Pořízení psa podle filmového hrdiny - znáte nějakého?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2016 13:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

V TV opakují film Beethoven, který má asi 5 pokračování.
Uvědomila jsem si, že u nás naštěstí módní vlna bernardýnů díky filmu asi neproběhla.

Největší zájem jsem zaznamenala o vše, co se podobá JRT a PRT díky filmu Maska a psovi na Seznamu (i když jsem četla, že pes Seznam je útulkáč).

A vy?

16.7.2016 13:49
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Myslím že rozhodně Hačíko (akita inu), těch poptávek jsem si všimla několikrát a čivavy (čivava z Beverly Hills a pravá blondýnka) a pak samozřejmě NO (Rex).

16.7.2016 13:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já si ještě vybavuji, že po 100+1 dalmatinů jsem občas v Praze zahlédla dalmatina. Teď vůbec.

16.7.2016 13:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):
Myslím že rozhodně Hačíko (akita inu), těch poptávek jsem si všimla několikrát a čivavy (čivava z Beverly Hills a pravá blondýnka) a pak samozřejmě NO (Rex).

Taky jsem si všimla - koupím NO typu Rex a kotě Whiskas (asi podle reklamy).

16.7.2016 13:55
hunter

XXX.XXX.168.162

Tahle obří plemena podléhají módě o něco méně. O psech nemusíte vědět skoro nic, ale že živit bernardýna není sranda se dovtípíte hned jak ho uvidíte. Snad jen německé doga byla jeden čas velmi oblíbená, ale důvod neznám.
Tipuji, že v čr to nejvíc odnesl foxteriér po Dášence, s tím se svezl trochu i welsh. Děda si například pořídil airdale teriera, protože ho měl prezident Beneš. Ale jestli byl extra módní to netuším.
A v poslední době border kolie kam se podíváš, ta měla boom stejně jako internet, dle mého to spolu souvisí, takový youtube pes, i když to je jen má domněnka.
Nepočítám jezevčíky a německé ovčáky, na to jsou až moc univerzální. Nic asi nezměnila ani trilogie Pod jezevčí skálou a ani serial Komisař Rex.

Co byl za rasu Goro - bílý pes, také akita inu ? Ten se asi módní moc nestal, jen jsem si na něj vzpomněl při zmínce o Hačikó.

16.7.2016 13:55
brebera

XXX.XXX.31.114

Fiona.Praha napsal(a):
Taky jsem si všimla - koupím NO typu Rex a kotě Whiskas (asi podle reklamy).

Whiskas je jedna z uznaných barev britské kočky. Ten rex se zažil hodně.

16.7.2016 13:56
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiono, vy to budete vědět. Co za rasu byl pes V Angelice Sorbon? Vím že se mi líbil.
Asi Vespr, ale nevím.

16.7.2016 13:59
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

brebera napsal(a):

Té barvě se říká mramorovaná, whiskas se používá jenom podle té reklamy, už to používají i chovatelé, protože lidi na to líp slyší.

16.7.2016 14:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):
Fiono, vy to budete vědět. Co za rasu byl pes V Angelice Sorbon? Vím že se mi líbil.
Asi Vespr, ale nevím.

Nemám se urazit?
Jako proč bych to měla vědět?

Kdysi jsem Angeliku viděla a mám takový dojem, že by to mohl být dobrman? Nebo něco jako dobrman? Ale opravdu nevím a koukat na Angeliku kvůli tomu nebudu, sorry

16.7.2016 14:03
awake

XXX.XXX.115.226

Arni napsal(a):
Asi Vespr, ale nevím.

Beauceron

Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
Nemám se urazit?
Jako proč bych to měla vědět?

Kdysi jsem Angeliku viděla a mám takový dojem, že by to mohl být dobrman? Nebo něco jako dobrman? Ale opravdu nevím a koukat na Angeliku kvůli tomu nebudu, sorry

Ne bez urážky Mám dojem že to bylo něco jako dobrman. Já to pohledám. Jen sem myslel že když jste to téma založila, tak v tom budete mít přehled, nic osobního.

Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

brebera napsal(a):

Takže se kočičí žrádlo jmenuje podle kočky?
Já myslela, že se kočkám se stejným zbarvením jako je v reklamě začalo říkat Whiskas.

Stejně jako označení typ Rex je po díky asi nekonečnému seriálu Komisař Rex.

16.7.2016 14:05
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Dnes se mi zdá že to odnášejí hlavně ČSV, kvůli svému vlčímu vzhledu jsou všude na fotkách, klipech atd. každý chce mít doma svého "vlka".

16.7.2016 14:07
awake

XXX.XXX.115.226

Fiona.Praha napsal(a):
Uvědomila jsem si, že u nás naštěstí módní vlna bernardýnů díky filmu asi neproběhla.

Největší zájem jsem zaznamenala o vše, co se podobá JRT a PRT díky filmu Maska a psovi na Seznamu (i když jsem četla, že pes Seznam je útulkáč).

A vy?

Já zase někde četla, že na seznamu by měl být český strakáč.

16.7.2016 14:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

hunter napsal(a):
Tahle obří plemena podléhají módě o něco méně. O psech nemusíte vědět skoro nic, ale že živit bernardýna není sranda se dovtípíte hned jak ho uvidíte. Snad jen německé doga byla jeden čas velmi oblíbená, ale důvod neznám.
Tipuji, že v čr to nejvíc odnesl foxteriér po Dášence, s tím se svezl trochu i welsh. Děda si například pořídil airdale teriera, protože ho měl prezident Beneš. Ale jestli byl extra módní to netuším.
A v poslední době border kolie kam se podíváš, ta měla boom stejně jako internet, dle mého to spolu souvisí, takový youtube pes, i když to je jen má domněnka.
Nepočítám jezevčíky a německé ovčáky, na to jsou až moc univerzální. Nic asi nezměnila ani trilogie Pod jezevčí skálou a ani serial Komisař Rex.

Co byl za rasu Goro - bílý pes, také akita inu ? Ten se asi módní moc nestal, jen jsem si na něj vzpomněl při zmínce o Hačikó.

Já v Praze oblibu foxíků, welshů a erdelů nezaznamenala - asi jsem na to ještě mladá holka Dášenku jsem nečetla dodnes a o Benešovi jsem se učila v dějepise

V podstatě foxíka potkávám jednoho a to ještě krátkosrstého. Welshteriéra měla známá před cca 18 lety a to ještě omylem, že ho někdo nechtěl, tak jí ho dal "na zahradu". Erdelku jsem znala viděla jako dítě a posledních cca 15 let jsem jednu potkávala, ale už nežije (byla zlá a chodila na vodítku celý život) a ta rodina si novou nepořídila.

16.7.2016 14:11
Arni

XXX.XXX.111.238

Beauceron, tak tohle jsem dohledal na netu. To by měl být Sorbon.

16.7.2016 14:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

awake napsal(a):
Beauceron

Nevím, beaucerona nepoznám a nikdo ho nemá. Tuším, že pro neználka je to "něcojakodobrman"

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2016 14:12

Díky seriálu Bella a Sebastián, jsem si na rodičích vyškemrala čuvače.Tehdy se u nás pyrenejský horský pes nechoval, ale čuvači mně natolik učarovali, že už je mám více než 40 let.

16.7.2016 14:15
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
Nevím, beaucerona nepoznám a nikdo ho nemá. Tuším, že pro neználka je to "něcojakodobrman"

Tady je fotka.

16.7.2016 14:15
awake

XXX.XXX.115.226

Fiona.Praha napsal(a):

Nejlíp kříženec Dobrmana, kříženec Rotvajlera nebo kříženec Ovčáka.
To znám. Málo kdo ho pozná.

16.7.2016 14:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):
Ne bez urážky Mám dojem že to bylo něco jako dobrman. Já to pohledám. Jen sem myslel že když jste to téma založila, tak v tom budete mít přehled, nic osobního.

Neurážím se, ale rýpnout jsem si "musela"

Téma jsem založila, protože mne to napadlo při tom Beethovenovi, když si tam nechali k Beethovenovi ještě 4 jeho štěňata, která majtelka matky-feny nechtěla.
Takže nakonec měli 5 bernardýnů a maminka za nimi chodila na návštěvu.

16.7.2016 14:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Díky seriálu Bella a Sebastián, jsem si na rodičích vyškemrala čuvače.Tehdy se u nás pyrenejský horský pes nechoval, ale čuvači mně natolik učarovali, že už je mám více než 40 let.

16.7.2016 14:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):
Tady je fotka.

Pro mne jasný ovčáko-dobrman

Proto už dávno neříkám - to je krásný wořech, kříženec, hříčka přírody...
Ptám se - to je krásný (zvláštní) pes, copak je to za plemeno?

16.7.2016 14:21
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Fiona.Praha napsal(a):

A vy?

Ale jó. Nevím, kdo si bude pamatovat. Ale co seriál "Na konci světa"?

16.7.2016 14:22
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

awake napsal(a):
Nejlíp kříženec Dobrmana, kříženec Rotvajlera nebo kříženec Ovčáka.
To znám. Málo kdo ho pozná.

To jsou jako dva čistokrevní beauceroni (pro rýpaly - s PP)?

16.7.2016 14:23

Aliens_II napsal(a):

Ten seriál se jmenoval My z konce světa.

16.7.2016 14:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):

Já jo - Bojar a Barryk (nebo se jmenovali jinak?)
Ale kdo si pořídil bernardýna podle seriálu?

A když jsme u toho - nejznámější český bernardýn je přece Bohouš

16.7.2016 14:24
awake

XXX.XXX.115.226

16.7.2016 14:24
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Ještě si vzpomínám na vlnu labradorů podle Marley a já, jednu dobu byli žádaní zase retrívři po filmech o Buddym, doga možná po filmu roztomilý mazlíček (ten film miluju i jako dospělá :) i když tam platí to jako s Beethovenem) Jak mám u sebe neteře tak v TV běží takové filmy pořád, tak už to mám docela zmáknuté a ty právě škemrají takového zázračného retrívra co hraje fotbal Každopádně na plemena co jsou v modě mají média velký vliv.

16.7.2016 14:25
awake

XXX.XXX.115.226

Fiona.Praha napsal(a):
To jsou jako dva čistokrevní beauceroni (pro rýpaly - s PP)?

Ano. To je moje nekupírovaná fena (z mého chovu) a pes dovoz z Francie

16.7.2016 14:25
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Ten seriál se jmenoval My z konce světa.

No jó. Ale víme. Víme.

16.7.2016 14:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

awake napsal(a):
Dobrman a 2x Beauceron.

Dobrmanka je ta dáma, s překříženýma packama?

16.7.2016 14:29

Já se zamilovala do pyrenejce díky knížkám Bella a Sebastián...
Je fakt, že tak velkým plemenům nějaký boom díky filmu či seriálu, nehrozí.

16.7.2016 14:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

awake napsal(a):
Ano. To je moje nekupírovaná fena (z mého chovu) a pes dovoz z Francie

Tak takového psa jsem asi nepotkala nebo jsem ho vyhodnotila jako křížence dobrmana.
A ani by mne nenapadlo, že hrál v Angelice.

Matně si vybavuji vyloženě vyceněného nasraného kupírovaného dobrmana se jménem Sorbon, ale to asi nebyla Angelika.

Nebyl náhodou taky dobrman v Růžovém panterovi?

16.7.2016 14:31
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Sam 90210 napsal(a):
Ještě si vzpomínám na vlnu labradorů podle Marley a já, jednu dobu byli žádaní zase retrívři po filmech o Buddym, doga možná po filmu roztomilý mazlíček (ten film miluju i jako dospělá :) i když tam platí to jako s Beethovenem) Jak mám u sebe neteře tak v TV běží takové filmy pořád, tak už to mám docela zmáknuté a ty právě škemrají takového zázračného retrívra co hraje fotbal Každopádně na plemena co jsou v modě mají média velký vliv.

Přesně ty jsem chtěla napsat, roztomilý mazlíček se mi taky moc líbil, tu malou herečku mám ráda. Jinak Marley a já, tam aspoň neukázali jak je labrador jen hodnocky smaovychovatelny pejsek k dětem.
Ještě BOC byla v talentu, geniální tancující černobílý pes, kterého musí mít každé správné 13ti.lete děvče.

16.7.2016 14:31
awake

XXX.XXX.115.226

Fiona.Praha napsal(a):
Dobrmanka je ta dáma, s překříženýma packama?

Jo, jo. To byla dámička

16.7.2016 14:32
impact

XXX.XXX.54.225

awake napsal(a):
Já zase někde četla, že na seznamu by měl být český strakáč.

Ne, není. Je to mix neznámého původu, kterého si majitelka pořídila z útulku v Olomouci.

16.7.2016 14:34
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):

Já zase viděla díl s Ceasarem Millanem, kde ho žádal autor knihy Marley a já o převýchovu nástupkyně Marleye.
Byla to rozjívená fenka, která asi v roce a půl nerespektovala nikoho a nic.
Film jsem neviděla, knihu nečetla, protože teprve v tom díle CM jsem se dozvěděla, že tenhle pán napsal knihu o svém nevycválaném psovi a pak se natočil film. Byla jsem z dost znechucená.

Obecně nemám ráda rodinné filmy o chytrých dětech a polidštěných psech.

16.7.2016 14:35
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mě upoutal Spasitel v Simpsonových.

16.7.2016 14:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

awake napsal(a):
Jo, jo. To byla dámička

Kamarádka měla taky kdysi, kupírovanou, krásnou, něžnou, no nádhera.
A byla to dáma - buď ležela jako Sfinga, jen uši sledovaly, co se děje. Nebo si překřížila přední packy a elegantně si na ně položila hlavu. Prostě dáma, celý život.

16.7.2016 14:40
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):
Já zase viděla díl s Ceasarem Millanem, kde ho žádal autor knihy Marley a já o převýchovu nástupkyně Marleye.
Film jsem neviděla, knihu nečetla, protože teprve v tom díle CM jsem se dozvěděla, že tenhle pán napsal knihu o svém nevycválaném psovi a pak se natočil film. Byla jsem z dost znechucená.

Gracie je ta fenka. To jsem nevěděla, až teď jsem to hledala na netu..
Film je ale pěkná komedie, se smutným koncem.

16.7.2016 14:40
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Fiona.Praha napsal(a):

Na film mrkněte, je krásný a zároveň smutný, ale je třeba si uvědomit že je to pouze film, tedy po většinou fikce. Právě bohužel kvůli filmu si každá 3. rodina pořídila labradora, aby to byla ta správná, idylická, šťastná americká rodinka s labradorem, jako z filmu, tak jak to každý chce, no a jak po 2-3 letech zjistí že to není tak pohodlné jako čučet na film, je nejlepší se psa zbavit -_-.

16.7.2016 14:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):
Mě upoutal Spasitel v Simpsonových.

V Simpsonech? To je kreslený pes, ne? Já si ho teda nevybavuji, ale k čemu byste ho přirovnal?

16.7.2016 14:42
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Fiona.Praha napsal(a):
V Simpsonech? To je kreslený pes, ne? Já si ho teda nevybavuji, ale k čemu byste ho přirovnal?

On to je chrt. Exzávoďák.

16.7.2016 14:44
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

My tři a pes z Pětipes, Táto sežeň štěne, Prázdniny pod psa a pan Drtikol a táto, kde máš zuby. V kýblu.
Spousta psů ve spoustě filmů.

16.7.2016 14:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
Gracie je ta fenka. To jsem nevěděla, až teď jsem to hledala na netu..
Film je ale pěkná komedie, se smutným koncem.

Nechci se ani koukat, ani číst - byla jsem z autora fakt znechucená.

Nedávno jsem četla, že nějaká účastnice nějaké řady Vyvolených, pejskařka, porodila syna a dala mu jméno Marley. Tak to jsem by znechucená podruhé. Chudák chlapeček - jmenuje se podle psa Příjmení nevím, snad se nejmenuje třeba Opička nebo Vocásek nebo podobně příhodně k tomu prima jménu.

16.7.2016 14:47
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Bernardýna mel i ten pán, co preparoval zvířata a měl moc rád tu mladou květinářku. Jenže ona... No nevěděla co by v něm získala. Ak nakonec z toho sešlo. A jmenovalo se to jak? Nóóó?

Příjdu hned.

Ano, ano, velice správně.

Dokonce měl v obojku "milión". Šek.

16.7.2016 14:47
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):
On to je chrt. Exzávoďák.

No, že jsem se vůbec ptala
Na to jsem mohla přijít sama, stačilo se zamyslet

16.7.2016 14:48
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Fiona.Praha napsal(a):

Nedávno jsem četla, že nějaká účastnice nějaké řady Vyvolených, pejskařka, porodila syna a dala mu jméno Marley. Tak to jsem by znechucená podruhé. Chudák chlapeček - jmenuje se podle psa Příjmení nevím, snad se nejmenuje třeba Opička nebo Vocásek nebo podobně příhodně k tomu prima jménu.

Marley ? A co třeba jako Bob Marley, třeba má jenom ráda reggae

16.7.2016 14:51
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):
Na film mrkněte, je krásný a zároveň smutný, ale je třeba si uvědomit že je to pouze film, tedy po většinou fikce. Právě bohužel kvůli filmu si každá 3. rodina pořídila labradora, aby to byla ta správná, idylická, šťastná americká rodinka s labradorem, jako z filmu, tak jak to každý chce, no a jak po 2-3 letech zjistí že to není tak pohodlné jako čučet na film, je nejlepší se psa zbavit -_-.

Je možné, že by se takový zájem o idylku rozmohl i u nás a kdekdo má cosi obtloustlého světlého a vydává to za labradora nebo zlaťáka? Podle tohohle filmu, resp. knihy?

16.7.2016 14:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):
Marley ? A co třeba jako Bob Marley, třeba má jenom ráda reggae

Ne, je to pejskařka, snad jako cvičitelka nebo má útulek nebo by ho chtěla a chlapeček má křestní jméno Marley podle psa. To řekla ta účastnice Vyvolených (nevím, jak se jmenuje), zahlédla jsem to ve zprávách (si myslím).

Jsem si s tím dala práci a našla to, ale není tam, že je to podle jména psa
https://www.super.cz/414830-to-je-ale-prekvapko-lucka-z-poslednich-vyvolenych-se-pochlubila-roztomilym-miminkem.html.

16.7.2016 14:57
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Fiona.Praha napsal(a):
Je možné, že by se takový zájem o idylku rozmohl i u nás a kdekdo má cosi obtloustlého světlého a vydává to za labradora nebo zlaťáka? Podle tohohle filmu, resp. knihy?

Rozhodně, konkrétně tyhle filmy jsou rozšířeny s oblibou po celém světě, v Česku nevyjímaje, stačí se podívat už kolik labradoru a jejich kříženců je v útulcích.

16.7.2016 14:58
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):

Ten pes se jmenoval podle Boba Marleyho, Marley je jinak naprosto normální americké jméno.
Jinak mě nepřijde tak nechutné, že chlap má nevycválanýho psa a napíše o něm knížku, která se chytí a nakonec zfilmuje.
Edit: tak oprava, nevěděla.jsem, že jméno mělo být přímo podle psa.

16.7.2016 15:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ROBIN

Podle knihy Robin od Zdeny Frýbové, o nevychovaném asi teriérovi (to si nepamatuji), jménem Robin, co lítal po celé Praze a rodina za ním.
Je fakt, že jednu dobu běhalo po Praze mnoho psů Robinů, všem možných plemen.
Dnes asi lítá po Praze víc chlapečků jménem Robin.

16.7.2016 15:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
Ten pes se jmenoval podle Boba Marleyho, Marley je jinak naprosto normální americké jméno.
Jinak mě nepřijde tak nechutné, že chlap má nevycválanýho psa a napíše o něm knížku, která se chytí a nakonec zfilmuje.
Edit: tak oprava, nevěděla.jsem, že jméno mělo být přímo podle psa.

Já zase netuším, že pes se jmenuje podle člověka.
Ale postřehla jsem, že se človíček jmenuje podle psa

16.7.2016 15:26
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

A jak bych mohla zapomenout na dlouhosrstou kolii (Lassie) Jejich BOOM už přešel a nahradili je modernější všeumějící borderky. Nemám nic proti tomu když se zodpovědný člověk inspiruje plemenem podle filmu, ale vadí mi když si někdo pořídí psa co je momentálně v TV aby byl IN, přitom by o psa normálně nezavadil.

16.7.2016 16:31

Fiona.Praha napsal(a):
ROBIN

Podle knihy Robin od Zdeny Frýbové, o nevychovaném asi teriérovi (to si nepamatuji), jménem Robin, co lítal po celé Praze a rodina za ním.
Je fakt, že jednu dobu běhalo po Praze mnoho psů Robinů, všem možných plemen.
Dnes asi lítá po Praze víc chlapečků jménem Robin.

Robin byl foxteriér...

16.7.2016 16:34

Fiona.Praha napsal(a):

Jak říká moje mamka...(sestřenka má dva beacerony) a když chce máma říct cože je to za psy, tak řekne "něco jako dobrman, ale ovčák..."

16.7.2016 16:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Jak říká moje mamka...(sestřenka má dva beacerony) a když chce máma říct cože je to za psy, tak řekne "něco jako dobrman, ale ovčák..."

No, tak to máme s mámou stejný názor

16.7.2016 16:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Robin byl foxteriér...

Nepamatuji si a číst to znova jenom kvůli tomu nebudu

A ještě napsala jednu - Malinkatý kre.tén (to bylo myslím o skoťákovi), ale jak se jmenoval netuším

Tak jsem to nalovila: dva skotští teriéři Andrýsek a Ronánek.
Nalovila jsem i Robina: hrubosrstý foxteriér.

Název knihy - obsahuje vulgarismy.

16.7.2016 17:00

Fiona.Praha napsal(a):

A ještě napsala jednu - Malinkatý kre.tén (to bylo myslím o skoťákovi), ale jak se jmenoval netuším

No já to četla teprve nedávno, takže to mám stále ještě v paměti...

16.7.2016 17:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já to četla jako novinku - ani nechci koukat, kdy ta kniha vyšla

16.7.2016 17:44
lavacca

XXX.XXX.164.49

Arni napsal(a):
Asi Vespr, ale nevím.

Beauceron neboli "bosík". A zrovna máme od večera jednoho doma.

Ale fakt ne kvůli Angelice, i když tam mě zaujal už cca před 10 lety, ale máme už 9 let briardku a nebaví mě na ní to neustálé česání dlouhých chlupů, ale povaha mi zcela vyhovuje, takže jsem koukla na bosíka a bylo rozhodnuto.

16.7.2016 18:10
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Jo jo:"Nekdo ma rakovinu, jiny zanet slepeho streva, my mame foxteriera"

16.7.2016 18:11
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

hunter napsal(a):

Goro vypadal a tusim ze i byl Kishu inu.

16.7.2016 18:28
balisek

XXX.XXX.131.211

Robin byl foxteriér...

Robin je hrubosrstý foxteriér, hlavní hrdina stejnojmenné knížky. Dále v ní účinkoval český teriér Batul.

Dalším foxem je Robin II. v knize "Robin Druhý a jeho rodina". Dalšími psími hrdiny jsou skotští teriéři Edy a Tony a velký kříženec z útulku Jean-Paul.

V Malinkém kret.novi účinkují skoťáci Andrýsek a Ronánek.

16.7.2016 18:36
awake

XXX.XXX.115.226

lavacca napsal(a):
Beauceron neboli "bosík". A zrovna máme od večera jednoho doma.

Ale fakt ne kvůli Angelice, i když tam mě zaujal už cca před 10 lety, ale máme už 9 let briardku a nebaví mě na ní to neustálé česání dlouhých chlupů, ale povaha mi zcela vyhovuje, takže jsem koukla na bosíka a bylo rozhodnuto.

Povahově jsou si "podobní". Vždyť jsou to takový bratranci . Kamarádka má taky Briardy. Právě kvůli srsti u mě před lety zvítězil také Bosík.

16.7.2016 18:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Když to tady tak čtu, tak asi filmoví hrdinové moc velký vliv na modní vlny psů nemají.

16.7.2016 18:47

Lexaurin napsal(a):
Goro vypadal a tusim ze i byl Kishu inu.

No Gora si taky pamatuju, ale myslela jsem si, že je to hokaido ken, ale teď nevím, zda jsem to někde posbírala jako informaci nebo jestli to nemám jen vsugerované...

16.7.2016 18:48
balisek

XXX.XXX.131.211

Když jsem byla dítě, letěla "Lassie". Dlouhosrsté kólie byly v té době velmi populární a běžně jste je mohla potkat na ulicích. Totéž platí pro 101 dalmatinů - když byl v módě film, byli v módě i dalmatinové. V současnosti si nevzpomínám, kdy jsem naposledy nějakého viděla.

Film a TV se podle mě podepsaly také na popularitě labradorů a zlaťáků. V každém druhém filmu se objevují jako dokonalí rodinní psy.

16.7.2016 18:56

A co "celebrity". Jak si dědička hotelů pořídila čivavu...

16.7.2016 18:58
balisek

XXX.XXX.131.211

A co "celebrity". Jak si dědička hotelů pořídila čivavu...

Také účinkovala ve filmu "Pravá blondýnka" a "Čivava z Beverly Hills".

16.7.2016 18:59

Bohudíky, že plemeno Falco neexistuje smajlík

16.7.2016 18:59
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Fiona.Praha napsal(a):
Když to tady tak čtu, tak asi filmoví hrdinové moc velký vliv na modní vlny psů nemají.

100+1 dalmatinu tedy vliv mel, pry se pak mnozili dalmatinove jak na bezicim pasi a bylo diky tomu spoustu labilu, kteri pekne plemeni uskodilo.

16.7.2016 19:02

balisek napsal(a):

Právě ;-).

16.7.2016 19:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

balisek napsal(a):

Myslíte, že to zvedlo "popularitu" čivav?
Mraky už jich bylo a v kabelce se taky nosily

Je možné, že se začaly čivavy lépe oblékat

16.7.2016 19:15
hunter

XXX.XXX.168.162

Díky za odpověď.
No jo Lassie, těch jsem pár potkával, teď už jsem je neviděl x let.
Já si žádný film s labradorem snad ani nevybavím, což vlastně nic neznamená. Jen přemýšlím, zda jejich popularita nebyla způsobena šuškandou. Móda koupit dům na satelitu a na zahradu a k dětem pořídit labradora/zlaťáka. A status úspěšného člověka byl zaručen. Jako to mají dnes ohaři, i bez tv propagace...

16.7.2016 19:15
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Co je dnes za populární plemeno ? Zdá se mi těch zvířecích filmu se už tolik netočí, až na celkem nový film hrdina Max s Belgickým ovčákem, ale nějaké záplavy BOM jsem si nevšimla, hodně je poptávka po klasických malých modních plemenech, ale taky typu bull a "ovčákoidních psů" NO z mody asi nikdy nevyšel, dnes chce každý druhý čsv, ale co mě překvapuje tak potkávám čím dál častěji chodského psa, přitom tak před 5ti lety toto plemeno skoro nikdo neznal.

16.7.2016 19:19
Aliens_II

XXX.XXX.21.77

Sam 90210 napsal(a):
Co je dnes za populární plemeno ? Zdá se mi těch zvířecích filmu se už tolik netočí, až na celkem nový film hrdina Max s Belgickým ovčákem, ale nějaké záplavy BOM jsem si nevšimla, hodně je poptávka po klasických malých modních plemenech, ale taky typu bull a "ovčákoidních psů" NO z mody asi nikdy nevyšel, dnes chce každý druhý čsv, ale co mě překvapuje tak potkávám čím dál častěji chodského psa, přitom tak před 5ti lety toto plemeno skoro nikdo neznal.

Hodně tomu nahrávavá pár věcí. Odlišit se, tedy mám něco, co nikdo nemá. A nebo. Mám něco, na co mám love.

16.7.2016 19:21
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Aliens_II napsal(a):
Hodně tomu nahrávavá pár věcí. Odlišit se, tedy mám něco, co nikdo nemá. A nebo. Mám něco, na co mám love.

Mě to spíš přijde naopak "má to soused tak to musím mít taky "

16.7.2016 19:24
hunter

XXX.XXX.168.162

Sam 90210 napsal(a):

Nejsem z města, takže mám trochu menší rozhled.
Ale jednoznačně potkávám u mladší generace (cca do 30) mnoho maďarských a výmarských ohařů, border kolií, ridgebacků. Pak bull plemena
U starších, co zažili právě ten boom satelitů, stále převažuje labrador nebo beagle.
Z těch malých plemen už ne pudl a jezevčík, ale york a čivava.
Chodského psa jsem viděl jen na výstavě.

16.7.2016 19:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

hunter napsal(a):
Ale jednoznačně potkávám u mladší generace (cca do 30) mnoho maďarských a výmarských ohařů, border kolií, ridgebacků. Pak bull plemena
U starších, co zažili právě ten boom satelitů, stále převažuje labrador nebo beagle.

Jsem z Prahy.
Potkávám mladé s wořechama od malých po velké. Často jsou to útulkáči, darovací psi, nechtěná krytí. Možná hraje roli pořizovací cena psa, ale mně se u mladých líbí, že si prostě pořídí wořecha a na nic si nehrají.
Na agility bez rozdílu věku páníčků převládají JRT u malých, u velkých border kolie.
U generace 45-50 vidím psy, kteří zůstali u rodičů, když se dítka odstěhovala, takže JRT, bišonky, boloňáky, shitzu, yorky, kokry,...
U seniorů vidím jezevčíky, čivavy, krysaříky, bišony, boloňáky, havaňáky, občas pudlíka a různé malé křížence.

16.7.2016 19:41
balisek

XXX.XXX.131.211

hunter napsal(a):
Díky za odpověď.
No jo Lassie, těch jsem pár potkával, teď už jsem je neviděl x let.
Já si žádný film s labradorem snad ani nevybavím, což vlastně nic neznamená. Jen přemýšlím, zda jejich popularita nebyla způsobena šuškandou. Móda koupit dům na satelitu a na zahradu a k dětem pořídit labradora/zlaťáka. A status úspěšného člověka byl zaručen. Jako to mají dnes ohaři, i bez tv propagace...

Golďák, americký bulldog a peršanka hráli ve filmu "Neuvěřitelná cesta" a "Neuvěřitelná cesta 2". Také si vybavuji film "Bud" (originální název Air Bud). No a samozřejmě "Marley a já".

Často se také objevuje jako "křoví" ve filmech ve Vámi zmiňovaném kontextu - domeček na předměstí, šťastná rodinka, děti a labrador / golďák k tomu.

16.7.2016 19:42
Terven

XXX.XXX.110.147

hunter napsal(a):

Já jsem z města a vidím to podobně smajlík Jen těch choďáků jsem potkala víc - má ho kamarádka a pár jich vídám na cvičáku.
Ještě bych doplnila, že když jsem byla dítě, pejskem snů pro mě byl malý knírač pepř a sůl, kdyby bylo nejhůř, i černý smajlík Byla jsem do něj dočista blázen, bohužel, rodiče mi ho nikdy nepořídili, nepořídili mi nikdy žádného psa...takže jsem to svým dětem (i sobě) vynahradila a moje sestra si to vynahradila mnohonásobně smajlík

16.7.2016 19:51
balisek

XXX.XXX.131.211

U nás na proseckém sídlišti (Praha) asi nejčastěji potkávám JRT, jorky a jezevčíky (většina od pohledu bez PP, více či méně připomínající původní plemeno). Pak je tady celkem dost bišonů a bull plemen. Border kolií spíše pomálu, maďary potkáváme dva.

Pak je tady i pár ne zcela běžných "specialit" - nádherný černý greyhoud adoptovaný z Irska, chow-chow, kern teriér, dva skotové, dva peruánští naháči, dlouhosrstý whippet...

16.7.2016 19:53
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Terven napsal(a):
Já jsem z města a vidím to podobně smajlík Jen těch choďáků jsem potkala víc - má ho kamarádka a pár jich vídám na cvičáku.
Ještě bych doplnila, že když jsem byla dítě, pejskem snů pro mě byl malý knírač pepř a sůl, kdyby bylo nejhůř, i černý smajlík Byla jsem do něj dočista blázen, bohužel, rodiče mi ho nikdy nepořídili, nepořídili mi nikdy žádného psa...takže jsem to svým dětem (i sobě) vynahradila a moje sestra si to vynahradila mnohonásobně smajlík

Musim se smat, mam to s temi rodici podobne, zadonila jsem jsko jedinacek porad, ze chci segru, brachu nebo psa, no nemela jsem nic, tak mam ted psy 3 .

16.7.2016 19:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Terven napsal(a):

A pořídila jste si knírače?

Také se mi jako dítěti líbil. Když už byla možnost si ho pořídit, přišel zákaz kupírování jak uší i ocásku. A bylo "vymalováno", takhle už se mi tak nelíbí.
Stejné to bylo asi i u dobrmanů: Kamarádka měla krásnou, kupírovanou dobrmanku, ale další už si nepořídila.
Najednou vymizeli boxeři.

16.7.2016 20:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Na ČT1 budou dávat Angeliku. Možná se tam objeví i Sorbon

16.7.2016 20:30
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
Musim se smat, mam to s temi rodici podobne, zadonila jsem jsko jedinacek porad, ze chci segru, brachu nebo psa, no nemela jsem nic, tak mam ted psy 3 .

No...moje ségra taky strašně toužila po psovi, už ho snad měla i slíbeného, ale pořád nic a rodiče se začali tvářit tajuplně a že prý bude mít něco lepšího
Asi nemusím psát, že "to lepší" jsem byla já, vlastně jsem měla být pes...dneska už je ségra možná ráda, že mě má, tenkrát to musel být šok

16.7.2016 20:43
Terven

XXX.XXX.110.147

Fiona.Praha napsal(a):

Také se mi jako dítěti líbil. Když už byla možnost si ho pořídit, přišel zákaz kupírování jak uší i ocásku. A bylo "vymalováno", takhle už se mi tak nelíbí.
Stejné to bylo asi i u dobrmanů: Kamarádka měla krásnou, kupírovanou dobrmanku, ale další už si nepořídila.

Nepořídila...a už bych ani nechtěla. Spíš mi teď vrtá v hlavě, jaký asi je čistokrevný shih tzu.
Mně se tohle plemeno nikdy nelíbilo, ve snu by mě nenapadlo pořídit si něco takového.
Nelíbil se mi placatý čumák ani typ srsti. Teď mám podivným řízením osudu poloviční šicátko a ta část její povahy i vzhledu, která myslím, že je po shih tzu, se mi moc líbí.

16.7.2016 20:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

awake napsal(a):
Povahově jsou si "podobní". Vždyť jsou to takový bratranci . Kamarádka má taky Briardy. Právě kvůli srsti u mě před lety zvítězil také Bosík.

Jj, přesně tak. :) Já už po něm pokukovala před 2 lety, ale tehdy to vyhrál NO a teďka už jsem prostě neodolala, protože má krásné a zdravé rodiče. :) A taťka ve svých 9 letech aktivně sportuje a skládá zkoušky a přitom je to jeho první vrh v ČR (někdy v lednu 1 vrh na Slovensku), jinak nic. Tak jsem řekla, že se taky nemusím jiných štěňat po něm dočkat a šli jsme do toho, i když už je klučík 3 měsíční. Ale zdá se býti přímo perfektní.

16.7.2016 20:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

Fiona.Praha napsal(a):
Na ČT1 budou dávat Angeliku. Možná se tam objeví i Sorbon

Já jsem si akorát dneska dopoledne říkala, že snad říkali, že budou tu Angeliku přes prázdniny dávat, ale nevěděla jsem kdy a že se zase musím kouknout (ty krásný šaty, zámky, atd. ♥ Ta je prostě nepřekonatelná... mmch. viděl jste někdo novou Angeliku z roku 2013? My to dostali od známého a po chvíli jsme to vypli - ta herečka nesahá Mercierové ani po kotníky... a je to takové celé nemastné, neslané mi přijde... ).

No vidíte to, abych se šla povinně koukat..

16.7.2016 21:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Terven napsal(a):
Nepořídila...a už bych ani nechtěla. Spíš mi teď vrtá v hlavě, jaký asi je čistokrevný shih tzu.
Mně se tohle plemeno nikdy nelíbilo, ve snu by mě nenapadlo pořídit si něco takového.
Nelíbil se mi placatý čumák ani typ srsti. Teď mám podivným řízením osudu poloviční šicátko a ta část její povahy i vzhledu, která myslím, že je po shih tzu, se mi moc líbí.

Taky se mi nelíbí placatý nos shit-zu, jinak je to docela hezký pejsek.
Ale jsem příznivcem ostříhání psa na "holo", třeba v létě, a viděla jsem takhle ostříhané shit-zu a to mne odradilo, nelíbil se mi
Povahově bude asi prima společník, když ho má tolik lidí a jeho popularita je pořád stejná.

16.7.2016 21:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lavacca napsal(a):
Já jsem si akorát dneska dopoledne říkala, že snad říkali, že budou tu Angeliku přes prázdniny dávat, ale nevěděla jsem kdy a že se zase musím kouknout (ty krásný šaty, zámky, atd. ♥ Ta je prostě nepřekonatelná... mmch. viděl jste někdo novou Angeliku z roku 2013? My to dostali od známého a po chvíli jsme to vypli - ta herečka nesahá Mercierové ani po kotníky... a je to takové celé nemastné, neslané mi přijde... ).

No vidíte to, abych se šla povinně koukat..

Prima - Vy koukejte, kdo je Sorbon, pokud tam bude.
Já koukám na Šifru Mistra Leonarda a když uvidím psa, pokusím se poznat, co je to za plemeno
Myslím, že je tam dobrman (nebo možná taky bossík).

16.7.2016 21:24
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Terven napsal(a):
No...moje ségra taky strašně toužila po psovi, už ho snad měla i slíbeného, ale pořád nic a rodiče se začali tvářit tajuplně a že prý bude mít něco lepšího
Asi nemusím psát, že "to lepší" jsem byla já, vlastně jsem měla být pes...dneska už je ségra možná ráda, že mě má, tenkrát to musel být šok

16.7.2016 21:27

Já jsem chtěla Psa Baskervillského...bohužel jsem sehnala jen fenu a ještě v hnědém provedení ...ale možná za tmy a mlhy na blatech by to nebylo poznat...
ještě tak zavejt kdyby chtěla - pořádně, zhluboka

16.7.2016 21:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já jsem chtěla Psa Baskervillského...bohužel jsem sehnala jen fenu a ještě v hnědém provedení ...ale možná za tmy a mlhy na blatech by to nebylo poznat...
ještě tak zavejt kdyby chtěla - pořádně, zhluboka

Zavej Bročku, zavej... takhle auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

16.7.2016 21:40

Fiona.Praha napsal(a):
Zavej Bročku, zavej... takhle auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Jo kdepak se takhle veje?

16.7.2016 21:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Jo kdepak se takhle veje?

Slunce, seno a pár facek (asi).Jak tam Cecilka straší s tou maskou ještě po Američanech.

16.7.2016 21:47
awake

XXX.XXX.115.226

Fiona.Praha napsal(a):

Měla jsem dva nekupírované (uši) Dobrmany. Právě kvůli zákazu kupírování jsem "přešla" na Beaucerony. Ocas má oproti některým Dobrmanům krásně nesený dolu a je víc osrstěný. A obě plemena při nekupírovaní vypadají jako vořeši . Jen ten Bosík se mi nekupírovaný líbí víc.

16.7.2016 21:50

Fiona.Praha napsal(a):
Slunce, seno a pár facek (asi).Jak tam Cecilka straší s tou maskou ještě po Američanech.

No samozřejmě takhle jsem to myslela hned od začátku... ...a je to ze Slunce, seno, erotika.

16.7.2016 21:51
koně

XXX.XXX.205.252

Moje filmová hrdinka je Lassie
Tatíkova asi také, protože rodiče mi ve 12ti letech jako prvního psa vybrali právě kolii.A byl to výběr velmi povedený.
Jinak beaucerona jsme s kamarádkou poprvé potkaly někdy v devadesátých letech na naší tradiční venčicí trase.Tam převažovali NO, občas boxer, rotvík, nějaký podpejs a můj koliák.Jo, a vlastně jeden belgičák.
Beaucerona jsme okamžitě vyhodnotili jako dobrmana s NO.Pán byl naším obdivem, jakéhože to má pěkného křížence a škoda, že má na zadních ty paspárky, tak rozladěn, že zamumlal, to je přece čistý "boseron" a kvapně odešel.
Jenže my mu houby rozuměly, tak jsme obě shodně slyšely "poseron" což nás dosti pobavilo

16.7.2016 22:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No samozřejmě takhle jsem to myslela hned od začátku... ...a je to ze Slunce, seno, erotika.

Broček byl ještě štěně (dogy) a oproti Cecilce vypadal jako malý kůň

16.7.2016 22:00
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No dobře. Ale Rin Tin Tin a taky Šarik z tanku. Kdo neznal za svého mládí psa jménem Šarik.

16.7.2016 22:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

koně napsal(a):
Moje filmová hrdinka je Lassie
Tatíkova asi také, protože rodiče mi ve 12ti letech jako prvního psa vybrali právě kolii.A byl to výběr velmi povedený.
Jinak beaucerona jsme s kamarádkou poprvé potkaly někdy v devadesátých letech na naší tradiční venčicí trase.Tam převažovali NO, občas boxer, rotvík, nějaký podpejs a můj koliák.Jo, a vlastně jeden belgičák.
Beaucerona jsme okamžitě vyhodnotili jako dobrmana s NO.Pán byl naším obdivem, jakéhože to má pěkného křížence a škoda, že má na zadních ty paspárky, tak rozladěn, že zamumlal, to je přece čistý "boseron" a kvapně odešel.
Jenže my mu houby rozuměly, tak jsme obě shodně slyšely "poseron" což nás dosti pobavilo

Prosím vysvětlit pojem "podpejs"

16.7.2016 22:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):
No dobře. Ale Rin Tin Tin a taky Šarik z tanku. Kdo neznal za svého mládí psa jménem Šarik.

A v nějakém seriálu o celníkách (už jsme to tu někde rozebírali) byl pes Civil, asi to byl NO.
Jediné, co si vybavuji je jedna věta "Ňuchaj, Civil, ňuchaj".

16.7.2016 22:07
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

A NO v Mráčkovi. Jak kradl mouku a pak to spískal a ta máma vodnice nakynula.
Taky se nějak jmenoval.

16.7.2016 22:07
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nevíte proč dalmatini tak ustali? Viděla jsem u nás asi jen jediného a to jen na návštěvě. Moc se mi líbí, podle popisu povahy i vzhledově, jednou je kandidátem na druhého psa. (Což by bylo za pár let, takže bych se jela kouknout na výstavy atd..), ale tak celkově..opravdu dalmatini nevidím nikde.

16.7.2016 22:20
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Andrýsek3 napsal(a):
Nevíte proč dalmatini tak ustali? Viděla jsem u nás asi jen jediného a to jen na návštěvě. Moc se mi líbí, podle popisu povahy i vzhledově, jednou je kandidátem na druhého psa. (Což by bylo za pár let, takže bych se jela kouknout na výstavy atd..), ale tak celkově..opravdu dalmatini nevidím nikde.

Je to škoda že krom té doby po 101 dalmatinů jich v ulicích nikdy moc nebylo, vidět je, je málem vzácnost a přitom je to tak krásný pes.

16.7.2016 22:21
koně

XXX.XXX.205.252

Fiona.Praha napsal(a):
Prosím vysvětlit pojem "podpejs"

Podpes, nebo podpejs je označení malého psa nejistého původu.Pro větší a velké záhady pak lze použít výraz prapes

16.7.2016 22:23
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Sam 90210 napsal(a):
Je to škoda že krom té doby po 101 dalmatinů jich v ulicích nikdy moc nebylo, vidět je, je málem vzácnost a přitom je to tak krásný pes.

Právě, je horký kandidát, přijde mi vcelku univerzální... nevím jak je to u něj s loveckým pudem, ale řekla bych, že to tak žhavé nebude..Jinak vím, že byli často hluchý a tak se říkalo, že jsou hloupý..ale jinak se mi fakt moc líbí, nikdy jsem nepotřebovala mít něco extra, tak je mi to až podezřelí, že nikde nejsou

16.7.2016 22:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):

Někde jsem četla, že u dalmatinů se často objevuje hluchota a problémy s ledvinami.
Možná kolem doby filmu 101 měli dalmatiny Kornovi a mám dojem, že se moc velkého stáří nedožili právě kvůli ledvinám.

16.7.2016 22:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

koně napsal(a):
Podpes, nebo podpejs je označení malého psa nejistého původu.Pro větší a velké záhady pak lze použít výraz prapes

Jo, takže něco jako amrdol

16.7.2016 22:34
hunter

XXX.XXX.168.162

Andrýsek3 napsal(a):
Právě, je horký kandidát, přijde mi vcelku univerzální... nevím jak je to u něj s loveckým pudem, ale řekla bych, že to tak žhavé nebude..Jinak vím, že byli často hluchý a tak se říkalo, že jsou hloupý..ale jinak se mi fakt moc líbí, nikdy jsem nepotřebovala mít něco extra, tak je mi to až podezřelí, že nikde nejsou

Zdraví nebylo úplně dobré, hluchota tomu jen nasazovala korunu.
Já se setkal tedy jen s 2 na mysliveckých akcí. Tzn lovecký pud v nich naštěstí stále je, což mě příjemně překvapilo.

16.7.2016 22:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

Fiona.Praha napsal(a):
Prima - Vy koukejte, kdo je Sorbon, pokud tam bude.
Já koukám na Šifru Mistra Leonarda a když uvidím psa, pokusím se poznat, co je to za plemeno
Myslím, že je tam dobrman (nebo možná taky bossík).

Sorbon z Angeliky je 100% beauceron ("boseron" správně čteno), to jsme už psali výše.

Já to "povinně" myslela z důvodu, že jsme si včera přivezli štěndo bosíka domů. ;).

16.7.2016 22:43
lavacca

XXX.XXX.164.49

awake napsal(a):
Měla jsem dva nekupírované (uši) Dobrmany. Právě kvůli zákazu kupírování jsem "přešla" na Beaucerony. Ocas má oproti některým Dobrmanům krásně nesený dolu a je víc osrstěný. A obě plemena při nekupírovaní vypadají jako vořeši . Jen ten Bosík se mi nekupírovaný líbí víc.

Já se přiznám, že se mi bosík i dobrman líbí víc nekupírovaný...no, ostatně i ten briard. :)

A možná právě to, že vypadá trochu jako "voořech" se mi na bosíkovi líbí nejvíc.

16.7.2016 22:49
lavacca

XXX.XXX.164.49

Andrýsek3 napsal(a):

Tak původem je to lovecký pes, takže...

Ale máte pravdu, že za ty roky v Praze, co jsem jezdila do školy a teď do práce (takže celkově cca 10 let), jsem suma sumárum potkala dalmatina jen 3x (2x černý,1x hnědý) a to ještě mimo centrum... jinak teď je boom samozřejmě jork, čivava a JRT + pak maďarský a výmarský ohař a samozřejmě RR..plus mixy bull plemen...

16.7.2016 22:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lavacca napsal(a):
Já se přiznám, že se mi bosík i dobrman líbí víc nekupírovaný...no, ostatně i ten briard. :)

A možná právě to, že vypadá trochu jako "voořech" se mi na bosíkovi líbí nejvíc.

Já se zase přiznám, že se mi líbil kupírovaný dobrman, knírač, boxer i doga.
Dnes se mi nekupírovaní nelíbí.

16.7.2016 22:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

Fiona.Praha napsal(a):
Já se zase přiznám, že se mi líbil kupírovaný dobrman, knírač, boxer i doga.
Dnes se mi nekupírovaní nelíbí.

No jo, na knírače jsem zapomněla...tam mi přišel celkem dobrý ten ocas /teda aspoň my měli předtím velkého černého kluka s kupírovaným prutem /, ale kupírovaným uším jsem nějak na chuť nepřišla..

16.7.2016 22:55
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Fiona.Praha napsal(a):
Někde jsem četla, že u dalmatinů se často objevuje hluchota a problémy s ledvinami.
Možná kolem doby filmu 101 měli dalmatiny Kornovi a mám dojem, že se moc velkého stáří nedožili právě kvůli ledvinám.

Ty problémy mají, ale dost se to prý testuje a hlídá, já jsem se teda setkala taky jen se dvěma, už je to dávno, jednou se štěnětem na hřbitově a podruhé jsem se k mému překvapení dozvěděla že jej vlastní má učitelka angličtiny ze střední školy, tehdy co jsem jej viděla už mu bylo 10 let a ještě slyšel!

16.7.2016 23:15
koně

XXX.XXX.205.252

Fiona.Praha napsal(a):
Jo, takže něco jako amrdol

Ano, přesně tak
U nás pracovala důchodkyně, která měla amrdola, který se navíc jmenoval Amidor.Takže další význam do škály...

16.7.2016 23:24

Aliens_II napsal(a):

No tak Šarika jsem fakt znala jen jednoho, zato každý druhý "vlčák" se jmenoval Alan nebo obdobně Aran, Aram...

17.7.2016 00:04

Modlím se, aby nikoho nenapadlo natočit film/seriál s jedincem mého plemene (film existuje, ale naštěstí přes půl století starý). V chovu riziko cesty do pekla, zvlášť když je pes vykreslen jako ideál bez starostí.

17.7.2016 02:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Fiona.Praha napsal(a):

Ježiš, nebyla to taková ta Lucina, co s prominutím se tam chovala jako by měla IQ tykve (čímž neříkám, že venku nemůže být normální)? Jmenovala se tuším Šárovcová...

17.7.2016 02:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Fiona.Praha napsal(a):

Jj, to jsem vše četla. Frýbovou celkem můžu. I když ty psí její knihy mi přišly slabší než ty nepsí.

17.7.2016 02:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

No Gora si taky pamatuju, ale myslela jsem si, že je to hokaido ken, ale teď nevím, zda jsem to někde posbírala jako informaci nebo jestli to nemám jen vsugerované...

To si teď děláte srandu nebo to jsou fakt plemena?

17.7.2016 02:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

balisek napsal(a):
Když jsem byla dítě, letěla "Lassie". Dlouhosrsté kólie byly v té době velmi populární a běžně jste je mohla potkat na ulicích. Totéž platí pro 101 dalmatinů - když byl v módě film, byli v módě i dalmatinové. V současnosti si nevzpomínám, kdy jsem naposledy nějakého viděla.

Film a TV se podle mě podepsaly také na popularitě labradorů a zlaťáků. V každém druhém filmu se objevují jako dokonalí rodinní psy.

Teď mě napadá - já jako milovnice Foglarových Rychlošípáků - vzpomínáte na psa jménem Bublina? Bohužel měl smutný konec, moc smutný. Ale byl flekatý jak nějaký "mini" dalmatin.

17.7.2016 08:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

koně napsal(a):
Ano, přesně tak
U nás pracovala důchodkyně, která měla amrdola, který se navíc jmenoval Amidor.Takže další význam do škály...

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3032660/vyznam-slova-amrdol#a3032660

17.7.2016 08:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

fikovnice napsal(a):
Ježiš, nebyla to taková ta Lucina, co s prominutím se tam chovala jako by měla IQ tykve (čímž neříkám, že venku nemůže být normální)? Jmenovala se tuším Šárovcová...

JJ, to je ona - takže se to dítě možná jmenuje Marley Šárovec?
Teď ale není moderní mít příjmení po mámě, to je lepší po tátovi, i když s ním třeba ani nežije. Takže kdoví, jak se chlapeček jmenuje.

