Sedák, postroj, vodítko s amortizérem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2016 15:23
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Chci začít se psem tahat, poradí někdo jaký sedák, postroj a vodítko? Jsem v tomto úplný začátečník. Budeme běhat jen rekreačně, takže to nemusí být nic extra, hlavně aby to bylo pohodlné. Zatím máme jen postroj na obrany od MAGu, ale to asi nebude ideální. Jinak pokud to jde skloubit, tak bych ráda, aby v postroji pes mohl tahat i pneumatiku nebo něco. Díky za rady.

7.7.2016 15:50
Mamutka

XXX.XXX.166.43

Mám sedák od Zera DC Grizzly a běžecký opasek od Nonstopu, vyhovuje mi spíš ten od Zera DC, i když většině lidí, co znám vyhuvuje spíš ten Nonstop. Mně na tom nonstopáckým vadí, že má přezku na tý části, kde je připnutý vodítko a jak si fena vybírá trasu a přebíhá ze strany na stranu, tak se mi to vždycky zasekne.
Postroje máme od Zera: Short, a od Manmatu: Half Lash - ty máme na běhání a na treky. Na koloběžku pak máme dlouhej podšitej postroj taky od Zera. Zero myslím i ušije postroj na míru. Postroje si hodně lidí chválí od Nonstopu, dají se hezky nastavit, aby seděly. Nejlepší je zajet na nějakou akci, kde je stánek a většinou tam poradí, jak podle určení, tak podle stavby psa a tak. MushGo vždycky na FB píše, kam a kdy pojedou.

http://www.zerodc.cz/cs/
http://www.non-stopdogwear.cz/produkty/
http://www.manmat.cz/produkty.

7.7.2016 15:52
Mamutka

XXX.XXX.166.43

Vodítka máme Manmaťácký s amortizerem a zatím drží smajlík

7.7.2016 16:00
Mamutka

XXX.XXX.166.43

Ještě doplním, že na to tahání pneumatik je asi potřeba postroj jiný, kvůli směru tahu. S taháním ale zkušenost nemám.

7.7.2016 20:25
Majka14

XXX.XXX.125.253

Na tahání pneumatiky postroj, který končí u kořene ocasu a NE všeobecně oblíbený Nonstop freemotion. Ten je právě uzpůsobený na to, když vodítko směřuje od postroje nahoru směrem k pasu člověka. Jinak to chce postroj vyzkoušet - Manmat, Zero i Nonstop jsou všechno kvalitní značky a je nutné ozkoušet co psovi sedí nejlépe. Zero i Manmat jsou podstatně levnější než Nonstop a kvalita stejná. Zero šije i na míru. Ale opravdu to chce vyzkoušet.. Doporučuji tohoto prodejce: má veškerý sortiment, jezdí různě po republice po psích akcích a své práci opravdu rozumí: https://www.facebook.com/MushGoLevickova/?fref=ts.

7.7.2016 21:40
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Díky, zkusim najit nejakou akci poblíž a vyrazime, at to muzeme vyzkouset smajlík

7.7.2016 22:48
gedžitůnie

XXX.XXX.101.27

Mamutka: píšete, že běháte i zapřáháte ke kolobce, ale neučila jste tahat s pneumatikou - jak jste to tedy učila? Nebo psi jen běží na prověšeném vodítku?

8.7.2016 10:10
Clayton

XXX.XXX.228.239

gedžitůnie napsal(a):
Mamutka: píšete, že běháte i zapřáháte ke kolobce, ale neučila jste tahat s pneumatikou - jak jste to tedy učila? Nebo psi jen běží na prověšeném vodítku?

Jsou psi, kteří tahají od přírody sami. Nijak se to nemusí učit, jako třeba ten můj. Prostě to má v sobě a chce tahat.

8.7.2016 11:15
gedžitůnie

XXX.XXX.129.179

To je taky možnost. Bohužel ne náš případ. Při učení jsem postupovala tak, že jsem jí zapřáhla a pokud táhla, povzbuzovaní, chválení. Když běžela na prověšeném vodítku přede mnou, nechala jsem ji. No a když čuchala, běhala z leva do prava a zastavovala, napomenutí. Řekla bych, že rozumí co se po ní chce, ale chybí chuť a nadšení. Máte radu jak ji motivovat?

8.7.2016 11:23
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

gedžitůnie napsal(a):
To je taky možnost. Bohužel ne náš případ. Při učení jsem postupovala tak, že jsem jí zapřáhla a pokud táhla, povzbuzovaní, chválení. Když běžela na prověšeném vodítku přede mnou, nechala jsem ji. No a když čuchala, běhala z leva do prava a zastavovala, napomenutí. Řekla bych, že rozumí co se po ní chce, ale chybí chuť a nadšení. Máte radu jak ji motivovat?

Dostatečně dlouhý klacík s buřtem a mávat před čumákem.
Ne, vtip.

Co někdo před ní, rychlejší a motivovat ji na tom, aby ho dotáhla.
A nebo mě napadlo spojit se s jiným psem co tahá a ona se k němu přidá. Takového vodiče.
Otázka, jestli je taková možnost.

8.7.2016 13:15
gedžitůnie

XXX.XXX.129.179

S tím buřtem by to možná fungovalo ze všeho nejlíp u tý mojí pažravky!
Zkoušeli jsme trénovat s kamarádkou a jejím psem společně a fakt je, že když běželi první a na chvíli se ztratili z dohledu v zatáčce, tak to fungovalo. Akorát zase měla problémy ona, protože nechtěl běžet moc napřed, aby nás neztratil. Zkoušeli jsme i běžet vedle sebe, že poběží spolu, ale to se pořád pošťuchovali... S tím vodičem by to mohl být dobrý nápad, akorát ještě najít ve svém okolí někoho, kdo se tomu věnuje a má zkušenýho psa, který se nenechá rozhodit. Nikoho takové zatím neznám. Každopádně děkuji za rady.

8.7.2016 16:03
Majka14

XXX.XXX.125.253

gedžitůnie napsal(a):
Zkoušeli jsme trénovat s kamarádkou a jejím psem společně a fakt je, že když běželi první a na chvíli se ztratili z dohledu v zatáčce, tak to fungovalo. Akorát zase měla problémy ona, protože nechtěl běžet moc napřed, aby nás neztratil. Zkoušeli jsme i běžet vedle sebe, že poběží spolu, ale to se pořád pošťuchovali... S tím vodičem by to mohl být dobrý nápad, akorát ještě najít ve svém okolí někoho, kdo se tomu věnuje a má zkušenýho psa, který se nenechá rozhodit. Nikoho takové zatím neznám. Každopádně děkuji za rady.

Odkud orientačně jste? Na behejsepsem.cz jsou vypsané tréninky, tak třeba najdete něco poblíž.. http://behejsepsem.cz/akce
Běh za vodičem je jedna z možností jak psa naučit tahat, druhá možnost je trénink s pneumatikou či s řetězem.Za postroj dvě vodítka, jedno k řetězu (pneumatice) a druhé k vám, dát povel a vyběhnout, zezačátku nechat tahat třeba jen pár stovek metrů a hodně chválit. Hlavně to nepřehánět se vzdáleností, navíc v tomto počasí...

8.7.2016 17:25
gedžitůnie

XXX.XXX.129.179

Majka14: Severní Čechy. Koukám na odkaz a nejbližší trénink je 70 km - Praha. To se mi moc nechce... Zatím se spíš přikláním k metodě s dalším psem. Mám tušení, že tahaní pneu/řetězu se jí moc líbít nebude. I když teď mě napadá, že při tahání pneumatiky je psovi jasnější, že jde o to tahání, když to u vodiče se to dá vyložit i tak, že pronásleduje něco před sebou a nesoustředí se tolik na to, že někoho táhne a až tam vodič nebude, nebude ani táhnout?

8.7.2016 20:22
Majka14

XXX.XXX.125.253

gedžitůnie napsal(a):
Majka14: Severní Čechy. Koukám na odkaz a nejbližší trénink je 70 km - Praha. To se mi moc nechce... Zatím se spíš přikláním k metodě s dalším psem. Mám tušení, že tahaní pneu/řetězu se jí moc líbít nebude. I když teď mě napadá, že při tahání pneumatiky je psovi jasnější, že jde o to tahání, když to u vodiče se to dá vyložit i tak, že pronásleduje něco před sebou a nesoustředí se tolik na to, že někoho táhne a až tam vodič nebude, nebude ani táhnout?

No u psů, kteří nemají dostatek sebevědomí jít dopředu nebo byli třeba učeni, že na vodítku se netahá, vodič pomůže - dodá psovi sebědůvěru a vy ho chválením ujistíte, že to, co dělá, dělá dobře. Takoví psi pak většinou tahají i bez vodiče. Pak jsou psíci od přírody línější a s těmi je práce těžší smajlík. Tam spíš pomůže ta pneumatika/řetěz a někdy ani to ne. Ale na druhou stranu u nejistějších bojácnějších psů může být pneu/řetěz kontraproduktivní a zvuk, co vydává, může psa naopak vylekat. Musíte odhadnout vy, jakýho psa máte.
Jinak jsem taky ze severu Čech, tak mi kdyžtak pošlete zprávu smajlík

8.7.2016 20:49
nexxi

XXX.XXX.228.56

Majka14 napsal(a):
Na tahání pneumatiky postroj, který končí u kořene ocasu a NE všeobecně oblíbený Nonstop freemotion. Ten je právě uzpůsobený na to, když vodítko směřuje od postroje nahoru směrem k pasu člověka. Jinak to chce postroj vyzkoušet - Manmat, Zero i Nonstop jsou všechno kvalitní značky a je nutné ozkoušet co psovi sedí nejlépe. Zero i Manmat jsou podstatně levnější než Nonstop a kvalita stejná. Zero šije i na míru. Ale opravdu to chce vyzkoušet.. Doporučuji tohoto prodejce: má veškerý sortiment, jezdí různě po republice po psích akcích a své práci opravdu rozumí: https://www.facebook.com/MushGoLevickova/?fref=ts.

Jéé koukám, že už jste mě předběhla. od začátku vlákna přemejšlím o tom, že dočtu do konce a dopíšu odkaz na fb na Levíčkovy ;) obě jsou super, poradí, půjčí na akci na pochození, super. můžu jen a jen doporučit.
já mám třeba od začátku sedák od manmatu a je mi hrozně příjemnej (ač jsem tu na diskuzi zjistila, že ho mám špatně nastavenej:D) a teď jsem ze zvědavosti na akci na Třech studních zkusila ten sedák, co je pásek přímo přes zadek, myslím od nějaké značky, co má v názvu "rock" dál nevím.. připla jsem k tomu svou čubinu, ta vystřelila a já jsem myslela, že si tam dám pusu s chodníkem :D za mě prostě ne a ne, škublo mi to v místě, kde nejsem zvyklá :D
jinak manmat můžu vřele doporučit, mám mix ohaře, hodně tahací, tahá srdíčkem a na maximum, a manmatí postroje držej nádherně, vodítka taky, sedák taky, i ta šňůra s amortizerem, a to chodíme celoročně a kolikrát nesendám postroj ani na čvachtačku v rybníku (máme mělké, takže zamotání do postroje a utopení nehrozí).

8.7.2016 20:52
nexxi

XXX.XXX.228.56

gedžitůnie napsal(a):

Nejsem sice autorka textu - ale někteří psi se tohle učit nemusí.. a neřekla bych, že je to vyloženě o plemeni.. moje mixlá ohařová půjde u nohy pár metrů s útrpným pohledem a z donucením. narodila se pro tah a je jí šumák na čem táhne.. prostě má postroj, jakýkoli, a táhne.. pořád.. původně jsem o tahání se psem neuvažovala, ale na čubině bylo vidět, jak moc ji to baví, a já vlastně neměla žádný záměr, co se psem dělat, tak jsem to vzala tak, že proč ne.. někdy netaháme ani se sedákem, prostě má pes postroj, ná chytnu vodítko oběma rukama, zakloním se a jdeme

jinak ještě se dá učit jednou variantou, pokud máte soutěživýho psa - domluvíte se se někým, kdo běhá a poběží před váma, vedle vás..

8.7.2016 20:53
nexxi

XXX.XXX.228.56

gedžitůnie napsal(a):

Bývalí sousedi běhali tak, že ona se psem, on kousínek před nima pomalu na kole.

8.7.2016 20:54
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):
Jsou psi, kteří tahají od přírody sami. Nijak se to nemusí učit, jako třeba ten můj. Prostě to má v sobě a chce tahat.

Koukám, že ti výmaři jsou tahací asi od přírody

Přidejte reakci

Přidat smajlík