Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2017 07:10
Ellie007

XXX.XXX.173.247

Dobrý den, nás půlroční pes se naučil, že se vstava v šest a i přes víkend od šesti hodin stéká a kňoura a dožaduje se, abychom vstali, dostal krmení atd. Doslova se desim posunu času, kdy nám vlastně bude dělat budíček v pět ráno. Nemáte nějaký tip, jak ho to odnaučit? Přes noc je v obýváku. Děkuji.

19.3.2017 07:15
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Ignorovat, večer hodně unavit, poslední procházku posunout nebo ji udělat hodně akční, nebo dlouhou, aby chtěl spát. Já už jsem taky od 6ti vzhůru, protože ta potvora do mě šťouchá packou, ale mám psa v bytě, musí čůrat, kdy já ho pustím, tak neprotestuji, většinou chodím ještě spát. A když otravuje hodně brzo, máme naučený povel "spinkáme" a on složí hlavu a spí. Aspoň ještě chvíli, ale nebudu ho trápit, když ví, m že je na mě závislý.

19.3.2017 07:22
Ellie007

XXX.XXX.173.247

No my jsme právě taky v bytě, takže úplný ignor bohužel nejde, i když by to bylo nejlepší. On se pak nažere, přivítá a jde opět spát a prospi celé dopoledne což u nás už samozřejmě nehrozí. Jedná se o malého pejska který má přes noc k dispozici podložku na čůrání, kam je i zvyklý chodit, takže v tom to taky nebude... Většinou problbne celý večer, tak si člověk říká že bude spát jak zabity a ono prd.

19.3.2017 07:29
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Ellie007 napsal(a):
No my jsme právě taky v bytě, takže úplný ignor bohužel nejde, i když by to bylo nejlepší. On se pak nažere, přivítá a jde opět spát a prospi celé dopoledne což u nás už samozřejmě nehrozí. Jedná se o malého pejska který má přes noc k dispozici podložku na čůrání, kam je i zvyklý chodit, takže v tom to taky nebude... Většinou problbne celý večer, tak si člověk říká že bude spát jak zabity a ono prd.

Ale fuj, jakou podložku, to vám bude pes vykonávat potřebu jen doma? Tak jestli pak spí, tak v tom nevidím problém, víc bych utahala, pak si nastavila budík dřív než začne řvát, vzala ho ven (vyvenčit!) a zablbnout si, projít se a pak zase spát.
Edit: je to akční štěně, nevydrží x hodin někde spát, mimo ostatní, chce pozornost, chce akci, většinou se litá se štěňaty několikrát v noci ven na čůrandu, tak pak spí. A to vaše se vzbudí brzo, protože už ho spát nebaví a co tam má dělat? Chce vás, chce si hrát, chce jít ven, chce jíst. Úplně normální.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2017 07:36

Ellie007 napsal(a):
Dobrý den, nás půlroční pes se naučil, že se vstava v šest a i přes víkend od šesti hodin stéká a kňoura a dožaduje se, abychom vstali, dostal krmení atd. Doslova se desim posunu času, kdy nám vlastně bude dělat budíček v pět ráno. Nemáte nějaký tip, jak ho to odnaučit? Přes noc je v obýváku. Děkuji.

Při změně času na letní vám bude dělat budíček v sedm...
Holt i přes víkend vstaňte v obvyklou dobu a psa vyvenčete. jeho fakt nezajímá, že je víkend a vy si chcete pospat. Aspoň zatím nezajímá. Až bude dospělý, bude to třeba jinak.

19.3.2017 07:37
Ellie007

XXX.XXX.173.247

No normální to není protože pejsků máme víc a dělá ro jen tenhle, nejmladší, nikdy jsme se s tím nesetkali. Nechodí jen na podložku, to je pro "sychr" :).

19.3.2017 08:04
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Chce to čas, starší taky budila brzo a ted spí dokud nevstaneme. jenže máme 6m štěně a ta je taky budíček 5:50-6:15 . Pokud bych nevstala počůrá se takže vstanu, dostane krmivo a venku je vyvenčená ihned a pak jde zase ležet, tím pádem se probudí i starší takže musím i se starší ale zase je venku v tu dobu klid a pak si jdou zase lehnout ale vřím že až bude starší tak to bude taky lepší. Ted taky zlom ze dne na den a najednou déle vydrží a nemusím s ní lítat tak často.

19.3.2017 17:10

Chce to čas ale pokaždé to trvá jinak dlouho, záleží na povaze psa i na přístupu páníčka.S naším nynějším problém vůbec nemám přesto že k nám přišel v půl roce s jinými návyky.Na něj platilo to ignorování, s tím že předem byl vyběhaný apod.Zhasla jsem vždy světlo v kuchyni a řekla spát.Dnes už stačí jen zhasnout a sám si jde ustlat Ráno budím já a to slovy jdeme ven, je jedno jestli je ráno 6 nebo 8hod. Pracuju na směny, tak pravidelnost moc zařídit nejde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík