Uruguayský Cimarron s PP - rezervace štěněte

CHS Cerberus Illusion přijímá rezervace na štěňátka plemene Uruguayský Cima...
DohodouHouserka
XXX.XXX.23.70
Dobrý den, může mi někdo poradit s naším štěnětem? Máme skoro tři měsíce štěně z útulku (typický Voříšek), první tři týdny byl úplně perfektní, rychle si zvykl a také rychle učil. Venku byl lehce nejistý, byly to pro něj velké změny....z vesnice do města.... ale i to zvládal podle mě parádně a v menších dávkách se mi to nezdálo jako problem.Pejsky i lidi přijímal a chtěl si hned hrát. Po necelém měsíci se to najednou zlomilo a on se nyní boji všeho a všech, jen občas si vybere nějakého pejska, se kterým by si hrál po předchozím vrčení. Jinak je ze všech vyděšený, tahá od všech lidí pryč. Když vidí z dálky člověka, tak ztuhne a pak se snaží ho obejít co největším obloukem. Na některé i vrčí nebo štěká. Snažím se na něj mluvit klidně, ale nechlacholit ho a snažím se odvést jeho pozornost nějakým povelem....ve stresu ale moc nevnímá, poslechne většinou je na povel "ke mě". Když dojdeme do parku, tak je o něco klidnější dokud trochu blíž někdo neprochází nebo neprojíždí. Někdy mi to přijde lepší a jindy zase o dost horší. Nedokážu si to vysvětlit, protože nevím o ničem, co by ho k tomu strachu vedlo. Vzdy ho máme na vodítku, takže vím, že mu nikdo neublížil. Každá procházka nebo venčení je celkem utrpení pro nás pro oba. Chtěla bych ho těch strachů zbavit, zkouším vše možné, ale nic mi nezabírá a nebo spíš nevím co dělám špatně. Možná to bylo hodně změn na začátku, kdy přišel do hlučného města, učil se jezdit autobusem a tramvají a pod. A teď to na něj dolehlo. Poslední dobou mi taky občas dělá, při domácím tréninku, že na přivolání přijde trochu nejistě a místo sedni si lehne, schoulí se a stáhne uši, jakoby se bál i mě. Jindy poslechne s radostí a hravosti a čeká na odměnu. Moc děkuji za případné rady.