17.7.2016 08:37

Psi ve filmu jsou pro mě vždycky oživením, a ani nemusí hrát hlavní roli.
Namátkou -
NO Šarik z polského seriálu Čtyři z tanku a pes
černý NO z filmu Král Šumavy
NO hrající ve filmu Indiáni z Větrova
boxer Gregor z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje
kolie Lassie z filmu Lassie se vrací
pyrenejský horský pes Bella ze španělského? seriálu Bella a Sebastián
fena NO hrající ve filmu Čekání na déšť
velký knírač z pohádky Nesmrtelná teta
NO z filmu Fany
...

17.7.2016 08:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Namátkou -
NO z filmu Fany
...

Gregorek s vlastní postelí a pyžamem

17.7.2016 09:05
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Fiona.Praha napsal(a):
JJ, to je ona - takže se to dítě možná jmenuje Marley Šárovec?
Teď ale není moderní mít příjmení po mámě, to je lepší po tátovi, i když s ním třeba ani nežije. Takže kdoví, jak se chlapeček jmenuje.

No jestli Marley Šárovec, tak je to chudák!

17.7.2016 09:07
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Fiona.Praha napsal(a):
Gregorek s vlastní postelí a pyžamem

Tak ten byl boží! A Sobota měl jakési rozvrzané kanape, nebo jak to bylo... Jak jej tam pak přesouval.

17.7.2016 09:49
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

fikovnice napsal(a):
Tak ten byl boží! A Sobota měl jakési rozvrzané kanape, nebo jak to bylo... Jak jej tam pak přesouval.

A uplácel ho topinkama. Jo jó.

17.7.2016 09:56

fikovnice napsal(a):

Jsou to plemena...

17.7.2016 10:11
awake

XXX.XXX.115.226

fikovnice napsal(a):

Http://www.cmku.cz/cz/seznam-plemen-159.

17.7.2016 13:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Novofundlanďák Mazlík ve Snowboarďácích

18.7.2016 11:49
amiš

XXX.XXX.11.161

Není to přímo k tématu, ale já si vzpomínám, že za mého dětství- vyrůstala jsem v Praze- byli populární teriéři. Např. jsme potkávali paní s kery-blu-teriérem, ten se moc líbil tátovi, pak pár irčanů a celkem dost bylo beglintonských teriérů. Dokonce pán ob ulici měl tři, ale potkávali jsme i další, myslím, že jsem o nic četla, že jsou to jedni z nejmírnějších teriérů. Pamatuji si to proto, že táta je taky nadšenec do psů a na procházky jsme chodili, jak jiní s průvodcem, tak mi s atlasem psů a vyzpovídali jsme každého ochotného majitele.

18.7.2016 12:21
manbea

XXX.XXX.70.116

Nesmíme zapomenout na Dášeňku, aneb kde jinde bychom nabrali ty úplně první kynologicko-etologické základy

18.7.2016 12:26
manbea

XXX.XXX.70.116

Andrýsek3 napsal(a):

Dalmatinku měli moji rodiče a byla naprosto úžasná. Poslušná, přiměřeně akční, mazlivá, zkrátka opravdový člen rodiny. Jen je pravda, že hodně línala a srst se i přes všechno kartáčování a hřebelcování zapichovala do všech textilií a nešla sundat.
Ale jinak byla Jacquelina opravdu skvělá a strašně ráda na ni vzpomínám.

18.7.2016 12:32
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

manbea napsal(a):
Dalmatinku měli moji rodiče a byla naprosto úžasná. Poslušná, přiměřeně akční, mazlivá, zkrátka opravdový člen rodiny. Jen je pravda, že hodně línala a srst se i přes všechno kartáčování a hřebelcování zapichovala do všech textilií a nešla sundat.
Ale jinak byla Jacquelina opravdu skvělá a strašně ráda na ni vzpomínám.

Děkuji za názor, kamarád měl dalmatina jako prvního psa a hrozně rád na něj vzpomíná. U nás jsou chlupy všude i teď.. já jsem naživo fakt viděla asi jen jednoho..je to zvláštní, přijdou mi atraktivní, lidí chtějí mít něco extra, tak se divím, že flekáče nemají

18.7.2016 13:15
manbea

XXX.XXX.70.116

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuji za názor, kamarád měl dalmatina jako prvního psa a hrozně rád na něj vzpomíná. U nás jsou chlupy všude i teď.. já jsem naživo fakt viděla asi jen jednoho..je to zvláštní, přijdou mi atraktivní, lidí chtějí mít něco extra, tak se divím, že flekáče nemají

Já myslím, že jsou v současné době nahrazeni maďarskými a výmarskými ohaři i různými plemeny retrívrů. Ti zase naopak nebyli tolik vidět v minulosti.
Na výstavách k vidění jsou a je to hezká podívaná . Vřele vám dalmouše doporučuji, znala jsem jich dost a byli všichni v pohodě, pouze někteří psí kluci nemuseli ostatní psy (samce), ale nebylo to nic co se nedá zvládnout.

RKP

18.7.2016 13:43
RKP

XXX.XXX.153.144

No tak Šarika jsem fakt znala jen jednoho, zato každý druhý "vlčák" se jmenoval Alan nebo obdobně Aran, Aram...

U nás v okolí se zase hodně "vlčáků" jmenovalo Kazan-pes a Rita-fena.

e

19.7.2016 16:57
e

XXX.XXX.213.70

A co mopsíci po vlně Men in Black?

Já tedy jako mopsíkář neznám žádného mopsíkáře, co by si ho pořídil na základě tohoto filmu, zato 99% lidí, které potkáme, nás zdraví "jééé, to je ten pes z Men in Black"...

19.7.2016 17:13
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

e napsal(a):

Já tedy jako mopsíkář neznám žádného mopsíkáře, co by si ho pořídil na základě tohoto filmu, zato 99% lidí, které potkáme, nás zdraví "jééé, to je ten pes z Men in Black"...

Sestra má mopsíka a setkala se s reakcí lidí, že to je ten pes z reklamy na "Bobika"

19.7.2016 18:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

e napsal(a):

Je fakt, že je poslední dobou celkem boom mopsíků, ale že by to bylo kvůli Frankovi?
To se mi nezdá a "Bóbika" už je taky stará reklama.

e

20.7.2016 09:23
e

XXX.XXX.213.70

Boom bohužel je, ale souvislost s Frankem ani Bobikem za tím taky nevidím. Vliv tohoto boomu na plemeno je asi jasný, jako u všech ostatních plemen...

Neregistrovaný uživatel

20.7.2016 15:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Bernardýn... měli sousedi - starší pár, chlubili se po celém městě, jak maj Beetowena. No, štěně rostlo a rostlo a sílilo a starší pár již na něj nestačil a tak zůstal v kotci. Ven ho vytáhli jen sporadicky. Pak se ho starší pár začal bát (protože v momentě, kdy ho pustili z kotce, tak po nich skákal a vůbec se chudák radoval, že je venku a starého pána povalil a ten pak chodil s límcem kolem krku). Takže pes v kotci a ven se dostal, jen když přijel jejich syn. Bernardýn mezitím zdemoloval kotec, takže byl u boudy na krátkém úvazu. A protože u baráku stále štěkal a vyl, tak ho přesunuli za barák do "slepého rohu". Byl samej dred, bez vody, bez lidského slova.
Byla jsem kolikrát za nima, že jim s ním pomůžu (fakt mi ho bylo líto), jejich odpověď byla vždy ne, že psa nesvěří do ruky holce od vedle! Byla tam několikrát veterina a bez výsledku...
Pak pes zmizel...
(foto chvíli po tom, kdy dojel syn a psa aspoň vyčesal).

20.7.2016 16:00

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bernardýn... měli sousedi - starší pár, chlubili se po celém městě, jak maj Beetowena. No, štěně rostlo a rostlo a sílilo a starší pár již na něj nestačil a tak zůstal v kotci. Ven ho vytáhli jen sporadicky. Pak se ho starší pár začal bát (protože v momentě, kdy ho pustili z kotce, tak po nich skákal a vůbec se chudák radoval, že je venku a starého pána povalil a ten pak chodil s límcem kolem krku). Takže pes v kotci a ven se dostal, jen když přijel jejich syn. Bernardýn mezitím zdemoloval kotec, takže byl u boudy na krátkém úvazu. A protože u baráku stále štěkal a vyl, tak ho přesunuli za barák do "slepého rohu". Byl samej dred, bez vody, bez lidského slova.
Byla jsem kolikrát za nima, že jim s ním pomůžu (fakt mi ho bylo líto), jejich odpověď byla vždy ne, že psa nesvěří do ruky holce od vedle! Byla tam několikrát veterina a bez výsledku...
Pak pes zmizel...

To je hrozný... neuvážené pořízení psa a špatná volba plemene v kombinaci s lhostejností totálně zničila psovi život.

20.7.2016 16:46

To je hrozný... neuvážené pořízení psa a špatná volba plemene v kombinaci s lhostejností totálně zničila psovi život.

Já jenom nechápu, jak si někdo, po shlédnutí filmu Beethoven, může pořídit bernardýna ! smajlík.
Už jen ty slinty všude ( tedy v tom filmu ) !
V seriálu My z konce světa měli dva. To je prostředí kam bernardýn patří.

20.7.2016 20:09

Pak pes zmizel...

No chudák bernardýn, taková citlivá dušička milující svoje lidičky...z takových příběhů je mi vždy smutno

20.7.2016 20:46
noemi

XXX.XXX.64.236

Tak my jsme měli doma psa, kterého jako štěně lidé vyhodili z auta.
Celou dobu jsem si myslela, že to byl kříženec dobrmana, ale teď normálně začínám váhat, zda jsme neměli "Sorbona" Rexe ...ovšem počítám, že beauceron je málo početné plemeno na to, aby se někomu nehodil.

20.7.2016 22:39
awake

XXX.XXX.115.226

Bosíci se občas množí i bez PP takže je možné, že se ho někdo i zbaví. Lidé dávají pryč (kolikrát zadarmo) i drahé psy s PP.

20.7.2016 22:45

noemi napsal(a):
Celou dobu jsem si myslela, že to byl kříženec dobrmana, ale teď normálně začínám váhat, zda jsme neměli "Sorbona" Rexe ...ovšem počítám, že beauceron je málo početné plemeno na to, aby se někomu nehodil.

Měl paspárky? to by bosík měl mít...

20.7.2016 22:48
awake

XXX.XXX.115.226

Když jsem si pořídila první fenu přesvědčoval mě vet, že je musím odstranit. Dokonce je jednomu psovi nějaký vet odstranil a nakonec měli majitelé o odstranění doklad pro klub. To je ale už spoustu let. Nyní už možná veterináři o tomto plemeni někdy slyšeli Dokonce jsem slyšela i o případě, že majitelé nechali paspárky odstranit sami protože se báli, aby si je pes neutrhl.

20.7.2016 23:04

awake napsal(a):
Když jsem si pořídila první fenu přesvědčoval mě vet, že je musím odstranit. Dokonce je jednomu psovi nějaký vet odstranil a nakonec měli majitelé o odstranění doklad pro klub. To je ale už spoustu let. Nyní už možná veterináři o tomto plemeni někdy slyšeli Dokonce jsem slyšela i o případě, že majitelé nechali paspárky odstranit sami protože se báli, aby si je pes neutrhl.

No tak veterináři snad ano...jinak dnes jsem byla u sestřenky a když jsem koukala na čubinu, tak je fakt, že to vypadá, že by se ""utrhnout" mohly, ale na to jaká je feňule ďáblice, tak furt držej...
Jí bych se spíš bála nějakých zdravotních komplikacé po odstranění..

21.7.2016 05:03
fikovnice

XXX.XXX.30.49

awake napsal(a):
Http://www.cmku.cz/cz/seznam-plemen-159.

Díky vám oběma!

21.7.2016 05:05
fikovnice

XXX.XXX.30.49

amiš napsal(a):
Není to přímo k tématu, ale já si vzpomínám, že za mého dětství- vyrůstala jsem v Praze- byli populární teriéři. Např. jsme potkávali paní s kery-blu-teriérem, ten se moc líbil tátovi, pak pár irčanů a celkem dost bylo beglintonských teriérů. Dokonce pán ob ulici měl tři, ale potkávali jsme i další, myslím, že jsem o nic četla, že jsou to jedni z nejmírnějších teriérů. Pamatuji si to proto, že táta je taky nadšenec do psů a na procházky jsme chodili, jak jiní s průvodcem, tak mi s atlasem psů a vyzpovídali jsme každého ochotného majitele.

Jj, já jako teenagerka jsem zastavila paní se psem, který se mi moc líbil a ptala se, co je to za plemeno. A paní hrdě: "Je ti irrrský terrriérrr!" Paní ráčkovala a nevím, jak to do psaného slova napsat, ale byla to sranda!

21.7.2016 06:49

"V seriálu My z konce světa měli dva"
Orionka, díky, už dva dny si marně lámu hlavu, jak se ten seriál jmenoval

A na bernardýna Bohouše z filmu Bohouš (Sovák+Menšík) jste zapomněli...

22.7.2016 16:59
ropopi-an

XXX.XXX.131.181

Namátkou -
NO z filmu Fany
...

Když jsme u Německých ovčáků... Pamatujete si také na Australský seriál kde hrál NO Kelly ? Už si nevzpomenu jak se jmenoval...asi "Kelly".

22.7.2016 17:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ropopi-an napsal(a):
Když jsme u Německých ovčáků... Pamatujete si také na Australský seriál kde hrál NO Kelly ? Už si nevzpomenu jak se jmenoval...asi "Kelly".

Já nepamatuji (nevím, jestli jsem tak mladá nebo stará se sklerozou) - o čem seriál byl?

22.7.2016 17:32

ropopi-an napsal(a):

No taky myslím, že "Kelly" a nebo "Policejní pes Kelly".

22.7.2016 17:47
awake

XXX.XXX.115.226

Ještě jsem si vzpomněla na Tequila a Bonetti

22.7.2016 18:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já si taky ještě vzpomněla na film Turner a Hutch (bordeaux doga).

22.7.2016 18:16
balisek

XXX.XXX.131.211

Zapomněli jsme na severské psi:

- na mnohokrát zfilmovaného slavného Bílého tesáka (malamut?) od Jacka Londona
- na hluchého huskyho Diefenbakera z kanadského kriminálního seriálu Směr jih
- na smečku tažných psů v srdceryvném dojáku Osm statečných
- na huskye Démona, Nanu, Scoopera, Yodela, Sniffa, Macka a Duchess v komedii Sněžní psi.

22.7.2016 19:48

ropopi-an napsal(a):

Vůbec si nepamatuji, že bych něco takového viděla...

22.7.2016 19:49

balisek napsal(a):
Zapomněli jsme na severské psi:

- na mnohokrát zfilmovaného slavného Bílého tesáka (malamut?) od Jacka Londona
- na hluchého huskyho Diefenbakera z kanadského kriminálního seriálu Směr jih
- na smečku tažných psů v srdceryvném dojáku Osm statečných
- na huskye Démona, Nanu, Scoopera, Yodela, Sniffa, Macka a Duchess v komedii Sněžní psi.

A malamut v Doktorce Quinnové...

22.7.2016 19:57

Vůbec si nepamatuji, že bych něco takového viděla...

No teď jsem to hledala na internetu a vysílal se 1991-1992...takže on už to nějaký ten pátek bude ...

22.7.2016 19:59
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No teď jsem to hledala na internetu a vysílal se 1991-1992...takže on už to nějaký ten pátek bude ...

A jak přesně se to teda jmenovalo? Byla to kriminálka?
Vůbec si to nevybavuji.

22.7.2016 20:06
koně

XXX.XXX.205.252

A co Jake a Tlusťoch ? Buldoci jsou naprosto úžasní.

22.7.2016 20:10

Já už ale těch "pátků" mám mnohem víc... asi jsem ten seriál nějak nezaregistrovala, děti byly v té době malé a já jsem měla jiné starosti a priority.

Anakon

22.7.2016 20:15
Anakon

XXX.XXX.229.48

Ano, buldoka mám a "jéé, to je ten z Jaka a Tlusťocha, že jo?" slyším každý den.. :D

(ale myslím, že na popularitě jim to nepřidalo, moc jich tedy nepotkáváme..).

22.7.2016 20:18

Fiona.Praha napsal(a):
A jak přesně se to teda jmenovalo? Byla to kriminálka?
Vůbec si to nevybavuji.

No z toho co si vybavuju, tak spíš takový seriál pro děti a mládež...uvádějí, že se to jmenovalo "Kelly"...a mám pocit, že tam šlo o to, aby se policejní pes, který měl úraz při výkonu služby, mohl zase do služby vrátit...byly to krátké epizody, ale přesně už si nevybavuju...už je to fakt dlouho...

22.7.2016 20:20

Já už ale těch "pátků" mám mnohem víc... asi jsem ten seriál nějak nezaregistrovala, děti byly v té době malé a já jsem měla jiné starosti a priority.

No já tehdy akorát koupila ovčandu, v telce toho moc nedávali, tak jsem asi spíš sledovala proto, že jsem měla "stejné" plemeno

22.7.2016 20:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No z toho co si vybavuju, tak spíš takový seriál pro děti a mládež...uvádějí, že se to jmenovalo "Kelly"...a mám pocit, že tam šlo o to, aby se policejní pes, který měl úraz při výkonu služby, mohl zase do služby vrátit...byly to krátké epizody, ale přesně už si nevybavuju...už je to fakt dlouho...

Tak to jsem si jistá, že jsem neviděla.

22.7.2016 20:31

No já tehdy akorát koupila ovčandu, v telce toho moc nedávali, tak jsem asi spíš sledovala proto, že jsem měla "stejné" plemeno

22.7.2016 20:45

NO ve filmu Drsná planina...

22.7.2016 21:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

noemi napsal(a):

Vím zrovna o ročním bosíkovi, který sedí v útulku, protože ho páníci nezvládli (on pes potřebuje vychovat a vycvičit, to je šok, co? :) Takže možné je všechno...taky to mohl být povedený mix. Kdoví.

Jinak mě před asi 8 lety dostal veterinář, který si k nám přijel pro beránka a viděl naší briardku, tím, že má doma taky briarda (přesněji dva) a to proto, že je chovatel (!) přinesl jako 8 týdenní na utracení, protože jim chyběly zdvojené paspárky! Do teď nechápu, jak toho byl schopný...

22.7.2016 21:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pak pes zmizel...

Chudák pes. Nepochopím, že když se jim ještě nabídnete, že to s nimi nehne.. ?!?

23.7.2016 08:29
ropopi-an

XXX.XXX.131.83

Fiona.Praha napsal(a):
Já nepamatuji (nevím, jestli jsem tak mladá nebo stará se sklerozou) - o čem seriál byl?

No to je právě ono... sama si na něj pamatuji jen matně.Ale myslím, že Kelly pomáhal dopadnout pytláky v nějakém parku.... doprovázel mladou dívku a pokud nejsem úplně vedle, byla tam i opice Judy.

23.7.2016 08:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

ropopi-an napsal(a):
No to je právě ono... sama si na něj pamatuji jen matně.Ale myslím, že Kelly pomáhal dopadnout pytláky v nějakém parku.... doprovázel mladou dívku a pokud nejsem úplně vedle, byla tam i opice Judy.

Opici Judy si pamatuji dobře, ale to je fakt ze stejného seriálu?

23.7.2016 08:37

ropopi-an napsal(a):

Opice Juddy a lev Clarence byli v seriálu, který se vysílal před cca 40 - 42 lety... Nevím už jak se jmenoval...

23.7.2016 08:38

Opice Juddy a lev Clarence byli v seriálu, který se vysílal před cca 40 - 42 lety... Nevím už jak se jmenoval...

Vzpomněla jsem si - seriál se jmenoval Daktari.

23.7.2016 08:55
ropopi-an

XXX.XXX.131.83

23.7.2016 09:11
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Vzpomněla jsem si - seriál se jmenoval Daktari.

Ano ano, jasně Daktari - pamatuji, jen myslím, že to bylo tak před 35 lety...? Ale to je fuk.

23.7.2016 09:15

fikovnice napsal(a):
Ano ano, jasně Daktari - pamatuji, jen myslím, že to bylo tak před 35 lety...? Ale to je fuk.

No nevím, natočen byl 1966, ale z toho lze těžko usoudit, kdy byl vysílán u nás. Vycházím z toho, kolik let mi bylo, když ho dávali, a tak to bude fakt těch 40 let...

23.7.2016 09:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

No nevím, natočen byl 1966, ale z toho lze těžko usoudit, kdy byl vysílán u nás. Vycházím z toho, kolik let mi bylo, když ho dávali, a tak to bude fakt těch 40 let...

Já právě taky z věku - kdy si to tak nějak matně pamatuji - tipla bych si rok vysílání plus mínus 78 - 80, ale to je fakt fuk, rok sem rok tam, navíc to třeba reprízovali.

23.7.2016 09:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Ze zajímavosti jsem teď prolítla diskuzi na CSFD, ale všichni jen nostalgicky vzpomínají, rok uvedení v TV nezmíněn.

26.7.2016 12:25
whasabi

XXX.XXX.126.91

A když už jsme u australských seriálů, co Dusty. Pamatuji z dětství, pro nás tehdy kříženec, v seriálu nazýván myslím křížencem dinga. Dnes bych v něm dešifrovala kelpii, u nás v té době naprosto neznáme plemeno.

Neregistrovaný uživatel

26.7.2016 12:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Me je 30 a Daktari jsem sledovala. Takze ho pak museli nekdy 92-96 vysilat znova.

26.7.2016 16:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

V seriálu Daktari byla opice Juddy a skoro slepý lev Clarence, ale že by tam byl pes - si nevybavuji.

A taky byl seriál s lvicí Elzou, nepamatuji si, jak se jmenoval. Nebo byla Elza s Juddy a Clarencem?

26.7.2016 18:17

Fiona.Praha napsal(a):
V seriálu Daktari byla opice Juddy a skoro slepý lev Clarence, ale že by tam byl pes - si nevybavuji.

A taky byl seriál s lvicí Elzou, nepamatuji si, jak se jmenoval. Nebo byla Elza s Juddy a Clarencem?

Elza nebyl seriál...je to film "Volání divočiny"

26.7.2016 18:18
Kukulin

XXX.XXX.114.2

Arni napsal(a):
Beauceron, tak tohle jsem dohledal na netu. To by měl být Sorbon.

Proč ne? Je to původem francouzské plemeno a Francouzi jsou poměrně silní patrioti.

26.7.2016 21:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No to si právě nepamatuji - teda teď už si vybavuji

Znala jsem NO, která se jmenovala Elza (nebo Elsa, nevím) podle této lvice.

26.7.2016 22:26
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Krásný australský film s kelpii - Red Dog smajlík

29.7.2016 07:41

Daktari si taky pamatuji, takže to určitě bude míň jak 30 let co to dávali.

Ještě tu nikdo nezmínil Kde roste červené kapradí, právě jsem se dodívala a řadím "redbone coonhound" na seznam oblíbených plemen.

30.7.2016 14:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Český seriál Hop nebo trop a borderák Tarzan.

30.7.2016 14:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Colombo - baset jménem Pes

31.7.2016 11:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

...a také krásná knížka, četla jsem ji vícekrát a vždy u ní bulela...

31.7.2016 11:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
...a také krásná knížka, četla jsem ji vícekrát a vždy u ní bulela...

I když knížka se možná jmenuje "Příběh lvice Elsy"...?

31.7.2016 11:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Ve pokračování Hop nebo trop byla bernardýnka Madla a porodila tam 6 krásných "Bohoušů"

31.7.2016 18:16

Ještě mě napadl seriál Ranč u zelené sedmy, tam měli Dárečka, myslím, že borderka, ale prezentován byl jako "pes vořech".

31.7.2016 19:01

Volání divočiny je i seriál (1974 a také o Adamsonové a Else), i film 1966, Divočina patří lvům (1972 to samé), Strážce lvů...všude Elsa.
Volání a vůbec všecko jsou původně knihy ;-)

A. Fík a Škubánek a Fido - nej smajlík

31.7.2016 19:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Volání divočiny je i seriál (1974 a také o Adamsonové a Else), i film 1966, Divočina patří lvům (1972 to samé), Strážce lvů...všude Elsa.

Když Fido, tak i Tip a Ťap, ne?
Jen jsou blbě identifikovatelné plemeno

31.7.2016 19:08

Tak seriál jsem neviděla a ani ty ostatní filmy se mi nevybavují...mám nějaké mezery v televizním vzdělání..bo co

31.7.2016 19:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tak seriál jsem neviděla a ani ty ostatní filmy se mi nevybavují...mám nějaké mezery v televizním vzdělání..bo co

Neviděla? Večerníčky?
Maxipes Fík, Káťa a Škubánek, Tip a Ťap?

Další večerníček byl - Štaflík a Špagetka.

31.7.2016 19:52

Fiona.Praha napsal(a):

Fido je jasný pitbull smajlík (po vzoru Red Bull přece)
A tak Tip a Ťap jsou mláďata od pitbulla.

31.7.2016 20:02

Fiona.Praha napsal(a):
Neviděla? Večerníčky?
Maxipes Fík, Káťa a Škubánek, Tip a Ťap?

Další večerníček byl - Štaflík a Špagetka.

No ty samozřejmě jóó...já myslela ty ostatní s lvicí Elzou...

31.7.2016 20:05

Jo ohledně těch kreslených si vzpomnám na asi polský seriál, nevím přesně jestli si vybavuji název napadá mě "Rexík" a pak můj oblíbený i když ne se psem byl "Dorotka a papoušek" nebo jak se to jmenovalo...

31.7.2016 20:11

Když už berete i kreslené, tak Pes Filipes, řekla bych coonhound, jestli si ho správně vybavuji... Pak taky Lady a Tramp...

31.7.2016 20:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Jo ohledně těch kreslených si vzpomnám na asi polský seriál, nevím přesně jestli si vybavuji název napadá mě "Rexík" a pak můj oblíbený i když ne se psem byl "Dorotka a papoušek" nebo jak se to jmenovalo...

Dorotka, co milovala Božského Káju? Ta ale neměla psa

31.7.2016 20:44
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tak jsem vám v pátek po x letech viděla v Praze večer na náplavce dalmatina. Moc hezká fenka to byla.

31.7.2016 21:32

Fiona.Praha napsal(a):
Dorotka, co milovala Božského Káju? Ta ale neměla psa

No vždyť píšu, že to nebylo o psu, ale bylo to prostě supééér

31.7.2016 21:35

lavacca napsal(a):
Tak jsem vám v pátek po x letech viděla v Praze večer na náplavce dalmatina. Moc hezká fenka to byla.

Tak já dalmatina viděla už před drahně lety, bydlel u mamky na sídlišti...moc se mi tehdy líbil, protože to nebyl ten typ co má sem tam tečku, ale měl jich moc, moc, moc, moc a navíc z mého lajckého pohledu, velmi pěkně stavěný pes, prostě fešák, ale teď za poslední dobu si nepamatuju, že bych nějakého viděla...

31.7.2016 22:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Fiona.Praha napsal(a):

Fííííha, tuná někdo odhalil jméno mého kocoura!

31.7.2016 22:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Fííííha, tuná někdo odhalil jméno mého kocoura!

Tuším, že význam je také "věřím", "důvěřuji" (z lat.).

31.7.2016 22:37
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tak já dalmatina viděla už před drahně lety, bydlel u mamky na sídlišti...moc se mi tehdy líbil, protože to nebyl ten typ co má sem tam tečku, ale měl jich moc, moc, moc, moc a navíc z mého lajckého pohledu, velmi pěkně stavěný pes, prostě fešák, ale teď za poslední dobu si nepamatuju, že bych nějakého viděla...

Taky jsem takového znala, ale to bylo moje dětství a to už je fakt hooodně dávno...

31.7.2016 22:57
awake

XXX.XXX.115.226

Tak křížence Fidu máme v rodině . Naši sousedi měli ještě loni Dalmatina Lorda, ale moc hezký nebyl . Moje kamarádka měla před lety taky jednoho. Ben se jmenoval. Prima pes to byl.

31.7.2016 23:21
fikovnice

XXX.XXX.30.49

awake napsal(a):
Tak křížence Fidu máme v rodině . Naši sousedi měli ještě loni Dalmatina Lorda, ale moc hezký nebyl . Moje kamarádka měla před lety taky jednoho. Ben se jmenoval. Prima pes to byl.

Takže máme jmenovce ve vaší rodině?

1.8.2016 07:48
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

lavacca napsal(a):

Super,.ja tady o nich mluvila a asi týden možná míň na to jsem spatřila tuto krasavici. asi po druhé v životě jsem viděla dalmatina.

1.8.2016 09:00
horal

XXX.XXX.58.226

Jsem na tom stejně. Horský Pyrenejský psi sice byly k dostání (osmdesátá léta), ale stály tolik jako ojeté auto. Proto také náhrada, slovenský čuvač. Je sice o něco menší a hlavně fenky, ale v kráse a povaze se shodnou. V té době jsem navíc pracoval jako bača a měl jsem na starosti 600 bahnic (v létě s jehňaty i 1500) takže radost spojená s užitkem. Fenka jménem Bella (jak jinak) se dožila 17 let a když umřela brečela za ni celá rodina jakoby umřel člen rodiny. Byla velice ostrá, ale koho jsem si na dvůr nebo zahradu přivedl brala jako člena rodiny. Na tu nedala dopustit, chránila by ji třeba i za cenu vlastního života. Tak ostrá byla proto že když byla půlroční štěně, chlápek co se považoval za znalce psů ji začal s řevem honit po dvoře. Od té doby neměla ráda cizí lidi.

1.8.2016 10:42
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Teď jsem si vzpomněla na film Já legenda, kde hraje i německý ovčák Sam

1.8.2016 12:07
amiš

XXX.XXX.11.82

horal napsal(a):
Jsem na tom stejně. Horský Pyrenejský psi sice byly k dostání (osmdesátá léta), ale stály tolik jako ojeté auto. Proto také náhrada, slovenský čuvač. Je sice o něco menší a hlavně fenky, ale v kráse a povaze se shodnou. V té době jsem navíc pracoval jako bača a měl jsem na starosti 600 bahnic (v létě s jehňaty i 1500) takže radost spojená s užitkem. Fenka jménem Bella (jak jinak) se dožila 17 let a když umřela brečela za ni celá rodina jakoby umřel člen rodiny. Byla velice ostrá, ale koho jsem si na dvůr nebo zahradu přivedl brala jako člena rodiny. Na tu nedala dopustit, chránila by ji třeba i za cenu vlastního života. Tak ostrá byla proto že když byla půlroční štěně, chlápek co se považoval za znalce psů ji začal s řevem honit po dvoře. Od té doby neměla ráda cizí lidi.

Měli jsme čuvače a přesně jak říkáte, koho pán přivedl, ten byl tolerován. Zlatý pes. Hlídal sám od sebe. Bohužel, v sedmi letech odešel na tak nepravděpodobný defekt (nevím, zda se dá říct nemoc), že ho většina veterinářů ani neznala. Byl to PAN PES:
Dalmatina měla maminka mého kamaráda. Moc fajn pes.

Přidejte reakci

Přidat smajlík