Světlo na vodítko, obojek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2016 15:39
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Máte někdo http://www.svetkocicek.cz/prislusenstvi-k-voditkum-flexi-vario/svetlo-flexi-vario-led-lighting-system/ nebo http://www.dobre-krmeni.cz/rogz-svetylko-roglite-na-obojek/. které z těchto dvou bude lepší. Sice jsme ve městě ale i tak večerní vycházka je docela už tma tak bych chtěla koupit ale nevim jaké je lepší

10.11.2016 15:57
asurwic

XXX.XXX.36.3

Markéta80 napsal(a):
Máte někdo http://www.svetkocicek.cz/prislusenstvi-k-voditkum-flexi-vario/svetlo-flexi-vario-led-lighting-system/ nebo http://www.dobre-krmeni.cz/rogz-svetylko-roglite-na-obojek/. které z těchto dvou bude lepší. Sice jsme ve městě ale i tak večerní vycházka je docela už tma tak bych chtěla koupit ale nevim jaké je lepší

Flexi opravdu nedoporučuji, Rogz na normální procházky drží, ale do terénu to není. Pokud chcete jen do města, tak je Rogz spolehlivý, ale v terénu (skály, voda, křoví) se brzy rozbije. My používáme The Beacon od Ruffwear a spokojenost - ale pokud se Vás netýkají žádné extrémní podmínky, tak Rogz stačí.

10.11.2016 15:59
Andrýsek3

XXX.XXX.36.53

Nechcete přímo svítící obojek? Na Aliexpressu mají asi za jeden dolar, poštovny zdarma, do měsíce to máte doma a prý fungují dobře, tyhle srandy jsou u nás hrozně zbytečně drahé. Taky ho budu objednávat. Hodně lidí ho teď řešilo na fb, a většina lidí byla velmi spokojena.

10.11.2016 16:02
asurwic

XXX.XXX.36.3

Andrýsek3 napsal(a):
Nechcete přímo svítící obojek? Na Aliexpressu mají asi za jeden dolar, poštovny zdarma, do měsíce to máte doma a prý fungují dobře, tyhle srandy jsou u nás hrozně zbytečně drahé. Taky ho budu objednávat. Hodně lidí ho teď řešilo na fb, a většina lidí byla velmi spokojena.

Obojky jsou vždy na krku a psovi se ze světla do tmy hůře dívá. Světýlko lze dát na postroj a neoslňuje potom tolik.

10.11.2016 16:05
Andrýsek3

XXX.XXX.36.53

asurwic napsal(a):
Obojky jsou vždy na krku a psovi se ze světla do tmy hůře dívá. Světýlko lze dát na postroj a neoslňuje potom tolik.

Ahaa, vím, že se to tam taky řešilo a paní to zkoušela na sobě v kleče a světlo nijak nedráždilo, jakoby za psem někdo svítil baterkou. Ale tohle bude asi určitě lepší.

10.11.2016 16:13
asurwic

XXX.XXX.36.3

Andrýsek3 napsal(a):
Ahaa, vím, že se to tam taky řešilo a paní to zkoušela na sobě v kleče a světlo nijak nedráždilo, jakoby za psem někdo svítil baterkou. Ale tohle bude asi určitě lepší.

Já to mám vyzkoušeno tak, že normálně psy přivolávám zvednutím ruky, abych na ně neřvala jak na lesy. Vždy si mě hlídali a vraceli se spolehlivě i po tmě, když nebylo vidět na krok, ale se svítícím obojkem (už nevím značku - nějaký typický český levný do 500, - kč) opakovaně nic - musela jsem dát slovní povel, aby se uráčili přiběhnout. Asi po týdnu, co jsem řvala každý večer na louce "come to me" jsem to vzdala, obojky jsem vyhodila a přišlo na řadu světýlko.

10.11.2016 16:28
Markéta80

XXX.XXX.176.2

asurwic napsal(a):
Flexi opravdu nedoporučuji, Rogz na normální procházky drží, ale do terénu to není. Pokud chcete jen do města, tak je Rogz spolehlivý, ale v terénu (skály, voda, křoví) se brzy rozbije. My používáme The Beacon od Ruffwear a spokojenost - ale pokud se Vás netýkají žádné extrémní podmínky, tak Rogz stačí.

Tak super a svítí nejlíp červená? Do terénu nechodíme jen po městě ale je špatně vidět a tak se mě tohle víc líbí navíc ho můžu dát kamkoliv

10.11.2016 16:30
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Andrýsek3 napsal(a):

Tam je to prý na dlouho a aby jí to nevadilo že bliká dokola . Já právě potřebuji objednat aby to přišlo co nejdříve Blikací obojky jsou tady hodně drahé

10.11.2016 17:09
asurwic

XXX.XXX.36.3

Markéta80 napsal(a):
Tak super a svítí nejlíp červená? Do terénu nechodíme jen po městě ale je špatně vidět a tak se mě tohle víc líbí navíc ho můžu dát kamkoliv

Já měla růžové, které bylo až moc jasné (svítilo spíše bíle než růžově) a červené, které bylo příjemnější. Na živo jsem viděla i modré a také na oči celkem fajn. U dalších barev nemohu posoudit, ale červená se mi z těch třech líbila nejvíce.

10.11.2016 17:51
Markéta80

XXX.XXX.176.2

asurwic napsal(a):
Já měla růžové, které bylo až moc jasné (svítilo spíše bíle než růžově) a červené, které bylo příjemnější. Na živo jsem viděla i modré a také na oči celkem fajn. U dalších barev nemohu posoudit, ale červená se mi z těch třech líbila nejvíce.

tak já vezmu 2x červené, stejně musim ještě nakoupit výbavu pro štěně, teda už jen nějaké hračky

10.11.2016 18:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Andrýsek3 napsal(a):

Mám už několik let svítící návlek na obojek, který tam dávám jen v zimě. Mám chlupaté(ho) psa, takže u něj je to skoro naprd kor, když se mu stočí pod krk, tak není vidět stejně - musím mu ho sem tam přetáčet. Právě jsem uvažovala spíš o celosvítcím obojku, určitě z Ali, objednávám tam hodně. Který si lidi chválí? Kámoš má na psa takový ten svítící káblík, takže když jde, vidíte jen svítící kruh, je jak UFO Ještě jsem uvažovala, dát mu na paciny ty odrazkové pásky, co teď dávají policajti chodcům..

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2016 19:46

Blikající-svítící obojek jsem tušim koupil čirou náhodou v drogerii DM, stál kolem 120 kč.

10.11.2016 19:57

lesnížínka napsal(a):
Mám už několik let svítící návlek na obojek, který tam dávám jen v zimě. Mám chlupaté(ho) psa, takže u něj je to skoro naprd kor, když se mu stočí pod krk, tak není vidět stejně - musím mu ho sem tam přetáčet. Právě jsem uvažovala spíš o celosvítcím obojku, určitě z Ali, objednávám tam hodně. Který si lidi chválí? Kámoš má na psa takový ten svítící káblík, takže když jde, vidíte jen svítící kruh, je jak UFO Ještě jsem uvažovala, dát mu na paciny ty odrazkové pásky, co teď dávají policajti chodcům..

Mě se taky ty světýlka vždycky přetoči dospod. U malýho psa na postroji by to ale mělo být v pohodě. Měla jsem nějaký levný celosvítící obojek a byl super - UFO lítalo a bylo vidět odevšad. . Jen vydržel jenom rok a pak mi ho ty potvory rozkousaly.

obojek byl jako tenhle, jen vypadal kvalitnější: https://www.amazon.com.mx/dp/B00VS80VYI.

10.11.2016 20:04
blackserigala

XXX.XXX.208.70

Markéta80 napsal(a):

Já mám Rogz a jsem s ním spokojená. Na postroji dobře drží a i když nejmladší lítá jak torpédo, tak se nám ještě nestalo že by spadlo. Mám oranžové, svítí tak akorát. Chtěla jsem sice červené, ale před měsícem nikde neměli na skladě.

10.11.2016 20:05
10.11.2016 20:12
Pupča

XXX.XXX.54.33

Ahoj my používáme už několik let světla na kolo https://www.kasa.cz/svitilna-sigma-micro-c3-cervena-zelena/?gclid=CMHPx_xntACFcsW0wodG-EHtg seženete to v jakémkoli sportě :) vydrží to hrozně dlouho a hafani jsou s tím dobře vidět. Zavěsí se to na obojek, tak že to mají jako svítilnu pod krkem, takže je to neoslňuje a jsou vidět i když natáčí hlavu na strany. Chodíme na vycházky do polí a lesa, tak je potřeba je vždycky vidět...

10.11.2016 20:39
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Pupča napsal(a):
Ahoj my používáme už několik let světla na kolo https://www.kasa.cz/svitilna-sigma-micro-c3-cervena-zelena/?gclid=CMHPx_xntACFcsW0wodG-EHtg seženete to v jakémkoli sportě :) vydrží to hrozně dlouho a hafani jsou s tím dobře vidět. Zavěsí se to na obojek, tak že to mají jako svítilnu pod krkem, takže je to neoslňuje a jsou vidět i když natáčí hlavu na strany. Chodíme na vycházky do polí a lesa, tak je potřeba je vždycky vidět...

To vypadá dobře ale pro naší asi dost velké

10.11.2016 20:40
Markéta80

XXX.XXX.176.2

blackserigala napsal(a):
Já mám Rogz a jsem s ním spokojená. Na postroji dobře drží a i když nejmladší lítá jak torpédo, tak se nám ještě nestalo že by spadlo. Mám oranžové, svítí tak akorát. Chtěla jsem sice červené, ale před měsícem nikde neměli na skladě.

Uvidim jaké budou mít skladem, potřebuji 2

10.11.2016 20:41
Pupča

XXX.XXX.54.33

Jee já jsem úplně na hlavu...promiňte, vůbec mi nedošlo, co máte za prcka

10.11.2016 20:45
asurwic

XXX.XXX.36.3

Pupča napsal(a):

By si malý pejsek svítil a ještě by potrénoval weight pulling.

10.11.2016 21:00
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Pupča napsal(a):

jak je to velké a těžké? pro většího psa je tohle super, s tim už u nás doma běhali NO za totality Naše by to měl i s posilovnou ale jak jí znám by stála a čekala až jí to milostivě sundam

10.11.2016 21:01
Pupča

XXX.XXX.54.33

Markéta80 napsal(a):
jak je to velké a těžké? pro většího psa je tohle super, s tim už u nás doma běhali NO za totality Naše by to měl i s posilovnou ale jak jí znám by stála a čekala až jí to milostivě sundam

To si dokážu živě představit

10.11.2016 21:06
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Pupča napsal(a):
To si dokážu živě představit

Teď stačí všude to listí, stojí a čeká, ujde pár metrů a zase stojí a ještě se na mě kouká ať laskavě dělam rychle a to si manžel naivně myslí že budu chodit s ní i se štěnětem dohromady

10.11.2016 21:10
Andrýsek3

XXX.XXX.36.53

asurwic napsal(a):
Já to mám vyzkoušeno tak, že normálně psy přivolávám zvednutím ruky, abych na ně neřvala jak na lesy. Vždy si mě hlídali a vraceli se spolehlivě i po tmě, když nebylo vidět na krok, ale se svítícím obojkem (už nevím značku - nějaký typický český levný do 500, - kč) opakovaně nic - musela jsem dát slovní povel, aby se uráčili přiběhnout. Asi po týdnu, co jsem řvala každý večer na louce "come to me" jsem to vzdala, obojky jsem vyhodila a přišlo na řadu světýlko.

Počkejte, teď nechápu Ty obojky mají aby jste vy viděla je, ne oni vás, ne? A s tím světýlkem.to.je stejný nebo to svítí víc, že vidí oni i vás a proto přiběhli, nechápu tu souvislost s přivoláním a světélkujícím psem. Mám za sebou 4 ranní přednášky a 9 hodin na kase v přecpaným lidlu, takže možná už mi vypíná mozek, tak mi to odpuste.

10.11.2016 21:20
blackserigala

XXX.XXX.208.70

Markéta80 napsal(a):
Teď stačí všude to listí, stojí a čeká, ujde pár metrů a zase stojí a ještě se na mě kouká ať laskavě dělam rychle a to si manžel naivně myslí že budu chodit s ní i se štěnětem dohromady

Úplně přesně jako to moje černy třeštiprdlo. Ten pohled "sundej mi to" stojí za to.

10.11.2016 21:25
asurwic

XXX.XXX.36.3

Andrýsek3 napsal(a):
Počkejte, teď nechápu Ty obojky mají aby jste vy viděla je, ne oni vás, ne? A s tím světýlkem.to.je stejný nebo to svítí víc, že vidí oni i vás a proto přiběhli, nechápu tu souvislost s přivoláním a světélkujícím psem. Mám za sebou 4 ranní přednášky a 9 hodin na kase v přecpaným lidlu, takže možná už mi vypíná mozek, tak mi to odpuste.

Tak si to přečtěte o víkendu, až budete mít klid a šanci vnímat. Ale i tak se to pokusím vysvětlit:
Světélko je, abych viděla já psa (samozřejmě), ale nelíbí se mi, že jeho blikátko na obojku oslňuje. Dívá se ze světla do tmy = po tmě hůře vidí se světýlkem, než bez světýlka a proto připínám blikačku na záda na postroj, aby neměl hafan světlo v okolí obličeje.

Po mém náročném dnu zase já lépe nic vysvětlit nedokážu.

10.11.2016 21:31
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Světýlka vyřešená a co známky? Máte se jménem a tel? jen si říkám jaká je šance že by psa někdo vrátil

10.11.2016 21:36
asurwic

XXX.XXX.36.3

Markéta80 napsal(a):
Světýlka vyřešená a co známky? Máte se jménem a tel? jen si říkám jaká je šance že by psa někdo vrátil

Moje psy by niko nechtěl - od cizích lidí na sebe nenechají sáhnout, takže by je vrátili a jak ochotně.
Osobně známky nepoužívám, ale napadlo mě, že existují i obojky s možností napsání jména psa a tel. čísla přímo na obojek.

10.11.2016 21:38
Pupča

XXX.XXX.54.33

Markéta80 napsal(a):

Známka je u nás zbytečná, bez uspání psa by ji stejně nikdo nepřečetl Jeden hafan by na nálezce pokud by jej chtěl chytit ihned zaútočil a druhý by zdrhnul...ale jinak jsou hafani čipovaní a registrovaní v národním registru (je to za 100kč na celý život hafana) a na registru backhome.

10.11.2016 21:41
blackserigala

XXX.XXX.208.70

Markéta80 napsal(a):

Máme známky Red Dingo s vyrytým jménem a tel. Jestli by psa někdo vrátil toť otázka. Já psa vrátila i když známku neměl. Prostě jsem všude vyvěsila inzeráty. Je to o lidech.

10.11.2016 21:42
blackserigala

XXX.XXX.208.70

A čip a registrace v N.R.

10.11.2016 21:56
asurwic

XXX.XXX.36.3

Pupča napsal(a):
Známka je u nás zbytečná, bez uspání psa by ji stejně nikdo nepřečetl Jeden hafan by na nálezce pokud by jej chtěl chytit ihned zaútočil a druhý by zdrhnul...ale jinak jsou hafani čipovaní a registrovaní v národním registru (je to za 100kč na celý život hafana) a na registru backhome.

Přesně tak - když se člověku nevyhne, tak si rozhodně při zahnání do kouta nenechá číst známku. Čip máme, ale při vědomí psa je to také na nic. Nějak tak se spoléhám, že se mě hafani spolehlivě drží, nemají tendence odcházet sami a ukradnout se nedají.

10.11.2016 23:04
Naty1

XXX.XXX.46.72

Můj pes má na známce: tel.číslo a adresu majitelky, jméno jsem nechtěla protože by zloděj či nálezce(který ho nechce vrátit) měl hned vystaráno a nemusel učit poslouchat na jiné jméno.

11.11.2016 04:58
koňadra

XXX.XXX.128.31

Moji psi mají na obojcích kovový štítek s telef. číslem. Už několikrát mně je nálezci vrátili. Takže za mne určitě doporučuji. Známky nepoužívám, protože umístěné na kroužku na obojku cinkají, a to mám pocit, že by to bylo jako když jim dám na krk rolničku.
Jméno svoje ani psa na obojku neuvádím, obojky jsou "putovní", takže jméno psa by nemělo smysl a moje jméno a adresa je také k ničemu. V době mobilů si může každý zavolat a vše ví hned. Psi se nechají chytit a nejsou agresivní, takže většinou do několika málo hodin jsou zpět doma. V útulku zatím neskončil žádný.
Svítící obojky nemáme, nějak jsem ještě nepřišla na to, jestli mají víc výhod či nevýhod a protože vidím hlavně ty nevýhody (oslnění psa světlem), tak jsem je zatím nepořídila. Psy sice ve tmě nevidím, ale většinou je slyším, a to mě stačí.

11.11.2016 06:48

"to mě stačí"
ale patrně to nebude stačit případnému kolemjdoucímu, kolemjedoucímu...(samozřejmě dle místa pohybu).

11.11.2016 06:55
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"to mě stačí"
ale patrně to nebude stačit případnému kolemjdoucímu, kolemjedoucímu...(samozřejmě dle místa pohybu).

No, naštěstí se pohybuji více mimo civilizaci, takže zřídka kdy někoho potkáme.
Jak jsme to dělali, když svítící obojky nebyly? Kolemjdoucí to asi nijak neřešili, maximálně se lekli, ale šlo se dál. A konec konců doteď jsem si myslela, že svítící obojky si kupují majitelé psů kvůli sobě, aby viděli, kde jejich pes je, a ne kvůli kolemjdoucím.

11.11.2016 07:01
Pupča

XXX.XXX.54.33

koňadra napsal(a):
No, naštěstí se pohybuji více mimo civilizaci, takže zřídka kdy někoho potkáme.
Jak jsme to dělali, když svítící obojky nebyly? Kolemjdoucí to asi nijak neřešili, maximálně se lekli, ale šlo se dál. A konec konců doteď jsem si myslela, že svítící obojky si kupují majitelé psů kvůli sobě, aby viděli, kde jejich pes je, a ne kvůli kolemjdoucím.

My máme světlo na obojku hlavně kvůli nám, abychom psi viděli protože chodíme do polí a lesa a hafani jsou náruživí lovci, tak potřebuji vidět, jestli se náhodou za něčím nepustili, abych je mohla odvolat. Protože za dne si hlídám okolí, jestli někde není kočka, zajíc, nebo srna a většinou vidím kořist dřív, než hafani, tak se s tím dá něco dělat, ale za tmy...

11.11.2016 07:17

"ale za tmy... "
za tmy psa, u kterého nemám jistotu, že nezdrhne, nepouštím...
Jinak, praktická poznámka, nosím čelovku, takže díky svítícím kukadlům zvěře ji vidím většinou dřív než psisko, vidím psisko a všichni vidí nás.

"Jak jsme to dělali, když svítící obojky nebyly"
no chodili s těma baterkama, ne...
můj pes na sobě nic svítícího nemá, maximálně postroj s reflexními proužky.

11.11.2016 07:36
Pupča

XXX.XXX.54.33

"ale za tmy... "
za tmy psa, u kterého nemám jistotu, že nezdrhne, nepouštím...
Jinak, praktická poznámka, nosím čelovku, takže díky svítícím kukadlům zvěře ji vidím většinou dřív než psisko, vidím psisko a všichni vidí nás.

"Jak jsme to dělali, když svítící obojky nebyly"
no chodili s těma baterkama, ne...
můj pes na sobě nic svítícího nemá, maximálně postroj s reflexními proužky.

A právě, proto máme světlo na obojku, abych psi viděla a měla jistotu, že nezdrhnou, jinak nepouštím. Za nápad s čelovkou děkuji, ale pro mě to praktické moc není s čelovkou v poli nic nevidím a odraz očí zvěře na dálku vidět nejde (nebo já nevidím). Pokud by někdo venčil také, tak uvidí pobíhající světýlko, myslím, že dostačující :).

11.11.2016 07:43
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

My máme zrovna objednaný obojek se jménem, ale to je spíš, že se mi to líbí a pak známku(taky bude nová, ztratila se nám) s telefoním číslem, a městem se zkratkou CZ (bydlím kousek od Polska) a hlavně registrovaný čip. Známku dávam na plastovou sponu od obojku, celkem na pevno, aby nelitala, pokud jsem měla ještě známku od města na obojku (teď ji nosím na klíčích), tak jsem z druhé strany nalepila papírovou vrstvu, aby o sebe necinkali.
Zrovna u vašeho psa, bych se bála víc, že se dostane do špatných rukou, zrovna nedávno někdo našel na fb dva malé bílé psy, byli jen trochu špinavý, ale paní, místo, aby kontrolovala tetování, čip, veterinu, nahlašovala, tak jim hledala nové domovy. A, že se lidí ozvalo, předháněli se kdo první řekl beru. Naštěstí se tam pak objevilo opravdu hodně lidí, kteří ji dali najevo, že psi mají pravděpodobně pána, který je hledá. A bohužel se to stalo víckrát Nebo, že má někdo psa sice čipovaneho, ale ne zaregistrovaného, taky vlastně k ničemu. Můj pes by s nikým cizím nešel, je na mě závislý, kdyby ho někdo držel a já šla pryč, udělal by hodně, aby se ke mně dostal a za zvěří naštěstí neběhá. Když se stávalo, že běžel za psem, ale to je v dohledu (za psem co je daleko je líný běžet)a zastaví se tam a běží zpět. A snad by ho ani nikdo nechtěl.

11.11.2016 07:43

"s čelovkou v poli nic nevidím"
tomu nerozumím... ?

11.11.2016 07:47
Pupča

XXX.XXX.54.33

"s čelovkou v poli nic nevidím"
tomu nerozumím... ?

Světlo oslňuje, bez umělého světla je toho vidět mnohem víc, zkuste někdy na procházce svoji čelovku vypnout, chvíli počkat až oči uvyknou a uvidíte. Je to mnohem lepší, opravdu. Upřimně, jít někdo naproti mě s čelovkou, tak budu hodně naštvaná, protože mě oslní a neuvidím nic.

11.11.2016 08:52

"Světlo oslňuje, bez umělého světla je toho vidět mnohem víc, zkuste někdy na procházce svoji čelovku vypnout, chvíli počkat až oči uvyknou a uvidíte"
chodím tam, kde je úplně a absolutní tma (dle oblohy), fakt bez čelovky vidím prd a zejména ne případného blížícího se člověka - a ten nevidí nás, ten by takové překvapivé setkání s pastevcem nemusel jen tak rozdýchat (zejména ne toho psa na krku, páč pes je lehce plašan).
On je hooodně velký rozdíl v čelovkách, ta minulá byla spíš nic než moc, teď mám novou perfektní, krásně tlumeně osvětluje široké okolí

"Upřimně, jít někdo naproti mě s čelovkou, tak budu hodně naštvaná, protože mě oslní a neuvidím nic."
samozřejmě, proto, když jde někdo přímo proti nám, svítím na stranu (se psem uhýbám bokem a světlo sklopím na psa, nechť ho dotyčný, i třeba řidič, dobře vidí).

11.11.2016 09:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já měla vždy na štěně tahle světýlka, uvnitř tři kulaté minibaterky, které jsou součástí balení. Štěňata to měla vždy na chvíli, pak jsem to vyhodila nebo darovala. Potřebovala jsem monitorovat pohyb štěněte venku ve tmě, zapla jsem to na obojek.

http://www.spokojenypes.cz/flasher-blikac-svttko-1cm-chromov-trixie/
http://www.spokojenypes.cz/flasher-blikaci-svititko-1cm-cervene-na-300m-trixie/
http://www.spokojenypes.cz/barevne-blikaci-svititko-s-karabinou-svetlo-cv-md-a-bile/

U červeného je maličká karabina, která se brzy rozbije.
U toho posledního je karabina zase dos velká.

Ale viděla jsem, že s tím chodí psi a mají to připnuté na kšírech, na zádech na tom očku pro vodítko.

XXX189

11.11.2016 10:55
XXX189

XXX.XXX.89.103

Http://www.ebay.com/itm/Hot-Fascinating-Pet-Dog-Cat-Puppy-LED-Flashing-Collar-Safety-Night-Light-Pendant-/401053488984?var=&hash=item5d60a69758:m:mEvuAxuih1hwTOruXzCE4UA

Mám ho v modré variantě, dá se přepínat mezi rychlým blikáním, pomalým blikáním a kontinuálním svícením, za dvacku není co řešit. Jen si nejsem jistá, jak by přežilo vodu - déšť by měl být v pohodě.

11.11.2016 11:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pupča napsal(a):
Světlo oslňuje, bez umělého světla je toho vidět mnohem víc, zkuste někdy na procházce svoji čelovku vypnout, chvíli počkat až oči uvyknou a uvidíte. Je to mnohem lepší, opravdu. Upřimně, jít někdo naproti mě s čelovkou, tak budu hodně naštvaná, protože mě oslní a neuvidím nic.

Já taky. Baterku mám sice v tašce, kdyby bylo potřeba někam či na někoho posvítit, ale použila jsem ji jen párkrát(třeba abych se koukla, jestli po dešti není v cestě vyjetá kolej) Ale tak popravdě do černočerné tmy zase nechodím, spíš to bývá tak, že nás tma někdy zastihne, tak to už po známých cestách dojdu i bez světla. Já jsem totiž býk romantik co se pořád kochá. Kochám se přírodou, kochám se i tou tmou - je to zase něco jiného. Ale v úplné tmě nevidím nic a to by mne už nebavilo. Asi jsou tam třeba zvuky, bohužel jsem silně nedoslýchavá, tak to je mi k ničemu A s tím světlem je to také jak píšete: je mi to totálně nepříjemné. Vidím jen v tom kuželu a kolem absolutně nic...
Pes je na flexi, takže svítící obojek mám víceméně pro kolemjdoucí a kolemjedoucí - aby viděli psa. A v lese hlavně pro myslivce, aby si nás s něčím nespletli a hlavně se pak na to nemohli vymlouvat svině nesvítí, pokud vím

11.11.2016 11:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jo a ještě jsem si vzpomněla: naše ulice,250m k baráku je neosvětlená(ona to ulice nebyla, jen náš dům, teď už mezi náma a starousedlíkama vyrostlo 5 domů, takže už je to vlastně taky ulice) Stalo se mě, že od vedlejší vesnice šlapal někdo proti nám a jelikož byla tehdy totální tma, tak jsme se málem srazili, uviděla jsem něco černého před sebou asi 6m. Jsem se celkem lekla, protože být na kole, mohli jsme ho s flexi nechtěně sundat I to tu nebývá vzácné - neosvětlený cyklista...

11.11.2016 12:47
Markéta80

XXX.XXX.176.2

To je to jestli je šance že by jí někdo vrátil , starší má tetování a u nás všichni psi musí mít čip tak je čipovaná a mladší taky bude mít čip už od chovatele a ted právě přemýšlím jestli jim objednat ty známky. Píšete že jméno psa raději ne, takže jen telefon?

11.11.2016 13:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
To je to jestli je šance že by jí někdo vrátil , starší má tetování a u nás všichni psi musí mít čip tak je čipovaná a mladší taky bude mít čip už od chovatele a ted právě přemýšlím jestli jim objednat ty známky. Píšete že jméno psa raději ne, takže jen telefon?

Zkusila bych se domluvit se svým veterinářem (nebo s chovatelkou), aby mělo moje štěně i tetování.

11.11.2016 14:08
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):
Zkusila bych se domluvit se svým veterinářem (nebo s chovatelkou), aby mělo moje štěně i tetování.

Ono už se právě moc netetuje , většina čipuje, což bych na náklady města musela nechat stejně. pokud by mě štěně uteklo a najde ho někdo kdo ho vrátit nechce... stále zvažuji známky jestli ano nebo je to zbytečné, naší mam jen na vodítku, párkrát se mě stalo že z mojí nepozornosti vyběhla a já pořádně nedržela vodítko tak se chudák sama lekla že se zastavila a pak šla za mnou.

na známku dáváte teda jen váš telefon? nebo i vaše příjmení?

11.11.2016 14:14
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak já bych asi jméno psa na obojek či známku k tomu telefonu dala, když by ho někdo našel, ať mu nemusí říkat, ty pse". Sestřenka takhle našla psa bez čehokoliv, tak pořád zkoušela všechna možná známá jména, na co zareaguje. No byl to samojed...tak ten reaguje na všechno hlavně když na něj někdo mile mluví

11.11.2016 14:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):

Měla jsem oba dva psy tetované a ani u jednoho by jste to nepřečetla...zbytečné

11.11.2016 14:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
Ono už se právě moc netetuje , většina čipuje, což bych na náklady města musela nechat stejně. pokud by mě štěně uteklo a najde ho někdo kdo ho vrátit nechce... stále zvažuji známky jestli ano nebo je to zbytečné, naší mam jen na vodítku, párkrát se mě stalo že z mojí nepozornosti vyběhla a já pořádně nedržela vodítko tak se chudák sama lekla že se zastavila a pak šla za mnou.

na známku dáváte teda jen váš telefon? nebo i vaše příjmení?

Na známkách je jméno psa a telefon, nic víc.
Tetuje se pořád a tetování je trvalé, čip může přestat fungovat nebo ho nemusí nikdo hledat.
Já bych požádala svého veterináře o dodatečné dotetování a řekla bych to chovatelce, kdyby náhodou mou fenku někdo našel a tvrdil, že je tetovaná

11.11.2016 14:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
Měla jsem oba dva psy tetované a ani u jednoho by jste to nepřečetla...zbytečné

Ale bylo vidět tetování a byla by event. šance při poznání plemene najít majitele.
Mít netetovaného psa s PP, nechám ho u veterináře dodatečně tetovat.
Mně se zdá důležitější to tetování než čip. Ale je to každého věc.

Aktevi

11.11.2016 14:57
Aktevi

XXX.XXX.243.228

Pokial mate psa na voditku je zbytocne mu davat rozne svetielka a zvonceky. Myslite na ne chudatka ako im to kazi oci a usi. Radsej si zoberte do ruky obycajnu baterku.

No a pokial pustate psikov navolno, preco idete von za tmy ? Ved vybehat sa treba pocas svetla a za tmy iba kludne prechadzky.

11.11.2016 15:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aktevi napsal(a):
Pokial mate psa na voditku je zbytocne mu davat rozne svetielka a zvonceky. Myslite na ne chudatka ako im to kazi oci a usi. Radsej si zoberte do ruky obycajnu baterku.

No a pokial pustate psikov navolno, preco idete von za tmy ? Ved vybehat sa treba pocas svetla a za tmy iba kludne prechadzky.

A jak by to asi v zimě dělali lidé, kteří pracují třeba do 17h? Mne se to netýká, ale také ráda chodím i za tmy.

11.11.2016 15:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):
Ale bylo vidět tetování a byla by event. šance při poznání plemene najít majitele.
Mít netetovaného psa s PP, nechám ho u veterináře dodatečně tetovat.
Mně se zdá důležitější to tetování než čip. Ale je to každého věc.

U samíka, v tom jeho pidi chlupatém ušénku, by jste ani nepoznala, že je tetovaný. Je tam trošku vidět nějaké tmavší tečky, ale kdo neví, těžko by to poznal. Snad veterinář.

11.11.2016 15:13
koňadra

XXX.XXX.128.31

Fiona.Praha napsal(a):

A k čemu Vám to bude? Tetovací čísla vydává plemenná kniha, nikoliv, že si je někdo vymyslí. Pod tím číslem je na plemenné knize ten určitý jedinec veden. Když ho někdo najde, tak to většinou probíhá tak, že ten člověk zavolá na plemennou knihu a tam mu řeknou jméno chovatele. Každý chovatel má za povinnost vést evidenci svých odchovů, takže přes chovatele se dostaneme k majiteli - tedy k tomu, kterému štěně chovatel prodal. Jestli změnilo 2,3 majitele, to už je horší, muselo by se od jednoho k druhému, ale mnohdy už jsou ti lidé nedohledatelní (změní adresu a nejčastěji telefon). Takže nejjistější je asi opravdu to telef. číslo na obojku.

Jinak souhlasím, že tetování je lepší než čip, mnoho lidí, pokud vidí tetování, tak jim "doteče", že to není jen nějaký voříšek a začnou pátrat po majiteli - i přes tu plemennou knihu. Ale zjišťovat, jestli má pes čip, zatím moc lidí nenapadne. A ti úplní laici ani netuší, že by pes nějaký čip mohl mít a kde se to dá zjistit.
Na druhou stranu špatně provedené tetování také není výhra, to se potom chovatel (a později majitel) dohledává špatně.
Nicméně kdysi jsem prodala štěně, letos má 13 let, a za poslední půl rok už se 2x ztratil a jen přes tetování a plemennou knihu jsme psa vrátili majiteli. Teď už mu snad opatřil telef. číslo na obojek. Pes je totiž tulák a pán zřejmě není schopen zajistit, aby neutíkal.

11.11.2016 15:19
koňadra

XXX.XXX.128.31

Aktevi napsal(a):

Preco idete von za tmy?
To je trochu mimo mísu, ne? Většina lidí v tomto čase chodí do práce za tmy a vrací se také za tmy. Tak kdy mají jít se psem?

11.11.2016 15:42
koňadra

XXX.XXX.128.31

lesnížínka napsal(a):
Tak já bych asi jméno psa na obojek či známku k tomu telefonu dala, když by ho někdo našel, ať mu nemusí říkat, ty pse". Sestřenka takhle našla psa bez čehokoliv, tak pořád zkoušela všechna možná známá jména, na co zareaguje. No byl to samojed...tak ten reaguje na všechno hlavně když na něj někdo mile mluví

Tak já bych jméno na známku (cedulku) už nedala. Kdysi jsem dávala - i s adresou, ale časem jsem přišla na to, jaká je to hloupost. Ještě dnes mám doma asi 10 známek s adresou, která dávno neplatí a vlastně už neplatí ani ten telefon - byl ještě na pevnou linku. Nejen, že obojků mám několik (stejných) a několik stejných psů, takže neřeším, který obojek dám komu, a také cedulky (kovové) s telef. číslem mají většinou větší životnost než psi, takže pak bych je mohla vyhodit. Tyto svoje obojky dávám ale i psům, které mám doma na přechodnou dobu (třeba je hlídám, když majitelé jedou na dovolenou). Takže jména tam ani řešit nemohu.

Lidi, kteří najdou psa, na něj nevolají jménem, nejprve ho totiž musí chytit a přečíst si to na tom obojku. A když už ho chytí, tak na něj přece už zase nemusí volat, ale měli by vytáčet telef. číslo. No, a to se jméno dozvědí, i když pokud mají psa na vodítku (a to asi mají, aby znovu neutekl), tak opět stejně nevidím potřebu na něj nějak volat jménem.

Našla jsem už několik psů, vždy to bylo stejné. Uvázala jsem je na vodítko, doma jsem je uvázala na řetízek (aby se neodkousali) ke stromu, případně zavřela do kotce a zavolala majiteli - pokud měli psi číslo na obojku. V jednom případě měl pes známku MěÚ z místa bydliště, takže přes MěÚ jsme majitele také rychle dohledali (bylo štěstí, že nebyl pátek odpoledne, ale všední den dopoledne). Majitelé většinou přijeli během hodiny či dvou, takže ani nebyl nějak důvod se psem více komunikovat. Neidentifikovatelné psy vozím rovnou do útulku.

Ještě je jedna věc proč nedávám na obojek svoje jméno a adresu. Doba je zlá, nálezce si může obhlédnout, komu pes patří a třeba chtít výkupné? Jistě, může to dohledat i přes číslo mobilu, ale pokud to bude nějaké individuum mdlého rozumu, třeba ho to ani nenapadne, nebo nebude vědět, jak to zjistit. Prostě poslední dobou mám pocit, že čím méně toho o sobě kde zveřejním, tím lépe.

11.11.2016 16:51
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

koňadra napsal(a):
A k čemu Vám to bude? Tetovací čísla vydává plemenná kniha, nikoliv, že si je někdo vymyslí. Pod tím číslem je na plemenné knize ten určitý jedinec veden. Když ho někdo najde, tak to většinou probíhá tak, že ten člověk zavolá na plemennou knihu a tam mu řeknou jméno chovatele. Každý chovatel má za povinnost vést evidenci svých odchovů, takže přes chovatele se dostaneme k majiteli - tedy k tomu, kterému štěně chovatel prodal. Jestli změnilo 2,3 majitele, to už je horší, muselo by se od jednoho k druhému, ale mnohdy už jsou ti lidé nedohledatelní (změní adresu a nejčastěji telefon). Takže nejjistější je asi opravdu to telef. číslo na obojku.

Jinak souhlasím, že tetování je lepší než čip, mnoho lidí, pokud vidí tetování, tak jim "doteče", že to není jen nějaký voříšek a začnou pátrat po majiteli - i přes tu plemennou knihu. Ale zjišťovat, jestli má pes čip, zatím moc lidí nenapadne. A ti úplní laici ani netuší, že by pes nějaký čip mohl mít a kde se to dá zjistit.
Na druhou stranu špatně provedené tetování také není výhra, to se potom chovatel (a později majitel) dohledává špatně.
Nicméně kdysi jsem prodala štěně, letos má 13 let, a za poslední půl rok už se 2x ztratil a jen přes tetování a plemennou knihu jsme psa vrátili majiteli. Teď už mu snad opatřil telef. číslo na obojek. Pes je totiž tulák a pán zřejmě není schopen zajistit, aby neutíkal.

Nechala bych si otetovat své PP štěně jeho číslem v plemenné knize. Co na tom nechápete?

11.11.2016 16:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
U samíka, v tom jeho pidi chlupatém ušénku, by jste ani nepoznala, že je tetovaný. Je tam trošku vidět nějaké tmavší tečky, ale kdo neví, těžko by to poznal. Snad veterinář.

