Entlebušský salašnický pes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2017 13:37
bennny

XXX.XXX.130.232

Zdravím.Sháním štěně entlebušského salašnického psa bez pp odběr březen až květen.nejlépe fenku.Cena do 6000.Zatím nemohu nic sehnat.Děkuji za všechny rady.

19.3.2017 14:10
Lorie161

XXX.XXX.66.112

bennny napsal(a):
Zdravím.Sháním štěně entlebušského salašnického psa bez pp odběr březen až květen.nejlépe fenku.Cena do 6000.Zatím nemohu nic sehnat.Děkuji za všechny rady.

Doufám, že ani neseženete :-D.

19.3.2017 14:22
bennny

XXX.XXX.130.232

Proč?

19.3.2017 14:30
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Proč bez pp? myslím, že ani neseženete.

19.3.2017 14:38
bennny

XXX.XXX.130.232

Přijde mi to zbytečné.není nechci ho na výstavy ani jiné soutěže.

19.3.2017 14:46
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Díky takovým názorům jaké máty vy a spousta dalších jsou plné útulky, entlebušský bez pp neexistuje, max. vořech.

19.3.2017 15:15
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

bennny napsal(a):
Přijde mi to zbytečné.není nechci ho na výstavy ani jiné soutěže.

Průkaz původu není o výstavách. Mrkněte na problematiku chovu bez PP.
Třeba tady: http://cleveli.weebly.com/problematika-ppbpp.html
Sama mám koupeného psa bez PP a už bych do toho opravdu nešla. :).

19.3.2017 15:17
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Lorie161 napsal(a):
Díky takovým názorům jaké máty vy a spousta dalších jsou plné útulky, entlebušský bez pp neexistuje, max. vořech.

Myslím, že když to normálně vysvětlíte, tak se člověk bude chtít poučit mnohem více, než když na něj někdo bude štěkat. Bennny asi neví proč PP ano, a nedělá to z nějakého záměru poškozovat někoho, měla jsem to stejně.

19.3.2017 15:22
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Andrýsek3 napsal(a):
Myslím, že když to normálně vysvětlíte, tak se člověk bude chtít poučit mnohem více, než když na něj někdo bude štěkat. Bennny asi neví proč PP ano, a nedělá to z nějakého záměru poškozovat někoho, měla jsem to stejně.

Po shlédnutí bazošu, jsem dneska neskutečně vytočená, už na to nemám nervy.

19.3.2017 18:35
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Při přečtení dotazu se mi postavily chlupy na zádech, když jsem si představila co to tady zase strhne za diskusi Prosím, snažte se udržet nervy na uzdě a v klidu poradit. Vy ostatní se raději zdržte emotivních komentářů.
Já sama mám psa s PP, ale musím přiznat, že čistě náhodou. Prostě bez PP jsem své vybrané plemeno nemohla sehnat a s PP se naskytl dříve. Dnes se na to dívám sice úplně jinak a do psa bez PP bych nešla, ale pořád mám sebereflexi a vím, že to tak vždy nebylo, a to čistě z nedostatku informací.
Shodou okolností kamarádka koupila stejné plemeno jako já 3 měsíce po mně, ale bez PP. Jako štěňátko krásná, opravdu čistokrevná...ale...kolik má zdravotních problémů...od kožních, očních, alergií...škoda mluvit. Samozřejmě ji miluje, ale když vidí, že my nemáme nejmenší problém, tak lituje. Opravdu se těch pár tisícovek při pořízení nevyplatí ušetřit. Není to zdaleka o výstavách a chovu. Doporučuji připlatit.

Neregistrovaný uživatel

20.3.2017 12:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Kdyby byl průkaz původu zárukou zdraví, tak by si snad už nikdo psa bez PP nekoupil. Jenže není... Tak, prosím, neuvádějte lidi v omyl!

20.3.2017 13:05
davidka

XXX.XXX.14.251

Pokud sháníte určité plemeno, asi se vám líbí exteriérově i povahově. Jistotu, že pes bude skutečně etlebuch, máte jen u psa s PP. Není to ani záruka zdraví, ani nemusíte chodit na výstavy, ale je to záruka plemenné příslušnosti.
Navíc u etlebuchů se už dělá dost zdravotních testů na chovnost povinně, takže máte o hodně větší pravděpodobnost, že pes zdravý bude, než u psa po neuchovněných rodičích.

20.3.2017 13:45
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kdyby byl průkaz původu zárukou zdraví, tak by si snad už nikdo psa bez PP nekoupil. Jenže není... Tak, prosím, neuvádějte lidi v omyl!

Nikdo netvrdí, že pp jsou záruka zdraví, to ani nejde, nikdy nikdo nemůže zaručit že živý tvor bude celý život zdraví, pp jsou pouze záruka toho, že mi z pejska vyroste to plemeno, které si kupuji.
A můžeme alespoň vyloučit dědičné choroby na které je pes testován.

20.3.2017 19:18
bennny

XXX.XXX.130.232

Nemusí být čistokrevný.jde o velikost(jeho je vhodná), také jsem přemýšlel o ohařovi jenže toho mají sousedi takže by asi byl problém.entlebuch je prý nekonfliktní pes.taký má pěkné barvy.Vzal bych švýcarského.přeci jen je na ně víc inzerátů ale jak píšu.jde o velikost.

20.3.2017 19:52
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

bennny napsal(a):
Nemusí být čistokrevný.jde o velikost(jeho je vhodná), také jsem přemýšlel o ohařovi jenže toho mají sousedi takže by asi byl problém.entlebuch je prý nekonfliktní pes.taký má pěkné barvy.Vzal bych švýcarského.přeci jen je na ně víc inzerátů ale jak píšu.jde o velikost.

Opravdu jiného ani neseženete. Jde vám jen o barvu nebo o povahu toho psa?
Proč o ohařovi, kvůli vzhledu zase? Nechcete si o psech neco nastudovat nejprve?
Tohle jsou psi, kteří se nemnoží, takže si můžete koupit entlebucha s pp nebo mužete klidně zajít do útulku a jemu podobného si vybrat a nepodporovat tak množení dalších psů bez nijakého chovatelského záměru, jako byste to udělal u bez pp psa. Jinak kříženců zadarmo jsou plné inzerce, tak třeba najdete taky společníka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2017 20:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podívejte se na stránky CH.S.from Yvrea horse farm, jednak mají štěňata, samozřejmě s PP, a jednak si tam přečtete, na jaké nemoci je toto plemeno náchylné a na co je, i nepovinně, zodpovědní chovatelé testují.Pokud třeba nechcete mít slepého psa...

Přidejte reakci

Přidat smajlík