Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevíte kde je nejblíž nějaká odchovna nebo množírna s liškama ? Bydlím v jihomoravském kraji, chtěla bych si vzít nebo taky nabídnout (domluva se známým kterému umřeli psi) lišče nebo víc liščat.
napsal(a):
Nevíte kde je nejblíž nějaká odchovna nebo množírna s liškama ? Bydlím v jihomoravském kraji, chtěla bych si vzít nebo taky nabídnout (domluva se známým kterému umřeli psi) lišče nebo víc liščat.
V hračkářství.
Nezlobte se, ale pokud nejste nějaká záchranná stanice, tak co je to probůh za nápad?
A ještě chtít "množírnu s liškama"!
napsal(a):
Ona je liška domácí mazlíček?
Já myslela, že je to divoké zvíře.

A proč nemít lišku ?.. Aspoň jeden život zachráním. Množírna je u mě až na 2. místě. Ano o dokladech vím..jinak bych se na to asi neptala -_-...hračkářství ? To je ňákej vtip..nepovedl se..a ještě..proč bych měla být ňějaká záchranná stanice ? Oni si snad lišky berou ?.. A děkuji za návrhy kde bych ji mohla sehnat, určitě se to bude hodit...pokud nemáte nic rozumějšího ke psaní tak nic laskavě nepište
Lidi, fakt čučím, že je lze takhle snadno sehnat ?!?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/61708797/Lisacek-pejsek-Alfik-13-tydenni.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/61856323/Liska-stribrna-mladata-2016.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/61628324/nabizime-lisceliska-obecna.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/61150050/Liska.php.

lavacca
napsal(a):
Protože není nic divnýho na tom, že ji někdo chce chovat...
lavacca
napsal(a):
Jsou to Fešáci..ale sakra patří do přírody, lidé jsou praštěný
Taky jsem teda nevěděla, že se dají tak lehce sehnat..
Když může být domácí mazlíček jakýsi obrovský šnek, prase domácí a podobné zhovadilosti, pak liška je další módní kravina již tak degenerující lidské rasy.
Takže přejme lišku a lišce pevné zdraví. Jen ať se ukáží venku, pustím střelu a liška liškou nebude.
Jsme už skutečně na dně? Blížíme se, snad už ze mě bude prach a bude mi to jedno.
napsal(a):
A proč nemít lišku ?.. Aspoň jeden život zachráním. Množírna je u mě až na 2. místě. Ano o dokladech vím..jinak bych se na to asi neptala -_-...hračkářství ? To je ňákej vtip..nepovedl se..a ještě..proč bych měla být ňějaká záchranná stanice ? Oni si snad lišky berou ?.. A děkuji za návrhy kde bych ji mohla sehnat, určitě se to bude hodit...pokud nemáte nic rozumějšího ke psaní tak nic laskavě nepište
Proč nezavřít divoké zvíře do klece a ukazovat ho návštěvám?
To je jasné - budete mít něco extra, to nevadí, že to bude nešťastné strádající zvíře.
A když vyberete celé doupě, budou mít i sousedi, co přišli o psa. Liška v kleci je lepší než pes, "chápu".
Kolik Vám, milovnice zvířat, je let?
Laskavě mi neraďte, co můžu nebo nemůžu psát.

Vím jak smrdí dospělá liška, ono stačí když se nechá odstranit pachová žláza..módní kravina jsou mopsi, buldočci..zmiňoval se tady někdo o tom že ji zavřu do klece a budu se s ní chlubit ?!..myslím že vám nemá být co do toho kolik mě je let..neradím, píšu ať rovnou mlčíte!
napsal(a):
Vím jak smrdí dospělá liška, ono stačí když se nechá odstranit pachová žláza..módní kravina jsou mopsi, buldočci..zmiňoval se tady někdo o tom že ji zavřu do klece a budu se s ní chlubit ?!..myslím že vám nemá být co do toho kolik mě je let..neradím, píšu ať rovnou mlčíte!
Jak dospělé

napsal(a):
Mno...
Za týrání se považuje
g) provádět chirurgické zákroky za účelem změny vzhledu nebo jiných vlastností zvířete, a to i v případě, že by uvedené zákroky byly provedeny za použití prostředků pro celkové nebo místní znecitlivění, prostředků snižujících bolest nebo jiných metod, nejde-li o případy uvedené v § 7 odst.3 a 4, zejména
1. kupírovat uši, ničit hlasivky nebo používat jiných prostředků k omezení hlasitých projevů zvířat anebo z jiných než zdravotních důvodů amputovat drápy, zuby, jedové nebo pachové žlázy,.
napsal(a):
Ještě do ní necháte řezat? Jen aby jste mohli mít něco extra..No fuj! Naučit čurat na záchůdek a fotit se s chudákem liškou. Proč ji pro boha vůbec chcete, na co?.Budeš ji vodit na vodítkudo města?.

Jak se psalo nahoře, to že nám vyřezávaly kozla bez umrtvení nebo bez něčeho podobného, to nikdo nebere za týrání..nebo že by ?...znám (ne osobně) kolik lií kteří mají lišku, i jedna známá a co myslíte ? Že jim smrdí po celý vesnici/městě ? Ani nápad..bez jakéhokoliv problému jí nechali pachové žlázy odstranit...

A co všichni máte s tím "extra, chlubit" už sem psala že kvůli tomu jí nechci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Takže předpokládám že pro lišku budete mít vytvořenou prostornou venkovní voliéru že? Na vodítku jako pejska ji fakt nenaučíte, nebo možná naučíte ale bude to trápení pro všechny. Občas si s vámi liška jako dospělá možná pohraje ale že by z toho bylo mazlení. Nechápu proč raděj místo lišky nevezmete nějakého útulkáče... uděláte naprosto stejně dobrý skutek. Vykoupením lišky z množírny nezachráníte vůbec nic. Místo vaší zachráněné bude na jejím místě jiná. Maximálně podpoříte zaplacením kupní ceny toho množitele aby z toho třískal ještě víc. Lišky zachráněné z farem a pod vážně nejsou dobrými mazlíčky. Pokud za každou cenu lišče tak určitě po rodičích již chovaných ideálně odchovaných v zajetí a ne přitáhnout něco divokého. Ono mít odchytové zvíře a to samé odchované od porodu již doma je sakra rozdíl. Vídám to mezi "mými" zvířaty (hady) odchytová zvířata už jako malá bývají agresivnější nemocnější atd a ani s věkem se to nějak výrazně nemění, naopak jejich potomci už bývají kultivovanější. Takže ne liška z množírny ne liška nalezená myslivcem v lese. Když už to musíte mít. Jinak videa amíků apod kde s nima liška chrápe v posteli a maj jí doma, humus, smrdí jim celej barák a jestli myslíte že odstraněním pachové žlázky eliminujete zcela její smrad, no tak to jste hodně naivní... ono pitomé čůránky smrdí mnohem hůře jak psí. a na záchodek ji nenaučíte. takže hodně zdaru. Ubude vám doma tipuji hodně návštěv.
napsal(a):
Jak se psalo nahoře, to že nám vyřezávaly kozla bez umrtvení nebo bez něčeho podobného, to nikdo nebere za týrání..nebo že by ?...znám (ne osobně) kolik lií kteří mají lišku, i jedna známá a co myslíte ? Že jim smrdí po celý vesnici/městě ? Ani nápad..bez jakéhokoliv problému jí nechali pachové žlázy odstranit...
A vám to připadá v pořádku, pořídit si divoké zvíře které patří do přírody, a ještě ho chirurgicky "upravit" aby vám vyhovovalo a mohlo s vámi žít v jemu nepřirozených podmínkách? Nenecháte jí rovnou třeba vytrhat zuby aby vás nemohla kousnout? A pro jistotu rovnou i vykastrovat?...
Btw. Nedávno jsem četla článek o člověku, který měl lišku doma, v bytě. A jednou, když venku někdo odpálil nějakou rachejtli, tak se liška lekla a pokusila se proskočit zavřeným oknem. Zlomila si vaz...
napsal(a):
Protože není nic divnýho na tom, že ji někdo chce chovat...
Ano, chápu ji dopřát veliký výběh a přirozenost. Ale vodit ji na vodítku, vyřezávat ji pachové žlázky, apod ?!? Proč proboha? Aby byl dotyčný něco víc, že má doma lišku ?!?
Ono je málo domestikovaných zvířat, která by splnila úlohu mazlíčka, že musí lidé vymýšlet další a další druhy, se kterými by se vytahovali? To je jak skunk, apod. - taky jsem ho viděla v inzerci na mazlíka s odstraněnými pach.žlázkami. K čemu ?!? Taková zvířata ráda vidím v přírodě, max. v zoo ve velkém výběhu s kamarádem stejného druhu. A ne na kšírkách a v peřině...

Kdo tady sakra říká že bude chodit na vodítku ?! Jo, měla/y by velký výběh a tohle není chlubení ! Ale pardon, vy si to nedokážete v hlavě asi srovnat..a proč bych sem dávala to téma jenom abych někoho vytočila ?! Dala sem to sem aby někdo normálně odpověděl na mo u otázku, ale asi ji nikdo nepochopil...

Andrýsek3
napsal(a):
A kvůli čemu? Co ji dáte víc, než by měla v přírodě?
Jak by se najednou dostala z kožešinový farmy do přírody ?..

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže předpokládám že pro lišku budete mít vytvořenou prostornou venkovní voliéru že? Na vodítku jako pejska ji fakt nenaučíte, nebo možná naučíte ale bude to trápení pro všechny. Občas si s vámi liška jako dospělá možná pohraje ale že by z toho bylo mazlení. Nechápu proč raděj místo lišky nevezmete nějakého útulkáče... uděláte naprosto stejně dobrý skutek. Vykoupením lišky z množírny nezachráníte vůbec nic. Místo vaší zachráněné bude na jejím místě jiná. Maximálně podpoříte zaplacením kupní ceny toho množitele aby z toho třískal ještě víc. Lišky zachráněné z farem a pod vážně nejsou dobrými mazlíčky. Pokud za každou cenu lišče tak určitě po rodičích již chovaných ideálně odchovaných v zajetí a ne přitáhnout něco divokého. Ono mít odchytové zvíře a to samé odchované od porodu již doma je sakra rozdíl. Vídám to mezi "mými" zvířaty (hady) odchytová zvířata už jako malá bývají agresivnější nemocnější atd a ani s věkem se to nějak výrazně nemění, naopak jejich potomci už bývají kultivovanější. Takže ne liška z množírny ne liška nalezená myslivcem v lese. Když už to musíte mít. Jinak videa amíků apod kde s nima liška chrápe v posteli a maj jí doma, humus, smrdí jim celej barák a jestli myslíte že odstraněním pachové žlázky eliminujete zcela její smrad, no tak to jste hodně naivní... ono pitomé čůránky smrdí mnohem hůře jak psí. a na záchodek ji nenaučíte. takže hodně zdaru. Ubude vám doma tipuji hodně návštěv.
Neměla bych ji doma, ale venku kousek dál od vesnice (ani né 0,5km).
xxx8

XXX.XXX.7.34
Pokud chcete lišku, dovezte si z Ruska domestikovanou, naši divokou ani chuděru kožešinovou netrapte. Doporučuji se podávat na internetu na pár videí o životě s liškou, kdy liška rozkouše v pohodě pletivo, gauč, dveře, "prohrabe" koberce a podlahy, kouše majitele do rukou, nohou, škrábe, všechno jen ze srandy, ale tvrdšeji než domestikovaný pes, smrdí, pach se těžko smývá, skáče i dva metry vysoko, kňučí, kňápe, šplhá po pletivu, chodí po lince, loví, mnoho lišek ani není ochočitelných, ale do přírody už se taky vypustit nedají, ...
xxx8
napsal(a):
Pokud chcete lišku, dovezte si z Ruska domestikovanou, naši divokou ani chuděru kožešinovou netrapte. Doporučuji se podávat na internetu na pár videí o životě s liškou, kdy liška rozkouše v pohodě pletivo, gauč, dveře, "prohrabe" koberce a podlahy, kouše majitele do rukou, nohou, škrábe, všechno jen ze srandy, ale tvrdšeji než domestikovaný pes, smrdí, pach se těžko smývá, skáče i dva metry vysoko, kňučí, kňápe, šplhá po pletivu, chodí po lince, loví, mnoho lišek ani není ochočitelných, ale do přírody už se taky vypustit nedají, ...
Přesně tak. Chovat lišku jako domácí zvíře je úchýlný nápad. Nakonec liška stejně neskončí dobře, v dospělosti z ní nikdy nebude takový mazlíček jako pes nebo kočka. Několik lišek jsem už doma měla na vypiplání (vynorovaných z lesa). V bytě se určitě držet nedaly a venku, nota bene někde za vesnicí, se nikdy neochočí ani tak, aby je člověk alespoň mohl pustit z voliéry.
Předpokládám, že zadavatelka je naivní dítě - slečna, která má zkreslené představy o divokých zvířatech. Nevím, jak moc se dívala na večerníčky p. Chaloupka (o medvědech, Vydrýskovi apod.). Tyto večerníčky jsou pěkné, také se na ně dívám. Mají jen jednu chybu - že ukazují zvířata v naprosto nereálném obraze o jejich životě. Říkala jsem si, že po shlédnutí takových večerníčků bude mít plno dětí touhu vlastnit takové milé zvířátko jako je vydra, liška a kdyby medvěd nebyl tak veliký, tak určitě i medvěda. Jenže skutečnost je úplně někde jinde, tato zvířata jsou prostě stále divoká, jejich chov nepatří určitě do rukou dětem (a musí splňovat určité parametry, mít povolení apod.) a vůbec nejvíc jim to sluší v přírodě.
koňadra
napsal(a):
Přesně tak. Chovat lišku jako domácí zvíře je úchýlný nápad. Nakonec liška stejně neskončí dobře, v dospělosti z ní nikdy nebude takový mazlíček jako pes nebo kočka. Několik lišek jsem už doma měla na vypiplání (vynorovaných z lesa). V bytě se určitě držet nedaly a venku, nota bene někde za vesnicí, se nikdy neochočí ani tak, aby je člověk alespoň mohl pustit z voliéry.
Předpokládám, že zadavatelka je naivní dítě - slečna, která má zkreslené představy o divokých zvířatech. Nevím, jak moc se dívala na večerníčky p. Chaloupka (o medvědech, Vydrýskovi apod.). Tyto večerníčky jsou pěkné, také se na ně dívám. Mají jen jednu chybu - že ukazují zvířata v naprosto nereálném obraze o jejich životě. Říkala jsem si, že po shlédnutí takových večerníčků bude mít plno dětí touhu vlastnit takové milé zvířátko jako je vydra, liška a kdyby medvěd nebyl tak veliký, tak určitě i medvěda. Jenže skutečnost je úplně někde jinde, tato zvířata jsou prostě stále divoká, jejich chov nepatří určitě do rukou dětem (a musí splňovat určité parametry, mít povolení apod.) a vůbec nejvíc jim to sluší v přírodě.
Proto jsem se zadavatelky ptala, kolik je jí let.
A zcela dospěle mi bylo sděleno (cituji):
"..myslím že vám nemá být co do toho kolik mě je let..neradím, píšu ať rovnou mlčíte!".
Tak to tu čtu až dnes a vidím holky, že jste ani jedna neviděla včerejší rady Ládi Hrušky kde pán, mající nějaké minizoo či co to bylo(nesledovala jsem to pozorně) se vychvaloval liščetem. Zaslechla jsem něco o tom, že ho chtějí mít pokud možno doma a pokud to nepůjde, tak jsem pochopila, že asi půjde k těm ostatním zvířatům, co tam dál ukazoval(kozičky, velblouda, nějaké chlupaté krávy...) Takže odtud asi plyne dotaz na lišku Ještě jsem říkala muži, že je ten Hruška fakt d..il, tohle prezentovat jako dobrý nápad..

xxx8
napsal(a):
Netrapte kožešinovou lišku ?Myslíte že se může trápit někde víc než v kožešinové farmě ? Do přírody liška z farmy nepatří, rádoby ochránci taková zvířata vypouštějí a neuvědomují si následky. Taže život u zadavatelky pro ní bude jistě lepší než žít v minikleci na roštu na nějaké farmě a čekat na smrt. Jinak několik lidí co má lišku znám, sice jí mají pro myslivecké účely, ale mít jí ve volieře lze. Viděla sem jí i doma, ale není to kočka ani pes, je to pořád divoké zvíře. Ale pokud nějakou nebo nějaké z farmy vysvobodí pořád jim bude lépe než tam.
Přesně takhle se před deseti lety pobláznila moje kamarádka. Za každou cenu chtěla lišku, už po myslivcích dokonce sháněla vynorovaná liščata. Naštěstí se mi jí to podařilo rozmluvit a dohodit jí psa plemene Shiba inu. Ten jí vizuálně vyhovoval a dodnes je mi vděčná, že na lišku nedošlo. Její pes je značně samostatná a nezávislá jednotka, ovšem oproti lišce je stále zlatý. Kamarádka říká, že soužití s tímto vychytralým a svéhlavým tvorem jí dává natolik zabrat, že běžný život s liškou si již nedovede představit.
My máme lišáka. Zajděte si radši do útulku pro nějakého opuštěnce a nechejte lišky žít volně, ne v zajetí.
xxx8

XXX.XXX.7.34
napsal(a):
Netrapte kožešinovou lišku ?Myslíte že se může trápit někde víc než v kožešinové farmě ? Do přírody liška z farmy nepatří, rádoby ochránci taková zvířata vypouštějí a neuvědomují si následky. Taže život u zadavatelky pro ní bude jistě lepší než žít v minikleci na roštu na nějaké farmě a čekat na smrt. Jinak několik lidí co má lišku znám, sice jí mají pro myslivecké účely, ale mít jí ve volieře lze. Viděla sem jí i doma, ale není to kočka ani pes, je to pořád divoké zvíře. Ale pokud nějakou nebo nějaké z farmy vysvobodí pořád jim bude lépe než tam.
Samozřejmě, že u ní bude lišce ve větší kleci lépe, ale bude jí skvěle? Ne, nebude. Navíc jen v kožešinové farmě uvolní místo pro jinou lišku a pokud za tuhle ještě zaplatí, už tuplem bude mít na rukou krev jiné.

xxx8
napsal(a):
Samozřejmě, že u ní bude lišce ve větší kleci lépe, ale bude jí skvěle? Ne, nebude. Navíc jen v kožešinové farmě uvolní místo pro jinou lišku a pokud za tuhle ještě zaplatí, už tuplem bude mít na rukou krev jiné.
Skvěle jí nebude, ale bude žít., Pokud má zadavatelka podmínky udělat jí volieru a zajistit jí kvalitní život může se to srovnat třeba s liškou v ZOO. Je sice pravda že uvolní místo pro další lišku, ale to když jí zabijí a stáhnou z kožichu uvolní stejně.To že bude mít na rukou krev lišky jiné, takhle bych to neviděla, spíš zachrání jednoho trpícího tvorečka, a umožní mu jakž takž kvalitní dožití.Abych pravdu řekla když vidím záběry z těch kožešinových farem tak mít větší zahradu vysvobodím jich pár také.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Maju2
napsal(a):
My máme lišáka. Zajděte si radši do útulku pro nějakého opuštěnce a nechejte lišky žít volně, ne v zajetí.
Ježiš, ten je dokonalej!
... jinak se divím, že tady plýtváte energií nad debatou s takovým dementem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Maju2
napsal(a):
Děkujeme. Už jsme se v lese setkali s rodinou, která svému dítěti tvrdila, že máme URČTĚ lišku... Tak pak se nedivím, co lidi vymýšlí. :(.
My chováme malinoise, a měli jsme i lišku, a to že je to jejich štěně nám sežral i inspektor KVS, tak nechtějte po "prostém lidu" aby poznali psa...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Sapp
napsal(a):
Neeee
To budu s prominutím šířit dál, že maliňáci rodí liščata
Jooo
Měli jsme nahlášenou kontrolu hospodářství, a já jak andula den předtím narychlo sháněla očkovák pro lišku, kdyby náhodou prudil, a ono to nakonec nebylo potřeba:-D.

Chceme kupovat starý vepřín ze kterého bysme udělali velký výběh (nebo 2) a ještě o trochu menší venkovní, takže myslím že tam by páru (nebo víc) liškám nebylo tak špatně jako v kleci kde si lámou nohy a a musí tam žít ve svých výtrusech..
napsal(a):
Chceme kupovat starý vepřín ze kterého bysme udělali velký výběh (nebo 2) a ještě o trochu menší venkovní, takže myslím že tam by páru (nebo víc) liškám nebylo tak špatně jako v kleci kde si lámou nohy a a musí tam žít ve svých výtrusech..
Vy jste, ale nepsala, že chcete zachraňovat lišky z farem. Ale, kde koupíte lišky a je vám jedno, jestli je odkoupite od mnoziren atd.
napsal(a):
A to ty lišky jako potom co budou u Vás dělat? To je budete jíst? Nebo se tam budou hromadně množit a nebo nakonec utečou?
Naprostý nesmysl vymýšlíte.
Zachraňujte si, když máte ten pocit, ale tak si vyberte něco jiného, ne? Jako snad chválihodné, ale naprosto o ničem. Fakt ano.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Já blbec dodnes myslela, že výtrusy mají jen lišky - houby, lišky - zvířata -že běžně kálí... Sorry, spletla jsem se. V tom případě ale nevidím důvod proč shánět živou lišku. Stačí posbírat výtrusy, nasadit do pytle s vlhkou slámou, počkat až se rozroste podhoubí a lišky se vám budou objevovat jak na běžícím páse, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Aliens_II
napsal(a):
A to ty lišky jako potom co budou u Vás dělat? To je budete jíst? Nebo se tam budou hromadně množit a nebo nakonec utečou?
Naprostý nesmysl vymýšlíte.
Zachraňujte si, když máte ten pocit, ale tak si vyberte něco jiného, ne? Jako snad chválihodné, ale naprosto o ničem. Fakt ano.
Množit asi ne - liška obecná se jen tak v kleci nerozmnoží. Spíš zdrhnou (to je ta lepší varianta), nebo se ze stresu budou sebepoškozovat! A to ještě zadavatelka neví, že s nima asi moc nezamachruje, protože liška je natolik plachá, že bude celý den zalezlá, a z díry vyleze až bude klid, nikde nikdo, a jedinný, co prozradí, že jsou tam lišky, bude neskutečný smrad...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Množit asi ne - liška obecná se jen tak v kleci nerozmnoží. Spíš zdrhnou (to je ta lepší varianta), nebo se ze stresu budou sebepoškozovat! A to ještě zadavatelka neví, že s nima asi moc nezamachruje, protože liška je natolik plachá, že bude celý den zalezlá, a z díry vyleze až bude klid, nikde nikdo, a jedinný, co prozradí, že jsou tam lišky, bude neskutečný smrad...
Také jsem velmi plachý, A ven lezu, když je všude klid. Aby mě nikdo neviděl. Proto mám psa zabijáka.
No ne, prostě je to poměrně hloupé. Ale tak stejně to chce udělat, nu což.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, ještě tady nikdo nezmínil, že liška je noční tvor, v noci je zalezlá, loví od stmívání do rozbřesku. ta bude jako domácí mazlíček přímo nadšená. Ještě jednou opakuju: slečně je něco mezi 13-15let, viděla tu blbost s mazlíčkem liškou v TV a hodlá tím ohromovat kamarády. Ne, nechce zachraňovat lišky z farmy, chce jen jednu koupit. Radím...ani to neřešte Jo a ještě k tomu dodám: zachraňovat jakékoliv zvíře odkudkoliv a vyrobit mu klec, voliéru, výběh...je podle mne stejně hrozné. Sama bych nemohla chovat žádné zvíře když vím, že jeho přirozenost je volnost. Hlavně ptáci v kleci jsou pro mne těžká muka. Já bych nemohla mít ani kočku v bytě, i to je pro mne týrání.

Co tady prosím vás píšete o tom že jsem to viděla v TV..chci nějakou lišku zachránit od mala, a když vidím ty videa a fotky je mě z těch lidí, i myslivců zle, protože je všude zabíjejí, a ještě se nad tím smějí.. A když vidím jakýmy způsoby... A zachraňovat chci, ale vám to asi nedojde..moji kamárádi jsou akorát tak zalezlí na počítači takže by jim byla liška někde...to jste ale hodná, že by jste nechala ty zvířata např. z kožešinových farem příšerně trpět a umřít kvůli jednomu kabátu...
napsal(a):
Skvěle jí nebude, ale bude žít., Pokud má zadavatelka podmínky udělat jí volieru a zajistit jí kvalitní život může se to srovnat třeba s liškou v ZOO. Je sice pravda že uvolní místo pro další lišku, ale to když jí zabijí a stáhnou z kožichu uvolní stejně.To že bude mít na rukou krev lišky jiné, takhle bych to neviděla, spíš zachrání jednoho trpícího tvorečka, a umožní mu jakž takž kvalitní dožití.Abych pravdu řekla když vidím záběry z těch kožešinových farem tak mít větší zahradu vysvobodím jich pár také.
Bydlíte na samotě daleko od ostatních obyvatel? Jestli ne, tak by vás ten nápad rychle přešel jak by si lidi v okruhu několika set metrů ztěžovali na smrad.

Andrýsek3
napsal(a):
Vy jste, ale nepsala, že chcete zachraňovat lišky z farem. Ale, kde koupíte lišky a je vám jedno, jestli je odkoupite od mnoziren atd.
Už jsem si našla člověka, který je jinak rozmnožuje a dává je do umělé nory aby si na nich lovečtí psi udělali zkoušky, a když je nechce nechá je některým ze psů zadávit...

koňadra
napsal(a):
Bydlíte na samotě daleko od ostatních obyvatel? Jestli ne, tak by vás ten nápad rychle přešel jak by si lidi v okruhu několika set metrů ztěžovali na smrad.
Budou mít veliký výběh dál od vesnice.
napsal(a):
Co tady prosím vás píšete o tom že jsem to viděla v TV..chci nějakou lišku zachránit od mala, a když vidím ty videa a fotky je mě z těch lidí, i myslivců zle, protože je všude zabíjejí, a ještě se nad tím smějí.. A když vidím jakýmy způsoby... A zachraňovat chci, ale vám to asi nedojde..moji kamárádi jsou akorát tak zalezlí na počítači takže by jim byla liška někde...to jste ale hodná, že by jste nechala ty zvířata např. z kožešinových farem příšerně trpět a umřít kvůli jednomu kabátu...
Proč nechcete zachránit také zajíce, bažanty, srnčata apod.? Nechápu ty naivní lidi (hlavně z města), kteří mají představy daleko od reality. Liška je predátor a něčím se musí živit. Je sice pravda, že po většinu roku nachytá i dost hrabošů a myší, ale když má mladé, tak by vám právě ti myslivci, ze kterých je vám zle, mohli povyprávět, čí ostatky a v jakém množství se nachází v liščích norách. Myslím, že přírodu je potřeba brát komplexně a ne jen zachraňovat chudáka lišku, která je stejně u nás přemnožená. Naštěstí jednou za čas trochu zdecimuje stavy lišek prašivina (když už nemáme vzteklinu), takže i příroda sama se snaží o regulaci a vyváženost počtu zvířat.
napsal(a):
Tak to už se musím opravdu smát. Chceme - kdo? Vy a vaši rodiče? Do toho budou dávat peníze? Nechápu. Víte, že liška se vám stejně podhrabe a uteče? Rozpáře pletivo, udělá cokoliv, aby se dostala na svobodu. A jak budete ten vepřín uklízet? Dokážete si představit, co to bude za nepředstavitelný smrad už po půl roce, který z toho vepřína jen tak nedostanete? Víte, čím ty lišky budete krmit? Víte vůbec, že žerou maso, tedy je potřeba jim shánět uhynulá zvířata (třeba kuřata z drůbežárny?). A umíte si představit jak to vypadá v létě, když zbytky těchto mrtvol v tom horku rychle hnijí? Fakt jste velice naivní a skoro si začínám myslet, že to snad ani malá holka nemůže myslet vážně. Takže váš příspěvek je asi z rodu trollů.

A vy ste určitě jeden z nich
lesnížínka
napsal(a):
Tak to tu čtu až dnes a vidím holky, že jste ani jedna neviděla včerejší rady Ládi Hrušky kde pán, mající nějaké minizoo či co to bylo(nesledovala jsem to pozorně) se vychvaloval liščetem. Zaslechla jsem něco o tom, že ho chtějí mít pokud možno doma a pokud to nepůjde, tak jsem pochopila, že asi půjde k těm ostatním zvířatům, co tam dál ukazoval(kozičky, velblouda, nějaké chlupaté krávy...) Takže odtud asi plyne dotaz na lišku Ještě jsem říkala muži, že je ten Hruška fakt d..il, tohle prezentovat jako dobrý nápad..
Jo, to jsem teda neviděla
Jestli byl Láďa včera před 15.50 hod, tak by to souvislost mít mohlo
To je fakt de...
napsal(a):
Jo, ono se zachraňuje, že se někde koupí zvíře a to se strčí do prasečáku?
Nejlépe v páru?
Tak to bych nazvala základem množírny (možná i z blbosti), nikoli záchranou.
Já myslela, že se zachraňuje mládě tak, že ho najdu, vypiplám nebo předám do záchranné stanice, kde se pokusí o jeho návrat do přírody.
hunting

XXX.XXX.1.91
...„Lišče se vychovává poměrně snadno, protože to jsou nenáročná a odolná zvířata, “ říká Václav Chaloupek s malou lištičkou v náruči. Ví o čem mluví, tohle štěně z lesa zdaleka není první, které si vzal na starosti...Zhruba v červenci se totiž láme chleba a každé lišče začne utíkat do lesa. Volání rodu je silnější než vazba na člověka... Postupně pak odcházejí do lesa, jak chtějí a vracejí se domů, jak chtějí, což obvykle trvá až do prvního sněhu. S prvním sněhem se vracet přestávají...Proč tomu tak je? „Chovají se stejně, jako by vyrůstali s mámou. Jakmile je totiž liška naučí lovit, vyžene je ze svého teritoria a musí si najít svoje místo k životu. Zřejmě to mají v sobě, takže mě opouštějí naprosto přirozeně. Prostě nechtějí zůstat tam, kde vyrostly...Dobrý konec ale nečekejte. „Všechny lišky většinou končí špatně. Myslivci je stejně nakonec zastřelí nebo umřou na nemoci, “ konstatuje Chaloupek.
Zdroj: http://hobby.idnes.cz/lisci-mlade-vyrustajici-s-clovekem-stejne-utece-do-lesa-pim-/hobby-mazlicci.aspx?c=A150617_095740_hobby-mazlicci_mce.
Chce se mi zvracet, jak zvrácena je ona slečna. Neskutečný. Láďa degen Hruška, TV Noha a další, ach jak ty lišky trpí. Myslivci je likvidují jednu za druhou, kožíšek je jako nový a Chaloupka má vydrýska a pštrosíka. Děs a děs a společnost to papá a pápa a i kdyby hovínko létalo, tak tomu věří a musí se přece chránit. Absurdita střídá absurditu a tady máme výsledky.
Uffff.
Tak slečna už si zřejmě lišku obstarala https://www.facebook.com/jessynellka.martinkova/videos/vb.1464798599/10206459807121693/?type=2&theater Nebo je snad podobnost jmen Jessicayo-Jessynellka čistě náhodná?
sheepdog
napsal(a):
Tak slečna už si zřejmě lišku obstarala https://www.facebook.com/jessynellka.martinkova/videos/vb.1464798599/10206459807121693/?type=2&theater Nebo je snad podobnost jmen Jessicayo-Jessynellka čistě náhodná?
No tak to je jasný domácí mazlíček.

Nedělejte tady ze mě prosímvás krávu..jmenuji se Dobešová..křestní psát nebudu aby se tady pan/paní detektiv/ka nezačal/a zajímat o mé soukromí...nakonec mám s jedním pánem domluvené lišče, až bude mít mladý, budu si brát, pokud bude mít..2 samice, nejlíp sestry..jo a, ta přezdívka je z jedný hry kterou jsem kdyysi hrávala...
napsal(a):
Nedělejte tady ze mě prosímvás krávu..jmenuji se Dobešová..křestní psát nebudu aby se tady pan/paní detektiv/ka nezačal/a zajímat o mé soukromí...nakonec mám s jedním pánem domluvené lišče, až bude mít mladý, budu si brát, pokud bude mít..2 samice, nejlíp sestry..jo a, ta přezdívka je z jedný hry kterou jsem kdyysi hrávala...
Takže už si nechcete vzít nějaké chudáčky z kožešinové farmy? Vezmete si 2 liščata od normálního "chovatele"? Kam zmizela ta touha zachraňovat?

Od včerejška tuto diskusi sleduju a hlava mně to nebere To je legální odchovávat liščátka a prodávat je jako domácí mazlíčky? Je to povolené? To není uzákoněné jako týrání, nechápu. Vždyť je to divoké zvíře co patří do lesa, na svobodu a ne aby chodilo na postroji a vodítku nebo bylo zavřené někde ve voliéře. Kam jsme to dopracovali... myslím lidstvo

A pokud říkáte že sem holka mezi 13-15 proč tvrdíte, že "mám" fb ve kterým vypadám mezi 20-30 ?...
napsal(a):
A pokud říkáte že sem holka mezi 13-15 proč tvrdíte, že "mám" fb ve kterým vypadám mezi 20-30 ?...
Já jsem netvrdila že je vám 13-15 a ani jsem si to nemyslela, ne každý kdo má blbé nápady musí být nutně dítě.. Na to video s liščetem jsem narazila dnes náhodou, bylo zveřejněno včera, k tomu ta podobná jména tady a na fb.. To je hodně náhod najednou...

Tak nevěřte, pokud nechcete
Fiona.Praha
napsal(a):
Proč nezavřít divoké zvíře do klece a ukazovat ho návštěvám?
To je jasné - budete mít něco extra, to nevadí, že to bude nešťastné strádající zvíře.
A když vyberete celé doupě, budou mít i sousedi, co přišli o psa. Liška v kleci je lepší než pes, "chápu".
Kolik Vám, milovnice zvířat, je let?
Laskavě mi neraďte, co můžu nebo nemůžu psát.
To asi radila mně - s tím psaním. Ale to je vedlejší. Hlavní je to, že je to zkrátka a dobře zhovadilost!
napsal(a):
Kdo tady sakra říká že bude chodit na vodítku ?! Jo, měla/y by velký výběh a tohle není chlubení ! Ale pardon, vy si to nedokážete v hlavě asi srovnat..a proč bych sem dávala to téma jenom abych někoho vytočila ?! Dala sem to sem aby někdo normálně odpověděl na mo u otázku, ale asi ji nikdo nepochopil...
No tak ale napište, NA CO ji chcete a jaké s ní máte plány? Postavit voliéru a tam ji chovat? Protože ven s ní jaksi chodit moct nebudete.
napsal(a):
Takže jste zastánkyně koupě např. štěňat nebo dospělých psů z množíren? To je totiž úplně stejný princip.

A já chci ledního medvěda...koupím větší postel, klec netřeba...
ale teď vážně..
Pokud máte zkušenosti s chovem lišek, tak bych smysluplnost tohoto počínání viděla jedině v tom, že "vezmu na byt" např. handicapovanou lišku, ze záchranné stanice, která se už do přírody vrátit nemůže...a vy jí poskytnete lepší podmínky, než by měla tam...
dokážu i pochopit, že máte dobré srdce a chtěla byste zachránit nějakou lišku z kožešinové farmy...i když jak už někdo zde psal...tu ihned nahradí jiná chudinka...
a nebo prostě jen patříte k těm lidem, co chtějí "netradiční" zvíře...ve všech případech doufám, že máte pořádně rozmyšleno a počítáte se závazkem na x-let...

Arni
napsal(a):
A já chci ledního medvěda.
To budete muset koupit zimní stadion.
No to je taky fakt...zimu nemusím...tak změna...Já chci letního medvěda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Arni
napsal(a):
Ale když ledního a zimák, tak k tomu polární lišku ne?
Jen pro odlehčení.
Tak to se ještě přimlouvám o tuleně a za manžela eskymáka, ať je ta sestava komplet

A já bych si moc přála delfína, po psech moje nejoblíbenější zvířátko, tak nafukovací bazén průměr cca 2m máme, snad mu to bude stačit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
A já bych si moc přála delfína, po psech moje nejoblíbenější zvířátko, tak nafukovací bazén průměr cca 2m máme, snad mu to bude stačit
Pokud bude taky nafukovací, tak určitě!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dnes u vše prodávají vše ve variantě mini...mini ovečka...mini klokan...tak proč né mini delfín...tomu pak nafukovací stačí
Nechci se zastávat zadavatelky, protože si také nemyslím, že je to kdovíjak dobrý nápad. Ale vzhledem k tomu, že lidi chovají mnohem náročnější zvířata (od papoušků přes opice až ke klokanům a velkým šelmám), liška je ještě v celku nenáročná na chov.
Pokud se člověk oprostí od romantického pohledu na chov lišky, nebude očekávat čistotného mazlícího tvora, který se naučí pár triků, moc nástrah ho v samotném chovu čekat nebude.
Jako u každého tvora, i tady existují specifika, ať už prostorová nebo legislativní.
Stále opakuji, není to nejlepší nápad. Mnoho majitelů lišek "zapomene" zmínit veškerá negativa a bude vám tvrdit, jak jim vyhovuje mít zapáchající byt, že je roztomilé, když liška shodí vše, co není ve skříních, jídlo se nesmí nechávat bez dozoru, jak si brání cokoliv, co ukradne a to, že je člověk trochu pokousaný a poškrábaný je také fajn...případně nestačí opravovat voliéru, čistit ji, shánět kuřata, doufat, že se vrátí a peníze by stejně cpali někam jinam. A na nějaké delší pobyty mimo domov je také neužije.
Je to jednoduše administrativně, finančně i časově náročné zvíře, které vám nebude vyjadřovat náklonnost jako pes nebo kočka.

hunter
napsal(a):
Nechci se zastávat zadavatelky, protože si také nemyslím, že je to kdovíjak dobrý nápad. Ale vzhledem k tomu, že lidi chovají mnohem náročnější zvířata (od papoušků přes opice až ke klokanům a velkým šelmám), liška je ještě v celku nenáročná na chov.
Pokud se člověk oprostí od romantického pohledu na chov lišky, nebude očekávat čistotného mazlícího tvora, který se naučí pár triků, moc nástrah ho v samotném chovu čekat nebude.
Jako u každého tvora, i tady existují specifika, ať už prostorová nebo legislativní.
Stále opakuji, není to nejlepší nápad. Mnoho majitelů lišek "zapomene" zmínit veškerá negativa a bude vám tvrdit, jak jim vyhovuje mít zapáchající byt, že je roztomilé, když liška shodí vše, co není ve skříních, jídlo se nesmí nechávat bez dozoru, jak si brání cokoliv, co ukradne a to, že je člověk trochu pokousaný a poškrábaný je také fajn...případně nestačí opravovat voliéru, čistit ji, shánět kuřata, doufat, že se vrátí a peníze by stejně cpali někam jinam. A na nějaké delší pobyty mimo domov je také neužije.
Je to jednoduše administrativně, finančně i časově náročné zvíře, které vám nebude vyjadřovat náklonnost jako pes nebo kočka.
Dobře, ale pořád nechápu proč teda toto zvíře chovat? Proč je nenechat v jejich přirozeném prostředí?

Arni
napsal(a):
Ale když ledního a zimák, tak k tomu polární lišku ne?
Jen pro odlehčení.
Polární lišku nééé...my bysme s teplomilným medvědem dodržovali zimní spánek a nevím jestli by polární liška chtěla...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Dnes u vše prodávají vše ve variantě mini...mini ovečka...mini klokan...tak proč né mini delfín...tomu pak nafukovací stačí
Mini nafukovací delfín...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mini nafukovací delfín...
Tak ten úplně ideálně...mohu doporučit mám doma červenýho...

hunter
napsal(a):
Proč chovat papoušky, rybičky, ještěrky, opice, a já nevím, co všechno...?
To taky nechápu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Tak ten úplně ideálně...mohu doporučit mám doma červenýho...
Hmmm, to je určitě rarita po rodičích s PP, že jo?!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hmmm, to je určitě rarita po rodičích s PP, že jo?!
No to stopro...otec v barvě modrá
napsal(a):
Nějak mi z toho vypadla ta "záchrana".
Z čeho nebo před čím budete zachraňovat domluvená liščata?
sheepdog
napsal(a):
No teda, chudák bulinda.
V lese by lišku vydolovala z nory a na závěr ji překousla vejpůl a na videu se musí s košíkem na hubě nechat okusovat a provokovat v lidské posteli.
Nemám slov

fikovnice
napsal(a):
Takže jste zastánkyně koupě např. štěňat nebo dospělých psů z množíren? To je totiž úplně stejný princip.
Děláte si ze mě snad pr... jestli vám přijde stejné zachránit /nenapsala sem koupit/ zvíře z nějaké kožešinové farmy, kde čeká na smrt aby ho nějaká primadona mohla nosit na krku, nebo třeba zachránit a vzít si domů třeba laboratorní zvíře a srovnáváte to s blbečkem který si někde na tržišti koupí bezpapíráka aby ušetřil pár tisíc.
Aliens_II
napsal(a):
A víte co bych chtěl já. Ďábla medvědovitého. Alias Tasmánského čerta.
Moc, moc, chcíííí.
Bude to můj mazlíček, vždyť chudák je téměř před vyhynutím. Dostane obojek a budu ho krmit Barfem. A voliéru, to snad taky dám.
Tady v paneláku mu bude dobře.
Už se těším.
Na co voliéru?
Do postele s ním
horecký

XXX.XXX.49.87
napsal(a):
mám stejný dotaz akorát že bydlím v karlovarském kraji a taky kde seženu doklady
Katerinavankova
napsal(a):
To si děláte srandu vážení ochranáři?Tak holka se snaží co může, aby aspoň jedno zvíře vytáhla z bīdy a vy ji ještě poplivete... Tak to nechme být,tak jak to je
Co to tady je za výkřik? A co je to za módu vytahovat stará diskuzní vlákna? Myslíte, že si to zadavatelka/tazatelka po uplynutí několika let zde přijde přečíst?
Katerinavankova
napsal(a):
To si děláte srandu vážení ochranáři?Tak holka se snaží co může, aby aspoň jedno zvíře vytáhla z bīdy a vy ji ještě poplivete... Tak to nechme být,tak jak to je
Tohle je nový trend .
Vytahovat stará vlákna a ještě k tomu neodpovídat na otázku, proč to děláte..?

jsou prázdniny, děti se nudí
Kajuseholubarova

XXX.XXX.178.12
A co vam je do toho kdo co chce mit za domaciho mazlicka starejte se o sebe napadlo vas ze je lepsi mit vysneneho mazlicka starat se o nej hezky nez mit jakehokoli a tyrat ho tak se nad sebou konecne zamyslete
Kajuseholubarova
napsal(a):
A co vam je do toho kdo co chce mit za domaciho mazlicka starejte se o sebe napadlo vas ze je lepsi mit vysneneho mazlicka starat se o nej hezky nez mit jakehokoli a tyrat ho tak se nad sebou konecne zamyslete
Protože mít doma lišku je totéž, jako zvíře týrat.

Kajuseholubarova
napsal(a):
..jenže mít doma lišku zavřenou, popřípadě v malém kotci je také týrání.......včera dávali na Prima Zoom v 15.50 krásný pořad o Netradičních zvířecích přátelství, krom jiného tam byla i liška zachráněná přátelila se se psem a když už byla soběstačná šla do obrovské voliéry k svým příbuzným - paní pravila, že prostě liška není domácí mazlíček........
Dalmatin73

XXX.XXX.199.243
Trochu už prehanate tak chce lišku no a co já mám tieš sen mat lišku je to krásné zviera nádherné Ked je za očkovane a majitel je dobrý člověk nemal by to být problém má to však určitě za sadi pokial všk vyem musí sá obstarat s niejakej chovnéj stanice gde bola odchovaná od malička člověkem a v co najmenšom věku aby se naučila .Liška vraj je schopna naučit sá viac povelou ako pes .Rozhodne to nemôže být liška s lesa inak Este před sedmi rokmy sá luďia s našeho malého města na nás dívali skrz prstí za to že vedyeme kočku ,kocoura na vodítku a obojku no a co ???? ked sá vyes postarat to je hlavněe vet si vecte že niektory luďia sá nevedia postarat ani o Seba nato o svoje děti tak ake psi,aka liška....Aky si Jutuber na Jutube má lišku tak mu napište a uvidite co vám povíe....

Zrovna včera jsem slyšela, jak dnešní děti už nemají sen být popelářem nebo kosmonautem, ale youtuberem, protože si vydělá hodně peněz.
A koukám, že youtubery už kde kdo považuje i za odborníky na všechno.
napsal(a):
Zrovna včera jsem slyšela, jak dnešní děti už nemají sen být popelářem nebo kosmonautem, ale youtuberem, protože si vydělá hodně peněz.
A koukám, že youtubery už kde kdo považuje i za odborníky na všechno.
Budu se opakovat, ale jsem štěstím bez sebe, že nemám děti. Tohle bych fakt poslouchat nechtěla a nedokázala. Včetně té ,,rady" nad váma...
https://www.youtube.com/watch?v=v_E0h4iR9_Y
"Rada" výše.
Viděla jsem někde jeho video s liškou, připadal mi opravdu velmi
divný. Nemohu to bohužel už najít.

lesnížínka
napsal(a):
Budu se opakovat, ale jsem štěstím bez sebe, že nemám děti. Tohle bych fakt poslouchat nechtěla a nedokázala. Včetně té ,,rady" nad váma...
Moje děti jsou naštěstí úplně jiné, a to všechny tři. Myslím, že jsme se jim věnovali jako rodiče opravdu hodně a vyplatilo se, mají naštěstí úplně jiné hodnoty. Víte, ona ta výchova není jen o starostech a trápení, ale s dětmi zažijete i spoustu radosti, legrace, dobrodružství, štěstí, poučení a mnoho dalšího. Já si neumím představit, že bych děti neměla, obohacují mě každý den, i když jsou dnes už dospělé.
napsal(a):
Moje děti jsou naštěstí úplně jiné, a to všechny tři. Myslím, že jsme se jim věnovali jako rodiče opravdu hodně a vyplatilo se, mají naštěstí úplně jiné hodnoty. Víte, ona ta výchova není jen o starostech a trápení, ale s dětmi zažijete i spoustu radosti, legrace, dobrodružství, štěstí, poučení a mnoho dalšího. Já si neumím představit, že bych děti neměla, obohacují mě každý den, i když jsou dnes už dospělé.
Je velká škoda, že ne každému, kdo děti chce, se to podaří...
Snad je to Osud, kdo ví...

Tak nevím, jestli je vhodné se pohoršovat nad 3 roky starým příspěvkem. No a pro poučení, jak to s tou liškou v zajetí je, přikládám odkaz na video.
http://www.zachrannastanicelipec.cz/pribehy-zachranne-stanice-dil-5-eliska/

lesnížínka
napsal(a):
To je samozřejmě věcí názoru. I naše vnoučata milují třeba tablet, ale od toho jsme tady, abychom je usměrnili. Takže vyrážíme do přírody, milujeme pejsky, jezdíme na koních, chodíme na vycházku s lamou, vyzkoušeli jsme si, jaké to je mít na ruce dravého ptáka a spoustu jiných aktivit.
Já vás chápu, taky mám mámu, která je z vnoučat nadšená, ale já prostě děti nemusím. Není to, že bych je nesnášela, jak nějaká stará čarodějnice ale nic mi neříkají, nemám potřebu se jim věnovat - na rozdíl od zvířátek. A to, co popisujete...si ráda dopřeju sama bez toho: a to jdem tak daleko a proč až tak daleko. A hele ptáček: ,,no a co jako" Třeba neteř, když byla menší, to bylo pořád Elza a Anna či jak...mamka(babička) si s ní hrála, ji to baví. Já jsem si v životě nehrála s panenkama a prostě tohle mne nebere. Já byla když už víla, co lítala celé dny po loukách, nebo bludička. A to lítání po setmění mi taky zůstalo
lesnížínka
napsal(a):
Já vás chápu, taky mám mámu, která je z vnoučat nadšená, ale já prostě děti nemusím. Není to, že bych je nesnášela, jak nějaká stará čarodějnice ale nic mi neříkají, nemám potřebu se jim věnovat - na rozdíl od zvířátek. A to, co popisujete...si ráda dopřeju sama bez toho: a to jdem tak daleko a proč až tak daleko. A hele ptáček: ,,no a co jako" Třeba neteř, když byla menší, to bylo pořád Elza a Anna či jak...mamka(babička) si s ní hrála, ji to baví. Já jsem si v životě nehrála s panenkama a prostě tohle mne nebere. Já byla když už víla, co lítala celé dny po loukách, nebo bludička. A to lítání po setmění mi taky zůstalo
Víš, že Ti to závidím? Nenaplněná touha je hrozná...
fikovnice
napsal(a):
Víš, že Ti to závidím? Nenaplněná touha je hrozná...
To nemusíš. Ale nebudu říkat, že tě chápu, protože to prostě neznám. Ale zase Jani...však lidi mají nenaplněných tužeb...ber to tak. Někdo touží cestovat a třeba nemá podmínky, peníze na to(a nebo má 5 dětí ) Já bych třeba chtěla umět zpívat alespoň tak, aby když si v zahradě zpívám, mě pes neutěšoval, že kňučím a nejspíš brzo zdechnu Také to není reálné. Takže ber to tak
lesnížínka
napsal(a):
To nemusíš. Ale nebudu říkat, že tě chápu, protože to prostě neznám. Ale zase Jani...však lidi mají nenaplněných tužeb...ber to tak. Někdo touží cestovat a třeba nemá podmínky, peníze na to(a nebo má 5 dětí ) Já bych třeba chtěla umět zpívat alespoň tak, aby když si v zahradě zpívám, mě pes neutěšoval, že kňučím a nejspíš brzo zdechnu Také to není reálné. Takže ber to tak
Tak teď už to tak beru... Ale já Ti fakt závidím, že Tě neválcovaly mateřské pudy. Mě teda jako parní válec - měla jsem období, kdy jsem si říkala: Buď se zadaří nebo pro mě život ztrácí veškerý smysl...
lesnížínka
napsal(a):
A ještě: já mám taky nenaplněných tužeb milión. Přála bych si hlavně zdraví. Ale s tím mateřstvím já to prostě beru jinak, jako něco mnohem silnějšího, veskrze pudového, těžko zvládnutelného (teda pro mě).
lesnížínka
napsal(a):
To přece nejde srovnávat zpěv a děti.
Andrýsek3
napsal(a):
To přece nejde srovnávat zpěv a děti.
Já nesrovnávám zpěv a děti, ale tužby. Tužba je tužba ne? Když jsem byla puberťák a toužila po spolužákovi taky jsem měla pocit, že pokud ho mít nebudu, život pro mne ztrácí smysl Ne, dělám si legraci, ale mě to nevykládejte, když nevím, co je to za pud, toužit po dítěti. Nemůže tě zválcovat něco co nemáš. Ne, já si fakt děti nijak nezakazovala, ani nechtěla něco někomu dokazovat, prostě...není, nepřišel, ani s věkem. Někdy si říkám: jo holka, ty jsi o hodně zpátky, takže se možná budeš divit, až to přijde...v 60ti
lesnížínka
napsal(a):
Já nesrovnávám zpěv a děti, ale tužby. Tužba je tužba ne? Když jsem byla puberťák a toužila po spolužákovi taky jsem měla pocit, že pokud ho mít nebudu, život pro mne ztrácí smysl Ne, dělám si legraci, ale mě to nevykládejte, když nevím, co je to za pud, toužit po dítěti. Nemůže tě zválcovat něco co nemáš. Ne, já si fakt děti nijak nezakazovala, ani nechtěla něco někomu dokazovat, prostě...není, nepřišel, ani s věkem. Někdy si říkám: jo holka, ty jsi o hodně zpátky, takže se možná budeš divit, až to přijde...v 60ti
To právě není tužba a tužba. Rozmnožovat se je hlavním cílem každého živého organismu, a i když jako lidi jsme už někde jinde a někteří děti nechtějí (naprosto v pořádku), tak většina lidí prostě ano a aniž by sami chtěli, tak ta touha je obrovská... Pokud se nenaplni je to prostě hodně bolestivé. To opravdu nelze srovnávat s touhou zpívat nebo cestovat. A bagatelizovani něčeho takového mi přijde nemistné.
Andrýsek3
napsal(a):
To právě není tužba a tužba. Rozmnožovat se je hlavním cílem každého živého organismu, a i když jako lidi jsme už někde jinde a někteří děti nechtějí (naprosto v pořádku), tak většina lidí prostě ano a aniž by sami chtěli, tak ta touha je obrovská... Pokud se nenaplni je to prostě hodně bolestivé. To opravdu nelze srovnávat s touhou zpívat nebo cestovat. A bagatelizovani něčeho takového mi přijde nemistné.
Jak to mám napsat. Já to nebagatelizuju, ale nedokážu to vůbec posoudit ani chápat. Nic takového jsem nezažila. To je stejné, jak tady třeba někdo nepochopí, co pro mne znamenají mí psi. Pro mne je to zřejmě to, co jiní cítí ke svým dětem a také nepochopí, jak to můžu tvrdit, či srovnávat děti se psy. Můžu. Nic necítím k dětem, ale dýchala bych pro svého, teď už jen psa.