U Vašeho samíka není poznat tetování, tak je to zbytečné?
Je mnoha psů je tetování čitelné celý život.
U některých plemen jen to tetování, ať čitelné nebo nečitelné, dává tušit, že se jedná o PP psa a ne křížence kříženců.

Aktevi

11.11.2016 17:07
Aktevi

XXX.XXX.243.228

koňadra napsal(a):
Preco idete von za tmy?
To je trochu mimo mísu, ne? Většina lidí v tomto čase chodí do práce za tmy a vrací se také za tmy. Tak kdy mají jít se psem?

Ved samozrejme ze treba ist von aj za tmy, ale nepustat psika z voditka...alebo ak pustit, tak nie daleko..moju ak pustim tak sa mi motká pri nohach, ale to máme poulicne osvetlenie. Ak by sme nemali, urcite je na voditku. Ja by som jej nenicila zrak nejakymi blikačkami a podobne.

11.11.2016 17:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):
U Vašeho samíka není poznat tetování, tak je to zbytečné?
Je mnoha psů je tetování čitelné celý život.
U některých plemen jen to tetování, ať čitelné nebo nečitelné, dává tušit, že se jedná o PP psa a ne křížence kříženců.

Ani u berňáka nebylo. Nevím proč, ten měl ucho plachtu Byla rozeznat jen první dvě čísla.

11.11.2016 17:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aktevi napsal(a):
Ved samozrejme ze treba ist von aj za tmy, ale nepustat psika z voditka...alebo ak pustit, tak nie daleko..moju ak pustim tak sa mi motká pri nohach, ale to máme poulicne osvetlenie. Ak by sme nemali, urcite je na voditku. Ja by som jej nenicila zrak nejakymi blikačkami a podobne.

Jako nemyslím si, že je to pro psa nějak dvakrát příjemné, ale třeba svítící obojek, co svítí psu za krkem, mi nijak drastický nepřijde. Asi stejně, jako když musí zírat třeba zpod lampy do tmy. Ono je také rozdíl velikost psa, tedy v porovnání velikosti a vzdálenosti zdroje od očí psa. Jork ho bude mít 5cm od oka, velký pes třeba 30cm. A rozhodně ne blikačky, to bych psu 100% nedala, na to nesnesu koukat ani já

11.11.2016 17:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
Ani u berňáka nebylo. Nevím proč, ten měl ucho plachtu Byla rozeznat jen první dvě čísla.

I viditelné nečitelné nebo částečně čitelné tetování stačí k nalezení původního chovatele, ne?
Stačí poznat, že je to berňák (nebo jakékoli jiné plemeno) a zavolat na příslušnou plemennou knihu.

Nějak nechápu, o čem "diskutujeme".
Mně i nečitelné tetování vyhovuje, u Vašich psů není vidět nebo je nečitelné. A dál?

11.11.2016 17:29
noemi

XXX.XXX.64.236

lesnížínka napsal(a):
Áno, tohle má i ten kámoš http://www.ebay.com/itm/Waterproof-LED-Luminous-Flashing-Light-Safety-Pet-Dog-Collar-Leash-Rechargeable-/191952979404?var=&hash=item2cb14a05cc:m:m_N5Wybd5DGjexI6VSSLgPg.

A nevíte délku?... nikde ji nevidím (ale věřím, že někde tam uvedena je ).

11.11.2016 17:52
Markéta80

XXX.XXX.176.2

noemi napsal(a):
A nevíte délku?... nikde ji nevidím (ale věřím, že někde tam uvedena je ).

Píší 50x1cm

11.11.2016 18:26

Aktevi napsal(a):

Tak podle mě kdyby si pes mohl vybrat, tak radši se proběhne se svítícím obojkem než aby pořád jen chodil na vodítku. Blikačky ne, to je hnus, ale aspoň ten obojek co jsem měla nijak neoslňoval, přijde mi že teď co vybírám tak ty obojky září podstatně víc než je nutné.

Edit: Jinak já ten obojek dávala spíš aby psy viděli kolemjdoucí, cyklisti a motorkáři - venčili jsme v malých parcích ve městě.
A známky nemají, chtěla jsem jim na obojek vypálit jména, jen na ozdobu, nějak si nedovedu představit, že by se mi někde ztratily. V cizím prostředí si mě drží, doma cestu najdou.

11.11.2016 19:39
Atheira

XXX.XXX.50.119

lesnížínka napsal(a):

Takovou tu ufounskou šňůru jsem měla taky. Nevím, co přesně má váš kamarád, to moje se skládalo ze samostatné průhledné šňůrky, která se přidělala kolem krku psa do takového malého udělátka a celé to pak svítilo. Vypadalo to vtipně, když tam tak to oranžové ufo kroužilo po louce, ale každou chvíli to padalo, ať jsem vymýšlela všemožné způsoby, jak to upevnit, aby se to samo nerozdělávalo... Ono to snad žilo vlastním životem, nebo nevím. Horší bylo, že když to spadlo, zhaslo to... Takže jsem nedělala prakticky nic jinýho, než tu věc hledala.

11.11.2016 21:03
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Nevíte jak je to se známkou od očkování vztekliny? Musí se nosit nebo jí máte doma, na klíčích, já jí dala na obojek ale pak kdyby měla známku další tak to bude dost cinkat nevim jestli ta od vztekliny musí být viditelně?

XXX189

11.11.2016 21:15
XXX189

XXX.XXX.89.103

Nosit se nemusí, ale je to fajn. Já obě známky svázala dohromady gumičkou, drží to. Taky by se dalo je slepit dohromady třeba lakem na nehty ( samozřejmě nepotištěnými stranami k sobě...).

Taky jsem mívala na psa takovou malou kovovou trubičku, která se dala odšrubovat a v ní byl schovaný papírek, tam šlo napsat cokoliv a taky to stálo pár kaček, nebo koženou malou brašničku s cvočkem ve tvaru srdíčka - pracující na stejném principu.

11.11.2016 21:16
noemi

XXX.XXX.64.236

Markéta80 napsal(a):
Nevíte jak je to se známkou od očkování vztekliny? Musí se nosit nebo jí máte doma, na klíčích, já jí dala na obojek ale pak kdyby měla známku další tak to bude dost cinkat nevim jestli ta od vztekliny musí být viditelně?

Mám ji doma, nenosíme. Někdy jsme ji na veterině ani nedostali, takže povinnost to dle mého není.

11.11.2016 21:20
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Takfajn, já si jí přidam na svoje klíče , stejně většiou venčim já. U naší ani nehrozí že by někoho kousla

11.11.2016 21:22
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Markéta80 napsal(a):

My je vůbec nedostáváme, a známku od města nosím na klíčích. :) Pokud by lsa někdo našel a chtěl vrátit, má možnost rychlejší a zavolat přímo mě na mobil, který je na známce, kterou má.

11.11.2016 21:23
koňadra

XXX.XXX.128.31

XXX189 napsal(a):
Nosit se nemusí, ale je to fajn. Já obě známky svázala dohromady gumičkou, drží to. Taky by se dalo je slepit dohromady třeba lakem na nehty ( samozřejmě nepotištěnými stranami k sobě...).

Taky jsem mívala na psa takovou malou kovovou trubičku, která se dala odšrubovat a v ní byl schovaný papírek, tam šlo napsat cokoliv a taky to stálo pár kaček, nebo koženou malou brašničku s cvočkem ve tvaru srdíčka - pracující na stejném principu.

Tu kovovou schránku jsem měla také, ale dost se neosvědčila. Psi každou chvíli tu jednu polovinu (a tím pádem i obsah) ztratili. Tudíž jsem se dopracovala k nejjistější variantě - plechovému štítku na 2 šroubky. I když se náhodou jeden šroubek uvolní, pořád ještě štítek drží na obojku.
S koženou brašničkou nemám zkušenosti, ale od pohledu jsem jí moc nevěřila - že by to psi neurvali někde v křoví z obojku.

Známku o očkování na vzteklinu není nutné nosit. Ale někteří veterináři ji dávají, mají na ní kontakt na sebe a nějaké číslo, podle kterého jsou také schopni dohledat, co je to za psa a komu patří. Takže tato známka také může sloužit jako identifikace v případě ztráty psa. Nicméně vždy je jistější a rychlejší opatřit psa svým telef. číslem. Doktor také nemusí být vždy na telefonu nebo v ordinaci, aby psa mohl dohledat.

12.11.2016 00:11
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Andrýsek3 napsal(a):
My je vůbec nedostáváme, a známku od města nosím na klíčích. :) Pokud by lsa někdo našel a chtěl vrátit, má možnost rychlejší a zavolat přímo mě na mobil, který je na známce, kterou má.

My od města známku nemáme, tady je povinné čipovat takže se to vše řeší přes čip , tak známku proti vzteklině si dam k sobě na klíče

12.11.2016 11:29
ainu

XXX.XXX.200.132

K těm světelným obojkům - mně kamarád z USA přivezl jejich novinku HaloLights, podle videí na oficiálních stránkách výrobce je svítivost úžasná (a tomu odpovídá i cena):
http://www.halolightsusa.com/shop

Testovala jsem jej spolu s klasickým DogFantasy, který se dá koupit téměř všude, a viditelnost mi vyšla zhruba nastejno
http://www.hafster.cz/vyzkouseli-jsme-halolight-vs-dog-fantasy-svitici-psi-obojky/

Ovšem komfort používání je mnohem lepší, tak DogFantasy leží ladem...

Čipovaný i zapsaný v registru s fotkou je, k tomu má vyrobený na míru kožený obojek s velkými dobře viditelnými chromovými písmeny (je nedůvěřivý k lidem, tak aby případně věděli, jak na něj volat) spolu se známkou (jméno + telefonní číslo). Ta cinkavá známka mne dost štve a dost mne zaujal vynález silikonových pet tagů (které navíc svítí ve tmě):
http://www.silidog.com/untitled U nás se nic takového ještě neprodává, takže čekám na balíček z USA.

Známku z očkování pes nenosí, přijde mi to zbytečné, všechny potřebné dokumenty mám doma uschované a v případě potřeby můžu informace doložit.

Postroj i vodítko už používáme jen reflexní kvůli bezpečnosti své i dalších lidí v parku a ve městě (zejména cyklisté to několikrát ocenili).

Když tak koukám na text, co jsem napsala, tak už je můj případ trochu extrém, ale jak se říká "jistota je kulomet"

12.11.2016 12:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

ainu napsal(a):
K těm světelným obojkům - mně kamarád z USA přivezl jejich novinku HaloLights, podle videí na oficiálních stránkách výrobce je svítivost úžasná (a tomu odpovídá i cena):
http://www.halolightsusa.com/shop

Testovala jsem jej spolu s klasickým DogFantasy, který se dá koupit téměř všude, a viditelnost mi vyšla zhruba nastejno
http://www.hafster.cz/vyzkouseli-jsme-halolight-vs-dog-fantasy-svitici-psi-obojky/

Ovšem komfort používání je mnohem lepší, tak DogFantasy leží ladem...

Čipovaný i zapsaný v registru s fotkou je, k tomu má vyrobený na míru kožený obojek s velkými dobře viditelnými chromovými písmeny (je nedůvěřivý k lidem, tak aby případně věděli, jak na něj volat) spolu se známkou (jméno + telefonní číslo). Ta cinkavá známka mne dost štve a dost mne zaujal vynález silikonových pet tagů (které navíc svítí ve tmě):
http://www.silidog.com/untitled U nás se nic takového ještě neprodává, takže čekám na balíček z USA.

Známku z očkování pes nenosí, přijde mi to zbytečné, všechny potřebné dokumenty mám doma uschované a v případě potřeby můžu informace doložit.

Postroj i vodítko už používáme jen reflexní kvůli bezpečnosti své i dalších lidí v parku a ve městě (zejména cyklisté to několikrát ocenili).

Když tak koukám na text, co jsem napsala, tak už je můj případ trochu extrém, ale jak se říká "jistota je kulomet"

To jméno mu sedí

12.11.2016 12:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):
I viditelné nečitelné nebo částečně čitelné tetování stačí k nalezení původního chovatele, ne?
Stačí poznat, že je to berňák (nebo jakékoli jiné plemeno) a zavolat na příslušnou plemennou knihu.

Nějak nechápu, o čem "diskutujeme".
Mně i nečitelné tetování vyhovuje, u Vašich psů není vidět nebo je nečitelné. A dál?

No, dala jsem psa očipovat, má obojek se známkou. Ráno ovšem chodíme jen tady u nás ve vesnici kolem potoka a to je bez obojku, proto kdyby se stalo, že zdrhne, někam přes hory, tak má alespoň ten čip, protože tetování je u něj nedohledatelné. Za bezmála (ťuk, ťuk) devět let nezdrhnul, tak snad už to vydrží Jde i o to, kdyby ho náhodou (také bez obojku) někdo sebral ze zahrady(což se u nás neděje, ale v dnešní době ) tak má čip.

12.11.2016 15:00
ainu

XXX.XXX.200.132

lesnížínka napsal(a):
To jméno mu sedí

Teď si nejsem jistá jak to bylo myšleno... Bojko jej pojmenovali lidé, co jej zachránili jako štěně vyhozené v lese, protože se všeho bál.

12.11.2016 15:12
Naty1

XXX.XXX.46.72

Markéta80 napsal(a):

Lepší je když to má pes na obojku, někdy jsou v parku policajti a ti to kontrolují, takhle kouknou na psa který kolem nich běží, vidí že má a je vyřešeno.Když to pes nemá jdou za majitelem, ten to buď má nebo BEZ psa letí pro dokumenty( aby se majitel vrátil, nechaj jsi psa).

12.11.2016 17:44

Naty1 napsal(a):
Lepší je když to má pes na obojku, někdy jsou v parku policajti a ti to kontrolují, takhle kouknou na psa který kolem nich běží, vidí že má a je vyřešeno.Když to pes nemá jdou za majitelem, ten to buď má nebo BEZ psa letí pro dokumenty( aby se majitel vrátil, nechaj jsi psa).

Psa bych jim teda v žádném případě nenechala, to neexistuje abych ho svěřila cizím lidem které neznám a odešla bez něj. Navíc on by nebyl ochotný s nimi počkat, tohle je přes čáru aby kvůli takovému nesmyslu jako je známka na vzteklinu nutili majitele nechat jim psa. Radši bych zaplatila pokutu nebo jim nechala telefon, cokoliv, ale ne psa !
Jinak známku z veteriny - vzteklinu nosím u sebe na klíčích - v 98% venčím a chodím na procházky já.

Pes má na obojku známku se jménem a mým telefonním číslem, plus je čipovaný. A druhý obojek mám s vyšitým jménem a telefonem. Je s PP a tetovaný není, já jsem za to ráda. Podle mě je dobře když tam má i jméno, pokud se pes ztratí je pro něj mnohem míň stresující když na něj ti lidi budou mluvit a oslovovat ho jeho jménem. A on by přišel hned za každým a byl by kámoš, tak podívat se mu na obojek žádný problém.

12.11.2016 18:04
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Psa bych jim teda v žádném případě nenechala, to neexistuje abych ho svěřila cizím lidem které neznám a odešla bez něj. Navíc on by nebyl ochotný s nimi počkat, tohle je přes čáru aby kvůli takovému nesmyslu jako je známka na vzteklinu nutili majitele nechat jim psa. Radši bych zaplatila pokutu nebo jim nechala telefon, cokoliv, ale ne psa !
Jinak známku z veteriny - vzteklinu nosím u sebe na klíčích - v 98% venčím a chodím na procházky já.

Pes má na obojku známku se jménem a mým telefonním číslem, plus je čipovaný. A druhý obojek mám s vyšitým jménem a telefonem. Je s PP a tetovaný není, já jsem za to ráda. Podle mě je dobře když tam má i jméno, pokud se pes ztratí je pro něj mnohem míň stresující když na něj ti lidi budou mluvit a oslovovat ho jeho jménem. A on by přišel hned za každým a byl by kámoš, tak podívat se mu na obojek žádný problém.

Souhlas

12.11.2016 18:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Proč jste ráda, že pes není tetovaný?
Já jsem ráda, že mám PP psy tetované i čipované. Netetovaného bych nechala dotetovat, pro jistotu (samozřejmě číslem v PP).

12.11.2016 18:35

Fiona.Praha napsal(a):
Proč jste ráda, že pes není tetovaný?
Já jsem ráda, že mám PP psy tetované i čipované. Netetovaného bych nechala dotetovat, pro jistotu (samozřejmě číslem v PP).

Protože jsem proti tomu aby se zvířatům způsobovala zbytečná bolest a klidně tady můžete napsat jak je to téměř bezbolestné a hned na to zapomenou - viděla jsem to a je to bolestivé hodně. Znám hodně psů u kterých po pár letech tetování není čitelné. Taky se mi nelíbí mít psa označeného takto jako krávu a dívat se na to.

A nechávat dotetovávat štěně starší 8 týdnů? To snad ne.

12.11.2016 21:25
Naty1

XXX.XXX.46.72

Taky s tím nesouhlasím, ale jednomu pejskaři se to stalo, viděla jsem jak maj policajti na vodítku uvázaného pražského krysaříka, najednou se zjevil majitel se známkou v ruce, ukázal, vzal psa a dost naštvaně odešel, šla jsem se ho zeptat a bylo to tak, jak jsem psala výše, naštěstí bydlí vedle parku.

12.11.2016 21:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

ainu napsal(a):
Teď si nejsem jistá jak to bylo myšleno... Bojko jej pojmenovali lidé, co jej zachránili jako štěně vyhozené v lese, protože se všeho bál.

Píšete, že je nedůvěřivý k lidem - tak ano, ten Bojko mu sedí Je to milý slovenský výraz.

wvw

13.11.2016 00:17
wvw

XXX.XXX.106.7

Mám obyč led pásky z Lidlu, původně byly myšleny asi pro lidi na sport,4ks ve slevě za 70 kč :D A už blikají dobře 3 roky.

Dají se dát okolo krku, ale tam v dlouhých chlupech nejsou moc vidět, tak je raději připínám nahoru na postroj a pejsek svítí jak majáček smajlík

wvw

13.11.2016 00:20
wvw

XXX.XXX.106.7

A když jsme šli s kamarádem běhat a pásky potřebovali namotat na sebe, dala jsem psovi nahoru na kšírky malou zadní červenou blikačku z kola a taky dobylo dobré smajlík

13.11.2016 06:44
Atheira

XXX.XXX.50.119

Naty1 napsal(a):
Taky s tím nesouhlasím, ale jednomu pejskaři se to stalo, viděla jsem jak maj policajti na vodítku uvázaného pražského krysaříka, najednou se zjevil majitel se známkou v ruce, ukázal, vzal psa a dost naštvaně odešel, šla jsem se ho zeptat a bylo to tak, jak jsem psala výše, naštěstí bydlí vedle parku.

Tak to je ale hrozná buzerace! Psa bych nenechala a je mi jedno, že to jsou policajti, klidně ať přijdou s pokutou.
Neřeknu, kdyby ten pes někoho pokousal a bylo potřeba prokázat, že je očkovaný, ale tohle? My třeba u veta známku nedostali k žádnému psu (já chodím k jinému, než chodí mamka a prarodiče taky měli jiného) a na procházky s sebou očkovák fakt nenosím a nenosila bych ani do parku, kdybych bydlela ve městě. Navíc si myslím, že člověk, který má svého psa aspoň trochu rád (což předpokládám, že má, když s ním tráví ten čas v parku...), by byl přece sám proti sobě, kdyby ho očkovaného neměl.

13.11.2016 07:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Naty1 napsal(a):

V jakém to bylo městě?

13.11.2016 09:39
Markéta80

XXX.XXX.176.2

No tak psa bych jim nenechala, klidně at jdou se mnou. ještě mě ho ukradnou ne , chodíme v blízkosti bydliště, ale tohle fakt ne abych nechala psa cizí osobě, to bych musela být blázen

14.11.2016 12:00
beastije

XXX.XXX.205.71

Tak my mame LED pasek navic k obojku, docela sem se toho bala, pes vypada jako vanocni stromecek, ale je opravdu dobre videt a dokonce mi i posviti a nemusim si nosit baterku :).

14.11.2016 12:40
paulí&majk

XXX.XXX.22.21

Abych viděla psa ve tmě když ho pustím na volno jsem řešila docela dlouho až letos jsem to konečně vyřešila celkem ideálně. vyzkoušeli jsme různé přívěšky a i obojky ale buď jsem to na psovi skoro neviděla (jen třeba ze předu) a nebo ho to oslňovalo a tak stál popošel a zase stál.
Až letos jsem koupila tenhle svítící reflexní pásek (https://www.autodoplnky-obchod.cz/pasek-reflexni-svitici-4led/) a přišila ho na starý postroj. Tečky svítí jen jemně ale dost tak abych je viděla na velkou vzdálenost z různých stran a navíc jak to má na zádech za hlavou tak o tom vůbec neví.
Používám jen když jdeme na volno a může si tak běhat kam chce, když je na vodítku tak vím kde je a navíc je ten postroj poměrně špatně dělaný.
Třeba to někomu poslouží pro inspiraci

14.11.2016 17:44
noemi

XXX.XXX.64.236

paulí&majk napsal(a):
Abych viděla psa ve tmě když ho pustím na volno jsem řešila docela dlouho až letos jsem to konečně vyřešila celkem ideálně. vyzkoušeli jsme různé přívěšky a i obojky ale buď jsem to na psovi skoro neviděla (jen třeba ze předu) a nebo ho to oslňovalo a tak stál popošel a zase stál.
Až letos jsem koupila tenhle svítící reflexní pásek (https://www.autodoplnky-obchod.cz/pasek-reflexni-svitici-4led/) a přišila ho na starý postroj. Tečky svítí jen jemně ale dost tak abych je viděla na velkou vzdálenost z různých stran a navíc jak to má na zádech za hlavou tak o tom vůbec neví.
Používám jen když jdeme na volno a může si tak běhat kam chce, když je na vodítku tak vím kde je a navíc je ten postroj poměrně špatně dělaný.
Třeba to někomu poslouží pro inspiraci

Tohle jsme měli a bylo to dobře vidět.
Jen nám došly baterky a při výměně jsem pásky vlastní nešikovností znehodnotila .

14.11.2016 21:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

noemi napsal(a):
Tohle jsme měli a bylo to dobře vidět.
Jen nám došly baterky a při výměně jsem pásky vlastní nešikovností znehodnotila .

Je podobný jako mám na obojky u psů já(něco takovéhoto http://www.luxury-world.cz/bezpecnostni-blikaci-navlek-na-obojek-ci-voditko-16cm-cerveno/ ) jen já mám pro jednoho psa oranžový, druhý má modrý. Tenhle od vás má ještě tu výhodu, že je reflexní. Ty mé se na obojek přichytí suchými zipy a když v létě chodíme pořád za světla, tak je sundám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík