Máte psy s PP a nechováte, proč?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.2.2017 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Zdravíčko,

zajímá mě, proč někteří lidi co mají doma psa s PP opravdu krásný kus a představitel svého plemene, proč hafa neuchovníte a nemáte aspoň jednou štěňata? Já bych třeba uchovnit chtěla jednou naši fenku, pokud by byla vhodná, jenže jsem se momentálně dostala mezi dva mlecí kameny a jeden klub teda na ten druhý neskutečným způsobem hází špínu a já teď vůbec nevím pod jaký klub se registrovat...

Karolina12

10.2.2017 13:44
Karolina12

XXX.XXX.16.242

Prostě proto, že jsme nikdy neměli ambice chovat. Pes s PP se nerovná automaticky chov. Měli jsme psy i feny. Některé lepší, některé horší. Co se týče psů, nikdy nás nebylo vidět, takže možnost, že si ho někdo vybere na krytí byla i dost malá. A co se týče fen, nechtěli jsme. Uchovňování, CHS, schánět psa, březost, porod, starost o štěňata, hledání nových páníčků, řešení případných problémů - nic z toho prostě absolvovat netoužíme.

10.2.2017 13:48
LájošM

XXX.XXX.14.251

Mám psy s PP, ale nechovám. Nemám touhu zasahovat do chovatelství, psů je dost, nemyslím si, že se stane něco tak hrozného, když zrovna mí psi nepředají geny dál.

A proč jsem si tedy pořídil psy s PP? Protože jsem chtěl zvíře určitého zjevu a povahových vlastností, co nejvyšší pravděpodobnost zdraví.
Navíc rád cvičím, skládám zkoušky a se psy s papírama je to jednodušší. Mám mnohem větší naději, že pes opravdu bude pracovat, když pracují jeho rodiče a prarodiče. Mohl jsem si vybrat to, co vyhovuje mně i co si myslím, že bych mohl dát nejlepšího ze sebe právě tomu určitému plemeni.

Navíc nepodporuji bezhlavé množení a množírny na kšeft.

Klubové bitky mě tedy nemusejí zajímat

Neregistrovaný uživatel

10.2.2017 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravíčko,

zajímá mě, proč někteří lidi co mají doma psa s PP opravdu krásný kus a představitel svého plemene, proč hafa neuchovníte a nemáte aspoň jednou štěňata? Já bych třeba uchovnit chtěla jednou naši fenku, pokud by byla vhodná, jenže jsem se momentálně dostala mezi dva mlecí kameny a jeden klub teda na ten druhý neskutečným způsobem hází špínu a já teď vůbec nevím pod jaký klub se registrovat...

Já jsem první vrh odchovala cca po 18 letech své kynologické činnosti, protože jsem předtím bydlela v bytě, a na odchov štěňat nebyly vhodné podmínky.
Registrujte se pod klub, co je vám sympatičtější, a má lepší chovatelský servis. Jako řadovýmu členovi Vám může být jedno, co proti sobě mají funkcionáři obou klubů

Karolina12

10.2.2017 13:52
Karolina12

XXX.XXX.16.242

Lidé v klubech by měli dostát své funkci, být na úrovni a zdržet se jakýchkoliv nevhodných komentářů na adresu jiných. Ale samozřejmě "chápu" každá dušička co si získají pro sebe je příjem do klubové kasičky. Někdy můžete chovat i jako nečlen..sice platíte víc, ale nemusíte nic řešit. Nebo si prostě zaplatit kterýkoliv na ten jeden rok, kdy chovat chcete a vzít to jako "nutné zlo" a zbytek neřešit.

10.2.2017 13:57
asurwic

XXX.XXX.36.3

Zdravíčko,

U mě byly důvodem u většiny plemen, co jsem měla, právě ty kluby - prostě jsem nechtěla chovat pod někým, kdo si jezdí kontrolovat vrh, jako by byl jeho a k tomu není schopný nastavit podmínky pro povinná zdravotní vyšetření na nemoci, které se u plemene vyskytují, ani jednoduché povahové prověření, ani testy rodičovství.

Jinak i u klubů, které by moje požadavky splňovaly, jsem u hodně hafanů nechovala proto, že ne u všech psů, co jsem měla, jsem byla přesvědčena, že oni nutně mimina potřebují a že jejich krytí bude mít významný dopad na plemeno. Tedy uchovnila jsem je, ale štěňata jsme neměli. I u skvělých fen jsem kolikrát dala přednost jejich klidnému životu, možnosti dovádění s ostatními a účasti na závodech bez přerušení březostí, odchovem a následným dostáváním se do kondice... prostě na nich bylo vidět, že jsou šťastné, když mohou každý den něco podnikat a ne půl roku někde tvrdnout kvůli prckům.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2017 13:57

Měla jsem psa z nejlepšího chovu v ČR oba rodiče francouzi, v PP 16 amerických a australských šampionů...atd atd...
Nemám výstavní ambice...i kdybych psa uchovnila(v našem případě stačilo vyjet na klubovku a v jeden den bylo možno udělat bonitaci, následně výstavu a měli jste uchovněno), tak bych nejezdila sbírat tituly...takže by o něj jako o krycího psa nemusel být zas až takový zájem a kvůli pár nakrytí...
Navíc držet afgána ve výstavní srsti, když s ním lítáte 2x denně po lese a loukách, to je o nervy

Karolina12

10.2.2017 13:59
Karolina12

XXX.XXX.16.242

..a pravdou je, že dneska se do chovu cpe každý - a každý druhý si myslí, že má doma něco extra, takže prostě musí, protože to bude přínos - a vůbec nedomýšlí důsledky, starost, péči, nemá základní povědomí o genetice, nezná standard plemene, atd. atd. atd. V našem plemeni je tolik "zaniklých" CHS - co udělali jeden dva vrhy, a pak se po nich slehla zem... protože až pak jim došlo, co všechno to opravdu obnáší.

10.2.2017 14:04

"dneska se do chovu cpe každý"
pokud se cpe každý, kdo je uchovněn, tak je to jenom a jenom v pořádku, protože zachování široké genetické základny je v chovu prvořadá povinnost!

Janae

10.2.2017 14:05
Janae

XXX.XXX.197.12

Karolina12 napsal(a):
..a pravdou je, že dneska se do chovu cpe každý - a každý druhý si myslí, že má doma něco extra, takže prostě musí, protože to bude přínos - a vůbec nedomýšlí důsledky, starost, péči, nemá základní povědomí o genetice, nezná standard plemene, atd. atd. atd. V našem plemeni je tolik "zaniklých" CHS - co udělali jeden dva vrhy, a pak se po nich slehla zem... protože až pak jim došlo, co všechno to opravdu obnáší.

V tom nebude náročnost, nebudeme si nic namlouvat, věci jdou dělat jednoduše i složitě.

SPíš si mnoho lidí chce zkusit odchovat štěňátka, popřípadě si jedno štěně nechat doma (to pověstné štěně po Fifince) a větší ambice má málokdo, proto je celkově dost CHS co udělají jeden dva vrhy a končí. Nevidím na tom nic špatného.

Karolina12

10.2.2017 14:05
Karolina12

XXX.XXX.16.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"dneska se do chovu cpe každý"
pokud se cpe každý, kdo je uchovněn, tak je to jenom a jenom v pořádku, protože zachování široké genetické základny je v chovu prvořadá povinnost!

Tak mě to v pořádku nepříjde. Konkrétně v našem plemenu jsou podmínky k uchovnění tak bídné, že je splní kdejaká hajtra...

10.2.2017 14:10

Mám uchovněného psa, ale pokud nikdy krýt nebude, nezhroutím se. Nebylo to mým cílem. Nicméně je dobré, když je mezi krycími psy pro chovatele na výběr, čím víc, tím líp.

Jinak náš klub je v pohodě.

10.2.2017 14:10

Karolina12 napsal(a):
Tak mě to v pořádku nepříjde. Konkrétně v našem plemenu jsou podmínky k uchovnění tak bídné, že je splní kdejaká hajtra...

Ale to je věc klubu a nastavené selekce, ne?

pokud kdokoliv požadavky na uchovnění splní, tak chovat může.

Karolina12

10.2.2017 14:15
Karolina12

XXX.XXX.16.242

Ale to je věc klubu a nastavené selekce, ne?

pokud kdokoliv požadavky na uchovnění splní, tak chovat může.

Ano to samozřejmě je věcí klubu. Já neříkam, že chovat nemůže...ale je to přesně o tom co jsem psala výše, že né každý je soudný a uzná, že ten jeho pejsek prostě přínosem není.. A chovat jen aby se rozšířila chovná základna mě osobně "správné nepříjde". Těch lidí co vyjedou někam ven, aspoň pro oživení krve zase tolik není - pokud se bavíme o někom kdo chce ty jedny štěňátka. Takže to dopadne tak, že kryje "psem od vedle, se správnou barvou" smajlík

10.2.2017 14:18
sufle

XXX.XXX.49.81

U mě je důvod prostý, nevěřím lidem, nevěřím, že bych našla hodné a zodpovědné lidi pro štěňata. A další celkem podstatný důvod je ten, že je psů strašně moc, ať s PP nebo bez.
Někdy si říkám, že by bylo dobré, kdyby se třeba jeden rok nenarodilo žádné štěně, zajímalo by mě, jestli by to bylo oznat

Accuracy

10.2.2017 14:25
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Smyslem chovu je zlepšovat plemeno. Takže bych musela intenzivně hledat jedince, který se k mé feně hodí nejvíce, aby zlepšení bylo vysoce pravděpodobné. To znamená zkoumat všechny krycí psy v rozumné dojezdové vzdálenosti, což vzhledem k mému místu bydliště zahrnuje i Slovensko a Rakousko. Aktivně se zajímat o momentální dění, investovat hodiny času do projíždění profilů psů, jejich rodokmenů a studia dědičnosti a podrobně si nechat vysvětlit vrozené vady, choroby, poruchy a kdesi cosi. Po tom všem ještě zkoumat, který pes má kterou zkoušku a jakou hodnotu ta zkouška má, zajímat se o výsledky výstav a dělat spoustu věcí, které mě nebaví, vyžadují spoustu času, námahy a financí a nakonec se třeba dozvím, že stejně ta moje fena není dost dobrá pro chov, protože její prababička měla nějakou recesivní vadu nebo třikrát pokousala pošťáka. Nebo ta fena vhodná je a já konečně teda vyberu toho nej psího gentlemana a starosti mě čekají na novo: Zabřezla? Bude zdravá ona i štěňata? Co když bude mít málo mléka? Co udělám, když štěňata neudám? Nebo hůř - udám, ale k nějakým „špatným“ lidem?
Chov, ten odpovědný chov, prostě pro mě není, na to já nemám. A jiný než odpovědný chov dělat nechci.

10.2.2017 14:25
scylla

XXX.XXX.150.32

Zdravíčko,

Protože když se rozhlédnu kolem sebe a vidím, jak se lidé dnes ke psům chovají, co všechno si nechají nakukat a považují za normální, měla bych strach ta štěňata někomu dát, aby neskončila v kleci nebo u motivátorů krmnou dávkou nebo u vyznavačů teorie dominance. Druhým důvodem je to, že psů je o hodně víc než domovů a tak nebudu přidávat další.

10.2.2017 14:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Accuracy napsal(a):
Smyslem chovu je zlepšovat plemeno. Takže bych musela intenzivně hledat jedince, který se k mé feně hodí nejvíce, aby zlepšení bylo vysoce pravděpodobné. To znamená zkoumat všechny krycí psy v rozumné dojezdové vzdálenosti, což vzhledem k mému místu bydliště zahrnuje i Slovensko a Rakousko. Aktivně se zajímat o momentální dění, investovat hodiny času do projíždění profilů psů, jejich rodokmenů a studia dědičnosti a podrobně si nechat vysvětlit vrozené vady, choroby, poruchy a kdesi cosi. Po tom všem ještě zkoumat, který pes má kterou zkoušku a jakou hodnotu ta zkouška má, zajímat se o výsledky výstav a dělat spoustu věcí, které mě nebaví, vyžadují spoustu času, námahy a financí a nakonec se třeba dozvím, že stejně ta moje fena není dost dobrá pro chov, protože její prababička měla nějakou recesivní vadu nebo třikrát pokousala pošťáka. Nebo ta fena vhodná je a já konečně teda vyberu toho nej psího gentlemana a starosti mě čekají na novo: Zabřezla? Bude zdravá ona i štěňata? Co když bude mít málo mléka? Co udělám, když štěňata neudám? Nebo hůř - udám, ale k nějakým „špatným“ lidem?
Chov, ten odpovědný chov, prostě pro mě není, na to já nemám. A jiný než odpovědný chov dělat nechci.

Budu reagovat jen na první větu. Kdyby to tak bylo, nebyli by psi tak v háji, jako jsou. Mělo by to tak být, ale připadá mi, že na co český chovatel sáhne....

10.2.2017 14:41

scylla napsal(a):
Budu reagovat jen na první větu. Kdyby to tak bylo, nebyli by psi tak v háji, jako jsou. Mělo by to tak být, ale připadá mi, že na co český chovatel sáhne....

Proč jen český? Připadají vám psi v zahraničních chovech zdravotně i exteriérově perfektní?

10.2.2017 14:49

Zřejmě a zjednodušeně proto že jsem si psa s PP nikdy nepořizovala za účelem chovu Za další, psů je dost a momentálně máme křížence zachráněného před útulkem.

10.2.2017 14:55
Petunie

XXX.XXX.96.35

Atilla8 Tohle vlákno jste založila 6.1.2017...» Zákon o zákazu úmyslného množení psů bez PP- Tuhle diskuzi jsem nerozjela proto, abych se hádala, nebo proto -bado- že mi jde samotné o kšeft, já samotná mám křížence kastrované a nikdy nepřipuštěné a co máme s PP o připouštění neuvažujeme. jde mi spíš o to, že se denně a to opravdu denně rodí kvanta štěňat, která jsou vlastně k ničemu. Já chápu lidi, co milují oříšky a vždy je budou chtít, ale právě to je to, že oříšci zůstanou ale dá se strop za který se ten oříšek prodá, tím by se zamezilo třeba topení štěňat, nebo házením s nimi o beton, tak jak to bývalo dřív třeba i s koťaty že ti lidi, ikdyž se to stane neočekávaně ty psy budou moct normálně udat a ti lidi, kteří se v inzercích pohybují podezřele často, tak by se na ně došláplo. Obrovská spolupráce by ale musela být s veterináři, kteří tohle mají asi nejvíc pod kontrolou, protože jezdí očkovat štěňata, já vím, že hromada vetů i kvůli kšeftu s pacientů kvůli množení přivřou snad všechny oči, ale snad jsou zde ještě takoví neúplatní co jsou proti množení psů a šílenému počtu tzv čistokrevných bez PP, já mám taky dvě kříženky a miluji je, každý z nás miluje svoje psy ale ve finále dybych si před deseti lety koupila s PP budu ji milovat úplně stejně. je mi z toho smutno, když vidím, jak vesele ti lidi množí a mnou si ruce nad výdělkem.

To pěkně rychle měníte názory...myslím s tím že množit neuvažujete...a už je to tady...množit se uvažuje

10.2.2017 14:56
canikářka

XXX.XXX.41.2

Zdravíčko,

U CC existuje ještě třetí klub smajlík

Karolina12

10.2.2017 15:10
Karolina12

XXX.XXX.16.242

Tak pro představu
1 - pěkný jedinec
2 - pěkný jedinec
3 - uchovněný pes nabízen ke krytí

samozřejmě vše jedno plemeno.

10.2.2017 15:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Proč jen český? Připadají vám psi v zahraničních chovech zdravotně i exteriérově perfektní?

Mám zkušenosti ze dvou českých klubů a děkuji, nechci. Ze zahraničních zkušenost nemám, takže proto píšu o českých.

10.2.2017 15:41
conie

XXX.XXX.206.202

Karolina12 napsal(a):
Tak pro představu
1 - pěkný jedinec
2 - pěkný jedinec
3 - uchovněný pes nabízen ke krytí

samozřejmě vše jedno plemeno.