fikovnice
napsal(a):
A ještě: já mám taky nenaplněných tužeb milión. Přála bych si hlavně zdraví. Ale s tím mateřstvím já to prostě beru jinak, jako něco mnohem silnějšího, veskrze pudového, těžko zvládnutelného (teda pro mě).
...mám kamarádku, těžkou diabetičku.....bývalou špičkovou sestru z dětského ARA, pro děti by dýchala, ale ze zdravotních důvodů to prostě nejde, tak alespoň hlídá děti.......má z toho kolikrát až deprese, když jí to popadne, byla by to excelentní máma.....ani nemám odvahu před ní mluvit nějak víc o svém vnoučeti, protože vím jak je jí to líto......

lesnížínka
napsal(a):
Jak to mám napsat. Já to nebagatelizuju, ale nedokážu to vůbec posoudit ani chápat. Nic takového jsem nezažila. To je stejné, jak tady třeba někdo nepochopí, co pro mne znamenají mí psi. Pro mne je to zřejmě to, co jiní cítí ke svým dětem a také nepochopí, jak to můžu tvrdit, či srovnávat děti se psy. Můžu. Nic necítím k dětem, ale dýchala bych pro svého, teď už jen psa.
Já myslím, že posoudit můžu obé, pro svoje děti bych dýchala, udělala pro ně cokoliv na světě, klidně bych jim dala obě ledviny, když by to potřebovali a jsem ráda, že už jsou dospělé, teď už je to brnkačka, když to jsou normální "lidské bytosti". Moje děti říkají, že měly krásné dětství a že jsem ta nej máma na světě....no na tom možná něco bude i všichni jejich kamarádi, co k nám chodili by mě chtěli mít za matku, možná proto, že jsem nebyla tak "seriózní" jako jejich maminky......přišla jsem jim úžasná a vtipná.....tak snad jsem to zvládla, ale byla to pro mě teda šichta. A jak rodiče říkají, že nejhorší je puberta, tak jako já naopak byla nadšená, protože mě děti tak nějak přestaly potřebovat, resp. měly jiný zájmy.
Teď nebudu vůbec brát v potaz to, jak miluju svoje psy a jak jsem alergická na děti, ale v situaci, kdy má člověk v mé blízkosti (a to ani nemusí být moc blízko) brečící nebo kňourající mimino, tak se mi udělá skoro fyzicky špatně.......no myslím, že nemusím popisovat, jak jiná je situace se štěňátkem. Prostě si myslim, že se mi ty hormony asi vyplavují jinak.
napsal(a):
Já myslím, že posoudit můžu obé, pro svoje děti bych dýchala, udělala pro ně cokoliv na světě, klidně bych jim dala obě ledviny, když by to potřebovali a jsem ráda, že už jsou dospělé, teď už je to brnkačka, když to jsou normální "lidské bytosti". Moje děti říkají, že měly krásné dětství a že jsem ta nej máma na světě....no na tom možná něco bude i všichni jejich kamarádi, co k nám chodili by mě chtěli mít za matku, možná proto, že jsem nebyla tak "seriózní" jako jejich maminky......přišla jsem jim úžasná a vtipná.....tak snad jsem to zvládla, ale byla to pro mě teda šichta. A jak rodiče říkají, že nejhorší je puberta, tak jako já naopak byla nadšená, protože mě děti tak nějak přestaly potřebovat, resp. měly jiný zájmy.
Teď nebudu vůbec brát v potaz to, jak miluju svoje psy a jak jsem alergická na děti, ale v situaci, kdy má člověk v mé blízkosti (a to ani nemusí být moc blízko) brečící nebo kňourající mimino, tak se mi udělá skoro fyzicky špatně.......no myslím, že nemusím popisovat, jak jiná je situace se štěňátkem. Prostě si myslim, že se mi ty hormony asi vyplavují jinak.
Před řvoucíma miminama taky utíkám a to mi vážně leze na nervy. Vím, že mimino prostě neumí říct, že má problém, tak řve. Ale takové to mimino, co si ho rodiče naučí, že jakmile ho nenosí a jen chvíli položí, tak řve jak tur - tak to bych fakt vraždila Co obcházím obloukem jsou děti prostě od narození po školu. Pak už se to celkem dá, alespoň se s nima člověk je schopný nějak domluvit Není to jen pištění a ječení. Z toho důvodu nemusím holky. Ořvané a upištěné, co řvou pro každou kravinu. Já byla jako dítě tvrďák, byla jsem vychovávaná jako kluk, nepamatuju si, že bych si něco udělala a řvala u toho. Řvala jsem, když mne mamka dala ostříhat a holička zřejmě pod dojmem mého chování mne fakt omlela na kluka. Jinak...různé sousedovic děti za mnou taky chodily(když byly malé) aniž bych já tedy o to stála. Ale nebyla jsem ta ,,matka" pro ně bylo asi atraktivní, že měli ,,velkou" kamarádku. A mohli si k nám chodit hrát se psy, nebo koukat do jezera na ryby, lítat po zahradě. Ale já se jim nevěnovala, to mne vážně nebaví, dostaly třeba palačinku, to jo, ale dál ať si dělají, co chtějí..beze mne

napsal(a):
Tak nějak to mám taky, svoje děti miluju, jakýkoliv cizí nemusím, nekoukám do kočárků, nepitvořím se a nic podobnýho.

napsal(a):
Tak nějak to mám taky, svoje děti miluju, jakýkoliv cizí nemusím, nekoukám do kočárků, nepitvořím se a nic podobnýho.
...tak pod to bych se mohla podepsat, matka mně nutila abych se šla podívat do kočárku sestřenice, sla bych, ale to by tam musela mit štěňata nebo koťata....

lesnížínka
napsal(a):
Na zvířat, byť cizí, se vrhám pitvořím, mluvím na ně...u dítěte by mne to ani ve snu nenapadlo. Říkám mamce: potkala jsem tu a tu s kočárem, oni mají už malé. Jéé a co mají? Co já vím, děcko, ona šla s pejskem...
Tak já se přiznám, že se na cizí zvířata nevrhám, teda s velkým sebezapřením, protože na cizí psy se nasahá, teda vyjímkou je pes, který o pohlazení evidentně stojí a majitel dovolí, ale přiznám se, že minulý týden jsem šla do krámu a před ním bylo uvázané tak půlroční štěně berňuchy...pejsek, no koukal, jak náš Mimík, tak mi to nedalo na něj alespoň nepromluvit, neříct mu jakej je fešák, no začal se vrtět celej a hrr mým směrem, tak jsem se neudržela a prostě ho pohladkala, podrbkala, s příslušným komentářem, jakýže je to hezký chlapeček........
Jako teď se obracím k ženám, které mají rády děti a teď nemyslím jenom ty svoje, ale prostě se jdou kouknout kamarádce do kočárku, pochovají si její mimčo, protože opravdu chtějí a ne jen ze slušnosti, jako opravdu když vidíte třeba hezkou malou holčičku, tak si řeknete "jééé ta krásná a jdete její mamince oznámit jakouže má krasavici a že byste taky takovou braly??" nebo si řeknete...škoda, že si nemůžu to miminko pomatlat???.....tak jak se to běžně děje u štěňátek...??? Jako opravdu vám děti přijdou stejně roztomilé a "k sežrání" jako štěňátka???...potažmo koťátka a jiná mláďata včetně liščat, ať jsme trochu k tématu... Nebo to je jen vada nás, co ty děti nemusí???.........
napsal(a):
Tak já se přiznám, že se na cizí zvířata nevrhám, teda s velkým sebezapřením, protože na cizí psy se nasahá, teda vyjímkou je pes, který o pohlazení evidentně stojí a majitel dovolí, ale přiznám se, že minulý týden jsem šla do krámu a před ním bylo uvázané tak půlroční štěně berňuchy...pejsek, no koukal, jak náš Mimík, tak mi to nedalo na něj alespoň nepromluvit, neříct mu jakej je fešák, no začal se vrtět celej a hrr mým směrem, tak jsem se neudržela a prostě ho pohladkala, podrbkala, s příslušným komentářem, jakýže je to hezký chlapeček........
Jako teď se obracím k ženám, které mají rády děti a teď nemyslím jenom ty svoje, ale prostě se jdou kouknout kamarádce do kočárku, pochovají si její mimčo, protože opravdu chtějí a ne jen ze slušnosti, jako opravdu když vidíte třeba hezkou malou holčičku, tak si řeknete "jééé ta krásná a jdete její mamince oznámit jakouže má krasavici a že byste taky takovou braly??" nebo si řeknete...škoda, že si nemůžu to miminko pomatlat???.....tak jak se to běžně děje u štěňátek...??? Jako opravdu vám děti přijdou stejně roztomilé a "k sežrání" jako štěňátka???...potažmo koťátka a jiná mláďata včetně liščat, ať jsme trochu k tématu... Nebo to je jen vada nás, co ty děti nemusí???.........
Já asi ano. A to vlastní ještě pár let nechci.
Nad štěňatama se rozplyvam asi víc, nebo prostě jinak. Ale kamarádce se narodila holčička a je prostě k sežrání, jen jsem ji viděla a ukápla mi slza. Pracuji s dětmi, které většinou nejsou úplně hezké a roztomilé, spíš naopak, a ráda je pomazlim. Do kočárků se úplně nehrnu ani neřeknu cizí ženský jakou ma krásnou dceru jen tak v autobuse. Ale často se na děti směju, pokud se na mě podívají, ale pomatlat je nechci. 😃 Rada si s dětmi hraju, mam je celkově ráda, ale koťata a štěňata mi přijdou celkově taky roztomilejsi než děti. 😃

Andrýsek3
napsal(a):
Já asi ano. A to vlastní ještě pár let nechci.
Nad štěňatama se rozplyvam asi víc, nebo prostě jinak. Ale kamarádce se narodila holčička a je prostě k sežrání, jen jsem ji viděla a ukápla mi slza. Pracuji s dětmi, které většinou nejsou úplně hezké a roztomilé, spíš naopak, a ráda je pomazlim. Do kočárků se úplně nehrnu ani neřeknu cizí ženský jakou ma krásnou dceru jen tak v autobuse. Ale často se na děti směju, pokud se na mě podívají, ale pomatlat je nechci. 😃 Rada si s dětmi hraju, mam je celkově ráda, ale koťata a štěňata mi přijdou celkově taky roztomilejsi než děti. 😃
Andrejko, tak koukám, že jsi dle společenských měřítek "normální" ženská a musím říct, že já s mojí povahou smekám před kýmkoliv, kdo si hraje s dětma a baví ho to, teď myslim s malými dětmi, pokud jsou už tak intelektuálně na výši, že zvládnou dostihy a sázky nebo žolíky, tak to bych se i nechala překecat
Andrýsek3
napsal(a):
Pravda, nemám moc času poslední dobou. A zmizela jsem potom, co se tu hodně objevovala Saola, prostě jsem na to neměla nervy. 😁
Jinak se mam ja i pes dobře a moc rad tady nepotřebujeme. :)
Tak to je super, přeju Vám to! Už si ani nepamatuju, zda jsme si vykaly nebo tykaly...
napsal(a):
...mám kamarádku, těžkou diabetičku.....bývalou špičkovou sestru z dětského ARA, pro děti by dýchala, ale ze zdravotních důvodů to prostě nejde, tak alespoň hlídá děti.......má z toho kolikrát až deprese, když jí to popadne, byla by to excelentní máma.....ani nemám odvahu před ní mluvit nějak víc o svém vnoučeti, protože vím jak je jí to líto......
No jo, někdy to bývá od druhých myšleno dobře, ale mě vždy zasáhne, když je mi sděleno, že ta a ta je v očekávání. Přeji to, ale přesto mě bodne u srdce.

lesnížínka
napsal(a):
Chápu, že se to nedá lámat přes koleno. A zřejmě bysme se shodli na tom, že naši chlupatí nebo opeření kamarádi jsou lepší než celá řada lidí. Ale na druhou stranu nestačí, že máme rádi zvířata a přírodu. Musíme to nějak předat dál. A děcka se to samy u televize nebo tabletu nenaučí. A příliš bych nespoléhal ani na školu. Na jednu stranu nadáváme, že děcka lítají a řvou třeba v oboře a matky kdákají jak slepice nebo čumí do mobilu a ostatní je nezajímá. Proto musíme začít u vlastních dětí nebo vnoučat.
napsal(a):
Chápu, že se to nedá lámat přes koleno. A zřejmě bysme se shodli na tom, že naši chlupatí nebo opeření kamarádi jsou lepší než celá řada lidí. Ale na druhou stranu nestačí, že máme rádi zvířata a přírodu. Musíme to nějak předat dál. A děcka se to samy u televize nebo tabletu nenaučí. A příliš bych nespoléhal ani na školu. Na jednu stranu nadáváme, že děcka lítají a řvou třeba v oboře a matky kdákají jak slepice nebo čumí do mobilu a ostatní je nezajímá. Proto musíme začít u vlastních dětí nebo vnoučat.
Jak sám píšete: a matky kdákají jak slepice nebo čumí do mobilu a ostatní je nezajímá....obávám se, že nás pár uvědomělých, z toho ještě několik, co děti nebude mít...to asi nevytrhneme Každopádně držím palce, ať se vám to povede O tom žádná, mám radost, když potkám rodinu s vychovanýma dětma. Mám takového bratránka, mám takového bráchu, kde se jim ta péče vrací, děcka jsou skvělá. A pak mám v rodině i opačné extrémy - no comment
napsal(a):
No, já mám sice děti ráda. Ale do kočárků se nevrhám a celkově cizích dětí na ulici si nějak nevšímám, maximálně se na ně usměji, pokud koukají. Ale jak vidím štěně (psa), tak to je jiná . Pokud míjíme někde dítě, tak si ho sotva všimnu, ale mám jasný přehled o tom, jaké plemena psů jsem za den potkala . Co máme děti v rodině - jo, tak to si třeba pochovám, ale dokud to malé nechodí, ještě moc nevnímá atd., tak je to pro mě takové o ničem (snad mi matky prominou ), když už to začne chodit a všechno zkoumat, tak je to pro mě zajímavější. S tím úplně malým miminkem já prostě tak nějak nevím, co s ním. Navíc si třeba úplně bez problému představuji situaci, kdy jedu ke kamarádce, která má štěně a tři hodiny se dokážeme bavit o tom štěněti, o psech.... No ale pokud takto pojedu ke kamarádce, které se narodilo dítě, tak si toho nebudeme mít tolik co říct (o tom dítěti), ale je to třeba i tím, že vlastní dítě zatím nemám.... To samé, když třeba přijedu k rodině a bude tam na návštěvě někdo s miminem a někdo se psem - jednoznačně půjdu za psem, pomazlit se, pohladit ho, pohrát si, pokecat si s majitelem. Kdežto třeba pochování miminka mě úplně lákat nebude.
Vím, že to asi zní celé divně a rozhodně nemám psy místo dětí, ani nechci srovnávat psy s dětma. Ale takhle to prostě mám. Naši si taky dělají srandu, že místo vnoučat budou mít štěňata . Ale opravdu to není myšleno vážně a nemám psy jako děti, i když rozmazlené je mám, to jo, ale jen do jisté míry .

fikovnice
napsal(a):
No jo, někdy to bývá od druhých myšleno dobře, ale mě vždy zasáhne, když je mi sděleno, že ta a ta je v očekávání. Přeji to, ale přesto mě bodne u srdce.
...rozumím ti....

Já vám do těch kytek skočím se svými touhami : Když mi bylo 10, nutně jsem chtěla být kluk - držte se, protože kluci chodili na vojnu! No a celý život chci být o 10 cm vyšší, brala bych i 7. A co myslíte? ani jedno se mi nesplnilo !!!
napsal(a):
Já vám do těch kytek skočím se svými touhami : Když mi bylo 10, nutně jsem chtěla být kluk - držte se, protože kluci chodili na vojnu! No a celý život chci být o 10 cm vyšší, brala bych i 7. A co myslíte? ani jedno se mi nesplnilo !!!
Jste já? Ale ne, výšku jsem nijak moc neřešila, i když jsem prcek. Pravda, nemusela bych pořád někoho v marketu otravovat, ať mi podá z regálu Ale ten kluk, to sedí. Jen mi pak do toho nezapadla ta prsa, ta mě nasr...Ne tak kluky, ti byli naopak spokojení

Taky jsem chtěla být vyšší... mám jen 153 cm, takže jsem opravdu prcek.

Teda holky, tak s tou touhou být klukem, to vás teda nechápu, chlap je přeci tááák jednoduché stvoření, to byste chtěly??? , tak výhody být žena bych se dobrovolně nevzdala. A to jsem nikdy nebyla panenková, spíš autíčka, mašinky a s klukama jsme hráli na vojáky, stavěli bunkry a tak.

napsal(a):
Teda holky, tak s tou touhou být klukem, to vás teda nechápu, chlap je přeci tááák jednoduché stvoření, to byste chtěly??? , tak výhody být žena bych se dobrovolně nevzdala. A to jsem nikdy nebyla panenková, spíš autíčka, mašinky a s klukama jsme hráli na vojáky, stavěli bunkry a tak.
No, já asi ne, aspoň si nevzpomínám. Ale pravda je, že chlapi mají život jednodušší.

napsal(a):
No, já asi ne, aspoň si nevzpomínám. Ale pravda je, že chlapi mají život jednodušší.
No to bych neřekla....jaký si to kdo udělá, takový to má.......jediné, co mi přijde jako ženská nevýhoda je, že když si dva nedaj pozor a ženská otěhotní a chlap dítě nechce, tak se prostě může zdekovat, protože on to dítě v břiše nemá.......
Takže pokud má chlap jednodušší život, tak jen proto, že mu to jeho partnerka umožnila
(to teda sama sebe přivítám v klubu, ale už jsem taky dostala rozum )

napsal(a):
No to bych neřekla....jaký si to kdo udělá, takový to má.......jediné, co mi přijde jako ženská nevýhoda je, že když si dva nedaj pozor a ženská otěhotní a chlap dítě nechce, tak se prostě může zdekovat, protože on to dítě v břiše nemá.......
Takže pokud má chlap jednodušší život, tak jen proto, že mu to jeho partnerka umožnila
(to teda sama sebe přivítám v klubu, ale už jsem taky dostala rozum )
Jo, zrovna tohle jsem měla na mysli

Ale když přečtete ještě jednou, tak já nechtěla být chlapem, já chtěla být klukem !!!
Když se popral brácha...bylo to normální, když jsem se poprala já...tohle přece holčičky nedělají.
A jak šel čas, brácha ( starší) směl na čundr na celý víkend. Já...maximálně na půl dne.

napsal(a):
Ale když přečtete ještě jednou, tak já nechtěla být chlapem, já chtěla být klukem !!!
Když se popral brácha...bylo to normální, když jsem se poprala já...tohle přece holčičky nedělají.
A jak šel čas, brácha ( starší) směl na čundr na celý víkend. Já...maximálně na půl dne.
No, dyť to říkám, odmala mají furt nějaký výhody

napsal(a):
No, dyť to říkám, odmala mají furt nějaký výhody
Jo výhody mají. Na jednu velkou výhodu jsem přišla až v dospělém věku :
Můžou čůrat vstoje a v podstatě kdekoliv.
napsal(a):
Já měla výhodu, že naši mě nějak brali, jak jsem byla, vypadala jsem jak holka, jen jsem byla taková...zdatná. No pak sice to chování, vyjadřuju se jak dlaždič doteď...ale kupodivu jsem nikdy neslyšela: tohle holčičky nedělají. Já jsem prostě nikdy nebyla ,,ta holčička". Štípala jsem od mala s dědou dřevo, skládala metráky uhlí...tyhle práce mne bavily. V kuchyni mne nikdo nikdy neviděl. No panenky jsem neměla, měla jsem ráda stavebnice(merkur) Bavilo mne navrhovat a vyrábět si pokojíčky, ale nebylo to pro panenky, bylo to jako že pro mne. Jak bych to chtěla mít, až budu ten dům mít. K architektuře tíhnu, jenže jsem netíhnula k učení takže bohužel. Alespoň jsem se podílela na návrhu baráku a navrhla jsem si zahradu.
napsal(a):
Taky jsem chtěla být vyšší... mám jen 153 cm, takže jsem opravdu prcek.
Tak vy jste fakt malinká! A já myslela, že menší než já jsou už jen pygmeyové (mám o 10cm víc) Ale za nás se říkalo, že co je malé, to je milé...viz.ta štěňátka, koťátka, že?!
Elinor

XXX.XXX.248.27
zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli je opravdu možné chovat doma lišku, když je chovatel dost zkušený a nebo je to ilegální? Plánovala jsem si pořídit lišku z nějaké registrované chovatelské stanice v Česku, ale bohužel jsem žádnou takovou nenašla... nechci si totiž pořizovat nějakou lišku z bazaru nebo množírny. Upřímně jsem studovala lišky už hodně dlouho před tím než jsem začala uvažovat o koupi. Zároveň ale nechci, aby se u mě liška nějak trápila... Byl by tu někdo schopen poradit mi, zda je vhodné si takto lišku pořídit, anebo se spíš rozmyslet nad nějakým běžným domácím zvířátkem?
Elinor
napsal(a):
zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli je opravdu možné chovat doma lišku, když je chovatel dost zkušený a nebo je to ilegální? Plánovala jsem si pořídit lišku z nějaké registrované chovatelské stanice v Česku, ale bohužel jsem žádnou takovou nenašla... nechci si totiž pořizovat nějakou lišku z bazaru nebo množírny. Upřímně jsem studovala lišky už hodně dlouho před tím než jsem začala uvažovat o koupi. Zároveň ale nechci, aby se u mě liška nějak trápila... Byl by tu někdo schopen poradit mi, zda je vhodné si takto lišku pořídit, anebo se spíš rozmyslet nad nějakým běžným domácím zvířátkem?
Liška by se u Vás trápila a Vaše chovatelské ambice realizujte na pořízení normálního domácího mazlíčka (pes, kočka,...), tedy, pokud k tomu máte vhodné podmínky.
Elinor
napsal(a):
Btw, někde výše je zde video o zachráněné lišce Elišce. To video je nádherné, je ze záchranné stanice, kde pracují odborníci...a ani oni se nakonec nevyhnuli tomu, že liška skončila v kotci (neříkám, že se má špatně, ale jako domácí mazlíček prostě fungovat nemůže).
Zastance

XXX.XXX.165.127
Až myslivci nebudou krutě zabíjet lišky a liscata, tak si mějte tyto výlevy. Liška muže být jako domácí mazlíček, stejně by měla riziko 50% ze ji lidi v lese zabijí, protože vše co také žere maso je ihned škodná, protože člověk je na prvním místě.

Zastance
napsal(a):
Až myslivci nebudou krutě zabíjet lišky a liscata, tak si mějte tyto výlevy. Liška muže být jako domácí mazlíček, stejně by měla riziko 50% ze ji lidi v lese zabijí, protože vše co také žere maso je ihned škodná, protože člověk je na prvním místě.
Nesouhlasím - liška nebude domácí mazlíček. Pořád je to divoké zvíře - jóó, jako mládě je roztomilá, ale pak přijde puberta a ... A navíc, fakt smrdí - kulantně řečeno má velmi specifický pach.
napsal(a):
Nechte odstranit své pachové žlázy, zavřete se do klece a celý den pobíhejte tam a zpět v metrové kleci. Vás určitě stres trápit nebude...
Molos

XXX.XXX.234.254
Zastance
napsal(a):
Vies ze si blb? Lidka n8kdy nebude mazlicek,ani na 50%, je yo divike zviera, smrdi, ma svoju povahu..Mozno do kotca na zahradu,no aj tsk zbytocnost. Lisky sa strielaju, dokonca je odmena za nich 2x do roka, ich hlavy sa pouzivaju na prieskum vyskytu besnoty..
Zastánce

XXX.XXX.252.121
Pes vlivem domestikace (Incest, vybíráni nejblbějších kusů, záměrná degenerace například kvůli velikosti atd) je proste mazlíček a liška mazlíček nebude, ale pokud ji zahrnujete láskou bude to váš parťák, jistě bude trochu divočejší, ale pokud se ji věnujete (Ne zavření do konce a občasné pohlazení, při krmení) a vychováváte pozitivní metodou, tak věřte ze bude hodná. Lišky mají zápach pouze ve stresu, jinak jsou na tom pachově stejně jako pes.
Zastánce
napsal(a):
Pes vlivem domestikace (Incest, vybíráni nejblbějších kusů, záměrná degenerace například kvůli velikosti atd) je proste mazlíček a liška mazlíček nebude, ale pokud ji zahrnujete láskou bude to váš parťák, jistě bude trochu divočejší, ale pokud se ji věnujete (Ne zavření do konce a občasné pohlazení, při krmení) a vychováváte pozitivní metodou, tak věřte ze bude hodná. Lišky mají zápach pouze ve stresu, jinak jsou na tom pachově stejně jako pes.
Člověče, Vy melete neskutečné kraviny!

Zastánce
napsal(a):
Jo? A kolik lišek už jste tahle vychoval?
Zastance

XXX.XXX.160.208
Tak. Je více možnosti jak přijít k lišce (A přitom ji zachránit život, takže se o množirnách nebavím) - 1. Kožešinové Farmy - V ČR už zakázané, ale nelegální se občas objeví a taková liška nemůže být vypuštěna do přírody, možno získat i ze zahraničních farem a druhá možnost je uplatit myslivce - 2. Myslivci norují i když je to silně nehumánní a liščata buď zabijí nebo je používají pro trénink psů, takže za rum a litr na ruku vám jedno ušetří. Nutno říct že pro chov lišek je potřeba povolení!!! Pokud máte dům se zahradou a velkou voliérou tak vám ho dají, do bytu lišku ne! a povolení by vám stejně neudělili. Nyní se rozmluvíme o chování. 1. Z farmy - tato liška je lépe ochočitelná ( Tedy chcete li to tak nazvat, tak jako pes/kočka nebude) bude pravděpodobně rychleji důvěřovat vám i ostatním lidem. Tyto lišky nemají respekt z člověka a chovají se ze všechno je jejich, výchova těchto lišek musí být vždy 100% pozitivní a na konci nějaký pamlsek. Připravte se, ze v období 6-12 měsíců vám zničí půlku domu. A pokud ji okřiknete tak se naštve a cele se to zhorší, ale pokud to nevzdáte, tak po roce se vše zlepší a tato liška vám ani neuteče... 2. Z lesa - Ať se to někomu zdá, tak ne ani tuto lišku není možné vypustit do lesa, proč? Protože by bez výchovy člověkem ze začátku nepřežila a poté je až příliš socializovaná, tato liška z vás bude mít větší respekt a bude se pravděpodobně více bát ostatních, ale nadruhou stranu tuto lišku naučíte více věci než farmovou, protože se bude bát trestu (Ten nesmí přijít!!! a to ani řvaní!, jinak vám liška přestane důvěřovat a můžete začít výchovu od znova) u této lišky je nutné vyhradit si čas a prvních šest měsíců ji socializovat a to častější hraní, mazleni, ale i procházky, protože pokud ji například nebudete na procházky brát tak po 6sti měsících už nezačínejte, liska bude zbytečně ve stresu. Tahle lesní je asi lepší volba vzhledem k respektu k člověku a proto méně ničí věci a naučí se i na záchod i když je nutné se ji v prvním pul roce velmi věnovat . Ale v žádném případě neberte dospělé lišky! Ač je to hrozné tak můžete vzít jen mláďata jinak odsouzená na smrt... Liška s kočkou a psem většinou vychází pokud je s nim odmala. Pokud budete mít dotazy tak je sem napište rad poradím. Jenom na závěr, taky bych si přál aby byly lišky v lese a proto berte jen ty co jsou odsouzené na smrt a zároveň je nejde zpětné vypustit do divočiny jen některé záchrané stanice dokážou vychovat lišku tak aby neztratila plachost..
A na závěr, tak zapáchá pouze liščí moč, samotná liška nesmrdí... (Jen ve stresu)
Tady někdo shání lišku?
Nepokecáš si líp na
https://www.ifauna.cz/exoticti-savci/diskuse/ ?
Speci

XXX.XXX.245.20
Andrýsek3
napsal(a):
Jo je! Je to divoké zvíře, tak z něj nedělejte domácího mazlíčka..
Pes a kočka byly co? Pokud vím také jsou to divoká zvířata která zdomácněla tak proč ne liška?
To samé třeba prasata, také divoké zvíře a jsou kolikrát v domácnostech...
Pak tu máme třeba hady a pavouky....
Chtělo by to trošku hloubš přemýšlet než něco vypustím na svět. Tím na vás nijak neútočím jen mám svůj názor k vaší připomínce :) hezký den

Speci
napsal(a):
Pes a kočka byly co? Pokud vím také jsou to divoká zvířata která zdomácněla tak proč ne liška?
Chtělo by to trošku hloubš přemýšlet než něco vypustím na svět. Tím na vás nijak neútočím jen mám svůj názor k vaší připomínce :) hezký den
No jo, jenomže u těhle zvířat probíhala pár tisíc let domestikace, to přece nemůžete srovnávat.

Speci
napsal(a):
Ať si každý pořídí co chce, třeba žirafu a ať jí má klidně v posteli, když se mu tam vejde. Je mi to upřímně jedno. Spíš mě děsí, jak si někdo řekne "já bych chtěl lišku" narazí na takovouhle diskuzi a řekne si...no ono to prý nejde, ale zase tady někteří píší, že ano, tak to prostě zkusím...a co potom chudák lišče, když to teda nejde. Do přírody už se taková liška vypustit asi nedá a nikde nejsou připraveni zástupy samaritánů s prostornými výběhy-voliérami připravenými pro lišky majitelů, kteří zjistili, že liška opravdu není domestikované zvíře. A že teda nějakou dobu machrovali s raritkou a následně co s dospělou liškou.
A když není takový problém mít doma lišku, tak kde jsou ty mraky lidí, co mají doma opravdu dospělou lišku, co už s nimi žije bez problémů x-let a opravdu v režimu jako máme psy...
Ne, to je video s liščetem a jak to hezky funguje a že to jde a kde jsou videa, jak lišče vyrostlo a pořád to funguje.
Ono totiž domestikovaná liška a ochočená liška není synonymum.
Chtělo by to trošku hloubš přemýšlet než něco vypustím na svět.
asi tak

Někdo má problém s tím sehnat lišku?
Stačí najít noru, vzít pytel, housle a buben....Dál už to znáte : Máme pěkné housličky a malý bubínek, jsou tam čtyři lištičky, pátý Budulínek.....Aha, nejdřív tam musíte nechat vlézt nějaké mimino.....A za chvíli máte plný pytel, ještě je můžete prodávat.
napsal(a):
Někdo má problém s tím sehnat lišku?
Stačí najít noru, vzít pytel, housle a buben....Dál už to znáte : Máme pěkné housličky a malý bubínek, jsou tam čtyři lištičky, pátý Budulínek.....Aha, nejdřív tam musíte nechat vlézt nějaké mimino.....A za chvíli máte plný pytel, ještě je můžete prodávat.
Ty brďo..jste dobrá...já to slyšela naposled jak malé děcko, když mi to četla babča...a od té doby ne. Už si to vůbec nepamatuju! Trochu Smolíčka a Otesánka, ale Budulínka jste mi připomněla až vy Ten nějak jezdil lišce na ocase...nebo chtěl? Koukám, že Budulínci se nám nějak množí

Cha, jdu si přečíst O chytré kmotře lišce! To je totiž nejlepší pohádka na světě. Pro ty, kdo chtějí lišku domů, povinná četba!

lesnížínka
napsal(a):
Ty brďo..jste dobrá...já to slyšela naposled jak malé děcko, když mi to četla babča...a od té doby ne. Už si to vůbec nepamatuju! Trochu Smolíčka a Otesánka, ale Budulínka jste mi připomněla až vy Ten nějak jezdil lišce na ocase...nebo chtěl? Koukám, že Budulínci se nám nějak množí
Budulínek je v tom nevinně, to ta potvora liška říkala "Budulínku, dej mi hrášku, povozím tě na ocásku" ....
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Budulínek je v tom nevinně, to ta potvora liška říkala "Budulínku, dej mi hrášku, povozím tě na ocásku" ....
A vědci říkají, ža ty nejznámější pohádky jsou na mnoha místech stejné a jsou velmi, velmí staré.
A obsahují skrytou sexualitu a neskrytou brutalitu, většina z nich vůbec nebyla pro děti. A ty dětské zas obsahovali poučení, které nám dnes nedochází.
Zrovna Budulínek je jedna nejdrsnějších pohádek vůbec.
Dle všeho měla upozornit děti a rodiče, aby si dali pozor, prý ta původní liška k vození nabízela uplně jiný ocásek než si představí současný člověk.
To nic, jen jsem před mnoha lety četla knížku o archetypech pohádek, historii pohádek a rozbor a zrovna Budulínka asi už z hlavy nedostanu.
janae1
napsal(a):
A vědci říkají, ža ty nejznámější pohádky jsou na mnoha místech stejné a jsou velmi, velmí staré.
A obsahují skrytou sexualitu a neskrytou brutalitu, většina z nich vůbec nebyla pro děti. A ty dětské zas obsahovali poučení, které nám dnes nedochází.
Zrovna Budulínek je jedna nejdrsnějších pohádek vůbec.
Dle všeho měla upozornit děti a rodiče, aby si dali pozor, prý ta původní liška k vození nabízela uplně jiný ocásek než si představí současný člověk.
To nic, jen jsem před mnoha lety četla knížku o archetypech pohádek, historii pohádek a rozbor a zrovna Budulínka asi už z hlavy nedostanu.
A tak jasně, že hromada zvířat/netvorů/strašidel jsou jenom jinak řečení úchyláci a vrahouni. Nebo si fakt někdo myslí, že Karkulka v lese potkala vlka a ten ji snědl?

Německé a severské pohádky....jedna hrůza, české jsou proti nim laskavější.
A je hezké, jak je Fr. Hrubín dokázal laskavě přebásnit - a to poučení v nich zůstalo.
V jeho pohádce Budulínek na lišku vyzraje ( Pohádka o chytrém Budulínkovi )
https://promaminky.cz/pohadka-o-chytrem-budulinkovi-7398
napsal(a):
Německé a severské pohádky....jedna hrůza, české jsou proti nim laskavější.
A je hezké, jak je Fr. Hrubín dokázal laskavě přebásnit - a to poučení v nich zůstalo.
V jeho pohádce Budulínek na lišku vyzraje ( Pohádka o chytrém Budulínkovi )
https://promaminky.cz/pohadka-o-chytrem-budulinkovi-7398
A co teprve Ruské byliny! Doporučuji četbu těm, kdo vyhledávají horory ( moje trauma z dětství byla pohádka o kohoutkovi a slepičce- ta verze, jak kohoutek umře)

juhaj
napsal(a):
A co teprve Ruské byliny! Doporučuji četbu těm, kdo vyhledávají horory ( moje trauma z dětství byla pohádka o kohoutkovi a slepičce- ta verze, jak kohoutek umře)
Proto se mi nikdy nelíbily pohádky od Andersena. A pořád mám ráda dobré konce, i ve filmech a to už jsem dávno velká holka.

juhaj
napsal(a):
Krása nesmírná, to byly pohádky - horory, mám je dodnes v knihovně, dětem jsem je nikdy nečetla. Ale bylo to tím, že spíš měly zájem o Pipi Punčochatou a podobné. Jinak bych je doporučila, jako příprava na život se to hodí. :-)
napsal(a):
Krása nesmírná, to byly pohádky - horory, mám je dodnes v knihovně, dětem jsem je nikdy nečetla. Ale bylo to tím, že spíš měly zájem o Pipi Punčochatou a podobné. Jinak bych je doporučila, jako příprava na život se to hodí. :-)
Krása nesmírná zůstala v knihovně u mamky a byla taky moje z nejoblíbenějších. Nevím, jako děcko jsem všechny vámi jmenované pohádky nebrala jako hororové. Jen tedy ty od Andersena jsem ráda neměla, připadly mi smutné, dnes bych řekla depresivní.

Kdysi dávno, bylo nebylo vysílal rozhlas Andersenovy pohádky na Vánoce. Měla jsem je ráda : Pastýřku a kominíčka, Cínového vojáčka. Sněhovou královnu.
Krásu nesmírnou tu taky ještě mám.

No asi vytáhnu Krásu nesmírnou a budu mít čtení na dlouhé zimní večery, tu jsem četla naposledy, když byly moje děti malé a pak to asi završím pohádkami od Boženy Němcové....Andersena taky nemám ráda.
Tu krásu nesmírnou mi už četla moje mamka, když jsem byla malá a teda žádný echt trauma jsem z toho neměla, ale když se nad tím zamyslím, jak má baba Jaga plot z kostí a lebky, co jim svítí oči
A nevím jestli někdo z vás četl a nebo má doma Pohádky od Miloše Macourka, je tam např. O holčičce s náhradní hlavou,...
jsou to takový blbiny, ale minimálně úsměvné...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.89
napsal(a):
No asi vytáhnu Krásu nesmírnou a budu mít čtení na dlouhé zimní večery, tu jsem četla naposledy, když byly moje děti malé a pak to asi završím pohádkami od Boženy Němcové....Andersena taky nemám ráda.
Tu krásu nesmírnou mi už četla moje mamka, když jsem byla malá a teda žádný echt trauma jsem z toho neměla, ale když se nad tím zamyslím, jak má baba Jaga plot z kostí a lebky, co jim svítí oči
A nevím jestli někdo z vás četl a nebo má doma Pohádky od Miloše Macourka, je tam např. O holčičce s náhradní hlavou,...
jsou to takový blbiny, ale minimálně úsměvné...
Koukám že jsem jedna z mála kterou pohádky (ne ty z promítačky nebo tv na promítačku s láskou vzpomínám dodnes) minuly. Začala jsem v 8 Lovcema mamutů, najela na Foglarovky a Mayovky. V 10 na Dicka Francise (a pár trapných koňorománů) a od 12 mastim Stephena Kinga, Tolkiena, Sapkowského, Strugacké, Wyndhama 😂
Vydržel mi tenhle styl dodnes

Tak koukám, co je depresivního na pohádkách
Císařovy nové šaty, Ošklivé kačátko,..?
Malá mořská víla není pohádka, ve verzi Andersena určitě ne, jde o plánování vraždy a nekonečné utrpení.. což prostě znaky pohádky nemá.
Krása nesmírná, to jsou takové malé horory, styl "a šestnáctý den klusal přes hory a doly na sivém koni" a tak se to tam tisíckrát opakuje.. uspávací.
Myslím, že některé "pohádky" nebyly napsané nebo mluvené pro tento účel, co si dnes představujeme. Vyprávěli je a hráli herci na poutích pro pobavení dospělých.. nebo to mělo děti vyloženě strašit, vyprávěná pověst, aby děti nezlobili.. a my to teď cpeme malinkým dětem :-)
Taky jsem to dítku četla, ale tak v jeho šesti..a koukám, že jsem asi jediná, komu se kniha nelíbí..
Jo a liška vůbec není pěkné zvíře, tak nevím, proč ji tolik lidí shání :-)

"Jo a liška vůbec není pěkné zvíře, tak nevím, proč ji tolik lidí shání :-)"
Protože psa má dnes kde kdo. Od těch nejmenších až po ty největší, a nejzlejší.
Vlna potkanů ( kdy v tramvaji klukovi vylezl potkan za krkem a všichni kolem ječeli ) už minula.
Vědomostmi a šikovností zaujme málokdo. Tak se někdo snaží zaujmout vulgaritou a někdo liškou.
Ještě že máte na konci smajlíka. Liška je moc krásné zvíře. Ale v lese.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Koukám že jsem jedna z mála kterou pohádky (ne ty z promítačky nebo tv na promítačku s láskou vzpomínám dodnes) minuly. Začala jsem v 8 Lovcema mamutů, najela na Foglarovky a Mayovky. V 10 na Dicka Francise (a pár trapných koňorománů) a od 12 mastim Stephena Kinga, Tolkiena, Sapkowského, Strugacké, Wyndhama 😂
Vydržel mi tenhle styl dodnes
A tohle znáte?
"Jako desetiletému mně nadělili pod stromeček místo sebraných spisů Karla Maye pohádky Karla J. Erbena. Mám je dodnes. Ponejprv jsem si je přečetl, když jsem se vrátil z vojenské prezenční služby"
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Malá mořská víla není pohádka, ve verzi Andersena určitě ne, jde o plánování vraždy a nekonečné utrpení.. což prostě znaky pohádky nemá.
Krása nesmírná, to jsou takové malé horory, styl "a šestnáctý den klusal přes hory a doly na sivém koni" a tak se to tam tisíckrát opakuje.. uspávací.
Myslím, že některé "pohádky" nebyly napsané nebo mluvené pro tento účel, co si dnes představujeme. Vyprávěli je a hráli herci na poutích pro pobavení dospělých.. nebo to mělo děti vyloženě strašit, vyprávěná pověst, aby děti nezlobili.. a my to teď cpeme malinkým dětem :-)
Taky jsem to dítku četla, ale tak v jeho šesti..a koukám, že jsem asi jediná, komu se kniha nelíbí..
Zrovna Ošklivé kačátko bylo v mé knížce také dost depresivně rozebrané, už si to nevybavuji přesně, ale hezké to nebylo něco o nevlastní sourozencích.
Ošklivé kačátko se mi vykouřilo z hlavy, ale rozebranou hlášku "Budulínku, dej mi hrášku, povozím tě na ocásku" už z hlavy nevymažu.
lesnížínka
napsal(a):
Krása nesmírná zůstala v knihovně u mamky a byla taky moje z nejoblíbenějších. Nevím, jako děcko jsem všechny vámi jmenované pohádky nebrala jako hororové. Jen tedy ty od Andersena jsem ráda neměla, připadly mi smutné, dnes bych řekla depresivní.
Krásu nesmírnou jsem jako děcko taky milovala. Ale to jsou nejmírnější a ještě převyprávěné a upravené pohádky z Ruských bylin. Ty vyšli kdysi v Odeon, když jsem prodávala v knihkupectví. Fakt doporučuji milovníkům motorů. Proti nim je Krása ukolébavka před spaním

Každý tam vidí, na co má věk.. u toho Budulínka, no, to se fakt nepovedlo
Ale.. velké oči jako šálky, velké oči jako mlýnská kola.. a proto se všichni bojí velkých černých psů :-)

lesnížínka
napsal(a):
No, on je právě nikdo nechtěl číst, já je měla ráda. Taky Erbenovu Kytici jsem měla jako dítě ráda, neustále prý jsem se vyptávala: a ploč a ploč.
Tak já naopak nesnášela princeznovský pohádky, fandila čarodějnicím (aKostějovi), milovala jsem Andersena (nej Děvčátko se sirkami) a od táty chtěla dokola číst Vodníka od Erbena - hlavně ten konec, dvě věci tu v krvi leží.... na matku šly mrákoty a já pořád opakovala, že si za to ty ženský můžou samy, protože mu slíbily, že se vrátí, a nesplnily to, a chudák vodník je sám
janaa
napsal(a):
Tak já naopak nesnášela princeznovský pohádky, fandila čarodějnicím (aKostějovi), milovala jsem Andersena (nej Děvčátko se sirkami) a od táty chtěla dokola číst Vodníka od Erbena - hlavně ten konec, dvě věci tu v krvi leží.... na matku šly mrákoty a já pořád opakovala, že si za to ty ženský můžou samy, protože mu slíbily, že se vrátí, a nesplnily to, a chudák vodník je sám
Tak děvčátko se sirkama bylo asi jediné, co mi od Andrsena utkvělo v hlavě. Kytici jsem taky milovala, ale už jako starší, někdy předpubertální, ne když jsem říkala a ploč? Asi tím, že mi všichni četli od malinka, tak jsem uměla v necelých dvou letech všechny ty říkanky i se ř. V kytici Svatební košili hlavně a Polednici, ty ostatní jsem nějak ani neregistrovala, to spíš až jsem to četla znovu v dospělosti, taky mi bylo líto vodníka, protože on se choval podle svého, ale ta slečna-všechno blbě Kostěj...to byl borec, taky mě fascinoval Že by nějaká skrytá úchylka?!?

lesnížínka
napsal(a):
Tak děvčátko se sirkama bylo asi jediné, co mi od Andrsena utkvělo v hlavě. Kytici jsem taky milovala, ale už jako starší, někdy předpubertální, ne když jsem říkala a ploč? Asi tím, že mi všichni četli od malinka, tak jsem uměla v necelých dvou letech všechny ty říkanky i se ř. V kytici Svatební košili hlavně a Polednici, ty ostatní jsem nějak ani neregistrovala, to spíš až jsem to četla znovu v dospělosti, taky mi bylo líto vodníka, protože on se choval podle svého, ale ta slečna-všechno blbě Kostěj...to byl borec, taky mě fascinoval Že by nějaká skrytá úchylka?!?
Mateřídouška to byla, co se mně nejvíc líbila. On je s tím R na tom každej jinak a nemusí to vůbec nic znamenat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.89
napsal(a):
"Jo a liška vůbec není pěkné zvíře, tak nevím, proč ji tolik lidí shání :-)"
Protože psa má dnes kde kdo. Od těch nejmenších až po ty největší, a nejzlejší.
Vlna potkanů ( kdy v tramvaji klukovi vylezl potkan za krkem a všichni kolem ječeli ) už minula.
Vědomostmi a šikovností zaujme málokdo. Tak se někdo snaží zaujmout vulgaritou a někdo liškou.
Ještě že máte na konci smajlíka. Liška je moc krásné zvíře. Ale v lese.
A tak domestikovali se vlci, kone, turove a kdesi cosi. Kdyz to slo tehdy proc ted nezkusit dalsi? Nic spatnyho v tom nevidim. Naopak. Dneska to jde setrnejs nez v praveku.
lesnížínka
napsal(a):
To jsem ráda,že v tom nejsem sama princezny mi všechny připadaly úplně blbý Jak jsem psala, máti vyšilovala,ale to ona celej život, v útlým dětství jsem milovala tohle, na prvním stupni jely u mě pouze mayovky a verneovky a pak jsem se ve dvanácti ladně přehoupla na Dostojevského a pod stromeček furt dostávala něco jakože dívčí literaturu, která letěla rovnou někam do nejhlubšího rohu skříně

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A tak domestikovali se vlci, kone, turove a kdesi cosi. Kdyz to slo tehdy proc ted nezkusit dalsi? Nic spatnyho v tom nevidim. Naopak. Dneska to jde setrnejs nez v praveku.
Už to zkoušeli několikrát a nevyšlo to a to měli dost generací a znalostí - Beljajev např.
Je na to potřeba mnohem, mnohem víc let .. víc tisíců let :-)
A tak šlo by to, ale myslím, že už máme ochočených zvířat dost, o které se neumíme starat. U lišky bychom museli zasáhnout do její anatomie a to okamžitě kvůli pachu a to je mi proti srsti, té lišce určitě také. Jak dlouho by trvalo, než se začnou rodit lišky nepřevlečené za skunky? A proč nemáme místo psů skunky? Protože tohle šetrně nejde.
V reálném světě to zvíře ani moc chovat nelze - neví se o lécích, musí se kastrovat a.. najděte lišku, kterou má někdo víc jak rok dva tři. Nenajdete.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Už to zkoušeli několikrát a nevyšlo to a to měli dost generací a znalostí - Beljajev např.
Je na to potřeba mnohem, mnohem víc let .. víc tisíců let :-)
A tak šlo by to, ale myslím, že už máme ochočených zvířat dost, o které se neumíme starat. U lišky bychom museli zasáhnout do její anatomie a to okamžitě kvůli pachu a to je mi proti srsti, té lišce určitě také. Jak dlouho by trvalo, než se začnou rodit lišky nepřevlečené za skunky? A proč nemáme místo psů skunky? Protože tohle šetrně nejde.
V reálném světě to zvíře ani moc chovat nelze - neví se o lécích, musí se kastrovat a.. najděte lišku, kterou má někdo víc jak rok dva tři. Nenajdete.
Chov skunků se velie rozmáhá, je to celkem příjemný společník. Dle mého má dvě vady, prý je velice žárlivý, fixuje se na majitele a nesnese dalšího domácího mazlíčka.
A pachové žlázy, které semusí odstranit, ovšem mám pocit, že to je v ČR zakázané.
Nebýt tohoto, sama do něj jdu.
ALe jinak je to velice příjemný společník, srovnává se s kočkou.
janae1
napsal(a):
Chov skunků se velie rozmáhá, je to celkem příjemný společník. Dle mého má dvě vady, prý je velice žárlivý, fixuje se na majitele a nesnese dalšího domácího mazlíčka.
A pachové žlázy, které semusí odstranit, ovšem mám pocit, že to je v ČR zakázané.
Nebýt tohoto, sama do něj jdu.
ALe jinak je to velice příjemný společník, srovnává se s kočkou.
Mě se od dob ,,Bohové..." líbil medojed Byl tam srandovní a myslela jsem, že je to právě nějaký skunk. Než jsem si přečetla, co je to za potvoru
napsal(a):
Opravdu není?
VeverkaR

XXX.XXX.98.198
Aha já myslela že si lišku můžu pořídit jen tak.
Ale že na to musím mit povolení?
To je pro mě novinka.
Už dlouho hledám nějakou domácí lišku.
Tak nevadí.
🦊🦊🦊🦊

Na co veverka potřebuje lišku? 😉

Jedna liška se mi válí v obýváku na zemi...pokud nevadí, že má ukouslý čumák a bude mi nabídnuta zajímavá cena, tak bych jí i prodala a psům na hraní koupila jiné zajímavé zvíře. Liška je moc nebere.
PS: na ní určitě není potřeba žádné povolení.
Navíc nesmrdí a pokud začne, tak se dá vyprat i v pračce a vůbec nezlobí, pokud o ní nezakopnu, tak o lišce prakticky nevím.
napsal(a):
Jedna liška se mi válí v obýváku na zemi...pokud nevadí, že má ukouslý čumák a bude mi nabídnuta zajímavá cena, tak bych jí i prodala a psům na hraní koupila jiné zajímavé zvíře. Liška je moc nebere.
PS: na ní určitě není potřeba žádné povolení.
Navíc nesmrdí a pokud začne, tak se dá vyprat i v pračce a vůbec nezlobí, pokud o ní nezakopnu, tak o lišce prakticky nevím.
Domácí liška?
Co to je?
Už dlouho hledám?
To už má podobnej bejvák jistě připravenej.
https://www.youtube.com/watch?v=SKbzFGCRFMQ

VeverkaR
napsal(a):
Aha já myslela že si lišku můžu pořídit jen tak.
Ale že na to musím mit povolení?
To je pro mě novinka.
Už dlouho hledám nějakou domácí lišku.
Tak nevadí.
🦊🦊🦊🦊
Ta plyšová je bez povolení.
rapotacka11
napsal(a):
Domácí liška?
Co to je?
Už dlouho hledám?
To už má podobnej bejvák jistě připravenej.
https://www.youtube.com/watch?v=SKbzFGCRFMQ
Tak po tomhle videu se další dotazy jen pohrnou 😅! Naštěstí je většina od dětí, takže nebezpečí snad nehrozí.
Horší je akční dospělí, ten už by asi si uměl se sehnáním poradit. Před nějakou dobou jsme se o tom bavili se známým, který dělal v zoo Hluboká. Kolik nabídek nechtěných zvířat typu liška, kuna atd. dostávají.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Drobys

XXX.XXX.67.123
Tak to nemáte pravdu...kdo má povolení chovat Vás?