Chtěla bych se zeptat jestli nějak ošetřujete, případně čím, psí tlapky po procházce ve městě? Silnice i chodníky jsou prosolené a pes má packy hrubé, někdy i praskají, krvácí. Po příchodu z venku je myjeme, ale nemá to dostatečný účinek. Na trhu dá sehnat spousta produktů, ale prosila bych někoho kdo má s něčím takových zkušenosti o radu, abych nekupovala nic zbytečného. Předem děkuji
jandiex
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jestli nějak ošetřujete, případně čím, psí tlapky po procházce ve městě? Silnice i chodníky jsou prosolené a pes má packy hrubé, někdy i praskají, krvácí. Po příchodu z venku je myjeme, ale nemá to dostatečný účinek. Na trhu dá sehnat spousta produktů, ale prosila bych někoho kdo má s něčím takových zkušenosti o radu, abych nekupovala nic zbytečného. Předem děkuji
Dávám včelí vosk na ošetření + na dlouhý pohyb ve sněhu a po posolených cestách nosí moji psi botičky.
jandiex
napsal(a):
Vystříhat chupy mezi prsty, promazat škvařeným sádlem.Když si to potom olížou, nic se neděje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Po každé procházce umývám psům nohy ve vodě, my teda psy máme doma, takže si do lavoru napustím vlažnou vodu, hadru a strčím jim nohy do lavora a umeju i mezi prsty, večer až jsou po venčení před spaním máznu pacičky lékařskou vazelínou ale denně to nedělám, když si vzpomenu, jednou za týden třeba.
asurwic
napsal(a):
Dávám včelí vosk na ošetření + na dlouhý pohyb ve sněhu a po posolených cestách nosí moji psi botičky.
Jaké přesně máte botičky? Také je zvažuji. Nejdřív se mi do toho na normální procházky nechtělo, chodíme vesměs v přírodě kde to posolené není, ale on je blázen a hrozně rád hrabe zamrzlé kaluže, nebo sníh a jak je to namrzlé tak se o to občas řízne.
Dneska jsem se musela smát, strašně nerad si lehá do do mokra, nebo celkově když je zima. Chtěla jsem ho položit abych ho vyfotila a co začal dělat? Hrabat, aby si vyhrabal trávu a nemusel ležet na sněhu
marcelaamax
napsal(a):
Jaké přesně máte botičky? Také je zvažuji. Nejdřív se mi do toho na normální procházky nechtělo, chodíme vesměs v přírodě kde to posolené není, ale on je blázen a hrozně rád hrabe zamrzlé kaluže, nebo sníh a jak je to namrzlé tak se o to občas řízne.
Dneska jsem se musela smát, strašně nerad si lehá do do mokra, nebo celkově když je zima. Chtěla jsem ho položit abych ho vyfotila a co začal dělat? Hrabat, aby si vyhrabal trávu a nemusel ležet na sněhu
Vždy jsem měla Polar trex od Ruffwear. Jsou hezky vysoké, nepadá do nich sníh ani střepy ledu, na tlapce sedí a vydrží na rozdíl od většiny typů i několik zimních sezón. Teď je ale bohužel přestali vyrábět. Myslím, že na dogoutdoor.cz nebo rockdog.cz ještě k sehnání poslední kusy jsou, ale stejně do budoucna budu muset najít jiné. Jinak od Ruffwearu jsou funkční všechny druhy, ale ostatní jsou docela nízké - většině psů sice nižší sedí lépe, ale my jsem si už na "botičky pod kolena" nějak zvykli.
Pak jsme vyzkoušeli Non-Stop Dogwear, ale ty nevydrželi ani jedno venčení. Jeden pes je ztratil a zbytek hafanů je kompletně prošoupal. Navíc se promočili a zamrzli na tlapce. Sice jsou určené jen na jedno použití, ale nám nepřežili ani obyčejnou kratší procházku a to jsem lítali jen ve sněhu - žádný led, žádná sůl, žádné kameny nebo pevný povrch. Podobné recenze jsem pak slyšela i na značku Trixie.
Hodně lidem prý sedí i Snow Musher. My jsme je měli jednou na vyzkoušení a byli jsme spokojení. Je to něco jako Ruffwear, ale nevydrží tak dlouho. Bohužel v ČR k sehnání nejsou.
Jinak vysoké boty For my dogs jsou dobré proti soli a ledu, ale psům se v nich špatně běhá - podrážka není tak ohebná. Jsou nepromokavé a vydrží odhadem jednu sezónu, než se prošoupou.
No a potom jsme měli i botičky od Hurtta. Na normální běhání jsou super, ale když si psi hrají, tak si je navzájem umějí sundavat. Jsou to softshellky, takže sice před promoknutím chrání, ale na celodenní používání také nejsou. Nám vydrželi tak půl zimy - prošoupané sice nebyli, ale suchý zip se zničil a trošku se vytáhli, takže přestali sedět na tlapce a protáčeli se podrážkou vzhůru.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vedle v diskuzi řeším akutní potřebu bot (resp. boty) - můžete mi vysvětlit a vyfotit, jak má správně bota na noze sedět?
Momentálně jsem jako akutku pořídila tu ManMatku, ale tehle tvar prostě na noze vůbec nesedí mi přijde... Chtěla bych nějakou tu vyšší, tvarovanou podle packy, ale nevím, jak a podle čeho vybírat a jak nasazovat/upevňovat.
Látkové jako jsou Manmat nebo Non-Stop celkově nejsou tvarované a nemají podrážku. Nejsou určeny k chození na normální procházky, ale spíše pro závody saňových psů.
Přikládám první použitelnou fotku, kterou jsem vyhrabala (pes na ní není alespoň celý zapadlý ve sněhu i s botičkami :).
Podrážka má být měkká = nesmí celá sedět na zemi, ale má se naopak mírně zvedat nahoru na konci tlapky a chránit tak gumou i drápky. Tvrdá a neprohnutá není pohodlná - psi v ní chodí opatrně a kroutí nepřirozeně rameny a kyčlemi. Jinak podrážka má samozřejmě směřovat k zemi a nesmí se během chůze přetáčet nahoru. Po obvodu tlapky je lepší, když je botička volnější, protože při pohybu se prsty různě roztahují a úplně upnutá látka by tlačila = pokud naměříte rozměry mezi dvěma velikostmi, tak vezměte tu větší. Pevně upnutá by botka měla být naopak až nahoře nad chodidlem (na fotce zlatý pásek). Nandavání jde u správné velikosti trošku ztuha, ale samozřejmě ne násilím.
Jinak pes vždy z počátku v obuvi chodí legračně a zvedá nožky, než si na ně zvykne.

Moc díky za super popis!
Ještě dotaz - ten utahovací pásek jde tedy přes pátý prst (na předních packách)?
napsal(a):
Moc díky za super popis!
Ještě dotaz - ten utahovací pásek jde tedy přes pátý prst (na předních packách)?
Nemáte zač.
Vždy záleží na typu botičky. U většiny nízkých má utahování mezi pátým prstem a tím nejhornějším polštářkem (viz čárka na fotce, kterou jsem někde stáhla). My třeba mám vyšší, které se utahují po obvodu celé nohy.

Už to chápu a ještě jednou moc děkuji!

A tyhle nikdo nezkoušel? Když je na silnici solná břečka, tak psa přenesu, takže pohoda, žádné popraskané polštářky, doma stačí pečlivě umýt. Ale bylo by prima to neřešit, i bych přežila, že si kolemjdoucí nepejskaři budou ťukat na čelo.
http://www.rebeldog.cz/cz/zbozi/576_0/sportovni-psi-boty/RD-JML1313-S_boticky-pro-psy-snow-power-sada-4ks-vel-s-modre.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Dotaz, mažete psům packy před procházkou nebo po? já vždy až po aale dnes mě napadlo jestli nebude lepší před. Díky.

Já před, právě jako ochranu. Funguje to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Tak zítra zkusím před, díky

Mno, takže boty dorazily, velikost pro tlapku je ok, ale zase se mi zdá, že nedrží a při pohybu sklouzávají... Boty za devět stovek... Tak já už fakt nevim. Jak moc to můžu utáhnout?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dotaz, mažete psům packy před procházkou nebo po? já vždy až po aale dnes mě napadlo jestli nebude lepší před. Díky.
Já teď už mažu packy před procházkou dostatečně silnou vrstvou měsíčkové vazelíny nebo kokosáku. Co je zrovna po ruce. Jak byly o víkendu ty velké mrazy a já s fenou vylezla ven, bylo vidět, že je z toho dost vedle, neustále přeskakovala z nohy na nohu, pokulhávala nejdřív na tu, potom na jinou. Tak jsem jí ještě vzala zpátky a pořádně jí namazala tlapky a už to bylo v pohodě.
Docela jsem se divila, že jak ví, že jdem ven, ani nemá potřebu si to olizovat. Jak jsem jí mazala tlapky až po procházce, vždycky šla a (hlavně, když šlo o kokosák, který jí sám o sobě děsně chutná) hned to sežrala.