Změna granulí-nekvalitní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2016 09:51
verí1997

XXX.XXX.126.178

Dobrý den, jedu si pro štěně ale je krmeno nekvalitními granulemi ze supermarketu, měla bych ji stejně pozvolna zvykat na kvalitní nebo v tomhle případě mám začít dávat kvalitní hned? Nechce se mi ji pak třeba týden nebo dva krmit těma nekvalitníma.
Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2016 10:08

No hned bych nedávala, změna prostředí, ještě změna krmení, byl by to velký záhul pro organismus. Dejte to co je zvyklá a přimíchejte kvalitní, tak půl na půl a takhle bych jí krmila asi týden, dva než bych dala samotné kvalitní.

22.7.2016 10:26
verí1997

XXX.XXX.126.178

Děkuji, udělám to tak jak radíte, já sem si to myslela že by to chtělo pozvolna ale když se jednalo o nekvalitní tak sem si nebyla jistá, alespoň mám teď v jedné věci jistotu. Jedu si pro něj dneska a bude mu necelých 6-týdnů, myslela sem že bych odběr natáhla alespoň o týden, protože mi je jasné že je blbost takhle brzo odebírat štěně, bohužel se mi to nepodařilo, rodina od které si ji budu brát odjíždí o víkendu na dovolenou a když pro ní nepřijedu tak půjde do útulku.

22.7.2016 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

verí1997 napsal(a):
Děkuji, udělám to tak jak radíte, já sem si to myslela že by to chtělo pozvolna ale když se jednalo o nekvalitní tak sem si nebyla jistá, alespoň mám teď v jedné věci jistotu. Jedu si pro něj dneska a bude mu necelých 6-týdnů, myslela sem že bych odběr natáhla alespoň o týden, protože mi je jasné že je blbost takhle brzo odebírat štěně, bohužel se mi to nepodařilo, rodina od které si ji budu brát odjíždí o víkendu na dovolenou a když pro ní nepřijedu tak půjde do útulku.

No, tak to bude opravdu kvalitní chov

22.7.2016 11:02
verí1997

XXX.XXX.126.178

Ona je kříženec a bylo to neplánované, kdyby šlo o nějaký cílený chov tak jim to na rovinu odřeknu abych je v tom nepodporovala, ale takhle bych ji nechtěla víc stresovat než už stresovaná bude, prostě se jí chtějí co nejdřív zbavit co sem tak v inzercích koukala tak tyhle křížence často udávají už v 6-týdnech aby se jich co nejdřív zbavili což mi přijde hrozné. Pravděpodobně kdyby nejeli na dovolenou tak by se mi odběr podařil trochu natáhnout pán se zdál alespoň trochu ochotný. Osobně mám zkušenosti jen s odchovem koťat a i ty sme nechali o dva týdny déle u mámy než bylo nutné aby s ní byli co nejdéle a nešly od ní moc brzo proto sem z téhle situace témeř na prášky

22.7.2016 11:06
Markéta80

XXX.XXX.176.2

verí1997 napsal(a):
Ona je kříženec a bylo to neplánované, kdyby šlo o nějaký cílený chov tak jim to na rovinu odřeknu abych je v tom nepodporovala, ale takhle bych ji nechtěla víc stresovat než už stresovaná bude, prostě se jí chtějí co nejdřív zbavit co sem tak v inzercích koukala tak tyhle křížence často udávají už v 6-týdnech aby se jich co nejdřív zbavili což mi přijde hrozné. Pravděpodobně kdyby nejeli na dovolenou tak by se mi odběr podařil trochu natáhnout pán se zdál alespoň trochu ochotný. Osobně mám zkušenosti jen s odchovem koťat a i ty sme nechali o dva týdny déle u mámy než bylo nutné aby s ní byli co nejdéle a nešly od ní moc brzo proto sem z téhle situace témeř na prášky

To je šílený takhle brzo od mámy ,2 týdny má být ještě s mámou

22.7.2016 11:13

Markéta80 napsal(a):
To je šílený takhle brzo od mámy ,2 týdny má být ještě s mámou

Tak malé štěňátko bych krmila masem, vajíčky, tvarohem...atd.
A nějaké štěněcí granulky na jedno krmení. Asi byste měli krmit 5x
denně. Je to aspoň větší plemeno ( a), tak že má štěně aspoň nějakou váhu? Pro vás to bude mnohem víc práce, než se štěnětem o 2-3 týdny starším. Ale chápu, že nechcete dopustit jeho zašantročení bůhví kam.

