. Boloňák je taky bílí pozor, Shi tzu jsou milé placatý čumák no nevím nemám zkušenost.
Tak už máte aspoň užší výběr a to Havanu a nezapomeňte na Rusáka pro mě jednička ten můj teď má asi 3,50kg a stále tvrdím, že je bezúdržbový, veselý rarášek, gaučák neotravný, canisák jak vyšitý a prozatím v 8měsícich dokonce umí poslouchat
Dája.

Náš Havaňáček má 3měsíce a 3 týdny a několik povelů už taky dá. Poslouchá když chce, jako děti

Přidejte reakci

Přidat smajlík