Bytovy pes-antiparzitika

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2017 09:30
kikina96

XXX.XXX.61.2

Ahoj, poradite prosim?mame pul rocni fenku jack russell teriera v byte.Koupeme ji jednou cca za 7-14dni (podle potreby) a spava s nami v posteli.Nevime jak ji chranit proti klistatum a bllecham kdyz lita venku na prochazkach...ve spouste diskuzi jsem cetla ze pes co ma antiparazitni obojek nebo spoton, by se nemel casto koupat protoze ucinek slabne...Dale mam trochu obavy z obojku ze by nemusel delat ani dobrotu na nasi kuzi kdyz snama spis v posteli treba hlavou u obliceje a taky ze zapachu ktery je pry u nekterych obojku silny...Prosim poradite nejaky ucinny obojek/pipetu pro pejska z bytu u ktere nevadi ze se bude pes casteji koupat (at uz samponem a nebo treba v lete u vody) ? Dekujiii !

23.3.2017 09:41
vava69

XXX.XXX.136.28

Nezlobte se, ale proč psa každý týden koupete? Chemii nepoužívám na psy vůbec, šamponem koupu "podvozek" a náprsenku pouze před výstavou. Nijak to psovi neprospívá - spíš pouze lidské psychice. Psi se pravidelně od jara koupou v řece, v potoce, v rybníku. Používám domácí odvar z rozmarýnu. Psi jsou domácí a posteloví a fakt nesmrdí. Navíc jsou "nízkopodlažní", takže určtiě nižší než JRT.

23.3.2017 09:56
AmyOva

XXX.XXX.107.31

Za mě obojek Foresto, oproti jiným vůbec nezapáchá, nevadí kontaktu z kůží a voda mu také nevadí. V případě koupání doma není problém ho sundat a zase nasadit. Ale já bych rozhodně také tak často nekoupala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2017 10:20

Jsou psi, kteří potřebují koupat častěji, mám takovou fenu, jakmile se nevykoupe, ta špína a pod jí v kožichu začne svědět. K tomu obojku, taky doporučuji Foresto.

23.3.2017 10:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.218

Máme Foresto
na noc sundám.

23.3.2017 14:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsou psi, kteří potřebují koupat častěji, mám takovou fenu, jakmile se nevykoupe, ta špína a pod jí v kožichu začne svědět. K tomu obojku, taky doporučuji Foresto.

Psi sice mají něco málo potních žláz i po těle, ale ty jsou bezvýznamné, psi se povrchem těla nepotí-ochlazují se spíše zrychleným dýcháním...
Naše psina "smrděla" psinou už pár dní po vykoupání- koupaná v šamponu tak 3x do roka, jinak přírodní koupaliště, myslím, že je to o srsti, kámošky pes flat se na procházce vyrochnil v kdejaké louži a domu šel čistej jako zrovna vyčesanej, naše šla domu jako pes od konťáku.
Mám teď hladkosrstou a po procházce, kde se s psama okusuje a válí sudy jí otřu dětskýma vlhčenýma ubrouskama.

obojek: foresto.

23.3.2017 14:06

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Psi sice mají něco málo potních žláz i po těle, ale ty jsou bezvýznamné, psi se povrchem těla nepotí-ochlazují se spíše zrychleným dýcháním...
Naše psina "smrděla" psinou už pár dní po vykoupání- koupaná v šamponu tak 3x do roka, jinak přírodní koupaliště, myslím, že je to o srsti, kámošky pes flat se na procházce vyrochnil v kdejaké louži a domu šel čistej jako zrovna vyčesanej, naše šla domu jako pes od konťáku.
Mám teď hladkosrstou a po procházce, kde se s psama okusuje a válí sudy jí otřu dětskýma vlhčenýma ubrouskama.

obojek: foresto.

Já ale nemluvím o potních žlázách, já mluvím o prachu, alergenech a jiném bordelu v srsti.

23.3.2017 14:07
kikina96

XXX.XXX.61.2

Nekoupu ju jenom tak bezduvodne...kdyz je cista, nekoupeme treba mesic...ale ja se ptaa na neco a zase se tu nejvic resi to jestli koupu a jak casto... tim mi teda moc neporadite

23.3.2017 14:11
vava69

XXX.XXX.136.28

kikina96 napsal(a):
Nekoupu ju jenom tak bezduvodne...kdyz je cista, nekoupeme treba mesic...ale ja se ptaa na neco a zase se tu nejvic resi to jestli koupu a jak casto... tim mi teda moc neporadite

Podivila jsem se a konec. Neřeším. Poradila jsem co používám já. Rozmarýn funguje, nic vás to nestojí a koupat můžete do alelujá a pokaždé před vycházkou psa rozprašovačem přestříknete. Nechtělo by se mi vyhazovat tisíce za rok za něco, co během měsíce ze psa smyju šamponem.

23.3.2017 14:14
Atheira

XXX.XXX.240.43

vava69 napsal(a):
Podivila jsem se a konec. Neřeším. Poradila jsem co používám já. Rozmarýn funguje, nic vás to nestojí a koupat můžete do alelujá a pokaždé před vycházkou psa rozprašovačem přestříknete. Nechtělo by se mi vyhazovat tisíce za rok za něco, co během měsíce ze psa smyju šamponem.

O odvaru z rozmarýnu jsem ještě neslyšela. Vážně vám to funguje? Jak silný děláte? Ráda bych to vyzkoušela.

23.3.2017 14:21
vava69

XXX.XXX.136.28

Je to sáček (běžně kupované koření) rozmarýnu - svařit cca v 1 litru - záleží na kolik psů :)
svařit cca minutu, nechat louhovat až to vychladne, pak dodat dvě lížce octa, přecedit a do rozprašovače. Neříkám, že je to stoprocentní, sem tam nějaké klíště přinesou. Ale frontine ani nic jiného nedávám. Po tom, co jsem viděla psa, jak přestal po aplikaci obojku chodit - děkuji, nechci.

23.3.2017 14:39
Atheira

XXX.XXX.240.43

vava69 napsal(a):
Je to sáček (běžně kupované koření) rozmarýnu - svařit cca v 1 litru - záleží na kolik psů :)
svařit cca minutu, nechat louhovat až to vychladne, pak dodat dvě lížce octa, přecedit a do rozprašovače. Neříkám, že je to stoprocentní, sem tam nějaké klíště přinesou. Ale frontine ani nic jiného nedávám. Po tom, co jsem viděla psa, jak přestal po aplikaci obojku chodit - děkuji, nechci.

Já to právě dávat taky nechci. Když si vezmu, jak všichni dávají bacha, aby s tím obojkem sami moc nepřišli do kontaktu... (Zrovna třeba i v původním dotazu - pes v posteli, nebude nám ten obojek vadit? Vždyť smrdí a tak dál a tak dál...) Vždyť ten pes to má na krku, sakra! To, jestli mně to nebude smrdět, mi přijde až jako druhotný problém.
Sem tam nějaký klíště přinesou i psi, co mají kápnutou pipetu nebo obojek, tak je to, myslím, nějak nastejno.
Určitě to vyzkouším. Na rozmarýnu docela ujíždím, mám i vlastní, celkem přerostlou, byť je zatím ještě řádně vypelichaná po zimě. :D Tak teď koupím a uvidím.
Díky za tip.

23.3.2017 15:54
Terven

XXX.XXX.110.147

Mám bytového psa se srstí typ shih tzu, spí v posteli, vášnivě noruje a pohybuje se často v hnoji. Takže minimálně podvozek sprchujeme skoro denně.
Vloni jsem dávala tabletu Bravecto, stačila mi jediná na sezónu, letos dám opět. Nemá sice na ifauně dobrou pověst , ale jak píše vava69, i oboječky mají své máslo, prostě je to jedno svinstvo vedle druhého, ale co se dá dělat...
Rozmarýn jako koření miluju, byla by to krása, pokud by to fungovalo, ale bohužel mám zkušenost, že třeba u koní repelenty na přírodní bázi nefungují skoro vůbec

23.3.2017 17:09

kikina96 napsal(a):

Tak se příště zeptejte ve "zverimexu" bude to rychlejší a možná si i něco rovnou koupíte
(všichni něco poradili, že se shodli na forestu? a neprobírá se víc značek? asi svědčí o spokojenosti s forestem- odpovídá vámi zadaným požadavkům na postel, vodu).

s přírodními domácími repelenty mám stejné zkušenosti jako Terven- mimochodem, mám odjednáno Absorbine bla bla repelent pro koně- a můžu to cákat i na psa...

Přidejte reakci

Přidat smajlík