22.7.2016 11:13

verí1997 napsal(a):

Není to dobře ale není to žádná strašlivá tragedie, dříve se běžně odebírala štěnata v šesti týdnech. měli jsme jich takhle několik. u vás dostane kvalitní péči a bude z ní normální zdravý pes.

22.7.2016 11:20
verí1997

XXX.XXX.126.178

Děkuji za rady, no je to kříženec labradora se středním pudlem takže bude trochu větší, takže bych jí měla zatím vyvařovat? Tak myslím že si v práci vezmu volno aspoň na tři týdny místo dvou abych s ní mohla být co nejvíc.

22.7.2016 11:42

Vlastně by se měla krmit tak, jako štěňata poslední 2 týdny u chovatele. Oni zkušenější chovatelé poradí.
Já bych krmila 5x, a ty granule max.2x - možná vlhčené, mezi tím maso syrové i vařené, s vajíčkem, vařenými oves. vločkami, mrkví...tvaroh s vajíčkem...masovou konzervu ( ale kvalitní mi přijdou dost drahé, to snad je lepší rovnou maso ) Ale kolik lidí, tolik názorů.
A když s ní budete doma, zvykejte ji po chvilkách na samotu, ale to už je jiná...a je tu o tom napsáno hodně.

22.7.2016 11:55
verí1997

XXX.XXX.126.178

Mockrát děkuji, ještě bych se chtěla zeptat jak dlouho maso vařit a jestli můžu dávat všechny druhy nebo se některému vyvarovat.

22.7.2016 12:19

verí1997 napsal(a):
Děkuji za rady, no je to kříženec labradora se středním pudlem takže bude trochu větší, takže bych jí měla zatím vyvařovat? Tak myslím že si v práci vezmu volno aspoň na tři týdny místo dvou abych s ní mohla být co nejvíc.

No já bych asi nevyvařovala, spíš bych ty granule namáčela do vývaru aby to nebylo tvrdé, můžete k tomu přidat i nakrájené maso, tvaroh, vajíčko, nastruhanou mrkev, ale zpočátku velmi opatrně nebo se vám pos....Já maso alespoň trošku převařuji, a zpočátku bych se vyhýbala vnitřnostem, bývá po noich průjem.Kříženec labradora s pudlem může být docela dobrá kombinace smajlík jinak neváím jakými granulemi chcete krmit nadále, ale mám dobré zkušenosti s brit care právě u labíšů smajlík

22.7.2016 12:50
verí1997

XXX.XXX.126.178

Uvidím jak bude reagovat, a opatrně budu zkoušet co jí zatím bude víc vyhovovat, granule bych jí chtěla dávat jak píšete ty Brit, četla sem na ně dost pozitivních recenzí, no uvidíme.
Díky radám které mi tu všichni dali sem se už trochu uklidnila a věřím že to s fenkou spolu zvládneme :).

22.7.2016 13:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

Nechala bych jí min.2-3 dny ještě ty granule, na které bude zvyklá a k tomu už jí dala vařené maso, postupně přejít na syrové maso a po týdnu dát i nové granule, ať ten přechod je pozvolný. Sem tam přidat vajíčko, tvaroh či jogurt, ovoce, zeleninu, apod.

Doporučuji projít : http://manwe.eu/index.php/uvod (rubrika vpravo) a kombinovat. My u štěňat dáváme 2-4 dávky masa (záleží na věku štěněte) a 1 krmení dostává granule, aby na ně bylo zvyklé i nadále. Žádné zažívací problémy, apod. nebyly.

10.8.2016 15:12
verí1997

XXX.XXX.126.178

Ještě jednou tu všem děkuji za rady, s Maggie jsme to všechno zvládly včera nám byli dva měsíce, nakonec ten přechod granulí nebyl až tak náročný, těmi nekvalitními granulemi krmili jen jejich dvě dospělé fenky, k tomu mámu štěňat krmili Calibrou už v době březosti a po porodu a i nakonec prcky, což sem ze z právy nepoznala. Tudíž start do života až tak strašný nebyl. Granule mi jí, k tomu jí k obědu vařím maso a něco k němu, teď postupně najíždím na BARF, velice mě to oslovilo, máte s tím tady někdo zkušenost? Děkuji za případné odpovědi :).

10.8.2016 15:24

verí1997 napsal(a):
Ještě jednou tu všem děkuji za rady, s Maggie jsme to všechno zvládly včera nám byli dva měsíce, nakonec ten přechod granulí nebyl až tak náročný, těmi nekvalitními granulemi krmili jen jejich dvě dospělé fenky, k tomu mámu štěňat krmili Calibrou už v době březosti a po porodu a i nakonec prcky, což sem ze z právy nepoznala. Tudíž start do života až tak strašný nebyl. Granule mi jí, k tomu jí k obědu vařím maso a něco k němu, teď postupně najíždím na BARF, velice mě to oslovilo, máte s tím tady někdo zkušenost? Děkuji za případné odpovědi :).

Já kombinuji - granulové vs. barfácké dny + pamlskování od rána do večera taky ve stylu barfu. Pro ty, co často nestíhají, super a pes tráví perfektně.

10.8.2016 19:49
Lexaurin

XXX.XXX.138.73

To bude přece labradudlik .

10.8.2016 19:55
Lexaurin

XXX.XXX.138.73

Nemate fotku?

10.8.2016 21:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

verí1997 napsal(a):

Tak to je fajn zpráva. :)

Akorát máme taky štěndo - akorát teda už bude mít o víkendu 16 týdnů. :) Krmíme kombinovaně - přes den má syrové maso s přílohou (kterou velmi rád vyhazuje okolo misky. :D ), občas mezi to vařené maso a k večeři dostává granule. Mezitím při cvičení pamlsky + miluje ovoce - teď ujíždí na švestkách a meruňkách. :) Předtím zas holdoval černému rybízu a muchovníku dokud byl. :) Tak to dostává jako svačinu mezi masitými jídly.

Jinak dospělé psy máme více méně na "barfu" s tím, že občas mají granule, aby byli zvyklí, že i ty se jedí, kdyby něco. :)

Kombinace se nebojte, chce se to řídit kondicí pejska - všechna štěnda nám zatím rostla na štěněcích granulích + k tomu několikrát denně maso - syrové i vařené s přílohou a - ťuk ťuk - zatím všichni vyrostli ve zdravé hafany.

Jediné čemu bych se vyhla je kombinace granulí + masa do jedné dávky. Nebo max. toho vařeného. Přece jen syrové maso a granule se tráví jinou dobu, tak ať je to v pohodě.

10.8.2016 22:20
verí1997

XXX.XXX.126.178

Já teď dokrmuji granule, tak ty dostává večer, jakmile dokrmím tak přejdeme kompletně na barf a uvidím, zatím reaguje dobře. Krmila sem jí vařeným masem a poslední týden přidala i kuřecí srdce, ale protože sem jí koupila krky a vím že nemůže vařené kosti tak sem jí to právě dala syrové a přijala to dobře, nevadí ji ani syrová zelenina takže to je v pohodě. Pamlsky plánuji dělat také v tom stylu, především sušené maso. Kvůli malé aby mi na ní kocour nežárlil tak oběd taky dostává v podobě barfu, u něj si ale nedovolím na to přejít celkově protože se dožaduje mít pořád pár granulí v misce, běda aby byla prázdná
Na fotce je když sem si pro ní jela, aktuální fotky mám v mobilu tak dodám později

10.8.2016 22:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

verí1997 napsal(a):
Já teď dokrmuji granule, tak ty dostává večer, jakmile dokrmím tak přejdeme kompletně na barf a uvidím, zatím reaguje dobře. Krmila sem jí vařeným masem a poslední týden přidala i kuřecí srdce, ale protože sem jí koupila krky a vím že nemůže vařené kosti tak sem jí to právě dala syrové a přijala to dobře, nevadí ji ani syrová zelenina takže to je v pohodě. Pamlsky plánuji dělat také v tom stylu, především sušené maso. Kvůli malé aby mi na ní kocour nežárlil tak oběd taky dostává v podobě barfu, u něj si ale nedovolím na to přejít celkově protože se dožaduje mít pořád pár granulí v misce, běda aby byla prázdná
Na fotce je když sem si pro ní jela, aktuální fotky mám v mobilu tak dodám později

To je slaďoušek!

Možná bych jí sem tam ty granule dala, aby kdyby náhodou byl nějaký problém (např. musela mít v budoucnu dietu kvůli zdraví) nebo jste jeli na dovču, apod aby dlabala i ty. ;) Klidně formou pamlsků.

Ano, taky jedu nejvíc sušené maso, sem tam nějaké masové tyčinky, apod. + u větších psů dávám i granule - jiné značky než mají běžně, mají hodně rádi rybí a kachnu, tak jim střídám ty kvalitní masové s těmito masy.

11.8.2016 08:39

verí1997 napsal(a):
Uvidím jak bude reagovat, a opatrně budu zkoušet co jí zatím bude víc vyhovovat, granule bych jí chtěla dávat jak píšete ty Brit, četla sem na ně dost pozitivních recenzí, no uvidíme.
Díky radám které mi tu všichni dali sem se už trochu uklidnila a věřím že to s fenkou spolu zvládneme :).

Veri, máte moc krásného štěníka, moje fena byla taky od mala do roka a půl na granulích(Orijen-vyrostla na nich) no a pak, ze dne na den, jsem přešla na maso a není problém. Na mase je už 3,5 roku a neměnila bych. Fena neví, co je průjem, kadí 1x max 2x za 24 hod. malé pevně tvarované bobky. Práškama jsme neodčervovali už 3 roky, nebylo třeba, koprologie zatím vždy OK. Je ale třeba si něco o tom načíst, BARF není jen maso s mrkví a rýže, stránky Manwe, znám snad nazpaměť, do knihy od p. Novosádové-BARF krmení psa přirozenou stravou, nakukuju často, z Manwe shopu si pravidelně objednávám doplňky. S tím tvarohem opatrně, ne často( vysoký obsah P, oproti Ca. Přece jen v krmení masem, je dost nepoměr Ca:P, vyrovnávám balancerem i když má fena v každé krmné dávce kosti. Rostoucí štěně, bude jinak vtřebávat Ca, než pes dospělý nebo starý. V době přezubování a růstu má taky jiné nároky. Můžete se podívat i na stránky Mvdr. Štourače-bonoda nebo na bonoda poradna, tam můžete zadat i svůj dotaz, na bonoda, si vlevo klikněte na média, pod tím-rozhovory v rozhlase a můžete si vybrat téma pro poslech, které vás bude zajímat. O výživě je tam toho docela dost povídání. Tak, ať vám prcek hezky roste, je slaďoučký.

11.8.2016 12:00
verí1997

XXX.XXX.126.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Veri, máte moc krásného štěníka, moje fena byla taky od mala do roka a půl na granulích(Orijen-vyrostla na nich) no a pak, ze dne na den, jsem přešla na maso a není problém. Na mase je už 3,5 roku a neměnila bych. Fena neví, co je průjem, kadí 1x max 2x za 24 hod. malé pevně tvarované bobky. Práškama jsme neodčervovali už 3 roky, nebylo třeba, koprologie zatím vždy OK. Je ale třeba si něco o tom načíst, BARF není jen maso s mrkví a rýže, stránky Manwe, znám snad nazpaměť, do knihy od p. Novosádové-BARF krmení psa přirozenou stravou, nakukuju často, z Manwe shopu si pravidelně objednávám doplňky. S tím tvarohem opatrně, ne často( vysoký obsah P, oproti Ca. Přece jen v krmení masem, je dost nepoměr Ca:P, vyrovnávám balancerem i když má fena v každé krmné dávce kosti. Rostoucí štěně, bude jinak vtřebávat Ca, než pes dospělý nebo starý. V době přezubování a růstu má taky jiné nároky. Můžete se podívat i na stránky Mvdr. Štourače-bonoda nebo na bonoda poradna, tam můžete zadat i svůj dotaz, na bonoda, si vlevo klikněte na média, pod tím-rozhovory v rozhlase a můžete si vybrat téma pro poslech, které vás bude zajímat. O výživě je tam toho docela dost povídání. Tak, ať vám prcek hezky roste, je slaďoučký.

Děkuji, stránky Manwe byli první na které jsem narazila když jsem si o BARFu chtěla něco přečíst a naprosto mě ohromili, díky tomu se moje uvažování o tom že bych tak krmila změnilo v rozhodnutí. V jejich eshopu se nakoupit doplňky a i knížky, abych o tom co nejvíce věděla abych malé spíš neublížila. Vím už nějakou dobu o BARFu, vždy sem o něm něco slyšela. Ale nikdy by mě nenapadlo že tak začnu krmit taky, protože jen představa že bych jí měla dát sežrat něco syroveho je mi proti srsti, byla jsem zastáncem granulí, že je v nich všechno co potřebují ale teprve teď co mám malou, jakožto mého prvního psa tak furt koukám po tom co by pro ní bylo to nejlepší a granule to rozhodně nejsou. Tak tvaroh už budu dávat jen občas, ale do toho třetího měsíce bych jí chtěla dávat mléčné první jídlo. Čím by jste tvaroh nahradila, nebo mám už mléčné jídlo vyřadit úplně a dávat jen občas místo každý den? Děkuji.

11.8.2016 12:15
Rony Whitestar

XXX.XXX.219.10

Nádherné štěně. Je slaďoučká.

11.8.2016 12:47

verí1997 napsal(a):
Děkuji, stránky Manwe byli první na které jsem narazila když jsem si o BARFu chtěla něco přečíst a naprosto mě ohromili, díky tomu se moje uvažování o tom že bych tak krmila změnilo v rozhodnutí. V jejich eshopu se nakoupit doplňky a i knížky, abych o tom co nejvíce věděla abych malé spíš neublížila. Vím už nějakou dobu o BARFu, vždy sem o něm něco slyšela. Ale nikdy by mě nenapadlo že tak začnu krmit taky, protože jen představa že bych jí měla dát sežrat něco syroveho je mi proti srsti, byla jsem zastáncem granulí, že je v nich všechno co potřebují ale teprve teď co mám malou, jakožto mého prvního psa tak furt koukám po tom co by pro ní bylo to nejlepší a granule to rozhodně nejsou. Tak tvaroh už budu dávat jen občas, ale do toho třetího měsíce bych jí chtěla dávat mléčné první jídlo. Čím by jste tvaroh nahradila, nebo mám už mléčné jídlo vyřadit úplně a dávat jen občas místo každý den? Děkuji.

Tvaroh dát můžete, ne každý den, místo toho jí dejte čerstvý sýr cottage, jsou to takové hrudky, kousek mozzarely, co nejmíň slaný žervé sýr(obsah soli si přečtete na obalu), kvalitní bílý jogurt, takhle to střídejte. Zprvu menší množství, aby neprůjmovala. Nemusí mít denně mléčné jídlo. Taveňáky a slané sýry, nedávejte vůbec. Vápník, může přijímat z jiných potravin. Pro tak malého prcka, bych se trochu bála krmit syrové krmné maso, dávejte maso pro lidskou spotřebu+vnitřnosti. Můžete ze začátku raději chvíli 2-3 min. povařit, nechat zatáhnout.

11.8.2016 13:32

verí1997 napsal(a):

My dáváme selský jogurt. Ten je sice tučnější, ale jednou dostal nějaký normální se 3% tuku a z něj měl měkčí bobek. Takže za nás poctivý zrající, žádné pseudojogurty.

11.8.2016 17:01
verí1997

XXX.XXX.126.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tvaroh dát můžete, ne každý den, místo toho jí dejte čerstvý sýr cottage, jsou to takové hrudky, kousek mozzarely, co nejmíň slaný žervé sýr(obsah soli si přečtete na obalu), kvalitní bílý jogurt, takhle to střídejte. Zprvu menší množství, aby neprůjmovala. Nemusí mít denně mléčné jídlo. Taveňáky a slané sýry, nedávejte vůbec. Vápník, může přijímat z jiných potravin. Pro tak malého prcka, bych se trochu bála krmit syrové krmné maso, dávejte maso pro lidskou spotřebu+vnitřnosti. Můžete ze začátku raději chvíli 2-3 min. povařit, nechat zatáhnout.

Teď momentálně dostává maso pro lidskou spotřebu, po krmném mase se zatím jen dívám, nejdříve chci o BARFu zjistit co nejvíc, abych jí právě neublížila, maso má přemražené, vnitřnosti ji dávám chvilku povařit k těm nemám takovou důvěru, a co jsem četla tak štěňata nemůžou hovězí ledviny, nevíte proč? Né že bych jí je potřebovala nutně dát ale zajímá mě to. A hovězí vemínko musí dostávat nebo ho můžu vynechat? To je asi jediná část masa kterou opravdu bych jí měla problém naservírovat

11.8.2016 18:50
CHs Kasami

XXX.XXX.174.95

Jestli můžu poradit, tak bych ti řekl že jestli chceš pro pejska to nejlepší tak si nastuduj něco o BARFu někdo s tím má problém je to pracnější než granule, navíc je to náročnější na skladovaní pokud nemáš male plemeno. V případě že nechce krmit BARFem, tak bych ti doporučil granule které jsou lisované za studena. Ja když rozkrmuju štěňata pro nové majitele a učím je i na granule tak používám tyto jsou opravdu kvalitní za přijatelnou cenu: Markus Mühle Black Angus Adult. Snad ti trochu pomůže můj příspěvek.

12.8.2016 22:06

verí1997 napsal(a):
Teď momentálně dostává maso pro lidskou spotřebu, po krmném mase se zatím jen dívám, nejdříve chci o BARFu zjistit co nejvíc, abych jí právě neublížila, maso má přemražené, vnitřnosti ji dávám chvilku povařit k těm nemám takovou důvěru, a co jsem četla tak štěňata nemůžou hovězí ledviny, nevíte proč? Né že bych jí je potřebovala nutně dát ale zajímá mě to. A hovězí vemínko musí dostávat nebo ho můžu vynechat? To je asi jediná část masa kterou opravdu bych jí měla problém naservírovat

Proč nemůžou štěňata h. ledviny, netuším. Ani jsem to neslyšela.Ale je fakt, že mojí feně taky ledviny hovězí ani vepř. nechutnají, tak jí je nedávám vůbec. Vemínko dostávat nemusí, ale třeba 2-3x za měsíc, dát můžete. Většině psům chutná. Má takový mléčný odér, nám lidem, ne zrovna příjemný. Pokud ho dáte, tak je kousek, je tučné a štěník by mohl mít průjem. Ohledně těch ledvin, by jste mohla napsat dotaz do bonoda poradny, taky by mě to zajímalo, ráda bych si přečetla názor pana doktora.

Přidejte reakci

Přidat smajlík