Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2016 08:40
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Dobrý den, prosím o radu. Dnes je to den, co máme doma 10 týdenní štěně Biiewer ttttteriérra.Od první noci jsem si dal pelíšek k posteli a měl jsem ruku spuštěnou, aby mě cítila.Pořád se ale snaží vyskočit na postel, což nechci, takže celou noc trávím tím, že jí říkám na místo a nesmíáš. Když na chvilku usne, tak jsem fakt rád. Jak ji prosím (nebo kdy) naučit aby spala sama, její místo bude v obyváku. Včera jsem to na půl hodiny vyzkoušel a strasšně plakala - byla to 3 noc. Děkuji za rady.

29.7.2016 08:47
scylla

XXX.XXX.150.32

Štěně chce být s vámi. Když nechcete, aby lezlo na postel, jděte si lehnout vy do obýváku na zem ke štěněti. Žádné místo a nesmíš, to je blbost zakazovat štěněti strach a stesk.

29.7.2016 08:54
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Se všemi štěňaty jsem několik nocí spal na zemi v místě, kde jsem chtěl aby bylo časem jejich místo. Štěně teskní to je normální! Zádnými zákazovými povely ničeho nedosáhnete, ono neví proč ani co po něm vlastně chcete!

29.7.2016 09:14
anonymx

XXX.XXX.27.66

Prostě první týden je náročnej hlavně pro nového majitele a moc se nevyspíte. Každopádně jí přestaňte říkat nesmíš apod. Večer jí pořádně venku unavte než si jdete lehnout a pokud usíná odneste jí na pelíšek. Jakmile se začne vrtět, prostě čapnout a jít vyvenčit a opět unavit hrou a zase. Eventuálně jí můžete dát něco na žužlání. Stejně nevydrží celou noc spát, potřebuje se venčit a většina štěňat bývá nejaktivnější v noci tak kolem 1 hodiny ( syčáci) a zvlášť v tomhle vedru.

29.7.2016 09:35
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Kdyz s ni budu spat v obyvaku na zemi, stejne nebude na miste a lehne si ke me. tak co mi to pomuze?dekuji.

29.7.2016 09:40
scylla

XXX.XXX.150.32

Miky0001 napsal(a):
Kdyz s ni budu spat v obyvaku na zemi, stejne nebude na miste a lehne si ke me. tak co mi to pomuze?dekuji.

Ono není otázka, co pomůže vám, ale co pomůže jí. O tom to je. Je to mimino, potřebuje tělesný kontakt jako každé mládě. Naučí se spát v obýváku, nepoleze po nábytku, když nechcete (stejně časem povolíte) a až trošku povyroste, vydrží sama v pelíšku.

29.7.2016 09:42
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Jo aha takže jste si pořídil plně socializovaného psa s nadlidskou inteligencí, policejním výcvikem na hledáni drog, co hnedka pochopí co po něm chcete, no to je pak trochu divné že v noci pláče, chovatel asi někde udělal chybu že ho to neodnaučil... Co pomůže ? Zavřete ho do klece nebo do sklepa a zalepte mu hubu napevno izolepou a vyspíte se do růžova, hodně zdaru!

29.7.2016 09:44
Šarina

XXX.XXX.231.146

Říkat jí jakékoliv "povely", aniž by s tím bylo spojené, co vlastně od štěněte vyžadujete, je k ničemu. Pro štěně je to jenom zvuk (můžete místo toho říkat cokoliv jiného, klidně i štěkat ;), štěněti to bude stejně jedno).
Povely učte ve dne a s povelem musí být spojené to, co od štěněte chcete. Stejně tak s tím musí být spojená odměna (!).
Způsobů, jak učit psa věci dělat na povel, je strašně moc a každému vyhovuje něco jiného -od starých metod (povel a "donucení") až po moderní (klikr atd...).

29.7.2016 09:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Sam 90210 napsal(a):
Jo aha takže jste si pořídil plně socializovaného psa s nadlidskou inteligencí, policejním výcvikem na hledáni drog, co hnedka pochopí co po něm chcete, no to je pak trochu divné že v noci pláče, chovatel asi někde udělal chybu že ho to neodnaučil... Co pomůže ? Zavřete ho do klece nebo do sklepa a zalepte mu hubu napevno izolepou a vyspíte se do růžova, hodně zdaru!

Nedělejte si legraci s tou klecí, za chvíli se tu objeví někdo, kdo bude učit klikání a klecové hry a bude ta to štěně cpát a toto radit. Pán by tu klec mohl vzít vážně a chudák štěně.

29.7.2016 09:48
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

scylla napsal(a):
Nedělejte si legraci s tou klecí, za chvíli se tu objeví někdo, kdo bude učit klikání a klecové hry a bude ta to štěně cpát a toto radit. Pán by tu klec mohl vzít vážně a chudák štěně.

Boha, no fakt, tací lidi existujou Že já na ten net vůbec někdy lezu...

29.7.2016 09:50
anonymx

XXX.XXX.27.66

scylla napsal(a):
Ono není otázka, co pomůže vám, ale co pomůže jí. O tom to je. Je to mimino, potřebuje tělesný kontakt jako každé mládě. Naučí se spát v obýváku, nepoleze po nábytku, když nechcete (stejně časem povolíte) a až trošku povyroste, vydrží sama v pelíšku.

No já si myslím, že důležité je, aby to pomohlo oběma. Nejsem otrok svých psů, ale ani oni mými. Takže raději volím cestu "neuč štěně to, co nechceš aby dělalo v dospělosti". A hlavně pokud se naučí teď spát s majitelem třeba na zemi, tak nevěřím tomu, že se někdy naučí dobrovolně spát sama a jinde. Tedy nebudu stresovat štěně nucenou samotou, ale budu chtít aby vydrželo spát na svém, pokud k tomu vytvořím potřebné podmínky. Víceméně jsem otrok, protože lítám v noční košili po zahradě (poslední štěndo bylo letos v lednu) a jakmile se unaví, prostě ho šoupnu do kenelky s kousíčkem něčeho žižlacího, štěně stejně už spí a já spím na půl ucha, jak se pohne (ne až začně kníkat), vstanu a znova. Za týden si skoro každé štěně na povel spinkat chodí do kenelky samo a vstávám tak 1-2x na venčení a to tak do 4 měsíců, pak už spíme celou noc.

29.7.2016 09:59
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
No já si myslím, že důležité je, aby to pomohlo oběma. Nejsem otrok svých psů, ale ani oni mými. Takže raději volím cestu "neuč štěně to, co nechceš aby dělalo v dospělosti". A hlavně pokud se naučí teď spát s majitelem třeba na zemi, tak nevěřím tomu, že se někdy naučí dobrovolně spát sama a jinde. Tedy nebudu stresovat štěně nucenou samotou, ale budu chtít aby vydrželo spát na svém, pokud k tomu vytvořím potřebné podmínky. Víceméně jsem otrok, protože lítám v noční košili po zahradě (poslední štěndo bylo letos v lednu) a jakmile se unaví, prostě ho šoupnu do kenelky s kousíčkem něčeho žižlacího, štěně stejně už spí a já spím na půl ucha, jak se pohne (ne až začně kníkat), vstanu a znova. Za týden si skoro každé štěně na povel spinkat chodí do kenelky samo a vstávám tak 1-2x na venčení a to tak do 4 měsíců, pak už spíme celou noc.

Já klece a zavírání psa neuznávám. U nás mají psi volbu, kde chtějí spát a nikdo jim to neurčuje. Neučila bych štěně, že noc je dobrý čas na hry a lítání po zahradě. U nás štěně spí od první noci v klidu tam, kde si vybere a když se začne hýbat, letí se venčit a zpátky domů.

29.7.2016 10:19
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Jste ubohy. takovi lidi jako jste vy tady nemaji co delat. kdyz nechcete poradit, tak se nevyjadrujte.

29.7.2016 10:23
koňadra

XXX.XXX.231.138

Miky0001 napsal(a):
Jste ubohy. takovi lidi jako jste vy tady nemaji co delat. kdyz nechcete poradit, tak se nevyjadrujte.

Jaký dotaz, taková odpověď. Kdo by to řekl, že stěně bude první noc kňučet, že?

29.7.2016 10:23
scylla

XXX.XXX.150.32

Miky0001 napsal(a):

Radu jste dostal, funkční, vyzkoušeno praxí.

29.7.2016 10:24
anonymx

XXX.XXX.27.66

scylla napsal(a):
Já klece a zavírání psa neuznávám. U nás mají psi volbu, kde chtějí spát a nikdo jim to neurčuje. Neučila bych štěně, že noc je dobrý čas na hry a lítání po zahradě. U nás štěně spí od první noci v klidu tam, kde si vybere a když se začne hýbat, letí se venčit a zpátky domů.

Nemám holobyt a mám "pracovité" psy. Dospělí chrní v klidu na gauči nebo i se mnou v posteli, ale štěňata nee, to nejde. Teď jsem to zkusila s 8mi měsíční, která spala jak dřevo tak jsem se odplížila do postele - přes 3 pokoje tam byla dřív než já a už cupovala polštář. Nechápu jak z toho tvrdého spánku (byla jsem se na ní v kuchyni podívat) ví, že jdu do ložnice. Naštěstí spinkat funguje a tak se v pohodě odebrala na svůj pelíšek do kenelky. Ono to s tím lítáním není tak horké, unavím je opravdu jen před spaním a pak už jdeme jen na vyvenčení. To blbnutí v noci je rychle přejde protože přes den toho mají dost a dost.

29.7.2016 10:27
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

koňadra napsal(a):
Jaký dotaz, taková odpověď. Kdo by to řekl, že stěně bude první noc kňučet, že?

Mě se vybavila otázka - Donesli jsme si před 3 dny z porodnice miminko a celou noc brečí, nevyspíme se, co mám dělat ?

29.7.2016 10:28
tiffany

XXX.XXX.96.13

Sam 90210 napsal(a):
Mě se vybavila otázka - Donesli jsme si před 3 dny z porodnice miminko a celou noc brečí, nevyspíme se, co mám dělat ?

Reklamovat, vrátit nebo vytáhnout baterky

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2016 10:28

"neuč štěně to, co nechceš aby dělalo v dospělosti"
hele, já jsem normálně své novorozené děti dávala do plín, spali (kluci) se mnou v posteli, delší dobu se vozili v kočáru, nosili, prdelku jsme jim utírali...atd. atd...a kupodivu z nich vyrostli zcela samostatní normální chlapi

Ono i ten pes jako živočišný druh má taková stadia vývoje a není špatné to respektovat a dát mu to, co k danému stadiu patří.
Oba mí psi se mnou jako štěňata spali v posteli, a pak se přirozeně přesouvali tam a tam až ven a opravdu nemám žádný problém s jejich např. separační úzkostí a nemusím je v noci držet za tlapky...

"kdyz nechcete poradit"
poradila většina...když nechceš rady slyšet, tak se neptej.

29.7.2016 10:29
koňadra

XXX.XXX.231.138

Sam 90210 napsal(a):

Jo, přesně to mne napadlo také.

29.7.2016 10:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Miky0001 napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Dnes je to den, co máme doma 10 týdenní štěně Biiewer ttttteriérra.Od první noci jsem si dal pelíšek k posteli a měl jsem ruku spuštěnou, aby mě cítila.Pořád se ale snaží vyskočit na postel, což nechci, takže celou noc trávím tím, že jí říkám na místo a nesmíáš. Když na chvilku usne, tak jsem fakt rád. Jak ji prosím (nebo kdy) naučit aby spala sama, její místo bude v obyváku. Včera jsem to na půl hodiny vyzkoušel a strasšně plakala - byla to 3 noc. Děkuji za rady.

Trošku mi to nesedí

"Dnes je to den...od první noci...včera jsem to zkoušel na půl hodiny...byla to 3 noc"

Jak dlouho máte štěně a kolikrát jste co zkoušel?

29.7.2016 11:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Miky0001 napsal(a):

Možná Vás prodejce Biewra neupozornil na to, že Biewři jsou úplně něco jiného než ostatní psi a nemůže se s nimi zacházet jako s každými jiným. Potřebují extra péči, granule, výchovu, výcvik, výstavy a pochopení.

Vzhledem k tomu, že tady očividně nikdo takového psa nemá, nejsme schopni Vám fundovaně poradit.

Doporučuji se s dotazem obrátit na chovatele ostatních Biewrů, oni Vám určitě poradí správně.

29.7.2016 11:06
anonymx

XXX.XXX.27.66

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"neuč štěně to, co nechceš aby dělalo v dospělosti"
hele, já jsem normálně své novorozené děti dávala do plín, spali (kluci) se mnou v posteli, delší dobu se vozili v kočáru, nosili, prdelku jsme jim utírali...atd. atd...a kupodivu z nich vyrostli zcela samostatní normální chlapi

Ono i ten pes jako živočišný druh má taková stadia vývoje a není špatné to respektovat a dát mu to, co k danému stadiu patří.
Oba mí psi se mnou jako štěňata spali v posteli, a pak se přirozeně přesouvali tam a tam až ven a opravdu nemám žádný problém s jejich např. separační úzkostí a nemusím je v noci držet za tlapky...

"kdyz nechcete poradit"
poradila většina...když nechceš rady slyšet, tak se neptej.

Ono to dost dobře nejde srovnávat, kamarádka také nechávala dceru spát u nich v posteli a dnes je jí 6 let a spí tam pořád, protože má hysterák jak má jít do své postele a když už jí k tomu přesvědčí tak stejně v noci přijde...
Moje štěňata se mnou prostě v posteli spát nebudou, protože by se nevyspali ani oni ani já a nehodlám denně kupovat ložní prádlo. Ano, mají stádia vývoje a budu respektovat, že nevydrží bez vyvenčení, že všechno cupuje, že si chce hrát, ale nebudu je systematicky učit, že se spí v posteli a doufat, že je to jednou přestane bavit.

terkaterkaterka

29.7.2016 11:15
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2

Miky0001 napsal(a):

Pomůže Vám to, nejde o to, že spí u Vás, ale že si zvykne a nebude Vám teď měsíc ječet přes noc, ona se to naučí, ale nečekejte to za tři dny, proboha, to jste snad musel čekat, nebo jste si myslel, že ji dáte ruku k posteli a bude jako štastná? no někdo to štěstí má, ale většina štěnat v noci teskní, věřte, že když si ted k ní lehnete, neznamená to, že s ní musíte spát celý život, jen si teď ušetříte trochu spánku pro sebe.

terkaterkaterka

29.7.2016 11:25
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2

Já ještě dodávám, že chápu, že člověk bez spánku může být neurotický a zoufalý, já taky někdy za ty probděné noci už trošku hysterčila, ale ono to vážně přejde a to že si teď k němu lehnete a on bude spát u Vás neznamená, že už bez Vás nikdy neusne, naopak, dle mých zkušeností od Vás pes brzy bude mít rád klid ve SVÉM pelechu, který patří jenom JEMU, ale pochopte, že jste ho přivezl od matky a asi i od sourozenců a najednou je bez té vší pozornosti a jedinej, na koho se teď může a měl upnout, jste vy. Nevim proč mám pocit, že díky takovým lidem pak hledáme pejskům v útulku nový domov... Jen pocit, že tohle bude jeden z těch "nepovedených pejsků "...

terkaterkaterka

29.7.2016 11:38
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2

anonymx napsal(a):

To není pravda, že když spíte se štěnětem po jeho převozu tak pak nebude spát samo v pelechu, od toho máte den, kdy ho učíte zůstat po chvikách na pelechu a ze samoty nemá strach celý život, jen první měsíce života, takže rozhodně nesouhlasim. Já taky nejsem otrok svých psů a do postele je neberu, ale ze začátku to tak někdy nejde, je to těžký vysvětlovat co a jak, každý máme jiné plemeno a každý ještě psa s jinou osobností, každý by to měl dělat podle citu a podle situace, pokaždý zabere něco jiného, jen je třeba oddělovat nevyspělehé skoro pár měsícu narozeného hafana-štěně a dospělého psa s ¨úplně jinou inteligencí... proto nemám ráda, když si lidé myslí, že co se štěně naučí už se neodnaučí a pak ho vedou moc tvrdě už od začátku, ani s dětma to tak není, taky se na začátku berou větší ohledy a s jejich vývojem se pak věci mění. Je důležitá důslednost a trpělivost, ale nebojte se ty své chlupáče pořádně pomazlit a spát s nima, dokud potřebují cítit někoho teplo, to štěně vyspěje !

29.7.2016 12:20
Šarina

XXX.XXX.231.146

U nás štěně vždycky začíná v posteli, pokud chce. Postupně, jak se osamostatňuje, tak spí těsně vedle postele... dál od postele...mezi dveřmi ložnice...a nakonec si pes sám najde "své" místo, které mu vyhovuje (V noci drží naši psi rituál přesunování mezi 3-4 místy po domě). Děje se tak bez našeho přičinění, vůbec je neomezujeme, je to jejich přirozený psychický vývoj a jejich rozhodnutí, které nám vyhovuje. Ideální stav. Zatím to u nás takto proběhlo vždycky.

-
U vás to může proběhnout stejně, nebo přesně naopak: po trápení štěněte i po trápení svém pes nakonec ve vaší posteli stejně skončí. A to buď za vaší přítomnosti a souhlasu, nebo v době vaší nepřítomnosti a natajno. A pokud ne v posteli, tak na pohovce... v křesle... Obávám se, že psa velikosti biewera jaksi neohlídáte.
-
Je zajímavé, že v našem domě jsou některá místa oblíbená napříč generacemi- stejná místa vyhledávali a vyhledávají naši psi v minulosti i ti současní. Asi nějaké dobré zóny, či co.
Takže bych se přimlouvala za to, aby byla dána psům možnost, aby si sami vybrali, kde chtějí mít "pelíšek".

29.7.2016 12:23
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Nemám holobyt a mám "pracovité" psy. Dospělí chrní v klidu na gauči nebo i se mnou v posteli, ale štěňata nee, to nejde. Teď jsem to zkusila s 8mi měsíční, která spala jak dřevo tak jsem se odplížila do postele - přes 3 pokoje tam byla dřív než já a už cupovala polštář. Nechápu jak z toho tvrdého spánku (byla jsem se na ní v kuchyni podívat) ví, že jdu do ložnice. Naštěstí spinkat funguje a tak se v pohodě odebrala na svůj pelíšek do kenelky. Ono to s tím lítáním není tak horké, unavím je opravdu jen před spaním a pak už jdeme jen na vyvenčení. To blbnutí v noci je rychle přejde protože přes den toho mají dost a dost.

Asi je to celkovým přístupem, u nás štěňata nejsou v nervech a kromě povolených papírů neničila nic, v noci spala a ve dne jsme dělali všechno možné.

29.7.2016 12:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zadavatel: mám na to trošku jiný názor, než ostatní. Brala jsem si psy jako psy zahradní, takže žádné učit štěndo spát doma a pak zase spát v boudě. Malou výhodou bylo, že štěndo jsme přivezli s kotětem, ale zase se neznali, a báli jeden druhého. Jen tam prostě jden ani druhý nebyl v noci sám, i když každý v jednom rohu boudy, věděli o sobě. Šoupla jsem je na noc spolu do boudy, přidala svoje nošené triko a ručníček, co pejsek dostal sebou načichlý od maminky. V noci jsem opatrně několikrát nahlížela, bylo tam ticho. První noc, při rozednění vyběhnul z boudy, trochu si kvíknul a utíkal se zase schovat. Já za ním přišla pak cca za hodinu si pohrát a zase ho uspat. Další noci už byli v pohodě s tím, že naposled jsem si s ním vždycky pohrála kolem 22h, uspala ho a nad ránem za ním zase zaběhnula. U nás je to trošku nestandartní, jelikož já celý den pracuju v zahradě, takže jsem se pak celý den, mohla štěndu věnovat a mezitím, když si zdřímnulo, jsem pracovala. Pejsek byl dostatečně unavený a v noci chrněl. Učení na čůrání ani nekomentuju, to se v zahradě neřeší..Jo a poznámky o tom, že pes se na mne nenaváže apod. beru z vlastní zkušenosti jako mimo, tento pejsek byl právě absolutní závislák. Byl to berňák a prostě to má v povaze, ať spí kdekoliv..

29.7.2016 12:33
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Ono to dost dobře nejde srovnávat, kamarádka také nechávala dceru spát u nich v posteli a dnes je jí 6 let a spí tam pořád, protože má hysterák jak má jít do své postele a když už jí k tomu přesvědčí tak stejně v noci přijde...
Moje štěňata se mnou prostě v posteli spát nebudou, protože by se nevyspali ani oni ani já a nehodlám denně kupovat ložní prádlo. Ano, mají stádia vývoje a budu respektovat, že nevydrží bez vyvenčení, že všechno cupuje, že si chce hrát, ale nebudu je systematicky učit, že se spí v posteli a doufat, že je to jednou přestane bavit.

Je to mládě a to potřebuje kontakt a péči a pochopení. Prošlo nám rodinou dost štěňat, abych si troufla tvrdit, že je to opravdu o přístupu.

29.7.2016 12:41
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

Když jsme si štěně přivezli, tak jsme od všech slyšeli hlavně ho nepouštějte do postele nebo na gauč..No mě by to nevadilo, přítel si nebyl tak úplně jistý..Nakonec jsme si vzali štěndo do postele sami asi třetí den a to podotýkám vůbec neplakalo nebo tak..Ale na gauč, že teda ne, samozřejmě tam v noci vždy vlezl nebo když jsme nebyli doma..tak.jsme nakonec povolili i gauč, máme rohový, takže se vždy zachumla v rohu..A teď? Během noci putuje, většinou začne pod postelí, pak chodba, roh gauče, a k ránu sem tam do postele. Když jsme jeli ke známým, tak nebyl problém, aby pes spal cwlou dobu pod námi u postele, zkusil jít nahoru asi jednou. Další 4 dny ne. Záleží na každém, chápu, když někdo prostě psa v posteli nechce.. nám to přidalo na vztahu a nemusíme furt hlídat a zakazovat a vyhánět ani se nijak uskromňovat atd.

29.7.2016 13:00
Aliens_II

XXX.XXX.7.96

Andrýsek3 napsal(a):
Když jsme si štěně přivezli, tak jsme od všech slyšeli hlavně ho nepouštějte do postele nebo na gauč..No mě by to nevadilo, přítel si nebyl tak úplně jistý..Nakonec jsme si vzali štěndo do postele sami asi třetí den a to podotýkám vůbec neplakalo nebo tak..Ale na gauč, že teda ne, samozřejmě tam v noci vždy vlezl nebo když jsme nebyli doma..tak.jsme nakonec povolili i gauč, máme rohový, takže se vždy zachumla v rohu..A teď? Během noci putuje, většinou začne pod postelí, pak chodba, roh gauče, a k ránu sem tam do postele. Když jsme jeli ke známým, tak nebyl problém, aby pes spal cwlou dobu pod námi u postele, zkusil jít nahoru asi jednou. Další 4 dny ne. Záleží na každém, chápu, když někdo prostě psa v posteli nechce.. nám to přidalo na vztahu a nemusíme furt hlídat a zakazovat a vyhánět ani se nijak uskromňovat atd.

Safra to je kocour.

29.7.2016 13:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):
Safra to je kocour.

Hybaj na oční - to je pes, nikoli kocour

29.7.2016 13:06
Aliens_II

XXX.XXX.7.96

Fiona.Praha napsal(a):
Hybaj na oční - to je pes, nikoli kocour

Už mlčím.

29.7.2016 13:08
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

Aliens_II napsal(a):
Safra to je kocour.

Je to model. Lovec fen. Včera jednu háravou lovil v řece.

29.7.2016 13:53
ciraali

XXX.XXX.40.5

Tak ja teda reknu, jak jsme to udelali my. A klidne me ukamenujte. U nas to fungovalo bezvadne.
Podotykam ze emam biewera ale jineho psa, velke plemeno, nicmene funkcne je to jedno.

Takze, my jsme poridili dve velke klece, jednu jsme dali tesne vedle postele, druhou do obyvaku. Pred spanim se stene vyvencilo na zahrade a sli jsme spat. Prcek do klece u postele, odkud na nej vidim. Idealne pro unaveni dat neco na zvykani. Zhasne se a ticho, stene se chvili vrti, za chvili to vzda a spi. Ja spim taky. Pokud se stene vzbudi a vrti - chce se mu na zachod. Me to probudi, okamzite ho capnu a bezime na zahradu se vyvencit. Po vyvenceni pochvala, zpatky do klece u postele a spime. Zadne hrani a blbnuti. V noci se spi.

Je fakt ze prvni kdy, kdy je stene male, se bude budit treba trikrat za noc. S tim se musi pocitat. Ale nas pes uz napr. ve trech mesicich byl schopen prospat celou noc. Ta klec ma ty vyhody, ze stene v noci nemuze behat po mistnosti, kousat kabely a vyvijet dalsi nezadouci cinnosti. Naopak clovek ma jistotu ze pes je bezpecne zavreny a nemuze nic znicit ani si nic udelat. Navic normalne se stene v pelisku nevycura, tj. bude knikat a chtit ven - tim me vzbudi a ja mam sanci ho rychle vynest ven. Vyhodnejsi pro oba, fakt.

Ted ta druha klec - ano jasne, pes tam nesmi byt zavreny moc dlouho. Ale taky je fakt, ze nikdo, skutecne nikdo nemuze to stene porad sledovat. Nekdy musi jit clovek na WC, nebo vari, nebo musi nekam odbehnout. Jakmile stene neni sledovano, ma sanci jit a neco rozkousat, znicit... nejen ze je clovek kolikrat z toho nastvany, ale hlavne se stene uci ze kousat neco co nema je zabava, a to je spatne.
Takze. U nas jsme to delali tak, ze proste se psem se bylo hodne venku, ale kdyz jsme byli doma a nikdo se nemohl momentalne steneti venovat (doma jsem vetsinou sama), tak po tu nezbytnou dobu slo stene (predem radne vyvencene) do klece v obyvaku. Tam dostalo neco na kousani, nejake hracky atd. Z te klece videlo cely obyvak a i cast kuchyne, tudiz bylo stale ve stredu deni. Brzo si tam zvyklo a naucilo se tam i odpocivat. Tim padem ja jsem mela klid na vareni, nebo placeni uctu nebo co jsem si potrebovala vyresit, a steneti nebyla dana moznost brousit, zlobit, nicit atd. Male stene tam muze byt maximalne tak 1-2 hodiny v kuse, pak musi stejne jit curat.
Pokud bylo stene mimo klec, tak se mu maximalne venovala pozornost - hry, venceni, prochazky atd., vcetne pecliveho sledovani chovani a bleskovych uprku na curani na zahradu. Tohle se fakt vyplati, nas pes umel celkem solidne curat venku uz ve trech mesicich. Pro zacatecniky - stene cura vzdycky po jidle, po hre nebo kdyz se probudi.

Timhle systemem se nam podarilo:
- rychle naucit psa ze v kleci se odpociva
- zamezit vetsine louzicek po dome v dobe, kdy stene nema kdo sledovat
- zamezit vetsine nicitelskych aktivit stenete v dobe kdy ho nema kdo sledovat
- naucit psa rychle a nenasilne vencit se venku a vstipit mu dobre navyky

Podotykam, ze jsme si s manzelem vzali na stridacku dovolenou tak, ze prvni mesic a pul byl vzdycky nekdo se stenetem doma. Bohate se nam to vyplatilo, protoze pes se naucil rychle vencit venku a doma skoro nic neznicil.

Klec u postele jsme eliminovali asi po 2 mesicich, kdy pes uz mel dobry navyk, ze vecer kdyz se jde do loznice, se proste jde spat. Klec v obyvaku vydrzela dele, nicmene svuj ucel splnila taky a uz je taky davno slozena. Pes zadne trauma neutrpel, je z nej vyborne socializovany a dobre vychovany pan pes.

terkaterkaterka

29.7.2016 14:20
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2

Já třeba proti zahradním psům nic nemám, pokud mají péči kterou potřebují a kontakt s člověkem, ale pán asi řeší psa v bytě. A taky, je pravda, že dřív byli psi jenom nazahradách ale já mám taky takový pocit, že dřív (10 let zpět) se štěnata dávala daleko později, klidně i ve 4 a 6 měsících, dokonce dřív chovky dávaly někdy až když byl pes trošku naučený a socializovaný, dnes je zase trend opačný, odstavit co nejdříve a co nejdřív dát pryč, ono to pak prostě má své následky, bohužel.

29.7.2016 14:37
anonymx

XXX.XXX.224.153

terkaterkaterka napsal(a):
Já třeba proti zahradním psům nic nemám, pokud mají péči kterou potřebují a kontakt s člověkem, ale pán asi řeší psa v bytě. A taky, je pravda, že dřív byli psi jenom nazahradách ale já mám taky takový pocit, že dřív (10 let zpět) se štěnata dávala daleko později, klidně i ve 4 a 6 měsících, dokonce dřív chovky dávaly někdy až když byl pes trošku naučený a socializovaný, dnes je zase trend opačný, odstavit co nejdříve a co nejdřív dát pryč, ono to pak prostě má své následky, bohužel.

Mate pocity uplne naruby.

29.7.2016 14:44
scylla

XXX.XXX.150.32

Nevím, odkud jste, ale u nás byli psi posteloví už před 50 lety.

29.7.2016 14:45
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

I dříve se dávali klidně v 5ti týdnech, pamatuji si jak jsme od lidí z vesnice dostali štěně hned co samo začlo žrát, tehdy se to neřešilo, ale je to dávno, to jsem byla ještě prcek.
Mám psa "zahradního", dostal se ke mě jako odrostlejší štěně cca 6 měsíců, bylo to v listopadu a venku byla v noci už celkem kosa. Já jsem cíťa, bylo mi ho líto ho nechávat venku a to žádný mini yorkšírek nebyl, tak nějakou dobu spal s námi v posteli, přítel nadšený nebyl, ale musel poslouchat.. V posteli mu to vydrželo tak měsíc, pak se mu tam asi zdálo málo místa tak se přestěhoval do obýváku, kde má své místo dodnes, no a na jaře sám od sebe začal nocovat venku, takže z postelového psa se stal rázem pes venkovní, bez jakéhokoliv nácviku. smajlík

29.7.2016 14:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ne-e. Dřív se psi dávali jó sakra brzy. Tím nemyslím PP psy, ale ty tady na vesnici nikdo neměl. My jsme si ještě u rodičů štěndo přinesli, když mu běžel 5týden! poněvadž majitel zabil fenu Mí psi jsou papíroví, takže po 8 týdnu. A nevidím rozdíl mezi štěndem, které dám na noc do pelíšku v obyvču, zatím co spím v ložnici a štěndem, které dám na noc do boudy, zatím co spím v ložnici.

Aktevi

29.7.2016 15:00
Aktevi

XXX.XXX.243.228

ciraali napsal(a):
Tak ja teda reknu, jak jsme to udelali my. A klidne me ukamenujte. U nas to fungovalo bezvadne.
Podotykam ze emam biewera ale jineho psa, velke plemeno, nicmene funkcne je to jedno.

Takze, my jsme poridili dve velke klece, jednu jsme dali tesne vedle postele, druhou do obyvaku. Pred spanim se stene vyvencilo na zahrade a sli jsme spat. Prcek do klece u postele, odkud na nej vidim. Idealne pro unaveni dat neco na zvykani. Zhasne se a ticho, stene se chvili vrti, za chvili to vzda a spi. Ja spim taky. Pokud se stene vzbudi a vrti - chce se mu na zachod. Me to probudi, okamzite ho capnu a bezime na zahradu se vyvencit. Po vyvenceni pochvala, zpatky do klece u postele a spime. Zadne hrani a blbnuti. V noci se spi.

Je fakt ze prvni kdy, kdy je stene male, se bude budit treba trikrat za noc. S tim se musi pocitat. Ale nas pes uz napr. ve trech mesicich byl schopen prospat celou noc. Ta klec ma ty vyhody, ze stene v noci nemuze behat po mistnosti, kousat kabely a vyvijet dalsi nezadouci cinnosti. Naopak clovek ma jistotu ze pes je bezpecne zavreny a nemuze nic znicit ani si nic udelat. Navic normalne se stene v pelisku nevycura, tj. bude knikat a chtit ven - tim me vzbudi a ja mam sanci ho rychle vynest ven. Vyhodnejsi pro oba, fakt.

Ted ta druha klec - ano jasne, pes tam nesmi byt zavreny moc dlouho. Ale taky je fakt, ze nikdo, skutecne nikdo nemuze to stene porad sledovat. Nekdy musi jit clovek na WC, nebo vari, nebo musi nekam odbehnout. Jakmile stene neni sledovano, ma sanci jit a neco rozkousat, znicit... nejen ze je clovek kolikrat z toho nastvany, ale hlavne se stene uci ze kousat neco co nema je zabava, a to je spatne.
Takze. U nas jsme to delali tak, ze proste se psem se bylo hodne venku, ale kdyz jsme byli doma a nikdo se nemohl momentalne steneti venovat (doma jsem vetsinou sama), tak po tu nezbytnou dobu slo stene (predem radne vyvencene) do klece v obyvaku. Tam dostalo neco na kousani, nejake hracky atd. Z te klece videlo cely obyvak a i cast kuchyne, tudiz bylo stale ve stredu deni. Brzo si tam zvyklo a naucilo se tam i odpocivat. Tim padem ja jsem mela klid na vareni, nebo placeni uctu nebo co jsem si potrebovala vyresit, a steneti nebyla dana moznost brousit, zlobit, nicit atd. Male stene tam muze byt maximalne tak 1-2 hodiny v kuse, pak musi stejne jit curat.
Pokud bylo stene mimo klec, tak se mu maximalne venovala pozornost - hry, venceni, prochazky atd., vcetne pecliveho sledovani chovani a bleskovych uprku na curani na zahradu. Tohle se fakt vyplati, nas pes umel celkem solidne curat venku uz ve trech mesicich. Pro zacatecniky - stene cura vzdycky po jidle, po hre nebo kdyz se probudi.

Podotykam, ze jsme si s manzelem vzali na stridacku dovolenou tak, ze prvni mesic a pul byl vzdycky nekdo se stenetem doma. Bohate se nam to vyplatilo, protoze pes se naucil rychle vencit venku a doma skoro nic neznicil.

Klec u postele jsme eliminovali asi po 2 mesicich, kdy pes uz mel dobry navyk, ze vecer kdyz se jde do loznice, se proste jde spat. Klec v obyvaku vydrzela dele, nicmene svuj ucel splnila taky a uz je taky davno slozena. Pes zadne trauma neutrpel, je z nej vyborne socializovany a dobre vychovany pan pes.

Jo ono je to snadne kdyz bydlite na rodinnem dome a jenom zbehnete do zahrady. Ale co kdy zadavatel bydli na sidlišti třeba v 6 patre, to jende pořád jezdit vytahem nahoru a dolu...plus najit mistecko k venceni aby lidi nenadávali.

29.7.2016 15:06
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Fiona.Praha napsal(a):
Trošku mi to nesedí

"Dnes je to den...od první noci...včera jsem to zkoušel na půl hodiny...byla to 3 noc"

Jak dlouho máte štěně a kolikrát jste co zkoušel?

Ano, omlouvam se, neeeevsiml jsem si, že mi tam chybí 4.4 den je u nás a chtěl jsem jen znát názor, jak pokračovat dál, abych jí naučil spát tam, kde chci.

29.7.2016 15:26
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Aktevi napsal(a):
Jo ono je to snadne kdyz bydlite na rodinnem dome a jenom zbehnete do zahrady. Ale co kdy zadavatel bydli na sidlišti třeba v 6 patre, to jende pořád jezdit vytahem nahoru a dolu...plus najit mistecko k venceni aby lidi nenadávali.

Ano, je to tak. Ma baráčku bohužel nebydlíme, bydlíme v bytě. Snažíme se ji učit na plínku. Zatím neúspěšně, ale snad to brzy pochopí. Při vykonání potřeby jinde než na plenku ponoříme čumáček, řekneme fuj a přeneseme na plenku se slovy tady se dělá loužička. Snad to děláme dobře.

29.7.2016 15:27
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Bože bože, děláte to špatně...

29.7.2016 15:30
Andrýsek3

XXX.XXX.17.114

ciraali napsal(a):

Noo, tak na tohle já bych neměla srdce kolik času to štěně nakonec v ty kleci strávilo? Ja nejsem nějaký odpůrce klecí nebo tak, a ani nechci říkat, že jste to dělala nějak špatně, klece už nepoužíváte a štěně jste to tak naučila a to je hlavní. Ale ja třeba se štěnětem, vařila, uklízela, chodila na záchod,. odpočíval po mém boku.. nějak si nedokážu představit, přijít z procházky a hup zavřít štěně, vytáhnout štěně na procházku, hup do klece. Tak nějak bez svobody mi to přijde..Ale asi to bylo vzorné štěně. To naše těch škod mělo víc, ale když si třeba chtělo hrát i samo? Tak v kleci nemá moc rozběh. To jen takové mé postřehy, prosím neberte to nějak zle.

29.7.2016 15:31
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Vykašlete se na plenu a štěně prostě berte venčit co nejvíce ven, když udělá loužičku doma ukliďte to, ale štěně netrestejte vymácháním čumáku v tom ! Ono za to nemůže, je to miminko, neovládá úplně svěrače! To chození na plínu není vůbec dobrá věc dosáhnete akorát toho, že vám na ní bude chodit i jako dospělý pes, což vy určitě nechcete...

29.7.2016 15:33

Miky0001 napsal(a):
Ano, je to tak. Ma baráčku bohužel nebydlíme, bydlíme v bytě. Snažíme se ji učit na plínku. Zatím neúspěšně, ale snad to brzy pochopí. Při vykonání potřeby jinde než na plenku ponoříme čumáček, řekneme fuj a přeneseme na plenku se slovy tady se dělá loužička. Snad to děláme dobře.

Děláte to nejhůře, jak můžete, bohužel
Štěněti se v žádném případě, čumáček do ch.canek nenamáčí! Štěně brzy plenku pochpí, do té doby musíte, bez řečí, vytírat a uklízet.

29.7.2016 15:34
Andrýsek3

XXX.XXX.17.114

Miky0001 napsal(a):

Berte ho hned ven, a plinu Vyhoďte, mi měli týden noviny (než mi došlo jaká to je blbost) a štěněti se to zafixovalo a učení trvalo déle. Hodně často běhat ven. Tam chválit, když udělá doma, nic neříkat, uklidit a příště být rychlejší.

29.7.2016 15:43
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Sam 90210 napsal(a):
Bože bože, děláte to špatně...

opravdu? poradte prosim, jak to delat spravne. delame to jen 3 dny, tak snad to jeste můžeme napravit.

29.7.2016 15:44
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Miky0001 napsal(a):
opravdu? poradte prosim, jak to delat spravne. delame to jen 3 dny, tak snad to jeste můžeme napravit.

Tak čtěte...

29.7.2016 15:45
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Děláte to nejhůře, jak můžete, bohužel
Štěněti se v žádném případě, čumáček do ch.canek nenamáčí! Štěně brzy plenku pochpí, do té doby musíte, bez řečí, vytírat a uklízet.

A jak prosím dosáhnout toho, aby ji pochopil. Jaký postup rpsoím zvolit, děkuju.

29.7.2016 15:48
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Miky0001 napsal(a):
A jak prosím dosáhnout toho, aby ji pochopil. Jaký postup rpsoím zvolit, děkuju.

Ono to pochopí, ale ne hned a už vůbec ne tím že ho trestáte. Chce to čas a spoustu trpělivosti, máte ho zatím jen 3 dny, chcete po něm zázraky...

terkaterkaterka

29.7.2016 15:50
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2

lesnížínka napsal(a):
Ne-e. Dřív se psi dávali jó sakra brzy. Tím nemyslím PP psy, ale ty tady na vesnici nikdo neměl. My jsme si ještě u rodičů štěndo přinesli, když mu běžel 5týden! poněvadž majitel zabil fenu Mí psi jsou papíroví, takže po 8 týdnu. A nevidím rozdíl mezi štěndem, které dám na noc do pelíšku v obyvču, zatím co spím v ložnici a štěndem, které dám na noc do boudy, zatím co spím v ložnici.

Aha, tak já zažila chovky s PP pozdější odběr. Jinak jaký je rozdíl mezi boudou a obývákem? No v boudě, pokud nemáte boudu pod oknem u ložnice, Vás to nevzbudí

29.7.2016 15:51
ciraali

XXX.XXX.40.5

Andrýsek3 napsal(a):
Noo, tak na tohle já bych neměla srdce kolik času to štěně nakonec v ty kleci strávilo? Ja nejsem nějaký odpůrce klecí nebo tak, a ani nechci říkat, že jste to dělala nějak špatně, klece už nepoužíváte a štěně jste to tak naučila a to je hlavní. Ale ja třeba se štěnětem, vařila, uklízela, chodila na záchod,. odpočíval po mém boku.. nějak si nedokážu představit, přijít z procházky a hup zavřít štěně, vytáhnout štěně na procházku, hup do klece. Tak nějak bez svobody mi to přijde..Ale asi to bylo vzorné štěně. To naše těch škod mělo víc, ale když si třeba chtělo hrát i samo? Tak v kleci nemá moc rozběh. To jen takové mé postřehy, prosím neberte to nějak zle.

Vy to desne prozivate (to myslim v legraci). Pisu ze jsme meli s manzelem cca 1,5 mesice dovoleny, takze pres den tam bylo minimalne - dohromady mozna 3-4 hodiny (ne v kuse). A pak tam spalo pres noc - v te vedle postele.
Vzhledem k tomu, ze male stene hodne spi, v kleci stene vetsinu casu prospalo. Kolikrat bylo uz tak utahany, ze sotva lezlo, ale porad by proste smejdilo a zlobilo, zaimco v te kleci si pak spokojene lehlo a spalo... naucilo se ze je proste cas si hrat a jindy zas cas odpocivat. Zadny trauma z toho nema.
Krome toho - ono je dobre takhle to stene uz odmalicka naucit, ze proste ne vzdycky muze byt s vama. Ja ani manzel nepracujeme z domova, odjizdime do prace a prcek se takhle celkem nenasilne odmalicka ucil, ze obcas musi zustat chvili sam. Nekdy na nas porad videl, nekdy ne. Lepsi kdyz se to nauci hned, nez pak resit u starsiho psa, ze nedokaze byt sam a v dome/byte vyje, nici atd.

29.7.2016 16:01
amiš

XXX.XXX.11.171

Vykašlete se na plínu, kdyby jste měl velkýho psa, taky ho nebudete nutit na plínu. Štěně tak dlouho nevydrží, ale ono samo pochopí, že doma ne. Fenky to pochopí rychleji (alespoň podle našich zkušeností), pesani měli občas delší vedení, jeden nám čůral snad do 5 měsíců, ale taky mu to došlo. Chce to čas, časté venčení, když štěndo přistihnete při činu, řekněte káravě fuj, ale nijak to nehroďte, venku hodně chvalte. Jenom zs plínou pryč, pes si ji zafixuje a pak získá dojem, že žádoucí činost je jen na plíně, ne venku, na to opravdu pozor.

29.7.2016 16:14

Miky0001 napsal(a):

Tak, že pokud uvidíte, že se štěně chystá čůrat, tak ho vezmete a přenesete na plenu a to ikdyžuž bude čůrat mimo. Nijak nekomentovat neúspěch. Mmmch, kolik plen máte?

29.7.2016 16:19
anonymx

XXX.XXX.224.153

Sam 90210 napsal(a):
Ono to pochopí, ale ne hned a už vůbec ne tím že ho trestáte. Chce to čas a spoustu trpělivosti, máte ho zatím jen 3 dny, chcete po něm zázraky...

Je to stejne jako.nosit ven. Po spani nebo jak se zacne kroutit, hledat si.misto, tak do naruce (tam se nepocura) a na plinku nebo ven a pochvalit. Trpelivost, klid a pevne nervy.

29.7.2016 16:19
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Tak, že pokud uvidíte, že se štěně chystá čůrat, tak ho vezmete a přenesete na plenu a to ikdyžuž bude čůrat mimo. Nijak nekomentovat neúspěch. Mmmch, kolik plen máte?

A kdyz to nestihnu? mam rict jen fuj a rict tady se dalá loužička?

29.7.2016 16:22
Šarina

XXX.XXX.231.146

Miky0001 napsal(a):

Nezaměstnávejte lidi na IFauně, aby vám radili s naprostými základy (i když dobré duše, kterým není líto věnovat neznámým lidem svůj volný čas, se tady jistě najdou).

Buďte aktivní sami (!), jinak se nedoberete k ničemu - čeká vás hromady různých situací- každý den, každou hodinu, každou minutu, přece se na všechno nebudete ptát tady? Musíte být PŘIPRAVENI PŘEDEM, ne že budete zjišťovat, co dělat, až "po".

Sedněte k internetu, skočte do místní knihovny, nebo do knihkupectví a studujte, studujte, studujte! Základy byly už milionkrát napsané! Myslíte si, že jste první, kdo má tento problém?
Tady se ptejte až na různé specifické problémy, ale stejně se vám tu dostane jen anonymních rad bez záruky, ze kterým musíte vybírat sami za použití, s odpuštěním, mozku.

K tomu namáčení čumáčku- fujtabl, to se vám samotným neekluje? Kde jste takovou nechutnou pitomost slyšeli? Miminku byste taky mazali plínku pod nosem, aby se "naučilo", že se čurá na záchodě?

29.7.2016 16:24

Miky0001 napsal(a):
A kdyz to nestihnu? mam rict jen fuj a rict tady se dalá loužička?

Máte na mysli, když nebudete doma a štěně doma načůrá mimo plenu a Vy to tedy zjistíte, když přijdete domů? V tom případě štěněti neříkat vůbec nic, jelikož ono neví, že Vy se zlobíte kvůli loužičce a vyložilo by si to tak, že když se vrátíte domů, tak hned začnete hubovat a štěně se Vás pak začne bát. Nejlepší je rozprostřít několik plen vedle sebe po místnosti, aby štěně nemohlo loužičku udělat mimo.

29.7.2016 16:34
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Máte na mysli, když nebudete doma a štěně doma načůrá mimo plenu a Vy to tedy zjistíte, když přijdete domů? V tom případě štěněti neříkat vůbec nic, jelikož ono neví, že Vy se zlobíte kvůli loužičce a vyložilo by si to tak, že když se vrátíte domů, tak hned začnete hubovat a štěně se Vás pak začne bát. Nejlepší je rozprostřít několik plen vedle sebe po místnosti, aby štěně nemohlo loužičku udělat mimo.

Nene, myslím to taqk, že někdy, když vudím, že utíká do jiné místnosti, je mi jasné, že jde udělat loužičku. Než tam ale stihnu doběhnout, loužička je na světě a nevím co v tu chvíli dělat.

Neregistrovaný uživatel

29.7.2016 16:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.5

My jsme tedy měli psy vždy a nikdy nikdo nespal se psem někde na zemi když tak jsme mu dali haldu plyšáků ať se necítí sám a použité triko a hotovo. Vždy spali naši psi v kuchyni přes chodbu a pokud kňučeli, řeklo se ticho, běž na místo a hotovo. Ale však jo, dělejte jak myslíte, on si ten pes pak uprdne a sednete si z něj na zadek. Jakmile od mala zjistí že vy posloucháte jeho máte celkem průšvih.

29.7.2016 16:36

Miky0001 napsal(a):
Nene, myslím to taqk, že někdy, když vudím, že utíká do jiné místnosti, je mi jasné, že jde udělat loužičku. Než tam ale stihnu doběhnout, loužička je na světě a nevím co v tu chvíli dělat.

Aha, tak jí v té místnosti ty pleny rozprostřete abyste ji mohl poté lehce pochválit.

29.7.2016 16:36
koňadra

XXX.XXX.128.31

Miky0001 napsal(a):

Nic. Dávat větší bacha a být příště rychlejší.

29.7.2016 16:40
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Šarina napsal(a):
Nezaměstnávejte lidi na IFauně, aby vám radili s naprostými základy (i když dobré duše, kterým není líto věnovat neznámým lidem svůj volný čas, se tady jistě najdou).

Buďte aktivní sami (!), jinak se nedoberete k ničemu - čeká vás hromady různých situací- každý den, každou hodinu, každou minutu, přece se na všechno nebudete ptát tady? Musíte být PŘIPRAVENI PŘEDEM, ne že budete zjišťovat, co dělat, až "po".

Sedněte k internetu, skočte do místní knihovny, nebo do knihkupectví a studujte, studujte, studujte! Základy byly už milionkrát napsané! Myslíte si, že jste první, kdo má tento problém?
Tady se ptejte až na různé specifické problémy, ale stejně se vám tu dostane jen anonymních rad bez záruky, ze kterým musíte vybírat sami za použití, s odpuštěním, mozku.

K tomu namáčení čumáčku- fujtabl, to se vám samotným neekluje? Kde jste takovou nechutnou pitomost slyšeli? Miminku byste taky mazali plínku pod nosem, aby se "naučilo", že se čurá na záchodě?

" tomu namáčení čumáčku- fujtabl, to se vám samotným neekluje? Kde jste takovou nechutnou pitomost slyšeli? Miminku byste taky mazali plínku pod nosem, aby se "naučilo", že se čurá na záchodě?"

A pak ho to miloučké štěňátko celého pusinkuje a ňufinkuje... To je přece fajn ne ?

29.7.2016 16:42
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Miky0001 napsal(a):

Nic, přejděte to, příště buďte rychlejší, naopak když se vyvenčí správně venku chvalte.

29.7.2016 16:55
anonymx

XXX.XXX.224.153

Sam 90210 napsal(a):
Nic, přejděte to, příště buďte rychlejší, naopak když se vyvenčí správně venku chvalte.

Kdyz se utika pred vami vyvencit jinam tak uz jste stihli napáchat moc velkou skodu. Stene uz se vas pri venceni boji a pritom nevi proc. Takze ted zatnou zuby (vynadat sobe) a pokud se stane, tak nasadit usmev, vlidny ton a prejit to jakoby nic. Asi budete ted uz mit velikansky problém protoze kdyz se ji bude chtit tak bude pred vami utikat a hlavne ji nehonte. Hned pamlsek nebo hracku a zkouset ji prilakat. Asi budete ted mit tisickrat vetsi problem a to získat si u štěněte plnou duveru.