Poslední, podle vás pes na krytí, je docela typový německý boxer, což předchozí 2 nejsou. Co tím tedy chcete říct?

Karolina12

10.2.2017 16:02
Karolina12

XXX.XXX.16.242

conie napsal(a):
Poslední, podle vás pes na krytí, je docela typový německý boxer, což předchozí 2 nejsou. Co tím tedy chcete říct?

To není dle mě pes na krytí - to je pes nabízený na krytí na webu klubu..a co tím chci říct? Že se zde uchovní "vše".

Neregistrovaný uživatel

10.2.2017 16:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

No my si dovezli fenečku z Polska, paní má ve smlouvě napsáno že fenka musí být vedena pod klubem (nemusí mít samozřejmě štěňata) ale prostě chce abych ji uchovnila. Já samozřejmě nehodlám zakládat mega CHS protože na to nemám za prvé čas a jak většina z vás mám radši procházky po lesích než šaškování na výstavách, ale zajímalo mě to, proto, že kdyby naše malá byla opravdu typický představitel svého plemene, a to myslím krásná stavba těla, perfektní povaha, že bych ji třeba jednou nakrýt nechala a ano, pak si od ní samozřejmě nechala pro mě to nejhezčí a nejkvalitnější štěně. Protože asi většina, nebo možná je to jen můj pocit, si myslím, že nejlépe si štěně můžete vybrat z vlastního vrhu, kde vidíte miminka od prvního dne, víte jak se o fenu staráte, v jakých je podmínkách, jaká doopravdy je atd atd...To jak jste zde někteří psali, že jde to udělat tak, že bych nebyla pod klubem a pak třeba zaplatila rok, když bych plánovala vrh jsem nevěděla, myslela jsem, že musím být členem klubu celý život psa, jinak bych třeba neměla nárok odchovávat štěňata.

Neregistrovaný uživatel

10.2.2017 16:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Upřímně ani bych nad štěňaty nikdy neuvažovala, ale zas je strašně těžké vybrat si CHS kde je vše v pořádku...jako můžu mít křížence tak jak mám teď jsou skvělí, jenže příště takové štěstí mít nemusím...

Karolina12

10.2.2017 17:18
Karolina12

XXX.XXX.16.242

Stejně jako je teěké vybrat si CHS, tak je těžké vybrat si krycího psa. Paní chovatelka vám nemá co nařizovat, ani smluvně. Jednou jste majiteli psa, tak si s ním "můžete dělat co chcete".. mě spíše zaráží, že máte prakticky štěně, a už teď plánujete chov, před vámi je kus cesty, takže já osobně bych si v takovém věku rozhodně hlavu s nějakým krytím nedělala..a ani s klubem.

10.2.2017 18:24

Protože mám psa "jen" jako společníka a nejlepšího přítele. S PP je abych omezila a snížila zdravotní rizika (nemoci) na minimum a taky protože jsem chtěla konkrétní plemeno.

Myslím si že mám výstavního nádherného psa, aspoň podle některých známých co se zabývají chovem mého plemene. Ale nemám absolutně žádné ambice co se týká výstav, ocenění apod. Dokonce představa jen několika výstav mně přijde vyloženě otravná.

Psů je hodně, až moc. Takže nevidím důvod proč chtít od něho štěňata. Pro mě je výjimečný a nejlepší, nejkrásnější. Ale pokud bych hodnotila jako nestranný člověk tak nevím o ničem zvláštním co by musel předat dál.
Ani nevidím důvod proč uchovňovat když nechci aby kryl.

Jediné co jsem splnila z uchovnění je DKK, DLK a OCD ramen včetně odborného posouzení. Ale to jsem dělala kvůli nám, abych věděla jaké má klouby. A má vše negativní, vše 0. Takže tento 1 bod bysme splnili.

10.2.2017 18:28
asurwic

XXX.XXX.36.3

Karolina12 napsal(a):
Stejně jako je teěké vybrat si CHS, tak je těžké vybrat si krycího psa. Paní chovatelka vám nemá co nařizovat, ani smluvně. Jednou jste majiteli psa, tak si s ním "můžete dělat co chcete".. mě spíše zaráží, že máte prakticky štěně, a už teď plánujete chov, před vámi je kus cesty, takže já osobně bych si v takovém věku rozhodně hlavu s nějakým krytím nedělala..a ani s klubem.

To já třeba řeším už od štěněcího věku nejen chov, ale i budoucí závodní kariéru - samozřejmě jen teoreticky. Pokud si člověk pořizuje psa i (a nejen) kvůli tomu, tak na tom nevidím nic špatného.

Co se týká výběru krycího psa, je to někdy hrůza a půl roku hledáte a někdy víte naopak už od štěněte, kdo bude budoucí ženich. Ale s výběrem obou dvou rodičů, vhodného prostředí i solidní osoby chovatele je to nesrovnatelně lehčí. Každopádně souhlasím Atilou, že není nad to, když můžete mít štěně od úplně nejmenšího prcka po vlastní feně a z vlastních podmínek.

Jinak chovatelka se se štěnětem patlala od jeho narození, takže má co mluvit do toho, jaký má potenciál. Hromada prcků ode mě také odchází s podmínkou zkusit uchověnění (feny) nebo i s podmínkou alespoň jednoho krytí (psi) a většina lidí nakonec i fenu připouštěla a s chovem pokračuje dodnes dál.

10.2.2017 19:26
vendul

XXX.XXX.16.242

Jinak chovatelka se se štěnětem patlala od jeho narození, takže má co mluvit do toho, jaký má potenciál. Hromada prcků ode mě také odchází s podmínkou zkusit uchověnění (feny) nebo i s podmínkou alespoň jednoho krytí (psi) a většina lidí nakonec i fenu připouštěla a s chovem pokračuje dodnes dál.

Nemáte pravdu... Jednou psa prodáte a je majetkem někoho jiného. Do smlouvy si sice můžete dát co chcete, pokud na to kupující přistoupí a podepíše - jeho věc... Ale omezovat budoucí práva, z hlediska práva opravdu nelze...a je to nevymahatelné... Takže kdyby se někdo sekl, máte prostě smůlu.

10.2.2017 19:49
Lorie161

XXX.XXX.66.112

vendul napsal(a):

Nemáte pravdu... Jednou psa prodáte a je majetkem někoho jiného. Do smlouvy si sice můžete dát co chcete, pokud na to kupující přistoupí a podepíše - jeho věc... Ale omezovat budoucí práva, z hlediska práva opravdu nelze...a je to nevymahatelné... Takže kdyby se někdo sekl, máte prostě smůlu.

Tak to už záleží na člověku, jestli dodrží co podepsal a nebo ne, buď je to člověk slušný a dodrží a nebo prostě na to dlabe. Já mám ve smlouvě, nemnožit bezpapíráky.

10.2.2017 20:58
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Já mám a měla jsem vždy uchovněné a prvotřídní psy - a podstatnou roli v tom hrála náhoda, skvělé povahy, úžasní přátelé,. ten první a jeho dcera nejnezapomenutelnější mezi nezapomentutelnými.
Chovat dnes cíleně nechci protože doba nepřeje dlouhodobým svazkům a svazek mezi člověkem a psem má být na celý psí život, a sama si svá štěňata nemohu dovolit nechat.

ještě bych si přála, aby admin opravil tu hrubku v názvu tématu, je děsná.

10.2.2017 20:59
stop týrání

XXX.XXX.236.4

vendul napsal(a):

Může se ale jednat o spoluvlastnictví, i to se dělá a o chovném využití pak rozhoduje spoluvlastník, pokud je to tak dohodnuto.

10.2.2017 21:10
vendul

XXX.XXX.16.242

stop týrání napsal(a):
Může se ale jednat o spoluvlastnictví, i to se dělá a o chovném využití pak rozhoduje spoluvlastník, pokud je to tak dohodnuto.

Tak to samozřejmě..tady ale zadavatelka zmiňuje prodej a následně omezení - nařízení něčeho v KS. Spolumajetek je úplně jiná věc.

