Hluchý pes a štěně - fenka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2016 08:37
jelu

XXX.XXX.105.161

Zdravím.

Máme psa - 13 let, je totálně hluchý - jinak vše ok.
Zítra si přivezeme štěně - fenku.

Cvičit spolu - asi nebude možné. Pes je neagresivní na jiné psy a zvířata a lidi. Nechci aby si myslel, že je na druhé koleji - nápady?
Díky za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2016 08:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

jelu napsal(a):
Zdravím.

Máme psa - 13 let, je totálně hluchý - jinak vše ok.
Zítra si přivezeme štěně - fenku.

Cvičit spolu - asi nebude možné. Pes je neagresivní na jiné psy a zvířata a lidi. Nechci aby si myslel, že je na druhé koleji - nápady?
Díky za rady.

Výborně! Proč jste se takto nezamýšleli v době, kdy jste o pořízení druhého psa jen uvažovali?
Samozřejmě, že se bude starší pes cítit na druhé koleji. Jak jsem psala v jiné diskuzi na v podstatě stejné téma, já bych nechala staršího psa v klidu dožít a štěně pořídila potom. Nic by vám neuteklo.

30.12.2016 08:52
jelu

XXX.XXX.105.161

No taky kvůli tomu, že jeho stejně starý kamarád se kterým byl od malička - odešel. Tak proto...
Asi jsem se špatně vyjádřil, myslím, spíš jsem přesvědčen, že nového kámoše uvítá, spíš jde potom o samotné cvičení...

trenér

30.12.2016 12:46
trenér

XXX.XXX.242.250

jelu napsal(a):
No taky kvůli tomu, že jeho stejně starý kamarád se kterým byl od malička - odešel. Tak proto...
Asi jsem se špatně vyjádřil, myslím, spíš jsem přesvědčen, že nového kámoše uvítá, spíš jde potom o samotné cvičení...

Děláte dobře, starší pes se nebude cítit na druhé koleji, naopak, jestli je hluchý, nové štěně mu bude, dělat uši,.Berte na cvíčení sebou i staršího psa, hluchý se dá učit i na, znakovku, Samozřejmě starouše moc nezatěžujte a dejte pozor aby ho štěně příliš neobtěžovalo.Vím o čem mluvím.Taky mám doma hluchou seniorku a pořídily jsme k ní nové štěně.Děláme to tak vždy a nikdy nebyl sebemenší problém.Věnujte dost pozornosti i staršímu.Nedejte na hysterky typu Balu.

30.12.2016 13:08
asurwic

XXX.XXX.0.97

jelu napsal(a):

Když je od malička zvyklý na psí společnost, tak by žárlit neměl, pokud se budete věnovat obou stejně a ideálně i někdy společně.

Při tréninku můžete staršího navádět gesty a štěně naopak slově. Alespoň se jim to nebude motat. Je dobré, že jeden pejsek už je zkušenější, protože to budete to mít snažíš, než učit dvě štěňata najednou. Důležité je, aby si oba (především malý prcek) zvykli, že s nimi můžete cvičit dohromady, ale i s každým zvlášť a ten druhý musí chvíli počkat.

Hodně štěstí s novým štěňátkem.

trenér

30.12.2016 13:10
trenér

XXX.XXX.242.250

asurwic napsal(a):
Když je od malička zvyklý na psí společnost, tak by žárlit neměl, pokud se budete věnovat obou stejně a ideálně i někdy společně.

Při tréninku můžete staršího navádět gesty a štěně naopak slově. Alespoň se jim to nebude motat. Je dobré, že jeden pejsek už je zkušenější, protože to budete to mít snažíš, než učit dvě štěňata najednou. Důležité je, aby si oba (především malý prcek) zvykli, že s nimi můžete cvičit dohromady, ale i s každým zvlášť a ten druhý musí chvíli počkat.

Hodně štěstí s novým štěňátkem.

Ano, přesně tak.

30.12.2016 14:06
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Píšete "máme", takže je vás víc. Pak není problém jít ven ve dvou, jeden zabaví starého pána (hra, mazlení), druhý může cvičit dorostence. Případně jít na procházku (spojenou s výcvikem) odděleně, aby štěně místo vás nesledovalo, co dělá jeho psí parťák.
Na druhé koleji se určitě cítit nebude, když byl zvyklý na společnost druhého psa. Naopak spíš pohlídat, jak už bylo napsáno, aby ho štěně neobtěžovalo víc, než bude chtít

30.12.2016 14:50
jelu

XXX.XXX.105.161

Děkuju za rady, nějak se s tím poperu, ale hlavně aby to ti dva pobrali. Budu se snažit.

Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík