Hádání na diskuzích

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2016 01:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Dobrý pozdní večer.
Protože jsem se teď "trefila" do nejméně dvou diskuzí, kde se to zvrhlo - dle mě z úplně nevinného tématu - k celkem ostrým hádkám, tak by mě celkem zajímalo, co k tomu lidi vede... Druhý důvod, proč zakládám toto vlákno je ten, že i já byla napadena, že píšu nevhodnou formou, sekýrnicky, dehonestujícně...ale to už bych se opakovala - to jsem psala na jiném vlákně.
Připadne mi, že na "Kočkách", kde jsem asi více, se zdaleka nehádáme tak jako zde na "Psech".

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.7.2016 05:25

fikovnice napsal(a):
Dobrý pozdní večer.
Protože jsem se teď "trefila" do nejméně dvou diskuzí, kde se to zvrhlo - dle mě z úplně nevinného tématu - k celkem ostrým hádkám, tak by mě celkem zajímalo, co k tomu lidi vede... Druhý důvod, proč zakládám toto vlákno je ten, že i já byla napadena, že píšu nevhodnou formou, sekýrnicky, dehonestujícně...ale to už bych se opakovala - to jsem psala na jiném vlákně.
Připadne mi, že na "Kočkách", kde jsem asi více, se zdaleka nehádáme tak jako zde na "Psech".

Už jste někdy slyšela " Hádají se jako kočky" ? Asi ne. Ale : "Hádají se jako psi!", " Rvali se jako psi o kost", "Jsou na sebe jako psi" - to jsou taková lidová rčení. Tak možná proto.

5.7.2016 05:48
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
jde o to, že internet ještě neumí přenášet emoce a je to jen a jen psané slovo. Kolikrát vznikne hádka jen proto, že někdo to mysl přesně jak vy, ale špatně jste se pochopily, stačí jen změnit slovo a je průser. Kdyby jste se potkaly venku tak si padnete jako pejskažky do noty a o nějakém napadeni, uráženi nemůže být aniznámka.
Já diskuzi tady čtu opravdu hodně a doslovně, ale kolikrát se neodvážím něco připsat i když chovám psy od svých 10let což je už 46let tak, že snad mám i já nějaké zkušenosti, ale zároveň vím, že určité pejskařky by mě smetly a i když jsem starší i tak by mě to mrzelo.
Dája.

5.7.2016 06:25
koňadra

XXX.XXX.128.31

Plno nedorozumění vyplývá jen z toho, že u psaného slova chybí výraz tváře, emoce... jak psala 611960. A to je - podle mne - celé. A pak jsou věci, na které mají různí lidé různé názory, ale jde o to, toho druhého veřejně nenapadat, nenadávat a neurážet. Což mnozí nezvládají a místo konstruktivní diskuse se uchýlí ke zkratce a toho druhého urazí.

5.7.2016 08:11
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

A další problém je v tom, že některé více emočně založené osoby se urazí a vezmou osobně i jen to, když se někdo snaží racionálně argumentovat, že jejich tvrzení je špatné. Popřípadě si konstatování vztáhnou na sebe jako nespravedlivou výtku a následně se snaží ospravedlnit.

Nejvíc hádek vznikne s lidmi, co neumí přiznat chybu, nebo místo, aby řešili fakta, tak začnou řešit jak se kdo chová a jak kdo píše. Nic není horšího než takové to "sluníčko", co si stěžuje, že "logik" je nepříjemný a rovnou mu udělá internetovou psychoanalýzu, že je nepříjemný proto, že si léčí komplexy, honí ego, nemá chlapa atd.
Naopak zase "logici" v diskuzích často působí nepříjemně proto, že se prostě nesoustředí na emoční náboj slov a sdělují prostá fakta. Zejména, když jde o tak pro ně nelogické věci, jako že si někdo pořídí zvíře aniž by si k tomu předem něco nastudoval a pak řeší "hyperaktivní nevychované štěně" nebo když psovi něco je, tak místo logického "jedu na veterinu" se lidi ptají "co by to mohlo být a měl bych jet na veterinu".

S tím se ale setkáte všude v diskuzích, ne jen o zvířatech.

5.7.2016 11:25

Nejsem konfliktní člověk, takže mě hádky zde dost mrzí, obzvlášť když mám pocit, že hodně jich vznikne úplně zbytečně...je to fakt škoda...

Zejména, když jde o tak pro ně nelogické věci, jako že si někdo pořídí zvíře aniž by si k tomu předem něco nastudoval a pak řeší "hyperaktivní nevychované štěně" nebo když psovi něco je, tak místo logického "jedu na veterinu" se lidi ptají "co by to mohlo být a měl bych jet na veterinu".

Ale i tak bychom se měli snažit poradit, pokud je tázající radám přístupný, ne kvůli tomu nezodpovědnému člověku, ale kvůli jeho pejskovi...i kdyby to mělo být "jeď na veterinu okamžitě"...
Také mě některé věci dokáží zvednout ze židle (hlavně ty, co už dle mého zvířeti fyzicky nebo psychicky ubližují a nebo již hraničí s týráním) neříkám, že to vždycky zvládnu bez emocí...

Měli bychom být tolerantnější k začátečníkům...každý jsme nějak začínali...a i když si člověk načte teorii, tak co si budem povídat v praxi to může vypadat jinak a ne vždycky popisovaný postup na psa funguje...a ruku na srdce, když jste měli svého prvního psa, tak jste všechno dělali dobře? všechno jste uměli když jste si ho pořídili?...Já tedy ne a i když jsem v rodině zkušenosti se psy měla, tak ne s komplet výchovou a výcvikem a dodnes moc děkuji svojí ovčandě, že jsme to přesto spolu zvládly na jedničku...možná za delší dobu než kdybych již nebyla začátečník, ale daly jsme to...

5.7.2016 11:30
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ba ba, jak rekla moudra liska z Maleho prince:"Řeč je pramenem nedorozumeni". Take mam pocit ze lepe se domluvim beze slov se svymi psy, nez s lidmi

5.7.2016 12:06
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Lexaurin napsal(a):
Ba ba, jak rekla moudra liska z Maleho prince:"Řeč je pramenem nedorozumeni". Take mam pocit ze lepe se domluvim beze slov se svymi psy, nez s lidmi

Ale nesmíte tomu věřit. A uvěřit. Pak se zbytečně oddělíte a to je škoda. Lidé komunikují a své myšlenky vyjadřují i slovy a písmem. Netřeba podléhat panice.

5.7.2016 12:28
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Aliens_II napsal(a):
Ale nesmíte tomu věřit. A uvěřit. Pak se zbytečně oddělíte a to je škoda. Lidé komunikují a své myšlenky vyjadřují i slovy a písmem. Netřeba podléhat panice.

Nebojte, kdybych se separovala od lidi, nejsem tady

5.7.2016 20:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

fikovnice napsal(a):
Dobrý pozdní večer.

Interní zpráva pro Vás.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2016 09:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Ono to vyplývá z toho, že né úplně všichni chápou psaný význam slova, neumí odhalit sarkasmus, ironii, atd...

Pak samozřejmě, když dojdou argumenty, tak je dotyčný "zahnán do kouta" a už to jede... začne se urážet, napadat...

Katka..

6.7.2016 10:44
Katka..

XXX.XXX.216.7

Myslím že je to tím že o kočky se starají lidé s poměrně podobnými názory ale u psů se to dělí na dvě skupiny. První skupina jsou lidé kteří podporují tzv. "svazarmovský, výcvik ( lidé kteří psy mlátí, používají řetízkové obojky, řvou na ně a kdo nemá ovčáka nemá na cvičáku co dělat). Do druhé skupiny se řadí zastánci tzv. pozitivky (na psy se nehuláká, nemlátí se, používají mněké textilní obojky a na cvičák berou jakéhokoli psa se slušným majitelem). Tohle je můj názor. Nechci vyvolávat další spory. Neukamenujte mě prosím.

6.7.2016 10:58

Katka.. napsal(a):
Myslím že je to tím že o kočky se starají lidé s poměrně podobnými názory ale u psů se to dělí na dvě skupiny. První skupina jsou lidé kteří podporují tzv. "svazarmovský, výcvik ( lidé kteří psy mlátí, používají řetízkové obojky, řvou na ně a kdo nemá ovčáka nemá na cvičáku co dělat). Do druhé skupiny se řadí zastánci tzv. pozitivky (na psy se nehuláká, nemlátí se, používají mněké textilní obojky a na cvičák berou jakéhokoli psa se slušným majitelem). Tohle je můj názor. Nechci vyvolávat další spory. Neukamenujte mě prosím.

Tak jsem přečetla první, resp. druhou větu a můžeme se začít hádat ! Na svazarmovský cvičák jsem chodila v roce 1,2 - t.j. "za krále klacka". Nikdy jsem psa nebila ( pardon - někdy jsem ho "zmlátila" hubou a plácla trávou, nikdy jsem s ním neškubala na stahováku...jo a neměla jsem ovčáka a neřvala na něj. A teď do mě, že kecám !

6.7.2016 11:07

A takto to vzniká, protože se vše bere doslova, chytá za slovo. "Obraz" od Katka.. o dvou skupinách a následující reakce. Nadhled, odstup chybí, nejen tu, to tak je, no, když se baví lidé. A. Kdyby se to někomu z vás nelíbilo, nelezeme sem, ne.

6.7.2016 11:10
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Škatulkovat je špatné. Nikdy se netrefíte. Pak se právě ti dotčení ozvou.

6.7.2016 11:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Katka.. napsal(a):

No nevím...
Používám na své psy kombinaci obojího, jak pozitivní přístup, tak je klidně plácnu nebo zvýším hlas. V první řadě používám zdravý rozum. Stahovák mi přijde nepříjemný pro psa i mne, tak mají textilní obojky.
Vše není jen černé nebo bílé.
Je to jako s výchovou dětí, někdo je rozmazluje a doufá, že z toho vyrostou, někdo je schopen dítě cepovat jako vojně a někdo vychovává i rozmazluje současně.

6.7.2016 11:27
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Katka.. napsal(a):

Nechci se hádat, jen chci podotknout, že řetízkový obojek používám i já a to patřím spíš do té druhé skupiny, jen jej nepoužívám jako stahovák, ale jako normální obojek, takže tak smajlík

6.7.2016 12:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Katka.. napsal(a):

Jo, měla jsem ovčáka, nikdy jsem ho nemusela mlátit, škrtit ap.
Cvičák miloval, poslouchal jak hodinky a když cvičil, doslova se předváděl.
Když s ním dcera přišla po letech na cvičák (jinde), nevěřili, že tolik let
tam už nechodí.
Byl perfektní, precizní a taky nevěřím řečem, že ovčáci zapomínají.
Samozřejmě si vše pamatují a jsou úžasní a skvělí,
jako všichni ostatní psi.

6.7.2016 13:27
koně

XXX.XXX.205.252

Možná to hádání bude tím, že lidé nějak pozapomínají na význam slova"diskuze"
Když budeme diskutovat osobně, někde při ohni, či pivku, spousty se toho semele.Co také jiného?Někdo bude argumentovat plamenně, někdo vůbec.A kdo chce, něco si zapamatuje a bude to možná používat.Aniž by s těmi ostatními "nadosmrti skoncoval" O tom to je, co člověk, to názor.
Tady někdo zadá téma.Logicky bych čekala, že do tohoto zadaného tématu napíše kdo má v tomto zkušenost.
Popis, jak to dělá on a jak se mu to daří.Nebo svůj názor, nápad, třeba nepodložený, ale prostě svůj názor.
Každý přispěvatel má svůj odstavec, zadavatel si ho přečte a buď se mu bude líbit, nebo pro něj nebude zajímavý.
Také někdy píšu své zkušenosti.Protože mě to tak funguje a přijde logické.Tak zkusím pomoci dál.
A když honem někdo pode mnou vyplodí řádek červených smajlů, že se mu to nezdá a v životě by to tak nedělal?
Většinou necítím potřebu ho zostouzet a přesvědčovat.Jen proto, že má jiný názor.Proč?Já vím své a zadavatel si vybere.
Ráda si tu počtu, něco je pro mě zajímavé, něco méně, normálka.
Kdyby všichni hromadně mysleli a jednali stejně, nebyla by třeba diskuze

6.7.2016 13:48

koně napsal(a):
Možná to hádání bude tím, že lidé nějak pozapomínají na význam slova"diskuze"
Když budeme diskutovat osobně, někde při ohni, či pivku, spousty se toho semele.Co také jiného?Někdo bude argumentovat plamenně, někdo vůbec.A kdo chce, něco si zapamatuje a bude to možná používat.Aniž by s těmi ostatními "nadosmrti skoncoval" O tom to je, co člověk, to názor.
Tady někdo zadá téma.Logicky bych čekala, že do tohoto zadaného tématu napíše kdo má v tomto zkušenost.
Popis, jak to dělá on a jak se mu to daří.Nebo svůj názor, nápad, třeba nepodložený, ale prostě svůj názor.
Každý přispěvatel má svůj odstavec, zadavatel si ho přečte a buď se mu bude líbit, nebo pro něj nebude zajímavý.
Také někdy píšu své zkušenosti.Protože mě to tak funguje a přijde logické.Tak zkusím pomoci dál.
A když honem někdo pode mnou vyplodí řádek červených smajlů, že se mu to nezdá a v životě by to tak nedělal?
Většinou necítím potřebu ho zostouzet a přesvědčovat.Jen proto, že má jiný názor.Proč?Já vím své a zadavatel si vybere.
Ráda si tu počtu, něco je pro mě zajímavé, něco méně, normálka.
Kdyby všichni hromadně mysleli a jednali stejně, nebyla by třeba diskuze

Výhoda internetové diskuze tkví v tom, že člověk neochraptí. smajlík

Neregistrovaný uživatel

6.7.2016 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

To sice ne, ale jedinci, kteří jsou při diskutování náchylní k ochraptění, mají větší spotřebu klávesnic či tabletů

Neregistrovaný uživatel

6.7.2016 14:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Katka.. napsal(a):

To, co jste popsaala jsou dva extrémy, a pak jste zapomněla na ten zbytek kteřý nemusí být nutně členem žádné sekty, a při výchově a výcviku používají zdravý rozum, od každého si berou to užitečné, a slepě nejedou podle šablony, co nalinkoval nějaký jeden guru (často ani nevědíc proč, s informacemi vytrhanými z kontextu ).

Katka..

6.7.2016 14:55
Katka..

XXX.XXX.216.7

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To, co jste popsaala jsou dva extrémy, a pak jste zapomněla na ten zbytek kteřý nemusí být nutně členem žádné sekty, a při výchově a výcviku používají zdravý rozum, od každého si berou to užitečné, a slepě nejedou podle šablony, co nalinkoval nějaký jeden guru (často ani nevědíc proč, s informacemi vytrhanými z kontextu ).

Ano máte pravdu. Jsou to opravdu dva extrémy. Jen jsem tím chtěla vyjádřit že často mají lidé na výchovu psů odlišné názory a proto dochází k hádkám.

6.7.2016 16:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Už jste někdy slyšela " Hádají se jako kočky" ? Asi ne. Ale : "Hádají se jako psi!", " Rvali se jako psi o kost", "Jsou na sebe jako psi" - to jsou taková lidová rčení. Tak možná proto.

6.7.2016 16:42
fikovnice

XXX.XXX.30.49

6.7.2016 16:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

To sice ne, ale jedinci, kteří jsou při diskutování náchylní k ochraptění, mají větší spotřebu klávesnic či tabletů

Tak to je ještě lepší!
Pravdou je, že na minulém noťasu mi chybí přinejmenším klávesa "D", ale to proto, že mi ji urvali kocouři!

6.7.2016 21:33
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Teď jsem náhodou koukala na portál beremese.cz tak tam jak se ženský hádají, na to tady na psech opravdu nemáme..pak mi ještě kamarádka říkala, jak je to na e-miminu, tam je to taky prý masakr, tam s ženskýma mavou ještě hormony.
Prostě ženský no..

6.7.2016 21:35
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Andrýsek3 napsal(a):
Teď jsem náhodou koukala na portál beremese.cz tak tam jak se ženský hádají, na to tady na psech opravdu nemáme..pak mi ještě kamarádka říkala, jak je to na e-miminu, tam je to taky prý masakr, tam s ženskýma mavou ještě hormony.
Prostě ženský no..

Jó. Paráda. Tak jsem v tom nevinně. Já to věděl.

6.7.2016 21:41

Andrýsek3 napsal(a):
Prostě ženský no..

No tomu bych i věřila...když to tady umíme rozjet, co se psů týče, tak u mimin to musí bejt masakr na entou

6.7.2016 21:45
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

No tomu bych i věřila...když to tady umíme rozjet, co se psů týče, tak u mimin to musí bejt masakr na entou

Právě, a ještě šílené nevěsty
Prý si na miminach nadávají do kur*v, když nějaká dává příkrmy kupované jiná domácí. zlatá ifauna.

6.7.2016 21:47
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Aliens_II napsal(a):

No to zase úplně neeee.. jen žena - žena tam to lítá, u mužů to je klidecek, ale člověk by vás taky někdy zabil

6.7.2016 21:48

Andrýsek3 napsal(a):
Právě, a ještě šílené nevěsty
Prý si na miminach nadávají do kur*v, když nějaká dává příkrmy kupované jiná domácí. zlatá ifauna.

No zlatý Strakonice...to je proti nim krmení granule vs. maso úplná pohodička.. ..

Neregistrovaný uživatel

6.7.2016 22:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):

No já nevím, ale všichni chrtaři - chlapi co znám (a že jich znám), jsou tak trochu latentní ženský
... takže máte přinejmenším spoluvinu

6.7.2016 22:32
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No já nevím, ale všichni chrtaři - chlapi co znám (a že jich znám), jsou tak trochu latentní ženský
... takže máte přinejmenším spoluvinu

Cože tó? Ach co jsem to provedl. Ufff.
Ale jsem si naprosto jist, že oblékám ten správný dres.
Nic mi tu nepodvrhujte, nebo o tom budu až moc přemýšlet.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2016 22:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):
Cože tó? Ach co jsem to provedl. Ufff.
Ale jsem si naprosto jist, že oblékám ten správný dres.
Nic mi tu nepodvrhujte, nebo o tom budu až moc přemýšlet.

Ne, vážně - co mám kamarády s chrtama, tak jsou to sice chlapi, cítí se jako chlapi, mají jasno i ve své orientaci (i když zrovna u chrtů a společenských plemen bývá na výstavách docela horko, rozhodčí nevyjímaje ), ale všichni tihle chlapi jsou na svý chrtečky hrozní cíťové, a když mluví o svým psovi, tak se jim div nespouští mlíko...

6.7.2016 22:43
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Ne, vážně - co mám kamarády s chrtama, tak jsou to sice chlapi, cítí se jako chlapi, mají jasno i ve své orientaci (i když zrovna u chrtů a společenských plemen bývá na výstavách docela horko, rozhodčí nevyjímaje ), ale všichni tihle chlapi jsou na svý chrtečky hrozní cíťové, a když mluví o svým psovi, tak se jim div nespouští mlíko...

No se picnu. Já mám pocit, že tomu podlehnou časem.

Jsem silný. Mě se to nestane.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2016 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):

No se picnu. Já mám pocit, že tomu podlehnou časem.

Jsem silný. Mě se to nestane.

To je možný, ale musí k tomu mít už predispozice, protože už jen to, že si chrta pořídí o něčem vypovídá .
Ale je fakt, že třeba můj kolega z práce byl vždycky takovej mistr světa, hrál děsnýho tvrďáka, a po tom co si pořídil chrta, tak se mě začali lidi co ho dřív neznali ptát, jestli není trochu teplej!

6.7.2016 23:07
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

To je možný, ale musí k tomu mít už predispozice, protože už jen to, že si chrta pořídí o něčem vypovídá .
Ale je fakt, že třeba můj kolega z práce byl vždycky takovej mistr světa, hrál děsnýho tvrďáka, a po tom co si pořídil chrta, tak se mě začali lidi co ho dřív neznali ptát, jestli není trochu teplej!

No do boha. Ještě že jsem tady s chrticí sám na sídláku. Naštěstí to nikoho nenapadne se mě zeptat. Nemají tady s chrty zkušenosti. Ufff.
Ale dost často chodím na pivko a pracuje tam jeden "běžec kolem teplého rybníčku" a prý se říká, že se mezi sebou poznají. No a mě naštěstí takto neoznačil. Oproti jednomu známemu a o tom si i já myslím, že bude přihřátý i když on to popírá. Ale ten číšník ho "identifikoval".

6.7.2016 23:15

U nás ve městě venčil jedem "frajer" tři greye a věřte, že určitě jako gay nevypadal, spíš naopak

Neregistrovaný uživatel

6.7.2016 23:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):
No do boha. Ještě že jsem tady s chrticí sám na sídláku. Naštěstí to nikoho nenapadne se mě zeptat. Nemají tady s chrty zkušenosti. Ufff.
Ale dost často chodím na pivko a pracuje tam jeden "běžec kolem teplého rybníčku" a prý se říká, že se mezi sebou poznají. No a mě naštěstí takto neoznačil. Oproti jednomu známemu a o tom si i já myslím, že bude přihřátý i když on to popírá. Ale ten číšník ho "identifikoval".

No, já jsem taky vždycky na výstavách uzavírala sázky kdo je, a kdo ne, a většinou jsem se trefila! . Ale vzhledem k tomu, že s těma maltézákama, bišonkama, číňanama apod. běhají takoví ti exhibicionisti, tak to není těžký poznat - už když je tam u kruhu čančají, tak je vymalováno, to je fakt dobrej kabaret! .
Nicméně ten kolega u nás potkal dvě holky, a znalecky říká: to jsou lesby! Ta tmavovlasá je "chlap" a ta druhá má roli ženské! Ptám se ho, jak to poznal, a on že to je jasný na první pohled! Docela mě to rozesmálo, protože to byly sestry

Neregistrovaný uživatel

6.7.2016 23:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

U nás ve městě venčil jedem "frajer" tři greye a věřte, že určitě jako gay nevypadal, spíš naopak

Greyové a vlkodavové jsou u chrtů trošku jiná sorta

6.7.2016 23:51
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Greyové a vlkodavové jsou u chrtů trošku jiná sorta

Sorta. Sorta. Chrt je chrt.
No já mám naštěstí pradávnou kříženku, takže jsem v klidu.
Výstavy mám na háku, načančaný nechodím ani já a ani psice.
Ale vím o čem mluvíte a dovedu si to představit zcela.
Od takových dál. Na hohy dál. Naštěstí mě toto nikdy nepotká.

To že chlapi mají i takové ty veverko-psy, no vídávám jich pár. Je to divné. Ale tak co naplat, je třeba to respektovat.

7.7.2016 01:03
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
No to zase úplně neeee.. jen žena - žena tam to lítá, u mužů to je klidecek, ale člověk by vás taky někdy zabil

Přesto, že mám v srdci nepopsatelný smutek, MUSÍM sem na "Psy" - jinak se už definitivně zblázním!

7.7.2016 01:04
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Teda Vaše perlení mě alespoň trošičku dostává z toho strašného smutku, děkuji!

Neregistrovaný uživatel

7.7.2016 06:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):

Přesto, že mám v srdci nepopsatelný smutek, MUSÍM sem na "Psy" - jinak se už definitivně zblázním!

Zase bude líp

7.7.2016 07:55

Aliens_II napsal(a):
Sorta. Sorta. Chrt je chrt.
No já mám naštěstí pradávnou kříženku, takže jsem v klidu.
Výstavy mám na háku, načančaný nechodím ani já a ani psice.
Ale vím o čem mluvíte a dovedu si to představit zcela.
Od takových dál. Na hohy dál. Naštěstí mě toto nikdy nepotká.

To že chlapi mají i takové ty veverko-psy, no vídávám jich pár. Je to divné. Ale tak co naplat, je třeba to respektovat.

No některých pánů s minipsíčky se musím zastat...panička si pořídí kabelkového, mašličkového psa a páník ho maže vyvenčit, protože...alespoň chvíli nemusí poslouchat svojí afektovanou ženu, může si zapálit cígo-doma nemůžou, potká stejně postiženého kolegu a můžou si popovídat...jednoho takového znám osobně a tipla bych, že jich budou mraky...

7.7.2016 08:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No některých pánů s minipsíčky se musím zastat...panička si pořídí kabelkového, mašličkového psa a páník ho maže vyvenčit, protože...alespoň chvíli nemusí poslouchat svojí afektovanou ženu, může si zapálit cígo-doma nemůžou, potká stejně postiženého kolegu a můžou si popovídat...jednoho takového znám osobně a tipla bych, že jich budou mraky...

Musím se přidat.
Neznám chlapa, který by si ze své vůle pořídil mini psa. Všichni byli přehlasováni ženou a dětmi, takže chodí venčit miniyorky, minipudlíky, shit-zu, bišonky, maltézáčky a špice pomeriany (nevím, jak se to píše) a chovají se k nim jako k psovi a proto to jsou s páníčkama celkem pohodoví pejsci.

Neregistrovaný uživatel

7.7.2016 08:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Fiona.Praha napsal(a):
Musím se přidat.
Neznám chlapa, který by si ze své vůle pořídil mini psa. Všichni byli přehlasováni ženou a dětmi, takže chodí venčit miniyorky, minipudlíky, shit-zu, bišonky, maltézáčky a špice pomeriany (nevím, jak se to píše) a chovají se k nim jako k psovi a proto to jsou s páníčkama celkem pohodoví pejsci.

Taky se přidávám - vetšinou jsou "obětí" manželek a partnerek, ale znám i ty, co si je fak pořídili sami, a vyžívají se v jejich čančání - to jsou ti slaďouši z výstav

7.7.2016 08:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Taky se přidávám - vetšinou jsou "obětí" manželek a partnerek, ale znám i ty, co si je fak pořídili sami, a vyžívají se v jejich čančání - to jsou ti slaďouši z výstav

Psala jsem CHLAPA

7.7.2016 09:14

Fiona.Praha napsal(a):
Psala jsem CHLAPA

Pokusím se vetřít s historkou : V čekárně u veterináře, manželský pár s andulákem v kleci.
Jenže pán musel odejít dřív než přišli na řadu. Když si pán v obleku ke kleci kleknul, no budiž. Ale když začal na Pepíška šišlat : Pepíšku, já už muším, nezlobánkuj panišku a začal pusinkovat dráty od klece - no být "paniškou" asi bych se propadla. Takhle jsem jen lépe podržela psa, protože i jemu ten člověk přišel nebezpečný.
Jinak chrty choval brácha a tedy opravdu je normální !

Neregistrovaný uživatel

7.7.2016 09:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Pokusím se vetřít s historkou : V čekárně u veterináře, manželský pár s andulákem v kleci.
Jenže pán musel odejít dřív než přišli na řadu. Když si pán v obleku ke kleci kleknul, no budiž. Ale když začal na Pepíška šišlat : Pepíšku, já už muším, nezlobánkuj panišku a začal pusinkovat dráty od klece - no být "paniškou" asi bych se propadla. Takhle jsem jen lépe podržela psa, protože i jemu ten člověk přišel nebezpečný.

To muselo být dobrý kino
Nemyslela jsem to tak, že chrtař = teplej, ale že ti chlapi mají k těm svým chrtům takovej jinej vztah jak k "normálnímu" psovi (jsou na ně takoví přecitlivělí, a mají je jako děti).

Neregistrovaný uživatel

7.7.2016 09:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Fiona.Praha napsal(a):
Musím se přidat.

Já ano!
Můj kamarád přezdívkou Fialík (plešatý, namakaný hovado - dělá vyhazovače v jednom pražskym baru a pak jezdí pro jedno elektro - vozí lednice, sporáky, pračky...) byl s náma v útulku (šel se s náma projít - víc rukou, víc psů mimo kotec) a pak procházel kotce a každýho hafana pozdravil a obdaroval - piškotem a sušeným masem. A jeden takovej Yorkšírovskej vořech se mu tam šíleně líbil (asi 7 kg) a tak si ho prostě odvezl
Takže když vyráží rozvážet zboží, pes jede s nim, říká mu Boss a celkově jsou bezva dvojka

ps: o výstavách nemluvím... načinčaní páníčci tam maj pudla, něm. špice, atd...

7.7.2016 09:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Znám jednu milovnici opeřenců - zvláštní případ.
Psy nemusí, štěkají, musí se venčit, musí se po nich doma uklízet, smrdí, slintají, vyžadují pozornost...no prostě fuj pes.
Kočky "má ráda", teda doma fuj, to ani náhodou. Ale ty venkovní, co nepotřebují žádnou péči, jen se občas přijdou najíst z misky, kam se odhodí pár zbytků, jinak se o sebe postarají - to jsou ty kočky, co má ráda.
Pro mne člověk, který zvířata nemá rád a možná se i štítí.
Ale... opeřenci..to je něco. Mají doma nějakého opeřence v kleci, ona ho vypouští a on lítá po celém bytě, tím pádem trousí vše v letu - to jí ale nevadí. Každý den luxuje kolem klece, ale to jí nevadí. S opeřencem je schopná jíst z jednoho talíře - to jí nevadí. Má v plánu, že kdyby opeřenec umřel v zimě, šoupne ho do mrazáku v bytě a počká na jaro, aby ho mohla pochovat na chalupě na zahradě. Tak to mi hlava nebere.

7.7.2016 09:30
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

No to že chlap je schopen přijmout pidi psa, kdy už ho má jeho budoucí a nebo je přehlasován, to se dělá jen kvůli tomu, aby měl "pokoj".
No a pak už se o něj i stará.

Také potkávám tu druhou stranu. Někdy na začátku, to když jsme se předvedli, že jsme zabijáci, tak madam si vybrala yorkra a že po něm "půjde". No ten hafan měl daleko víc odvahy, než ten hošan. Ten byl z nás velmi rozhozen a takovým tím gestem, jak dlaní člověk se chladí před obličejem, blekotal "No já se lekl, že nás spapáte".

7.7.2016 09:33

Opeřence bych snesla jen na zahradě ( holuby, hrdličky ) i když jsme doma mívali korelu a sojku ( nebo práve proto ). Korela v létě s prvním rozbřeskem začala dělat randál v kleci a bylo po spaní...po čase jsme ji vrátili dárci. Sojku jsme vychovali z mimina a pak naštěstí ulítla.

7.7.2016 09:35

To muselo být dobrý kino
Nemyslela jsem to tak, že chrtař = teplej, ale že ti chlapi mají k těm svým chrtům takovej jinej vztah jak k "normálnímu" psovi (jsou na ně takoví přecitlivělí, a mají je jako děti).

K chrtům se člověk musí chovat jinak...ale doufám, že těch "přecitlivělých, co se k chrtovi chovaj jako k dítěti je minimum)...k chrťákovi se člověk musí chovat s úctou jako k rovnocennému partnerovi...neporoučet...dohodnout se

7.7.2016 09:39
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já ano!
Můj kamarád přezdívkou Fialík (plešatý, namakaný hovado - dělá vyhazovače v jednom pražskym baru a pak jezdí pro jedno elektro - vozí lednice, sporáky, pračky...) byl s náma v útulku (šel se s náma projít - víc rukou, víc psů mimo kotec) a pak procházel kotce a každýho hafana pozdravil a obdaroval - piškotem a sušeným masem. A jeden takovej Yorkšírovskej vořech se mu tam šíleně líbil (asi 7 kg) a tak si ho prostě odvezl
Takže když vyráží rozvážet zboží, pes jede s nim, říká mu Boss a celkově jsou bezva dvojka

ps: o výstavách nemluvím... načinčaní páníčci tam maj pudla, něm. špice, atd...

Myslím, že kamarád bude ta vyjímka. Nebylo to plánované, byl to momentální nápad
Chápu ho, srdce mu řeklo, že Boss potřebuje pomoci, tak neřešil, že je to něcojakoyork. Je malý, trošku kapesní a tak s ním může jezdit jako parťák v autě a nepřekáží. Věřila bych i tomu, že je to prima pes, páč se s ním páníček ne.se.re a vychoval si ho

Neregistrovaný uživatel

7.7.2016 09:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Fiona.Praha napsal(a):
Myslím, že kamarád bude ta vyjímka. Nebylo to plánované, byl to momentální nápad
Chápu ho, srdce mu řeklo, že Boss potřebuje pomoci, tak neřešil, že je to něcojakoyork. Je malý, trošku kapesní a tak s ním může jezdit jako parťák v autě a nepřekáží. Věřila bych i tomu, že je to prima pes, páč se s ním páníček ne.se.re a vychoval si ho

Přesně! Boss může na něm oči nechat, poslouchá ho na mrknutí oka, jsou bezva dvojka

7.7.2016 13:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Přesně! Boss může na něm oči nechat, poslouchá ho na mrknutí oka, jsou bezva dvojka

Ani mne to nepřekvapuje, ale upřímně...kolik takových chlapů s takovým Bossem znáte?

Neregistrovaný uživatel

7.7.2016 14:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Fiona.Praha napsal(a):
Ani mne to nepřekvapuje, ale upřímně...kolik takových chlapů s takovým Bossem znáte?

Dost, stačí objet nějakou výstavu...
Člověk až čučí kolik pánů vystavuje malé psy - a kolikrát jsou ambicióznější než ženy...

7.7.2016 14:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Dost, stačí objet nějakou výstavu...
Člověk až čučí kolik pánů vystavuje malé psy - a kolikrát jsou ambicióznější než ženy...

Po výstavách nejezdím, koukám kolem sebe.
Vidím mnoho chlapů venčit cosi malého roztomilého, ale to jsou ti, co byli doma přehlasování a tak se k minipsovi postavili čelem a chovají se k němu jako k psovi.

7.7.2016 14:34
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Fiona.Praha napsal(a):
Vidím mnoho chlapů venčit cosi malého roztomilého, ale to jsou ti, co byli doma přehlasování a tak se k minipsovi postavili čelem a chovají se k němu jako k psovi.

Jo, jo, tak to funguje v naprosté většině případů.

Neregistrovaný uživatel

7.7.2016 14:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Fiona.Praha napsal(a):

Vidíš, jezdim na výstavy a koukám kolem sebe
Kdybych u nás na vsi koukala kolem sebe, tak vidim jen samá psiska stereotypně blbnout za plotem a kde nic tu nic...

8.7.2016 07:15
samain

XXX.XXX.0.244

To je sranda, protože zas naopak ženské chrtařky - teda my starší a otrlejší jsme docela tvrďačky. Své milované pejsky titulujeme jako bandu darmožroutů, eventuelně plážových povalečů, občas vychcaných pijavic.
Což ovšem asi bude dáno tím, že jako chovatelky máme početnější smečky a taky je známe tak dlouho, že jim na ty nevinné kukuče (asi máš u lednice špatné magnety, odpadla ti dvířka...) zas tak honem neskočíme.

8.7.2016 08:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Fiona.Praha napsal(a):
Musím se přidat.

90 % chlapů se psem, co znám, by si ho nikdy nepořídili (žádného).
Je to "dílo" partnerek a dětí, no a pánové se tedy zapojí .

8.7.2016 11:03

samain napsal(a):
To je sranda, protože zas naopak ženské chrtařky - teda my starší a otrlejší jsme docela tvrďačky. Své milované pejsky titulujeme jako bandu darmožroutů, eventuelně plážových povalečů, občas vychcaných pijavic.
Což ovšem asi bude dáno tím, že jako chovatelky máme početnější smečky a taky je známe tak dlouho, že jim na ty nevinné kukuče (asi máš u lednice špatné magnety, odpadla ti dvířka...) zas tak honem neskočíme.

...my teda do lednice ne, byla to taková stará karksna, kterou jsem nemohla otevřít ani já...ale jinak žádný nevinný kukuče...já doma měla Copperfielda a Alibabu a čtyřicet loupežníků v jednom...kouknete z kuchyně na psa, pes tvrdě spí v obýváku...říkáte si fajn, jen vyběhnu do chodby, vemu brambory a zpět...max 2-3 sekundy...no a když se vrátím tak pes tvrdě spí na tom samém místě a maso z linky pryč... ...je to prostě záhada

Přidejte reakci

Přidat smajlík