10.2.2017 21:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ačkoliv jsem při odběru musela slíbit, že psa uchovním, nemínila jsem a zpětně jsem ráda. Pravděpodobně by byl šampion, jeho otec byl celoevropský, ne-li celosvětový plemeník, bohužel matka v genech nesla něco nepěkného, co by se nejspíš přeneslo na štěňata. Matka, včetně potomků se nedožili 8 let...Takže je dobře, že jsem výstavní a chovatelské ambice neměla..

Neregistrovaný uživatel

11.2.2017 07:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Tak já samozřejmě do ničeho nehrnu, to že paní chce ať jsou její psi v klubu i bez odvhovů, s tím souhlasím, z její strany to vidím tak že se snaží prodávat zdravé dobré psy, pokud by měla podegry nejspíš by se snažila po opaku. Je jasné že nikoho nemůže nutit odchovat štěňata, ale ve smlouvě má několik podmínek a ty podmínky se vztahují všechny pro dobro psa. Proti paní nemůžu říct ani popel a rozhodně její smlouvu neberu jako buzeraci.

11.2.2017 08:06

Máme a měli jsme všechny psy s PP.Pokud neměli nějakou exteriérovou vadu(třeba špatný skus) účastnili jsme se výstav.Když byli úspěšní na výstavách a měli danou povahu, udělali jsme všechna potřebná zdravotní vyšetření a pokud byla vpořádku, uchovnili.Máme hlavně psy.Někteří byli úspěšní a žádaní plemeníci, někteří kryli párkrát a 2 vůbec, jelikož se ukázalo, že sami krýt neumí a já různé nasazování a navádění psů neuznávám.Buď pes má kvalitní pohlavní pud a umí si poradit a nebo se do chovu nemá používat.U fen je to obdobné.Měli jsme fenu, co se nakrýt nenechala, tak se prostě nekryla.Jinak jsem čekala, co z potomků vyroste.takže naše feny měli jen 1,2 vrhy.

11.2.2017 09:24
conie

XXX.XXX.206.202

Karolina12 napsal(a):
To není dle mě pes na krytí - to je pes nabízený na krytí na webu klubu..a co tím chci říct? Že se zde uchovní "vše".

Stále mi to nějak není jasné - ten pes je nabízen ke krytí jako jiné plemeno než německý boxer? Protože ti předchozí 2 boxeři nejsou a pokud má vše zdravotně v pořádku, tak toho posledního bych si případně jako krycího psa exteriérově klidně vybrala (nechovám NB).

11.2.2017 09:32
hlozi

XXX.XXX.97.26

Pořídila jsem si fenku s PP, protože jsem chtěla konkrétní plemeno s konkrétní povahou a vzhledem...Fena splnila všechny podmínky chovnosti na výbornou, povahově je skvělá a o štěňatech jsem dlouho uvažovala...Jenže nakonec jsem papíry k uchovnění na klub ani neodeslala..Nedokazála jsem si představit, že bych přivedla na svět třeba deset štěňat, která bych měla někomu dát...V té době už jsem pomáhala psům v nouzi a když jsem viděla, jaká je situace, bylo rozhodnuto definitivně...
Dneska se můj život točí kolem pomoci psům a nikdy žádné štěně neodchovám - vlastní.

11.2.2017 09:39
Lorie161

XXX.XXX.66.112

conie napsal(a):
Stále mi to nějak není jasné - ten pes je nabízen ke krytí jako jiné plemeno než německý boxer? Protože ti předchozí 2 boxeři nejsou a pokud má vše zdravotně v pořádku, tak toho posledního bych si případně jako krycího psa exteriérově klidně vybrala (nechovám NB).

To není boxer, ale cane corso, jsou si hodně podobní.

11.2.2017 09:43

První dva jsem myslela něco jako caník, třetí boxer. A oni to jsou všickni jedno plemeno smajlík smajlík smajlík a které teda ?

11.2.2017 09:48
vendul

XXX.XXX.16.242

conie napsal(a):

Ten pes není boxer smajlík. Ten pes je Cane Corso... smajlík smajlík Všichni 3 jsou CC... někdo i vzhledem, někdo jen v PP. Asi o to tady paní celou dobu šlo.

11.2.2017 09:48
vendul

XXX.XXX.16.242

Lorie161 napsal(a):
To není boxer, ale cane corso, jsou si hodně podobní.

Cane Corso a boxer si tedy opravdu podobní nejsou! Respo. neměli být.

11.2.2017 09:49
Lorie161

XXX.XXX.66.112

První dva jsem myslela něco jako caník, třetí boxer. A oni to jsou všickni jedno plemeno smajlík smajlík smajlík a které teda ?

Byla jsem na výstavě a viděla tam černého caníka, nejdřív jsem myslela, že je to boxer, ale černý je blbost že a on to byl caník. Jsou si fakt podobní, jenže caník je prostě těžký, větší, mohutnější, ale ta tlama prostě podobná hodně je.

11.2.2017 09:51
Lorie161

XXX.XXX.66.112

vendul napsal(a):

Neměli, ale prostě jak píšu níže, chvíli jsem váhala a jak vidíte, pár lidí si myslí, že na fotce je boxer.

11.2.2017 09:54
vendul

XXX.XXX.16.242

Ano protože je to nestandardní jedinec... a ano, samozřejmě i takoví na výstavu chodí...

nevím zda je to typový boxer, neznám standard...

http://data.mojezoo.cz/ir/mojezoo/images/Gallery2Module/EncyclopediaModule/Races/hafici.cz/00/00/00/53/box2-igallery-image0000670.igallery.image0000003-640x480-logo-server-haficicz.jpg

ale toto je rozhodně typový caňák...

http://www.chiens-de-france.com/photo/chiens/2015_06/chiens-Cane-Corso-eb7acd44-55bd-8a04-4d5f-4932f01c62fc.jpg

a já v tom teda v tomto případě rozdíl vidím teda pořádný.

11.2.2017 09:54
Lorie161

XXX.XXX.66.112

vendul napsal(a):

Můžu se zeptat na ty uši? Jak to je, někteří je mají dolů a jiní postavené, obojí se smí?

11.2.2017 09:55

No to teda první dva boxer..snad ne..i ten poslední má jinak tvarovanou tlamu na boxera, nemá ten hrudník..ale jestli je caník, tak to už konec..
Ale paní šlo o vhodného kandidáta..a dala na výběr HD C, stejná matka, a boxerocaníka. Ten třetí je vážně ostuda. Lidí, ne jeho.

11.2.2017 09:57
Lorie161

XXX.XXX.66.112

vendul napsal(a):
Ano protože je to nestandardní jedinec... a ano, samozřejmě i takoví na výstavu chodí...

nevím zda je to typový boxer, neznám standard...

http://data.mojezoo.cz/ir/mojezoo/images/Gallery2Module/EncyclopediaModule/Races/hafici.cz/00/00/00/53/box2-igallery-image0000670.igallery.image0000003-640x480-logo-server-haficicz.jpg

ale toto je rozhodně typový caňák...

http://www.chiens-de-france.com/photo/chiens/2015_06/chiens-Cane-Corso-eb7acd44-55bd-8a04-4d5f-4932f01c62fc.jpg

a já v tom teda v tomto případě rozdíl vidím teda pořádný.

Já v tom taky vidím rozdíl, ale ta poslední fotka hodně lidí zmate a jak říkám, potkala jsem na výstavě caníka podobného boxerovi, ale možná mě to zmátlo, že byl mladý a nebyl ještě udělaný, těžko říct. Každopádně boxer má kolem 30kg a caník kolem 40-50kg, takže velký rozdíl.

11.2.2017 10:03
vendul

XXX.XXX.16.242

Lorie161 napsal(a):
Můžu se zeptat na ty uši? Jak to je, někteří je mají dolů a jiní postavené, obojí se smí?

Kupirovaní uši je u nás zákonem zakázáno...ale konkretně ten pes co jsem ho sem dala já je původně Ital...a i u nás samozřejmě kupirovani jedinci jsou...Já sama vlastním 3.

11.2.2017 10:05
Lorie161

XXX.XXX.66.112

vendul napsal(a):
Kupirovaní uši je u nás zákonem zakázáno...ale konkretně ten pes co jsem ho sem dala já je původně Ital...a i u nás samozřejmě kupirovani jedinci jsou...Já sama vlastním 3.

No právě, že je u nás zakázáno, tak mě to zmátlo a na výstavě s tím problémy jsou a nebo záleží na koho narazíte?

11.2.2017 10:06

Lorie161 napsal(a):
No právě, že je u nás zakázáno, tak mě to zmátlo a na výstavě s tím problémy jsou a nebo záleží na koho narazíte?

Na výstavu nemůže, zákon zakazuje veřejně propagovat týrání.

11.2.2017 10:07
vendul

XXX.XXX.16.242

Lorie161 napsal(a):

Kupirovaného psa na výstavě v ČR nemůžete vystavovat...jak jsem psala, zákon v tom mluví už pěkných pár let jasně...

11.2.2017 10:08
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Jo já si to spletla s ocasy smajlík Tam nějaká tolerance je ne?

11.2.2017 10:15
impact

XXX.XXX.195.92

sufle napsal(a):
U mě je důvod prostý, nevěřím lidem, nevěřím, že bych našla hodné a zodpovědné lidi pro štěňata. A další celkem podstatný důvod je ten, že je psů strašně moc, ať s PP nebo bez.
Někdy si říkám, že by bylo dobré, kdyby se třeba jeden rok nenarodilo žádné štěně, zajímalo by mě, jestli by to bylo oznat

Určitě bylo. Na další rok by byly všechny vrhy rezervované dopředu a chovatelé lační zisku by si v rámci vyšší poptávky pěkně narazili cenu.

11.2.2017 10:21
vendul

XXX.XXX.16.242

Lorie161 napsal(a):
Jo já si to spletla s ocasy smajlík Tam nějaká tolerance je ne?

Ano je... u nás se ocasy zkracovat mohou, takže můžete i vystavovat... ale k 1,1,2016 došlo ke změně standardu, komplet na nekupirované zvíře... Je tam ale přechodné období do tuším 2024...takže pak už by měli všude běhat jen komplet nekupirovani CC.

11.2.2017 10:33
Lorie161

XXX.XXX.66.112

vendul napsal(a):
Ano je... u nás se ocasy zkracovat mohou, takže můžete i vystavovat... ale k 1,1,2016 došlo ke změně standardu, komplet na nekupirované zvíře... Je tam ale přechodné období do tuším 2024...takže pak už by měli všude běhat jen komplet nekupirovani CC.

Aha tak děkuji za informace..

11.2.2017 16:00
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Mám doma psa - samce, šampiona tří zemí a interšampiona, z jediného vrhu po zahraničním psovi, takže s hodně zajímavou krví. Ač je uchovněný, nikdy krýt nebude, protože má špatný výsledek nepovinného zdravotního testu. Nemusí mít potomky každý pes, který k tomu má příslušné orgány!

Neregistrovaný uživatel

11.2.2017 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Chtěla bych jen říct, že je škoda, vy co máte doma opravdu zdravé a typické představitelé daného plemene a nepřispíváte svou trochou do mlýna. Ruku na srdce, ve finále ti co se zdají být jako nej chovatelé se super zdravými vrhy, tak pak člověk nemusí ani moc hledat a zjistí, že fenu kryli s katastrofálním zdravotním stavem, že fenu vrh nejspíš pak stál i život, nebo že si dovezou import ale pak v rodokmenu najdete, že z otcové strany byli po dvě generace rodiče sourozenci atd atd... A pak si tady kupte štěně. Taky znám lidi, co si psa v ČR už nikdy nekoupí právě kvůli těmto chovatelům, dovezou sem novou krev z druhého konce světa, pustí ji mezi chovatele a oni tu zdravou linii pak překryjí a ubijí svými kryplíky. Vlastně se ani nedivím že nekryjete, a je to škoda. Bylo by krásné kdyby zde někdo založil klub opravdu zdravých jedinců, to by bylo krásné.

11.2.2017 23:15
Evv

XXX.XXX.52.13

Zdravím, původně jsem nechtěla nic moc psát, ale...
Uvažujeme o uchovnění psa a pořízení fenky, rodiče chtěj štěňátko, pro sebe. Nevím či pes je užasným představitelem plemene, ale určitě neni podprůměrný. Plemeno bývá celkově zdravé, a kdyby nevyšel nějakej test tak chovat nebudem, u plemene se většinou nerodí tolik štěňat (většinou kolem 5) a věřím že bychom našli při nejhorším i zájemce po známých (univerzální plemeno). Ze sourozenců se asi nikdo v ČR v chovu neobjeví. Na výstavy s ním nikdy chodit nebudu, nemam nervy na úpravu psa a poslouchání pudlařů. Ale ráda bych to dohnala ve sportu, uvidíme jak to dopadne.

Na druhou stranu, kdyby to bylo jiné plemeno které je aktivnější a potřebuje zaměstnat, rodí se víc štěňat (jak ve vrhu tak v plemeni), prostě bych neměla jistotu že dokážu najít ideální domov a nebyla bych přesvědčená že můj odchov bude přínosem pro plemeno tak bych se na to vykašlala. Baví mě sportovat se psem a tak se rozhlížím které plemeno by mi v budoucnu vyhovovalo a sleduju chov a třeba u AUO jsou z vrhu uchovněni 3 psi, z toho 63 potomků, z nich další uchovnění, ano oni to možná jsou úžasní představitelé plemene, ale jaký má význam pro plemeno když jsou potom ve výsledku příbuzní?

A poslední věc, co jsem tak prohlížela chov CC tak si myslím že plemeni jen prospěje když přibude nová kvalitní krev, a když někdo bude odchovávat co možná nejzdravější štěňata.

kvido46

12.2.2017 09:58
kvido46

XXX.XXX.185.8

Chtěla bych jen říct, že je škoda, vy co máte doma opravdu zdravé a typické představitelé daného plemene a nepřispíváte svou trochou do mlýna. Ruku na srdce, ve finále ti co se zdají být jako nej chovatelé se super zdravými vrhy, tak pak člověk nemusí ani moc hledat a zjistí, že fenu kryli s katastrofálním zdravotním stavem, že fenu vrh nejspíš pak stál i život, nebo že si dovezou import ale pak v rodokmenu najdete, že z otcové strany byli po dvě generace rodiče sourozenci atd atd... A pak si tady kupte štěně. Taky znám lidi, co si psa v ČR už nikdy nekoupí právě kvůli těmto chovatelům, dovezou sem novou krev z druhého konce světa, pustí ji mezi chovatele a oni tu zdravou linii pak překryjí a ubijí svými kryplíky. Vlastně se ani nedivím že nekryjete, a je to škoda. Bylo by krásné kdyby zde někdo založil klub opravdu zdravých jedinců, to by bylo krásné.

Ta situace se špatným zdravím a kvalitními chovatelskými stanicemi není jen u nás, bohužel.
Neznamená, že každý import je super a každý náš odchov je šunt.
Spousta klubů u nás má přísnější podmínky uchovnění než v zahraničí, hlavně co se týče zdraví. Samozřejmě u lukrativních plemen to je jiné a jede se většinou jen na zisk.

Je to o lidech, navíc u nás se přece jen máte šanci dozvědět i informace...jedna paní povídala..., u importů je to těžší. Ne všechna zvířat bývají z každého vrhu vidět, někdy je to jen o tom, že noví majitelé chtějí psa jen na mazla, někdy proto, že jeden je v pořádku, ten do chovu zasáhne, a ostatní mají různé vady. Potom se nestačíte divit.
A oddělit zrno od plev je nelehký oříšek.

A proč už nechci do chovu moc aktivně zasahovat? I jednání ze strany budoucích majitelů štěňat je někdy na mašli.

12.2.2017 10:22
mozaik

XXX.XXX.235.76

Až moje čtvrtá fena mi přišla ve všem tak nadprůměrná, že jsem se rozhodl odchovat od ní štěňata, vyřídit si ChS a vstoupit do klubu. Není vůbec nutné odchovat vrh od každého jedince, který je nějakým způsobem schopný splnit podmínky chovnosti. Nechal jsem si z vrhu fenku a čekám, co z ní bude a vůbec ještě nevím, jestli ji uchovním. Předchozí vrh byl celkově nadprůměrný a volají mi zájemci o další štěňata, tak teprve zvažuju další krytí. Mám lovecké plemeno na práci a chov není priorita.

12.2.2017 10:41

Mám módní plemeno, které se nehodí ani na zahradu do boudy, ani do paneláku do postele...Najít pro štěňata vhodné majitele...Těch chst, vrhů, bezPP je tolik...A ještě před pár lety to bylo málopočetné plemeno.

12.2.2017 11:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Attila8 - Chtěla bych jen říct, že je škoda, vy co máte doma opravdu zdravé a typické představitelé daného plemene a nepřispíváte svou trochou do mlýna - to je právě to ošidné. Do 6 let jsem měla zdravého psa, nikdy mu nic nebylo. Kdyby byl uchovněný a kryl, mohlo už po něm být x štěňat, která by si nesla chorobu sebou, minimálně u poloviny by se jistě projevila a bylo by x nešťastných majitelů a dalších a dalších nemocných štěňat. Jeho matka, u které se choroba také projevila těsně před sedmým rokem, měla nejmíň 4 vrhy(nebudu teď zjišťovat kolik přesně) Z vrhu mého psa umřelo 5 sourozenců na různé druhy rakoviny, ve věku těch 7 let. Zrovna predispozice k rakovině se projevuje právě dost pozdě, když už je na světě xx potomků...
Jo...a také to nemohl nikdo z chovatelů díky tomuto ovlivnit...bohužel. Takže naší linii pomohlo jen to, že zrovna já neměla žádné výstavní a chovatelské ambice a chtěla jsem jen krásného představitele svého plemene..na mazla.

12.2.2017 11:33

Lorie161 napsal(a):
Já v tom taky vidím rozdíl, ale ta poslední fotka hodně lidí zmate a jak říkám, potkala jsem na výstavě caníka podobného boxerovi, ale možná mě to zmátlo, že byl mladý a nebyl ještě udělaný, těžko říct. Každopádně boxer má kolem 30kg a caník kolem 40-50kg, takže velký rozdíl.

Canikari radi prirovnavaji nepovedene caniky ( s kratsim cumakem) k boxerum, ale boxer vypada uplne jinak
to neni jen o vaze -ale uplne jine proporce ta plemena maji.

12.2.2017 13:19
balisek

XXX.XXX.131.211

Pominu-li málopočetná plemena, o chovné psy opravdu nouze není. Ve svém plemeni jsem např. napočítala 280 chovných psů na 220 chovných fen.

Otázka je, kolik z nich reálně zasáhne do chovu. S krycím psem je to totiž jako s jakýmkoliv jiným "zbožím" či službou: Aby byl zájem, musíte investovat do reklamy - být vidět na výstavách a/nebo soutěžích, sbírat tituly a ocenění. Samozřejmě nevystačíte jen s českými luhy a háji, je nutné vyjet také do zahraničí. Výdaje za výstavní poplatky, pohonné hmoty a ubytování udělají solidní zásek do rodinného rozpočtu! K tomu si připočítejte cenu Vašeho volného času - ve výstavní sezóně se o víkendech doma moc neohřejete.

"Stvořit" aktivního plemeníka zkrátka není levná záležitost. A uchovnit psa jen kvůli tomu, aby měl v PP razítko "chovný", nemá úplně smysl. S fenami je to ještě složitější. Nemám nic proti "mazli-chovatelům", kteří odchovají jeden dva vrhy čistě sobě pro radost, bez větších ambicí. Není to však nic pro mě.

Kdysi jsem aktivně chovala, vymetala výstavy, studovala rodokmeny, přivezla si špičkového nepříbuzného plemeníka z krajiny původu za hříšný peníz... Vše mělo určitý chovatelský cíl, ale "žralo" to také hodně času, peněz a také mé vnitřní energie.

Stávajícího psa jsem si pořizovala už jen čistě pro radost. Ačkoliv je to zdravý, typický představitel plemene (potvrzeno výsledky výstav), uchovňovat ho nebudu... Není zas tak výjimečný (ať už z hlediska exteriéru či krve), aby mi to stálo za to.

Janulinka123

12.2.2017 16:23
Janulinka123

XXX.XXX.15.98

"Taky znám lidi, co si psa v ČR už nikdy nekoupí právě kvůli těmto chovatelům, dovezou sem novou krev z druhého konce světa, pustí ji mezi chovatele a oni tu zdravou linii pak překryjí a ubijí svými kryplíky"

smajlík zdravou krev ubijou kryplíkama... A ty nemocné štěňátka to pak mají napsané na čele po kom jsou nemocné že? smajlík To jste mě pobavila.

A možná by také nebylo od věci přečíst si něco o pojmu liniová plemenitba - jaksi to se stejnými předky v PP souvisí.

Vidím, že někteří se bez Fauny skoro ani ne..vyčůraj. Nejdřív tady řeší že mají nemocné štěně, a potřebují od ostatních ujistit, že nejlepší ho bude uspat. Pak hledáte u jiných rady, co si kde koupít. Posléze téma hrobečky. Chov - nechov psů s PP.

Máte malé štěně co ještě ani nepřezubilo, a už si plánujete chovnou krarieru na 5let dopředu.

12.2.2017 16:39

Janulinka123 napsal(a):
"Taky znám lidi, co si psa v ČR už nikdy nekoupí právě kvůli těmto chovatelům, dovezou sem novou krev z druhého konce světa, pustí ji mezi chovatele a oni tu zdravou linii pak překryjí a ubijí svými kryplíky"

smajlík zdravou krev ubijou kryplíkama... A ty nemocné štěňátka to pak mají napsané na čele po kom jsou nemocné že? smajlík To jste mě pobavila.

A možná by také nebylo od věci přečíst si něco o pojmu liniová plemenitba - jaksi to se stejnými předky v PP souvisí.

Vidím, že někteří se bez Fauny skoro ani ne..vyčůraj. Nejdřív tady řeší že mají nemocné štěně, a potřebují od ostatních ujistit, že nejlepší ho bude uspat. Pak hledáte u jiných rady, co si kde koupít. Posléze téma hrobečky. Chov - nechov psů s PP.

Máte malé štěně co ještě ani nepřezubilo, a už si plánujete chovnou krarieru na 5let dopředu.

Já zase nevidím důvod, proč už by se při pořízení štěněte nemohly dělat výhledově plány...
i když je to zatím jen takové "co by, kdyby"...

12.2.2017 17:09
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Canikari radi prirovnavaji nepovedene caniky ( s kratsim cumakem) k boxerum, ale boxer vypada uplne jinak
to neni jen o vaze -ale uplne jine proporce ta plemena maji.

Máme doma boxera a vím jaký je mezi nimi rozdíl, jen prostě ten nepovedený caník na poslední fotce je boxerovi dost podobný a potom to hodně lidí zmate.

12.2.2017 17:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Janulinka123 napsal(a):

Vidím, že někteří se bez Fauny skoro ani ne..vyčůraj. Nejdřív tady řeší že mají nemocné štěně, a potřebují od ostatních ujistit, že nejlepší ho bude uspat. Pak hledáte u jiných rady, co si kde koupít. Posléze téma hrobečky. Chov - nechov psů s PP. - hmm, tak nějak nevím, co jste tím chtěla vlastně říct. Protože...prvotně internet je od toho, že se na něm schraňují informace a lidé je tam vyhledávají. Nebudu si hledat info kolem psů všude jinde, ale prvé kroky povedou k pejskařům. Až si budu hledat pečení chleba, navštívím pekaře A není vyjímkou, že si někdo pořizuje psa z důvodů, že chce válet na výstavách a dle toho si chovku a psa vybírá. Že to pak třeba z důvodu zdravotních testů nevyjde... to už je jiná pohádka. Nechápu, proč by si někdo nemohl plánovat chovatelskou kariéru?!? Ono je to lepší postup, jak si koupit psa bez PP a pak se tady domáhat toho, jak ho uchovnit

12.2.2017 17:17
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Mám módní plemeno, které se nehodí ani na zahradu do boudy, ani do paneláku do postele...Najít pro štěňata vhodné majitele...Těch chst, vrhů, bezPP je tolik...A ještě před pár lety to bylo málopočetné plemeno.

Můžu se zeptat co máte za plemeno, které se nehodí ani na zahradu ani do paneláku?

Neregistrovaný uživatel

12.2.2017 17:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Janulinka123 napsal(a):

Tak když jste tak chytrá a jistě znalá chovu tak proč neradíte a místo toho urážíte? protože máte IQ tykve? protože se psem se kterým máte nějaké plány už musíte začít pracovat aby byl schopen výstav? aby byl v dobré kondici, bez zlozvyků, agrese aby byl prostě top? a už vůbec nechápu proč sem taháte moji malou uspanou a téma hrobečky, to jsem fakt nepobrala...a můžete být v klidu bez fauny se dokonce i najím, ale vy někteří asi bez rýpání neusnete že?

Neregistrovaný uživatel

12.2.2017 17:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Navíc jsem již několikrát psala, že odchov a výstavy jsou hudba budoucnosti a není na tom absolutně nic špatného ptát se a připravovat a víte co Janulinko123 hloupá otázka neexistuje, existují pouze hloupé odpovědi...

12.2.2017 18:01

Lorie161 napsal(a):
Můžu se zeptat co máte za plemeno, které se nehodí ani na zahradu ani do paneláku?

Můžete, AUO. A když čtu v každém druhém dotazu, že mají vybráno BOC a AUO, "otvírá se mi kudla v kapse". A také pak, jak každý druhý na jakýkoliv dotaz doporučí BOC, AUO a choďáka...
A za čas je tu dotaz : Co s tím psem, kouše...majitele, nábytek, koberce, lino, dveře...jo a taky nečůrá na plínečku, ale na koberec, do postele...
Nechtěla bych hledat vhodné majitele pro svá případná vymazlená štěňátka.

Neregistrovaný uživatel

12.2.2017 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Můžete, AUO. A když čtu v každém druhém dotazu, že mají vybráno BOC a AUO, "otvírá se mi kudla v kapse". A také pak, jak každý druhý na jakýkoliv dotaz doporučí BOC, AUO a choďáka...
A za čas je tu dotaz : Co s tím psem, kouše...majitele, nábytek, koberce, lino, dveře...jo a taky nečůrá na plínečku, ale na koberec, do postele...

Tak to se vám nedivím, protože já neznám ani jednoho normálního AUO nebo BOC ve svém okolí, všechno je to vynervené, nezaměstnané, a nešťastné obě strany. na vesnici je to samý "čistokrevný" NO a ve městě v paneláku BOC a AUO

12.2.2017 19:26
Lorie161

XXX.XXX.66.112

No musím s Vámi souhlasit. Na cvičák s námi chodí klučina s holkou a mají AUO a ten by po něm chtěla, aby uměl vše za jednu hodinu... Jak blbeček s prominutím.

12.2.2017 20:04

Lorie161 napsal(a):
No musím s Vámi souhlasit. Na cvičák s námi chodí klučina s holkou a mají AUO a ten by po něm chtěla, aby uměl vše za jednu hodinu... Jak blbeček s prominutím.

Musíte mu ukázat žebříček inteligence psů. AUO je tuším na 38. místě smajlík

12.2.2017 20:27
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Musíte mu ukázat žebříček inteligence psů. AUO je tuším na 38. místě smajlík

. no a bude si myslet jeste vic, ze ma super stene, ktere se za hodinu nauci vsechno na 100%.

13.2.2017 06:29
scylla

XXX.XXX.150.32

Přesně tak, ještě budovat dominanci přitlačením k zemi a podpořit zákazem za to, že kouše majitele, poučit majitele, že pes je sobec a oportunista budeme ho motivovat jeho krmnou dávkou nebo mu nahodíme na krk stahovák a vyvezeme na louky, aby se nemohl rozptylovat, případně budeme přidávat hodnotu kleci a dávat pozor, aby se pes neodměnil z okolí, jako štěně nejlépe vykastrujeme celoživotní neštěstí pro štěně je tady. Nemohla bych dát štěně neprověřeným lidem.

elikk

13.2.2017 11:10
elikk

XXX.XXX.240.85

Attila8 - tak tohle :

"protože se psem se kterým máte nějaké plány už musíte začít pracovat aby byl schopen výstav? aby byl v dobré kondici, bez zlozvyků, agrese aby byl prostě top?"

snad plati pro každého psa nejen pro toho na vystavy ci chov, ne?

jinak - chovat se da třeba i na mateřskou chovku - lze zapujcit fenu na jeden vrh, lze psy spoluvlastnit -není nutne kvůli jednomu vrhu zakladat hned CHS.

13.2.2017 11:47

elikk napsal(a):
Attila8 - tak tohle :

"protože se psem se kterým máte nějaké plány už musíte začít pracovat aby byl schopen výstav? aby byl v dobré kondici, bez zlozvyků, agrese aby byl prostě top?"

snad plati pro každého psa nejen pro toho na vystavy ci chov, ne?

jinak - chovat se da třeba i na mateřskou chovku - lze zapujcit fenu na jeden vrh, lze psy spoluvlastnit -není nutne kvůli jednomu vrhu zakladat hned CHS.

No to já si nemyslím...třeba v mém případě afgánský chrt...
1. srst...něco jiného je držet afgána ve výstavní srsti a něco jiného je když nevystavujete a se psem lítáte 2x denně po polích a lesích

2. příprava na předváděčku v kruhu a výstavní postoj...proč bych to učila psa, kterého vystavovat nebudu

3. pes se musí nechat "osahat" od rozhodčího...proč bych to učila psa, který nemá rád, když na něj sahají cizí lidi a k životu to nepotřebuje...

a asi by toho bylo víc...

elikk

13.2.2017 13:14
elikk

XXX.XXX.240.85

To, co jsem vyznačila tucne -tuhle peci a pozornost si podle me zaslouzi opravdu všichni psi.
nedelila bych do na budouci vystavaky a nevystavaky
beru to obecne.

chápu, co jsi chtěla napsat - třeba ta srst je argument - a ne ze ne.

jen - tady slo o CC konkretne.
a CC -tam uprava srsti nehrozi a pokud by vystavni postoj a "osahavani" ve vystavnim kruhu mel byt natolik traumatizuji zazitek, ze se spesl na nej pes musí chystat několik let - něco není dobře s povahou.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2017 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

elikk napsal(a):
To, co jsem vyznačila tucne -tuhle peci a pozornost si podle me zaslouzi opravdu všichni psi.
beru to obecne.

a CC -tam uprava srsti nehrozi a pokud by vystavni postoj a "osahavani" ve vystavnim kruhu mel byt natolik traumatizuji zazitek, ze se spesl na nej pes musí chystat několik let - něco není dobře s povahou.

Zrovna u CC vám příjde úplně normální chování že, pes má v klidu stát a spolupracovat když ke mě přiskočí cizí člověk a otevře tlamu psovi? to jako fakt? nebo ho bude jinak prohlížet? nemyslíte že by ten pes měl na tohle být zvyklý co nejdřív? mě by taky s ostatními naši psi nenapadlo běhat s nimi v kruhu a učit je výstavní postoj, když s nimi na výstavu nikdy nepůjdu...vy jste tady někteří chytří jak rádio, hlavně že chovatelka sama mi řekla, že pokud chci na výstavy již teď mám štěně psychicky "zatěžovat" velkými ruchy, nevím kde žijete, já cca 100m od lesa a kolikrát nepotkám ani člověka ani psa a bude pro mě socializace atd mnohem složitější než u psa, který bydlí třeba v Brně, kde vyleze z bytu, před nosem mu pojede tramvaj, okolo stovky lidí a stovky psů...každý se na vše připravuje jinak, teď ale přemýšlím nad tím, proč vám vůbec odpovídám...jo už vím, protože jste jen další mamlas co si chce rýpnout, dokonce bych řekla že tady za anonymama se ukrývá jedna a ta samá osoba

13.2.2017 14:06

Atilla, to jako myslíš tuhle reakci fakt vážně?
od začátku až dokonce?!

elikk

13.2.2017 14:15
elikk

XXX.XXX.240.85

Ano, zrovna u CC mi prijde normalni, ze dela to, co si preje panecek.

takze i to, ze stoji a spolupracuje s paneckem na vystave smajlík

CC potřebuje důvěřovat svému cloveku - a to se buduje denno-denne, jak se psem zachazim.
a pak je mu vlastne jedno, jestli jede na vystavu, k vetovi nebo buhvi kam...

mrzi me, ze to berete jako rypani, myslela jsem to dobře.

P.S. taky bydlim u lesa...

13.2.2017 14:33
balisek

XXX.XXX.131.211

Co je nepochopitelné na tom, že výstavní pes potřebuje speciální trénink od raného věku? Rozhodně nestačí, že "stojí a spolupracuje s pánečkem". Podívejte se někdy na práci špičkových handlerů. Opravdu věříte, že k takovému výsledku se lze dopracovat bez pečlivé a systematické přípravy psa i člověka?

elikk

13.2.2017 15:56
elikk

XXX.XXX.240.85

V dobre kondici, bez zlozvyku a agrese není práce profi handlera

omlouvam se, ale neodpovidam na něco, co si kdo domysli, ale co ctu.

13.2.2017 16:09

elikk napsal(a):
beru to obecne.

Dáme srst stranou...já si prostě myslím, že pokud se pes má na výstavě kvalitně odprezentovat, tak se musí připravovat odmalička...tady ani nejde o výstavní postoj, ten se dá naučit celkem snadno, jsou i jiné věci...aby třeba pes vydržel po nějakou dobu stát..
Neznám povahu CC, ale konkrétně u mého chrta, který nestál o přehnaný fyzický kontakt ani se svojí rodinou, natož aby k němu přišel cizí člověk a prohlížel mu zuby nebo prohrábnul "nádobíčko"...na to se takový pes opravdu musí připravit...na výstavě u takové procedury nemůže dělat scény...pokud je připraven, tak ho taková procedura nepřekvapí, ani to pro něj nebude traumatizují zážitek a i když mu to třeba není po chuti, tak to strpí...

elikk

13.2.2017 16:30
elikk

XXX.XXX.240.85

OK. uznavam, ze porad je lepsi delší priprava nez to po psovi chtit z fleku bez pripravy.

13.2.2017 16:43

"Neznám povahu CC"

přesně tak, jak elikk píše :
"pokud by vystavni postoj a "osahavani" ve vystavnim kruhu mel byt natolik traumatizuji zazitek, ze se spesl na nej pes musí chystat několik let - něco není dobře s povahou."

13.2.2017 17:54
balisek

XXX.XXX.131.211

"V dobre kondici, bez zlozvyku a agrese není práce profi handlera."

Exteriér a kondice psa dělají polovinu výsledku. Tu druhou ovlivňuje kvalita předvedení. Každý pes umí běhat a skákat. Těžko však mohu očekávat, že bez přípravy skvěle zvládne závod v agility. Stejně je to i s výstavami. Nepřipravený pes nikdy "neprodá" své kvality tak dobře, jako pes s výstavním tréninkem.

"pokud by vystavni postoj a "osahavani" ve vystavnim kruhu mel byt natolik traumatizuji zazitek, ze se spesl na nej pes musí chystat několik let - něco není dobře s povahou."

Výstavní postoj a pohyb nesmí být pro psa traumatizující zážitek. Předvádění musí naopak vnímat jako zábavné cvičení, do kterého jde s chutí a energií. Právě proto je nutný časný a pravidelný trénink jak v klidném domácím prostředí, tak v prostředí plném rušivých elementů. Ideálně je začít již ve třídě štěňat a dorostu, aby si pes zvykl na výstavní vřavu. Ostřílení "staří harcovníci" už pak žádný speciální trénink nepotřebují, stačí pravidelná účast na výstavách nebo občasné oprášení dovedností.

návštěvník

13.2.2017 22:30
návštěvník

XXX.XXX.192.78

Dobrý den, dovolím si přispět do diskuse, mám psa s PP, nádherného představitele své rasy, i když pro mě je důležitější, že je povahově úžasný a přesto ho nikdy neuchovním a nenechám se umluvit, aby nakryl fenku.
Když jsem si ho pořizovala přemýšlela jsem o výstavách, uchovnění atd., ale i když byl pes zvykán od malinka nemá výstavy rád, necítí se dobře v množství psů a lidí, stresovalo ho to. Výstavní kariéru jsem odpískala, mám radši spokojeného psa, než vitrinu plnou cen. Tedy z pohledu chovu není můj pes nijak vyjímečný a vrhů štěňat po takových psech je při pohledu do inzerce až moc. Štěňata se špatně prodávají a ani nemluvím o tom, jak jsou někteří lidé schopni se psy zacházet. Jsem cíťa a těžko bych se vyrovnávala s tím, že některému ze štěňat se nevede dobře.
Za mě tedy ne každý pes nebo fena s PP musí mít štěňata, raději potlačím své představy, jak by bylo super mít štěně po svém psovi, než abych žila s tím, že díky mému sobectví, měla třeba 2 kupř. ze 6 štěňat, ne úplně šťastný osud.
A až nadejde čas a můj pes odejde, tak dám radši domov některému nechtěňátku z útulku.

elikk

14.2.2017 11:46
elikk

XXX.XXX.240.85

"Právě proto je nutný časný a pravidelný trénink jak v klidném domácím prostředí, tak v prostředí plném rušivých elementů"

dokážete si představit, ze jsou stenata, co jsou "všude zdejsi" ? co jsou vyrovnane, komunikativni, kontaktni?
oni bohužel moc videt nejsou - dohani se to usilovnym tréninkem od mala...

14.2.2017 12:01
anonymx

XXX.XXX.27.66

No, my máme NO pracáky a to doslova všudezdejší od malinka a ta "nutná" jedna výstava nám stačí pro feny. Psy už hezkých pár let nemáme a pokud byli, nebyli z těch nej... abychom uchovňovali. Fakt je, že na výstavě je to pak dost stress, protože naše feny fakt nebaví běhat jen tak dokola. Postoj se zmákne a obvykle nás pak "zachrání" běh na volno, kde prostě běží volně u nohy. To nám zpravidla vynese i výbornou.
Kdysi jsem měla jiné plemeno a výstav jsem si užila ažaž.S jedním šampionem byl problém, trénink netrénink, prostě v kruhu to byla nuda a tak taky vypadalo předvedení. A pak se stal zázrak a pes postoupil o vítěze Brna a jak tam byl sám na červeném koberci, prostě mu došlo, že je středem pozornosti a nesl se jak král. Vyhrál a od toho dne si i on výstavu užíval. Co mně to dalo práce a ten zmetek chtěl jen aplaus...

14.2.2017 16:07
balisek

XXX.XXX.131.211

elikk napsal(a):
"Právě proto je nutný časný a pravidelný trénink jak v klidném domácím prostředí, tak v prostředí plném rušivých elementů"

dokážete si představit, ze jsou stenata, co jsou "všude zdejsi" ? co jsou vyrovnane, komunikativni, kontaktni?
oni bohužel moc videt nejsou - dohani se to usilovnym tréninkem od mala...

Povaha psa, stejně jako exteriér, vytvářejí "pouze" výstavní předpoklady, které je potřeba dále rozvíjet. Ano, se "všude zdejším" štěnětem to budete mít snadnější než s labilnějším jedincem. Příprava je však nezbytná u obou.

Nebo snad opravdu věříte, že pes (byť sebetalentovanější) dokáže bez přípravy nastoupit do kruhu, zaujmout ideální výstavní postoj a vydržet v něm několik dlouhých minut? Věříte, že umí bez tréninku nasadit optimální tempo a držet ho v přímce, v obloucích i v úhlech, často ve velice stísněných podmínkách? Že zvládne podat koncentrovaný výkon po celou dobu posuzování i přes rušivé vnější vlivy?

Máte-li vyšší ambice než "protrpět" jednu povinnou výstavu kvůli chovnosti, přestavuje vystavování PRÁCI na psovi i na sobě! Práci o to náročnější, oč lépe chcete svého psa předvádět. A je jedno, zda máte společně za sebou výstav pět, padesát nebo sto padesát. Stále je čemu se učit a co zdokonalovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík