Varování před Markétou Gurskou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anna M.

19.1.2017 05:57
Anna M.

XXX.XXX.178.107

Dobrý den,
Chtěla bych všechny varovat před zájemkyní o štěně Markétou Gurskou, nedávejte ji nikdo psa! Tato velmi pochybná osoba shání levná štěňátka. Měla 3 dny štěně od mé známé, které jsem pomáhala s inzercí. Štěňátka se narodila z nechtěného spojení, vím jaký na to máte všichni názor, ale prostě se stalo.Chtěli jsme štěňátkům najít dobré domovy, štěňátka byla krásná, opečovávaná, při odběru očkovaná i odčervená a zkontrolovaná veterinářem a pro jedno z nich si přišla i paní Gurská.Paní na první pohled vypadala důvěryhodně, avšak za 3 dny začala vypisovat jak je štěňátko nemocné a prý hluché. Štěňátko jsme chtěli vrátit a ještě ten den si pro něj paní chovatelka jela. Ptali se jestli s ním byli alespoň u veterináře, prý ne ! Asi vydedukovali že pejsek neslyší, osobně si myslím, že je neposlouchalo na povely, jasně 8 týdenní štěně! přitom štěňátko reaguje na nejrůznější zvukové podněty naprosto bez problémů, sama jsem na něj pískala a volala, vždy slyšelo a nikdy nebylo zmatené, navíc bylo štěňátko po příchodu domů strašně hladové, jakoby ty dny u paní ani nejedlo. S pejsek pak byli doma u veterináře, ten vyloučil že by byl nějak nemocný a hluchotu vyloučil i BAER testem. Paní Gurská přesto začala chovatelku po internetu NEPRÁVEM špinit. Mě osobně přijde paní Gurská svým jednáním ne úplně v pořádku po psychické stránce. Píšu tento text s velkým rozhořčením, proto prosím omluvte mé pravopisné chyby. Hlavně nikdo nedávejte této osobě žádné zvíře, kdo ví jak by dopadlo!

19.1.2017 06:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.55

- osobně si myslím, že je neposlouchalo na povely, jasně 8 týdenní štěně!
""""""""""""
Proč prodala štěně malého plemene tak brzy ?
Ještě k postiženému děcku...
Mohla=měla ho klidně dát až na 3 měs !

Anna M.

19.1.2017 06:56
Anna M.

XXX.XXX.178.107

Odběr v 8 týdnech radil veterinář a paní si pro štěňátko chtěla přijet hned a okamžitě, jinak prý neměli auto.Této osobě se hlavně do rukou nemělo dostat vůbec.

19.1.2017 07:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

rapotacka11 napsal(a):
- osobně si myslím, že je neposlouchalo na povely, jasně 8 týdenní štěně!
""""""""""""
Proč prodala štěně malého plemene tak brzy ?
Ještě k postiženému děcku...
Mohla=měla ho klidně dát až na 3 měs !

To jsou dotazy
A co by se na tom změnilo, kdyby mu byly 3 měsíce?

19.1.2017 07:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.55

Fiona.Praha napsal(a):
To jsou dotazy
A co by se na tom změnilo, kdyby mu byly 3 měsíce?

Napsala jsem svůj názor.

Změnilo by se to, že by štěně bylo zralé
i do dobrých podmínek.
Zájemce sháněl psa k dítěti-postiženému.
Když chovatelka usoudila, že to je pro
její štěně ten správný domov... tak...
(tak si vyzkoušela, že noví majitelé
náročnou péči o dítě a štěně možná nezvládali).

19.1.2017 07:41
Sam 90210

XXX.XXX.178.107

Nezodpovědná socka vám zmrví i 3 měsíční štěně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2017 07:45

Dotaz mimo, ale objevuje se to všude - termín odběru štěněte malého plemene - u velkého odběr v 8. týdnu je akorát (pokud teda nejsem blb, který malé štěně hodí k boudě a děj se vůle boží) - pro mě 50. den a nic později je ideál - to ta malá plemena mají nějaký vývojově pomalejší rozjezd nebo proč odebírat později?

19.1.2017 07:53
Sam 90210

XXX.XXX.178.107

Odběr od 50. dne je umožněn i ze zákona, jestli je štěně živé, neroste pomalu a žere v pohodě, nehrotila bych to.

19.1.2017 07:59

"Odběr od 50. dne je umožněn i ze zákona"
to vím, jenom když někdo napíše, že si vzal 8mi (9ti...)týdenní štěně malého plemene, tak je většinou reakce, že měl být ještě u matky, že ideální je odběr kdesi v 10ti (či kolika) týdnech...tak se ptám, proč?

19.1.2017 08:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.55

Tady jde o křížence čivavy.
Nemusí mít úplně uzavřenou hlavičku.
Je tak zranitelné.
Do ideálních podmínek asi nešlo
- k dětem.
Tříměsíční, zralejší, hbitě uskočí, už čistotné.

19.1.2017 08:51
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Odběr od 50. dne je umožněn i ze zákona"
to vím, jenom když někdo napíše, že si vzal 8mi (9ti...)týdenní štěně malého plemene, tak je většinou reakce, že měl být ještě u matky, že ideální je odběr kdesi v 10ti (či kolika) týdnech...tak se ptám, proč?

Nevím, já jak fenku jorka tak ted fenku grifonka brala téměř v 9 týdnech ale kvůli tomu že jsem měla odvoz. Jinak obě chovatelky dávaly od 8 týdne 8 týden je pro mě ta hranice, mladší bych nechtěla.Je na nich vidět každý týden ale zase málokterý chovatel prodává od 12 týdne. Většina nových majitelů ukecává chovatele že chtějí štěně co nejdřív.

19.1.2017 11:58
koňadra

XXX.XXX.138.226

rapotacka11 napsal(a):
Tady jde o křížence čivavy.
Nemusí mít úplně uzavřenou hlavičku.
Je tak zranitelné.
Do ideálních podmínek asi nešlo
- k dětem.
Tříměsíční, zralejší, hbitě uskočí, už čistotné.

A jak to víte, že to byl kříženec čivavy?

19.1.2017 12:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.55

MG to má na FB.

19.1.2017 12:05
Sam 90210

XXX.XXX.178.107

Koukla jsem se jí na profil, měla psa i v roce 2012 a v roce 2013 i štěňata, kde ten pes skončil?

19.1.2017 12:09
Sam 90210

XXX.XXX.178.107

Má tam nějakého vořechoidního yorka a pak jeho štěňata a prej co to bude až to vyroste ? No čivavy!

19.1.2017 12:14
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Sam 90210 napsal(a):
Má tam nějakého vořechoidního yorka a pak jeho štěňata a prej co to bude až to vyroste ? No čivavy!

Koukám na to.
Copak si lidé nelustrujou lidi na sociálních sítích? Když dávají štěňata, já bych to dělala, člověk se tam toho dozví. A tady je vidět množka čivavo-jorků.

19.1.2017 12:17
Sam 90210

XXX.XXX.178.107

Andrýsek3 napsal(a):
Koukám na to.
Copak si lidé nelustrujou lidi na sociálních sítích? Když dávají štěňata, já bych to dělala, člověk se tam toho dozví. A tady je vidět množka čivavo-jorků.

To aby si už člověk najal soukromé očko, než někomu dá psa. Musím říct, že chválím tady přístup chovatelky, takové prapodivné osobě bych štěně nenechala.

19.1.2017 12:21
koňadra

XXX.XXX.138.226

Zdejší reakce mne tedy udivují.
Odhlédnu od toho, že zadavatelka sem přispěla anonymně, což může vzbuzovat i určitou nedůvěru v její informaci. Internet je mocný a dá se jím třeba i ublížit.
Nicméně dejme tomu, že existuje nějaká p. Gurská (předložila občanku, nejmenuje se jinak?). Zadavatelka psala, že je to pochybná osoba, že shání štěňata - jak to víte, zadavatelko, že sháněla více štěňat? Tady píšete jen o tom, že koupila 1 štěně od vaší známé a potom si začala ztěžovat na zdravotní stav štěněte.

Z příspěvku zadavatelky bych usuzovala, že nás chce varovat před nějakou překupnicí.

Reakce dalších bych očekávala ve smyslu "ano, také s touto paní mám špatnou zkušenost, koupila od nás štěně, které zašantročila". Pokud taková reakce není, tak to asi nebude překupnice, ale prostě zase "jen" jeden z těch "problémových zájemců", se kterým asi máme zkušenost všichni. Je dobré o nich vědět a být na pozoru. Koupí štěně a potom zjistí, že ono také kaká a čurá, v noci kňučí, tak hledá důvody, jak se hračky zbavit. Jenže když se příště představí jinak? Pokud nekupuje štěně s PP, kde musí svoje pravé jméno uvést, tak kdo kontroluje zájemcům o štěňata občanky?

Místo toho se celá debata nesmyslně zvrhne na to, že "chovatelka" prodala štěně velmi brzy, což já si tedy nemyslím. Brala bych u čivavy prodávat třeba od 9 týdne, ale u křížence? Už mě štvou ty kecy, že čivava má být u matky déle - proč? Fena jako fena, nepochybuji, že matka čivava má svých dětí dost stejně jako matka ovčáka, obě už v takových 10 - 12 týdnech ani nemají žádné mléko (jsou výjimky, ale ne pravidlo) a štěňata je spíše otravují. Pokud jim majitel dokáže zajistit adekvátní podmínky, tak proč by nemohly jít z domu dřív jak ve 3 měsících? Ale o tomhle to vlákno vůbec nemělo být!
Takže se vyjadřujte jen ti, co máte nějakou zkušenost s p. Gurskou a neřešte tady hámotiny, které se stejně nedají změnit.

19.1.2017 12:23
koňadra

XXX.XXX.138.226

rapotacka11 napsal(a):
MG to má na FB.

Aha! Ten FB, ještě, že jsem ho dosud nepochopila . Za chvíli o nás všichni budou vědět všechno.

19.1.2017 12:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.55

Takže se vyjadřujte jen...
"""""""""""""""""""""""""""
Vyjadřovat se může každý.
(kdo se nudí, koho to baví, kdo o tom něco ví,
kdo o tom nic neví a dokonce i Vy).

19.1.2017 12:51
Prestige

XXX.XXX.71.69

Plně souhlasím s Koňadrou. V nadpise je dotaz, který se týká nějakého tématu, člověk, který hledá rady popř.(chce na něco upozornit), tak si v domění, že v té diskusi nalezne patřičné informace k tomuto tématu bohužel utře, protože se to zvrhne úplně v něco jiného, většinou v pranýřování zadavatele.
Docela mi tu chybí empatie, každý prostě není tak chytrý, informovaný jak zdejší pravidelní přispěvatelé.Proto hodně lidí to tu odradí, což je škoda.

19.1.2017 13:27
koňadra

XXX.XXX.128.31

rapotacka11 napsal(a):
Takže se vyjadřujte jen...
"""""""""""""""""""""""""""
Vyjadřovat se může každý.
(kdo se nudí, koho to baví, kdo o tom něco ví,
kdo o tom nic neví a dokonce i Vy).

Nevím, jak by se vám líbilo, kdybyste založila nějaké téma ono se to okamžitě posunulo někam jinam.

19.1.2017 14:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Ale vždyť to je tady běžná praxe .

19.1.2017 15:58
koňadra

XXX.XXX.128.31

rapotacka11 napsal(a):
Ale vždyť to je tady běžná praxe .

To ano, ale většinou se to někam posune až časem, ale vy jste to tentokrát otočila hned v prvním příspěvku. Musím sebekriticky přiznat, že někdy se nechám strhnout a také se vyjadřuji k věcem, které jsou již na hony vzdálené zadání, to máte pravdu, že to už je úděl diskuzí.

Mám ráda vaše sarkastické a mnohdy vtipné příspěvky, ale tentokrát jste se trefila trošku mimo mísu - alespoň tak to vidím, ale je to jen můj názor.

Nicméně tato diskuse je už úplně mimo, takže bych to ukončila. Holt se stalo, ale budiž to poučení ostatním, aby se pokud možno drželi tématu. Nikdo není rád, když založí vlákno a nakonec se k tématu nic nedozví.

Anna M.

19.1.2017 18:12
Anna M.

XXX.XXX.178.107

Chovatelka je starší paní v důchodu, sama internet nemá, proto jsem ji se štěňátky vypomáhala.Já nemám facebookový profil, ale přítel ano, ten mě upozornil na lži a pomluvy paní Gurské. Měla jsem potřebu se někde vyjádřit a narazila jsem na toto aktivní diskuzní forum. Paní Gurská se štěňátkem u paní neuspěla, proto se nejspíš bude pokoušet shánět nové.Doufám, že toto varováni k něčemu bude a třeba i v budoucnu některé chovatelé před touto zájemkyní upozorní, aby nenalítli tak jako my a neudělá i z jiných blbce, lháře, nebo dokonce i tyrany a hlavně, aby to neodneslo další nevinné zvíře, jako štěně, které je třeba krmit i 4x denně a tato osoba ho tryznila hlady !. Paní všude vměšuje svého postiženého syna a zřejmě takto hraje na city, pes jí pravděpodobně dlouho nevydrží. Této osobě nikdo nesvěřte ani křečka! Chování paní Gurské je pro nás naprosto nepochopitelné.
Anna Matýsková.

19.1.2017 19:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Anna M.
Doufám, že toto varováni k něčemu bude...
"""""""""""""""""""""""""""""
Nejspíš nebude...
100x se tu řešily podvodné inzeráty.
Postižení sem nahlédli, vždy až když nalítli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík