Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Ahojte, nebudu se tady představovat, většina mě znáte. Takže víte, že mám dvě kříženky AST či co, mám je doma a jsou to takové gaučové princezny, obrana jim říká, leda tak kdyby se po mě sápal ožralec ale jinak jsou to flegmoušky. Jenže prostě mám drůbež a tu mi neustále likviduje nějaký stupidní vlčák od sousedů a já už fakt, nevím co dělat, už mě napadlo, ho naložit do auta a odvézt někam 200 km daleko do útulku, že jsem ho našla u cesty...jenže jsem asi srabík no, a tak hledám něco co mi ty moje opeřené krásky uhlídá jak před psy, tak kunami a kočkami atd...prostě plemeno co má zakódované pasení a ne lovení, ale ochranu stáda. Vzhledem se mi asi nejvíc líbí australský honácký pes, navíc co jsem četla povahu je to tak nějak ten typ pro mě, prostě pes co umí řešit sám situace a není to takový ten stroječek na poslouchání. jenže je tu problém v tom, že naše "holky" jsou doma a ten australák by prostě musel být venku...což u nás v rodině není zvykem aby byl někdo "odstrčený" venku...a taky jestli honákovi stačí "pást" jen drůbež, jestli prostě fakt nepotřebuje ty ovce...(na ty ale nemám prostor a ani využití), a za další nevím jak se ten australák umí postavit psovi jako vetřelci.. tož poraďte...hlavně mi neraďte ať mám slepice někde ve stodole 365 dní v roce, nechci se neustále kvůli nějakýmu hňupsovi omezovat! díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bohužel, jste se s volbou dost sekla, ACD se pro Vaše podmínky nehodí, leda tak čuvač nebo jiný pastevec, ACD je honák skotu a ne slepic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Bohužel, jste se s volbou dost sekla, ACD se pro Vaše podmínky nehodí, leda tak čuvač nebo jiný pastevec, ACD je honák skotu a ne slepic.
Čuvač je velký a huňatý...fujky...ten australský honácký je pro mě velikostí a délkou srstí akorát...čuvač je mamlas, to jsou psi co mi nic neříkají v popisu plemene je "pasení" a ochrana drůbeže, tak jsem tak nějak doufala...a není tu někdo kdo je přímo chová? že bych mu napsala?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Čuvač je velký a huňatý...fujky...ten australský honácký je pro mě velikostí a délkou srstí akorát...čuvač je mamlas, to jsou psi co mi nic neříkají v popisu plemene je "pasení" a ochrana drůbeže, tak jsem tak nějak doufala...a není tu někdo kdo je přímo chová? že bych mu napsala?
Sama jste fujky a mamlas
Přečtěte si historii plemene.Doufat nestačí

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A nebo Anatola.
Plemeno co má zakódované pasení a ne lovení, ale ochranu stáda
Tohle je velký rozdíl. Ovčáci pasou a neloví. Pastevci ochraňují a hlídají, ale nepasou.
Nevím jestli by pastevec hlídaj slepice. Jsou to psi, kteří si hlídají svoje teritorium. Navíc nevím jak by se snesl s holkami typu bul.
Ovčák sice pase, ale nijak výrazně nehlídá.
ACD se podle mě nehodí. Tak jak psala rájka. ACD je honák, ne ovčák nebo pastevec.
Možná používám špatně slova, ale honák není pes, který pase.
Mám doma dva corgi, což jsou původem taky skotáci, pataři - ženou krávy štípáním do pat.
Pasou ovce, ale nijak výrazně nehlídají. Upozorní, ale že by šli vyloženě chránit území, to tedy ne. Za mě by dali život, ale pozemek je jim ukradený.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
A nebo Anatola.
Fujky, další fujky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
vava69
napsal(a):
Plemeno co má zakódované pasení a ne lovení, ale ochranu stáda
Tohle je velký rozdíl. Ovčáci pasou a neloví. Pastevci ochraňují a hlídají, ale nepasou.
Nevím jestli by pastevec hlídaj slepice. Jsou to psi, kteří si hlídají svoje teritorium. Navíc nevím jak by se snesl s holkami typu bul.
Ovčák sice pase, ale nijak výrazně nehlídá.
ACD se podle mě nehodí. Tak jak psala rájka. ACD je honák, ne ovčák nebo pastevec.
Možná používám špatně slova, ale honák není pes, který pase.
Mám doma dva corgi, což jsou původem taky skotáci, pataři - ženou krávy štípáním do pat.
Pasou ovce, ale nijak výrazně nehlídají. Upozorní, ale že by šli vyloženě chránit území, to tedy ne. Za mě by dali život, ale pozemek je jim ukradený.
Teď mi to dalo smysl...ovčáci pasou, pastevci chrání...nj ale já znám pastevce jen právě takové ty velké huňaté obludy... já nevím prostě od mala nesnesu psa s dlouhými chlupy, ani ho nepohladím, nevím proč...známý mají husky a já k nim ani nejdu, prostě na něj nesáhnu, mám nějaký odpor k delším chlupům. tak to jste mě lidčiky moc nepotěšili a já se těšila že budeme kupovat australskýho honáka

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fujky, další fujky.
A víte co? Já užVám neporadím

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teď mi to dalo smysl...ovčáci pasou, pastevci chrání...nj ale já znám pastevce jen právě takové ty velké huňaté obludy... já nevím prostě od mala nesnesu psa s dlouhými chlupy, ani ho nepohladím, nevím proč...známý mají husky a já k nim ani nejdu, prostě na něj nesáhnu, mám nějaký odpor k delším chlupům. tak to jste mě lidčiky moc nepotěšili a já se těšila že budeme kupovat australskýho honáka
Až na to, že SH mají srst krátkou Ty Vaše obludky jsou totiž hladkosrsté
A kolik je vlčákovi? Protože pokud budete brát štěně tak je možné že bude trvat přes rok než se objeví potřeba bránit pozemek, a když si vezmete australského honáckého tak i kdyby bránil je to menší pes než NO takže je možné že by to odnesl váš pes. Na hlídání jsou pastevci, tam bych řekla že máte největší šanci že to dopadne ve váš prospěch, ale jestli je pes starší je šance že než štěně vyroste vlčák umře, zmrzačí, lide si ho zajistí.

CC, RTW, někteří molosové...
velký knírač?
mimochodem - likviduje sousedův NO - někudy na ten pozemek musí lézt, tak by třeba stačilo i pozemek pořádně zabezpečit...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
A víte co? Já užVám neporadím

Jo, možná, že ten caník by šel, rtw tím si nejsem jistá, že je bude chtít hlídat a ne žrát.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nepláčeme přemýšlíme, co Vám vymyslet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Až na to, že SH mají srst krátkou Ty Vaše obludky jsou totiž hladkosrsté
Já jaksi tápu ve zkratkách co je SH? sibiřský husky? ale oni jsou huňatí...tchýně má labradora a to už mi je takový nepříjemný na hlazení, ale toho ještě pohladím kdyby měla retrívra tak si ani neškrtne. jako ono je to blbý že prostě mi vadí chlupatí psi, navíc se mi nechce krmit nějaká neustále hladová obluda...jednou jsem zkoušela že naše fenky naučím hlídat slepice, no dopadlo to tak, že vlezly do kurníku, vyžraly jim šrot a sežraly mi vejce, jedna si pak šla po svém a druhá se "uhnízdila" v kurníku a brala to jako boudu a nechtěle ven takže moji psi na to fakt nejsou stavěný
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
CC, RTW, někteří molosové...
velký knírač?
mimochodem - likviduje sousedův NO - někudy na ten pozemek musí lézt, tak by třeba stačilo i pozemek pořádně zabezpečit...
Jejich plot vypadá hůř jako moje tepláky na lítačku v dětských letech! pokaždé si díru najde, udělá, podhrabe, já už všude mozně dala desky, šutry, cihle...je vynalézavý, když to nejde spodem jde to vrchem a nebo škube zubama plot navíc soused tráví víc času v hospodě než doma a pes se nudí, na jednu stranu je mi ho líto, protože se mu nikdo nevěnuje...jenže to není moje starost, pokud ho nebije, nebo netýrá hlady, tak co...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Jo, možná, že ten caník by šel, rtw tím si nejsem jistá, že je bude chtít hlídat a ne žrát.
Cane corso, a venku? nebyla by mu zima?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Jsem si úplně představovala že si koupím toho krásného australského honáckého (už jsem se dívala na CHS ) jak bude střežit moje opeřené kamarádky a v případě nebezbečí položí i život za jejich ochranu, že za kunou skoro vyleze i na strom a zahnal by třeba i vlky kdyby tu nějací byly a zastraší lišku (kterou tu bohužel mám taky ) a tak a vy jste mi tady ten sen úplně zničili, to je život

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Cane corso, a venku? nebyla by mu zima?
No, tak v zareplené boudě by mu zima nebyla, otázka je, jsk by to měl s tou drůbeží.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem si úplně představovala že si koupím toho krásného australského honáckého (už jsem se dívala na CHS ) jak bude střežit moje opeřené kamarádky a v případě nebezbečí položí i život za jejich ochranu, že za kunou skoro vyleze i na strom a zahnal by třeba i vlky kdyby tu nějací byly a zastraší lišku (kterou tu bohužel mám taky ) a tak a vy jste mi tady ten sen úplně zničili, to je život
A četla jste tu jeho historii? Asi ne, co?

Pro trvalý pobyt venku jsou nejlépe uzpůsobeni ti huňatí, tak to je.
"Jejich plot vypadá hůř jako moje tepláky na lítačku v dětských letech"
upřímně, pokud si hodlám pořídit hlídače, tak to automaticky předpokládá zabezpečený pozemek...abys jednou nemusela sousedovi hradit toho jeho ovčáka...minimálně.

"otázka je, jsk by to měl s tou drůbeží"
to je otázka výchovy/výcviku a výběru jedince.

napsal(a):
"otázka je, jsk by to měl s tou drůbeží"
to je otázka výchovy/výcviku a výběru jedince.
Spíše výběru jedince a až pak výcviku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
A četla jste tu jeho historii? Asi ne, co?
Http://australsky-honacky-pes.hafici.cz/
tož toto jsem si četla, hezky je tam prezentovaný, no nekupte to! spíš ho
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Pro trvalý pobyt venku jsou nejlépe uzpůsobeni ti huňatí, tak to je.
"Jejich plot vypadá hůř jako moje tepláky na lítačku v dětských letech"
upřímně, pokud si hodlám pořídit hlídače, tak to automaticky předpokládá zabezpečený pozemek...abys jednou nemusela sousedovi hradit toho jeho ovčáka...minimálně.
To jako že by ten "pastevec" nerepsektoval svoje území? já teda nevím, ale vyrůstala jsem s alpským brakýřem a potom boxerama a nestalo se že by nám nějaký prchal ani když byly otevřený vrata, jsme celkově měly vždy takový dost klidný psy, akorát ten brakýř byl takový morous, ale to jen na mě, jsem ho furt jako malá chtěla vozit v kočárku a cpala jsem mu dudlík ale byl to můj nejmilejší ňufík

Rájka, však nejde nejdřív vychovávat/cvičit a až pak si pořizovat štěně
Jestli chceš zdůraznit, že povaha a temperament jsou dědičné-vrozené a tudíž jsou tou základnou, na kterou naše snaha má působit, pak samozřejmě ano...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
vava69
napsal(a):
No nekupte ho, podle popisu. Co znám honáky osobně, tak takové šíleného psa nechci. To zvíře potřebuje celý den makat, a to tak, že hlídat slepice není naprosto dostačující. Jinak ti co znám jsou zlí a rvaví a kousaví. Takže za mě fakt ne.
No je to škoda, moc se mi líbí, no nic, nehodí se ke mě, nic nebude,... nejsem trubka co si dupne a psa si pořídí ikdyž je pro mě a můj účel evidentně nevhodný...děkuji za příspěvky.

napsal(a):
Rájka, však nejde nejdřív vychovávat/cvičit a až pak si pořizovat štěně
Jestli chceš zdůraznit, že povaha a temperament jsou dědičné-vrozené a tudíž jsou tou základnou, na kterou naše snaha má působit, pak samozřejmě ano...
Přesně tak

"To jako že by ten "pastevec" nerepsektoval svoje území? já teda nevím, ale vyrůstala jsem s alpským brakýřem a potom boxerama"
1)A co mají tato dvě plemena společného s pastevci?!
2) co je území pastevce určuje pastevec sám (vzhledem k tomu, že se jejich srsti štítíš je další rozvíjení úvahy bezpředmětné)
3) spoléhat na to, že pes nepřekročí hranice pozemku i když není zabezpečený, je minimálně nezodpovědné (a to nejen k okolí, ale i samotnému psu - jednoho krásného dne třeba z nějakého popudu vykročí do dáli a majitel pak jenom béká "to ještě nikdy neudělal..."
4) u jakéhokoliv "hlídače" musím počítat, že nějakou z těch děr toho sousedovic predátora prostě půjde zlikvidovat
5) že může ten NO zlikvidovat tvoje štěně, už tady padlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
"To jako že by ten "pastevec" nerepsektoval svoje území? já teda nevím, ale vyrůstala jsem s alpským brakýřem a potom boxerama"
1)A co mají tato dvě plemena společného s pastevci?!
2) co je území pastevce určuje pastevec sám (vzhledem k tomu, že se jejich srsti štítíš je další rozvíjení úvahy bezpředmětné)
3) spoléhat na to, že pes nepřekročí hranice pozemku i když není zabezpečený, je minimálně nezodpovědné (a to nejen k okolí, ale i samotnému psu - jednoho krásného dne třeba z nějakého popudu vykročí do dáli a majitel pak jenom béká "to ještě nikdy neudělal..."
4) u jakéhokoliv "hlídače" musím počítat, že nějakou z těch děr toho sousedovic predátora prostě půjde zlikvidovat
5) že může ten NO zlikvidovat tvoje štěně, už tady padlo.
Ten NO není ale agresivní, na nás ani na naše psi nijak nezaútočil, akorát prostě jede po těch našich pipkách...my máme ploty v pořádku, před dvěma lety jsme dělaly nový plot kolem naší zahrady, sused má ten svůj plot u našeho vjezdu, je to takový starý rezavý plot, který je takový už povolený...co tam bylo nějaké poškození tak jsme jej sami zdrátovali (soused nic neřeší) no jenže ten pes se stále snaží k nám dostat a ono jako plot není záležitost stovky, to ví asi každý a nějak se mi nechce kupovat sousedovi plot, to by pak za mnou mohl dojít a říct mi no, rozpadá se mi brána, a pes začal zdrhat bránou, tak mi udělějte vrata, jako z mojí strany je uděláno maximum. A vůbec, proč vždycky někdo v diskuzi musí začít drštit? nebo proč mám pocit, že na mě drštíte? a pastevce neznám, nemám je, nikdy jsme je neměli a s největší pravděpodobností je mít nai nebudeme, ale nějak nechápu, jak si pes může zabrat nějakou půdu na které nebydlí? to si jako pes umane, že bude hlídat třeba chodník a prostě přes něj nikdo neprojde? přece když mám psi na pozemku, který je oplocený, užíváme ho jako rodina plus dům, tak to snad bere jako své teritorium nebo ne?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jejich plot vypadá hůř jako moje tepláky na lítačku v dětských letech! pokaždé si díru najde, udělá, podhrabe, já už všude mozně dala desky, šutry, cihle...je vynalézavý, když to nejde spodem jde to vrchem a nebo škube zubama plot navíc soused tráví víc času v hospodě než doma a pes se nudí, na jednu stranu je mi ho líto, protože se mu nikdo nevěnuje...jenže to není moje starost, pokud ho nebije, nebo netýrá hlady, tak co...
Fakt neřešte, jak vypadá jejich plot.
Jak vypadá VÁŠ PLOT?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Fakt neřešte, jak vypadá jejich plot.
Jak vypadá VÁŠ PLOT?
Hezky. jak jsem psala o příspěvek výš, před dvěma lety jsme natahovaly plot nový, jejich plot jsme se snažili dovyplnit zbytky našeho plotu a různě předrátovat, aby byl pevnější, bez děr atd...na spodek plotu jsme daly kameny a hřebama jsme plot přichytili k zemi aby nebyl u zeme volný...navíc jsme v létě na jejich plot natáhly takovou tu zelenou "nečum stěnou" takže já si myslím, že co se týká jejic plotu, z naší strany už toho víc opravdu udělat nejde.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hezky. jak jsem psala o příspěvek výš, před dvěma lety jsme natahovaly plot nový, jejich plot jsme se snažili dovyplnit zbytky našeho plotu a různě předrátovat, aby byl pevnější, bez děr atd...na spodek plotu jsme daly kameny a hřebama jsme plot přichytili k zemi aby nebyl u zeme volný...navíc jsme v létě na jejich plot natáhly takovou tu zelenou "nečum stěnou" takže já si myslím, že co se týká jejic plotu, z naší strany už toho víc opravdu udělat nejde.
Ale tak fakt neřešte pořád JEJICH plot. Udělejte si svůj plot takový, aby se přes něj ten NO nedostal, ne?

Pokud chcete jakéhokoliv psa, který bude schopný aktivně hlídat drůbež, tak musíte počítat s tím, že takový pes bude aktivně hlídat tu drůbež nejen před liškou a psem, ale před čímkoliv, co vyhodnotí jako narušitele. Mít pořádný plot je v tom případě nutnost, jinak jste jednou nohou v lochu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Ale tak fakt neřešte pořád JEJICH plot. Udělejte si svůj plot takový, aby se přes něj ten NO nedostal, ne?
Máme v plánu postavit tam zeď, ale to taky není zadarmo, protože jsme dostavěly dům a nemáme ani stání na auta atd...prostě jsme ve výstavbě tak nějak se vším...tu zeď tam chceme stavět už i kvůli neskutečnému bordelu co tam mají...jinak naši psi jsou lovci koček a před x lety nebyl problém pro ně flopem přehupnout plot přes dva metry...jako to by člověk musel bydlet ve velké voliéře aby se k němu na pozemek nic nedostalo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Pokud chcete jakéhokoliv psa, který bude schopný aktivně hlídat drůbež, tak musíte počítat s tím, že takový pes bude aktivně hlídat tu drůbež nejen před liškou a psem, ale před čímkoliv, co vyhodnotí jako narušitele. Mít pořádný plot je v tom případě nutnost, jinak jste jednou nohou v lochu.
A jaký je tedy takový pes? takový co bude hlídat drůbež? bude to pro něj přirozené a bude ho to bavit?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máme v plánu postavit tam zeď, ale to taky není zadarmo, protože jsme dostavěly dům a nemáme ani stání na auta atd...prostě jsme ve výstavbě tak nějak se vším...tu zeď tam chceme stavět už i kvůli neskutečnému bordelu co tam mají...jinak naši psi jsou lovci koček a před x lety nebyl problém pro ně flopem přehupnout plot přes dva metry...jako to by člověk musel bydlet ve velké voliéře aby se k němu na pozemek nic nedostalo...
No tak půjdou do voliéry aspoň ty slepice...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jaký je tedy takový pes? takový co bude hlídat drůbež? bude to pro něj přirozené a bude ho to bavit?
Nějaký pastevec.
No já nevím, většinou domácí drůbež hlídá každý vesnický Alík. Tu svoji. jenomže právě...jestli chce te psa, který od ní bude odhánět cizí psi a nekámošit s nima, tak je pravděpodobné, že to nebude žádný milius a soužití s ním a ostatními psy bude trochu problematické(myslím venku, na procházkách) jak to u pastevců např. bývá. Můj samojed v tom má trochu guláš neb byl: pomocník při lovu i pastevecký pes. Slepice se snaží nahnat do kurníku. Nelítá mezi nima jak střela, ale cupitá pomalu za každou, dokud je tam nedostane všechny. Pokud se ale nějaká někde šprajcne, tak ji lapne a to slípka většinou nerozchodí
Accuracy

XXX.XXX.1.187
napsal(a):
Ne že bych s Vámi v principu nesouhlasila, ale myslím si, že mezi sousedy a zahradou zadavatelky je jak plot, který patří zadavatelce, tak i plot, který patří sousedům. A právě tento plot, který není zadavatelky, je špatný. Mně je jasné, že se s tím něco musí dělat, ale co? Postavit sousedům plot? Trvat na tom, ať si ho postaví oni? Jít na obecní úřad a stěžovat si tam? Sbalit NO a odvézt ho do útulku, jak zadavatelku napadlo?
Pokud zadavatelka vyřeší problém s cizím zdrhajícím psem a zajištění vlastní zahrady, nebude potřebovat pasteváka...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ACD fakt neee. Tihle psi jsou primárně vázaní na člověka.
Naše fenka si ohlídá slepice, krávy, koně, pozemek, to ano.Ale neustále venku sama, to by byla zoufalá.
Jestli by jediné její vyžití bylo celé dny chodit kolem slepic, určitě by jí to nebavilo.Potřebuje svého člověka, pracovat s ním.
Pokud bychom ji strčili se slepicemi na dvůr, nebo na pastvinu ke kravám a čekali, že tam bude sama od sebe, dobrovolně a radostně střežit, to by fakt neklaplo.To by snad nenaplňovalo žádného psa,.
Kolem slepic si udělejte elektrický ohradník.Kromě klasické pásky existují sítě na ovce tím vám neprojde ani vlčák, ani slepice.A na noc, slepice zavírejte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
koně
napsal(a):
ACD fakt neee. Tihle psi jsou primárně vázaní na člověka.
Naše fenka si ohlídá slepice, krávy, koně, pozemek, to ano.Ale neustále venku sama, to by byla zoufalá.
Jestli by jediné její vyžití bylo celé dny chodit kolem slepic, určitě by jí to nebavilo.Potřebuje svého člověka, pracovat s ním.
Pokud bychom ji strčili se slepicemi na dvůr, nebo na pastvinu ke kravám a čekali, že tam bude sama od sebe, dobrovolně a radostně střežit, to by fakt neklaplo.To by snad nenaplňovalo žádného psa,.
Kolem slepic si udělejte elektrický ohradník.Kromě klasické pásky existují sítě na ovce tím vám neprojde ani vlčák, ani slepice.A na noc, slepice zavírejte.
Na noc zavírám, to je jasné, kdyby ne, tak nemám do rána ani jednu! jako přiznám se že kolem slepic mám tak nějak přeplotováno, ploty z boku, plot z vrchu...není to sranda uhlídat je, navíc jsem teď musela darovat kohouta, kvůli stížnosti na kokrhání, takže jsou teď pipky zranitelnější

Písal som Vám správu. Ešte mi napadol krašský ovčiak. Je z pastierkych plemien najmenší, ale je ťažké ho zohnať v ČR.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na noc zavírám, to je jasné, kdyby ne, tak nemám do rána ani jednu! jako přiznám se že kolem slepic mám tak nějak přeplotováno, ploty z boku, plot z vrchu...není to sranda uhlídat je, navíc jsem teď musela darovat kohouta, kvůli stížnosti na kokrhání, takže jsou teď pipky zranitelnější
Popřemýšlejte, jestli by se Vám z dlouhodobého hlediska nevyplatilo spíše počkat, našetřit a postavit zeď. Tu postavíte během víkendu. S dalším psem-štěnětem budete mít rok práci, výchova, krmení, vet... Nehledě na to, že si nemusí sednout s Vašimi domácími psy.
Cenu, co byste zaplatila za dalšího psa se podle mě rovnají stavbě zdi + případným novým slepicím. A budete mít klid.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jaksi tápu ve zkratkách co je SH? sibiřský husky? ale oni jsou huňatí...tchýně má labradora a to už mi je takový nepříjemný na hlazení, ale toho ještě pohladím kdyby měla retrívra tak si ani neškrtne. jako ono je to blbý že prostě mi vadí chlupatí psi, navíc se mi nechce krmit nějaká neustále hladová obluda...jednou jsem zkoušela že naše fenky naučím hlídat slepice, no dopadlo to tak, že vlezly do kurníku, vyžraly jim šrot a sežraly mi vejce, jedna si pak šla po svém a druhá se "uhnízdila" v kurníku a brala to jako boudu a nechtěle ven takže moji psi na to fakt nejsou stavěný
Nechci nějak rýpat, ale jestli je vám na hlazení nepříjemný i labrador, tak pak nejspíše chcete hladkosrstého psa, a to opravdu není pes vhodný k celoročnímu pobytu venku. Já mám také nejradši hladkosrsté psy, ale ráda si pohladím jakéhokoli psa a není mi to nepříjemné. Ba naopak, občas se pomuchlovat s méďou jako je samojed je fajn

Soused má drůbež ( nejvíc slepice a krocany ). Ke kurníku má přistavěnou volieru, dole betonovou podezdívku, cca 2,5m vysoké pletivo, střechu částečně z pletiva, částečně z vlnitého plechu. Přes den pouští do oploceného výběhu, na noc zavírá. Další oplocení - pletivo je kolem celého pozemku-zahrady. I přes takovou "slepičí tvrz" se mu každoročně víc či míň slepic ztratí. I husu mu přes dva ploty odnesl za bílého dne lišák.
Tak jestli sousedova NO nepřistihnete při činu, může to být i ve dne liška. Jestli o nich v okolí víte. Jsou kmotry chytré, ony přece vědí, že lidé odchází, vlastně odjíždí, do zaměstnání a ony mají volné pole působnosti vlastně skoro celý den.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Soused má drůbež ( nejvíc slepice a krocany ). Ke kurníku má přistavěnou volieru, dole betonovou podezdívku, cca 2,5m vysoké pletivo, střechu částečně z pletiva, částečně z vlnitého plechu. Přes den pouští do oploceného výběhu, na noc zavírá. Další oplocení - pletivo je kolem celého pozemku-zahrady. I přes takovou "slepičí tvrz" se mu každoročně víc či míň slepic ztratí. I husu mu přes dva ploty odnesl za bílého dne lišák.
Tak jestli sousedova NO nepřistihnete při činu, může to být i ve dne liška. Jestli o nich v okolí víte. Jsou kmotry chytré, ony přece vědí, že lidé odchází, vlastně odjíždí, do zaměstnání a ony mají volné pole působnosti vlastně skoro celý den.
Právě že při činu byl přichycen zatím jen on
napsal(a):
Lišky se k lidem odvažují většinou, když mají mladé, tj.duben, květen? Jinak moc ne, mají špatné zkušenosti.

A kuna versus slepice, jak na tom jsou?
napsal(a):
S kunou, na rozdíl od lišky, zkušenost nemám. Tady jsem o tom něco našla
http://chrudimsky.denik.cz/zpravy_region/anketa-krvelacne-kuny-nelitostne-zabijeji-slepice-.html.
napsal(a):
Dokud bydlela kuna u nás ve staré stodole, nebyl problém, slepic si nevšimla, sem tam vzala vejce. Po rekonstrukci střechy na té stodole, byla neúmyslně vyštvána a během 3 dnů pozabíjela 12 slepic. Pak zkoušel tchán, ještě jednou obnovit chov, ale pravidelně se vracela a slepice zabíjela. Dostávala se do starého chléva přes střechu a pak řádila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
To jako fakt? kuna loví většinou večer až je tma, teda moje zkušenost je až je všude klid...takže třeba v létě až okolo desáté večer...nemá problém vlézt do kurníku, slepice většinou kousne zezadu za krk...v létě jsem byla někde mimo domov a dojela jsem právě okolo desáté, jak jsem vylezla z auta tak už před barákem jsem slyšela slepici jak řve, tak jsem letěla ke slipkám a tam našla svoji jednu pipku s kousancem ze zadu na krku, slepice ještě dýchala a tak jsem si ji vzala dom, přežila to, kuna netrefila ani tepnu ani dýchací trubici, ale asi tři týdny jsem měla pipku doma v léčení, rána na krku reagovala jako lidské zranění, obrovský otok až na hlavu, a pak hrála všema barvama, krmila jsem přes stříkačku kaší pro dokrmování papoušků (tu jsem měla doma od žaka) tam je hodně živin atd...tato měla štěstí, a vesele běhá po zahradě s ostatními, ale několik jich štěstí nemělo kuny na slepice skáčou i z vrchu rovnou ze stromu nebo střechy kurníku, jsou to výborní lovci...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Jako nechápu lidi co na noc lsepice nezavírají...naše pipiny chodí sami do kurníku jakmile se začne stmívat, jelikož mám už zkušenost s kunami takovou že opravdu pokud je okolo baráku klid tak vlezou do kurníku i v době kdy člověk ještě nespí, tak když nejsme doma tak musí k nám moji rodiče slepice zavřít, protože bych do rána neměla ani jednu slipku...

Asi ste nevideli môj príspevok, lebo ste neodpovedali. Kopírujem ešte raz! Písal som Vám správu. Ešte mi napadol krašský ovčiak. Je z pastierkych plemien najmenší, ale je ťažké ho zohnať v ČR.
rds

XXX.XXX.71.127
napsal(a):
Asi ste nevideli môj príspevok, lebo ste neodpovedali. Kopírujem ešte raz! Písal som Vám správu. Ešte mi napadol krašský ovčiak. Je z pastierkych plemien najmenší, ale je ťažké ho zohnať v ČR.
Zadavatelka uz uvedla, ze dlouhosrsteho psa nechce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Tak vyřešeno, musíme vydržet do jara a bude se stavět místo plotu minimálně dvoumetrová zeď asi ze ztraceného bednění...jelikož soused se shlukuje s takovými těmi nefakčenky a individui tak jsme se rozhodli pro zeď...včera jsme to probírali s manželem a tohle léto jsme viděli pár těch ožralců jak se nahýbají přes plot k nám, čumí nám na pozemek atd...a manžel si vzpomněl jak mu jeden řekl "no vidím, že dnes se tvoje manželka nekoupe v bazénu"... takže zeď je jasná a upřímně jsem na toho jejich psa tak vzteklá, že jestli ho u nás ještě chytnu tak se objeví v Ostravské nebo brněnské inzerci útulku. možná bych tomu psovi ve finále udělala dobrou službu, aspoň by dostával pravidelně nažrat...děkuji všem že jste semnou měli trpělivost a vybírali jste pro mě vhodného hlídače k pipkám...jestli nějakého někdy budu brát, tak něco malého spíš jen na ty krysy, kuny, lasičky...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Jen pro informaci abychom věděli jak slušné lidi mezi sebou máme... tohle je z mých soukromých zpráv...
Majo862
Autor
Re: Appenzelský salašnícky pes
Aspoň zo slušnosti si mohla odpísať ty mrcha jedna, skap-.-.
včera v 13:39
Majo862
Autor
Appenzelský salašnícky pes
Dobrý deň. Nerozmýšľali ste nad appenzelským salašníckym psom? S australákom sú si podobní vzhľadom, veľkosťou aj využitím.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
:D A já si o něm myslela, že je normální. :D
Když se nehodí australák, tak se nehodí ani pes, který mu je podobný vzhledem, velikostí a využitím, ne? A ten komentář potom... hm. Škoda mluvit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Accuracy
napsal(a):
:D A já si o něm myslela, že je normální. :D
Když se nehodí australák, tak se nehodí ani pes, který mu je podobný vzhledem, velikostí a využitím, ne? A ten komentář potom... hm. Škoda mluvit.
Hmmmm asi tak...napřed mě to rozčílilo že mi někdo nadává, ale pak jsem se nad tím pousmála a řekla si že je to vlastně chudák...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jen pro informaci abychom věděli jak slušné lidi mezi sebou máme... tohle je z mých soukromých zpráv...
Majo862
Autor
Re: Appenzelský salašnícky pes
Aspoň zo slušnosti si mohla odpísať ty mrcha jedna, skap-.-.
včera v 13:39
Majo862
Autor
Appenzelský salašnícky pes
Dobrý deň. Nerozmýšľali ste nad appenzelským salašníckym psom? S australákom sú si podobní vzhľadom, veľkosťou aj využitím.
Mně bylo hned jasný, že Vám doporučil appenzela
marcelaamax
napsal(a):
On ho totiž doporučuje každému. Je úplně jedno jaké má člověk požadavky a co psovi nabízí - ve všech případech je vhodný appenzel
No a proč ne?
Povaha plemene
Appenzellský salašnický pes je skvělý hlídač, a proto je celkem nedůvěřivý k cizím lidem. Pokud vás nezná, jen tak si ho nezískáte. Při hlídání je nebojácný a i v běžném životě je temperamentní a čilý. Velmi rád štěká jasně slyšitelným hlasem a někdy poukazuje i přiměřenou dávku ostrosti. Jinak je to ale veselý a učenlivý pes. Kromě hlídání může být i universálním pracovním psem pro vojáky a záchranáře. Jako lavinového psa ho používá i horská služba. Appenzellský salašnický pes je ale také skvělým domácím společníkem.
Takže si každý může vybrat, který povahový rys psa posílí a který potlačí. Taky není ani malý ani velký ani tlustý ani tenký, ničeho mu nepřebývá ani nechybí.
Je prostě tak akorát.
sisi58
napsal(a):
No a proč ne?
Povaha plemene
Appenzellský salašnický pes je skvělý hlídač, a proto je celkem nedůvěřivý k cizím lidem. Pokud vás nezná, jen tak si ho nezískáte. Při hlídání je nebojácný a i v běžném životě je temperamentní a čilý. Velmi rád štěká jasně slyšitelným hlasem a někdy poukazuje i přiměřenou dávku ostrosti. Jinak je to ale veselý a učenlivý pes. Kromě hlídání může být i universálním pracovním psem pro vojáky a záchranáře. Jako lavinového psa ho používá i horská služba. Appenzellský salašnický pes je ale také skvělým domácím společníkem.
Takže si každý může vybrat, který povahový rys psa posílí a který potlačí. Taky není ani malý ani velký ani tlustý ani tenký, ničeho mu nepřebývá ani nechybí.
Je prostě tak akorát.
Protože je to stejné, jako každému doporučovat "univerzálního, samovycvičitelného" labradora.

skaia
napsal(a):
Protože je to stejné, jako každému doporučovat "univerzálního, samovycvičitelného" labradora.
Nemáte tak docela pravdu. Labrador je pořád ještě lovecké plemeno, zatímco salašníci jsou opravdu celkem univerzální "nádvorní" psi.
sisi58
napsal(a):
No a proč ne?
Povaha plemene
Je prostě tak akorát.
Nevím, pokud chce někdo psa kamaradskeho k lidem, tudíž ne hlídače, tak bych ho nedoporučila. Na co doporučovat plemeno, které přirozeně hlídá, a pak to potlacovat? Kdyz se dá rovnou vybrat plemeno, které vlohy k hlidani nemá. Například.
I přesto, že je to celkem "univerzální" plemeno, tsk mi připadá divné ho doporučovat úplně v každé diskuzi. Pak to na mě působí dojmem jakoby ho lidem vnucoval. Ale je to samozřejmě každého věc
Accuracy

XXX.XXX.129.250
Tak já to doporučování ještě chápu. Všichni věříme, že to „naše“ plemeno je nejlepší. Ale psát do soukromých zpráv a pak nadávat, když nikdo neodpoví, jako by snad dělal někomu nějakou službu nebo co, to je prostě na hlavu postavené.
Accuracy
napsal(a):
Tak já to doporučování ještě chápu. Všichni věříme, že to „naše“ plemeno je nejlepší. Ale psát do soukromých zpráv a pak nadávat, když nikdo neodpoví, jako by snad dělal někomu nějakou službu nebo co, to je prostě na hlavu postavené.
No právě, přišlo mi i v jiných diskuzích, jakoby ho "vnucoval". Když někdo napsal důvod proč ho nechce tak měl hned pro to nějaké vysvětlení, než aby pochopil, že ho člověk nechce a doporučil třeba jiné plemeno.
Ale třeba je to jen můj dojem. Chtěla jsem se podívat kde všude ho doporučoval, ale on už asi není mezi registrovanými .
Jinak v poslední době tady bylo opravdu dost vláken právě na téma jaké plemeno, u některých bylo málo informací, u některých informace byly, ale stejně prostě nejde doporučit jen jedno plemeno které by bylo to pravé.
Když už člověk uvažuje nad koupí psa a nemá konkrétní plemeno, tak by mohl alespoň otevřít atlas, prohlédnout si plemena, podívat se, zda ta co se mu líbí by byla vhodná i povahově. Nebo obráceně, podle povahy vyhledat plemena a pak sem dát pár plemen a zeptat se na zkušenosti. Ušetřili bychom si doporučení plemen, na která pak majitel napíše, že mají moc krátký čumák, moc dlouhé chlupy, jsou moc velcí nebo se mu prostě nelíbí.
Nemám nic proti tomu když člověk vybírá mezi více plemeny, napíše sem třeba 10 plemen a ptá se na zkušenosti. Nebo napíše jedno, ptá se zda je vhodné, případně které je podobné ale vhodnější. Ale pokud sem člověk napíše, že chce psa, který může být venku a zvládne delší procházky, ať doporučíme plemeno, tak to je potom těžké.
Accuracy
napsal(a):
To že si každý myslí, že je jeho plemeno nejlepší ještě neznamená, že ho bude cpát všem. Právě proto, že ho má doma a zná jeho negativa, tak může vědět, že se pro ostatní nemusí vždy hodit.

asurwic
napsal(a):
To že si každý myslí, že je jeho plemeno nejlepší ještě neznamená, že ho bude cpát všem. Právě proto, že ho má doma a zná jeho negativa, tak může vědět, že se pro ostatní nemusí vždy hodit.
přesně tak.
marcelaamax
napsal(a):
Přesně.
To je jakoby jste každému doporučovala karolínského psa
Jasně. Hyperaktivní, uřvaný, bázlivý pes, který krade, loví, přes den spí v noci je aktivní, nenechá na sebe sáhnout od cizího člověka a nevydrží chvíli o samotě - to je přeci ideální plemeno pro každého.
Accuracy

XXX.XXX.129.250
asurwic
napsal(a):
Tak s tím souhlasím. Mě prostě připadalo, že je nadšený do relativně neznámého a málopočetného plemene, kterému „dělá reklamu“, chce je zviditelnit. Na tom v principu nevidím nic zásadně špatného. Že to mlel pořád dokola, mi nevadilo, jsou tu lidi, co si projedou jedno dvě témata, tak jsem si říkala, že to píše pro ně... Prostě jsem si vysnila obrázek neobjektivního milovníka daného plemene. A houbelec, on je prostě trubka, no.
A já jsem asi naivní.
Accuracy

XXX.XXX.129.250
asurwic
napsal(a):
Jasně. Hyperaktivní, uřvaný, bázlivý pes, který krade, loví, přes den spí v noci je aktivní, nenechá na sebe sáhnout od cizího člověka a nevydrží chvíli o samotě - to je přeci ideální plemeno pro každého.
:D
Já o našem Axim taky říkám, že je ideální pro každého, zvláště pro ty, co chtějí bojového a hlídacího psa. Bojový je proto, že se bojí, a hlídací proto, že ho musíme hlídat, aby ho nikdo neukradl. :D
(Axi je labrador bez PP.).

Accuracy
napsal(a):
:D
Já o našem Axim taky říkám, že je ideální pro každého, zvláště pro ty, co chtějí bojového a hlídacího psa. Bojový je proto, že se bojí, a hlídací proto, že ho musíme hlídat, aby ho nikdo neukradl. :D
(Axi je labrador bez PP.).
Také jsem měla hlídací a služební psy. Hlídala je celá rodina ( aby něco neprovedli ) a sloužila jim do roztrhání těla.
Kamarád měl ještě obranáře. Říkával, že když ho roztočí na vodítku, i oko by s ním mohl někomu vyrazit.