Daniela525

XXX.XXX.44.209
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat budu docházet do školek k dětem na canisterapii a už dělám s pejskem různé hlavolamy a tak a napadlo mě, že bych jí naučila rozpoznávat barvy a moc nevím jakým nejlepším způsobem samozřejmě přes klikr bych jí to mohla naučit, tak jsem se chtěla zeptat, jestli by Vás něco nenapadlo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Daniela525
napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat budu docházet do školek k dětem na canisterapii a už dělám s pejskem různé hlavolamy a tak a napadlo mě, že bych jí naučila rozpoznávat barvy a moc nevím jakým nejlepším způsobem samozřejmě přes klikr bych jí to mohla naučit, tak jsem se chtěla zeptat, jestli by Vás něco nenapadlo?
A víte, jak pes vnímá barvy?
Daniela525

XXX.XXX.44.209
Vím.
Myslela jsem spíš jako povely, udělat to nějak formou hry...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Daniela525
napsal(a):
Vím.
Myslela jsem spíš jako povely, udělat to nějak formou hry...
Rozlišování barev mi příjde pro psa moc náročné, protože je vnímá jen v omezené míře, ale naučila bych ho třeba rozlišovat různé hračky, a uklízet je do košíku - pro děti i psa to bude zábavné, a rozhodně to bude přijatelnější, než po něm chctít něco, pro co není od přírody vybavený.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Lexaurin
napsal(a):
Znama naucila psa "barvy" pres ruzne tvary- treba cerveny trojuhelnik, modre kolecko, zluty ctverec. Pak rekla zluta, a byl to vlasne nazev pro ctverec...atd, atp
Já tak naučila psa počítat - dokud se na něj dívám, tak štěká, a jak se kouknu k zemi, tak je konec - divila jsem se, že i dospělí mi skočili na to, že pes fakt počítá
Jinak tady video, ukazujici, ze pes opravdu umi pocitat, doprucu si prohlidneout metodu pokusu, kterou se vylucuje, zda pes "nepodvadi"
https://youtu.be/fTgXybpxO34.
Pardon, zapomnel jsem pridat u obrazku vnimani barev obrazek, jak ty same veci vidi clovek:.
jezicek
napsal(a):
Pardon, zapomnel jsem pridat u obrazku vnimani barev obrazek, jak ty same veci vidi clovek:.
Nevím, kdo tyto studie dělal, ale když se podíváte např. na psi chs Dupíci, tak ti psi rozlišují žlutou a červenou od sebe normálně a musí říci, že moji také... i když ti to mají možná trošku i v souvislosti s pachem.
https://www.youtube.com/watch?v=WEy8UwoGjTE&feature=youtu.be.