fglmq

XXX.XXX.229.161
Mám 4 letou fenku JRT, která půjde koncem dubna na kastraci. Je nějaké riziko toho, že by mohla přestat být tolik akční nebo, že by přestala chtít běhat agility ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám kastrovanou fenu...temperament ani povaha se po kastraci nezměnili, ale ona nebyla moc akční ani před kastrací...
fglmq
napsal(a):
Mám 4 letou fenku JRT, která půjde koncem dubna na kastraci. Je nějaké riziko toho, že by mohla přestat být tolik akční nebo, že by přestala chtít běhat agility ?
Nikdy nevíte, jak se který organismus a která psychika vyrovná se narkózou, spoustou chemie a bolesti a omezování, límců a prubanů a podobných nesmyslů a se ztrátou důležitých orgánů. Fena se změní určitě, ale jak moc a jakým směrem vám nikdy nikdo odpovědně říct nemůže. Můžete dostat odpovědi - moje fena tohle a tamto, ale není to směrodatné pro vaši fenu. Co je čubině, že jí necháváte kastrovat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

scylla
napsal(a):
Nikdy nevíte, jak se který organismus a která psychika vyrovná se narkózou, spoustou chemie a bolesti a omezování, límců a prubanů a podobných nesmyslů a se ztrátou důležitých orgánů. Fena se změní určitě, ale jak moc a jakým směrem vám nikdy nikdo odpovědně říct nemůže. Můžete dostat odpovědi - moje fena tohle a tamto, ale není to směrodatné pro vaši fenu. Co je čubině, že jí necháváte kastrovat?
V tomhle musím se scyllou souhlasit...
momentálně znám osobně mimo mojí čuby pouze dvě další...jedna byla kastrovaná cca v pěti letech...RTW...prý je taky více mazlivá, ale nabíhalo to postupně, tak je možné, že je to věkem (moje je mazlinda od přírody)...byla taky spíš kliďas, takže změnu temperamentu neposoudím...tato feňule i ta moje jsou velké žravky-byly i před kastrací, takže je v jídle musíme trochu hlídat, tam nemůžu komentovat ani často uváděné ztloustnutí...
Pak znám fenečku-malého voříška, kastrovaná po prvním hárání a to je teda torpédo...
Ale kastrace není je fik fik a neháráme...v těle se toho po kastraci děje víc...takže myslím, že na váš dotaz vám nikdo neodpoví, každý max napíše, jak se zmenila-nezměnila jeho fena...každá kastrace je riziko, tak pokud feňule na kastraci nemusí ze zdravotních důvodů, tak zvažte ještě jednou pro a proti...