Jak naučit štěně konat potřebu na zahradě...?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2017 20:50
ppee.ttrr

XXX.XXX.44.94

Dobrý den.
Máme doma desetitýdenní štěně Bernského salašnického a chtěl bych ho naučit, aby konal potřebu na zahradě. Bohužel si zatím oblíbil místo přímo před vraty, kde každý den udělá několik bobíků.
Štěně je učenlivé, jen nevím na to, jak ho naučit chodit na zahradu a nikde na netu jsem nic nenašel...
Poradíte, prosím, někdo? Predem děkuji...

Petr.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2017 21:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte zahradu jako pozemek okolo domu? Pokud ano, psi to většinou chápou jako "doma", ideální by bylo naučit bobkovat venku. Třeba můj pes to ve městě žene skoro do extrému, tzn. v okruhu 2 ulic kolem se zásadně nekaká, i kdyby byla bouřka nebo 20 pod nulou.

Já jsem učila jen nežádoucí konání potřeby v bytě - ignorace, venku jásání a pamlsky. Pochopil velmi rychle.

14.2.2017 21:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Učila jsem v zahradě tak, že jsem si zvolila slovo pro bobek(u nás, fajn") a štěnda jsem vodila do zahrady vzadu tam, kde jsem chtěla, aby potřebu vykonávali. Když se některému povedlo, velká chvála, tááák správně, tady je fajn, výborně. Když se povedl bobek jinde, naložila jsem ho na lopatu, společně jsme ho zanesli do zadu a tam jsem říkala: tady se fajníkuje, hele tady Po pár pokusech pochopili, co se od nich chce. Třeba, že do zeleniny či kytek není žádoucí. Když tam pejsa náhodou přidřepnul, jen jsem houkla: ne-e, na loučku! Dneska už je zahrada vzrostlá, takže můžou i do kytek, ale to je nebaví, už jsou vysoké. Většinou jdou vzadu na tu louku, nebo na okraj keřů. Stejně tak to dělají i venku: zasunou zadky pod keře

Přidejte reakci

Přidat smajlík