Elen3010

XXX.XXX.63.151
Dobrý den.
Mám Border kolii, psa 2 roky. Ziskala jsem ho adopci v 1 roce. Oba jeho rodiče jsou s průkazem původu. Po pátrání jsem zjistila, že prý majitelka chtěla skončit s chovnou stanici a proto poslednímu vrhu už papíry nevystavovala. Chtěla jsem se zeptat jestli je nějaká možnost jak pejskovi dodatečně průkaz původu zařídit. Moc děkuji za jakékoliv rady a názory!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Skončit s chs nelze, lze jen nechovat Má pes čip nebo tetovací číslo?
Elen3010

XXX.XXX.63.151
Ne žádná množirna to opravdu nebyla! Oba rodiče jsou s papirama! To vím na 200%!
Nevím jak je to u borderek, ale jinak to, že rodiče mají PP neznamená, že PP budou mít štěňata s PP. Rodiče musejí být uchovnění, tzn. minimálně bonitace...ale každé plemeno má jiné požadavky - zdravotní vyšetření, výstavy, zkoušky...
Pro borderky koukám zdravotní vyšetření očí apod.
https://www.bcccz.cz/chov_uchovneni.htm
Takže pokud vaše štěně nemá PP, tak je předpoklad, že rodiče nebyli uchovnění. Ať už z pohodlnosti majitelů či vrozených vad.
Elen3010

XXX.XXX.63.151
Paráda moc děkuji za vysvětlení! To jsem chtěla vědět.. přeji krásný večer všem a ještě jednou děkuji za odpovědi
! I kdyz je bez PP stejne ho miluji a jsem rada ze jsem ho adoptovala.. nedala bych ho jen me to zajímalo.