Zapachajici moc stenete

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2016 13:35
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Dobrý den, chtěl bych poprosit o Váš názor. Mám doma 3 měsíční štěně Biewer teriéra a moc se mi nezdá zápach její moči. Je strašně kyselý a připadá mi jakoby "chemický" - jako by ze sebe vypouuštěla nějakou chemikálii. Myslím to obrazně, abyste si tto uměli představit. Jen mě zajímá, jestli je to normální. Od malička jsem měl u rodičů yorka a nepamatuju si, že by měl takhle agresivnii moč. Děkuji za názory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.8.2016 13:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vezměte ji k k veterináři, můžet mít zánět moč. cest.

18.8.2016 13:56
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Miky0001 napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych poprosit o Váš názor. Mám doma 3 měsíční štěně Biewer teriéra a moc se mi nezdá zápach její moči. Je strašně kyselý a připadá mi jakoby "chemický" - jako by ze sebe vypouuštěla nějakou chemikálii. Myslím to obrazně, abyste si tto uměli představit. Jen mě zajímá, jestli je to normální. Od malička jsem měl u rodičů yorka a nepamatuju si, že by měl takhle agresivnii moč. Děkuji za názory.

Pokud krmite granulky tak je pro pa někdy docela přirozené že málo pije a pokud málo pije tak je moč více koncentrovaná a více páchne.

18.8.2016 14:32
Miky0001

XXX.XXX.93.126

ivulka2 napsal(a):
Pokud krmite granulky tak je pro pa někdy docela přirozené že málo pije a pokud málo pije tak je moč více koncentrovaná a více páchne.

Krmíme jen granulkama a pejsek nám vypije právě dost vody.2-3 misky denně

18.8.2016 14:48
Fine

XXX.XXX.129.20

Miky0001 napsal(a):
Krmíme jen granulkama a pejsek nám vypije právě dost vody.2-3 misky denně

Zkuste veta nejspíš to bude zánět močových cest ( jak už tu někdo psal), už i podle toho kolik hodně vypije.

18.8.2016 16:36
Terven

XXX.XXX.160.10

Miky0001 napsal(a):

Ten chemický zápach bude pravděpodobně aceton. Pokud navíc hodně pije, napadla by mě cukrovka, ale u štěněte nevím.
Jak píše Ivulka, že pes na granulkách málo pije, tak je to přesně opačně - granuláři pijí více než psi na mase.

18.8.2016 16:51
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Silně páchnoucí moč jistě není normální a bál bych se možnosti nějakého onemocnění ledvin.

18.8.2016 17:47
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Nemelo nejake leky? Treba antibiotika? U chovatele nez jste si stene vzali?

18.8.2016 17:49
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Co ma za granule? Nejsou ty sama chemie?

18.8.2016 18:32
scylla

XXX.XXX.150.32

ivulka2 napsal(a):

Psi na granulích pijí výrazně víc než psi krmení normálně.

jolyha

18.8.2016 19:06
jolyha

XXX.XXX.229.101

Terven napsal(a):
Ten chemický zápach bude pravděpodobně aceton. Pokud navíc hodně pije, napadla by mě cukrovka, ale u štěněte nevím.
Jak píše Ivulka, že pes na granulkách málo pije, tak je to přesně opačně - granuláři pijí více než psi na mase.

Cukrovka se může objevit i u malého štěněte. Měla jsem na nějaký čas v péči štěně, u kterého na to přišli v 10ti týdnech. "Chovatel" ho zpět nechtěl, oni nebyli ochotni a schopni píchat mu 2x denně inzulin a dělat krevní testy na hladinu glukozy v krvi. Jeho moč tedy nijak nepáchla, ale byl jako průtokáček, čůral v podstatě nonstop a kdekoliv, nemohl za to. Strašně moc pil, co zbaštil, to z něj vypadlo. Postupem času výrazně hubnul a v 9ti měsících musel být uspán, stav již byl neřešitelný. Ale alespoň pár měsíců si na tom světě pobyl a i z toho krátkého života se radoval, miloval hry s ostatními pejsky. A je fakt, že ho brali trochu jinak, nedováděli s ním tak divoce jako mezi sebou. Čekala bych spíše, že jako nejslabší článek smečky bude utiskován a šikanován. Ale nebylo to tak, ostatní k němu byli opravdu vstřícní a opatrní. Zadavateli přeju aby to cukrovka nebyla, protože pokud se objeví v takto ranném věku, tak psík moc dlouho naživu nebude i přes veškerou lidskou snahu.

Držím palce aby šlo o nějakou banalitu. Já bych každopádně okamžitě naklusala na veterinu a nechala udělat krevní rozbor. Zaplatíte cca 1500 Kč - záleží jak kde - a budete vědět podstatně více. Bez diagnozy bych to raději déle nenechávala, za ty peníze to stojí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík