Ahoj,
Chystame se poridit parni mop, ale stale se nemuzeme rozhodnout jaky. Mate jej nekdo doma? Jakou znacku a model? Jste s parnim mopem spokojeni, nebo jsou to jen vyhozene penize?
Zname to asi vsichni, jak pes doma dokaze natapat a naslintat (a donest v tlame vodu z kuchyne az do obyvaku), a pokazde jit napustit kybl s vodou, mop vymachat, vyzdimat, dvakrat s nim setrit a zase vse nanovo, mi proste prijde nekonecne zdlouhave. A to ani nemluvim o neustalem noseni kyblu sem a tam a pulhodinovem cekani na to, az konecne podlaha uschne.
S parnim mopem by to melo byt vse sup sup, ale nerada bych vyhodila x tisic z okna za neco, co bude uplne na prd, proto hledam radu zde :)
Taje mame drevene podlahy, takze by k nim mel byt pristroj setrny.
Predem dekuji a preju hezky vikend :).
Janae

XXX.XXX.67.157
Mám dřevěné podlahy napuštěné olejem a voskem.
Měla jsem parní mop z tv shopu. Je po něm moc mokro a z dřevěných podlah vymýval povrchové ošetření ( dělal neodstranitelné stopy). Na dlažbu zas rozšmidlal a dlouho schla.
Rychle se rozbil, naštěstí se jednalo o dárek, tak nám to ani nebylo moc líto.
Teď zrovna taky vybírám parní čistič. Mám v hledáčku Karcher sc4 nebo Karcher parní vysavač. Zatím nejsem úplně rozhodnutá, ten vysavač se asi zdá lepší, ovšem cena je šílená. Mám v plánu to používat pouze na dlažbu, na dřevěné podlahy si po zkušenosti s prvním mopem netroufnu.
Ja bych chtela vylozene mop, konkretne se mi zatim asi nejvice libi tento: http://m.heureka.cz/parni-cistice/black-decker-fsm1630/, ale prijde mi, ze tam neni uvedeno docela dost informaci. Nebo je alespon nevidim.
Nejlepsi jsou pry ty pristroje, ktere vezmou podlahu nejprve namokro, a nasledne vlhkost vyluxuji. Ale to je opet zdlouhave a potom nevidim moc velky rozdil mezi normalnim a parnim mopem. Jde mi totiz o co nejvetsi usporu casu pri uklidu.
PumaCZ
napsal(a):
Ja bych chtela vylozene mop, konkretne se mi zatim asi nejvice libi tento: http://m.heureka.cz/parni-cistice/black-decker-fsm1630/, ale prijde mi, ze tam neni uvedeno docela dost informaci. Nebo je alespon nevidim.
Nejlepsi jsou pry ty pristroje, ktere vezmou podlahu nejprve namokro, a nasledne vlhkost vyluxuji. Ale to je opet zdlouhave a potom nevidim moc velky rozdil mezi normalnim a parnim mopem. Jde mi totiz o co nejvetsi usporu casu pri uklidu.
Máme tento mop má vynilovovou podlahu a dlažbu, užívání asi dva roky. Jsme spikojeni
máme ho bez vůně, možná by byl lepší s vůní.
Parní čistič karcher je výborný hlavně na dlaždičky, máme kocoura a jeho chlupy se vlhkem lepí v rozích v koupelně, hadrou se to do rohů spíš víc zanese (asi nemáme úplně ideální spáry), kdežto pátou se to vyfouká a spáry jsou viditelně čisté.
Na dřevo to není, na parkety vůbec. Poškozuje povrch. Možná na plovoučku, opatrně.
Arni
napsal(a):
Máme tento mop má vynilovovou podlahu a dlažbu, užívání asi dva roky. Jsme spikojeni
máme ho bez vůně, možná by byl lepší s vůní.
A mohu se zeptat, ktery z nich je s vuni? Nejak se teto informace nemohu dopatrat :)
Jinak my se nyni rozhodujeme prave mezi B&D a abyč Villedou, ktera ma vyssi hodnoceni.
Dekuji vsem za rady :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme jeden nejaký obČajný no name parný mop a potom ešte kärcher, kombinovaný vysavać s parou. Máme tmavé podlahy, je to síce super, že to ide skoro samé, ale na podlahe po oboch zostávajú čiary, vidieť to hlavne proti svetlu. Navyše ten kärcher u nás v dome nevydrží ani jedno vysávanie, minie sa mu voda v polovici a trochu zdĺhavo sa zohrieva. Ten menší parný je šikovnejší, ale zase treba predtým ešte povysávať.
Nepoškodil nám podlahy ani jeden, ani drevo, ani dlaždice.
PumaCZ
napsal(a):
A mohu se zeptat, ktery z nich je s vuni? Nejak se teto informace nemohu dopatrat :)
Jinak my se nyni rozhodujeme prave mezi B&D a abyč Villedou, ktera ma vyssi hodnoceni.
Dekuji vsem za rady :).
Https://www.obchody24.cz/mop-black-decker-fsmh1621s-parni-1600w-2v1-perfume
Měl by to být tenhle.
Tak pritel mi chtel udelat radost a usnadnit praci a objednal mop od Viledy, ktery je na Amazonu hodnocen nejlepe. Ve zkratce, mop dnes prisel, samozrejme jsem ho hned vyzkousela, ale krome toho, ze vytirani neni tak otravne (nenosite vsude kybl s vodou atd.), to tedy neni zadna slava. Vytirani mi zabralo minimalne dvojnasobek casu, dela smouhy, kde je trochu vice spiny, musite misto prehet nekolikrat, nez je jakz takz ciste a i pres pul hodinovou snahu podlaha ciste nevypada.
Takze vracime a vyzkousime jiny
PumaCZ
napsal(a):
Tak pritel mi chtel udelat radost a usnadnit praci a objednal mop od Viledy, ktery je na Amazonu hodnocen nejlepe. Ve zkratce, mop dnes prisel, samozrejme jsem ho hned vyzkousela, ale krome toho, ze vytirani neni tak otravne (nenosite vsude kybl s vodou atd.), to tedy neni zadna slava. Vytirani mi zabralo minimalne dvojnasobek casu, dela smouhy, kde je trochu vice spiny, musite misto prehet nekolikrat, nez je jakz takz ciste a i pres pul hodinovou snahu podlaha ciste nevypada.
Takze vracime a vyzkousime jiny
Parní mop jsem si také pořídila - použila asi 2x a od té doby "někde odpočívá"..byl na nic, takže nedoporučuji.
Pořídila jsem si i tu Viledu -konkrétně http://shop.vileda.cz/produkt/90-easy-wring-ultramat/
a jsem s ní spokojená. Jde to rychle, nemusím se ohýbat, máčet ruce apod. Ale je fakt, že když dělám "velkej " úklid - tak pěkně po staru.
Ale na takový ten každodenní úklid mě plně stačí.
Klara345

XXX.XXX.65.67
Zdravím, s parním čističem zatím zkušenost nemám, ale od kolegyní v práci jsem na něj slyšela samou chválu. Zrovna ho budou mít v Kauflandu v akci, tak přemýšlím, že bych ho na zkoušku koupila a pokud bych byla spokojená, tak bych pak zainvestovala třeba i do dražšího. Když tak mrkněte do akčního letáku: https://www.letakomat.cz/kaufland/ :).
Mně parní mop doporučila kolegyně z práce, že s tím umývá podlahy a vůbec se u toho nenadře. Nijak moc pozornosti jsem tomu nepřikládala, až jsem na něj narazila, když jsem si prohlížela Kaufland letak - https://www.tipli.cz/letaky/kaufland - a viděla ho tam za pár stovek, tak jsem si řekla, proč ho nezkusit. Teď už bych ho za nic nevymněnila :-D.
Šundy

XXX.XXX.143.210
Dobrý den,
vím, že je to starší diskuze, ale přesto bych se chtěl přiživit. Zajímalo by mě jestli je Polti Vaporetto SV450 Double dobrá varianta? Díval jsem se, že tady https://www.arecenze.cz/parni-mopy/ vyhrál srovnání. Mohu se na to spolehnout?
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!