Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2016 16:44
Nellymops

XXX.XXX.64.63

Dobrý den,
prosím kohokoli o radu nebo názor, co si počít se zdravím mého pejska. Na veterině si s ní už moc neví rady, připadá mi, že je to metoda pokus omyl.
Jde o 8 měsíční fenku mopse, u které se od 5. měsíce projevily silné příznaky potravinové alergie - zvracení, dávení, nevolnosti, které přešly až do zánětu žaludku a problémů se slinivkou. Přechodem na hypoalergenní krmivo se její stav trochu upravil, ale celé týdny nepřibírala na váze (přitom je v období dospívání) a vracely se jí nevolnosti.
Nechala jsem udělat testy na štítnou žlázu (negativní), na ledviny a vše možné a pak na typy alergenů z krve, které prokázaly alergii na mléčné produkty, veškeré druhy masa kromě ryb (ovšem na lososa má taky alergii). Po doporučení tedy přešla na vařenou stravu, zatím jen sladkovodní a mořské ryby uvařené v páře doplněné rýží, zatím bez dalších přísad, rozdělené na 4 porce denně.
Přestože dostává jídlo, na které by neměla mít alergii, dostavil se občasný průjem s hlenem. Když jsem zkusila přidat k rybě a rýži kousky povařené mrkvičky, celou noc prozvracela a průjem se zhoršil. Představa, že má alergii i na mrkev a možná i jinou zeleninu, mě děsí. Nevím, co by vlastně v budoucnu jedla, přece nemůže žít jen na rybě a rýži?
Máte někdo podobnou zkušenost? Řešili jste něco takového? Nemohu pro ni najít ani vhodné krmivo, pokud nezvládne vařenou stravu. Hypoalergenní nepomohlo zcela, jak jsem čekala, a ve všech krmivech s rybou je buď losos, losový olej nebo kuřecí tuk jako jedna s příměsí, i v těch nejdražších značkách, a nic z toho nesmí. Takže nevím.
Ještě dodám, že pokud vím ostatní štěňata z vrhu jsou zdravá, chovný pes taky, i fena. Je to pejsek s papíry, protože jsem nechtěla riskovat nějaké zdravotní problémy, Teď je to k pláči. Nechci tu otevírat diskuzi o psech s pp nebo bez, to není předmětem tohoto příspěvku, jen prosím o radu.
Děkuji moc všem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2016 17:13

Pokud byste chtěla, tak Vám pošlu vzorek Wolsblutu http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/gold-fields/gold-fields-adult-15kg to je jediná značka granulí, které moje alergická fena může, včera mi dovezli pytel, tak Vám mohu odsypat.

3.9.2016 17:19
Nellymops

XXX.XXX.64.63

Děkuji moc, ale obávám se, že by tohle krmivo podle složení nemohla. Pštrosí maso bude mít masovou bílkovinu pravděpodobně podobného charakteru jako kuře, kachna a další. Velbloudí nevím. Vyšla jí alergie na kuřecí, kachní, vepřové, hovězí, jelení, lososa, trochu králičí, jehněčí, krůtí...

3.9.2016 17:34

Nellymops napsal(a):
Děkuji moc, ale obávám se, že by tohle krmivo podle složení nemohla. Pštrosí maso bude mít masovou bílkovinu pravděpodobně podobného charakteru jako kuře, kachna a další. Velbloudí nevím. Vyšla jí alergie na kuřecí, kachní, vepřové, hovězí, jelení, lososa, trochu králičí, jehněčí, krůtí...

Nebude, ale zkusit můžete, dáte dvě granule s uvidíte.

3.9.2016 17:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nevěřím, prostě nevěřím tomu, že pes může mít alergii na všechny normální dostupné druhy masa...Vemu kuře, protože to už je takový sajrajt, že na to za chvíli budeme mít alergii všichni, ale třeba husy, králíci...? Někde je chyba. Buď v testech samotných, nebo některém orgánu(nejčastěji ta slinivka) který prostě správně nepracuje. Nejsem veterinář, ani lékař, ale prostě mi to říká selský rozum. Zkuste koupit králíka a dávejte po malých dávkách smíchaného se spařenýma ovesnýma vločkama. Třeba 5x-6x denně, pidi porce. Nic, absolutně nic jiného. Jestli jí i syrové, dávejte ho syrového, pokud ne, tak ho i s těma vločkama přelijte horkou vodou. Vařené králíčí maso, bylo lékařem jako poslední možnost doporučené i dítěti z rodiny, které vůbec neprospívalo a opravdu to pomohlo. Kdyby to byl králík od někoho, kdo nevykrmuje granulema, ale normálně krmí senem, bylo by to super.

3.9.2016 18:10
Nellymops

XXX.XXX.64.63

Bohužel vysoké stupně alergie u mas, které jsem psala, prokázaly docela složité testy, u kterých se testují dva druhy protilátek, aby se eliminovalo zkreslení. Králík jí slabě vyšel taky. Její stav není takový, abych si troufla dávat jí do těla alergen. Je malinká a každý úbytek na váze je horor. Slinivka je pohledově na ultrazvuku v pořádku, podle odběrů krve taky. Nevím, jestli se dá nějaké onemocnění slinivky odhalit ještě i jinak, třeba z trusu...? V tom se nevyznám.

3.9.2016 18:13

3.9.2016 18:14
3.9.2016 18:23
Nellymops

XXX.XXX.64.63

Ten klokan by stál za úvahu, myslím. S tím losem a sobem mě napadá příbuznost masové bílkoviny s jelenem, ale klokan by snad šel. Chtěla jsem už zkusit v minulosti i granule s bizoním masem, ale na veterině mě zabrzdili, že typ masa odpovídá hovězímu, takže ta příbuznost může být problém.

3.9.2016 18:26

Zkuste a uvidíte.

3.9.2016 18:28

Ještě mě napadla koza, tu moje čubajs taky může http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/grey-peak-adult/grey-peak-adult-15kg.

3.9.2016 18:36

A další variace mufloní maso, zaječí nebo zebří http://www.masodomu.cz/obchod/exoticka-masa/.

3.9.2016 18:37
manbea

XXX.XXX.18.54

A nutrie? Kamarádka má boloňáka pouze na tomto mase, jakékoliv jiné maso je průšvih, okamžitě by se snad rozkousal za živa

3.9.2016 18:40
Nellymops

XXX.XXX.64.63

A kde se dá nutrie sehnat? A nevíte, jak ji pro pejska upravují?

3.9.2016 18:42
3.9.2016 18:49
Nellymops

XXX.XXX.64.63

A myslíte, že je to bezpečná kvalita masa takovéto inzeráty?

3.9.2016 18:52

Zdá se mi, že Vy nechcete hledat řešení

3.9.2016 19:12
Nellymops

XXX.XXX.64.63

Hledám, ale už mám ze všeho strach. Je na tom tak špatně, že každé zhoršení je krok o několik měsíců zpátky. Samozřejmě za rady moc a moc děkuji, ale není to tak snadné.

3.9.2016 19:13

Nellymops napsal(a):
Hledám, ale už mám ze všeho strach. Je na tom tak špatně, že každé zhoršení je krok o několik měsíců zpátky. Samozřejmě za rady moc a moc děkuji, ale není to tak snadné.

Mně to nemusíte vysvětlovat, mám také alergickou fenu

3.9.2016 19:14
manbea

XXX.XXX.18.54

Kamarádka maso zásadně vaří a bere ho také od nějakého drobnochovatele, jako poslala odkazy rájka999.
Nejčastěji míchá maso s pohankou, ještě psovi nevadí jablka (na ty chodí do opuštěného neošetřovaného sadu). Jako mlsky mu peče mleté nutrií maso s amarantovou moukou, to je také v pohodě. Zkuste u vaší fenky posílit imunitu, tyto alergie musí mít nějakou příčinu.

4.9.2016 11:05
Nellymops

XXX.XXX.176.3

A jinak ten pejsek taky nic nemůže? Jenom nutrii, pohanku a jablíčka? Budu asi muset zkoušet, co zvládne a co ne. Rybu snad ano, fajn by bylo, kdyby se dala kombinovat třeba s tím klokaním masem a aspoň některé druhy zeleniny a třeba ta jablka. Nevím ty přílohy, jestli rýže bude dělat problém, tak třeba pohanka nebo vločky... Někde jsem četla, že imunita se dá posílit echinaceovými kapkami? Máte s tím někdo zkušenost?

4.9.2016 11:27

Imunita se posiluje ovocem, zeleninou, bylinkami(šípek, kopřiva, pampeliška, lapacho aj) a sirupy z nich (echynaceový, zázvorový, ostropestřecový), dále omegami 3,6,9 a mořskými řasami.

4.9.2016 11:28

Z příloh přichází ještě v úvahu amarant a jáhly.

4.9.2016 12:19
Nellymops

XXX.XXX.176.3

Děkuji

4.9.2016 16:41
nexxi

XXX.XXX.228.56

Ještě jsou granule, které mají takové složení, že nevadí ani hodně silným alergikům, vzhledem k váze mopse by se to asi cenově utáhnout dalo http://www.dogsandcats.cz/purina-ppvd-canine-ha-hypoallergenic-11-kg-doprava-zdarma/d-72027/.

4.9.2016 19:14
Helena15

XXX.XXX.73.11

Nellymops napsal(a):
Bohužel vysoké stupně alergie u mas, které jsem psala, prokázaly docela složité testy, u kterých se testují dva druhy protilátek, aby se eliminovalo zkreslení. Králík jí slabě vyšel taky. Její stav není takový, abych si troufla dávat jí do těla alergen. Je malinká a každý úbytek na váze je horor. Slinivka je pohledově na ultrazvuku v pořádku, podle odběrů krve taky. Nevím, jestli se dá nějaké onemocnění slinivky odhalit ještě i jinak, třeba z trusu...? V tom se nevyznám.

Ani já nevěřím, že někdo, ať už pes, nebo člověk může mít alergii na všechno. Ty nevolnosti a průjem už může být způsobený tím neustálým střídáním a pokusy. Prostě pes už má rozhozené trávení a jak dostane něco, co ještě neměl, dostane průjem. Taky mám psa alergika u nás se to projevuje na kůži. Dermatolog na klinice mi krevní testy rozmluvil, prý jsou všechny nespolehlivé a to hlavně u potravinových alergií. Ani ty vychvalované dělané v Německu spolehlivé nejsou. Spolehlivě určit potravinové alergie mohou jenom kožní testy. Jsou drahé a dělají se pod narkózou. Ale jestli má Váš pes celoživotní problém s potravou, asi by to za to stálo.

4.9.2016 19:18

nexxi napsal(a):
Ještě jsou granule, které mají takové složení, že nevadí ani hodně silným alergikům, vzhledem k váze mopse by se to asi cenově utáhnout dalo http://www.dogsandcats.cz/purina-ppvd-canine-ha-hypoallergenic-11-kg-doprava-zdarma/d-72027/.

Jedovaté. Nekoukejte na nápisy "hypoalergenní". Wolfsblut tohle dělá. Skoro jediný. Zbytek kecy v kleci.

4.9.2016 21:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ta Purina A maso je tam kde? Prostě není pro mne normální, aby se šelma živila šrotem a mám si myslet, že to pro ni bude zdravé? Vždyť to složení je jak krmení pro slepice...

4.9.2016 21:45

lesnížínka napsal(a):
Ta Purina A maso je tam kde? Prostě není pro mne normální, aby se šelma živila šrotem a mám si myslet, že to pro ni bude zdravé? Vždyť to složení je jak krmení pro slepice...

Oni to většinou berou touto logikou: maso = bílkoviny, bílkoviny = alergeny, bezmasé granule = hypoalergenní granule.
Taky bych ty granule obešla obloukem.

4.9.2016 21:47
tapina

XXX.XXX.211.201

Ta zmíněná Purina ještě není úplně "TOP". To jsou veterinární granule např. Trovet OHD regulator nebo Hills Ultra Allergen free a.j. Filozofie těchhle typů krmiva je, že proteiny (masa i přílohy) jsou rozštěpeny na tak malé části, aby je tělo nemohlo imunitním systémem rozpoznat. Možná, když je úplně nejhůř, na chvíli to pomůže, ale dlouhodobě se to nedá.

Moje fenka měla enterotoxikózu, se zažíváním jsem ji dávala strašně obtížně do kupy. Dnes, zažívání dobré, výborné, ale těžký alergik s kožními projevy. Chvíli měla i takovéto typy granulí, ale od toho rychle pryč. Po krátkém zlepšení po čase užívání zhoršení zažívání. Pak s normální stavou dobré.

Jediné co teda dodnes strávit nezvládá je rýže.

4.9.2016 21:55

Pro zadavatelku: i ty nejlepší testy na alergie mají celkem nízkou spolehlivost. Pokud na rybě a rýži je jí pořád špatně, vyberte jiný druh masa a přílohu z jiné kategorie -tzn. ne obiloviny, ale třeba pohanku, amarant, brambory.
A určitě bych zkusila nějaká vhodná probiotika.

5.9.2016 13:13
Nellymops

XXX.XXX.112.10

Heleně15: Narkóza a mops jen v krajním případě. Krátkolebá plemena to nemusí zvládnout, bohužel. Už jsem uvažovala o narkóze i kvůli endoskopii žaludku, ale po diskuzi s veterinářkou zatím nene.

5.9.2016 13:17
Nellymops

XXX.XXX.112.10

Tapina: Přesně tak, hypoalergenní granule chvíli pomohly, ale projevy nevolností zcela nezmizely, nedají se dávat dlouhodobě, neobsahují maso, jen jakési štěpené náhražky. Ale aby to fungovalo? To ani omylem podle mé zkušenosti. Měla jsem veterinární dietu Royal Canin Anallergenic.

5.9.2016 13:23
Nellymops

XXX.XXX.112.10

Chingis: Že by rýži vážně nezvládla? Alergii by na ni mít neměla, pokud se testům dá věřit (to je ovšem otázka), vždyť se dává při nevolnostech, průjmech atd... Zatím dávám jen tu rybu s rýží, k tomu trochu trávících enzymů, aby to líp zvládala a hlavně menší porce (160 g jídla denně a z toho 120 g rybí maso) a stolice se upravuje, dva dny nezvrací. Uvidíme. Stejně budu zkoušet časem jiné přílohy, tu pohanku a jiné zmiňované, nebo i to klokaní, pštrosí nebo nutrií maso.

5.9.2016 20:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nellymops napsal(a):
Chingis: Že by rýži vážně nezvládla? Alergii by na ni mít neměla, pokud se testům dá věřit (to je ovšem otázka), vždyť se dává při nevolnostech, průjmech atd... Zatím dávám jen tu rybu s rýží, k tomu trochu trávících enzymů, aby to líp zvládala a hlavně menší porce (160 g jídla denně a z toho 120 g rybí maso) a stolice se upravuje, dva dny nezvrací. Uvidíme. Stejně budu zkoušet časem jiné přílohy, tu pohanku a jiné zmiňované, nebo i to klokaní, pštrosí nebo nutrií maso.

Chodí sem Zrzavci a ta měla psa(fenu), která měla nějaké trávící problémy, které řešila stejně jako většina z nás: kuře, rýže, mrkev. Poté zjistila, že psina nesnáší rýži a ta je právě kámen úrazu. Snad si to pamatuju dobře.

5.9.2016 20:41

Nellymops napsal(a):

Můj pes sice alergik není, ale pokud měl průjem, tak rýže mu dvakrát nepomohla, jedině brambory nebo batáty.

5.9.2016 21:05

Rýže je "novodobý" alergen. Čím dál víc psů ji nesnese. Někde jsem četla
1) hovězí
2) kuře, mléko, vejce
3) jehně, pšenice, rýže, kukuřice.

5.9.2016 21:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můj pes sice alergik není, ale pokud měl průjem, tak rýže mu dvakrát nepomohla, jedině brambory nebo batáty.

No já naopak na rejži nedám dopustit...rýže, hovězí, mrkev...nebo prostě striktně nasadím piškoty a čaj...

Spíš se nestačím divit na co všechno může být pes alergik...musím zaťukat nás to teda ještě nepotkalo

5.9.2016 21:20

No já naopak na rejži nedám dopustit...rýže, hovězí, mrkev...nebo prostě striktně nasadím piškoty a čaj...

Spíš se nestačím divit na co všechno může být pes alergik...musím zaťukat nás to teda ještě nepotkalo

No ona rýže je normálně ok, ale v prekérních situacích u nás prostě nestaví. Naopak jistota je ve vývaru uvařená mrkev - krásná barvička a hned to drží tvar.

6.9.2016 07:34

Nellymops, ty bys teď měla dát fence eliminační dietu - teď by měla dostávat jenom a čistě ten jeden druh masa (teda rybu) a žádné přílohy, žádné pamlsky prostě vůbec nic jiného. Pokud jí bude dobře, přidáš 1 přílohu. A ano, rýže je častý alergen (i když ti nevyšla), vhodnější jsou brambory (i ty sladké). Pokud bude vše OK, přidáš další potravinu, atd.. A to se týká i doplňků, třeba ta probiotika by byla asi fajn, ale taky bych je začala dávat stejně v duchu eliminace jako další potravinu (tedy vždy pouze +1).

6.9.2016 09:00
Nellymops

XXX.XXX.112.85

Něco na způsob eliminační diety jsem vlastně už dělala, teda jen dvě věci a pak časem přidat mrkev, což nevyšlo, jak jsem psala. Zatím u té rýže zůstanu, uvidíme, co bude. Pokud nesedí, ukáže se to asi brzy, vysadím ji a zkusím jinou přílohu a zase nějakou dobu nic jiného. Třeba tu pohanku. Když ani ta nesedne, tak brambory. Je to běh na dlouhou trať. Zajímalo by mě, jestli někdy bude ta moje chrochta dostávat do porce masíčko, přílohu, nějakou zeleninu, bylinky, prostě bohatý jídelníček. Spíš už asi nikdy. Vypadá to, že je alergická na většinu potravin.

6.9.2016 13:00
Nellymops

XXX.XXX.112.85

Taky mě dost trápí její váha. Na 8 měsíční fenku mopse jen 5kg, úplně jí lezou žebra. Ale dávat víc něž 160g jídla asi není dobrý nápad? Co myslíte?

6.9.2016 13:02
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nellymops napsal(a):
Taky mě dost trápí její váha. Na 8 měsíční fenku mopse jen 5kg, úplně jí lezou žebra. Ale dávat víc něž 160g jídla asi není dobrý nápad? Co myslíte?

Proč by jste nedala víc, když ten pes je hubený?, dejte mu kolik potřebuje, tak aby byl v dobré kondici.

6.9.2016 18:29
manbea

XXX.XXX.18.54

Nellymops napsal(a):

Určitě mopsince navyšte dávku, pokud je hubená, je vidět, že příjem je nedostatečný. Navíc je to ještě pořád štěně ve vývinu

6.9.2016 18:38
manbea

XXX.XXX.18.54

Ono s tou rýží je to těžké, myslím, že její kvalita a dietetické účinky již dávno nejsou to, co bývalo, nezapomínejme, že největší producent rýže je Čína a další asijské země. Myslím, že při pěstování čehokoliv ve velkém se v těchto zemích nekontrolovatelně používají pesticidy a další chemie všeho druhu.

6.9.2016 19:58

manbea napsal(a):
Ono s tou rýží je to těžké, myslím, že její kvalita a dietetické účinky již dávno nejsou to, co bývalo, nezapomínejme, že největší producent rýže je Čína a další asijské země. Myslím, že při pěstování čehokoliv ve velkém se v těchto zemích nekontrolovatelně používají pesticidy a další chemie všeho druhu.

Zrovna ty pesticidy a genetické modifikace jsou u rýže možná to hlavní, proč je to teď tak častý alergen. Já třeba můžu jeden druh rýže - z jedné eko farmy, na všechnu ostatní jsem alergická, a za poslední rok jsem potkala dva lidi, co jsou na tom uplně stejně. Rýži mohou jen tu bio a bez GMO, na ostatní silná alergie. I u nich alergie začala až v posledních pár letech.
Přesně stejně jsem alergická na pšenici, i po vdechnutí, dotyku, a když jsme se na výletě šli podívat na farmu Hare Krišna, tak ani delší pobyt v mlýnici se mnou neudělal vůbec nic. Nejspíš i u té pšenice je to jen všechna ta chemie co mi vadí.

6.9.2016 21:21

Nellymops napsal(a):
Něco na způsob eliminační diety jsem vlastně už dělala, teda jen dvě věci a pak časem přidat mrkev, což nevyšlo, jak jsem psala. Zatím u té rýže zůstanu, uvidíme, co bude. Pokud nesedí, ukáže se to asi brzy, vysadím ji a zkusím jinou přílohu a zase nějakou dobu nic jiného. Třeba tu pohanku. Když ani ta nesedne, tak brambory. Je to běh na dlouhou trať. Zajímalo by mě, jestli někdy bude ta moje chrochta dostávat do porce masíčko, přílohu, nějakou zeleninu, bylinky, prostě bohatý jídelníček. Spíš už asi nikdy. Vypadá to, že je alergická na většinu potravin.

Asi bych dřív než pohanku zkusila brambory nebo batáty, pokud je chudák každou chvíli takhle rozsekaná. Jsou stravitelnější a tolik nezatěžují trávení.

6.9.2016 21:25
Iliena

XXX.XXX.37.7

Asi bych dřív než pohanku zkusila brambory nebo batáty, pokud je chudák každou chvíli takhle rozsekaná. Jsou stravitelnější a tolik nezatěžují trávení.

Také přidávám "hlas" pro brambory. Taky mám alergičku a když jsme měli eliminační dietu začínali jsme s koninou a sladkým bramborem. Sice v granulích, ale mělo to úspěch.

8.9.2016 10:31
Nellymops

XXX.XXX.118.126

Tak budu zkoušet hodně povařené brambory. Dnes fenka zase zvracela, tentokrát jen žluté šťávy, a protože doufám, že to není z ryby, tak vyřadím tu rýži.
Stačí brambory jen povařit a rozmačkat? A myslíte, že plátky vykostěné ryby vařené v páře jsou dostatečně zpracované, aby nedělaly problém?

8.9.2016 11:33

Zvrací, protože má hlad.

Maličký pes se musí krmit často a chce víc kalorií než velký pes.
Aby něco fakt nedělalo problém, tak se musí "rozbít na atomy".
Asi jako
hydrolyzovaná bílkovina živočišného původu s nízkou molekulární hmotností.
Nevím, jestli vaření stačí. Snad.
Každopádně ryby a rýže = takové přiotrávené věci a bez energie.
Jak už psali lidé přede mnou.
Bohužel.
Jděte do klokana od Wolfsblutu.
Nebo najděte odborníka na stravu pro nemocné psy.
Co poradil veterinář ?

8.9.2016 11:37
Nellymops

XXX.XXX.118.126

Přiotrávené věci? V čem je ryba přiotrávená?
Veterinář radí zkoušet tu vařenou stravu, zatím vytrvat u ryby a zkoušet všechno pomalu. Hupsnout zase zpátky na krmivo a když to nevyjde zase na vařenou mi připadá jako dost šoky pro trávení psa.

8.9.2016 16:46
tapina

XXX.XXX.11.226

Nellymops napsal(a):
Přiotrávené věci? V čem je ryba přiotrávená?
Veterinář radí zkoušet tu vařenou stravu, zatím vytrvat u ryby a zkoušet všechno pomalu. Hupsnout zase zpátky na krmivo a když to nevyjde zase na vařenou mi připadá jako dost šoky pro trávení psa.

Ryby jsou dobré v tom, že toho máte mraky na výběr. Horší je, že většina jen zmrazené. Nevíte, jak s tím v obchodě nebo při přepravě zacházeli, atd. I částečně rozmrazená ryba rychlé podléhá kontaminaci, opětovným zmrazením bakterie sice chcípnou, ale zůstanou toxiny. Pro zdravého psa občas asi k přežití, pro nemocného, pravidelně, může být zlé.

Čerstvé - kvalitu vidíte - k sehnání jak kde.

Co takhle zkusit králíka, syrového, na jemno naškrabat. Když to zvládne, pomaličku, přidat podrcené králičí kosti. Postupně králičí tuk, játra.

Sýrové se paradoxně tráví líp, dostane z toho víc živin.

9.9.2016 11:55
Nellymops

XXX.XXX.66.8

Ryby kupuji jen čerstvé, nezmrazené - tilápii, pražmu, platýze atd. Ty spotřebuji z lednice v průběhu dvou dnů. Některé tyto čerstvé ryby ještě nikdy nebyly zmražené, takže se dají zamrazit (jak která), ty pak mám v mrazáku na další dva dny, kdy mi dojdou ty z lednice. Čuchám k nim, po napaření je chutnám. Snad by měly být v pořádku i ten druhý den od zpracování, když to mám v lednici...

9.9.2016 12:04

Nellymops napsal(a):
Ryby kupuji jen čerstvé, nezmrazené - tilápii, pražmu, platýze atd. Ty spotřebuji z lednice v průběhu dvou dnů. Některé tyto čerstvé ryby ještě nikdy nebyly zmražené, takže se dají zamrazit (jak která), ty pak mám v mrazáku na další dva dny, kdy mi dojdou ty z lednice. Čuchám k nim, po napaření je chutnám. Snad by měly být v pořádku i ten druhý den od zpracování, když to mám v lednici...

Dělali jste koprologii, s jakým výsledkem ?

9.9.2016 12:28
Nellymops

XXX.XXX.66.8

To je test na parazity z trusu? Pokud ano, tak na výsledek právě čekám. Ještě jsem jí nechala dnes udělat test na enzymy slinivky taky z trusu, některé její symptomy by odpovídaly onemocnění slinivky, které se nedá odhalit z krve.

9.9.2016 13:01

Nellymops napsal(a):
To je test na parazity z trusu? Pokud ano, tak na výsledek právě čekám. Ještě jsem jí nechala dnes udělat test na enzymy slinivky taky z trusu, některé její symptomy by odpovídaly onemocnění slinivky, které se nedá odhalit z krve.

Ano je. děláte ho docela pozdě, pro příště je to to první a nejjednodušší co by měl veterinář udělat.U mého psa bylo diagnostikováno onemocnění slinivky ale současně zamoření parazity. po přeléčení od parazitů se po čase funkce slinivky upravila natolik že pes nebere žádné léky, nemá žádnou dietu a sežere bez následků naprosto všechno. Netvrdím že tohle bude i váš případ, ale vliv parazitů hodně veterinářů podceńuje, jeden mě přímo řekl že na tohle nevěří, a neměl pravdu.

9.9.2016 13:29
Nellymops

XXX.XXX.66.8

Bohužel, já veterinář nejsem, takže nevymyslím všechno za něho.

10.9.2016 08:30
tapina

XXX.XXX.11.108

Nellymops napsal(a):
Bohužel, já veterinář nejsem, takže nevymyslím všechno za něho.

To víte, že nevymyslíte, když oni sami nevědí. Nevědí, co pejskovi je, vyšetření se dělají postupně podle toho, na co příznaky vypadají nejvíc, něco navrhnou, buď se zlepší nebo ne. Kdyby vše vyšetřili na začátku, jednak by to bylo asi dost peněz, druhak, tělo není stroj - jak je pokažená jedna věc, jde do pryč spoustu dalšího, takže kdyby se testovalo hned vše, výsledky by mohly být zavádějící.

Chce to veterináře s rozsáhlými zkušenostmi, nebo, slušného, který když neví, obrátí se na kolegu, specialistu a nedělá pokusy.

Vím, jak to máte těžké a spousta lidí si to ani nedokáže představit, chápu, pokud se Vám nechce zkoušet nic moc nového. Nikdo tu s Vámi nežije. Taky ten vet vidí Vašeho pejska jednou za čas na kontrole, tak mu to nepřijde tak hrozné. Když i drobná změna vrátí zvíře o týdny zpět.

Je tu spousta rad a názorů, vezměte si z každého něco a neklesejte na mysli. Dejte, prosím, vědět, jak jste dopadli.

10.9.2016 11:17
Nellymops

XXX.XXX.13.15

Děkuji moc za povzbuzení. Změnila jsem dnes veterináře. Poté, co se mi pozvracela i z ryby s bramborem a její váha opět klesla, jsem si našla odborníka na potravinové a jiné alergie a v akutním stavu ji tam vzala, když jí nedokáží pomoci. Ten hned prohlásil, že alergik není, že je to potravinová intolerance zapříčiněná jiným dosud neodhaleným problémem, z nichž on má zkušenost se třemi, které teď vylučovací metodou bude testovat. Jedna z variant je vrozená vada přepážky mezi žaludkem a jícnem, pak nějaké těžké onemocnění střev (nevím název), které se nemusí projevit průjmy nebo podobně, a nebo snad vada nějakého cévního spojení u jater. Vyhlídky nejsou dobré, ale neklesám na mysli. Snad mi ji zachrání.

10.9.2016 12:38
manbea

XXX.XXX.18.54

Nellymops napsal(a):
Děkuji moc za povzbuzení. Změnila jsem dnes veterináře. Poté, co se mi pozvracela i z ryby s bramborem a její váha opět klesla, jsem si našla odborníka na potravinové a jiné alergie a v akutním stavu ji tam vzala, když jí nedokáží pomoci. Ten hned prohlásil, že alergik není, že je to potravinová intolerance zapříčiněná jiným dosud neodhaleným problémem, z nichž on má zkušenost se třemi, které teď vylučovací metodou bude testovat. Jedna z variant je vrozená vada přepážky mezi žaludkem a jícnem, pak nějaké těžké onemocnění střev (nevím název), které se nemusí projevit průjmy nebo podobně, a nebo snad vada nějakého cévního spojení u jater. Vyhlídky nejsou dobré, ale neklesám na mysli. Snad mi ji zachrání.

Jé, tak to moc držím palce, ať se konečně odhalí příčina problémů vaší fenečky a zavede se úspěšná léčba. To třetí bude asi to, co jsem dala na odkazu, měla to jorkšírka mé známé a po operaci je zcela v pořádku.
http://www.veterinarnipece.cz/portosystemovy-shunt-3902.html

Držím vám palce a dejte vědět, co nového

Přidejte reakci

Přidat smajlík