29.7.2016 16:56
Terven

XXX.XXX.110.147

Miky0001 napsal(a):

Méně je někdy více. U takhle malého štěněte jsme se vůbec nesnažili, prostě jsme bez komentáře utírali louže a častěji venčili, ale zas ne nějak příliš- cca 5 x denně. Jak štěněti dozrával močový měchýř, přestávalo čůrat doma a v pohodě se vešlo do venčícího intervalu. Nepamatuju si to přesně, ale myslím, že ve 4 měsících nejpozději už bylo dokonale čistotné, bez jakéhokoliv drilování - neslyšelo od nás jediné fuj kvůli louži, o máčení čumáčku či plácání ani nemluvím. Když se nad tím zamyslím, moc to nechápu, ale asi to ti psi mají v sobě- vyprazdňovat se mimo doupě.

29.7.2016 17:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Miky0001 napsal(a):

Co bych udělala já? Doběhla bych za štěndem, řekla ne, ne...vzala plínu, vytřela s ní louži, položila plínu tam, kde ji chci mít, postavila na ni štěndo a řekla, tady, tady se čůrá, hodný...a nechala štěndo ať se tam pomotá, očichá si to a chválila.

29.7.2016 17:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

anonymx napsal(a):
Kdyz se utika pred vami vyvencit jinam tak uz jste stihli napáchat moc velkou skodu. Stene uz se vas pri venceni boji a pritom nevi proc. Takze ted zatnou zuby (vynadat sobe) a pokud se stane, tak nasadit usmev, vlidny ton a prejit to jakoby nic. Asi budete ted uz mit velikansky problém protoze kdyz se ji bude chtit tak bude pred vami utikat a hlavne ji nehonte. Hned pamlsek nebo hracku a zkouset ji prilakat. Asi budete ted mit tisickrat vetsi problem a to získat si u štěněte plnou duveru.

Jo, to jsem chtěla písnout k tomu nadávání a namáčení čumesu. To končí tím, že se pes schovává a chodí čůrat a házet bobky kamkoliv, kde si myslí, že to nikdo nenajde, jelikož pochopilo tak maximálně to, že čůrat je prostě fuj

29.7.2016 17:15
scylla

XXX.XXX.150.32

ciraali napsal(a):

Jo, jde o to si to co nejvíc ulehčit, že jo.

29.7.2016 17:17
scylla

XXX.XXX.150.32

Miky0001 napsal(a):

Nestresovat štěně a nepronásledovat ho jako policajt, nelovit ho, přivolat, přilákat, jít ven. Už před vámi zdrhá, už se bojí vyvenčit ve vaší přítomnosti, moc na něj tlačíte.

29.7.2016 17:18
Miky0001

XXX.XXX.93.126

lesnížínka napsal(a):
Co bych udělala já? Doběhla bych za štěndem, řekla ne, ne...vzala plínu, vytřela s ní louži, položila plínu tam, kde ji chci mít, postavila na ni štěndo a řekla, tady, tady se čůrá, hodný...a nechala štěndo ať se tam pomotá, očichá si to a chválila.

Dekuji.takhle to zkusim, snad to jeste zachranime.

29.7.2016 17:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Miky0001 napsal(a):

Jak to, že utíká do jiné místnosti?
Proč štěněti neomezíte prostor a nezavíráte za sebou dveře? Jestli jste se štěnětem doma, máte otevřené dveře do všech místností a děláte si své věci (třeba psaní na ifaunu) a štěně taky své věci (třeba louži v jiné místnosti), tak se přece nemůžete divit.

Takhle malé štěně 2 hodiny vydrží a venku je krásně.
Proč se štěnětem nechodíte ven? Proč ji učíte na plenu? K čemu plena je? V létě učíte na plenu a např. v zimě budete přeučovat jen na ven?
Jděte se projít, venku je krásně, za loužičku a bobek štěně pochvalte, u toho štěně učte přivolání, resp. jméno.

Pokud se stane doma nehoda, nevztekejte se, štěněti nenadávejte, v ničem mu čumák nemáchejte, zabrblejte si nad louží a ukliďte ji.

29.7.2016 17:47
anonymx

XXX.XXX.224.153

scylla napsal(a):
Jo, jde o to si to co nejvíc ulehčit, že jo.

Muzete prozradit jak to delate, kdyz uklizite, luxujete, vytirate, zehlite, pracujete na zahrade apod.? Nebo nic nedelate dokud stene nevychovate? A to o psech v nervu bylo na mne? Přála bych vam aspon jednoho s takovymi nervy a povahou jakou maji vsichni.nasi.

29.7.2016 17:52

Můj manžel učil naše štěňata přesně jako Vy, nadával, máchal čumák. Naučil je tím jen to, že před "pánem tvorstva" se nečůrá. Pak samozřejmě s ním neudělali loužičku ani venku, ale čekali až přijdou domů a budou se moct někde schovat. Nakonec musel psy nejdřív úplně ignorovat, venčit jen pod mým dohledem. Takže jak už psali ostatní, na plíně a venku chválit, nejlíp naučit povel "čůrat", jinde loužičku ignorovat. A hlavně předvídat. Štěne čůrá po spánku, po jídle a většinou poznáte, kdy se na to chystá.

Jen pro upřesnění, chodíte s ním ven?

29.7.2016 18:27
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Můj manžel učil naše štěňata přesně jako Vy, nadával, máchal čumák. Naučil je tím jen to, že před "pánem tvorstva" se nečůrá. Pak samozřejmě s ním neudělali loužičku ani venku, ale čekali až přijdou domů a budou se moct někde schovat. Nakonec musel psy nejdřív úplně ignorovat, venčit jen pod mým dohledem. Takže jak už psali ostatní, na plíně a venku chválit, nejlíp naučit povel "čůrat", jinde loužičku ignorovat. A hlavně předvídat. Štěne čůrá po spánku, po jídle a většinou poznáte, kdy se na to chystá.

Jen pro upřesnění, chodíte s ním ven?

Dobry den, zatim jsme nebyli. bylo nam po ockovani doporuceno par dni pockat.ale zitra uz to zkusim

29.7.2016 18:31
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
My jsme tedy měli psy vždy a nikdy nikdo nespal se psem někde na zemi když tak jsme mu dali haldu plyšáků ať se necítí sám a použité triko a hotovo. Vždy spali naši psi v kuchyni přes chodbu a pokud kňučeli, řeklo se ticho, běž na místo a hotovo. Ale však jo, dělejte jak myslíte, on si ten pes pak uprdne a sednete si z něj na zadek. Jakmile od mala zjistí že vy posloucháte jeho máte celkem průšvih.

Ja jsem to tak prave chtel udelat. cetl jsem to i na webu o biewerech. ze kdyz vydrzime a nechame je vyplakat, ze je to za par dni prejde

29.7.2016 20:26
Prestige

XXX.XXX.71.69

S tím čůráním to chce čas a hlavně klídek. ještě hodněkrát se stane, že se vyčůrá doma, ale máte pidi plemeno, takže to není až taková katastrofa a dá se to utřít kouskem toaleťáku a hodit do WC mísy a potom setřít. Jinak většinou štěňata chtějí jít na záchod po spaní, po krmení, popř. po hraní, takže vzít do náruče a jít ven. Jinak ještě se vám může stát, že venku nevykoná potřebu, protože bude mít na starosti úplně jiné, pro něj nové věci( jako psy, lidi, auta, letící papír atd.) a když dojdete domů tak se vyčůrá, protože tam to už zná a dostane se do klidu a "vzpomene si", že musí čůrat. Ale i když se to stane, chce to klid nenadávat, jenom říct slovo fuj (ale vpodstatě v klidném tónu) uklidit a už neřešit. Jinak pokud štěně venku vykoná potřebu, tak zkuste u toho opakovat slovo- "čůrat"aby si to spojilo s tím když řeknete toto slovo, že má vykonat potřebu a ještě ho pochvalte a odměňte třeba piškotem.

29.7.2016 20:46
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Napisu jak jsem to delala ja- plenu jsem mela, protoze chodim do prace, tak aby stene melo neco-kam muze, behem prace. Kdyz jsem ho videla, ze nekde čupá, vzala jsem ho a dala na plenu. Na plene ji pochvalila a rekla "curat". V noci jsem spala na matraci se stenetem a kdyz jsem videla(nebo i pres den), ze miri na plenu-a uz to umelo , vstala jsem, popadla ho a letela pred barak. Kdyz se vyvencilo, pochvala. Pridala jsem povel "curat", "kadit"smajlík a ted se dokaze vyvencit prakticky na povel. Kazdopadne s naucilo doma zavrcet, stoupnout si do zorneho pole, treba pred televizi a hypnotizovat, coz znamena:"chce se mi ven". Nekdy to ovsem znamena i "chci mazlit", ale kdyz se dam mazlit a pes zacne couvat, vim, ze chce vyvencitsmajlík

29.7.2016 20:50
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Lexaurin napsal(a):
Napisu jak jsem to delala ja- plenu jsem mela, protoze chodim do prace, tak aby stene melo neco-kam muze, behem prace. Kdyz jsem ho videla, ze nekde čupá, vzala jsem ho a dala na plenu. Na plene ji pochvalila a rekla "curat". V noci jsem spala na matraci se stenetem a kdyz jsem videla(nebo i pres den), ze miri na plenu-a uz to umelo , vstala jsem, popadla ho a letela pred barak. Kdyz se vyvencilo, pochvala. Pridala jsem povel "curat", "kadit"smajlík a ted se dokaze vyvencit prakticky na povel. Kazdopadne s naucilo doma zavrcet, stoupnout si do zorneho pole, treba pred televizi a hypnotizovat, coz znamena:"chce se mi ven". Nekdy to ovsem znamena i "chci mazlit", ale kdyz se dam mazlit a pes zacne couvat, vim, ze chce vyvencitsmajlík

Jo a jednalo se o havanskeho psika, takze take male plemeno. Ono se totiz rika, ze velka plemena maji vetsi kapacitu moc.mechyre a vydrzi dele.
Nicmene tak jak mimina kadi napred do plenek, pak na nocnik a az po te, az jim dozraje nervova soustava tak na wc, pes chodi napred pod sebe, pak na plenu a pak ven. Deti se za nehody take nezrestajo, ba naopak, jasa se nad kazdym uspechem.Se psimi miminy je to stejne.

29.7.2016 21:04

Tak já štěňata jedině do postele, jsem prostě lenoch a vím, že když se mnou bude v posteli, tak se vyspím, nemusím ho neustále dávat na místo a podobně, nemám na to nervy, navíc když se ke mě štěňátko přitulí a usne tak je to super, to si užívám nejvíc, když se vzbudí, tak o tom vím, popadnu a odnesu ven a pak zase hurá do pelíšku, mě třeba nevadí, když se mnou pes spí v posteli, ale pokud je tam nechci, tak prostě řeknu, aby tam nelezli a oni si jdou lehnout jinam, ještě se mi nestalo, aby štěně, které jsem tahala do postele potom spaní v posteli vyžadovalo...ale samozřejmě každý pes může být jiný...nedržím se striktně poučky "pes na gauč nebo do postele buď ano nebo ne, ale nic mezitím, žádné někdy" prostě když je tam nechci, tak jim to řeknu a oni jdou jinam...

29.7.2016 21:04
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

A co se spani tyce? Mela jsem matravi z loznice v obyvaku na zemi, naivne abych psika neucila spavat v loznici . Jsem dlouhovlasata, havanavi dlouhosrsti, stenatko se mi vzdy zachumlalo do vlasu a usnulo- uz ho tam mam osm let

29.7.2016 21:06
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Tak já štěňata jedině do postele, jsem prostě lenoch a vím, že když se mnou bude v posteli, tak se vyspím, nemusím ho neustále dávat na místo a podobně, nemám na to nervy, navíc když se ke mě štěňátko přitulí a usne tak je to super, to si užívám nejvíc, když se vzbudí, tak o tom vím, popadnu a odnesu ven a pak zase hurá do pelíšku, mě třeba nevadí, když se mnou pes spí v posteli, ale pokud je tam nechci, tak prostě řeknu, aby tam nelezli a oni si jdou lehnout jinam, ještě se mi nestalo, aby štěně, které jsem tahala do postele potom spaní v posteli vyžadovalo...ale samozřejmě každý pes může být jiný...nedržím se striktně poučky "pes na gauč nebo do postele buď ano nebo ne, ale nic mezitím, žádné někdy" prostě když je tam nechci, tak jim to řeknu a oni jdou jinam...

Ja si to se svyma holkama, ktere spi se mnou v posteli proste uzivam . Nehlede na to, ze s ovcandou mam i pocit bezpeci

29.7.2016 21:13
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Miky0001 napsal(a):

Jak často venčíte? ćím častěji se to povede venku tím lépe. Já ze začátku s ní běhala každou chvilku, výhoda jorků že naše měla v době odběru sotva kilo ae chce to čas. naše na podložku chodila celkem přesně a i při častém venčení chodila na podložku ale kolem 5m jsme podložku vyhodila, v tu dobu jsme si všimla že už tam jde jen proto že může a udělá tam pár kapek ale pokud by na podložku nikdy nechodila, neučila bych jí to. proč? Abych pak za pár týdnů jí to zase odnaučovala?

29.7.2016 21:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lexaurin napsal(a):
A co se spani tyce? Mela jsem matravi z loznice v obyvaku na zemi, naivne abych psika neucila spavat v loznici . Jsem dlouhovlasata, havanavi dlouhosrsti, stenatko se mi vzdy zachumlalo do vlasu a usnulo- uz ho tam mam osm let

Mám bujnou představivost.

29.7.2016 21:28
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Já si myslím, že se zbytečně z toho dělá věda. Pravdou je, že jaždý si ty své psy vychoval, dle sebe. A každý povolí svým psům, co uzná za vhodné. Rozhodně pes neutrpí, když bude v posteli, nebo na zemi, nebo v kleci. Zvykne si. A štěně taky. Ano, je potřeba mu na začátku věnovat více pozornosti, ale proč to přehánět. Spíš si myslím, že jde o to, jak vás pes ve výsledku bere. Jak poslouchá a jaký má respekt. Vím, fásnul jsem dospělou fenku, ale když si prostě nepřeji, aby mě spala na posteli, stačí říct a půjde na kanape, na místo, prostě to tak funguje. Sama. A nevychovával jsem ji a kdo ví, kde byla zavřená, když byla malá.

29.7.2016 21:39
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Já mam výhodu že sama do postele nevyskočí a večer už ví že tam neni ale většinou chodí k nejstaršímu synovi a ten si jí vždy dá do postele ale pokud má manžel noční tak spí na předsíni autosedačce a čeká . první pes co první noc vůbec nekníkala, lehla si do pelíšku a spala, já bych se i bála aby nespadla byla fakt malinká. Ona kolem 2 ráno začala pískat a chtěla jít čůrat ven . ted ne ted chrápe dokud se někdo z nás nezvedne. V noci spí kde chce, někdy v kuchyni, na předsíni, u syna někdy k ránu si jí dam do postele a zalehne ale dát jí tam ted tak bude budit dceru tak se naučila že tam večer nesmí. ted leží pod stolem v kuchyni a jak se zvednu půjde taky Pokud by jako malinká brečela v noci vzala bych si jí k sobě, to bych se stejně nevyspala . Já jsme říkala že až si vyskočí tak to neřešim ale ona chudák nevyskočí asi nikdy Ona je v pelechu spokojená, nikdo na ní v noci nelehá a nejraději má autosedačku, je krytá ze 3 stran a má přehled o všem co se děje

29.7.2016 21:42
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Fiona.Praha napsal(a):
Mám bujnou představivost.

Jo jo, takova" mala carodejnice". Ale co uz, asi jsem mu pripominala mamu...a ja jsem ponekud vice empaticka-asi

29.7.2016 21:48
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

ciraali napsal(a):
Vy to desne prozivate (to myslim v legraci). Pisu ze jsme meli s manzelem cca 1,5 mesice dovoleny, takze pres den tam bylo minimalne - dohromady mozna 3-4 hodiny (ne v kuse). A pak tam spalo pres noc - v te vedle postele.
Vzhledem k tomu, ze male stene hodne spi, v kleci stene vetsinu casu prospalo. Kolikrat bylo uz tak utahany, ze sotva lezlo, ale porad by proste smejdilo a zlobilo, zaimco v te kleci si pak spokojene lehlo a spalo... naucilo se ze je proste cas si hrat a jindy zas cas odpocivat. Zadny trauma z toho nema.
Krome toho - ono je dobre takhle to stene uz odmalicka naucit, ze proste ne vzdycky muze byt s vama. Ja ani manzel nepracujeme z domova, odjizdime do prace a prcek se takhle celkem nenasilne odmalicka ucil, ze obcas musi zustat chvili sam. Nekdy na nas porad videl, nekdy ne. Lepsi kdyz se to nauci hned, nez pak resit u starsiho psa, ze nedokaze byt sam a v dome/byte vyje, nici atd.

Ano prožívám.
No mi ho to učili, normálně, že jsme odcházeli pryč a nikdy netesknil.

Pro zadavateli, vykašlete se na očkování a honem ven.

29.7.2016 21:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lexaurin napsal(a):
Jo jo, takova" mala carodejnice". Ale co uz, asi jsem mu pripominala mamu...a ja jsem ponekud vice empaticka-asi

Znám to, všechny fenky od štěňátka šly po vlasech a culíku, lehám si k nim na zem a zřejmě je to nikdy neomrzí. Dostal mne závěr - a už ho tam mám osm let

29.7.2016 21:56

Fiona.Praha napsal(a):
Znám to, všechny fenky od štěňátka šly po vlasech a culíku, lehám si k nim na zem a zřejmě je to nikdy neomrzí. Dostal mne závěr - a už ho tam mám osm let

No tak to mě pes culík max přilehne, ale zase potom je fixace paničky dokonalá a nemůže mu nikam odejít...vždycky se mu to povede, tak že z pod něj vlasy nejdou vytáhnout

29.7.2016 22:07
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ja jsem jednou jela na kole se svym prvnim cernym havanackem v batuzku na zadech- kolegyne se mi smala, ze ňeni poznat kde koncim ja a zacina pes . Dokonce jsem se psem na zadech poskytovala pomoc pri autohavarii

29.7.2016 22:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lexaurin napsal(a):
Ja jsem jednou jela na kole se svym prvnim cernym havanackem v batuzku na zadech- kolegyne se mi smala, ze ňeni poznat kde koncim ja a zacina pes . Dokonce jsem se psem na zadech poskytovala pomoc pri autohavarii

30.7.2016 06:51
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Muzete prozradit jak to delate, kdyz uklizite, luxujete, vytirate, zehlite, pracujete na zahrade apod.? Nebo nic nedelate dokud stene nevychovate? A to o psech v nervu bylo na mne? Přála bych vam aspon jednoho s takovymi nervy a povahou jakou maji vsichni.nasi.

Jste přející, děkuji, ale vystačíme si s tím, co máme, štěňata neničící, neškubající ložní prádlo a tak dále, jsou v pohodě, nejsou "pracovití" a nemusím se bát, že něco zničí a pod povelem cpát štěňě do klece a tam ho zavírat.

Pracuji na zahradě se štěnětem, které si hraje nebo mi asistuje, žehlím se štěnětem, které sleduje, co dělám, luxuji se štěnětem, které jezdí na vysavači, vytírám se štěnětem, které sleduje, co děláma občas se pokouší jezdit na mopu, pracuji do práce se štěnětem, které leží vedle mě na gauči a odpočívá, případně si něco okusuje, šmejdí po bytě a dělá si svoje. Kdykoli štěně věnuje pozornost něčemu, co si nepřeji, převedu jeho pozornost na něco dovoleného, udělám mu to zajímavé. Řídím se prastarou osvědčenou radou - správné chování je nutné udělat zajímavé a snadné, nevhodné chování udělat velmi těžké nebo ho vůbec neumožnit. Prostě se ke štěněti chovám tak, jak se k němu chová spousta lidí, kteří mají pri rádi a snaží se je slušně vychovat. Moje dvě blízké kamarádky mají teď malá štěňátka, postupují podobným způsobem a je rados sledovat, jak holčičky rostou a jak jsou skvělé. Nejsou destruktivní, jsou komunikativní, pohodové, nic necupují, nejsou "pracovití" jako ti vaši, jsou prostě v pohodě. A budou takové i v dospělosti stejně, jako ti naši.

Dnes je zřejmě v módě přístup, kterému kolega říká krabicový - buď štěně nebo pes pracuje nebo odpočívá v kleci. On tvrdí, a já souhlasím - máme hračku, se kterou si hrajeme, a když omrzí, střčíme do krabice, když si chceme s hračkou hrát, z krabice vyndáme. Já takový přístup neuznávám.

30.7.2016 07:21
anonymx

XXX.XXX.135.153

Scylla-vy prostě vidite jen svoje. Nasi psi jsou proste dravci a ja je v tom jeste podporují. Pokud mi visi na mopu, vysavaci nebo snure od zehlicky a bojuje, tak to proste nejde. Ano je to likvidacni komando a ja z toho mam radost. Nikdy nezaviram zadneho psa kdyz mne omrzi, ale kdyz je unaveny a vetsinou i mrne si zaleze po par dnech samo. Mit stene tak pohodove, ze by jen sledovalo a nebylo ten spravny raubir s certem v oku, tak bych asi plakala. Ale kazdy mame takove psy jaci nam vyhovuji. Nevim cim to je, ale ja mela takova vsechna psiska i molossy, ale "kvalit" NO nebo BOM nedosahovali.

30.7.2016 09:54
Šarina

XXX.XXX.231.146

Anonymx: ale musíte uznat, že ne každý je nadšený z demoliční čety. Spíš takových lidí bude minimum. Mezi štěnětem peciválem a raubířem je přece celá škála možností.

Já to mám jako Scylla (se kterou mnohdy nesouhlasím), ale když si přečtu příspěvek, na který ona reagovala, tak se přiznám, že tomu taky moc nerozumím a přijde mi to zbytečně složité- proč by se mnou štěně nemohlo vařit, uklízet, platit účty? Když jdu na záchod... no tak jde se mnou... se z toho nezblázním...stejně je se mnou v koupelně, kde se snaží za mnou vlézt do vany nebo do sprcháče. Abych malé štěně strkala do klece na "1-2 hodiny", i když jsem doma? Proč?

Ciraali sice používá klec jen po určitou dobu (v podstatě nic proti tomu, ale pro nácvik čistoty to není nijak zásadní), ale kolik se tu najde lenochů, kteří si její příspěvek přečtou do půlky a nasadí klec doživotně jako pohodlné odkladiště psa?

30.7.2016 10:53
anonymx

XXX.XXX.135.153

Je to z extremu do extremu. Samozrejme chceme od svych psu kazdy neco jineho. Ale nechapuproc tak osuzovat kazdeho kdo pouziva kenelku a napadat ho, ze odklada psa kdyz ho omrzi. Stene je se mnou porad, pokud nedelam neco, kdy ho nemuzu sledovat a plne hlidat. Uklizet apod. Moc nejde a vareni take ne. Mame byt otevreny pruchodak a jak mi na vterinu zmizi z oci tak hrozi prusvih. Nic z toho netrva 2 hodiny a proste režim uz mam takovy, ze vse se dela kdyz psi jsou vyradeni a tedy si jdou odpocinout treba na pul hodinky. Proste ja nemam psy kteri pozoruji...

30.7.2016 11:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Jste přející, děkuji, ale vystačíme si s tím, co máme, štěňata neničící, neškubající ložní prádlo a tak dále, jsou v pohodě, nejsou "pracovití" a nemusím se bát, že něco zničí a pod povelem cpát štěňě do klece a tam ho zavírat.

Pracuji na zahradě se štěnětem, které si hraje nebo mi asistuje, žehlím se štěnětem, které sleduje, co dělám, luxuji se štěnětem, které jezdí na vysavači, vytírám se štěnětem, které sleduje, co děláma občas se pokouší jezdit na mopu, pracuji do práce se štěnětem, které leží vedle mě na gauči a odpočívá, případně si něco okusuje, šmejdí po bytě a dělá si svoje. Kdykoli štěně věnuje pozornost něčemu, co si nepřeji, převedu jeho pozornost na něco dovoleného, udělám mu to zajímavé. Řídím se prastarou osvědčenou radou - správné chování je nutné udělat zajímavé a snadné, nevhodné chování udělat velmi těžké nebo ho vůbec neumožnit. Prostě se ke štěněti chovám tak, jak se k němu chová spousta lidí, kteří mají pri rádi a snaží se je slušně vychovat. Moje dvě blízké kamarádky mají teď malá štěňátka, postupují podobným způsobem a je rados sledovat, jak holčičky rostou a jak jsou skvělé. Nejsou destruktivní, jsou komunikativní, pohodové, nic necupují, nejsou "pracovití" jako ti vaši, jsou prostě v pohodě. A budou takové i v dospělosti stejně, jako ti naši.

Dnes je zřejmě v módě přístup, kterému kolega říká krabicový - buď štěně nebo pes pracuje nebo odpočívá v kleci. On tvrdí, a já souhlasím - máme hračku, se kterou si hrajeme, a když omrzí, střčíme do krabice, když si chceme s hračkou hrát, z krabice vyndáme. Já takový přístup neuznávám.

Souhlasím a dělala jsem a mám to podobně. Měla jsem dvě stejně stará štěnda velkých, rozdílných plemen a žádná demoliční četa to taky nebyla. Nechala jsem je u všeho asistovat, mezi tím si s nima pochrála, aby se unavili, pocvičili jsme a zase jsem si dělala svoje. Já to měla všechno jednodušší, že se jednalo jen o práce venku, i když tedy u mne celodenní.

30.7.2016 11:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A co se týče vlasů - moji psi si vlasů mých, ani vlasů ostatních lidí nikdy nevšímali. Já si spíš říkala, že když v tom žijí pořád(panička má celý život dlouhé vlasy či culík) tak jim to nijak fascinující nepřijde. Oni jsou taky dlouhosrstí a když jsme třeba česali, tak jsem jen řekla: tak a teď se učesinká panička a jdeme ven. Pročísla jsem vlasy a je to nijak nezajímalo, že jim s nima mávám před nosem.

30.7.2016 11:53
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Ahoj všichni, tak jsme od včerejška dávali štěně na plínku pokažde, když se vzbudilo nebo najedlo. Minimálne 15 minut s ním u plínky seděli a opakovali udělej loužičku. PO 15 minutách jsme toho nechali, že se mu asi nechce. Pejsek udělal 3 kroky do protější kuchyně a tam se vyčůral smajlík co vy na to?

30.7.2016 11:54
koňadra

XXX.XXX.128.31

Šarina napsal(a):
Anonymx: ale musíte uznat, že ne každý je nadšený z demoliční čety. Spíš takových lidí bude minimum. Mezi štěnětem peciválem a raubířem je přece celá škála možností.

Já to mám jako Scylla (se kterou mnohdy nesouhlasím), ale když si přečtu příspěvek, na který ona reagovala, tak se přiznám, že tomu taky moc nerozumím a přijde mi to zbytečně složité- proč by se mnou štěně nemohlo vařit, uklízet, platit účty? Když jdu na záchod... no tak jde se mnou... se z toho nezblázním...stejně je se mnou v koupelně, kde se snaží za mnou vlézt do vany nebo do sprcháče. Abych malé štěně strkala do klece na "1-2 hodiny", i když jsem doma? Proč?

Ciraali sice používá klec jen po určitou dobu (v podstatě nic proti tomu, ale pro nácvik čistoty to není nijak zásadní), ale kolik se tu najde lenochů, kteří si její příspěvek přečtou do půlky a nasadí klec doživotně jako pohodlné odkladiště psa?

Abych malé štěně strkala do klece na 1-2 h, i když jsem doma - proč?

Asi jste ani vy ani scylla neměly štěně, které nemůžete nechat ani 5 vteřin bez dohledu! Každé štěně má větší či menší tendence kousat vše kolem sebe. Jsou ale štěňata, která prostě nemůžete spustit z očí ani na vteřinu. Všechna štěňata v rámci socializace vyrůstají u nás v bytě, snažím se, aby byla na volno co nejvíce. Nicméně poslední štěně také skončilo v kleci, protože to prostě nešlo. Během vteřiny překousnutý kabel k nabíječce, během další chvíle stržený ubrus... Tady nejde o to, že štěně jde se mnou do koupelny, na záchod... tohle mě fakt nevadí. Když bude sedět u kuchyňské linky a čekat "co upadne", to mě taky nevadí, ale problém je ten, že štěně šmejdí po bytě a v nestřeženou chvíli něco rozkouše, překousne (všechny kabely a prodlužky od spotřebičů fakt uklidit nejde). Takže musel nastat režim: ven - pohrát - proběhat - domů - pohrát - ale když jsem musela vařit, nebo pracovat (musím se i něčím živit, tak to prostě nejde mít štěně pořád na očích), tak mazalo do klece. Zvyklo si na ten režim, nakonec stačilo říct jdeme na místečko a šlo samo. Lehlo a spalo. Až se probudilo, tak znova - ven - pohrát... Jakmile začal vyrůstat z demoličních činností, postupně se klec odbourávala. Teď ji má sice také, ale stále otevřenou, používá ji jako svoji boudu. Vyrostl z něj vyrovnaný socializovaný pes, se kterým nebylo o ostudu jít třeba na návštěvu a který už v bytě nenadělá škodu.
Takže já bych šmahem klece neodsuzovala, ale velmi mě vadí, když do ní lidé zavírají dospělé psy na celou dobu, co jsou v práci. To už je fakt týrání, takoví lidé by si měli pořízení psa raději rozmyslet.

30.7.2016 11:58

Miky0001 napsal(a):
Ahoj všichni, tak jsme od včerejška dávali štěně na plínku pokažde, když se vzbudilo nebo najedlo. Minimálne 15 minut s ním u plínky seděli a opakovali udělej loužičku. PO 15 minutách jsme toho nechali, že se mu asi nechce. Pejsek udělal 3 kroky do protější kuchyně a tam se vyčůral smajlík co vy na to?

Máte tam mít rozprostřeno alespoň 5 plen, už jsem Vám to říkala

30.7.2016 12:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Miky0001 napsal(a):

Že ještě vůbec nechápe co je: udělej loužičku...je to na něj opravdu moc brzo. A to by jste fakt měli pochopit vy, ve vašem věku Za těch 15minut, co jste nad ním dřepěli u plíny, by byl vyběhaný, unavený a vyčůraný dávno venku. Mám velkou zahradu, ale se štěndem jsem hned od druhého dne chodila ven na prochajdy, minimálně 400m k mámě(a zpět) kde byl s naším starým pejskem, poznával drůbež, kočky atd. - aby cestou poznával okolí, začichal si, aby z něho nebyl ustrašený asociál...Připomínám, že i když máte malé plemeno, nezapomeňte, že pořád je to pes, tak se k němu jako ke psu chovejte, ne jako k panence.

30.7.2016 12:05
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Miky0001 napsal(a):

Že na té plínce neudělalo na povel i salto
No zřejmě se mu nechtělo dělat tu loužičku před váma, asi se bálo že za to dostane tak šlo jinam..
Takže vemte tu plínu a tu loužičku mazejte utřít a štěně na tu plínu následně položte a pochvalte,
Následně tak za hodinku-dvě vemte štěňátko na chvilinku ven, když se vyčůrá tam chvalte, jestli se bojíte ho vzít ven když je pár dnů po očkování, vemte ho na klidnější místo kde se nevyskytuje a nevenčí velké množství psů a bude to v pohodě.

30.7.2016 12:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Miky0001 napsal(a):

Asi máte tu smůlu, že jste si pořídili nejblbějšího psa v okolí.

Proč jste nešli ven, štěně se mohlo vyčůrat tak nějak omylem a dostat odměnu.

30.7.2016 12:50
Terven

XXX.XXX.110.147

Ještě mám dotaz na zadavatele- proč je pro vás u desetitýdenního mrňouse nácvik čistoty tak zásadní? Máte drahé koberce?
Je to opravdu ještě miminko, vykašlete se na to, nestresujte tím jeho ani sebe. Maximálně ho pochvalte, pokud to udělá venku. Věnujte se důležtějším věcem, hrajte si s ním, blbněte, učte ho přivolání, pomalu ho zvykejte na samotu.
Štěňata prostě loužičky dělají, přesvědčila jsem se, že výsledek je bez snažení úplně stejný ne-li lepší než když se usilovně snažíte.
Neznám snad žádného dospělého psa, který by konal potřebu doma, zato znám dost takových, kteří mají majitele těžce na háku, ničí vybavení bytu a nervy sousedů, jsou-li sami, nevědí, co je dlouhá vycházka anebo hra s páníčkem.
Za těch 15 minut, co jste seděli u pleny, jste si mohli užít spoustu zábavy.

30.7.2016 12:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Terven napsal(a):
Ještě mám dotaz na zadavatele- proč je pro vás u desetitýdenního mrňouse nácvik čistoty tak zásadní? Máte drahé koberce?
Je to opravdu ještě miminko, vykašlete se na to, nestresujte tím jeho ani sebe. Maximálně ho pochvalte, pokud to udělá venku. Věnujte se důležtějším věcem, hrajte si s ním, blbněte, učte ho přivolání, pomalu ho zvykejte na samotu.
Štěňata prostě loužičky dělají, přesvědčila jsem se, že výsledek je bez snažení úplně stejný ne-li lepší než když se usilovně snažíte.
Neznám snad žádného dospělého psa, který by konal potřebu doma, zato znám dost takových, kteří mají majitele těžce na háku, ničí vybavení bytu a nervy sousedů, jsou-li sami, nevědí, co je dlouhá vycházka anebo hra s páníčkem.

Naprostý souhlas

30.7.2016 12:57
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Scylla-vy prostě vidite jen svoje. Nasi psi jsou proste dravci a ja je v tom jeste podporují. Pokud mi visi na mopu, vysavaci nebo snure od zehlicky a bojuje, tak to proste nejde. Ano je to likvidacni komando a ja z toho mam radost. Nikdy nezaviram zadneho psa kdyz mne omrzi, ale kdyz je unaveny a vetsinou i mrne si zaleze po par dnech samo. Mit stene tak pohodove, ze by jen sledovalo a nebylo ten spravny raubir s certem v oku, tak bych asi plakala. Ale kazdy mame takove psy jaci nam vyhovuji. Nevim cim to je, ale ja mela takova vsechna psiska i molossy, ale "kvalit" NO nebo BOM nedosahovali.

Moji psi, tříletý a dvouletá, jsou dravci se spoustou temperamentu. Učíme se momentálně praktické pasení, protože ho budeme brzy potřebovat. Měli jsme čsv, měli jsme malinu, BŠO, husky, fouska, kamarádi mají dobrouše, maliny, boc, australáky, entlebuchy, chodáky, jrt, kareláky, NO, aplíky. Chovají se k nim normálně, podporují je v drivu. Mají je v bytě, klece nevlastní, štěňata nedevastovala a jako dospělí také nedevastují. Mají zkoušky z lovečiny, záchranařiny, TART na velmi vysoké úrovni. Přesto to jsou v běžném živodě normální psi. To, že vám štěně rozškube za jeden den ložní prádlo a má skloy všechno zničit prostě není normální projev vyrovnaného psa, který má všechno, co potřebuje v té správné míře.

30.7.2016 13:00
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Terven napsal(a):

Taky Souhlasím.

Zadavatelka:To štěně přece musí být ve stresu, když ho nechám čumákovat u pleny (jak ho tam udrželi?) A ještě udělat tam loužičku, když mě za to předtím trestali? Mazejte s tím psem ven! My chodili hned ven a v pohodě, potřebuje si zvyknout na venek a vše ne na domácí plenu.

30.7.2016 13:00
scylla

XXX.XXX.150.32

Miky0001 napsal(a):

Jestli budete takto pokračovat, bude ze štěněte naprostý nervák, který se bude s vyvenčením skrývat kamkoli, kde nebudete vy. Štěně nerozumí, co je to udělat loužičku, ono ví, že se mu chce, chce k tomu mít klid a že ho někdo naprosto nesmyslně dlouhou dobu otravuje, tak uteče a udělá to tam, kde k tomu má klid a soukromí. Zkuste pochopit, že máte ještě dva měsíce čas na to, než bude štěně čistotné. Netlačte na pilu, nekoupili jste si hračku, ale živého tvora, kterému se musíte naučit rozumět a který ne vždy je povinen dělat to, co vy si zrovna usmyslíte. Jestli toto nehodláte respektovat, prosím vás, abyste štěně vrátili.

30.7.2016 13:05
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Je to z extremu do extremu. Samozrejme chceme od svych psu kazdy neco jineho. Ale nechapuproc tak osuzovat kazdeho kdo pouziva kenelku a napadat ho, ze odklada psa kdyz ho omrzi. Stene je se mnou porad, pokud nedelam neco, kdy ho nemuzu sledovat a plne hlidat. Uklizet apod. Moc nejde a vareni take ne. Mame byt otevreny pruchodak a jak mi na vterinu zmizi z oci tak hrozi prusvih. Nic z toho netrva 2 hodiny a proste režim uz mam takovy, ze vse se dela kdyz psi jsou vyradeni a tedy si jdou odpocinout treba na pul hodinky. Proste ja nemam psy kteri pozoruji...

Proč by štěně nemohlo jezdit na mopu nebo vysavači? Bojovat se šňůrou od žehličky to přece nejde, od toho má majitel hlas, ruce a mozek, aby odvedl jeho pozornost a nahradil to něčím lepším, zajímavějším. Máme domek s průchodem psími dveřmi na zahradu, te´d v létě věčně otevřené dveře. Nemusela jsem nikdy žádné štěně nikam zavírat nebo mu být pořád za zadkem, jednak proto, že byla štěnata vedená tak, aby se chovala normálně a ne jako demoliční četa, podruhé proto, že se štěně samo vždy staralo, abych mě za tím zadkem mělo. Nemáme výchovu postavenou na tom, kdo je čí otrok a ani na musíš nesmíš.

30.7.2016 13:09
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):

Asi jste ani vy ani scylla neměly štěně, které nemůžete nechat ani 5 vteřin bez dohledu! Každé štěně má větší či menší tendence kousat vše kolem sebe. Jsou ale štěňata, která prostě nemůžete spustit z očí ani na vteřinu. Všechna štěňata v rámci socializace vyrůstají u nás v bytě, snažím se, aby byla na volno co nejvíce. Nicméně poslední štěně také skončilo v kleci, protože to prostě nešlo. Během vteřiny překousnutý kabel k nabíječce, během další chvíle stržený ubrus... Tady nejde o to, že štěně jde se mnou do koupelny, na záchod... tohle mě fakt nevadí. Když bude sedět u kuchyňské linky a čekat "co upadne", to mě taky nevadí, ale problém je ten, že štěně šmejdí po bytě a v nestřeženou chvíli něco rozkouše, překousne (všechny kabely a prodlužky od spotřebičů fakt uklidit nejde). Takže musel nastat režim: ven - pohrát - proběhat - domů - pohrát - ale když jsem musela vařit, nebo pracovat (musím se i něčím živit, tak to prostě nejde mít štěně pořád na očích), tak mazalo do klece. Zvyklo si na ten režim, nakonec stačilo říct jdeme na místečko a šlo samo. Lehlo a spalo. Až se probudilo, tak znova - ven - pohrát... Jakmile začal vyrůstat z demoličních činností, postupně se klec odbourávala. Teď ji má sice také, ale stále otevřenou, používá ji jako svoji boudu. Vyrostl z něj vyrovnaný socializovaný pes, se kterým nebylo o ostudu jít třeba na návštěvu a který už v bytě nenadělá škodu.
Takže já bych šmahem klece neodsuzovala, ale velmi mě vadí, když do ní lidé zavírají dospělé psy na celou dobu, co jsou v práci. To už je fakt týrání, takoví lidé by si měli pořízení psa raději rozmyslet.

Naší rodinou prošlo mnoho štěňat, už něco pamatuju, narodila jsem se v chovce psů. Nikdy jsme štěňta nikam nezavírali a měli jsme normální, sebevědomá, štěňata, ne demoliční četu. Ono je to hodně i o přístupu a o tom, jak je štěně vedeno.

30.7.2016 13:17
Andrýsek3

XXX.XXX.14.55

Miky0001 napsal(a):

Ještě dodám, víte doufám, že ten pes vám nerozumí, ten povel na curani. máte říkat, když čůrá. My na noviny učili tak, že jsem vychytala místo, kam nejčastěji chodil, namočila do toho kousek novin, vytrela a dala.ciste noviny a na ně pidi kousek pocuranych. Naučil se to téměř hned, ale jak už jsem psala nedělala bych to tak. Venčí se prostě venku, takže raději hned ven. A bude to trvat ještě dlouho a čůránky taky budete dlouho uklízet, takže raději se psem choďte hrat ven, tam se vycura a chválit. A nějakým sezením u něj ho stresujete.

30.7.2016 13:27
anonymx

XXX.XXX.135.153

scylla napsal(a):
Proč by štěně nemohlo jezdit na mopu nebo vysavači? Bojovat se šňůrou od žehličky to přece nejde, od toho má majitel hlas, ruce a mozek, aby odvedl jeho pozornost a nahradil to něčím lepším, zajímavějším. Máme domek s průchodem psími dveřmi na zahradu, te´d v létě věčně otevřené dveře. Nemusela jsem nikdy žádné štěně nikam zavírat nebo mu být pořád za zadkem, jednak proto, že byla štěnata vedená tak, aby se chovala normálně a ne jako demoliční četa, podruhé proto, že se štěně samo vždy staralo, abych mě za tím zadkem mělo. Nemáme výchovu postavenou na tom, kdo je čí otrok a ani na musíš nesmíš.

Jste schopna akceptovat a pochopit, ze takove stene proste nechci? To, co je podle vas normalni nemusi byt vubec normalni pro jine. Proste uz par generaci mam a chci mit psy drave, aktivni a naprosto mi to vyhovuje. Asi tomu nebudete verid, ale ze vsech vyrostli naprosti pohodari, kteri bez voditka mohou kamkoliv, miluji vsechny a vsechno a pritom jsou sebevedomi, dominantni jedinci s obrovskou chuti k jakekoliv cinnosti. A z obdobi "o co zavadim znicim" proste vyrostou. Jo a zatim jsem nenasla hracku, ktera by jim chvilku vydrzela. Rekord byl obrovsky uzel, trvalo cca hodinku nez byl rozebran na nite.

30.7.2016 13:38
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Scyllo, od koho jste měla haskouna? :).

30.7.2016 14:24
anonymx

XXX.XXX.135.153

scylla napsal(a):
Naší rodinou prošlo mnoho štěňat, už něco pamatuju, narodila jsem se v chovce psů. Nikdy jsme štěňta nikam nezavírali a měli jsme normální, sebevědomá, štěňata, ne demoliční četu. Ono je to hodně i o přístupu a o tom, jak je štěně vedeno.

Moc a moc se mylite. Leta jsem chovala jina plemena, vcelku dle vasich predstav a pak... kdyz mi 4 tydenni stenata splhala pres metrovou ohradku tak jsem pochopila, ze asi to bude trochu jine. V 5ti tydnech dokazali zlikvidovat i stromy na zahrade a pak uz to jelo... no,2 zustali doma a ostatni naprosto splnili predstavy novych majitelu. Vsichni zavodili na vrcholovych akcich a byli uzasni. Naprosto pohodovi sportovci. Jen ty zacatkyy.. jeden majitel se radeji ss stenetem odstehoval docasne na chalupu ze zdemolovaneho bytu, druhy mel hned prvni den vyorane brambory, treti silel, ze jsou na to 3 a stejne stendo neuhlidaji. Vyrostli z toho. Proste nekdo touzi po diteti u knizky a nekdo ho radeji sundava ze stromu.

30.7.2016 15:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Fiona.Praha napsal(a):
Asi máte tu smůlu, že jste si pořídili nejblbějšího psa v okolí.

Proč jste nešli ven, štěně se mohlo vyčůrat tak nějak omylem a dostat odměnu.

Tu první větu myslíte vážně ?
Nebude ono to jinak ?

30.7.2016 16:02
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Moc a moc se mylite. Leta jsem chovala jina plemena, vcelku dle vasich predstav a pak... kdyz mi 4 tydenni stenata splhala pres metrovou ohradku tak jsem pochopila, ze asi to bude trochu jine. V 5ti tydnech dokazali zlikvidovat i stromy na zahrade a pak uz to jelo... no,2 zustali doma a ostatni naprosto splnili predstavy novych majitelu. Vsichni zavodili na vrcholovych akcich a byli uzasni. Naprosto pohodovi sportovci. Jen ty zacatkyy.. jeden majitel se radeji ss stenetem odstehoval docasne na chalupu ze zdemolovaneho bytu, druhy mel hned prvni den vyorane brambory, treti silel, ze jsou na to 3 a stejne stendo neuhlidaji. Vyrostli z toho. Proste nekdo touzi po diteti u knizky a nekdo ho radeji sundava ze stromu.

A někdo o dítěti, které zvládá obojí a přiměřeně. O tom to asi bude.

30.7.2016 16:03
scylla

XXX.XXX.150.32

Huskyjanina napsal(a):
Scyllo, od koho jste měla haskouna? :).

Před 27 lety jsme si vzali štěně od jednoho mushera.

30.7.2016 16:39
Prestige

XXX.XXX.143.1

Miky0001 napsal(a):

Být váma, tak se vykašlu na plinku a chodím se psem ven.A když venku udělá potřebu tak hodně pochvalně a odmente. Řekla bych, že štĕnĕ už má z plíny averzi a z vás začíná mít strach, prostě ste to začal moc hrotit. Berte to tak že prostě tu louzicku doma udělá a zrovna ne na té plínĕ, protože s ní ma už špatnou zkušenost. Je to ještě malinký stvoření tak k němu buďte vlídný a uvidíte ono to časem půjde. Chce to jak jsem psala víše - po probuzení, po krmení, po hře vzít štĕnĕ ven a tam ať tu potřebu vykoná.

30.7.2016 16:46
Ebi

XXX.XXX.104.1

Miky0001 napsal(a):

Co já konkrétně na to? a...proč jste s ním nevyběhla ven před barák?...zvlášť když to vydržel 15 minut se nevyčurat?

jsem ve věku babiček, ale vůbec jsem nebyla líná třeba desetkrát denně po vyspání štěně vzít a běžet z druhého patra ven na trávu - z toho dvakrát za noc.
A samozřejmě ne jednou, prostě dokud se nenaučilo, že čurat se má venku.

30.7.2016 20:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

rapotacka11 napsal(a):
Tu první větu myslíte vážně ?
Nebude ono to jinak ?

Doufám, že nemusím vysvětlovat ironii.

Ale... znám jednu, ta má za svůj život několikátého psa. Jeden byl bez PP, další velký útulkáč, další nalezenec, další kříženec od sousedů, další malý darovací, poslední je s PP.
A nebudete tomu věřit, ona je přesvědčená, že má v životě smůlu a má vždy blbého psa (jako hloupého psa). Ostatní mají kliku a tu smůlu má za všechny ostatní ona.

30.7.2016 20:48

Miky0001 napsal(a):

Co my na to? No, asi jste už z předchozích příspěvků zjistil, že to děláte úplně blbě. Neberte to zle, ale přijde mi že máte poněkud zkreslené představy o funkčnosti malého štěněte.

V první řadě pes nemá vrozenou schopnost rozumět oficiálnímu jazyku země kde se narodil. Tzn. když mu říkáte "udělej loužičku", tak je to stejné, jako kdyby se Vás někdo čínsky zeptal, kde je tu nejbližší pošta. Nejspíš chápe, že po něm něco chcete, ale nemá tušení co a v tak se to snaží vytušit z Vaší řeči těla, gest, výrazu. A podle toho smajlíku soudím, že nic pozitivního z Vás v té chvíli asi nevycítil. Význam slov ho musíte naučit Vy. A lepší je začít od jednotlivých slov než celých vět. Např. štěně čůrá - řeknu "čůrej", pochválím. Kouše co nemá, řeknu "ne!" (s neutrálním výrazem, nezlobím se, štěně se teprve učí!), podám hračku a řeknu "Můžeš" (nebo "Hele hračka, tu MŮŽEŠ kousat." a zdůrazním to můžeš)

Za druhé nemůžete štěně nutit udělat loužičku, takhle výchova nefunguje. Zapomeňte na plínu, odbourat současnou averzi Vás bude stát podstatně víc úsilí než s prckem vyběhnout ven. Ani tam mu nestojte za zadkem, pamatujte si, že jste ho už naučili bát se vyčůrat před Vámi. Takže spíš předstírejte, že se koukáte jinam, a když udělá loužičku, tak mu řekněte "čůrat" a velká pochvala a pamlsek. Doma loužičky ukliďte, bez zlobení, bez komentářů.

Do třetice - Zjistěte si trochu víc, jak pes funguje a jak ho vychovávat, ať už z knížek a internetu, od ostatních pejskařů v okolí, nebo v psí školce, ale hlavně se řiďte citem a rozumem. Jinak budete nešťastný Vy i pes.

30.7.2016 21:11
anonymx

XXX.XXX.227.107

scylla napsal(a):
A někdo o dítěti, které zvládá obojí a přiměřeně. O tom to asi bude.

Anebo chce v necem vyniknout. Ja vim, ze pro vas je to skoro zlocin, ale aktivni dablik se snadno nauci cist a milovat knihy, ale flegmatika nebo jen lenocha na olympiadu dostanete mozna jako divaka.

30.7.2016 21:43
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Mushera? Tak to mě kor zajímá od koho :) Toho budu určitě znát. A sportovali jste s ním i nějak? Tak zhruba před 15 lety šla Bučková, ale myslím, že to byla Olga dogtrekking...to byla nějaká příbuzná?

31.7.2016 10:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):

To noční putování u psů je legrační - náš to také dělává a když je v zimě k ránu v baráku kosa, tak nad ránem mi vleze postele.

31.7.2016 10:42
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Miky0001 napsal(a):

Už zase?! Toto snad fakt ani není možné, že jsou pořád ještě lidé, kteří s prominutím používají tuto stupiditu při výchově čistotnosti!

31.7.2016 10:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):

Souhlasím s Vámi.

31.7.2016 10:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Šarina napsal(a):

"K tomu namáčení čumáčku- fujtabl, to se vám samotným neekluje? Kde jste takovou nechutnou pitomost slyšeli? Miminku byste taky mazali plínku pod nosem, aby se "naučilo", že se čurá na záchodě?"

Myslím, že je to zažitá pověra-trest, i v naší rodině se vyskytl tento názor, když jsem štěníka přivezla. Dotyčný ode mě dostal pořádnej zprdunk , ale je vidět, že se to ještě v lidech vyskytuje. Stejně jako ten nesmysl, že po syrovém mase bude pes agresivní a vyvraždí členy své rodiny!

31.7.2016 12:54
ciraali

XXX.XXX.163.122

koňadra napsal(a):

Jsem rada, ze aspon Konadra pochopila jak to myslim. Proste ani moje stene nebylo z tech, ktere by si nekde lehlo a v klidu me pozorovalo jak varim, uklizim atd. Ne, jakmile bych ho nesledovala, okamzite by slo nekam neco likvidovat. Takze ano, po tu dobu kdy jsem se mu nemohla venovat, bylo stendo proste v kleci, videlo na me, dostalo tam nejakou hracku nebo neco na zvykani a ja jsem se mohla v klidu venovat tomu vareni nebo necemu jinemu, co jsem potrebovala udelat, misto toho abych kazdych 5 minut musela odbihat psovi neco sebrat atd. A jakmile bylo hotovo, tak slo stene ven a zase jsem se mu mohla plne venovat.

Krome toho, vidim fakt velky prinos v tom, ze jsem timto pristupem mela mnohem lepsi kontrolu nad tim kde stene cura - tj. nemelo moc sanci odbehnout z dohledu a curat buhvi kde, takze bylo mnohem snazsi a rychlejsi ho naucit ze se cura venku. Doma jsme meli minimum "nehod" a stene bylo vlastne skoro porad chvaleno za curani venku atd.
Kdyz bych to delala tak, jako to preferuji tady mnozi, tj. stene neustale na volno, lilkvidujic to a to, sem tam odbehne z dohledu a vycura se nekde kde nema, coz ja teda musim ignorovat protoze jsem mu v tom nemohla zabranit...tak mi bude prece trvat mnohem dyl, nez se stene nauci curat venku. Plus se nauci likvidovat doma veci, pac nemuzu mit proste oci i vzadu a skutecne ho sledovat nepretrzite, to nejde. Kdo tvrdi ze ano, tak bud keca nebo je robot. Ale hlavne ze ma stene naprostou svobodu pohybu, no jasne.

31.7.2016 16:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ale jo, já vás celkem chápu a nijak neodsuzuju, děcka se také běžně dávala do ohrádek a myslím, že jim to prospívalo. Když teď vidím, jak celá rodina skáče kolem dvouletého prcka, aby ho nějak zabavila, jde mne klepnout. Nadávám jim, že to děcko mají chvilku nechat, ať si naučí hrát si, zabavit se samo. A k tomu byla právě ohrádka super. Bylo v bezpečí, sem tam tam člověk hodil oko, co dělá a dítě bylo nuceno hrát si z hračkama, co tam mělo k dispozici...nějak.

31.7.2016 18:28

lesnížínka napsal(a):
Ale jo, já vás celkem chápu a nijak neodsuzuju, děcka se také běžně dávala do ohrádek a myslím, že jim to prospívalo. Když teď vidím, jak celá rodina skáče kolem dvouletého prcka, aby ho nějak zabavila, jde mne klepnout. Nadávám jim, že to děcko mají chvilku nechat, ať si naučí hrát si, zabavit se samo. A k tomu byla právě ohrádka super. Bylo v bezpečí, sem tam tam člověk hodil oko, co dělá a dítě bylo nuceno hrát si z hračkama, co tam mělo k dispozici...nějak.

Zajímavý je, že u dětí mi to divný nepřišlo, ale u štěňat jsem to nikdy nepoužívala, chrťák teda štěněcí klec měl, přes ní byla přehozená deka a vevnitř měl pelíšek...taková boudička, ale stále otevřená, když už nás měl plný zuby, tak si tam zalezl a děti věděli, že v boudičce je pes naprosto tabu...ale tohle klidně odsupluje místečko na nějaké méně frekventované části bytu...používal jí asi dva měsíce, pak už radši lehával na gauči, tak jsme jí zrušili...

Asi jsem nikdy neměla štěně, které bych musela mít furt na očích, zase na druhou stranu se u nás neustále váleli hromady plyšáků, hraček, "bezpečných" klacků apod., takže se štěndo vždycky zabavilo...

terkaterkaterka

1.8.2016 09:38
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2

Jsem Fakt zvědavá, jak tohle dopadne protože podle toho co furt pan zadavatel píše, nemá o psech ani ánung, myslím, že skrytá kamera by mohla být dobra komedie Ale myslím to úsměvně, né zle. Jen se těším, až trochu usměrněného hafana chytne druhá puberta a budete sem dávat další dotazy a až budete mit ditě, tak budete házet každou chvilku základní dotazy na stránky emiminkocz a jiné podobné servery? No to potěž pánbůh To štěndo z Vás musí mít upřímně trochu legraci a čím bude starší a budete k tomu všemu takhle přistupovat, tím z toho bude mít větší prču Zkuste se vykašlat na psaní dotazů, v každém zverimexu mají knihu o psech, většinou ta brožura nestojí víc jak 60 Kč a věřte, že tam vše najdete, ta si to snad za jeden večer můžete přečíst, při nejlepším najdete knihu i o Vašem plemeni a budete zase o něco moudřejší, pak to zkuste aplikovat sám, pokud nejste úplně negramotní, tak to přece nějak uvláčíte Hlavně si sám zkusíte, co na vašeho hafana zabírá lépe a co například úplně ignoruje a že se Vám nepodaří hned ho naučit čůrat venku atd ? nevěště hlavu, kvůli tomu hned nepiště milion dotazu a radši bedlivě toho svýho psa sledujte a poznávejte, navíc jak už někdo psal, hafani jsou někdy na to naučení pomalejší, no chlapi , fenečky bývají chytřejší, ten muj chlapák se někdy vyčůral i ve dvou letech a dokonce teď někdy v pěti letech se normálně fakt nasr*l a označknul si jedno místo, udělal to dvakrát do roka z nepochopitelných důvodů, prostě byl za něco tak strašně uraženej a dotčenej že šel, kouknul na mě a hodil loužičku, pak jsem myslela, že hodim já jeho Je to urážlivec

neregistrovaný 2

1.8.2016 10:24
neregistrovaný 2

XXX.XXX.32.44

Dost mě udivuje útočnost spousty příspěvků. Ono to se štěnětem opravdu není zpočátku úplně jednoduché a co zadavatel rozhodně potřebuje je arogance přispěvovatelů. Každý jsme jednou začínali a určitě i dělali chyby.

Pokud chcete mít otevřené dveře do ostatních místností, měla bych tam připravené plíny, jakmile tam štěně vběhne, čapnout, dát na plínu a pokud se mu zadaří vykonat potřebu na plínu chválit a chválit. Klidně si tam nechtě těch plín i vícero. To své takhle čapnu a šup s ním na zahradu a tam chválím a chválím. A učte povel, já své učím právě na slovo čůrat Později, cca po měsíci, když mi udělá louži v bytě a já si toho všimu hned, neváhám, zařvu, vytřu mu v tom čumák s naprostým klidem maže ven. Takto jsem to udělala u všech našich štěňat, teď máme šesté štěně a zafungovalo to perfektně. Víckrát doma loužička nebyla. Takže mě to takto funguje a žádný z našich psů z toho neměl trauma, naopak už od té doby přesně věděl, kam čůrat a kam ne. Myslím, že do měsíce se to naučí. Vydržte, chce to trpělivost. Takhle maličkému nemá cenu čumák v tom máchat, nechápe to.

Co se týče spaní v posteli, tam to chce také trpělivost. Mě psi do postele smí, takže to tak neřeším, ale pokud je tam nechci, řeknu na místečko a jsou na místečku a do postele jdou až poté, co dostanou svolení, zavolám si je. Pár nocí se nevyspíte, nechala bych ho klidně na místečku vedle postele, když ho do postele nechcete, s tím, že ho pohladíte, když chce k vám a necháte na pelíšku, nebo ho do pelíšku vrátíte. Nejnáročnější je první měsíc, pak už to jde hodně rychle, štěňata jsou velice chytrá stvoření

1.8.2016 10:36
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

neregistrovaný 2 napsal(a):
Dost mě udivuje útočnost spousty příspěvků. Ono to se štěnětem opravdu není zpočátku úplně jednoduché a co zadavatel rozhodně potřebuje je arogance přispěvovatelů. Každý jsme jednou začínali a určitě i dělali chyby.

Pokud chcete mít otevřené dveře do ostatních místností, měla bych tam připravené plíny, jakmile tam štěně vběhne, čapnout, dát na plínu a pokud se mu zadaří vykonat potřebu na plínu chválit a chválit. Klidně si tam nechtě těch plín i vícero. To své takhle čapnu a šup s ním na zahradu a tam chválím a chválím. A učte povel, já své učím právě na slovo čůrat Později, cca po měsíci, když mi udělá louži v bytě a já si toho všimu hned, neváhám, zařvu, vytřu mu v tom čumák s naprostým klidem maže ven. Takto jsem to udělala u všech našich štěňat, teď máme šesté štěně a zafungovalo to perfektně. Víckrát doma loužička nebyla. Takže mě to takto funguje a žádný z našich psů z toho neměl trauma, naopak už od té doby přesně věděl, kam čůrat a kam ne. Myslím, že do měsíce se to naučí. Vydržte, chce to trpělivost. Takhle maličkému nemá cenu čumák v tom máchat, nechápe to.

Co se týče spaní v posteli, tam to chce také trpělivost. Mě psi do postele smí, takže to tak neřeším, ale pokud je tam nechci, řeknu na místečko a jsou na místečku a do postele jdou až poté, co dostanou svolení, zavolám si je. Pár nocí se nevyspíte, nechala bych ho klidně na místečku vedle postele, když ho do postele nechcete, s tím, že ho pohladíte, když chce k vám a necháte na pelíšku, nebo ho do pelíšku vrátíte. Nejnáročnější je první měsíc, pak už to jde hodně rychle, štěňata jsou velice chytrá stvoření

Mě udivuje kolik lidí si před pořízením štěněte vůbec nic nepřečte, nenastuduje, pak by je třeba nepřekvapovalo že štěně prostě čůrá, nebo kňučí
Taky mě udivuje kolik lidí pořád uznává tu stupidní metodu vymáchání čumáku, vždyť je to odporné, když se vám dítě vyčůrá mimo po měsíci co ho učíte chodit na nočník, taky ho v tom vymácháte ?

1.8.2016 14:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Sam 90210 napsal(a):
Mě udivuje kolik lidí si před pořízením štěněte vůbec nic nepřečte, nenastuduje, pak by je třeba nepřekvapovalo že štěně prostě čůrá, nebo kňučí
Taky mě udivuje kolik lidí pořád uznává tu stupidní metodu vymáchání čumáku, vždyť je to odporné, když se vám dítě vyčůrá mimo po měsíci co ho učíte chodit na nočník, taky ho v tom vymácháte ?

Přesně tak. Dotyčný/dotyčná neregistrovaný nejdříve zkritizuje útočnost příspěvků, aby pak napsal(a), že za nečistotnost máchá psovi v louži čumák! Kde to jsme, sto let zpátky?!

neregistrovaný 2

2.8.2016 06:49
neregistrovaný 2

XXX.XXX.32.84

fikovnice napsal(a):
Přesně tak. Dotyčný/dotyčná neregistrovaný nejdříve zkritizuje útočnost příspěvků, aby pak napsal(a), že za nečistotnost máchá psovi v louži čumák! Kde to jsme, sto let zpátky?!

No vidíte a přesto všechno nás naši psi milují, jsou stoprocentně poslušní, ačkoliv je nikdo nepeskuje, necvičí, nechodíme na cvičák, jezdí s námi na volno u koní a nehnou se od nich. Bez jakéhokoliv cepování, jen s nám žijí v bytě, s láskou, kterou jim věnujeme a ten jeden výkřik a vytřený čumák nám odpustili okamžitě, protože si jsou plně vědomi, že tohle se nedělá a proto se nám okamžitě doma přestali počůrávat. Takže si dál kritizujte, dál nadávejte a útočte, nám to takhle funguje a pokud budu mít další štěně, klidně ho tak dál budu vychovávat. A bylo naspáno, že to stačilo udělat jednou, nic o máchání jsem nepsala. Navíc to je u cca 4měsíčíní štěněte, které už velice dobře chápe, co ano a co ne. Vy, kdož tu tak křičíte, jste určitě nikdy ani nezvýšili hlas na svého psa. Já si to dovolila a mám vedle sebe smečku sebevědomých milujících zvířat.
Hezký den.

2.8.2016 06:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No vidíte a přesto všechno nás naši psi milují, jsou stoprocentně poslušní, ačkoliv je nikdo nepeskuje, necvičí, nechodíme na cvičák, jezdí s námi na volno u koní a nehnou se od nich. Bez jakéhokoliv cepování, jen s nám žijí v bytě, s láskou, kterou jim věnujeme a ten jeden výkřik a vytřený čumák nám odpustili okamžitě, protože si jsou plně vědomi, že tohle se nedělá a proto se nám okamžitě doma přestali počůrávat. Takže si dál kritizujte, dál nadávejte a útočte, nám to takhle funguje a pokud budu mít další štěně, klidně ho tak dál budu vychovávat. A bylo naspáno, že to stačilo udělat jednou, nic o máchání jsem nepsala. Navíc to je u cca 4měsíčíní štěněte, které už velice dobře chápe, co ano a co ne. Vy, kdož tu tak křičíte, jste určitě nikdy ani nezvýšili hlas na svého psa. Já si to dovolila a mám vedle sebe smečku sebevědomých milujících zvířat.
Hezký den.

To byla hezká pohádka.
Znáte ještě nějakou?

neregistrovaný 2

2.8.2016 07:37
neregistrovaný 2

XXX.XXX.32.84

Fiona.Praha napsal(a):
To byla hezká pohádka.
Znáte ještě nějakou?

S hloupými lidmi nemá cenu vést diskuzi.

2.8.2016 07:50

Hezký den.

Nic o máchání jste nepsala? Tak to jsem to asi špatně pochopila:

Později, cca po měsíci, když mi udělá louži v bytě a já si toho všimu hned, neváhám, zařvu, vytřu mu v tom čumák

No tak gratuluju k vaší výchovné metodě...doufám, že si to tady přečte XY lidí, kteří si řeknou "Jé to je prima, stačí zařvat, vymáchat štěněti v loužičce čumák a je to"...já myslela, že se tyto metody používali za dob, kdy nebyla dostupná odborná literatura, internet a tohle bylo dogma předávající se mezi lidmi, nazvala bych to taková "lidová slovesnost"
Věřím, že vás psi milují a že vám to odpustili...máte asi štěstí, že nemáte plemeno, které vám toto neodpustí, se kterým byste si tímto narušila vztah na hooodně dlouho, jestli ne na furt...
A ano máte pravdu na psy nekřičím (pokud teda nepočítám situaci, kdy je pes daleko a potřebuju ho přivolat, ale to bych spíš nazvala volání)...na dospělýho psa stačí houknout...ano zvýším hlas např. při povelu "fuj"...nebo na psy houknu "hej, co děláte, mazejte ven", když se rozdováděj v obýváku, při jejich velikosti to není vhodný prostor na jejich blbiny...ale to si dovolím u dospělýho psa, který si to rozhodně nebere osobně, v životě bych neřvala na štěně a to rozhodně ne proto, že bych byla nějaká měkota a neuměla na psa houknout, ale prostě nevidím jediný důvod, proč na štěňátko hlas zvyšovat, štěňátko já totiž neučím co nemá dělat, ale co má dělat, co je správné a u toho na něj křičet nemusím...
Víte nevím, jak to berete vy, ale já věřím, že se mi čtyřměsíční štěně doma nevyčůrá natruc, už dobře ví, že se čůrá venku, jen mu to prostě ještě někdy nevyjde...
Kdyby jste si pořídila třeba chrta (a podobná plemena) a budete se k němu takhle chovat, tak věřte, že se může stát, že pak naopak budete mít doma zvíře které vám důvěřovat nebude a možná i s tím milováním to bude na štýru, chrtí lásku si totiž musíte zasloužit a křikem toho rozhodně nedocílíte...zatímco třeba NO vám takové chování odpustí a milovat vás bude...

neregistrovaný 2

2.8.2016 08:29
neregistrovaný 2

XXX.XXX.32.84

Nic o máchání jste nepsala? Tak to jsem to asi špatně pochopila:

Později, cca po měsíci, když mi udělá louži v bytě a já si toho všimu hned, neváhám, zařvu, vytřu mu v tom čumák

No tak gratuluju k vaší výchovné metodě...doufám, že si to tady přečte XY lidí, kteří si řeknou "Jé to je prima, stačí zařvat, vymáchat štěněti v loužičce čumák a je to"...já myslela, že se tyto metody používali za dob, kdy nebyla dostupná odborná literatura, internet a tohle bylo dogma předávající se mezi lidmi, nazvala bych to taková "lidová slovesnost"
Věřím, že vás psi milují a že vám to odpustili...máte asi štěstí, že nemáte plemeno, které vám toto neodpustí, se kterým byste si tímto narušila vztah na hooodně dlouho, jestli ne na furt...
A ano máte pravdu na psy nekřičím (pokud teda nepočítám situaci, kdy je pes daleko a potřebuju ho přivolat, ale to bych spíš nazvala volání)...na dospělýho psa stačí houknout...ano zvýším hlas např. při povelu "fuj"...nebo na psy houknu "hej, co děláte, mazejte ven", když se rozdováděj v obýváku, při jejich velikosti to není vhodný prostor na jejich blbiny...ale to si dovolím u dospělýho psa, který si to rozhodně nebere osobně, v životě bych neřvala na štěně a to rozhodně ne proto, že bych byla nějaká měkota a neuměla na psa houknout, ale prostě nevidím jediný důvod, proč na štěňátko hlas zvyšovat, štěňátko já totiž neučím co nemá dělat, ale co má dělat, co je správné a u toho na něj křičet nemusím...
Víte nevím, jak to berete vy, ale já věřím, že se mi čtyřměsíční štěně doma nevyčůrá natruc, už dobře ví, že se čůrá venku, jen mu to prostě ještě někdy nevyjde...
Kdyby jste si pořídila třeba chrta (a podobná plemena) a budete se k němu takhle chovat, tak věřte, že se může stát, že pak naopak budete mít doma zvíře které vám důvěřovat nebude a možná i s tím milováním to bude na štýru, chrtí lásku si totiž musíte zasloužit a křikem toho rozhodně nedocílíte...zatímco třeba NO vám takové chování odpustí a milovat vás bude...

To máchání bylo myšleno tak, že to udělám jednou a tečka, ne že jim v tom máchám čumák pravidelně, či na ně pravidelně řvu. Stačí pořádně číst. Vzhledem k tomu, že to tak stačí, si jsou pejskové velmi dobře vědomi toho, že to nemají dělat. A ano máte pravdu, máme chytré, sebevědomé "vořechy" z útulku a ne přešlechtěné čistokrovné psy, na které nesmím ani jednou zvýšit hlas, jak píšete, aby z nich nebyly psychické trosky děsí mě, kam až je šlechtění schopno zajít

2.8.2016 08:46
Fine

XXX.XXX.129.20

To máchání bylo myšleno tak, že to udělám jednou a tečka, ne že jim v tom máchám čumák pravidelně, či na ně pravidelně řvu. Stačí pořádně číst. Vzhledem k tomu, že to tak stačí, si jsou pejskové velmi dobře vědomi toho, že to nemají dělat. A ano máte pravdu, máme chytré, sebevědomé "vořechy" z útulku a ne přešlechtěné čistokrovné psy, na které nesmím ani jednou zvýšit hlas, jak píšete, aby z nich nebyly psychické trosky děsí mě, kam až je šlechtění schopno zajít

Nesvádějte vaši nevýchovu na šlechtění psů
Pes jako pes jestli voříšek nebo s PP, není pro ně dvojí výchova štěněte, ale pořád ta samá, ale to by jste musel první pochopit.
Moc chytrý psy teda nemáte,... chytrý pes by vás po vymáchání čumáku kousl, nebo vám to neodpustil.
Mít vás doma tak, kdyby jste zvracel a byl shýblý nad záchodovou mísou, tak bych vám tu palici strčila do těch blitků, abyste poznal, jak je to pro psa příjemné mít vlastní moč na čumáku!
Fuj, až se mi z takových majitelů psů dělá zle!

2.8.2016 08:51
Šarina

XXX.XXX.231.146

No ale PROČ TO DĚLÁTE?
To mi uniká... pokud je vychováváte k čistotnosti tak úspěšně, jak píšete, tak přece není jediný důvod pak 4měsíčnímu štěněti tohle udělat.
Ono se přece doma nevyčůrá vám "natruc"! Štěně je ve 4 měsících stále ještě štěně, takže i když je už čistotné, tak má "právo" prostě neudržet svěrače (třeba se zapomene při hře, nebo vy ho jednoduše nevezmete ven včas).
A vy mu v tom v tomto okamžiku "výchovně" vymácháte čumák. Možná byste si ho tam měla vymáchat sama, protože je to velmi pravděpodobně vaše chyba a ne chyba toho štěněte.

Prostě nechápu, k čemu je to dobré a co to to štěně naučí.

(V každém případě je pitomost tohle radit začátečníkům, jako součást nácviku čistotnosti.).

2.8.2016 09:35

Napadlo by někoho učit dítě na nočník tak, že pokud se vyčůrá nebo vykadí do plen, dostane seřváno a mokrá plena mu bude naražená na hlavu?

Myslíte si, že tento postup by fungoval?

neregistrovaný 2

2.8.2016 10:20
neregistrovaný 2

XXX.XXX.32.84

Šarina napsal(a):
No ale PROČ TO DĚLÁTE?
To mi uniká... pokud je vychováváte k čistotnosti tak úspěšně, jak píšete, tak přece není jediný důvod pak 4měsíčnímu štěněti tohle udělat.
Ono se přece doma nevyčůrá vám "natruc"! Štěně je ve 4 měsících stále ještě štěně, takže i když je už čistotné, tak má "právo" prostě neudržet svěrače (třeba se zapomene při hře, nebo vy ho jednoduše nevezmete ven včas).
A vy mu v tom v tomto okamžiku "výchovně" vymácháte čumák. Možná byste si ho tam měla vymáchat sama, protože je to velmi pravděpodobně vaše chyba a ne chyba toho štěněte.

Prostě nechápu, k čemu je to dobré a co to to štěně naučí.

(V každém případě je pitomost tohle radit začátečníkům, jako součást nácviku čistotnosti.).

Proč to dělám? Protože pak už nezapomenou a klidně to začátečníkům poradím, protože to funguje a štěněti neublíží.

Bodlinka, nesrovnávejte psi s dětmi. Nehodlám tu rozpoutat ještě diskusi na téma, zda smí dítě dostat výchovné plácnutí na zadek či nikoliv. Nějak začínám mít poslední dobou plné zuby ječících dětí v obchoďácích, na ulici, kdekoliv, protože si mermomocí musí vykřičet to co chtějí a rodiče jsou celí vzteklí, protože jim nemohou jednu výchovnou plácnout, co by si o nich lidé řekli. A tak nám rostou výrostci, co na školách šikanují učitele, ale to je přece normální. Běda kdyby dostal jednu výchovnou od učitele, ten by to slíznul od rodiče a dítě ještě dostane od rodiče pochvalu. My tu výchovnou dostali a běda, kdybychom si stěžovali doma, dostali bychom druhou výchovnou od rodičů. Dnešní doba přece vyžaduje drzost a ostré lokty. Slušné chování je kdesi hodně vzadu. Což vidím i na příspěvcích na moji osobu, kdy si dovolím jednou okřiknout štěně a v tu ránu jsem tyran na entou. OK.

2.8.2016 10:30

No a co kdyby ta Vaše máchací metoda nepomohla? Budete máchat dál?

2.8.2016 10:31

Proč to dělám? Protože pak už nezapomenou a klidně to začátečníkům poradím, protože to funguje a štěněti neublíží.

Bodlinka, nesrovnávejte psi s dětmi. Nehodlám tu rozpoutat ještě diskusi na téma, zda smí dítě dostat výchovné plácnutí na zadek či nikoliv. Nějak začínám mít poslední dobou plné zuby ječících dětí v obchoďácích, na ulici, kdekoliv, protože si mermomocí musí vykřičet to co chtějí a rodiče jsou celí vzteklí, protože jim nemohou jednu výchovnou plácnout, co by si o nich lidé řekli. A tak nám rostou výrostci, co na školách šikanují učitele, ale to je přece normální. Běda kdyby dostal jednu výchovnou od učitele, ten by to slíznul od rodiče a dítě ještě dostane od rodiče pochvalu. My tu výchovnou dostali a běda, kdybychom si stěžovali doma, dostali bychom druhou výchovnou od rodičů. Dnešní doba přece vyžaduje drzost a ostré lokty. Slušné chování je kdesi hodně vzadu. Což vidím i na příspěvcích na moji osobu, kdy si dovolím jednou okřiknout štěně a v tu ránu jsem tyran na entou. OK.

Výchovné plácnutí ve chvíli, kdy zvíře/dítě koná nežádoucí činnost, je ale úplně, úplně něco jiného než bití toho tvora při nalezení louže. Případně bití toho tvora při konání potřeby (ono vzniká krásný reflex ve stylu "nesmí mě vidět, jak čůrám"). A jaký reflex vytváříte, pokud štěněti mácháte čumák v loužičce? (nebo děcku v mokré plíně?) Učíte ho, že páníček/rodič je magor.

Protože s takovým chováním je magor.

Kdyby vám někdo vykoupal hlavu v záchodě, myslela byste si o něm něco jiného?

2.8.2016 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Je rozdíl nevychovaný malý spratek či pes, který je v pubertě a je rozdíl štěndo, které se rovná 7měsíčnímu děcku.

neregistrovaný 2

2.8.2016 10:38
neregistrovaný 2

XXX.XXX.32.84

Výchovné plácnutí ve chvíli, kdy zvíře/dítě koná nežádoucí činnost, je ale úplně, úplně něco jiného než bití toho tvora při nalezení louže. Případně bití toho tvora při konání potřeby (ono vzniká krásný reflex ve stylu "nesmí mě vidět, jak čůrám"). A jaký reflex vytváříte, pokud štěněti mácháte čumák v loužičce? (nebo děcku v mokré plíně?) Učíte ho, že páníček/rodič je magor.

Někde jsem psala, že ho biji? Myslím, že už to nemá smysl, neb vše překrucujete. Okřiknu ve chvíli, když vidím, že čurá. To píši od začátku, ne, když někde objevím loužičku. Pak mu k tomu nechám čichnout a řeknu nesmíš a funguje to. Takže tím končím. V životě bych svého psa neudeřila.

Nicméně, sledoval jste někdo jak se k sobě chovají psi ve smečce? To moje okřinutí je proti tomu procházka růžovým sadem.

2.8.2016 10:42

Někde jsem psala, že ho biji? Myslím, že už to nemá smysl, neb vše překrucujete. Okřiknu ve chvíli, když vidím, že čurá. To píši od začátku, ne, když někde objevím loužičku. Pak mu k tomu nechám čichnout a řeknu nesmíš a funguje to. Takže tím končím. V životě bych svého psa neudeřila.

Nicméně, sledoval jste někdo jak se k sobě chovají psi ve smečce? To moje okřinutí je proti tomu procházka růžovým sadem.

Váš problém je to, že srovnáváte nesrovnatelné.

neregistrovaný 2

2.8.2016 10:45
neregistrovaný 2

XXX.XXX.32.84

lesnížínka napsal(a):
Je rozdíl nevychovaný malý spratek či pes, který je v pubertě a je rozdíl štěndo, které se rovná 7měsíčnímu děcku.

Řekla bych, že čtyř či pětiměsíční štěně lze přirovnat ke tříletému, čtyřletému dítěti.

2.8.2016 10:49

No tak si to tak dělejte, já jen napsala, že já to tak nedělám a že kdyby jste měla chrta, tak to není to pravé, jen bych ráda uvedla na pravou míru tu "přešlechtěnost"...u chrta se jedná spíše o jeho typickou chrtí povahu než o nějakou přešlechtěnost...a rozhodně to není, že by byl psychická troska, je to prostě PAN PES, který se vám na takové zacházení krajcvajc, je to osobnost téměř rovnocený partner, ale to vy s těmi psychicky vyrovnanými vořechy nedokážete pochopit, že některá plemena mají specifické povahy pro které si je lidé pořizují...

PS: aby to nevypadalo, že mám něco proti ořechům, tak dva mám momentálně doma a ani těm jsem to nedělala...a ne proto že by to psychicky neunesli, ale znovu opakuji, že nebyl důvod.

2.8.2016 10:55
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Řekla bych, že čtyř či pětiměsíční štěně lze přirovnat ke tříletému, čtyřletému dítěti.

4 měsíční štěně je pořád malé štěně, kterému ještě úplně nefungují svěrače a tak může náhodou udělat loužičku a věřte že když je učené čistotě a ví že se čůrá venku, tak vám loužičku doma NASCHVÁL neudělá, prostě to neudrží, nemůže za to, dá se tak srovnávat s batoletem a trestat jej za to touhle odpornou metodou je nesmysl!

neregistrovaný 2

2.8.2016 10:57
neregistrovaný 2

XXX.XXX.32.84

No tak si to tak dělejte, já jen napsala, že já to tak nedělám a že kdyby jste měla chrta, tak to není to pravé, jen bych ráda uvedla na pravou míru tu "přešlechtěnost"...u chrta se jedná spíše o jeho typickou chrtí povahu než o nějakou přešlechtěnost...a rozhodně to není, že by byl psychická troska, je to prostě PAN PES, který se vám na takové zacházení krajcvajc, je to osobnost téměř rovnocený partner, ale to vy s těmi psychicky vyrovnanými vořechy nedokážete pochopit, že některá plemena mají specifické povahy pro které si je lidé pořizují...

PS: aby to nevypadalo, že mám něco proti ořechům, tak dva mám momentálně doma a ani těm jsem to nedělala...a ne proto že by to psychicky neunesli, ale znovu opakuji, že nebyl důvod.

Ach jo, jdu ven s těmi svými vořechy, tahle diskuse nikam nevede, nemá žádný smysl dál v ní pokračovat. Pro mě jsou to rovnocenní partněři a dokonce jsou pro mě všichni do jednoho PAN PES. A vůbec nic nemám proti čistým plemenům, jen je mi jich líto, kam až to šlechtění spěje. Až nebudou útulky plné nechtěných voříšků, klidně si nějaké plemeno pořídím.

2.8.2016 10:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Opravdu to nepropočítávám, neb stejně prd víme o tom jak rychle pes dospívá fyzicky či psychicky, věk jsem střelila od boku. Stejně tak by jste počůranému 3letému děcku vybrblala něco o trdlu a čuníku, ale asi by jste mu neomlátila ty tepláky o hubu. Mí psi jsou papíroví, párkrát dostali na zadek a zařvu taky občas, když je k tomu důvod, rozhodně to není jen ťuťu ňuňu. Ale peskování psa za to, že ještě neovládá a nechápe své potřeby, se mi zdá opravdu příšerné...

2.8.2016 11:00
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Mám vořecha z ulice, byl bez jakýkoliv hygienických návyků a kdybych jej zbila, nebo mu v tom vymáchala čumák, zradila bych ho a ta důvěra by mezi námi nevydržela. Byl docela "nalomený" všeho se bál, takže řvát na něj nebo mu ubližovat, asi by z něj chytrý a sebevědomý pes zrovna nevyrostl, šlechtění nešlechtění.

2.8.2016 11:08
Šarina

XXX.XXX.231.146

"Proč to dělám? Protože pak už nezapomenou a klidně to začátečníkům poradím, protože to funguje a štěněti neublíží."

To si jenom myslíte, že to funguje, protože jste naučila své psy hygieně a použila jste to "jedno výchovné namočení" (a už se těšíte, jak to použijete i u dlašího štěněte). Prozradím Vám tajemství- pes se dá naučit hygieně i bez toho! To je, co?

-
Protože, jak by mělo to namočení fungovat?

Pro psa není to namočení samo o sobě nijak extra eklhaft, neb všichni víme, v čem vem je pes schopný se vyválet či co všechno je schopný sežrat. Takže si neumím představit, proč by ho to mělo nějak odradit od dalšího vyčůrání na tom místě.
Spíš mi připadá, že je to pro vás důležitý moment vypuštění páry při vašem naštvání- tím, že psovi vnutíte svou vůli (= přitáhnete ho k té louži), máte pocit, že jste ho něco "naučila".

To bezohledné vnucení vaší vůle (pes nechápe, proč ho někam násilím táhnete, takhle ho můžete strkat třeba do skříně), to je to, co nám tady asi vadí nejvíc. Si myslím, aspoň.

2.8.2016 14:03
fikovnice

XXX.XXX.131.20

No tak já mám též vestaje, a vždy jsme vestaje měli...a všichni se čistotě naučili brzy, bezproblémově a hlavně bez máchání čenichu v moči.

2.8.2016 14:07
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Promiňte, ale i když jde o celkem vážné téma, Vaše komenty mě vždy spolehlivě dostanou . Výstižně, jasně, bez braní ohledů na de.enty!

2.8.2016 14:10
fikovnice

XXX.XXX.131.20

"...vytřu mu v tom čumák..."
"Pak mu k tomu nechám čichnout..."

Tak jak a co Vám máme věřit, když pokaždé napíšete něco jiného (tedy ne, že bych souhlasila ani s tím čicháním k moči!)?!

2.8.2016 17:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

S hloupými lidmi nemá cenu vést diskuzi.

Proč se tady tedy rozepisujete a čekáte odpovědi?

Přidejte reakci

Přidat smajlík