BOC štěně - první dny doma.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

BOC

17.11.2016 16:23
BOC

XXX.XXX.149.3

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat co vše udělat před příjezdem štěněte domu a co dělat v prvních dnech štěněte borderky doma. A za další mě zajímá, jak štěně naučit být a spát v kleci do té doby než přijdeme domů (cca od 8h od rána do 14h). Budeme jí mít v bytě. (Prosím rýpali, kteří ví nejlépe, jak se borderka má v každém bytě špatně, ať tuto diskuzi ani nekomentují. Bude doma sama denně pouze těch 6 hodin. Zbytek dne už budeme spolu buď na cvičáku, nebo na procházkách.Díky)
Hezký večer a děkuji za ohlasy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2016 16:28

BOC napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat co vše udělat před příjezdem štěněte domu a co dělat v prvních dnech štěněte borderky doma. A za další mě zajímá, jak štěně naučit být a spát v kleci do té doby než přijdeme domů (cca od 8h od rána do 14h). Budeme jí mít v bytě. (Prosím rýpali, kteří ví nejlépe, jak se borderka má v každém bytě špatně, ať tuto diskuzi ani nekomentují. Bude doma sama denně pouze těch 6 hodin. Zbytek dne už budeme spolu buď na cvičáku, nebo na procházkách.Díky)

Nejde o to, že bude v bytě, jde o to, že se chystáte ji zavírat na 6 hodin ( a déle - vždycky jen těch nevyjde ) do klece. Pes není kanár. Pro štěně nejezděte a kupte si papouška !
Bordera patří na pastvinu, tam s ní nejsou problémy. Když ji chcete mít v bytě, musíte s nějakými problémy počítat, ne ji zavřít do klece!
Proč musíte mít zrovna borderu, když pro její držení nemáte podmínky ? Pořiďte di středního pudla, přinese vám zrovna tolik radosti a míň starostí.

17.11.2016 16:35
kivus

XXX.XXX.114.253

První dny je určitě lepší si vzít volno z práce, aby měl člověk přehled, ale třeba my jsme od začátku chodili s prckem navolno a nechávali ho semtam někde samoho zavřeného a on byl v pohodě a zchrupnukl si smajlík ale 6 hodin je teda dost, určitě se za tu dobu počůra a vy ho za to ani nebudete moct vyhubovat, protože on za to nemůže, je to miminko, s který byste měli chodit ven klidně i co hodinu. Co se týče pohybu... pejsek se unaví i cvičením základních povelů a popravdě jaké si to uděláte, tokové to budete mít. jestli budete každý den psa zaměstnávat nějakýma lítačkama, bude to vyžadovat a nedej bože když onemocníte a nebude se Vám chtít ven - to Vám bude skákat po hlavě smajlík BOC není tupoun, umí se zabavit i sám, jen mu musíte tu možnost dát od malička. Samozřejmě, že zajdem na louku s fresbee, ale to neznamená, že zamnou bude lozit s každým klackem a nonstop mě otravovat. BOC je ovčák, nejde o to lítat hodinu a jít domů, pro něj je nejpřirozenější ležet v trávě a koukat na krávy, plížit se nenápadně kolem slepic a aniž by se rozprchly dostat je do shluku, škádlit ostatní psy, jak je dokáže přechytračit smajlík

BOC

17.11.2016 16:39
BOC

XXX.XXX.149.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejde o to, že bude v bytě, jde o to, že se chystáte ji zavírat na 6 hodin ( a déle - vždycky jen těch nevyjde ) do klece. Pes není kanár. Pro štěně nejezděte a kupte si papouška !
Bordera patří na pastvinu, tam s ní nejsou problémy. Když ji chcete mít v bytě, musíte s nějakými problémy počítat, ne ji zavřít do klece!
Proč musíte mít zrovna borderu, když pro její držení nemáte podmínky ? Pořiďte di středního pudla, přinese vám zrovna tolik radosti a míň starostí.

Děkuji za vyjádření, každopádně jsem četla hoodně článků o bytí psa v kleci a já osobně si nemyslím, že by na tom bylo něco strašného. Je mi jasné, že v době kdy bude štěně ještě maličké, tak ho do ní nebudu dávat na tak dlouho už jenom kvůli tomu, že nevydrží tak dlouho bez čůrání, ale postupem času ho v ní chci nechávat déle. Co jsem četla, tak ve většině případů pes v kleci a i v době nepřítomnosti spí, proto čekám na názor někoho, kdo je/ byl v podobné situaci. Ale děkuji.

BOC

17.11.2016 16:45
BOC

XXX.XXX.149.3

kivus napsal(a):
První dny je určitě lepší si vzít volno z práce, aby měl člověk přehled, ale třeba my jsme od začátku chodili s prckem navolno a nechávali ho semtam někde samoho zavřeného a on byl v pohodě a zchrupnukl si smajlík ale 6 hodin je teda dost, určitě se za tu dobu počůra a vy ho za to ani nebudete moct vyhubovat, protože on za to nemůže, je to miminko, s který byste měli chodit ven klidně i co hodinu. Co se týče pohybu... pejsek se unaví i cvičením základních povelů a popravdě jaké si to uděláte, tokové to budete mít. jestli budete každý den psa zaměstnávat nějakýma lítačkama, bude to vyžadovat a nedej bože když onemocníte a nebude se Vám chtít ven - to Vám bude skákat po hlavě smajlík BOC není tupoun, umí se zabavit i sám, jen mu musíte tu možnost dát od malička. Samozřejmě, že zajdem na louku s fresbee, ale to neznamená, že zamnou bude lozit s každým klackem a nonstop mě otravovat. BOC je ovčák, nejde o to lítat hodinu a jít domů, pro něj je nejpřirozenější ležet v trávě a koukat na krávy, plížit se nenápadně kolem slepic a aniž by se rozprchly dostat je do shluku, škádlit ostatní psy, jak je dokáže přechytračit smajlík

V prvních dnech bych si určitě vzala volno a určitě budu hledat chovku, kde bordery učí na podložku a nejlépe rovnou chovku v bytě (i takovou jsem viděla). Jinak samozřejmě budeme hlavu zaměstnávat i doma, budeme 2x týdně chodit na cvičák a v dobrém počasí bych chtěla jezdit se psem na kole. Bohužel možnost s ním chodit k ovcím či jiným hospodářským zvířatům nemám. A děkuji za rady :).

17.11.2016 16:47

BOC napsal(a):
Děkuji za vyjádření, každopádně jsem četla hoodně článků o bytí psa v kleci a já osobně si nemyslím, že by na tom bylo něco strašného. Je mi jasné, že v době kdy bude štěně ještě maličké, tak ho do ní nebudu dávat na tak dlouho už jenom kvůli tomu, že nevydrží tak dlouho bez čůrání, ale postupem času ho v ní chci nechávat déle. Co jsem četla, tak ve většině případů pes v kleci a i v době nepřítomnosti spí, proto čekám na názor někoho, kdo je/ byl v podobné situaci. Ale děkuji.

Já bych každému, kdo v tom nevidí nic špatného ( ano je takových článků dost, i tady byla diskuze - dost bouřlivá ) doporučila, aby se tam nechal zavřít sám. Do takové "přiměřené" klece - BOC je docela velké plemeno - aby byl pěkně od mříží ke mřížím, pěkně skrčený, kde by se sotva natáhl, otočil, postavil a teď spi !

17.11.2016 16:48
kivus

XXX.XXX.114.253

Tak s ním choďte k vodě, bude tam čučet na kachny - od začátku ho zastavtě, když se bude chtít za zvířetem rozběhnout a nahánět je nebude smajlík

17.11.2016 16:51

Podložkou si kopete hrob. ( Najděte si jiné diskuze na toto téma ).

BOC

17.11.2016 16:53
BOC

XXX.XXX.149.3

kivus napsal(a):
Tak s ním choďte k vodě, bude tam čučet na kachny - od začátku ho zastavtě, když se bude chtít za zvířetem rozběhnout a nahánět je nebude smajlík

To je super nápad :) Děkuji.

17.11.2016 16:56
Karamelka

XXX.XXX.109.127

Dobrý den, mám 7 měsíční BOC a nedovedu si představit, ani jako malé štěnátko jí zavřít do klece.Ani na jednu hodinu. A byt Vám zdevastuje a věřte mi, že vím o čem mluvím.BOC musíte stále vymýšlet zábavu, aby si zaměsnala mozeček, jinak si zábavu najde sama. A naše procházky nejsou procházky, ale bojová cvičení. U nás všichni z rodiny dělají z domu. Stále se jí někdo věnuje, něco hází, přetahuje se, blbne. Do bytu prosím NE, budete chudáci Vy i pes...

17.11.2016 17:01

Karamelka napsal(a):
Dobrý den, mám 7 měsíční BOC a nedovedu si představit, ani jako malé štěnátko jí zavřít do klece.Ani na jednu hodinu. A byt Vám zdevastuje a věřte mi, že vím o čem mluvím.BOC musíte stále vymýšlet zábavu, aby si zaměsnala mozeček, jinak si zábavu najde sama. A naše procházky nejsou procházky, ale bojová cvičení. U nás všichni z rodiny dělají z domu. Stále se jí někdo věnuje, něco hází, přetahuje se, blbne. Do bytu prosím NE, budete chudáci Vy i pes...

Je to marný, je to marný, je to marný...
Spousta lidí už udělala špatnou zkušenost, ale pořád se najdou noví a noví, kteří musí mít tohle úúúžasné, nejchytřejší plemeno, které je tak chytré, že se vlastně vychovává samo.
( Tím nechci říct, že by plemeno nebylo opravdu úžasné, jen lidi...).

17.11.2016 17:01
skaia

XXX.XXX.104.146

Podložkou si opravdu nikdo hrob nekope.

17.11.2016 17:03

A proč by vůbec musela být v kleci? Ještě štěňátko ani nemáte a už víte že bude v kleci. Když bude samo doma tak mu vyhraďte třeba chodbu, přizpůsobte ji tak aby si nemohlo ublížit a zničilo minimum věcí. Prostě chcete štěně = miminko, tak musíte počítat s tím že bude něco zničené, počurané atd. Není řešení zavřít psa do klece.

17.11.2016 19:43
scylla

XXX.XXX.150.32

BOC napsal(a):

Jestli chcete klecové zvíře, kupte si králíka, křečka nebo něco takového. Pes do klece nepatří.

17.11.2016 20:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.91

BOC napsal(a):

Čokl - bordéra speciálně, patří do klece .

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/35674/tyrani-aury-zaslouzi-trest.html
https://www.novinky.cz/koktejl/67320-vymena-manzelek-pes-v-kleci-vyburcoval-milovniky-zvirat.html.

- někoho, kdo je/ byl v podobné situaci.
Proč by to někdo tomu psovi dělal ?

EQ ?

17.11.2016 20:20
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Nechápu tu klec? proč by měl jakýkoliv pes trávit hodiny v kleci?

17.11.2016 20:23
Atheira

XXX.XXX.50.119

Markéta80 napsal(a):
Nechápu tu klec? proč by měl jakýkoliv pes trávit hodiny v kleci?

Protože je to pro lidi pohodlnější? Někteří prostě nemyslí na toho psa. Prostě chtějí psa (vždyť ho má přece každý...), ale nezajímá je, že to není robotická hračka, kterou jde vypnout a strčit do šuplete... Potom vymýšlí zhovadilosti, jak si soužití se psem udělat co nejpohodlnější.
O psa tu vůbec nejde, zadavatelka ani nepřemýšlí (nechce a nejspíš nebude), jestli je na místě zavírat psa do klece. Jde jen o lidi, kterým se to takhle hodí.

17.11.2016 20:26
Andrýsek3

XXX.XXX.5.48

Nemám problém s boc v bytě, pokud se jí dá dostatečný pohyb a zaměstnání. Tak trochu nechápu, proč každý potřebuje boc. Ale dobrý. Ale co nechápu, tak proč strkat do.klece štěně, které ještě nemáte. Chápu klec u štěněte nebo psa, který nepřiměřeně ničí a zároveň to dokáže sežrat a mohl by si tak lehce ublížit a to.jsn na určitou krátkou dobu po zaměstnání. Nevidím důvod dávat štěně preventivně do.klece a podložka je taky na nic z vlastní zkušenosti se nam nácvik protáhnul třeba o tři měsíce. Klec,. podložka, chcete si to hodně ulehčit... není důvod, vyhraďte štěněti místnost, kde bude po dobu nepřítomnosti a litejte co hodinu ven.

17.11.2016 20:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
Nemám problém s boc v bytě, pokud se jí dá dostatečný pohyb a zaměstnání. Tak trochu nechápu, proč každý potřebuje boc. Ale dobrý. Ale co nechápu, tak proč strkat do.klece štěně, které ještě nemáte. Chápu klec u štěněte nebo psa, který nepřiměřeně ničí a zároveň to dokáže sežrat a mohl by si tak lehce ublížit a to.jsn na určitou krátkou dobu po zaměstnání. Nevidím důvod dávat štěně preventivně do.klece a podložka je taky na nic z vlastní zkušenosti se nam nácvik protáhnul třeba o tři měsíce. Klec,. podložka, chcete si to hodně ulehčit... není důvod, vyhraďte štěněti místnost, kde bude po dobu nepřítomnosti a litejte co hodinu ven.

Bocku chce téměř každý, protože se rodí vychovaná a budou s ní dělat agility (to nevadí, že o agility zatím nic nevědí) a budou vyhrávat, protože bocka je na to dobrý pes.
No a pak je na závodech ve kategorii L přihlášeno 40 psů a z toho 37 boc nebo jejich kříženců a to pak přijde rozčarování.

17.11.2016 20:42

Fiona.Praha napsal(a):
Bocku chce téměř každý, protože se rodí vychovaná a budou s ní dělat agility (to nevadí, že o agility zatím nic nevědí) a budou vyhrávat, protože bocka je na to dobrý pes.
No a pak je na závodech ve kategorii L přihlášeno 40 psů a z toho 37 boc nebo jejich kříženců a to pak přijde rozčarování.

Zapomněla jste na tanečky. Ty jdou s BOC taky nejlíp a hlavně samy.

17.11.2016 20:43
Andrýsek3

XXX.XXX.5.48

Fiona.Praha napsal(a):

Joo a tancuje samaa a nikdo ji nic nemusí učit. Ta z TV.
Labrador to samé rodinný pes, samovychovatelny. Možná se zdá, že jsem to měla stejně, ale já (i když ne vlastní) i přítel jsme s labiskama vyrůstali a věděli jsme jaká to jsou telata nevycválaná a jiného psa pro nás jsme si neuměli představit. Nakonec teda ne pravého. :D.

17.11.2016 20:56
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Atheira napsal(a):
Protože je to pro lidi pohodlnější? Někteří prostě nemyslí na toho psa. Prostě chtějí psa (vždyť ho má přece každý...), ale nezajímá je, že to není robotická hračka, kterou jde vypnout a strčit do šuplete... Potom vymýšlí zhovadilosti, jak si soužití se psem udělat co nejpohodlnější.
O psa tu vůbec nejde, zadavatelka ani nepřemýšlí (nechce a nejspíš nebude), jestli je na místě zavírat psa do klece. Jde jen o lidi, kterým se to takhle hodí.

Já vim kolik mam času takže vybíram jen společenské psy a do klece jsme psa nikdy nedávala, nenapadlo mě to ani si neumim představit že pes bude trávit 1/3 dne v kleci . akhle se doma alespon může projít, protáhnout ale kleci?

17.11.2016 21:00
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Proč myslíte? Fakt mě to zajímá je lepší zcela bez podložky? nebo je lepší podložka na první týdny pokud je štěně na ní naučené od chovatelky? naučí se dříve nečůrat doma?právě řešim jestli podložky koupit nebo ne Zase na plovoučce hned louži neuvidim a nevim jestli je koupit když je štěně na ně zvyklé nebo prostě nekoupit a raději utírat louže na podlaze.

17.11.2016 21:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
Joo a tancuje samaa a nikdo ji nic nemusí učit. Ta z TV.
Labrador to samé rodinný pes, samovychovatelny. Možná se zdá, že jsem to měla stejně, ale já (i když ne vlastní) i přítel jsme s labiskama vyrůstali a věděli jsme jaká to jsou telata nevycválaná a jiného psa pro nás jsme si neuměli představit. Nakonec teda ne pravého. :D.

V TV je někde nějaká tančící bocka?
Taky tu byla diskuse o tom, z jakého plemene udělala TV, film nebo reklama módní záležitost.

17.11.2016 21:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
Proč myslíte? Fakt mě to zajímá je lepší zcela bez podložky? nebo je lepší podložka na první týdny pokud je štěně na ní naučené od chovatelky? naučí se dříve nečůrat doma?právě řešim jestli podložky koupit nebo ne Zase na plovoučce hned louži neuvidim a nevim jestli je koupit když je štěně na ně zvyklé nebo prostě nekoupit a raději utírat louže na podlaze.

Koupila bych podložky, když je štěně zvyklé a ještě máte plovoučku, která by mohla nabobtnat díky loužičkám, aspoň na noc.

17.11.2016 21:17
Andrýsek3

XXX.XXX.5.48

Fiona.Praha napsal(a):
V TV je někde nějaká tančící bocka?
Taky tu byla diskuse o tom, z jakého plemene udělala TV, film nebo reklama módní záležitost.

Byla v tom talentu na Primě, to už je taky dlouho zpět a pak mi přijde, že to začalo. A paní tam s ní tancovala, byla šikovná, ne že ne.

17.11.2016 21:22
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):
Koupila bych podložky, když je štěně zvyklé a ještě máte plovoučku, která by mohla nabobtnat díky loužičkám, aspoň na noc.

Já psala chovatelce jestli štěnata chodí na podložku, prý ano naše chodila z 90% na podložku a to jsme s ní chodila často ale přece jenom v 8 týdnech to je mimino ale ve 4,5m jsem jí viděla jak si tam jde sednout a udělala pár kapek, přišlo mě to že tam jde když už je tam podložka takže v tu chvíli podložka letěla do koše . ještě jsem je nekoupila a přemýšlím jestli bez podložky se naučí rychleji nebo to bude cca stejné. Naše pochopila venčení hned, chodila jsme sní po 2h a stejně ne vždy vydržela. jen aby tam pak nezačala chodit i ta dospělá

17.11.2016 21:22
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
Byla v tom talentu na Primě, to už je taky dlouho zpět a pak mi přijde, že to začalo. A paní tam s ní tancovala, byla šikovná, ne že ne.

Aha, já myslela, že je něco nového, co mi uniklo

Mne vyloženě iritovala reklama už nevím na jaké granule, protože pes (asi labík) po nich má pevná hovínka

A líbila se mi reklama na "Bóbika"
Tenkrát mopsíci nestoupli v oblibě, ale poslední dobou jich potkávám víc a víc, tak nevím - pozdní reakce?

17.11.2016 21:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
Já psala chovatelce jestli štěnata chodí na podložku, prý ano naše chodila z 90% na podložku a to jsme s ní chodila často ale přece jenom v 8 týdnech to je mimino ale ve 4,5m jsem jí viděla jak si tam jde sednout a udělala pár kapek, přišlo mě to že tam jde když už je tam podložka takže v tu chvíli podložka letěla do koše . ještě jsem je nekoupila a přemýšlím jestli bez podložky se naučí rychleji nebo to bude cca stejné. Naše pochopila venčení hned, chodila jsme sní po 2h a stejně ne vždy vydržela. jen aby tam pak nezačala chodit i ta dospělá

Jestli je velká (dvoukilová ) naučená na venčení, budou jí loužičky a podložka protivné a nemyslím, že by začala chodit taky na podložku. Nám se to teda ani u jednoho štěněte nestalo.

17.11.2016 21:34
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):
Jestli je velká (dvoukilová ) naučená na venčení, budou jí loužičky a podložka protivné a nemyslím, že by začala chodit taky na podložku. Nám se to teda ani u jednoho štěněte nestalo.

Velká no , počítam že štěně bude velké ted stejně. naše se venčí normálně venku, doma ví že nesmí jsem si říkala že když to tam ucítí aby si neřekla že se tam vyčůrá taky Já právě nikdy neměla dospělého psa + štěně tak jsem sama na to zvědavá, ta bude koukat

17.11.2016 21:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
Velká no , počítam že štěně bude velké ted stejně. naše se venčí normálně venku, doma ví že nesmí jsem si říkala že když to tam ucítí aby si neřekla že se tam vyčůrá taky Já právě nikdy neměla dospělého psa + štěně tak jsem sama na to zvědavá, ta bude koukat

Kolik bude vážit malá až vyroste?

Teď jsem si vzpomněla na novou reklamu - Trezor
Jen nevím, co je to za fousáče? Budete mít Trezorku? Nebo je to něco jiného?

17.11.2016 22:01
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):
Kolik bude vážit malá až vyroste?

Teď jsem si vzpomněla na novou reklamu - Trezor
Jen nevím, co je to za fousáče? Budete mít Trezorku? Nebo je to něco jiného?

no na tv nekoukám ale vim že grifonek hraje v reklamě od kasa cz ale my budeme mít bruselskou- červená V dospělosti cca k 6kg, počítam kolem 5kg mít bude takže ta si všude vyskočí když bude chtít ne jaka tahle co kníká u postele a když jí chci zvednout tak začne skákat http://mam.ihned.cz/reklama/c1-65477600-kasa-pousti-do-televize-reklamy-se-stepanem-a-trezorem tam je belgický kterého jsme chtěli původně ale to by jme se taky nemuseli dočkat alepson si je nebudu v noci plést to by byly obě černé

17.11.2016 23:37

Markéta80 napsal(a):

Využila bych změny a od začátku učila štěně ven - jestli na to máte dost času.
Myslím, že by vám to mělo jít poměrně snadno, okouká to od té dospělé ( nechci psát velké smajlík ).
Zadavatelka uvažovala o podložkách pro štěně BOC, to už je velký pes, toho by rozhodně
neměla učit venčit se doma.
Vždycky jsme si vystačili bez podložek (ale je fakt, že jsem nikdy neměla plovoucí podlahu )
a bez klece.

18.11.2016 09:17
Atheira

XXX.XXX.240.43

Markéta80 napsal(a):
Já vim kolik mam času takže vybíram jen společenské psy a do klece jsme psa nikdy nedávala, nenapadlo mě to ani si neumim představit že pes bude trávit 1/3 dne v kleci . akhle se doma alespon může projít, protáhnout ale kleci?

Já dlouho ani netušila, že je vůbec možné psy žijící doma zavírat do klece... Jako ono možné je všechno, že. Ale neměla jsem sebemenší tušení, že to fakt někdo dělá a asi by mě to ani nenapadlo.
Z mého pohledu je taková věc naprosto nemyslitelná a je jedno, jak velký ten pes je.

18.11.2016 09:58
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Atheira napsal(a):
Já dlouho ani netušila, že je vůbec možné psy žijící doma zavírat do klece... Jako ono možné je všechno, že. Ale neměla jsem sebemenší tušení, že to fakt někdo dělá a asi by mě to ani nenapadlo.
Z mého pohledu je taková věc naprosto nemyslitelná a je jedno, jak velký ten pes je.

Dělají, přece aby doma pes nic nezničil jenže co to je za život být v kleci

18.11.2016 10:01
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Využila bych změny a od začátku učila štěně ven - jestli na to máte dost času.
Myslím, že by vám to mělo jít poměrně snadno, okouká to od té dospělé ( nechci psát velké smajlík ).
Zadavatelka uvažovala o podložkách pro štěně BOC, to už je velký pes, toho by rozhodně
neměla učit venčit se doma.
Vždycky jsme si vystačili bez podložek (ale je fakt, že jsem nikdy neměla plovoucí podlahu )
a bez klece.

Právě my máme plovoučku ve všech pokojích, jen v kuchyni, na předsíni a koupelna +wc je dlažba. Ale zase aby si na podložku moc nezvykla , naší jsme podložku pak vzala ze dne na den a ani í nehledala a možná bez ní by to bylo rychlejší, ze začátku bylo vidět že čůrá normálně ale pak tam šla udělat pár kapek a to mě došlo že tam jde jen proto že může ne že nevydrží . Počítam že budu chodit jako s první cca po 2h max o 3 . Bude jí 9 týdnů. u velkého psa sipodložku ani představit neumim + ta klec

18.11.2016 10:47
anonymx

XXX.XXX.27.66

BOC napsal(a):
Dobrý den,

Existuje varianta ohrádky, smontovatelné jednotlivé díly a různá velikost. Stačí jen hledat na netu. Já mám bohužel tak blbě řešenej byt, že není kout kam jí umístit. Takže u nás je kenelka pro štěňata na spaní, případně v nejnutnější nouzí. V noci je tam tak od půlnoci do 6 do rána, každý pohyb slyším a stejně s mrnětem v noci chodíme čurat. Za těch xxxx let si všechna štěňata zvykla prakticky hned a bez problémů. Zavírám je utahaná a s mnamkou na dobrou noc. Chodí tam rádi a i během dne když chtějí mít klid. Jestli je tohle nějaký způsob týrání, tak to už je opravdu přes čáru.

Caty

18.11.2016 13:01
Caty

XXX.XXX.46.169

A to to štěně v tý kenelce čůrá pod sebe? Já si to vůbec neumím představit?

18.11.2016 13:14

anonymx napsal(a):
Existuje varianta ohrádky, smontovatelné jednotlivé díly a různá velikost. Stačí jen hledat na netu. Já mám bohužel tak blbě řešenej byt, že není kout kam jí umístit. Takže u nás je kenelka pro štěňata na spaní, případně v nejnutnější nouzí. V noci je tam tak od půlnoci do 6 do rána, každý pohyb slyším a stejně s mrnětem v noci chodíme čurat. Za těch xxxx let si všechna štěňata zvykla prakticky hned a bez problémů. Zavírám je utahaná a s mnamkou na dobrou noc. Chodí tam rádi a i během dne když chtějí mít klid. Jestli je tohle nějaký způsob týrání, tak to už je opravdu přes čáru.

Možná si jen špatně rozumíme. Vy máte štěně v kenelce když jste doma.
Zadavatelka uvažuje o tom, že zavře BOCku do klece a odejde na 6-8 hodin. Já v tom vidím docela rozdíl.
Znám lidi, kteří mají místo pelechu domácí boudu, taky si tam pes zaleze ochotně a rád. Klec je opravdu něco jiného.

Neregistrovaný uživatel

18.11.2016 13:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Papouška neraďte pokud je sama nechováte! Papoušek je mnohem náročnější než pes! Jinak s Vámi souhlasím! Pes do klece nepatří a už vůbec ne na několik hodin! Masakr nněkteří lidi opravdu!

18.11.2016 14:00

S papouškem máte pravdu. Mívali jsme. To byla jen reakce na tu klec. A ani ten papoušek v ní nebyl pořád.

18.11.2016 15:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Možná si jen špatně rozumíme. Vy máte štěně v kenelce když jste doma.
Zadavatelka uvažuje o tom, že zavře BOCku do klece a odejde na 6-8 hodin. Já v tom vidím docela rozdíl.
Znám lidi, kteří mají místo pelechu domácí boudu, taky si tam pes zaleze ochotně a rád. Klec je opravdu něco jiného.

Proč by nemohla klec fungovat jako domácí bouda, o které píšete?
Štěně se na ni naučí místo pelíšku a naučí se, že když panička odchází z bytu, štěně (dospělý pes) jde automaticky do klece.

Domácí klec neznamená, že je v kleci pes celý den zavřený, nejí, nepije, nevenčí se a nikdo si ho nevšímá.

Caty

18.11.2016 15:42
Caty

XXX.XXX.46.169

Fiona.Praha napsal(a):
Proč by nemohla klec fungovat jako domácí bouda, o které píšete?
Štěně se na ni naučí místo pelíšku a naučí se, že když panička odchází z bytu, štěně (dospělý pes) jde automaticky do klece.

Domácí klec neznamená, že je v kleci pes celý den zavřený, nejí, nepije, nevenčí se a nikdo si ho nevšímá.

Protože z té boudy se může zvednout, protáhnout, napít, případně udělat louži co nejdál a ne pod sebe, pokud je to štěně, které ještě celý den nevydrží. Myslím, že proti otevřené kleci nikdo nic nenamítá, ta jako boud afungovat může.

Lilly7

18.11.2016 15:53
Lilly7

XXX.XXX.149.3

Caty napsal(a):
Protože z té boudy se může zvednout, protáhnout, napít, případně udělat louži co nejdál a ne pod sebe, pokud je to štěně, které ještě celý den nevydrží. Myslím, že proti otevřené kleci nikdo nic nenamítá, ta jako boud afungovat může.

Předpokládám, že zadavatelka není natolik hloupá, že by psovi koupila tak malou klec do které se nebude pořádně vejít. Pokud by byla klec natolik velká, aby se pes mohl zvednout, protáhnout a v pohodě otočit a bude tam mít misku jak s vodou tak se žrádlem, tak to není problém. A s tou louží to psala nahoru, že nebude tak malé štěně které ještě neudrží moč zavírat do té klece.

18.11.2016 15:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Caty napsal(a):

Většinou ani štěně není takové čuně, aby si dělalo pod sebe, takže klec může fungovat i jako trénink čistotnosti.
Existují i důvody, proč je lepší mít psa nebo psy zavřené v kleci v době nepřítomnosti člověka.
Je to individuální a je každého věc, jak to má doma zařízené.
Žiji totiž pořád v dojmu, že si psa většinou pořizují lidé, kteří ho chtějí mít jako mazlíka a parťáka a chtějí mu krom jiné dopřát co nejvíc pohodlí a bezpečí.

Množíren se to netýká, množitelé se sem nechodí ptát, jaké koupit granule a jak se připravit na příchod štěněte do domácnosti.

18.11.2016 16:10
asurwic

XXX.XXX.36.3

Fiona.Praha napsal(a):
Většinou ani štěně není takové čuně, aby si dělalo pod sebe, takže klec může fungovat i jako trénink čistotnosti.
Existují i důvody, proč je lepší mít psa nebo psy zavřené v kleci v době nepřítomnosti člověka.
Je to individuální a je každého věc, jak to má doma zařízené.
Žiji totiž pořád v dojmu, že si psa většinou pořizují lidé, kteří ho chtějí mít jako mazlíka a parťáka a chtějí mu krom jiné dopřát co nejvíc pohodlí a bezpečí.

Množíren se to netýká, množitelé se sem nechodí ptát, jaké koupit granule a jak se připravit na příchod štěněte do domácnosti.

Čuně možná není, ale když to malé štěňátko prostě nevydrží a musí poté celý den ležet ve vlastních výtvorech, tak ho to čistotě určitě nenaučí a na psychické pohodě mu to také nepřidá.

18.11.2016 16:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

asurwic napsal(a):
Čuně možná není, ale když to malé štěňátko prostě nevydrží a musí poté celý den ležet ve vlastních výtvorech, tak ho to čistotě určitě nenaučí a na psychické pohodě mu to také nepřidá.

Jaký celý den?
To fakt žijete v dojmu, že zadavatelka myslela, že koupí velikost klece přesně na 2 měsíční štěně a v tom bude celý život celé dny zavřené? Ach jo

18.11.2016 16:26
asurwic

XXX.XXX.36.3

Fiona.Praha napsal(a):
Jaký celý den?
To fakt žijete v dojmu, že zadavatelka myslela, že koupí velikost klece přesně na 2 měsíční štěně a v tom bude celý život celé dny zavřené? Ach jo

Nic takového jsem nenapsala. Ať si koupí zadavatelka velikost na 2 měsíční štěně nebo na dospělého psa, myslím, že to už je jedno. Své štěně jsem učila čistotnosti od malička (a trošku jiným způsobem než klecí ) a když si Trishe představím, jak se ve dvou měsících tvářil na vlastní exkrementy, tak si nedovedu představit, že by byl nucený několik hodin vedle nich ležet, byť na vzdálenost třeba dvou metrů a čichat to. Takové ponížení by asi dost dlouho rozdýchával.

18.11.2016 16:33
scylla

XXX.XXX.150.32

asurwic napsal(a):
Nic takového jsem nenapsala. Ať si koupí zadavatelka velikost na 2 měsíční štěně nebo na dospělého psa, myslím, že to už je jedno. Své štěně jsem učila čistotnosti od malička (a trošku jiným způsobem než klecí ) a když si Trishe představím, jak se ve dvou měsících tvářil na vlastní exkrementy, tak si nedovedu představit, že by byl nucený několik hodin vedle nich ležet, byť na vzdálenost třeba dvou metrů a čichat to. Takové ponížení by asi dost dlouho rozdýchával.

Bohužel se rozmáhá to, že lidi učí štěně čistotnosti pomocí klece, přece si musí všechno ulehčit. Jinak vám dávám ve všem za pravdu.

18.11.2016 16:42

Fiona.Praha napsal(a):
Jaký celý den?

Jasně, den má hodin 24. Ale den jich má taky 8 a z nich má být ten pes 6 -7 v kleci. A ještě k tomu temperamentní, poměrně velká BOC.
Nemám nic proti psům v bytě. Taky jsem měla psy v bytě a vlastně mám i teď. A přesně jsem mohla zmapovat, co po dobu mé nepřítomnosti dělali. A můžu vám říct, že na metru čtverečním neleželi. A to bývali doma sami kolem 4-5 hodin.

18.11.2016 16:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Myslím, že zadavatelku už to nezajímá a já se do nesmyslné diskuse na téma klec a pes vtáhnout nenechám. Nemám ani boc ani klec.

18.11.2016 17:01

Ani já ne smajlík

konkon

18.11.2016 17:40
konkon

XXX.XXX.37.250

Moc nechapu, proc si lidi porizuji psa do bytu, kdyz jim tam vlastne tak vadi, ze ho maji potrebu strkat do klece... normalne lidi zvladaji psa v bytech o jedne mistnosti i bez klece, komu je protivny normalni steneci/psi chovani, at si poridi jiz zminenyho kralika a ze rovnou borderku...malokdy to pisu, protoze vim, jaky to je, kdyz se na jednoho cloveka navali tolik negativnich komentaru, ale chudak pes, rozmyslete si tu klec...

18.11.2016 18:37

konkon napsal(a):
Moc nechapu, proc si lidi porizuji psa do bytu, kdyz jim tam vlastne tak vadi, ze ho maji potrebu strkat do klece... normalne lidi zvladaji psa v bytech o jedne mistnosti i bez klece, komu je protivny normalni steneci/psi chovani, at si poridi jiz zminenyho kralika a ze rovnou borderku...malokdy to pisu, protoze vim, jaky to je, kdyz se na jednoho cloveka navali tolik negativnich komentaru, ale chudak pes, rozmyslete si tu klec...

Já bych to rozšířila - na rozmyslete si tu borderu. Ale to je asi marné a také pozdě.

18.11.2016 19:10
anonymx

XXX.XXX.158.12

Ja vas fakt nechapu. Neziju v holobyte, ale v zarizenem de facto pruchozim 3+1 a stenata jsou v kleci pres noc. Nikdy se tam zadne nevyvencilo, proste mne vzbudi. Pokud byli volne, nevzbudili mne, zpravidla jsem do toho slapla kdyz mne vzbudila jejich destruktivni cinnost. Jsem vsemi 20ti pro kenelku v noci a v dobe delsi nepritomnosti majitele ohradka.

18.11.2016 19:12
scylla

XXX.XXX.150.32

Nežiji v holobytě, nikdy jsem nepotřebovala klece a ohrádky pro štěnata v noci ani v době nepřítomnosti a nevidím nejmenší důvod pro zavírání štěňat do klecí a ohrádek.

18.11.2016 19:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

anonymx napsal(a):
Ja vas fakt nechapu. Neziju v holobyte, ale v zarizenem de facto pruchozim 3+1 a stenata jsou v kleci pres noc. Nikdy se tam zadne nevyvencilo, proste mne vzbudi. Pokud byli volne, nevzbudili mne, zpravidla jsem do toho slapla kdyz mne vzbudila jejich destruktivni cinnost. Jsem vsemi 20ti pro kenelku v noci a v dobe delsi nepritomnosti majitele ohradka.

Nevím, jak borderka, ale já mám s ohrádkou jiné zkušenosti. Jak štěně přišlo na to, jak šplhat po jednotlivých dílech nahoru, vylezlo a ven z ohrádky padalo volným pádem, protože zase po těch drátech ho ani nenapadlo slézat. Takže bych ho v ohrádce nenechala samotné ani omylem, to radši zavřená klec.

18.11.2016 19:40
asurwic

XXX.XXX.36.3

anonymx napsal(a):

To je zajímavé. Moji psi po intenzivní zábavě spí celou noc a ani jako malá štěňata neprovozovala žádnou destruktivní činnost. Dovolím si tvrdit, že temperamentem jsou na tom stejně jako bordera, ne-li ještě aktivnější.

Naopak můj předchozí vrh štěňat spal celou noc bez klecí se mnou v místnosti. Všechny chlupaté kuličky vstávaly na budík a chodili se venčit ven bez loužiček či hromádek, do kterých bych šlapala s naprostou spolehlivostí už od pátého týdne věku.

18.11.2016 20:08
anonymx

XXX.XXX.158.12

asurwic napsal(a):
To je zajímavé. Moji psi po intenzivní zábavě spí celou noc a ani jako malá štěňata neprovozovala žádnou destruktivní činnost. Dovolím si tvrdit, že temperamentem jsou na tom stejně jako bordera, ne-li ještě aktivnější.

Naopak můj předchozí vrh štěňat spal celou noc bez klecí se mnou v místnosti. Všechny chlupaté kuličky vstávaly na budík a chodili se venčit ven bez loužiček či hromádek, do kterých bych šlapala s naprostou spolehlivostí už od pátého týdne věku.

Asi vy i Scylla mate mene akcni plemena. Vsechna moje stenata bud "pracuji" nebo spi. Vrh stenat naprosto zlikviduje zahradu a mit je v byte tak zesilim. Staci ze jednomu porad neco taham z tlamicky a z oci ho nemuzu pustit ani na vterinu. Po intenzivni zabave kolem pulnoci padne a chrni tak do 2, pak vyvencit a unavit a klid tak do 4, kdyz mam stesti. Tak je to par tydnu, cim jsou vetsi a zvladnou delsi dobu aktivit lepsi se to. Ale budikem je svitani, ted je to super. Nedovedu si predstavit vrh, ktery by prospal celou noc a uprimne, asi bych silela, ze jsou mrtvi.
Jinak ohradky maji i "zastreseni".

18.11.2016 21:07
Andrýsek3

XXX.XXX.5.48

Dobře na dobu, kdy nejsem doma a mám ničící četu, klec by šla, ale proč proboha v noci? Vždyť to štěně je tím pádem 8 hodin v kleci/ohradce, když jste v práci, pak když uklízete apod. (Psala jste v jiné diskuzi)+- 2 hodiny a 10hodin v noci? To mě nepřijde vůbec normální, snad i pracující pes by se měl naučit normálně odpočívat bez klece a netvrďte mi, že to nezvládne.

18.11.2016 21:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.55

Pes by to jistě zvládl...ovšem...

18.11.2016 21:33
asurwic

XXX.XXX.36.3

anonymx napsal(a):
Asi vy i Scylla mate mene akcni plemena. Vsechna moje stenata bud "pracuji" nebo spi. Vrh stenat naprosto zlikviduje zahradu a mit je v byte tak zesilim. Staci ze jednomu porad neco taham z tlamicky a z oci ho nemuzu pustit ani na vterinu. Po intenzivni zabave kolem pulnoci padne a chrni tak do 2, pak vyvencit a unavit a klid tak do 4, kdyz mam stesti. Tak je to par tydnu, cim jsou vetsi a zvladnou delsi dobu aktivit lepsi se to. Ale budikem je svitani, ted je to super. Nedovedu si predstavit vrh, ktery by prospal celou noc a uprimne, asi bych silela, ze jsou mrtvi.

Nemyslím si, že by karolínský pes byl o něco méně akční než BOCka či jiný hyperaktivci.

Naposled pět malých štěňátek ve vrhu, asi padesát hraček a celý vnitřek bytu přežil bez úhony i bez klecí. A není to poprvé. Z toho důvodu jsem přesvědčena, že ohrádky či klece jsou jen o lenosti či neschopnosti majitelů. Zvláště, pokud má člověk jediného psa, kterého má na starost.

18.11.2016 21:35

rapotacka11 napsal(a):
Pes by to jistě zvládl...ovšem...

Vím, že anomynx má psy na sport a chov. Ale stejně si myslím, že by každý měl mít takové psy a tolik, aby je zvládl bez klece. Pes není tygr, ale přítel člověka.
(Nepočítám nějakou tu chvilku, když je mokrá podlaha a nechci, aby po ní prcci lítali a pod. Ale jen do té doby, než se naučí "na místo".).

18.11.2016 21:36
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Natož nějaká komunikace, cvičení na cvičáku, přece není vše, jak tomu psu vysvětlím, že mi nemá vyjíždět po vysavači, když ho zavřu do klece. U nás pes zlobil, než se šlo spát, normálka, naučil se rituál: "jdeme spinkat", zhausnuto = spaní. Vyvenčení během noci, mě probudilo, tak že mi v posteli olizoval obličej. Rozkousal igelitku k ránu, nebo něco jiného, když jsme slyšeli podezřelé zvuky z kuchyně, prostě jsme šli to psovi vzít, při nejhorším se zavřeli dveře a byl s námi jen v ložnici... preventivní klece jsou na ho*no.

18.11.2016 21:48
asurwic

XXX.XXX.36.3

Vím, že anomynx má psy na sport a chov. Ale stejně si myslím, že by každý měl mít takové psy a tolik, aby je zvládl bez klece. Pes není tygr, ale přítel člověka.
(Nepočítám nějakou tu chvilku, když je mokrá podlaha a nechci, aby po ní prcci lítali a pod. Ale jen do té doby, než se naučí "na místo".).

Využití psa neznamená neschopnost normálního života vedle člověka. Také mám chovné a sportovní psy, ale klece na ně nepotřebuji. Naopak pokud se psem pracuji, je snadnější díky jeho následné únavě a lepší ovladatelnosti s ním bez komplikací bydlet.

19.11.2016 01:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

scylla napsal(a):
Bohužel se rozmáhá to, že lidi učí štěně čistotnosti pomocí klece, přece si musí všechno ulehčit. Jinak vám dávám ve všem za pravdu.

Možná trochu OT: Ke klecím se vyjadřovat nebudu - neznám vůbec nikoho ve svém okolí, kdo je používá. Ale již vícekrát jsem psala o domácím venčení na plínu. Takové lidi totiž znám, a ne jedny. Už jsem zde i psala, jak jsem dokonce u jedněch byla pozvaná ke svátečnímu stolu (moje první návštěva u nich). Uprostřed poklidného hodování, najednou jejich chrtka uprostřed dveří si jaksi divně stoupla a po chvíli slyším ten typický zvuk "Ččččččččč" - prostě tam močila na jakousi hadru, domácí se tvářili naprosto nevzrušeně. Nicméně na výraz té chrtky po vykonání potřeby nikdy nezapomenu - můžu se plést, ale mám pocit, že jsem v jejích očích viděla hluboký stud a trapnost za danou situaci (jasný, teď mě zde mohou někteří kritizovat za polidšťování psů a přisuzování jim lidských vlastností). Ale Bůh ví, že na ty nešťastné oči té fenky asi nezapomenu...

konkon

19.11.2016 01:48
konkon

XXX.XXX.150.103

fikovnice napsal(a):
Možná trochu OT: Ke klecím se vyjadřovat nebudu - neznám vůbec nikoho ve svém okolí, kdo je používá. Ale již vícekrát jsem psala o domácím venčení na plínu. Takové lidi totiž znám, a ne jedny. Už jsem zde i psala, jak jsem dokonce u jedněch byla pozvaná ke svátečnímu stolu (moje první návštěva u nich). Uprostřed poklidného hodování, najednou jejich chrtka uprostřed dveří si jaksi divně stoupla a po chvíli slyším ten typický zvuk "Ččččččččč" - prostě tam močila na jakousi hadru, domácí se tvářili naprosto nevzrušeně. Nicméně na výraz té chrtky po vykonání potřeby nikdy nezapomenu - můžu se plést, ale mám pocit, že jsem v jejích očích viděla hluboký stud a trapnost za danou situaci (jasný, teď mě zde mohou někteří kritizovat za polidšťování psů a přisuzování jim lidských vlastností). Ale Bůh ví, že na ty nešťastné oči té fenky asi nezapomenu...

Joo plina, neznam nikoho osobne, ale jednou me tak omylem zavedl google na emimino, jak pejsky naucit chodit na zachod...nestacila sem se divit, kolik zenskych tam psalo, jak je super naucit je na plinu nebo kocici zachod, ze aspon nemusi s jejich jorksirkem litat ven po tech schodech... to jako fakt?

19.11.2016 02:45
fikovnice

XXX.XXX.30.49

konkon napsal(a):
Joo plina, neznam nikoho osobne, ale jednou me tak omylem zavedl google na emimino, jak pejsky naucit chodit na zachod...nestacila sem se divit, kolik zenskych tam psalo, jak je super naucit je na plinu nebo kocici zachod, ze aspon nemusi s jejich jorksirkem litat ven po tech schodech... to jako fakt?

Jj, mohu potvrdit - druhý případ z mého okolí se týká čivavy. Krmena je jen granulemi, tudíž bobkuje a jsou to tvrdé minibobky. Ty tedy moji známí sesbírají na koberci , a močí tuším na plenu. Abych jim nepodsouvala jen to špatné, tak s ní chodí i pravidelně ven, ale myslím, že si ji v jejím mladém věku prostě naučili venčit se doma a teď už nezvládají ji to odnaučit. I proto jsem odpůrce tohoto způsobu "venčení" (vyjma zdravotních indikací).

19.11.2016 05:34
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

Mám NO stejně jako vy. Jen nemám magory, kteří bud "pracují" nebo spí, mám psy naučené odpočívat, hrát spolu navzájem, případně se sami chvíli něčím zabavit tak, aby nebyli nebezpeční bytu a zahradě a zřejmě i zbytkusvěta. Je to o tom, jaké si to člověk udělá. Když někdo chce mít magory, udělá si magory a pak obhajuje klece nebo si psy udělá na pohodu a pak je nemusí. O ničem jiném to není.

19.11.2016 08:25
anonymx

XXX.XXX.188.53

scylla napsal(a):
Mám NO stejně jako vy. Jen nemám magory, kteří bud "pracují" nebo spí, mám psy naučené odpočívat, hrát spolu navzájem, případně se sami chvíli něčím zabavit tak, aby nebyli nebezpeční bytu a zahradě a zřejmě i zbytkusvěta. Je to o tom, jaké si to člověk udělá. Když někdo chce mít magory, udělá si magory a pak obhajuje klece nebo si psy udělá na pohodu a pak je nemusí. O ničem jiném to není.

Obavam se, ze skutecne nemate stsjne NO. Ja se klidne priznam, ze z nich magory nedelam, ale takova stenata vyhledavam. Ale velci uz jsou v pohode v byte i doma, stens se umi zabavit- podlehla jsem pohledu na sladkeho spiciho andilka a nechala ho v noci volne. Ani mne nevzbudila na venceni, za to rano mne malem kleplo. Uzuzlane rohy u povleceni vcetne dek a polstaru, odtapetovana kuchyn, okousane kresla a spici andilek a velka fena pohled-to ja ne, to ten rohatej andilek.

19.11.2016 08:45
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Obavam se, ze skutecne nemate stsjne NO. Ja se klidne priznam, ze z nich magory nedelam, ale takova stenata vyhledavam. Ale velci uz jsou v pohode v byte i doma, stens se umi zabavit- podlehla jsem pohledu na sladkeho spiciho andilka a nechala ho v noci volne. Ani mne nevzbudila na venceni, za to rano mne malem kleplo. Uzuzlane rohy u povleceni vcetne dek a polstaru, odtapetovana kuchyn, okousane kresla a spici andilek a velka fena pohled-to ja ne, to ten rohatej andilek.

Já chci normální psy, ne magory. A nechci otroka - buď makat nebo spát, to opravdu ne. Chci, aby psi prožili normální život.

19.11.2016 08:52
Andrýsek3

XXX.XXX.5.48

anonymx napsal(a):

A to v 3+1 neslysite, že vám štěně demoluje byt a cupe rohy dek u nohou..nebo lenost vstát? Nedokážu si to reálně představit, raději za tu noc 10x vstanu (a že jsem to tak dělala, když si šel smlsnout na koši, nebo někde jsem něco slyšela, nebo když běžel do kuchyně, aby se vycural, tak honem ven) než zavřít štěně do.klece.
Podle mě není"klec a práce" to co má obnášet život psa natož štěněte.

19.11.2016 09:16
Terven

XXX.XXX.110.147

anonymx napsal(a):

Se přiznám, pokud by mi štěně takovým způsobem devastovalo zařízení, byl by to pro mě signál, že je něco špatně z mé strany.
Určitě nemůžu srovnávat, nemám pracovní NO, ale štěně mi zničilo minimum věcí, v noci nikdy nic, ve dne pouze, když se nudilo. V posledních dnech jsme kvůli počasí měli míň venkovního vyžití než obvykle a poznala jsem to - právě na tom ožírání rohů polštářů, trhání pelechu apod. A brala jsem to jako své mínus a signál, že je třeba víc zaměstnat.
Možná tomu nerozumím - asi chápu, že pracovní nasazení je u pracovního psa třeba, ale nevím, jestli to, že štěně v každé vteřině bdělého stavu devastuje, už nehraničí s nějakou mozkovou dysfunkcí.
Taky si myslím, že buď maximální nasazení nebo klec a nic mezi tím je nic moc život pro psa. A jestli to tak musí být u všech pracantů, tak jsem asi ráda, že je nemám.

19.11.2016 09:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

A jestli to tak musí být u všech pracantů, tak jsem asi ráda, že je nemám.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Ne, to fakt nemusí.
Vždyť i dříve mívali lidi psy, pár "bláznů" taky v bytě
a o klecích (granulích) nebyla nikdy řeč.
A život spokojeně ubíhal a jak byli psi (pracanti) vycepovaní-úspěšní,
zdraví.
Lidi, nebudete tomu věřit, ani psychologa ti chlupáči nepotřebovali .

19.11.2016 10:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

A ještě...
Ten chudák může celou dobu kvílet, ječet, řvát jako o život .

19.11.2016 10:34
asurwic

XXX.XXX.36.3

Pokud člověk nedokáže dostatečně zaměstnat ani malé šílené štěně a nezvládne ho bez klece, tak určitě tomu psovi nemůže stíhat, až vyroste. Třeba ho uklidní, ale rozhodně dostatečně neuspokojí jeho potřebu, když už se neudil i jako malý.

Sama si vybírám šílence a v aktivitě je podporuji, protože po nich chci, aby po většinu dne něco dělali (nejen práci, ale i společné sporty) - pes který vydrží venku makat 4 hod a pak odpadne a už s ním celý den nic není, je mi úplně vzdálený. Bohužel ale musím počítat s tím, že když je dostatečně neunavím a nebo se hafani sami nějak zázračně dobijí, tak není řešením klec, ale práce a to i kdybych měla vstávat několikrát za noc nebo jít ven o půlnoci (také že jsem včera šla, když jsem psy přes den tak trošku odbyla). Když je neustále budu omezovat, tak na aktivitu nebudou čekat oňufáváním si uší a žvýkáním paroží, ale zabaví se nezřízeným způsobem sami, protože budou vědět, že ode mě se akce nedočkají.

19.11.2016 10:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

asurwic napsal(a):
Pokud člověk nedokáže dostatečně zaměstnat ani malé šílené štěně a nezvládne ho bez klece, tak určitě tomu psovi nemůže stíhat, až vyroste. Třeba ho uklidní, ale rozhodně dostatečně neuspokojí jeho potřebu, když už se neudil i jako malý.

Sama si vybírám šílence a v aktivitě je podporuji, protože po nich chci, aby po většinu dne něco dělali (nejen práci, ale i společné sporty) - pes který vydrží venku makat 4 hod a pak odpadne a už s ním celý den nic není, je mi úplně vzdálený. Bohužel ale musím počítat s tím, že když je dostatečně neunavím a nebo se hafani sami nějak zázračně dobijí, tak není řešením klec, ale práce a to i kdybych měla vstávat několikrát za noc nebo jít ven o půlnoci (také že jsem včera šla, když jsem psy přes den tak trošku odbyla). Když je neustále budu omezovat, tak na aktivitu nebudou čekat oňufáváním si uší a žvýkáním paroží, ale zabaví se nezřízeným způsobem sami, protože budou vědět, že ode mě se akce nedočkají.

Jak se celodenní zabavování psů skloubí s 8mi hodinovým zaměstnáním, cestou z práce a do práce, péčí o domácnost, rodinou, jinými koníčky...?

19.11.2016 11:38
asurwic

XXX.XXX.36.3

Fiona.Praha napsal(a):
Jak se celodenní zabavování psů skloubí s 8mi hodinovým zaměstnáním, cestou z práce a do práce, péčí o domácnost, rodinou, jinými koníčky...?

Kdybych chodila do práce 8 hodin denně + cesta tam a zpět, tak si pořídím jako společníka jen kapesního pejska a to ještě za předpokladu, že bych si ho mohla brát pokaždé s sebou a nebo samostatného klidného hlídače, který by byl šťastný venku a stačila by mu jen procházka ráno a večer. Kdybych na šílence neměla podmínky, tak si je nepořizuji a netrápím je v kleci jen kvůli vlastní neschopnosti se o ně starat.

Pracuji z domova jako redaktorka a zabývám se převýchovou cizích psů, s čímž mi moje smečka pomáhá. Výlety do přírody, focení a jiné koníčky (především kynologické sporty) sdílejí psi se mnou - naopak je a jejich tahové schopnosti k tomu potřebuji, protože s mými 40ti kg, je nad mé síly se vláčet několik dní po skalách s nákladem (jídlem, pitím, stanem, foťákem a dalším vybavením).

19.11.2016 11:47
anonymx

XXX.XXX.188.53

Andrýsek3 napsal(a):
A to v 3+1 neslysite, že vám štěně demoluje byt a cupe rohy dek u nohou..nebo lenost vstát? Nedokážu si to reálně představit, raději za tu noc 10x vstanu (a že jsem to tak dělala, když si šel smlsnout na koši, nebo někde jsem něco slyšela, nebo když běžel do kuchyně, aby se vycural, tak honem ven) než zavřít štěně do.klece.
Podle mě není"klec a práce" to co má obnášet život psa natož štěněte.

Proste neslysela jsem. A kde jste prisla na to, ze moji psi znaji jen klec a praci?

19.11.2016 14:33
Andrýsek3

XXX.XXX.5.48

anonymx napsal(a):
Proste neslysela jsem. A kde jste prisla na to, ze moji psi znaji jen klec a praci?

Časově mi to nijak nevychází,8 hodin práce= klec, noc 10hodin = klec, domácí práce 1-2hod = klec.20 hodin = klec?

19.11.2016 16:13
anonymx

XXX.XXX.188.53

Andrýsek3 napsal(a):
Časově mi to nijak nevychází,8 hodin práce= klec, noc 10hodin = klec, domácí práce 1-2hod = klec.20 hodin = klec?

To bude asi tim, ze neznate nas denni rezim.6 budicek,6-7 venceni psu v kotcich (jsou partnera a ten se jim venuje cely den), moji v 7 odjezd se mnou do prace, ranni venceni, pak se mnou v praci.13 odjezd domu, pauza pro mne a odjezd na cvicak, eventualne stopy, nekdy jen prochazka a kratky trenink. Prijezd domu podle rocni doby a sezony. Vikendy jsou cele venovany psum. Domaci prace, zahrada apod. Obvykle ve chvilkach volna nebo v noci. Dospeli jsou v byte volne a stene podle potreby tak od pulnoci do 6. Blby, ze jo.

19.11.2016 17:49
Andrýsek3

XXX.XXX.5.48

Je to blbý, když to doporučite jako možnost, pak zadavatelky boc bude trávit noc a půl dne v kleci, tudíž 17 hodin. Za mě je i těch 6 hodin v kleci pro štěně hodně. No Joo, každý to máme jinak, vy maté ty nadpozemský psy a my ty normální, co nemusí do klece.

19.11.2016 18:03
anonymx

XXX.XXX.188.53

Andrýsek3 napsal(a):
Je to blbý, když to doporučite jako možnost, pak zadavatelky boc bude trávit noc a půl dne v kleci, tudíž 17 hodin. Za mě je i těch 6 hodin v kleci pro štěně hodně. No Joo, každý to máme jinak, vy maté ty nadpozemský psy a my ty normální, co nemusí do klece.

Pokud umite cist, tak jsem preferovala ohradku. A ja bych zase nikdy nechtela tak "normalniho" psa jako mate zrejme vy. A ze vy nechapete, ze nekdo chce psy jinych povah vy asi nechapete. Kazdy jsme jiny a kazdemu vyhovuje neco jineho, ale to ze to nechapete vy vubec neznamena, ze je to spatne. Nemam nadpozemske psy, ale skutecne pracaky, silne dominantni, s obrovskou chuti do prace, silne koristnicke, kteří nemaji problém vubec s nicim. Diky bohu za ne.

19.11.2016 18:14
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

anonymx napsal(a):
Pokud umite cist, tak jsem preferovala ohradku. A ja bych zase nikdy nechtela tak "normalniho" psa jako mate zrejme vy. A ze vy nechapete, ze nekdo chce psy jinych povah vy asi nechapete. Kazdy jsme jiny a kazdemu vyhovuje neco jineho, ale to ze to nechapete vy vubec neznamena, ze je to spatne. Nemam nadpozemske psy, ale skutecne pracaky, silne dominantni, s obrovskou chuti do prace, silne koristnicke, kteří nemaji problém vubec s nicim. Diky bohu za ne.

Ale to chápu, ale lidi tu mají akční psy a v klecích je nemají, ale ty vaši jsou ještě nějaký speciálnější.
To je jedno, já si jdu užívat svého normálního psa.

19.11.2016 18:23
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Andrýsek3 napsal(a):
Ale to chápu, ale lidi tu mají akční psy a v klecích je nemají, ale ty vaši jsou ještě nějaký speciálnější.
To je jedno, já si jdu užívat svého normálního psa.

Já teda psa po dobu co jsem v práci mám na podzim a v zimě také v kleci. Přes jaro a léto je venku (když jsem v práci). Venku má prostorný kotec (z důvodu bezpečnosti své) a přesto v něm čas tráví stejně jako v kleci - celou dobu prospí v pelíšku. Máme na dvoře kamery, takže to vím.

S klecí jsem nepočítala když jsem si ho pořizovala. Věděla jsem, že bude hodně aktivní, proto jsem ho chtěla, ale nepočítala jsem s tím, jaký bude ničitel. Takže tuto zimu mám dvě možnosti - nechat psa v kleci doma, nebo ho dát ven do kotce - kde se bude klepat zimou a stejně bude spát a nehne se z pelechu. Nehledě na to, že bych ho pak tahala z tepla do zimy a obráceně. Takže bude v kleci. Nevím, třeba ho to s věkem přejde, ale zatím to nevypadá. Po zimě tedy plánuji udělat psovi ještě jednu místnost - přímo pro něho. Ale jak jsem psala výše, někdo takové možnosti nemá. Chci aby se měl co nejlépe a nějak vnitřně si myslím, že ta místnost pro něho bude lepší než klec, ale podle toho co vidím v kotci se obávám, že stejně za tu dobu co budu v práci nevyleze z pelechu. No, ale za zkoušku nic nedám.

Nebo nějaká rada jak odnaučit psa demolovat v mé nepřítomnosti? Jen aby nedošlo ke zbytečnému nedorozumění tak unavený je před mým odchodem jak fyzicky, tak psychicky.

19.11.2016 18:28
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Já teda psa po dobu co jsem v práci mám na podzim a v zimě také v kleci. Přes jaro a léto je venku (když jsem v práci). Venku má prostorný kotec (z důvodu bezpečnosti své) a přesto v něm čas tráví stejně jako v kleci - celou dobu prospí v pelíšku. Máme na dvoře kamery, takže to vím.

S klecí jsem nepočítala když jsem si ho pořizovala. Věděla jsem, že bude hodně aktivní, proto jsem ho chtěla, ale nepočítala jsem s tím, jaký bude ničitel. Takže tuto zimu mám dvě možnosti - nechat psa v kleci doma, nebo ho dát ven do kotce - kde se bude klepat zimou a stejně bude spát a nehne se z pelechu. Nehledě na to, že bych ho pak tahala z tepla do zimy a obráceně. Takže bude v kleci. Nevím, třeba ho to s věkem přejde, ale zatím to nevypadá. Po zimě tedy plánuji udělat psovi ještě jednu místnost - přímo pro něho. Ale jak jsem psala výše, někdo takové možnosti nemá. Chci aby se měl co nejlépe a nějak vnitřně si myslím, že ta místnost pro něho bude lepší než klec, ale podle toho co vidím v kotci se obávám, že stejně za tu dobu co budu v práci nevyleze z pelechu. No, ale za zkoušku nic nedám.

Nebo nějaká rada jak odnaučit psa demolovat v mé nepřítomnosti? Jen aby nedošlo ke zbytečnému nedorozumění tak unavený je před mým odchodem jak fyzicky, tak psychicky.

Ale já psala, pokud má někdo extra ničitele, který si tím dokáže i ublížit, tak v době mé nepřítomnosti mi nevadí, když je pes v kleci. Ne preventivně, jako zadavatelka, která to štěně ani.nema. a vy dáváte psa do klece v noci? Já myslím, že nee a to mi nejde na rozum.
Snažila bych se psa, to co nejdříve naučit, neporadím jak, taky bych se ptala, ale tak aby nemusel být v kleci vůbec. Ale mě šlo o tu noc a domácí práce, jsem doma, toho psa dokážu pohlídat. Nedokážu si prostě představit mít zavřeného psa v době mé přítomnosti v kleci, v mé nepřítomnosti, pouze v krajní nouzi (že by si pes mohl ublížit). Já vybrala, že pes bude bydlet doma, tak mu dám tu největší svobodu jaká je možná, i kdyby to.znamenalo 10x v noci vstávat, ale dát ho do.klece? Ani nápad. Ve vašem případě to chápu.

19.11.2016 18:34
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Andrýsek3 napsal(a):
Ale já psala, pokud má někdo extra ničitele, který si tím dokáže i ublížit, tak v době mé nepřítomnosti mi nevadí, když je pes v kleci. Ne preventivně, jako zadavatelka, která to štěně ani.nema. a vy dáváte psa do klece v noci? Já myslím, že nee a to mi nejde na rozum.
Snažila bych se psa, to co nejdříve naučit, neporadím jak, taky bych se ptala, ale tak aby nemusel být v kleci vůbec. Ale mě šlo o tu noc a domácí práce, jsem doma, toho psa dokážu pohlídat. Nedokážu si prostě představit mít zavřeného psa v době mé přítomnosti v kleci, v mé nepřítomnosti, pouze v krajní nouzi (že by si pes mohl ublížit). Já vybrala, že pes bude bydlet doma, tak mu dám tu největší svobodu jaká je možná, i kdyby to.znamenalo 10x v noci vstávat, ale dát ho do.klece? Ani nápad. Ve vašem případě to chápu.

Nee pokud jsem doma tak v kleci není, to si ho ohlídám. V noci se válí v posteli, nejlépe pod peřinou On by si právě mohl ublížit - ničí a to co rozkouše má tendenci sežrat. Už se štěňátkem jsme s ním lítali po veterině když sežral cosi plastového a zvracel. Už fakt ne.

Nejdřív jsme měli ohrádku, to neprošlo, naučil se to přelézat. Tak pak tedy klec, na kterou jsem ho učila pomalu, aby to nebral jako trest. No a za rok ta místnost , pokud ho to nepřejde.

Jinak preventivně bych klec také nepořizovala. V době kdy jsem si ho pořizovala mě ani nenapadlo, že někdy budeme muset řešit klec.

19.11.2016 18:36
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Nee pokud jsem doma tak v kleci není, to si ho ohlídám. V noci se válí v posteli, nejlépe pod peřinou On by si právě mohl ublížit - ničí a to co rozkouše má tendenci sežrat. Už se štěňátkem jsme s ním lítali po veterině když sežral cosi plastového a zvracel. Už fakt ne.

Nejdřív jsme měli ohrádku, to neprošlo, naučil se to přelézat. Tak pak tedy klec, na kterou jsem ho učila pomalu, aby to nebral jako trest. No a za rok ta místnost , pokud ho to nepřejde.

Jinak preventivně bych klec také nepořizovala. V době kdy jsem si ho pořizovala mě ani nenapadlo, že někdy budeme muset řešit klec.

Tak, s tím plně souhlasím.
Nejsem nějaký fanatik. Jen jsou věci, které mi přijdou jako nutné a některé jako přehnané. :).

19.11.2016 18:51
balisek

XXX.XXX.131.211

Klec je z mého pohledu odůvodnitelná jako krajní opatření v situacích, když není zbytí - zejména z důvodu ochrany psa před sebepoškozováním. Nicméně bych k tomuto řešení přistoupila jako opravdu k poslednímu poté, co jsem vyčerpala všechny ostatní možnosti.

Nicméně zadavatelka ještě štěně ani nemá doma a už automaticky počítá s klecí. Je opravdu moc hezké, že se v ní pes může postavit, sednout si, otočit - to se konec konců mohu i já u nás na záchodě a přesto bych zde nechtěla trávit několik hodin v kuse...

19.11.2016 19:33
anonymx

XXX.XXX.188.53

Andryseeek- pokud jste se nikdy nesetkala s takovymi psy tak to asi nepochopite. Musim priznat, ze ja po letech chovu jinych plemen taky byla trochu v soku jak se takova stenata chovaji a ceho vseho jsou schopna. Pro mne a spoustu jinych je takove chovani ne jen normalni, ale jedine zadouci.
Dnesek byl oddychovy den, pro vsechny za trest. Pro mne velky uklid a psiska se nudili. Des. Uz to zase dlouho neudelam at je venku jak chce a ja nemam jen chripku.

19.11.2016 19:47
anonymx

XXX.XXX.188.53

A jak byste naucila psa celou noc prospat? Nevadi mi vstavat s mrnetem na venceni kazde 2 hodiny, ale pokud ho necham v noci volne, tak si o vyvenceni "nerekne", klidne se vyvenci kdekoliv a samozrejme hned zase neusne a ne vzdy mne vzbudi svoji 100% absolutne nezadouci aktivitou. Ono staci peri z polstare nebo velky kousaci uzel rozebrany na nite dlouhe 1 cm. A to jsou vcelku tiche aktivity. Nehlede na to, ze vsechna stenata byla nejvic aktivni mezi 2 a 4 v noci. Takhle po vyvenceni dostane neco malého k zuzlani a jde se spinkat.

19.11.2016 19:52
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

anonymx napsal(a):
A jak byste naucila psa celou noc prospat? Nevadi mi vstavat s mrnetem na venceni kazde 2 hodiny, ale pokud ho necham v noci volne, tak si o vyvenceni "nerekne", klidne se vyvenci kdekoliv a samozrejme hned zase neusne a ne vzdy mne vzbudi svoji 100% absolutne nezadouci aktivitou. Ono staci peri z polstare nebo velky kousaci uzel rozebrany na nite dlouhe 1 cm. A to jsou vcelku tiche aktivity. Nehlede na to, ze vsechna stenata byla nejvic aktivni mezi 2 a 4 v noci. Takhle po vyvenceni dostane neco malého k zuzlani a jde se spinkat.

Tak se mnou spí pes od štěněte v posteli, kdyz byl štěně, tak jsem to měla asi jako matka dítěte a každý jeho pohyb mě vzbudil

Pak se prostě nějak naučil, že jakmile se zhasne, jde se spát, teď problem v noci nemáme, celou noc spokojene prospi.

Ja to u vás chápu, pokud máte opravdu pracovní psy. Ale zadavatelka nepíše, ze by měla mit psa po nějakých opravdu "pracantech". Ještě štěně ani nema a už řeší klec. Proč to nejdříve nezkusit bez ní?

19.11.2016 20:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Co když chce být zadavatelka jenom "připravená"?
Možná jen mapuje, jak je to s klecí, protože např. kamarádka klec měla a druhá ji neměla. Nebo chce zjistit, jaké jsou typy klecí, jak by měla být velká, jak je kdo používá, kolik stojí a kde se dají objednat. A pak, když bude nouze nejvyšší, bude vědět, co, kde a za kolik objednat.
A vy se tady hádáte, kdo je lepší - jestli ten, kdo žije bez klece nebo ten, co používá klec.

19.11.2016 20:17
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Anonymxy, jsou tu lidi,.co mají pracanty a nemají je v kleci, podle mě to z nich děláte hlavně vy, pracovní NO není hyperaktivní tygr, to mi netvrďte. Nevím se svým psem normálně komunikuji, spí se mnou v posteli a jak psala Marcela, každý pohyb mě vzbudil a běželo se ven, stejně tak mě vzbudilo, když raboval koš nebo cupoval igelitku, naučil se povel "jdeme spinkat", zhasnuto a spí se. Prostě netrvalo niajk dlouho, aby celou noc prospal. Nevím, asi si myslíte, že mám nějakého pekinéze nebo tak. Můj pes je taky dost aktivní, ale.je naučený odpočívat, neříkám, že je tak aktivní jako pracovní NO, ale mě zase přijde, že to přeháníte a každé štěně se dá naučit klidu bez klece. Klec je pro mě prostě pro křečka. Podle mě jaké si to uděláš takové to máš, vy chcete aby byli s prominutím jak magoři, aby makali na cvičáku, tak z nich ty magory uděláte, vyžadujete to, ale ten pes by to zvládnul i s normálními sportovními aktivitami behem procházek, pokud by k.tomu byl veden a byl by v pohodě. (Tím nemyslím, extrém jako nechat pracovního NO jen ležet na zahradě).

19.11.2016 20:20
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):
Co když chce být zadavatelka jenom "připravená"?
Možná jen mapuje, jak je to s klecí, protože např. kamarádka klec měla a druhá ji neměla. Nebo chce zjistit, jaké jsou typy klecí, jak by měla být velká, jak je kdo používá, kolik stojí a kde se dají objednat. A pak, když bude nouze nejvyšší, bude vědět, co, kde a za kolik objednat.
A vy se tady hádáte, kdo je lepší - jestli ten, kdo žije bez klece nebo ten, co používá klec.

Mě zadavatelka přišla právě dost rozhodlá. Pise o kleci, tak že s tím už ted počítá, ne že by si to rozmyslela. Píše, že tam to štěně prostě bude.

. A za další mě zajímá, jak štěně naučit být a spát v kleci do té doby než přijdeme domů (cca od 8h od rána do 14h).

e mi jasné, že v době kdy bude štěně ještě maličké, tak ho do ní nebudu dávat na tak dlouho už jenom kvůli tomu, že nevydrží tak dlouho bez čůrání, ale postupem času ho v ní chci nechávat déle.

19.11.2016 20:23
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

. A za další mě zajímá, jak štěně naučit být a spát v kleci do té doby než přijdeme domů

Z tohoto mi přijde, ze v tom má zadavatelka jasno, ale třeba to tak není.

Pokud je to nutné a je to na dobu, kdy je páníček v práci tak proti klecim nic nemám. A samozrejme pokud ma pes před odchodem zamestnani.

Ale třeba chce být zadavatelka opravdu jen připravena, psa na klec naučit, pokud to půjde bude volne, pokud ne, tak uz bude na klec zvyklý.

Třeba je to myslene tak, jak psa naučit po dvou nepřítomnosti odpočívat v otevřené kleci, kdo vi

19.11.2016 20:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
Mě zadavatelka přišla právě dost rozhodlá. Pise o kleci, tak že s tím už ted počítá, ne že by si to rozmyslela. Píše, že tam to štěně prostě bude.

. A za další mě zajímá, jak štěně naučit být a spát v kleci do té doby než přijdeme domů (cca od 8h od rána do 14h).

e mi jasné, že v době kdy bude štěně ještě maličké, tak ho do ní nebudu dávat na tak dlouho už jenom kvůli tomu, že nevydrží tak dlouho bez čůrání, ale postupem času ho v ní chci nechávat déle.

A tím dohadováním navzájem ji chcete odradit od klece nebo borderky nebo štěněte? Nebo dalších dotazů na ifauně?

19.11.2016 20:31
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):
A tím dohadováním navzájem ji chcete odradit od klece nebo borderky nebo štěněte? Nebo dalších dotazů na ifauně?

Se nedohaduji s ní. Tady je to diskuze, všimla jste si? Tak.diskutujeme s anonymxem..ja už to teda ukončila, pak.přilétli další příspěvky s otazníky, na které reaguji. Je v tom nějaký problém náš moderátore?

19.11.2016 20:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

marcelaamax napsal(a):
. A za další mě zajímá, jak štěně naučit být a spát v kleci do té doby než přijdeme domů

Z tohoto mi přijde, ze v tom má zadavatelka jasno, ale třeba to tak není.

Pokud je to nutné a je to na dobu, kdy je páníček v práci tak proti klecim nic nemám. A samozrejme pokud ma pes před odchodem zamestnani.

Ale třeba chce být zadavatelka opravdu jen připravena, psa na klec naučit, pokud to půjde bude volne, pokud ne, tak uz bude na klec zvyklý.

Třeba je to myslene tak, jak psa naučit po dvou nepřítomnosti odpočívat v otevřené kleci, kdo vi

Vždyť klec může být přenosné bezpečné místo, ne?
Až zadavatelka pojede se štěnětem kamkoli, vezme klec, štěně si v neznámém prostředí klidně ustele ve své kleci a klidně se nechá i zavřít.

Klec přece neznamená, že pes bude jako andulka, kterou (když má kliku) necháte jednou za den na hodinku proletět.

19.11.2016 20:42
anonymx

XXX.XXX.188.53

Andrýsek3 napsal(a):
Anonymxy, jsou tu lidi,.co mají pracanty a nemají je v kleci, podle mě to z nich děláte hlavně vy, pracovní NO není hyperaktivní tygr, to mi netvrďte. Nevím se svým psem normálně komunikuji, spí se mnou v posteli a jak psala Marcela, každý pohyb mě vzbudil a běželo se ven, stejně tak mě vzbudilo, když raboval koš nebo cupoval igelitku, naučil se povel "jdeme spinkat", zhasnuto a spí se. Prostě netrvalo niajk dlouho, aby celou noc prospal. Nevím, asi si myslíte, že mám nějakého pekinéze nebo tak. Můj pes je taky dost aktivní, ale.je naučený odpočívat, neříkám, že je tak aktivní jako pracovní NO, ale mě zase přijde, že to přeháníte a každé štěně se dá naučit klidu bez klece. Klec je pro mě prostě pro křečka. Podle mě jaké si to uděláš takové to máš, vy chcete aby byli s prominutím jak magoři, aby makali na cvičáku, tak z nich ty magory uděláte, vyžadujete to, ale ten pes by to zvládnul i s normálními sportovními aktivitami behem procházek, pokud by k.tomu byl veden a byl by v pohodě. (Tím nemyslím, extrém jako nechat pracovního NO jen ležet na zahradě).

Az to zazijete, pochopite. Pracovni NO nebo malina je hyperaktivni tygr krizeny s likvidacni cetou a smrcnuty nerizenou atomovou strelou. Takove 7 tydenni stene do postele fakt nevezmete, dospela spi se mnou taky, ale to chvilku trva nez se k tomu dopracujeme. Nevim jak byste stene chtela naucit klidu. Ano, rychle se nauci odpocivat v kenelce, ale mimo fakt ukolebavky nezabiraji. Bud spi nebo pracuji. Nic mezi tim neni.

19.11.2016 20:46
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

anonymx napsal(a):
Az to zazijete, pochopite. Pracovni NO nebo malina je hyperaktivni tygr krizeny s likvidacni cetou a smrcnuty nerizenou atomovou strelou. Takove 7 tydenni stene do postele fakt nevezmete, dospela spi se mnou taky, ale to chvilku trva nez se k tomu dopracujeme. Nevim jak byste stene chtela naucit klidu. Ano, rychle se nauci odpocivat v kenelce, ale mimo fakt ukolebavky nezabiraji. Bud spi nebo pracuji. Nic mezi tim neni.

Dobře teda, asi jsem viděla jiné NO a maliny. Končím.
Nebo tady dostanu sprda od naší nové správkyně.

19.11.2016 20:52
Terven

XXX.XXX.110.147

Andrýsek3 napsal(a):

Taky jsem viděla jiné NO...a kdo je nová správkyně?

19.11.2016 20:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):

Díky

19.11.2016 20:56
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Fiona.Praha napsal(a):
Vždyť klec může být přenosné bezpečné místo, ne?
Až zadavatelka pojede se štěnětem kamkoli, vezme klec, štěně si v neznámém prostředí klidně ustele ve své kleci a klidně se nechá i zavřít.

Klec přece neznamená, že pes bude jako andulka, kterou (když má kliku) necháte jednou za den na hodinku proletět.

Já přeci proti kleci nic nemám. Sama jsem psala, že ji pouzivam. Jednu doma, druhou v autě.

19.11.2016 20:57
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Terven napsal(a):
Taky jsem viděla jiné NO...a kdo je nová správkyně?

Naše Fjóna. Konečně prorazila.

19.11.2016 21:00
anonymx

XXX.XXX.188.53

Ono je neco jineho videt a neco jineho ho mit doma. Kdyz neco neznam, tak je hloupost se k tomu vyjadrovat. Na tomhle foru moc lidi cvicicich na vyssi urovni a tedy i s potřebnymi povahami psu neni. Nechci nikdy stene ucit klidu, ale pokud klid potřebuje, tak mu ho zajistit. A cekam na odbornou radu, jak se uci klidu.

19.11.2016 21:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
Naše Fjóna. Konečně prorazila.

Jste dyslektická nebo to mělo být vtipné?

19.11.2016 21:10
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):
Jste dyslektická nebo to mělo být vtipné?

Ach jo, jsem nechtěla, aby jste byla furt takový bručoun.. nevadí. Zkusila jsem to.

19.11.2016 21:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
Ach jo, jsem nechtěla, aby jste byla furt takový bručoun.. nevadí. Zkusila jsem to.

Jo, to měl být vtip?
Pokud Vám to přijde vtipné, je fajn, že jste pobavila aspoň sama sebe.

19.11.2016 21:17
asurwic

XXX.XXX.36.3

anonymx napsal(a):
Ono je neco jineho videt a neco jineho ho mit doma. Kdyz neco neznam, tak je hloupost se k tomu vyjadrovat. Na tomhle foru moc lidi cvicicich na vyssi urovni a tedy i s potřebnymi povahami psu neni. Nechci nikdy stene ucit klidu, ale pokud klid potřebuje, tak mu ho zajistit. A cekam na odbornou radu, jak se uci klidu.

Doma mám a už to ani vidět nechci. Dnes jsme učili klidu takto: běh u kola, tah pneumatik, stopy, aportování, plavání, triky, přetahování se a samozřejmě volné psí hry = ještě musím v noci ven zapřáhnout a tahat, aby to úplně popadalo a spalo celou noc.

19.11.2016 21:18
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):
Jo, to měl být vtip?
Pokud Vám to přijde vtipné, je fajn, že jste pobavila aspoň sama sebe.

S tím jménem nee, ale s tím správcem, přece víme, že to nikdy nestane.
Pořád stejnej bručoun. Dobrou.

19.11.2016 21:19
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

anonymx napsal(a):

Prosím Neberte to ve zlém, jen mě to zajímá. Vasi známí, co cvičí na stejne úrovni jako vy a mají psy v bytech je mají všichni v klecích?

Neznam takové psy, tak mě to jen zajímá.

Co znám psy že cvicaku a zkoušek, tak skorol všichni žijí normální zivot bez klece.

Ale to ze to neznám, neznamená, že to tak není. Jen mě to zajima.

19.11.2016 22:03
anonymx

XXX.XXX.188.53

Ano, v dobe nepritomnosti anebo v noci. Jinak jsou volne. Asurwick- jenze.mym cilem neni psy znicit aby spali. Ale aby to co delaji delali na maximum.

20.11.2016 07:10
scylla

XXX.XXX.150.32

marcelaamax napsal(a):
Prosím Neberte to ve zlém, jen mě to zajímá. Vasi známí, co cvičí na stejne úrovni jako vy a mají psy v bytech je mají všichni v klecích?

Neznam takové psy, tak mě to jen zajímá.

Co znám psy že cvicaku a zkoušek, tak skorol všichni žijí normální zivot bez klece.

Ale to ze to neznám, neznamená, že to tak není. Jen mě to zajima.

Moji známí mají psy pracující na vysoké úrovni, nemají klece, nikdy je neměli. Znám třetí generaci jejich dobroušů, NO a malin a žijí normální život bez klecí a jsou to naprostí pohodáři.

20.11.2016 08:34
anonymx

XXX.XXX.149.52

No, je otazka co je pro vas "vysoka uroven" a jaka prace a bavime se o stenatech.

20.11.2016 22:57
shavoid

XXX.XXX.64.24

Já klec na štěně mám, ale když nejsem doma, dávám štěně na chodbu, kde je normálně na volno a když si někde cvrkne, tak si tam holt cvkrne. Klec používám jako ubikaci a bezpečné útočiště na závodech, nebo když jsem se psem na pokoji, kde musí být v kenelce. Pro starší psy je klec zase super místo, kde se mohou v klidu zašít před příliš otravným štěnětem. Moje labilní bordera se do ní sama chodí uklidnit, je tam ráda, klec je pro ní místo kam nikdo jiný nesmí a to mi už několikrát pomohlo, je to pro ní primární zdroj jistoty v podobně bezpodmínečného bezpečí.
Mám psy na klec naučené tak, že je to super místo, kam se chodí spát, žrát a kousat kostičky. Někdy je do ní i tréninkově zavírám (třeba štěně na odpolední spaní když jsem doma). Postupně ho připravuju na to, že klec pro něj bude odpočinková zóna na závodech, abych ho tam nezavřela zbytečně frustrovaného. Nevím ale proč bych měla zavírat štěně, které není na klec naučené na osm hodin, to mi opravdu nepřijde jako postup, který dodržuje pravidla pozitivky když se právě klec v pozitivce dost používá.

20.11.2016 23:01
shavoid

XXX.XXX.64.24

Jo a každému kdo tak mermomocí touží po bordeře bych půjčila na týden tu svojí, taková bordeří antikoncepce.

20.11.2016 23:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

shavoid napsal(a):
Jo a každému kdo tak mermomocí touží po bordeře bych půjčila na týden tu svojí, taková bordeří antikoncepce.

Nové štěndo není borderka/borderák?

20.11.2016 23:27
shavoid

XXX.XXX.64.24

Fiona.Praha napsal(a):
Nové štěndo není borderka/borderák?

Ne :), je to šeltiák. Další borderu třeba příště, až budu naprosto v přízni s tou, co mám momentálně, je to s ní pořád na velký kus práce.

21.11.2016 01:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

anonymx napsal(a):

Nečetla jsem celou diskuzi, už je nějak dlouhá, tak se omlouvám, pokud to nějak blbě chápu.
Ale Vás, "anonymx" zde roky beru jako největší odbornici na psy. A Vy píšete, že pes se Vám vyvenčí v noci kdekoli doma?! Máte na mysli štěně, předpokládám...? Nebo o jakém to psu to píšete - že se klíďo vyvenčí kdekoli doma? A to nepomůže si dát holt ze začátku tu práci a ať pes chce nebo ne, tak jej co dvě hodiny čapnout a vynést vyvenčit ven?

21.11.2016 06:11
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
No, je otazka co je pro vas "vysoka uroven" a jaka prace a bavime se o stenatech.

Tart, záchranařina na špičkové úrovni. Bavím se o generaci pracovních NO, dobroušů a nyní 2. generace pracovních malin. Žádné klece, obrovská chuť do práce, vysoké nasazení, radost z práce a spolupráce. Doma odpočinek, hra s dalšími psy /mají smečku/, mazlení a v noci psi posteloví. Nic zničeného, okousaného, žádný magor, který pracuje nebo spí, žádné štěně, které musí být ustavičně pod dozorem nebo zavřené. Prostě to umí.

21.11.2016 06:45
anonymx

XXX.XXX.149.52

fikovnice napsal(a):
Nečetla jsem celou diskuzi, už je nějak dlouhá, tak se omlouvám, pokud to nějak blbě chápu.
Ale Vás, "anonymx" zde roky beru jako největší odbornici na psy. A Vy píšete, že pes se Vám vyvenčí v noci kdekoli doma?! Máte na mysli štěně, předpokládám...? Nebo o jakém to psu to píšete - že se klíďo vyvenčí kdekoli doma? A to nepomůže si dát holt ze začátku tu práci a ať pes chce nebo ne, tak jej co dvě hodiny čapnout a vynést vyvenčit ven?

Venceni neni problem, pres den vubec a v noci take ne. Problem je probuzene stene, doma je dalsi pes a stene proste hned zase neusne. Takhle spi jak potrebuje, jak se v kenelce zacne vrtet, honem ven a zase hned spinkat. Nemusim ho zbytecne budit a docela rychle se doba spani prodluzuje. Navic se opravdu hned vyvenci. Je humorne v zime behat po zahrade s baterkou v pyzamu za miminem. Ale uz to mame za sebou.

21.11.2016 06:47
anonymx

XXX.XXX.149.52

scylla napsal(a):
Tart, záchranařina na špičkové úrovni. Bavím se o generaci pracovních NO, dobroušů a nyní 2. generace pracovních malin. Žádné klece, obrovská chuť do práce, vysoké nasazení, radost z práce a spolupráce. Doma odpočinek, hra s dalšími psy /mají smečku/, mazlení a v noci psi posteloví. Nic zničeného, okousaného, žádný magor, který pracuje nebo spí, žádné štěně, které musí být ustavičně pod dozorem nebo zavřené. Prostě to umí.

Tak to uz mam jasno

21.11.2016 08:49

anonymx napsal(a):
Tak to uz mam jasno

Zato Vaše trdlování na place je ta nejvyšší úroveň

21.11.2016 08:56
anonymx

XXX.XXX.27.66

Zato Vaše trdlování na place je ta nejvyšší úroveň

Na rozdíl od vás jsem to nemyslela nijak hanlivě, ale prostě je to jiné. O výši úrovně se nikdo nezmiňoval. Debata o tom, jestli to známí Scylly "umí" nebo prostě jen mají jiné požadavky na povahy svých psů není předmětem diskuze.
A pro Rajka999 - čím to asi bude, že psi IPO nemají s TARTem problém, za to obráceně se to říct nedá...

21.11.2016 09:48

anonymx napsal(a):
Na rozdíl od vás jsem to nemyslela nijak hanlivě, ale prostě je to jiné. O výši úrovně se nikdo nezmiňoval. Debata o tom, jestli to známí Scylly "umí" nebo prostě jen mají jiné požadavky na povahy svých psů není předmětem diskuze.
A pro Rajka999 - čím to asi bude, že psi IPO nemají s TARTem problém, za to obráceně se to říct nedá...

Jasně, že je to jiné. O výši úrovně jste se zmiňovala Vy.
Čím to bude? To mi řekněte, já IPO nikdy necvičila, už jen z principu, nemám ráda divadýlko, ať se týká čehokoliv. Mám a měla jsem vždy psy pro praxi, a ještě jedna poznámka k tomu ničení, když jsem štěňata (postupně) přivedená domu učila, jsk se v domě chovat, tak mi nikdy nic neničili, usínali s teplou vodou ve flašce a celou noc prospali, doufám, že mi zase odvětíte, že když jsem s nimi posléze necvičila IPO, ale jen NZŘ, tak měli špatnou úroveň.

21.11.2016 10:10
anonymx

XXX.XXX.27.66

Achjo, Rajka999 - jste schopná pochopit, že pokud chce někdo ze psa mít budoucího soutěžáka na vrcholové úrovni, tak si cíleně hledá štěně trochu "jiné" a když to hodně nadsadím, tak moc ho nezajímá jak se chová doma, ale především jak se chová při práci.
Žádný výcvik není "pro praxi", pokud nejste členem ozbrojených složek, To je naprostý nesmysl.
Ať už cvičíte TART nebo NZŘ. A že je IPO divadýlko obvykle říkají ti, kteří to buď nikdy nezkusili nebo na to nemají.

21.11.2016 10:21

anonymx napsal(a):
Achjo, Rajka999 - jste schopná pochopit, že pokud chce někdo ze psa mít budoucího soutěžáka na vrcholové úrovni, tak si cíleně hledá štěně trochu "jiné" a když to hodně nadsadím, tak moc ho nezajímá jak se chová doma, ale především jak se chová při práci.
Žádný výcvik není "pro praxi", pokud nejste členem ozbrojených složek, To je naprostý nesmysl.
Ať už cvičíte TART nebo NZŘ. A že je IPO divadýlko obvykle říkají ti, kteří to buď nikdy nezkusili nebo na to nemají.

Já to naprosto chápu, jen reaguji na to, že budoucí šampion na sportovním poli je doma likvidační četa, a možná máte pravdu a už jen proto, bych sporťáka doma nechtěla
Pokud jste TART nikdy necvičila, stejně jako já IPO, tak jsme si rovny

21.11.2016 10:23
asurwic

XXX.XXX.36.3

anonymx napsal(a):

Já Vás chápu ve smyslu, že jsem také nehledala plemeno ani jedince kompatibilní s normálním fungováním, ale především schopné práce i když se zajímám o úplně jiné odvětví kynologie než Vy. Jen si myslím, že když se dá bez klece a újmy na okolí zvládnout smečka malých dingoušů, tak byť s pracovními, přesto s domestikovaným a přirozeně spolupracujícím štěnětem NO to úplně tak katastrofální, aby muselo dřepět v kleci, nebude.

21.11.2016 10:31
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

anonymx napsal(a):

Takže všichni kdo chtějí mít ze psa soutěžáka na vrcholové úrovni, tak ho prostě musí mít v kleci? Jinak to nejde? To má opravdu ten pes jen práci nebo spánek a nic mezi tím? Není možné ho v noci třeba naučit spát na místě?

21.11.2016 10:39

marcelaamax napsal(a):
Takže všichni kdo chtějí mít ze psa soutěžáka na vrcholové úrovni, tak ho prostě musí mít v kleci? Jinak to nejde? To má opravdu ten pes jen práci nebo spánek a nic mezi tím? Není možné ho v noci třeba naučit spát na místě?

No jasně že "musí", neb těm vrcholověsportovním psům nebudou nějakou funkční poslušností snižovat jejich DRIVE, jakkoliv potlačovat...standardní NO se standardním temperamentem, který by to zvládl v pohodě i bez klece, holt na tu bednu nestačí...přeci...

21.11.2016 11:33
anonymx

XXX.XXX.27.66

asurwic napsal(a):
Já Vás chápu ve smyslu, že jsem také nehledala plemeno ani jedince kompatibilní s normálním fungováním, ale především schopné práce i když se zajímám o úplně jiné odvětví kynologie než Vy. Jen si myslím, že když se dá bez klece a újmy na okolí zvládnout smečka malých dingoušů, tak byť s pracovními, přesto s domestikovaným a přirozeně spolupracujícím štěnětem NO to úplně tak katastrofální, aby muselo dřepět v kleci, nebude.

Tak to si v našem bytě představit nedokážu. Nemám možnost štěněti vyhradit místnost, máme byt průchoďák a normálně zařízený. Takže nábytek, květiny, závěsy, záclony, částečně koberce, apod. Přes den doma je štěně volně a tedy já z něj nespustím oči (pokud nejsme na cvičáku nebo si doma nehrajeme), což je docela náročné. Ještě štěstí, že to netrvá tak dlouho. Pokud usne kdekoliv jinde přenesu ho do otevřené kenelky. Kenelku zavírám cca od půlnoci do 6 ráno a mám ji vedle postele. Pokud mrně v noci nezavřu, po probuzení jde otravovat druhého psa a to fakt nestihnu ho ulapit než udělá loužičku. Obvykle mně to vzbudí, ale k ránu už spím trochu tvrdě, zvlášť po pár dnech "mateřské".
Vrh štěňat jsme mívali doma tak do 4-5 týdnů (dnes máme porodnici s kamerami), když se mimina rozeběhla po zahradě byl to nářez a totální likvidace zahrady. Doma to nešlo vůbec, mám jen 2 nohy a 2 ruce.

21.11.2016 11:42
anonymx

XXX.XXX.27.66

marcelaamax napsal(a):

A jak? Naučit povel na místo samozřejmě jde, ale naučit 2měsíční štěně aby tam také zůstalo? Zkoušela jsem pelíšek vedle postele a štěně mělo moji ruku. Pohoda, usnula jsem a ráno výplň pelíšku všude...
Pod pojmem "práce" myslím jakoukoliv činnost, tedy i hraní apod. Já opravdu neznám u svých psů aby leželi a koukali nebo na procházce prostě šli, čuchali si apod. To jim vydrží chvilinku a pak začnou blbnout, tahají stromy z lesa a cpou mi je pod nohy, blbnou spolu. Prostě nenudí se.

21.11.2016 11:52
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

anonymx napsal(a):
A jak? Naučit povel na místo samozřejmě jde, ale naučit 2měsíční štěně aby tam také zůstalo? Zkoušela jsem pelíšek vedle postele a štěně mělo moji ruku. Pohoda, usnula jsem a ráno výplň pelíšku všude...
Pod pojmem "práce" myslím jakoukoliv činnost, tedy i hraní apod. Já opravdu neznám u svých psů aby leželi a koukali nebo na procházce prostě šli, čuchali si apod. To jim vydrží chvilinku a pak začnou blbnout, tahají stromy z lesa a cpou mi je pod nohy, blbnou spolu. Prostě nenudí se.

Aha... tak to jsem ráda za to co mám. Snažím se se psem cvičit, hrát si, fyzicky ho unavit, ale jsem ráda, že je občas také ochotný na procházce "jen" jít, nebo si ke mě doma lehnout a koukat semnou na film. Pokud třeba vařím nebo dělám doma něco jiného, tak také ví, že věnovat se mu nebudu, tak si lehne mezi dveře a pozoruje. Jo občas přijde a snaží se mi nosit hračky, nebo mi rvát hlavu do rukou a chce mazlit, ale pochopí rychle, že prostě ne. Mě to přijde jako normální chování. Nedokážu si představit mít doma psa, ze kterého nemůžu spustit oči.

Ráno jsme byli trošku pocvičit, před chvíli jsme se vrátili z koloběžky, chvíli jsem pak schovávala na zahradě pamlsky a pes musel hledat. Teď sedím u počítače a pes vedle mě na posteli spokojeně spí.

Edit.: Ale hlavní rozdíl je asi v tom, že já mám psa prioritně jako kamaráda a společníka, a cvičení a ostatní věci jsou jen pro radost.

21.11.2016 11:52
anonymx

XXX.XXX.27.66

Já to naprosto chápu, jen reaguji na to, že budoucí šampion na sportovním poli je doma likvidační četa, a možná máte pravdu a už jen proto, bych sporťáka doma nechtěla
Pokud jste TART nikdy necvičila, stejně jako já IPO, tak jsme si rovny

Na rozdíl od vás cvičím už hooodně let, samozřejmě i NZŘ a to za dob SVAZARMu. A pokud umíte cvičit, tak dle TARTU požadované cviky nejsou nic mimořádného a stačí nastudovat kritéria hodnocení.

21.11.2016 12:01

anonymx napsal(a):
Na rozdíl od vás cvičím už hooodně let, samozřejmě i NZŘ a to za dob SVAZARMu. A pokud umíte cvičit, tak dle TARTU požadované cviky nejsou nic mimořádného a stačí nastudovat kritéria hodnocení.

Narozdíl ode mě? Jak tohle můžete tvrdit ? Takže si vladtně protiřečíte.

21.11.2016 12:05

"tak dle TARTU požadované cviky nejsou nic mimořádného "
a můžu se zeptat, co tak mimořádného je na cvicích, včetně provedení stopy a obrany, dle IPO?

21.11.2016 12:07
asurwic

XXX.XXX.36.3

Anonymx: V tom se prostě neshodneme. Vy máte s prckama kennelky, já zase budík na každé dvě hodiny, abychom mohli jít venčit, chvíli viset v zákusu na rukou a pak zase spinkat. Ono není ideální ani jedno, ale nic inteligentnějšího vymyslet asi nejde. Je pravda, že já mám alespoň možnost zavřít dveře a nechat si štěníky v jedné místnosti u mě.

Jinak buďte ráda, že Vám psi nosí jen stromy - moji dnes z lesa vytáhli ježka. Chvíli s ním třískali o zem, pak ho chytli a začali běhat kolečka a když jsem se zeptala, co to mají, tak se mi ho pokusili narvat ne pod nohy, ale do obličeje.

21.11.2016 12:16
anonymx

XXX.XXX.27.66

"tak dle TARTU požadované cviky nejsou nic mimořádného "
a můžu se zeptat, co tak mimořádného je na cvicích, včetně provedení stopy a obrany, dle IPO?

Ono ani tak nejde o cviky, ale o požadovaný způsob provádění.

21.11.2016 12:20

anonymx napsal(a):
Ono ani tak nejde o cviky, ale o požadovaný způsob provádění.

No právě, a co je na tom hodnocení IPO tak mimořádného, v kontextu s tím, co pes vlastně je...?

21.11.2016 12:21
anonymx

XXX.XXX.27.66

asurwic napsal(a):
Anonymx: V tom se prostě neshodneme. Vy máte s prckama kennelky, já zase budík na každé dvě hodiny, abychom mohli jít venčit, chvíli viset v zákusu na rukou a pak zase spinkat. Ono není ideální ani jedno, ale nic inteligentnějšího vymyslet asi nejde. Je pravda, že já mám alespoň možnost zavřít dveře a nechat si štěníky v jedné místnosti u mě.

Jinak buďte ráda, že Vám psi nosí jen stromy - moji dnes z lesa vytáhli ježka. Chvíli s ním třískali o zem, pak ho chytli a začali běhat kolečka a když jsem se zeptala, co to mají, tak se mi ho pokusili narvat ne pod nohy, ale do obličeje.

Jo to znám taky, ale u nás celkem funguje fuj a pusť. Ovšem zásadní předpoklad je, že vidím co mají v tlamách... jo a když se zezadu přiřítěj a majznou mně s ním pod kolena...
Byt průchoďák je neštěstí. Onehdá malá (teď už roční) si odešla spinkat do postele, tak jsem jí nechala (chudinku unavenou) když tak krásně spinká a po 10ti minutách byly ukousaný všechny knoflíky u dvou dek a polštářů...

21.11.2016 12:25
anonymx

XXX.XXX.27.66

No právě, a co je na tom hodnocení IPO tak mimořádného, v kontextu s tím, co pes vlastně je...?

Mimořádné je skloubení souhry dvojice psovod/pes, jejich celkový projev, provádění všeho s dokonalou přesností, rychlostí a nasazením. Snad jen tady se vám klidně může stát, že pes všechny cviky "splní" a přesto zkoušku neuděláte.

21.11.2016 12:27
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

anonymx napsal(a):
Jo to znám taky, ale u nás celkem funguje fuj a pusť. Ovšem zásadní předpoklad je, že vidím co mají v tlamách... jo a když se zezadu přiřítěj a majznou mně s ním pod kolena...
Byt průchoďák je neštěstí. Onehdá malá (teď už roční) si odešla spinkat do postele, tak jsem jí nechala (chudinku unavenou) když tak krásně spinká a po 10ti minutách byly ukousaný všechny knoflíky u dvou dek a polštářů...

Jo to když pes táhne mega klacek a přetáhne mě s tím zezadu pod kolena to znám moc dobře .

A jak jste psala s těma rohama u povlečení - tak mám zašívané rohy téměř u všech povlečení. Pes se jako štěně naučil usínat s růžkem v hubě, no ale přitom ho i "žužlal". Teď už to naštěstí nedělá.

21.11.2016 12:28

Anonymx: porovnejte si OPT1 a IPO1, jelikož požadované cviky jsou "něco mimořádného".

21.11.2016 12:33
anonymx

XXX.XXX.27.66

Anonymx: porovnejte si OPT1 a IPO1, jelikož požadované cviky jsou "něco mimořádného".

Znovu opakuji, nejde o cviky, jde o požadovaný způsob provedení!

21.11.2016 12:37

anonymx napsal(a):
Znovu opakuji, nejde o cviky, jde o požadovaný způsob provedení!

Nesouhladím, např. označení pomocníka u OPT1-pes může figuranta i napadat, u IPO1 nikoliv.

21.11.2016 12:41
asurwic

XXX.XXX.36.3

anonymx napsal(a):

Dlouho jsem si myslela, že má ten šílenec jen míček. Až když mu začala z tlamy odkapávat krev (těžko říct, jestli ježčí či vlastní), tak mi to bylo divné. Také to krásně pustil - přímo na mě a z neznámého důvodu čekal, že na tu pichlaou kličku budu sahat a házet mu jí.
Mlácení klackama do nohou u nás nehrozí - když si větev vezme jeden, tak vyletí celá smečka, zarafne se do dřeva také a tahají se spolu, každý na jinou stranu, takže běžet při tom naštěstí nemohou. Jen když závodí vede sebe, koušou se a nekoukají, tak do mě vlítnou.

Pro případ nechtěného probuzení spím s buvolím rohem - tomu vždy dají přednost před polštářem a navíc to křupe, takže mě kdyžtak vzbudí.

21.11.2016 12:42

Nebo prověrka neúplatnosti v té moje fena exceluje

21.11.2016 12:43

asurwic napsal(a):
Dlouho jsem si myslela, že má ten šílenec jen míček. Až když mu začala z tlamy odkapávat krev (těžko říct, jestli ježčí či vlastní), tak mi to bylo divné. Také to krásně pustil - přímo na mě a z neznámého důvodu čekal, že na tu pichlaou kličku budu sahat a házet mu jí.
Mlácení klackama do nohou u nás nehrozí - když si větev vezme jeden, tak vyletí celá smečka, zarafne se do dřeva také a tahají se spolu, každý na jinou stranu, takže běžet při tom naštěstí nemohou. Jen když závodí vede sebe, koušou se a nekoukají, tak do mě vlítnou.

Pro případ nechtěného probuzení spím s buvolím rohem - tomu vždy dají přednost před polštářem a navíc to křupe, takže mě kdyžtak vzbudí.

Bůvolí roh jsem koupila čubě kVánocům

21.11.2016 12:45
anonymx

XXX.XXX.27.66

Nesouhladím, např. označení pomocníka u OPT1-pes může figuranta i napadat, u IPO1 nikoliv.

? a to má být klad? Nehledě na to, že srovnáváte všestrannou zkoušku s obranářskou speciálkou. Je i ta obrana u TARTu mnohem jednodušší.
Takže jen tak: co je jednodušší u vyštěkání?
TART - pes smí napadat
IPO - pes musí ihned bez pauzy intenzivně štěkat (mělo by to být skutečné agresivní štěkání a ne ňafání), nesmí se dotýkat figuranta, musí být ale v jeho těsné blízkosti, nesmí se ohlížet,...
musí štěkat až do povelu pro odvolání.

21.11.2016 12:45
asurwic

XXX.XXX.36.3

U nás je to první oběť aktivity. Když začne křupat roh, jde se ven, protože další na řadě jsou moje prsty.

21.11.2016 12:49

asurwic napsal(a):
U nás je to první oběť aktivity. Když začne křupat roh, jde se ven, protože další na řadě jsou moje prsty.

Moment, u popisku bylo, že nekřupe a neláme se, ale kousáním měkne

21.11.2016 12:50
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Taky máme, už celkem dlouho, kupodivu drží. Pes má potřebu pořád něco ožužlávat, už jsem si myslela jestli nemá problém se zubama a neulevuje si tím. Ale žere normálně, na obranách kouše na rukáv normálně, věší se na peška, takže problém snad nemá.

21.11.2016 12:50
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

No on když to pes "brousí" zubama tak je to slyšet, stejně jako kost. Kousky toho se odlamují.

21.11.2016 12:53

anonymx napsal(a):
? a to má být klad? Nehledě na to, že srovnáváte všestrannou zkoušku s obranářskou speciálkou. Je i ta obrana u TARTu mnohem jednodušší.
TART - pes smí napadat
IPO - pes musí ihned bez pauzy intenzivně štěkat (mělo by to být skutečné agresivní štěkání a ne ňafání), nesmí se dotýkat figuranta, musí být ale v jeho těsné blízkosti, nesmí se ohlížet,...

To byl příklad, a je snad u IPO obranářskà speciálka?
Jednodušší se zdá Vám, projevy u vyštěkávání musí být stejné, až na to napadání.

21.11.2016 12:56
asurwic

XXX.XXX.36.3

Tak to u nás nacházím úlomky, které si v posteli zabodávám do zad docela pravidelně a opravdu moc měkké nejsou.
Když se k tomu dostanu, tak Vám vyfotím naše roztřepené a olámané konce. Karolín to ničí spolehlivě, ale je pravda retrívr si už téměř rok žužlá malý růžek bez většího opotřebení.

21.11.2016 12:57

anonymx napsal(a):
TART - pes smí napadat

Ještě jsem zapomněla, pokud se vrátíme k základům, tak u T1 je označení figuranta totožné.

21.11.2016 12:59

asurwic napsal(a):
Tak to u nás nacházím úlomky, které si v posteli zabodávám do zad docela pravidelně a opravdu moc měkké nejsou.
Když se k tomu dostanu, tak Vám vyfotím naše roztřepené a olámané konce. Karolín to ničí spolehlivě, ale je pravda retrívr si už téměř rok žužlá malý růžek bez většího opotřebení.

Ok, jelokož je čubajs likvidátor pomalu nejvyšší úrovně, tak jsem, mimo jiné, doufala, že by jí ten roh mohl chvíli vydržet

21.11.2016 13:00
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

asurwic napsal(a):

Takhle vypadá růžek u nas. Do postele s ním Teda nesmí, ale v pelechu ma ulomky, když je nesežere.

21.11.2016 13:03

marcelaamax napsal(a):
Takhle vypadá růžek u nas. Do postele s ním Teda nesmí, ale v pelechu ma ulomky, když je nesežere.

A jak dlouho už ho má?

21.11.2016 13:05
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

A jak dlouho už ho má?

Cca 2 měsíce, ale nemá ho k dispozici pořád, jinak si myslím, že už by nebyl

21.11.2016 13:08

marcelaamax napsal(a):
Cca 2 měsíce, ale nemá ho k dispozici pořád, jinak si myslím, že už by nebyl

Aha, tak to jo Tak u nás to asi bude to samé.

21.11.2016 13:15
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):

U nás po měsíci. Vypadá to podobně, jen Trish to konzumuje pouze z jedné strany.

1) nekvalitní fotka rohu z nakřápnuté části
2) spinkání s rohem a plyšákem.

21.11.2016 17:39

marcelaamax napsal(a):
Jo to když pes táhne mega klacek a přetáhne mě s tím zezadu pod kolena to znám moc dobře .

A jak jste psala s těma rohama u povlečení - tak mám zašívané rohy téměř u všech povlečení. Pes se jako štěně naučil usínat s růžkem v hubě, no ale přitom ho i "žužlal". Teď už to naštěstí nedělá.

Tak ty rohy povlečení znám taky, ještě dnes si pesani občas chtějí "zažužlat", to pak říkám "necháš toho, copak jsi malé mimi...to není dudu! "

22.11.2016 15:28
asurwic

XXX.XXX.36.3

anonymx napsal(a):

Včera večer jsem si na Vás a klec vzpomněla a docela jsem Vaše pohnutky k zajišťování prcků v tu chvíli chápala.
Měla jsem nevylítané štěně v posteli a řekla jsem si, že to do noci s tím pohybem vydrží, než půjdeme něco dělat a že bude snad spinkat. Spustila jsem ho na půl hodiny z očí: knoflíky na polštářích nemám, tak odžužlal alespoň zavazovací provázky, rozhrabal prostěradlo, nacupoval noviny na malé kousky a aby toho nebylo málo, někde ukradl krabici s mlékem a načal jí uprostřed peřin. Vůbec netuším, jak se k ní dostal, jak se mu jí povedlo kolem mě propašovat a už vůbec nechápu, proč ten obsah alespoň nevypil a nechal ho vytéct všude kolem.

22.11.2016 15:44

asurwic napsal(a):
Včera večer jsem si na Vás a klec vzpomněla a docela jsem Vaše pohnutky k zajišťování prcků v tu chvíli chápala.
Měla jsem nevylítané štěně v posteli a řekla jsem si, že to do noci s tím pohybem vydrží, než půjdeme něco dělat a že bude snad spinkat. Spustila jsem ho na půl hodiny z očí: knoflíky na polštářích nemám, tak odžužlal alespoň zavazovací provázky, rozhrabal prostěradlo, nacupoval noviny na malé kousky a aby toho nebylo málo, někde ukradl krabici s mlékem a načal jí uprostřed peřin. Vůbec netuším, jak se k ní dostal, jak se mu jí povedlo kolem mě propašovat a už vůbec nechápu, proč ten obsah alespoň nevypil a nechal ho vytéct všude kolem.

Chytrý pejsek. Jen je ještě malý, počkejte až doroste. Můj pes si uměl otvírat lednici...a co mu chutnalo...a to bylo vlastně všechno, co tam bylo. Běda, když jsem ji nezajistila "na řetěz" - tedy gumicukem.
U známých to měli také dobré. Fena byla naučená, že stůl ( linka a pod.) je tabu. Před ní tam mohlo zůstat cokoliv. Než začla spolupracovat s kočkou, která jí to, co nežrala ona, shazovala na zem. Třeba vánoční cukroví z mísy.

23.11.2016 01:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Chytrý pejsek. Jen je ještě malý, počkejte až doroste. Můj pes si uměl otvírat lednici...a co mu chutnalo...a to bylo vlastně všechno, co tam bylo. Běda, když jsem ji nezajistila "na řetěz" - tedy gumicukem.
U známých to měli také dobré. Fena byla naučená, že stůl ( linka a pod.) je tabu. Před ní tam mohlo zůstat cokoliv. Než začla spolupracovat s kočkou, která jí to, co nežrala ona, shazovala na zem. Třeba vánoční cukroví z mísy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík