Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2016 18:37
bara73

XXX.XXX.156.4

Dobrý den, mám doma štěně SAO 6 měsíců fena a Labradorku 5 let. Venku si spolu hraji kdyš žerou misky mají vedle sebe tak jsou v pohodě až jdou domu z venku tak štěně mi nechce pustit labradorku a vrčí na ní. Myslíte že to přejde ? Jednou už se poprali...

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.10.2016 18:52

bara73 napsal(a):
Dobrý den, mám doma štěně SAO 6 měsíců fena a Labradorku 5 let. Venku si spolu hraji kdyš žerou misky mají vedle sebe tak jsou v pohodě až jdou domu z venku tak štěně mi nechce pustit labradorku a vrčí na ní. Myslíte že to přejde ? Jednou už se poprali...

To musíte zatrhnout, obávám se že fena SAO to časem bude mít tak, že bude pán-ona-zbytek smečky (lidi i psy) a jedinej, kdo jí může říct, že tohle nehodláte tolerovat jste vy, jestli už se jednou popraly, tak není na co čekat, může se vám stát, že jednoho dne se poperou tak, že pro vaši labradorku to bude konečná...

19.10.2016 19:00

Z akej CHS máte fenku? Je to pubertiak a bude skúšať koľko si môže dovoliť. Nesmiete jej dovoliť, aby vrčala na labradorku. Mala by vedieť, že je to člen smečky, ale keď bude staršia, tak bude určite chcieť prebrať vodcovskú pozíciu vo svorke. A chodíte s ňou medzi psov? Navštevujete cvičák?

19.10.2016 19:17
bara73

XXX.XXX.156.4

Mame doma ještě psa retrívra a sním je uplně klid. Pokud na ní začne vrčet tak ji okamžitě krotím jinak v noci i spí vedle sebe. Na cvičák nechodíme a jezdíme na vylety jinak všude.

19.10.2016 19:20

Máte aj fotku fenky SAO?

19.10.2016 19:35

bara73 napsal(a):
Buggi.

Je krásna. SAO je môj sen. :).

19.10.2016 19:58

bara73 napsal(a):
Buggi.

Moment, to je ta, jak ji chcete za "desítku" prodat?

19.10.2016 20:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je krásna. SAO je môj sen. :).

I já doufám, že jednoho dne nade mnou bude bdít saoší holka...

19.10.2016 21:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Myslíte, že to bude dobrý ?
Dvě feny ?
Zad. se ptá, zda to přejde ?

20.10.2016 06:48

bara73 napsal(a):

Tohle je typické. Samo to nepřejde, TY (majitel) na tom musíš pracovat a to hned!

1) pracovat na ovladatelnosti všech psů, nějak mám pocit, že SAOška si zatím vyrůstá tak nějak samovolně. Výcvik vést po dobrém! SAOška musí chtít spolupracovat a poslouchat, musí tě brát jako dobrého vůdce! Pracovat intenzivně, každodenně (a to i bez ohledu na neshody ve smečce...naučit pastevce coby štěně, že spolupracovat s člověkem je dobré je v podstatě nutnost, oni jsou opravdu ve svém jednání silně samostatní)...a plně platí princip "kdo si hraje, nezlobí"!

2)určit a NAUČITpravidla soužití, kterými eliminuješ krizové okamžiky (soukromě tomu říkám buzerace ) - např. určíš pořadí i způsob vcházení dovnitř (jakože ne že ti SAOška vyrazí dveře a vtrhne dovnitř jako velká voda, ale první půjde labradorka, doma si lehne na určené "místo", potom vejdeš ty se saoškou na vodítku, přičemž saoška na tvůj pokyn k odchodu bude čekat hezky v sedě...například), zaveď pravidla-rituály při všem možném, ať psice VÍ, co mají při jaké příležitosti dělat a není prostor na rozvíjení jejich vlastního řešení, které by se ti opravdu nemuselo líbit.

3)Všechno uč po dobrém! Nehas problémy (jako že budeš odtrhávat rvačku nebo saošku mlátit za vrčení), ale právě těmi pravidly/rituály jim předcházej! Jeden každý konflikt je učí, že právě ten konflikt JE řešení, že do něj mohou jít...ale tak to nechceš, ne...
Nechoď proti saoščině agresi rovněž agresí, to je přilévání oleje do ohně a vymstí se ti to (nejdřív teda labradorce).

Pokud jsi někde z okolí Ostravy a fakt to chceš řešit, tak se obrať sem : http://www.koira.cz/

Pokud to chceš fakt řešit, tak si pořiď a dokola čti knihu Trénink je rozhovor (a možná i tu druhou, zatím jsem nečetla), jsou tam hezky popsána pravidla ve smečce a jek řešit konflikty
http://www.treninkjerozhovor.cz/

V každém případě se připrav na nutnost jejich oddělování, pokud na tom nezačneš 100%ně dělat.

20.10.2016 12:08
bara73

XXX.XXX.156.4

Tak to řešíme na cvičák jsem chodila s labradorkou. Spíš mam strach jak nejsme doma obcas se to stane a jsme 12 hodin oba v práci.

20.10.2016 12:13

bara73 napsal(a):
Tak to řešíme na cvičák jsem chodila s labradorkou. Spíš mam strach jak nejsme doma obcas se to stane a jsme 12 hodin oba v práci.

A Vy nevíte, že je máte, v tomto případě, oddělovat?

20.10.2016 12:24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A Vy nevíte, že je máte, v tomto případě, oddělovat?

Už jsem to psala a napíšu zase - pokud je začne oddělovat, tak to s největší pravděpodobností už bude muset být napořád. Pastevec má svoji smečku a když se z té smečky někdo vyřadí, tak tam prostě nepatří...důsledek je snad jasný (samozřejmě dle nátury psa).

"Tak to řešíme na cvičák jsem chodila s labradorkou"
a SAOška? Je VELMI důležité cvičit s ní, a nemusí to být na cvičáku.

"Spíš mam strach jak nejsme doma obcas se to stane a jsme 12 hodin oba v práci. "
občas se stane co - že jsou spolu doma? že se doma napadnou? že jste oba v práci?...?
Když jste v práci, tak jsou doma? Nebo jaký mají režim? Jak se k sobě chovají doma?

Platí, co jsem psala výše - intenzivní práce s celou smečkou, nastavení pravidel spolužití, agresorka (beru jako že je to saoška) musí být intenzivně zaměstnána a musí se jí dařit = úspěšný a zaměstnaný pastevec= spokojený a klidný pastevec.

20.10.2016 12:27

Oddělovat, když jsou feny samy bez dozoru.

20.10.2016 12:36
bara73

XXX.XXX.156.4

Když jsme v práci někdy je nechavame doma ale to i vedle sebe spí žerou vše tam problém vubec není.

20.10.2016 12:38

Však já vím...a platí, co jsem napsala (edit - reakce na rájku)

K agresi často dochází pouze za přítomnosti člověka...záleží na jejich způsobu života, na vztahu těch dvou fen...
SAOšce je teprve půl roku, ještě se s ní dá pracovat. Musí brát ostatní členy smečky jako jasnou samozřejmost, jako nedělitelnou součást smečky.

20.10.2016 12:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Jednou ji stejně dorve...

Přidejte reakci

Přidat smajlík