Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2017 15:57
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Hezký den, prosím o radu, kdy vám odstavovaná štěňata začínají pít vodu? Našim jsou dnes 4 týdny, cca 2x denně jim dávám granulky, maso nebo konzervu...jinak jsou kojení. Všichni jí pěkně, přibírají ale vidím, že kojení je čím dál méně. Jde mi o to, kdy mají začít přijímat i vodu (Hlavně když si dají granule) a dokdy jim bude tekutiny doplňovat pouze kojení. I teď mají přístup k misce s vodou, ale nepijí. Občas do ní jenom praskají děkuji za vaše zkušenosti.

4.5.2017 16:17
conie

XXX.XXX.206.202

Chvíli to trvá než se štěňata naučí pít i vodu. Proto jim zpočátku granule máčím a dávám z misky štěněčí mléko, které jim chutná a naučí se tak pít z misky. Jinak já 4týdenní štěňata přikrmuji minimálně 4-5x denně, aby už matka měla trochu odpočinku.

4.5.2017 16:26
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Děkuji za radu, ja se jim taky snažím dávat častěji, ale oni nechtějí. Dají si ráno a potom odpoledne. Ty namočené granule jsem dávala taky, ale moc tomu nedali a ujídali mamině z misky tvrdé. Když už jsme u tohoto, je v pořádku, že na štěňata dost ostře vyjíždí, když jí vlezou do misky? Vím, že se ptám pitomě, ale je to můj první vrh a nerada bych narušovala fence výchovu, ale na druhou stranu nevím kdy už nebo zda vůbec ji usměrnit.

4.5.2017 20:31
conie

XXX.XXX.206.202

AmyOva napsal(a):
Děkuji za radu, ja se jim taky snažím dávat častěji, ale oni nechtějí. Dají si ráno a potom odpoledne. Ty namočené granule jsem dávala taky, ale moc tomu nedali a ujídali mamině z misky tvrdé. Když už jsme u tohoto, je v pořádku, že na štěňata dost ostře vyjíždí, když jí vlezou do misky? Vím, že se ptám pitomě, ale je to můj první vrh a nerada bych narušovala fence výchovu, ale na druhou stranu nevím kdy už nebo zda vůbec ji usměrnit.

To je asi individuální podle feny, ta moje nechá štěnda jíst ze své misky a žere s nimi. Já ale fenu u takto starých štěňat už krmím zvlášť. To by mohlo být řešení i pro vás. Co se týká krmení štěňat, pokud mají stále ještě dost mléka od mámy (není to početný vrh), dělám to tak, že hlídám a když se malí začínají budit, zavřu mámu mimo a po probuzení hladovcům nabídnu misku či misky s jejich jídlem. Nechám je třeba 10-15 "bojovat", pak teprve pustím mámu k nim.

4.5.2017 22:14
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Děkuji, ano tak nějak jsem se k tomuto propracovala. Musím fenu krmit zvlášť, protože když mají prcci jídlo, tak jim ho letí sežrat. A to může mít ve své misce cokoliv. Miluje štěněcí mléko. Ale je pravda, že je závislák na jídle i na mě. Cokoliv, kdykoliv a v jakémkoliv množství. Mám pocit, že někdy na ty prcky žárlí.
Začala jsem ji krmit zvlášť, ale právě jsem se bála ať ji neznemožním nějaký "výchovný krok" smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík