Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

2.2.2017 08:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Dobré ráno,
vy, co máte miláčky pohřebné doma na zahradě, máte k hrobečku náhrobek? Napadlo mě nechat vygravírovat na destičku fotku, jméno, narození a... jak to máte vy? díky.

Neregistrovaný uživatel

2.2.2017 08:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Má tam být náhrobek!

2.2.2017 08:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.74

Jen keř... zlatý déšť - forsýtie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2017 08:49

Záleží na vás. V dnešní době když tohle vyrobit není problém bych možná něco malého udělala. A nebo strom, nějaký pěkný, ozdobný. je to na vás.

2.2.2017 09:01
Atheira

XXX.XXX.240.171

Já jsem spíš pro stromky, keříky. U svého drahého parťáka mám k tomu i lucerničku na svíčku (ne tu typicky hřbitovní a ošklivou, obecně působí spíš jako moc příjemný doplněk), ale jinak je to prostě kousek zahrádky, který krásně kvete. Nikdo by to neodhadoval na hrob.
Je mi to podstatně milejší a příjemnější než náhrobní kameny a kříže, hlavně to pro mě má i podstatně hezčí symboliku - na místě, kde je pohřbený, je život, ne jenom kus šutru. Ale to záleží na tom, jak to bere každý z nás.

Neregistrovaný uživatel

2.2.2017 09:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Tak je tam už zhruba vytvořená skalka kam půjdou nějaký pěkný kytičky, co hezky kvetou na jaře a do toho bych chtěla zakomponovat nějaký pěkný šutr a na ten mamutem nalepit tu destičku...rozhodně nechci dělat nějaký kříž nebo tak, kříže mě deprimují, jen mě zajímalo jestli to máte nějak udělaný, jinak doteď mají psi udělaný hrob kde se něco nasadilo, takže vlastně už tam jakoby hrobeček není, jak píšete většinou jsou na tom keře, tůje...

2.2.2017 09:31

Kamarádka má dva psy pohřbený pod opracovaným kamenem, vyrytými jmény a kamenný kříž, kolem vysázené květiny, i foto.Na mě to působí jako by tam měla skutečně pohřbené děti.Já je pohřbila pod Magnolii a pod Šeřík, jinak už čtyři kříže bych na zahradě tedy nechtěla.

2.2.2017 09:49
Atheira

XXX.XXX.240.171

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kamarádka má dva psy pohřbený pod opracovaným kamenem, vyrytými jmény a kamenný kříž, kolem vysázené květiny, i foto.Na mě to působí jako by tam měla skutečně pohřbené děti.Já je pohřbila pod Magnolii a pod Šeřík, jinak už čtyři kříže bych na zahradě tedy nechtěla.

Mně třeba ani nejde o to, jestli je to pro člověka nebo zvíře... Celkově, provedení hrobu, jak ho známe, se mi děsně příčí. Těžko popsat, jak a proč... Prostě to tak nějak je.

2.2.2017 10:04
Arni

XXX.XXX.40.140

Máme jen velký piskovcový kámen u jezírka se jménem, které jsem tam vysekal. Nic víc.

2.2.2017 10:11
Arni

XXX.XXX.40.140

Přidám fotku. Myslím te to tak stačí. Nejsme na okázalé projevy.

2.2.2017 10:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Arni napsal(a):
Přidám fotku. Myslím te to tak stačí. Nejsme na okázalé projevy.

Hezké Arni Jinak to mám stejně jako Atheira - jen lucerničku a jinak je hrob k nerozpoznání, je to součást zahrady. Ale pořád koketuju s myšlenkou, mu tam dát nějakou desku, s něčím vygravítovaným. Ráda bych měděnou, aby to nepůsobilo okázale. Prostě pořád si tak říkám, že Berunka by si zasloužil, aby se kolem nechodilo jen tak, aby se člověku připomínal...

2.2.2017 10:35
Arni

XXX.XXX.11.73

lesnížínka napsal(a):
Hezké Arni Jinak to mám stejně jako Atheira - jen lucerničku a jinak je hrob k nerozpoznání, je to součást zahrady. Ale pořád koketuju s myšlenkou, mu tam dát nějakou desku, s něčím vygravítovaným. Ráda bych měděnou, aby to nepůsobilo okázale. Prostě pořád si tak říkám, že Berunka by si zasloužil, aby se kolem nechodilo jen tak, aby se člověku připomínal...

Pokaždé když jdu kolem si vzpomenu, a mladému s modrou krví říkám, tady leží Pan pes. Starý Arni byl nalezenec bez PP. Tomuto říkám ze srandy šlechtic a že mu žádné manýry trpět nebudu.

Neregistrovaný uživatel

2.2.2017 11:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Tož už mám zase vlhké oko , náhrobek bude, nechám tu její fotku vygravírovat na destičku, nic velkého, něco jen tak př.5x5 cm víc ne. Právě jak tady lidi píšou, že pak vlastně to vypadá jakoby na zahradě žádný hrobeček nebyl, že si to člověk tolik nepřipomíná, na jednu stranu je to někdy dobře, na druhou stranu člověk nemá zapomínat. Fotku hafana co jsme pochovali když mi bylo 12 mám doma vystavenou pořád, vlastně všechny naše hafany mám na očích pořád. Akorát teď ten odchod mě sebral zatím asi nejvíc, ono ve finále když už má člověk starého psa a začnou se nabalovat problémy, tak už se člověk pomalu s tím odchodem začne smiřovat, než když je to štěně a odejde ze dne na den, v relativně dobré kondici a hlavně tak malé

Přidejte reakci

Přidat smajlík